Prins Carl Philip drömmer om att stå högst på pallen

Prins Carl Philip drömmer om att stå högst på pallen
Annons
Prins Carl Philip
Prins Carl Philip

Prins Carl Philip drömmer om att vinna helgens tävling i Göteborg City Race. Han älskar att köra fort och tänker en dag stå överst på prispallen.

Vår prins Carl Philip har tagit emot pressen i Göteborg där han nu befinner sig för att tävla i Göteborg City Race. Under en dag har prinsen mött både fotografer och reportrar för att visa upp sig i bilen som han ska tävla med i racet. Med sig har han också stjärnkockarna Leif Mannerström och Stefan Karlsson.

Annons

Det har annars varit ett hektiskt år för prinsen, han har både studerat vid Lantbruksuniversitetet och designat en egen bestickserie. Men däremot har han haft det lite mindre tid med privatlivet, hans förhållande med Emma Pernald är nu mer på vänskapsstadiet får man förmoda. Fast detta vill prinsen inte prata om alls.

Men det nya singellivet ger honom i alla fall möjlighet att träna mer på racingkunskaperna. Så att han en dag verkligen får sin eftertraktade seger och kan spruta champis på tvåan och trean.

Av: Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

27 kommentarer till “Prins Carl Philip drömmer om att stå högst på pallen”

 1. Martin skriver: 2 juni, 2009

  Prins Carl Philip ar en tiilgang for Sverige och vi har all anledning att vara stolta over honom. Det ar roligt att han vill agna sig at jord och skogsbruk.
  En relation som inte kan fas att fungera pa tio ar kommer med sakerhet inte att fungera fram over heller sa jag hoppas att prinsen hittar en passande gemal helst fran Frankrike men tyvarr ar ju den svenska kungliga familjen valdigt forankrad i Stockholm. Varfor kan man inte lara av det danska kungahuset!!?? En riktigt trevlig skansk adelsdam far val utgora det mer realistiska hoppet?? Lycka till med racing 2009!!


 2. Gun skriver: 2 juni, 2009

  Så snygg han är vår prins. Det blir nog en prinsessa som gemål till honom till slut. Tjatar fortfarande om Theodora av Grekland och Danmark, de träffas väl på bröllopet nästa år. Så får vi en blond och kulturell prinsessa vilken dröm det skulle ha varit för drottning Ingrid.


 3. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Men Gun, nappade du inte på mitt prinsess-förslag!?


 4. Gun skriver: 2 juni, 2009

  Johannes jag tjatar och tjatar tills jag får igenom mitt förslag. Tycker dina flickor var lite för unga men de kan få stå som reserv. Läste nu senast att Theodora inte längre skådespelerska utan forskar inom sitt gebit i New York.


 5. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Hon är ju 20 Gun, bättre kan det ju inte bli 😉
  Men det låter bra för övrigt om vår grekiska kandidat, visste faktiskt inte det.


 6. Gun skriver: 2 juni, 2009

  Johannes då är prinsen tio år äldre. Kan ha skrivit detta förut men det var synd att han missade chansen på Maria Lauras syssling (för visst var det din kandidat) Marie-Christine som nyligen gifte sig och du hade ett reportage om. Hon är så söt, blond och blåögd. Det är inget rasistiskt från min sida att personerna ska vara blonda, men det vore roligt avvikande från det nu vanliga med mörkögda brunetter, i vårat nordliga land. Johannes har du någon bild på din prinsessa? Det skulle vara kul att veta hur hon ser ut. Tycker att hennes mamma på de senaste bilderna av henne snofsat till sig.


 7. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Ja, där har du en poäng, med Marie-Christine alltså. Och om du vill se Maria Laura, bildgoogla “Princess Maria Laura”. Jag skulle gärna länka till bilder, men de blir så förfärligt långa här…


 8. Amsonia skriver: 2 juni, 2009

  Johannes…Vems döttrar skriver Du om..Jag hänger inte med längre..Vem är Maria Laura och vem är Marie-Christine ?


 9. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Johannes visst syftar du på Maria Laura som i prinsessan Astrids dotter?


 10. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juni, 2009

  Gun.
  Theodora är varken söt, snygg eller vacker. Han kan väl få en strålande vacker brud? Snälla. Ni får jobba vidare.


 11. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Läste precis på wikipedia att Maria Laura läser kinesiska på SOAS, det vore något för den svenska kungafamiljen, någon som talar kinesiska! Själv läste jag ju nästan två år i Kina efter studenten och om det är nåt land som är på gång så är det Kina!


 12. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Du har helt rätt Sigrid, Maria Laura är dotter till Astrid av Belgien.
  Amsonia. Prinsessan Marie-Christine är dotter till prinsessan Marie-Astrid av Luxemburg (syster till storhertig Henri) och ärkehertig Carl Christian av Österrike. Hon är sedan i december gift med greven Rodolphe av Limburg-Stirum.
  Ledsen att det blev lite otydligt där.


 13. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Sigrid. Du är med på mitt förslag om giftermål mellan prinsessan och svenske prinsen 😀
  Har du läst i Kina, vad spännande!


 14. Amsonia skriver: 2 juni, 2009

  TACK Johannes ! NU är jag uppdaterad…Gick in och kollade bilder på ovan nämnda damer…Lite lika namn och lätt att tappa bort sig..


 15. Amsonia skriver: 2 juni, 2009

  Johannes…Du som har kläm på det här…Norge har ju inga (egna) adelsmän, skulle de kunna ha det genom att Kung Harald adlar någon..? Har han den utnämningsrätten? Har för mig att Carl-Gustaf har den möjligheten men inte nyttjar den..Skulle en sådan titel följa familjen i framtida generationer??


 16. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Nej Amsonia, kung Harald har inte rätt att adla någon, eftersom man på riksnivå har beslutat att detta inte skall förekomma.
  Den siste personen i Sverige att få en adelstitel var den kontroversielle upptäcktsresanden Sven Hedin 1902. Och nej, kung Carl Gustaf får endast ge adelstitlar åt familjen (han bestämmer ju t ex att Daniel ska få bli prins och att Sigvard inte fick bli det)


 17. Gun skriver: 2 juni, 2009

  Demba visst har du på sätt och vis rätt men på den senaste bilden jag såg av henne hade hon blivit något lättare och klippt sig så hon såg vuxnare ut. Fördelen med henne, enligt mig, är att jag tror hon kan föra med sig fina drag. Usch jag låter snart som en rasbiolog, med det är ju bara fantasier. Kom igen Demba med förslag han är ju singel nu. Har tidigare efterlyst detta men varför gör inte Svensk Damtidning något om potentiella gemåler till Carl Philip och ev. Madeleine jag menar hennes förhållande är ju inte officiellt ännu.


 18. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 2 juni, 2009

  Vad tycks om Zara Philips som blivande till Carl Philip? Hon har ju onekligen en släkt värd att nämnas och jag tror att någon så utåtriktad och glad skulle få blyge Carl Philip att komma till sin rätt! Om hon nu kan tänka sig att ge upp Mike Tindall.


 19. Gun skriver: 3 juni, 2009

  Sigrid!
  Där har du en poäng bara hon inte släpar med sig sin mammas drag. Har ni sett avsnittet i Helt hysteriskt där de tror att prinsessan Di ska komma på modevisning så visar det sig att det är prinsessan Anne. Väldigt kul!


 20. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 3 juni, 2009

  Gun, vilken säsong är det avsnittet med i? Jag har alla avsnitt på dvd någonstans men det var ett tag jag såg dem (uppenbarligen eftersom jag bara har vaga minnen av det avsnitt du talar om).


 21. Gun skriver: 3 juni, 2009

  Sigrid, vet faktiskt inte det var min bror som påminde mig om det. Förstå Edwinas “glädje” när hon tror det är Diana som ska komma och det visar sig vara den eleganta Anne.


 22. Gun skriver: 3 juni, 2009

  Sigrid, det bör ju vara innan Dianas död iaf.


 23. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 3 juni, 2009

  Mm..jag ska leta! Jag kanske får spendera nån helg av semestern framför tvn!


 24. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 3 juni, 2009

  Gun, jag hittade skivorna och började kolla ett avsnitt och det visade sig att Lady Di/ Anne är med i första avsnittet! Helt underbart avsnitt!


 25. Margarethasolsken skriver: 3 juni, 2009

  Ja,Carl-Philip är verkligen en prins i tiden.Duktig,trevlig och riktigt fin.
  Med många intressen och kunskap bl.a.motorsport och design.Det är mycket trevligt att han ägnar sig åt jord och skogsbruk också ,det ger extra plus. Prins Carl-Philip hittar säkert också någon passande ung dam ,kanske prinsessa ,furstinna,grevinna , med kärleken och valet önskas Lycka till!


 26. signesigne skriver: 4 juni, 2009

  Jag hänger inte med i alla förslag på alla prinsessor som föreslås till Carl-Philip. GUN. Om du menar Anna-Marias och Konstantins dotter Theodora så är väl hon släkt med Carl-Philip de är väl kusiner eller sysslingar/pysslingar . Sen undrar jag vem Drottning Ingrid är om du menar gammeldrottningen så är hon mormor till Theodora (som har varit död i många år) De andra prinsessorna har ni förklarat men jag vet inte hur de ser ut för de måste levt anonymt. Men jag har inte heller varit intresserad av kungahusen , det är bara vårt eget Danmark och Norge som jag kollar in. Sen jag hittade svenskdamtidnings hemsida så har det blivit mer info om olika kungahus.


 27. Gun skriver: 4 juni, 2009

  Signe: ja det är Anna Marias dotter jag menar och Carl Philip och hon är sysslingar men det var kungens föräldrar också. I Sverige är det tillåtet att gifta sig med sin kusin ifs. är det väl inget varken man eller jag rekomenderar. När det blir inavel är om det sker generation efter generation även om det finns en risk förstås. Du är inne på rätt drottning och jag vet att hon är död, vad jag menade var att hon, tror jag, skulle blivit glad om hon levt. Det spekulerades i skvallerpressen att hon velat se Madeleine gift med en av drottning Margrethes söner och de är ju också sysslingar. Håller med om att de andra prinsessorna är anonyma för oss och vissa är prinsessor av icke existerande kungaländer.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar