Prins Carl Philip brädade Mattias Klum

Prins Carl Philip brädade Mattias Klum
Annons
Prins Carl Philip och Mattias Klum.
Prins Carl Philip och Mattias Klum.

Det var tuffa tag då prins Carl Philip följde med naturfotografen Mattias Klum på en av hans expeditioner. Men prinsen klarade det galant – bättre än Mattias själv!

Carl Philip, som har en praktikplats på National Geographic, fick chansen att följa med den världsberömde naturfotografen Mattias Klum på delar av hans resa över sju kontinenter i Carl von Linnés fotspår.
Och det var långt ifrån någon resa i första klass. Alla fick själva kånka på sin tunga utrustning och slåss mot ilskna insekter och farliga ormar. Resultatet får vi snart se i dokumentärfilmen “Expedition Linné”.
Carl Philip visade sig vara av det rätta virket för tuffa expeditioner, han är långt ifrån någon bortklemad prins på ärten.
Mattias Klum lovordar prinsens insatser:
– Han är jättebra att jobba med. Vi har haft ett mycket bra samarbete. Prinsen är punktlig, samvetsgrann, positiv och målmedveten. Carl Philip ger aldrig upp och klagar aldrig. Om vi till exempel skulle upp tidigt och vandra i regnet uppför ett berg, gnällde alla, inklusive jag själv. Men prinsen tyckte bara att det var roligt!
Efter dessa månader ihop har han och prins Carl Philip blivit goda vänner. Tunga ryggsäckar, tält och frystorkad mat hörde till vardagen. Ibland övernattade de på forskningsstationer och på exotiska Borneo sov alla direkt på “regnskogsgolvet” och trotsade giftormar, blodiglar och oväder.
Mattias Klum tycker också att Carl Philip definitivt har en framtid som fotograf!

Annons

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL, Mattias Klum

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar