Prins Carl Philip drog på sig overallen

Prins Carl Philip drog på sig overallen
Annons

Prins-carl-philip

Lördagen den 28 september invigde Prins Carl Philip Kumlas nya motorbana för funktionshindrade.

Prins Carl Philip satte på sig föraroverallen och träffade medlemmar i Kumla Funktionshindrades Motorklubb.

Läs mer på hovets hemsida>>

Foto: Kungahuset.se

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

79 kommentarer till “Prins Carl Philip drog på sig overallen”

 1. Tina skriver: 30 september, 2013

  Sorgligt att prins Bertil inte fick uppleva Carl-Philips motorkarriär..!


 2. matilda skriver: 30 september, 2013

  #1 Karriär?


 3. Gigi skriver: 30 september, 2013

  Bra…men vad annars gör Prinsen?


 4. Kerstin Bergström skriver: 30 september, 2013

  Bra att de gör något för de funktionshindrade.Tror nog att de var stolta när prins Carl-Philip invigde banan i Kumla.


 5. Pboo skriver: 30 september, 2013

  Här ser man P Carl Philips tävlingsresultat, hans utbildningar mm.

  http://www.expressen.se/noje/extra/sa-har-prinsen-byggt-sitt-liv-utanfor-familjen/


 6. Tina skriver: 30 september, 2013

  2. Ja så benämner man hans utveckling inom motorsporten..!


 7. Monica skriver: 30 september, 2013

  1. Tina

  Ja, vist är det.


 8. Monica skriver: 30 september, 2013

  Visst ska det naturligtvis stå, tappade ett “s” i farten.


 9. Maja skriver: 30 september, 2013

  Alla är vi barn i början så även P Carl Philip i motorsporten, men träning ger färdighet.


 10. Birgitta skriver: 30 september, 2013

  # 9 Maja. Jaa, Prins Carl-Philip är ju bara 35 år… Hur mycket kan man begära..


 11. Signe skriver: 30 september, 2013

  Hörde en intervju för några dagar sedan där hovreporten från Expressen ? eller Aftonbladet ? sa att C-P inte gillar att stå i rampljuset och har därför inte så många uppdrag ! Men varför hänger han sig kvar ? det är väl bättre han lämnar ifrån sig sina Kungliga uppdrag och lever ett civilt liv och ägnar sig åt det han gillar bäst nämligen design och motorsport . Där lyckas han ju bra och jag tycker också synd att Bertil inte fick uppleva detta med C.Ps motorintresse ! Ett bra intiativ att inviga en motorbana för funktionshindrade.


 12. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 30 september, 2013

  Carl Philip gör visst bara sånt som han tycker är roligt. Det är inte många som får det.


 13. Isabella skriver: 30 september, 2013

  Förstår inte riktigt vad egentligen Carl Philip håller på med. Han verkar inte ha så många uppdrag. Han verkar jämt vara på racing banan….


 14. snickarjohn skriver: 30 september, 2013

  Pboo 5,
  Detta cv Du visar oss innehåller ett grovt fel.
  Han är inte utbildad till designer vid
  Rhode Island School of Design.
  Den utbildningen tar fyra år och går ej att forceras.
  Han var där i tre månader…….


 15. Lydia skriver: 30 september, 2013

  Varför förringa allt som prins Carl Philip gör?


 16. Mona skriver: 1 oktober, 2013

  Detta besök handlar om att inviga en bana för personer med
  funktionshinder. Förarna på bilden kör alla STCC.
  Jag tror inte att VOLVO satsat på Carl-Philip om han vore så värdelös som ni påstår. Prinsen ska åka till Syd Korea så han har väl förberett denna resa. I kungafamiljens kalender finns ett urval
  av deras uppdrag. Allt finns inte med.
  I morgon är det stats besök från Portugal.


 17. Mia skriver: 1 oktober, 2013

  Hur försörjer sig CP och Sofia? Vem bekostar deras dagliga omkostnader? Vem bekostar deras semesterresor? Kan det vara så att våra skattepengar går till apanage när CP inviger en motorbana och att detta apanage betalar uppehället för både CP och Sofia? Tar Sofia ut “lön” från sin insamlingsverksamhet eller hur försörjer hon sig? Lever hon på CPs apanage (dvs våra skattemedel kanske)? Trevligt för henne att åka snålskjuts på CP för jag antar att det är vad som sker, eller har hon kanske någon (dold) miljonförmögenhet som ger avkastning? Jag är då ej intresserad av att försörja Sofia med mina skattepengar.


 18. Dorthe skriver: 1 oktober, 2013

  #3 Gigi
  Ja, han kunne jo gøre som kronprins Frederik: køre cykelløb, træne til en Ironman (kræver to års træning med løb, cykling og svømning), løbe marathon og ellers bruge den tid, der er tilovers til at se på, at andre dyrker idræt!
  Så vil alle sikkert være ligeså tilfreds med hans arbejdsindsats, som Ni er, når det gælder beundringen hinsidan for Frederiks.
  I dag skal alle i den danske kongefamilie på hårdt arbejde: deltage i Folketingets åbning, en pligt som altid ser ud til at kede alle i ca. den time, det varer.


 19. Annichen skriver: 1 oktober, 2013

  Hur är det förresten med de gröna värdena? Att måna om vår kära moder jord och sedan köra bil för nöjes skull går ju inte så bra ihop.


 20. snickarjohn skriver: 1 oktober, 2013

  Är det någon som vet hur mycket man kvitterar ut
  för denna typ av “uppdrag” på den kungliga löneskalan?


 21. Tina skriver: 1 oktober, 2013

  Synd att en del härinne blir såå provocerade av kombinationen skönhet och estetisk begåvning.. för att inte tala om den kungliga rikedomen..!


 22. Eva H. skriver: 1 oktober, 2013

  Ja Dorthe, jag har alltid undrat när Fredrik har tid att representera. Den fysik han verkar ha kräver väl nästan professionell träning och det vill inte säga lite. Tur för Danmark att han gifte sig med en mer engagerad hustru, hon å sin sida verkar ju inte ens få tid att äta.


 23. Humaniora skriver: 1 oktober, 2013

  Carl Philip är ett populärt diskussionsämne här på forumet. Vad gäller hans begåvning, talanger etc kan jag inte uttala mig om det. Säkerligen har han också positiva egenskaper som enbart personer i hans närhet har kännedom om. Men – det jag reagerar mot är alla försök att “skriva upp” hans ev utbildningar o dyl; liksom allt skriveri om hans utseende “så snygg” osv……………..??
  – Det väsentliga i sammanhanget är, trots allt: Vad tillför han landet Sverige och dess befolkning?? Ifall någon kommenterar detta, vore det önskvärt med saklighet och konkret fakta och inte något förljuget och tillrättavisande svammel!!


 24. Marguerithe skriver: 1 oktober, 2013

  Oavsett vad Carl Philip gör eller företräder går drevet mot honom. Man undrar vad folk har varit med om eller hur uppfostran har varit för att man ska nedlåta sig till sådana kommentarer i skrift. Förnedrande minst sagt för de som skriver. Carl Philip själv skulle aldrig drömma om att uttala sig om medmänniskor på detta sätt.


 25. Julia skriver: 1 oktober, 2013

  Sofia lever självklart på vad CP får av pappa, vilket är skattepengar från början. Han förtjänar inte så mycket på sina alster, barnmuggar och kakspadar, så att det räcker till deras semesterresor och kläder.

  Marguerithe, Att CP inte kritiserar andra beror väl på att han lever ett så gott liv på just dessa andra.


 26. Birgitta skriver: 1 oktober, 2013

  Jag tror helt säkert att P.Carl-Philip är en mycket snäll ock varm person. Det är INTE detta som ifrågasätts. Fakta: Att man försöker tillföra denna vuxna man egenskaper som ej är i granskning riktiga, tex. yrke-examen:designer, proffsförare STCC, osv. Det är att ännu mera förringa honom, då han i fallet design ej ens förstår eller har vetskap om att det är en kopia han sätter sitt signum på. Många människor är inte utrustade att tillföra sig lite högre kunskap, vare sig man heter Bernadotte eller Svensson. Det blir tyvärr ett lite löjets skimmer över P.Carl-Philip ju äldre han blir, då man kanske begär mera av en 35 årig man. Att tala om utseende är i detta ämne ej relevant.


 27. Christina skriver: 1 oktober, 2013

  Alltid detta gnäll om apanage och skattepengar, att ni bara orkar!


 28. snickarjohn skriver: 1 oktober, 2013

  Birgitta 26,
  Ett mycket sansat och klarsynt inlägg.


 29. Marguerithe skriver: 1 oktober, 2013

  “26” Birgitta,
  Om det blir ett “löjets skimmer” över Carl Philip är ju du inte den som försöker hjälpa en utsatt ung människa, utan mer än gärna vill belysa detta. Mycket inhumant och fult gjort. Jag tror att han själv inser sina begränsningar, och behöver inte få dem kastade i ansiktet av mobbare.


 30. Cissi skriver: 1 oktober, 2013

  Om prinsen är intresserad av teknik kan han följa kronprinsessans exempel och göra betydligt mer för de funktionshindrade. Det finns hur mycket som helst på detta område som involverar produktutveckling och därmed funktionell design..


 31. snickarjohn skriver: 1 oktober, 2013

  Marguerithe 29,
  Den som förlöjligar och förminskar är i detta fallet
  det “kungliga etablissemanget” och cv-skrivare som
  försöker göra honom till något han inte är.


 32. emma_h skriver: 1 oktober, 2013

  SIGNE-CITAT “…Men varför hänger han sig kvar ? … bättre han lämnar ifrån sig sina Kungliga uppdrag & lever ett civilt liv, ägnar sig åt det han gillar bäst nämligen design och motorsport…”
  För att CP k a n äta kakan OCH ha den kvar nu… Gör upp m sin far & högste Chef om minimum antal uppdrag per år + typ av uppdrag (i linje m sina intresseområden) i gengäld får CP ta del av löneförmån typ gratis bostad fri mat jobbkläder(användbara privat också) etc… som tillkommer 1 som är “Prins av Sve” OCH likväl står i ständig Beredskap att vid behov att rycka in för CGB á la Riksföreståndare (efter V, ej ofta). likaså får hkh-CP x-betalt som privat Mgmtkonsult i b l a n d på S. Slott, HKH-glansen gör CP till mkt attraktiv Reklampelare inom Design/Racing dvs WinWin-situation (ifjol gav designinkomsterna 3tusen i vinst f.skatt)


 33. Humaniora skriver: 1 oktober, 2013

  När det gäller ifrågasättande av kungligheter och deras uppdrag, så är det i dagen samhälle helt på sin plats att göra det .
  – Vi lever i en tid där ett stort antal människor inte alls är så auk- toritetstroende och lättmanipulerade som tidigare.
  – Vi har insett att kungliga personer inte på något sätt skiljer sig från andra människor i samhället/världen. De är en del av vår historia, men deras klassiska roll i samhället saknar mer och mer relevans.-Det finns inte någon “upphöjdhet” med “gudomlig sanktion”, inte något unikt biologiskt fenomen(“blått blod”)??
  -Allt detta är de facto enbart påhitt för att förstärka auktoriteten gentemot övriga människor!…..Som sagt vi lever i en mer upplyst och reflekterande tidsera…………..föråldrade och tillrättalagda sagoberättelser anammas inte längre lika självklart!!


 34. Ingrid skriver: 1 oktober, 2013

  Det kanske är så att de inte inser sina egna begränsningar, det har ju alltid gått bra för pappa (vad han än gjort).
  Men vi lever i en annan tid – idag kan vi få veta allt om alla, svårt att dölja svagheter- därför är det viktigt att görarätt saker.
  Se sanningen och in med rätt rådgivare och sluta att försköna deras göranden.
  Vad gäller utseendefixering kan de inte leva på det.
  Tänk när lillprinsen blir gammal.


 35. Betty skriver: 1 oktober, 2013

  To Mia
  Mia, oktober 1, 2013 5:45
  Hur försörjer sig CP och Sofia? Vem bekostar deras dagliga omkostnader? Vem bekostar deras semesterresor? Kan det vara så att våra skattepengar går till apanage när CP inviger en motorbana och att detta apanage betalar uppehället för både CP och Sofia? Tar Sofia ut ”lön” från sin insamlingsverksamhet eller hur försörjer hon sig? Lever hon på CPs apanage (dvs våra skattemedel kanske)? eller har hon kanske någon (dold) miljonförmögenhet som ger avkastning? Jag är då ej intresserad av att försörja Sofia med mina skattepengar.

  GOOD QUESTIONS! CAN ANYBODY ANSWER?


 36. Julia skriver: 1 oktober, 2013

  Ett sätt för Carl Philip att komma undan “mobbingen” pga hans begränsningar är att avsäga sig prinstiteln och leva ett liv mer privat. Det måste väl räcka att bli greve eller hertig eller något. Då kan han gifta sig med sitt livs kärlek, Sofia också.


 37. Birgitta skriver: 1 oktober, 2013

  #31 snickarjohn. Tack!! Ditt svar till Marguerithe sade allt! Finns inget för mej att tillägga.


 38. Monica skriver: 1 oktober, 2013

  11. Signe

  Jag håller helt med dig.


 39. Monica skriver: 1 oktober, 2013

  26. Birgitta

  Instämmer till fullo.


 40. Marguerithe skriver: 1 oktober, 2013

  “36” Julia,
  Har svårt att se varför Carl Philip som tjänstgör i landet skulle få avsäga sig sin prinstitel då hans syster Madeleine fick behålla alla sina titlar i Sverige, trots att hon inte kommer att vara här så mycket, och ffa inte kommer att åka ut i landet och besöka sitt hertiginnedöme. Att Madeleine är upphöjd i Sverige har jag inget att anföra emot, det får hon gärna vara, men det ska inte vara på hennes brors bekostnad.


 41. Singoalla skriver: 1 oktober, 2013

  Men du milde så oroliga alla är för skattepengarna och vad de försörjer! Alla rika människor har blivit rika på andras blod, svett och tårar, fatta det! Kungafamiljen är inte värre än de andra – Wallenberg, Rausing, Persson, Bonnier och vad de heter allt.
  Era skattepengar går till bonusar för folk som sitter på sina feta kostymrumpor och knackar med ordförandeklubbor i blanka bord. Till “studieresor” som är förtäckta semestrar och suparfester. Till fester och andra förmåner som vi vanliga inte ens kan drömma om. Apanaget har våra folkvalda riksdagsmän beslutat om, det är löjligt att bråka om det. Kungen fördelar en del av det som han tycker – det gör jag med min pension också, och lönen förut.


 42. Annichen skriver: 1 oktober, 2013

  Det svenska folket har ett väldigt ambivalent förhållande till kungahuset; med förtjusning läser man om de kungliga och förljer med deras liv och leverne MEN det skall nu för allandel inte bekostas med skattemedel. Hur skall vi nu ha det, monarki eller republik? En president skulle vara mycket billigare i drift men pr-värdet och glamouren är ju dessvärre zero jämfört med ett kungahus.


 43. Humaniora skriver: 1 oktober, 2013

  41, Singoalla! Du har i det stora hela helt rätt i vad du skriver ……..”kungafamiljen är inte värre än andra”…osv. Men – vad jag vänder mig emot är att en ytterst förmögen familj skall av samhället uppbära “försörjningsstöd”….detta är i dagens samhälle helt orimligt! – Speciellt då vi idag inte har en funger- ande välfärd värd namnet. Vidare att arbetslösa och andra som befinner sig i socialt/ekonomiskt underläge, jagas med blås- lampa för att få den ynka ersättning som de av samhället synes vara berättigade till! – Det är bl a detta som gör att jag mer och mer ifrågasätter fördelningspolitiken här i landet. Även om jag varit och till viss del fortfarande är monarkist, så kan jag inte tycka det vara rätt och riktigt med dessa stora sociala och ekonomiska orättvisor!!


 44. Pensionär skriver: 1 oktober, 2013

  Efter alla kommentarer att Sofia bara är flickvän utan ring på fingret – alltså inte officiell – har vi väl inget behov av att veta något om hennes ekonomi. Naturligtvis har hon pengar, ingen i Sverige kan leva utan. Modeller tjänar väldigt bra och enligt några av insändarna har hon ju varit modell under tio års tid.


 45. Ida skriver: 1 oktober, 2013

  #40 Marguerithe
  Helt enig, du beskriver sagen i en nøddeskal og realistisk.
  Jeg har kun et skuldertræk tilovers for Julia og Birgittas meninger om at den ene skal beholde sin titel, den anden ikke.
  Helt udenfor logisk og rationel tankegang, begrænsninger findes vist hos personerne selv.


 46. Tina skriver: 1 oktober, 2013

  36 Tror du verkligen att Carl Philip gives a s-t about these poor envious ladies bitterness and comments..?
  Han står över detta..!


 47. Mona skriver: 1 oktober, 2013

  #26 Birgitta det vilar ett löjets skimmer när du skriver så dumma och kränkande kommentarer.
  Carl Philip har inte kopierat något. Om man inte vill att ett mönster ska användas av andra får man mönsterskydda det eller ta patent. Gustavsberg har inte mer rätt än Rörstrand att ha djurmotiv på sitt porslin.
  STCC är ingen lekstuga, det är en mycket seriös och stor serie i motorsport.


 48. Marguerithe skriver: 1 oktober, 2013

  “45” Ida,
  Tack! Det är skönt när man slipper bli missförstådd, aningen indirekt eller direkt.
  Carl Ph får bära två bördor. Han blir förminskad för egen del och dels för sin flickväns skull. Det är inte konstigt att han ser bedrövad ut ibland. Det tanklösa folket struntar totalt i detta faktum.


 49. Mona skriver: 1 oktober, 2013

  Sofia har en inkomst, har hon ingen så kan skatteverket
  sköntaxera henne. Detta gör skatteverket för att inte folk ska leva på svarta ersättningar.
  ÅH vad less jag blir på er. Apanaget används till största delen
  till Hovets och slottsstatens utgifter.
  Tycker ni att kungafamiljen ska arbeta gratis? Apanaget
  kan ses som lön om ni vill.
  Arbetar familjen Bonnier, Person, Wallenberg gratis?
  De är ännu mer förmögna än kungen.
  Dessa familjer har också ärvt sina pengar.


 50. Linnea skriver: 1 oktober, 2013

  Människans förgörare är människa.Det Du vill en medmänniska ska vara,det blir hon i Dina ögon.När Du talar nedsättande om en människa,förringar Du Dig själv.Tala till Din nästa ,inte om honom! Du kan se mycket i Din broder men inte allt.Den som talar väl om den andre lämnar jord att gro i,efter sig.


 51. Signe skriver: 1 oktober, 2013

  “17” Mia….bra kommentar !! Håller med dig att inte vilja försörja sofia.

  Självklart vill man veta om skattepengar går till C-P och sofias uppehälle !! Skattepengar ska användas till allas välfärd men så är det inte idag. Vissa har knappt pengar så det räcker hela månaden. Det är väl därför många reagerar då Kungafamiljen får så mycket apanage så det räcker att leva lyxliv åt en hel stor familj och allra helst åt sofia som åker snålskjuts !!


 52. Bittan skriver: 1 oktober, 2013

  # 49, Mona, nu skriver “du som vet allt”.
  Du har säkert inside information!

  Men C-P har tagit på sig “lekdräkten”!


 53. snickarjohn skriver: 1 oktober, 2013

  Annichen 42,
  Låt mig för sjuttioåttonde gången upprepa:
  Republik eller monarki är INTE en fråga om pengar.


 54. Julia skriver: 1 oktober, 2013

  40 Du skriver själv att CP blir mobbad pga sina begränsningar och sitt val av flickvän. Om så är fallet finns det en väg ut ur detta. Leva livet mer privat, avsäga sig sin prinstitel, försörja sig själv och sedan gifta sig med Sofia.

  Prinsessan Madeleine blir försörjd av sin man, en stor skillnad.

  Vi är många som är trötta på att se CP och Sofia göra precis ingenting men ändå leva flott.


 55. Julia skriver: 1 oktober, 2013

  Jag tycker också synd om prinsen. Det har jag gjort sedan han gick i skolan i Bromma och blev mobbad där. Föräldrarna skickade honom till USA på ett par år och det var bra för honom.

  Så låt honom slippa det som han inte är ämnad för och leva privat.


 56. Olga skriver: 1 oktober, 2013

  Till # 26, Birgitta – Tack för en korrekt kommentar , jag håller med varje ord…lite synd om prinsen , han är en snäll människa och vi sällan väljer nivå på våra förmågor, det är naturen som lottar ut …
  men detta ” över- reklamering ” som stämmer knappast med verkligheten gäller några till i familjen…”språkgeni” – om Sylvia , ” en av de mest allmänbildade i landet ” – om kungen ( enligt den senaste fr. Elisabeth Tarras-Wahlberg ), ” shoppande i majestätisk ensamhet ” och ” räddare av monarkin ” – om SH …osv osv…listan kan bli hur lång som helst …
  Tycker att familjen Bernadotte skulle vinna på att marknadsföra sina medlemmar ur mera realistiskt förankrad perspektiv …föredrar faktiskt science fiction – genre istället rena fantasy – stil ))


 57. Humaniora skriver: 1 oktober, 2013

  Tack Olga för en skön och rolig kommentar! Det där med att “naturen lottar ut”…….är i och för sig riktigt, men kan vi då egentligen bedömas/dömas ut för den människa/person som vi de facto blev?!
  En intressant frågeställning ur ett etiskt perspektiv!!


 58. Mona skriver: 1 oktober, 2013

  De förare som finns med på bilden med Carl Philip är alla proffsförare inom STCC. Kör man rally har på sig overall,.
  Ingen lekdräkt. Hur skulle de se ut om de hade bara badbyxor på sig, eller kostym.
  http://www.stcc.se/drivers-teams/drivers/
  Kolla själva. Ni kränker de funktionshindrade genom att
  inte ta detta evenemang på allvar.


 59. Mona skriver: 1 oktober, 2013
 60. caterineg skriver: 1 oktober, 2013

  För att reda ut dessa evigt återkommande frågor om apanaget kan väl någon som är insatt meddela hur mycket som går till ren lön och ersättning till kungahusets medlemmar. Apanaget är på många miljoner men det mesta går till löner och representation, utländska besök m m, och det ska väl inte kungen betala för. Vi ondgör oss över alla kläder, smycken, handväskor och sådant som de kostar på sig, men kanske det mesta är av privata pengar, vad vet jag? Då säger någon annan, jamen hur har dom fått dessa pengar egentligen från början? Nu är det så och vi har ett kungahus, men ge oss riktiga siffror och gnäll inte bara.


 61. realist skriver: 1 oktober, 2013

  gör monarkin frivillig för befolkningen analogt med frivilligt medlemskap i svenska kyrkan. de som vill ha monarki betalar för det via skattsedeln och de som inte vill ha monarki betalar inget. konstigt att ingen kommit på denna geniala idé tidigare. alla blir nöjda


 62. Karin Nilsson skriver: 1 oktober, 2013

  Mona, ännu en gång, kungen redovisar bara hälften av apanaget.
  Hur mycket var och en i den kungliga familjen får i “lön” redovisas, till skillnad från alla andra stats anställda, inte.
  Jag har själv en funktionshindrad bror och skulle aldrig komma på tanken att kränka honom eller hans kompisar.
  Evenemanget och alla aktiva inom Kumla funktionshindrades motorklubb är beundransvärda. Men till dem hör inte C P som bara kort invigde banan!


 63. Inga skriver: 2 oktober, 2013

  Project Playground är en enskild firma med Sofia Hellqvist som registrerad ägare. Enda uppgiften om inkomst är för 2011; 0-199.000 kr. 0 anställda. Duktigt av henne att kunna leva som hon gör på den omsättningen! OBS Jag är inte en avundsjuk tant.


 64. Margueritesvenskdam.se skriver: 2 oktober, 2013

  41. Singoalla – ditt inlägg var intressant!

  Apropå inlägget, var det någon som såg TV-programmet Dokument utifrån i söndags? Där visades hur många stora bolag skatteplanerar, och hur lite skatt de betalar i verkligheten. Det sades i programmet att mest skatt kommer från låg- och medelklassen, vilket i slutändan snedvrider hela världsekonomin! Synpunkter någon som såg programmet?


 65. Jojo skriver: 2 oktober, 2013

  # 54 Julia
  Bor man udenfor Sverige og er ej svensk, er man nu ikke som dig imponeret af Madeleines valg af ægtemand!!!
  Og Madeleine har sikkert både nu som hustru og sambo ikke bidraget til boliglejen i NY, og apanagen har næppe kunnet dække hendes shoppingindkøb.
  http://3.bp.blogspot.com/-4UcC45-yvyU/UkrmXh3t75I/AAAAAAABEIA/nO4MAKvjIlE/s1600/1743942.jpg
  Det er den slags NYE billeder, der vises overalt af parret, mens gamle fotos af Sofia mest har interesse hos svenske tanter.
  Carl Philip og Sofia er et flot par og hun vil blive den samms støtte for ham, som Mary blev for den kejtede Frederik. Der står som bekendt kvinder bagom enhver mand med succes, tihi! 😀


 66. Julia skriver: 2 oktober, 2013

  65 Precis som jag skrev alltså, prinsessan Madeleine blir försörjd av sin man.

  Inget fel på honom men jag tycker nog att han skulle avhålla sig från att röka när han fru är gravid.


 67. Olga skriver: 2 oktober, 2013

  Till # 57 , Humaniora – Tack själv får dina genomtänkta kommentarer !
  Ur ett etiskt perspektiv…Du ställde en intressant fråga faktiskt…
  Själv tycker jag att människa ska kunna utvecklas vidare ,om hon vill …och kan ångra sig och ändra sig , men då detta skulle ske fr. grunden för att foderetta liv skapar vanor…och neuronerna skapar banor i våra hjärnor som är starkare och djpare än de tåg-banorna…För att ändra ngt och ngn krävs mycket självdisciplin , tid och styrka… och det går ” ändras ” och skapa ny ” facto ” ( menar inte en Mulberry -väska och foto med några fattiga rara barn , sådana PR-tryck ändrar ju ingenting och folk är inte så lätt manipulerad längre )….ett riktigt jobb , en ordentlig utbildning skulle göra mirakel och hjälpa detta ” ändring ” i önskade riktningen…


 68. Pensionär skriver: 2 oktober, 2013

  #54
  Ett annat alternativ är att SLUTA mobba, men den tanken kanske aldrig slog dej.


 69. Julia skriver: 2 oktober, 2013

  Åsikter om prinsens val av flickvän måste kunna få framföras och är inte mobbing. Svenska folket har rätt att få säga sin mening om ett förhållande mellan en medlem av kungafamiljen och en annan person. Vill prinsen inte lyssna finns alltid möjligheten att avsäga sig sin plats i tronföljden och leva som en privat medborgare.


 70. Marguerithe skriver: 3 oktober, 2013

  “69” Julia,
  Det är fult att försöka agitera här och uppvigla folk. Du kan inte kräva något av Kungafamiljen i sådana frågor som du anför. Den enda gången folket kan tycka till är vid tveksamma ekonomiska affärer eller vid någon form av kriminalitet. Var glad för den fina kungafamilj vi har, om du är rojalist vill säga, vilket jag betvivlar.


 71. Julia skriver: 3 oktober, 2013

  70 Menar du att svenska folket inte ska få ha åsikter om vilka kungafamiljens medlemmar gifter sig med? Vilka som ska få titlar och vilka vi ska försörja genom våra skatter.

  Jag är nog mer rädd om familjens rykte och Sverige som monarki än vad du verkar vara.


 72. Marguerithe skriver: 3 oktober, 2013

  “71”
  Åsikter kan man ha, men den underliggande kritiken mot Sofia Hellqvist är tydlig och du/folket kan inte påverka hennes ställning i kungafamiljen. Drottningens exakta gehör gör att jag är övertygad om att Sofia kommer att uppföra sig efter alla konstens regler, annars hade det varit “blankt nej” för längesedan.
  Vad är förresten “svenska folket” idag? En manipulerad massa som gärna hänger på diverse drev mot enskilda människor, allt från Ingvar Kamprad till drottning Silvia.


 73. Linnea skriver: 3 oktober, 2013

  46 Tina! Där fick Du till det i två meningar.Kort o gott! Ha det bra!


 74. Linnea skriver: 3 oktober, 2013

  Mona och 70 Marguerithe outtröttliga i ert arbete att försvara de kungliga och de tillkommande.Jag beundrar att ni orkar.Ett hjärtats tack till Er båda!Kerstin Bergström är också en dam med ruter i som jag blir glad av att läsa.


 75. Marguerithe skriver: 3 oktober, 2013

  “74”
  Tack Linnea! Lite glada tillrop hjälper när man kämpar för något.


 76. Ulla skriver: 4 oktober, 2013

  #28 Snickarjohn
  Du skrev et sted, at man kunne bytte navnet ud i en kommentar… jeg vil mene, at man kan bytte CP ud med Frederik i #26.
  Men i Danmark stiller man ikke krav til kongelige bare de er dygtige til sport og klæder sig flot.
  # 69, 71 Julia
  Din bekymring for kongefamiliens rygte er ganske overflødig, især fordi den jo kun gælder for CP og Sofia. Det vil nok snarere komme til at ærgre dig, at parret bliver langt mere populært udenlands end parret M og C. – At M faldt for en person, der gav knapt en million til WCF, er ikke ligefrem noget at prale med udadtil. Måske lægger man mere vægt på andre ting end dem, der er fremherskende i den hjemlige provinsielle andegård ?!?!?


 77. Marguerithe skriver: 4 oktober, 2013

  “76” Ulla,
  Du märker att svenskarna på dessa sidor är mycket svaga för Hollywoodglans. Drottning Silvias uttalande om svärmorsdröm betydde nog något annat än folk tror.
  Jag tror också att Carl Ph och Sofia skulle bli ett mycket populärt par, enkla människor i tiden, utan så stora krav på tillvaron.
  Att överskatta en person samtidigt som man underskattar en annan är ett fult drag här. Man kan alltså gilla både Madeleine och Carl Philip på olika sätt,


 78. caterineg skriver: 4 oktober, 2013

  Reportaget i Tidningen Ångermanland i dag om prins CP:s besök i Ångermanland visar att han är en glad och trevlig person väl lämpad till såna uppdrag, intresserad och trevlig. Låt honom göra de uppdrag han passar för, jämför med prins Bertil som var mycket populär och lättsam.Han är en tillgång för kungahuset om man bara lät honom komma fram. Och för guds skull låt honom gifta sig om han vill och låt dem bli ett par att räkna med. Singoallas kommentar för ett bra tag sedan var huvudet på spiken.


 79. Olga skriver: 4 oktober, 2013

  Till # 72 ; Ärade Marguerithe ” En manipulerad massa ” ( ur Ditt inlägg # 72 ) kan man säga om vilken massa som helst – höger, vänster , ” rutig ” , ” randig ” …listan med olika ideologier -religioner – idéer som är just hjärnprogrammering , kan bli lång …
  Och jag håller med Dig att ingen/inga kan påverka SH ställning i kungafamiljen, hon är nog det rätta för B.-familjen ( analyserar man bakgrund på de sista som var valda av ” äkta ” kärlek , ser man ju det samma mönster hos alla – Lilian Craig , Silvia Sommerlath , Sofia Hellqvist…).
  Konstigt nog väljer Bernadotterna aldrig kvinnor som tex Claire Lademacher eller Stéphanie de Lannoy ( två sista Luxemburg-prinsessorna )…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar