Prins Carl Philip gav sin första intervju efter anklagelserna

Prins Carl Philip gav sin första intervju efter anklagelserna
Annons

CP-1

cp-2Prins Carl Philip bröt tystnaden om anklagelserna att han inte designat eldskärmen som sålts i hans namn.

– Det har varit väldigt jobbigt. Och beklagligt, berättar prins Carl Philip för Expressen.

Följde debatten

Prinsen har följt debatten och det som skrivits om honom. Det tog ett tag innan han trädde fram, men när han nu gjorde det gav han svar på tal:

Annons

– Att det blev så här handlar om att jag har respekterat Eric Ericsons vilja, att vara anonym. Jag har hela tiden sagt till Eric att jag tycker att vi båda ska stå med som formgivare. Nu blev det rätt till slut.

Formgivningen och processen av eldskyddet ägde rum under samma tid som prinsen pluggade vid Alnarp (Sveriges Lantbruksuniversitet) i Skåne.

Studerade samtidigt

– Man kan alltid lägga mer tid, så är det vad du än håller på med, men jag pluggade samtidigt och Eric (Ericson) visste om de förutsättningarna, berättade Carl Philip för Expressens Malin Roos. Carl Philip har fått mycket stöd av sina nära och kära.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

131 kommentarer till “Prins Carl Philip gav sin första intervju efter anklagelserna”

 1. snickarjohn skriver: 24 oktober, 2013

  Denna intervju förändrar inte ett dugg.
  Ska bli intressant att följa diskussionen som nu kommer.


 2. Humaniora skriver: 24 oktober, 2013

  Ifall det nu är så, att Eric Ericsson önskade vara anonym, men Carl
  Philip ville att både han och E E skulle stå som formgivare till "eld-
  skärmen", skulle det vara på sin plats att även Eric Ericsson uttalar sig och bekräftar eller dementerar Carl Philips version. Om E E inte
  gör det, brister han i förtroende och C P går segrande ur denna kontrovers. – Så träd fram ur dina gömmor E E och förklara dig! Har du inget att dölja, har du inget att frukta!!


 3. Eva skriver: 24 oktober, 2013

  Idén till gnistskyddet fanns redan och Eric Ericson gjorde ritningen. Nu säger prinsen

  "Jag har hela tiden sagt till Eric att jag tycker att vi båda ska stå med som formgivare. Nu blev det rätt till slut."

  Men hur blev det rätt, vad har CP egentligen tillfört? Det förstår jag inte.

  http://www.realtid.se/ArticlePages/201003/25/20100325143712_Realtid675/20100325143712_Realtid675.dbp.asp


 4. Bittan skriver: 24 oktober, 2013

  Ingen rök utan eld!


 5. Lisa Lusth skriver: 24 oktober, 2013

  Kul att Prinsen äntligen får beröm från journalist- och pr-folkhåll, enligt dagens Expressen, där det framgår att han nu hyllas för sitt mod att stå upp för sin sak!


 6. Ingrid skriver: 24 oktober, 2013

  Tiden då E E arbetade med eldskärmen tillbringade CPh på Alnarp.
  #2
  Det var ju Eric som trädde fram efter avslöjandet i Form.
  Tycker att alla fan ska köpa hans nya jacka!


 7. Tina skriver: 24 oktober, 2013

  Vem EE är vet ju hela branschen..!
  Carl Philip hade aldrig behövt kommentera denne linslus o hans lögner..!
  Många är de som försöker kapatalisera på prinsens begåvning..!
  Detta är det lägsta ..än så länge..!


 8. Lena H skriver: 24 oktober, 2013

  Ja nu har prinsen förstört för sig själv igen.
  Hyllas för sitt mod? Nu får det vara slut med immuniteten för kungahuset. CP kommer in i en härva som han inte kan klara ut. Eloge till EE istället. Men det är kart EE är bara en duktig formgivare inte prins. CP berättade själv " Det kom som ett brev på posten " CP talade osanning och det med stora bokstäver.


 9. AnnaF skriver: 24 oktober, 2013

  Först och främst Lisa, bara medlemmar till kungafamiljen kan få beröm för att göra det som förväntans av den. För att behålla någon trovärdighet överhuvudtaget var han tvungen att personligen bemöta kritiken. Sen vet jag om inte om att repetera var Storåkers och advokaten har sagt hela tiden. Det som verkligen hade ökat hans trovärdighet hade ju varit om han hade valt att diskutera design ingående med en kunnig jurnalist! Jag såg en mening ii intervjun, som behandlade vad design var för honom: "det handlar om funktion och form". Nähe, säger du det prinsen…?


 10. signe skriver: 24 oktober, 2013

  Att C-P yttrat har ingen betydelse ! Han har ändå gått ut med sitt namn på gnistskyddet så att det ser ut som om det bara är C-P som ensam formgivare. Det hade funnits två alternativ för Prinsen antingen skulle han skippat det hela när E.E ville vara anonym…..eller kunde C-P sagt från början att det finns en till formgivare men denne vill vara anonym. Men att nu gå ut och försvara sig är bara dumt för det ger inget förtroende !!!


 11. Cissi skriver: 24 oktober, 2013

  Prins Carl Philip påpekar gärna nackdelarna med att vara kunglig när det kommer till designarbetet, men det kommer alltid att finnas folk som vill sola sig i den kungliga glansen och därmed ge honom fördelar. Något som Eric Ericsson verkar ha velat undvika (?) och därmed valt att "sätta sitt ljus under skäppan". Sådant leder bara till bitterhet. Men heder åt prinsen för att han inte svär åt journalisten.


 12. Sthlm skriver: 24 oktober, 2013

  #5
  Va, har Expressen fått kalla fötter.

  Det finns väl inte en normalt funtad människa som inte förstår vad det här handlar om. Carl Philip verkar vara en rar och snäll kille, men inte verkar han vara någon arbetsmyra. Att han inte, tillsammans med sin sambo, istället går in i mammas välgörenhetsorganisation. Det går ju bra för Madeleine att sysselsätta sig där. Designprins, motorprins, godsherre – nej! Märkligt att ingen kan få honom att förstå att det bara blir löjligt.


 13. Maryou skriver: 24 oktober, 2013

  Eric Ericsson har i sin egen intervju bekräftat att han ville vara anonym, men att han inte trodde att han skulle få göra så mycket av designjobbet själv.


 14. Marguerithe skriver: 24 oktober, 2013

  Vad var det man trodde? EE ville medvetet lura Carl Philip. Detta är ju också vad folk generellt tror i samhället när man tar upp ämnet.


 15. Birgitta skriver: 24 oktober, 2013

  Vi har nu hört P.Carl-Philips utsago, dvs. vad hans rådgivare sagt att han skall säga. Bla. att Prinsen inte hade så mycket tid,ty citat: Mitt mycket viktiga arbete som Prins. slut citat! Erik Eriksson kommer nog , förutom sitt uttalande i SvD. att uttala sig # 5 Lisa Lust. Betänk vilka personer dessa är, som gett beröm. Råd:Drick gärna vatten, men kontrollera alltid källan!


 16. Monica skriver: 24 oktober, 2013

  4. Bittan

  För att citera dig "ingen rök utan eld", så sant och då kan det vara bra med ett gnistskydd.


 17. Yankee skriver: 24 oktober, 2013

  Alla vi människor behöver "a purpose in life". Det är nästan att man tycker synd om Prinsen som inte har hittat sin. Han verkar ville bära olika hattar men ingen hatt passar speciellt bra.


 18. konsttanten skriver: 24 oktober, 2013

  Så illojalt av Eric E. Nu hoppas jag C-Ph vet vem/vilka han kan lita på. Ser fram emot nya designade alster. Stå på!


 19. Ingrid skriver: 24 oktober, 2013

  Mona & co
  Tycker att ni ska läsa " Drottningens hemlighet" en faktaspäckad bok som avslöjar att ett visst mönster upprepar sig.


 20. Humaniora skriver: 24 oktober, 2013

  6. Jag tror inte att någon inblandad i denna kontrovers till fullo talar sanning. Carl Philip gjorde ett stort misstag då han accepterade att
  sätta sitt namn på en designprodukt som han inte själv är upphovs- man till. – Där kan/bör hans moraliska aspekter ifrågasättas. Skulle vara intressant att veta hur E E:s och C P:s eventuella överenskommelse/avtal ser ut.?? – För att få klarhet i denna "härva" borde båda framträda tillsammans och berätta hur de tänkt och vem som bidragit med vad i denna, i mitt tycke, annars ointressanta produkt!!


 21. Humaniora skriver: 24 oktober, 2013

  19. När det gäller Silvia´s fars kopplingar till nazismen, gjorde Silvia ett stort misstag då hon inte bekräftade sin fars engagemang,utan istället försökte förneka detta…Hon borde tagit "bladet från munnen" och beklagat faderns involvering i denna politiska ideologi och istället tagit fullt personligt avstånd!
  – Då hade hon vunnit i respekt. Däremot kan hon inte på något vis lastas för sin fars nazistiska förehavanden.Barn kan/får aldrig ta ansvar för föräldrars misstag, men att kunna se "sanningen i vitögat" är ett sundhetstecken och bevis på mänsklig mognad! – Ingenting blir bättre el sanningen dunstar bort, för att det sopas under mattan……istället ger det upphov till än nya spekulationer!!


 22. AFia skriver: 24 oktober, 2013

  Jmf vad CP säger med tidigare intervju
  refererad av SJ
  http://www.svd.se/kultur/kultursvepet-14-oktober_8616244.svd?sidan=2

  Förändrar hans senaste gjorda intervju något….

  Knappast……….


 23. Eleni skriver: 24 oktober, 2013

  Kan ingen inse att letandet efter misstag och fel hos personerna i Kungafamiljen är beställningsjobb från republikanerna!!! De skyr inga medel!


 24. SA skriver: 24 oktober, 2013

  Jeg kan heller ikke rigtig se behovet for, at CP går ud og bekræftiger det, som hovets advokat allerede har gjort. Han tilfører jo ikke sagen nye oplysninger. Men jeg ser et problem i, at man vil kaldes industriel designer, hvis man ikke kan tegne og lave skitser selv.
  Hvad har han designet alene? Mattan, som solgtes til fordel for Childhood, skabte han også sammen med en anden navngiven person og hans sidste alstar med motiver fra truede dyrearter, var han kun idémand bag eller hur ?
  Jeg har stor sympati for CP, men han må koncentrere sig om noget og tage ansvar, han kan ikke lege: designer, racerkører, prins, fotograf, og bonde osv… alt efter i hvilken retning vinden blæser, hele livet!


 25. snickarjohn skriver: 24 oktober, 2013

  Tror inte det ,Eleni 23,
  De trampar i allehanda klaver utan republikaners hjälp.


 26. Titti W skriver: 24 oktober, 2013

  #24
  Bonde kan du i alla fall stryka för det är han inte.


 27. Kerstin Bergström skriver: 24 oktober, 2013

  #8 Lena H Citt:Det kom som…Om du läste intervjuen i gårdagens express hade kanske klarnat lite.EE vill vara anonym Då hade han.förrådet honom.Nu 3-4 år efter går EE ut med Att det är han.C.P har sökt honom på telefon,men han hade inte tid att prata och lovade C-P att höra av sig och hade inte gjort det fast det gått över en vecka,Därför gick C-p ut med denna intrvju.Alltså går det rn vecka och drygt det,då är man inte trovärdig.EE är feg och nonchalant.Läs gårdagens express.Det var en lång intervju!!


 28. Kerstin Bergström skriver: 24 oktober, 2013

  #23Eleni Jag tror dig.Flera av dessa skribenter har tidigare erkänt att de är medlemmar av republikanska föreningen.


 29. Marguerithe skriver: 24 oktober, 2013

  "23" Eleni,
  Om alla fattade det skulle mycket vara vunnet. Kungafamiljen är utsatt för förföljelse och ska bevisa sin oskuld i snart allt i samhället.


 30. lauralanza skriver: 24 oktober, 2013

  # 2. Formgivaren Eric Ericson gick ut i DN redan den 16 oktober och medgav att han själv hade valt att inte stå med som formgivare:

  http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/jag-ville-inte-ha-mitt-namn-som-formgivare/

  Det är väl annars givet att det är ett s.k. team som ligger bakom diverse designade alster och att en eller två personer står som formgivare utåt.
  Tycker f.ö. att prinsen skötte intervjun snyggt.


 31. Ingrid F skriver: 24 oktober, 2013

  Man behöver inte vara medlem i republikanska föreningen för att vara gräsligt trött på allt förminskande, urskuldande och försök att släta ut när det gäller kungamedlemmars görande och låtande.


 32. Hen skriver: 24 oktober, 2013

  BRA prins Philip! Det var märkligt från början med denne E.E., formgivaren som ville vara anonym. När det blev dags för boksläpp var det dock lämpligt att komma ut ur garderoben och hoppa på CP, som inte kunde försvara sig. Hela EEs kroppsspråk signalerade skumrask och man undrade just varför journalisterna inte efterlyste andra sidans inlägg vilket ju är det normala. Nu har den kommit och tack för det.
  10 – 0 till Carl Philips fördel! Krutprinsen!


 33. point skriver: 24 oktober, 2013

  17. Yankee
  Den enda hatten som passar CP alldeles ypperligt är foliehatten. Haha!


 34. Ingrid skriver: 24 oktober, 2013

  Eleni,
  Det är ingen som behöver leta efter misstag, de kommer upp helt av sig själv.


 35. Cissi skriver: 24 oktober, 2013

  31 Ingrid F, håller med dig.


 36. Loise skriver: 24 oktober, 2013

  Jag tycker detta är för bedrövligt, finns det inget annat för tillfället att gnälla över än ett brasskydd.. Spar ångan till CP (om han) förlovar sig med SH, alla bilder och foton som då kommer upp, hur ska ni orka?


 37. Marguerithe skriver: 24 oktober, 2013

  "42" Hen,
  Bra och adekvat kommentar.


 38. caterineg skriver: 24 oktober, 2013

  Märkligt att brasskyddshistorien kommer så lämpligt till boksläppet, och märkligt att bö´ckerna Drottningens hemlighet och boken drottningens jubileum kommer samtidigt. Ibland blir man förvånad hur allt passar ihop. Varför har den här E.E inte sagt något förut, varför inte efter prinsens intervju när brasskärmen presenterades? Men visst var det väl på tiden att prinsen talade ut.


 39. Ingrid skriver: 24 oktober, 2013

  Herr EE ville vara anonym fortsätt då att vara det. Det tillhör också god ton att ringa tillbaka. Förföljelsen av kungafamiljen börjar att bli osmaklig. C-F du leder med 10-0.


 40. snickarjohn skriver: 24 oktober, 2013

  Kerstin Bergström,
  Ingen behöver erkänna medlemskap i Rep F.
  Det är nämligen inget brott..
  Man kan däremot medge medlemskap.

  Egendomligt att så många som säger sig värna
  Sveriges tradition och historia behandlar dess
  språk så illa.


 41. Mona skriver: 24 oktober, 2013

  Nu vill jag att ni som skriver här förklarar hur ni får alla info? Hittar ni på om ni medvetet förtalar någon så är det ett brott.
  Att gå till person angrepp är inte att uttrycka en åsikt det är mobbning.
  Jag blir så otroligt trött på att det finns så många som utan eftertanke skriver vad som helst. Ni är inte så anonyma som ni tror.
  För er info Erik Eriksson ska släppa en bok i dagarna. Kanske han ville få lite PR.
  Han borde stå för sin vilja att vara anonym och inte skylla ifrån sig.


 42. Maryou skriver: 24 oktober, 2013

  Humaniora, precis så har jag tyckt hela tiden. Naturligtvis var det inte Silvias fel att hennes far var medlem i nazistpartiet, men hon tog inte avstånd från att han var det. Nu blev det en alldeles för stor sak av det hela. Och inte till hennes fördel.


 43. AFia skriver: 24 oktober, 2013

  Undrar om journalisterna fick instruktioner även denna gång vad de fick fråga och inte fråga CP…….


 44. emma_h skriver: 24 oktober, 2013

  HEN du tycks ha minnes-luckor beträffande V:A:D som startade detta (i likhet med CPs språkrör) det var Madestrands krönika i Form Mag. som tillhör Svensk Form. Konstigt nog har inte Madestrand eller SVF’s VD E Kumlin ställts till svars av Hovet för sagda text m olika påståenden alls m tanke på alla tureroch olika versioner i media senaste dagarna… utan bara EE som tvingades fram att ge sig tillkänna och diskutera detta enstaka gnistskyddsprojekt. Krönikan i sig gällde ju de facto vad som föregick i projekt efter projekt
  Att CP äntligen trätt fram var på tiden men m tanke på att de som vanligt i förväg erhåller frågor och kan stryka oönskade såna samt plugga in lämpliga svar känns det inte helt seriöst ändå


 45. annica skriver: 24 oktober, 2013

  Jag har inte orkat scrolla genom alla kommentarer här, men nog läst intervjun i Expressen. Och vad jag än anser om Carl.Philips talang som designer samt övriga färdigheter, måste jag ge all heder till C-P nu. Eric E. ville enligt egen utsago inte stå som designer/meddesigner till eldskärmen. C-P respekterade detta. All heder till honom, även då prinsen anklagades från alla håll för plagiat!

  Svagt av Eric E. att nu – efter ett par år, då en bok lanseras av honom -kvider hur han "mår illa" för att inte han fått den credit för konstverket dvs plagiatet som honom tillhör!!

  Nä hör ni, jag har inte så höga tankar om C-P, men "konstnären" Eric Eriksson överträffar allt!


 46. emma_h skriver: 24 oktober, 2013

  HEN (fortsättning) Detta skrevs nyss på SvForms hemsida av VDn Kumlin: "…Ursprunget var Madestrands krönika i senaste nr:t av Form Magazine: Fångarna på slottet. Diskussionen har framför allt handlat om att det inte är prinsen själv som står bakom formgivning …FormM har fått både dokument & info från flera oberoende källor som menar att det egentligen ej är CP som formgivit sina design-produkter, att det egentligen är andra formgivare som ligger bakom, m allt förpackat i 1 smart varumärkes- & PR kampanj, framför allt av M Storåkers. Vi samlar till ett möte den 6/11 på Svensk Form för att fortsätta prata om detta. Som Ansv Utgivare för Form har jag naturligtvis vinnlagt mig att kontrollera att redaktionen har torrt på fötterna.Detta är 1 speciellt fall & olyckligt m en officiell kunglighet, särskilt om Prinsen önskar få trovärdighet för sin design. Det här med eldskärmen kom som nyhet även för Mig, trots att jag ju till & med var delaktig i Presskonferensen i lanseringen på Svensk Tenn. Hoppas nu att CP kan fortsätta i lugn & ro att utveckla sina yrkes-ambitioner intressen i egen takt. Vi har sparat artiklarna på http://www.formmagazine.com/nyheter/kungligt-scoop-i-form.aspx


 47. Karin Nilsson skriver: 24 oktober, 2013

  Svenskt Tenn valde att ta bort C P:s namn som formgivare. Det säger väl allt.
  # 32, varför kunde inte C P försvara sig? När han stolt presenterade "sitt" alster kunde han, rätt och slätt, ha sagt att han inte var ensam formgivare och att hans kompanjon vill vara anonym. Svårare än så är det inte ens för en "prins".


 48. Singoalla skriver: 24 oktober, 2013

  OM nu drottningens far var nazist eller åtminstone jamsade med för att det var behändigast och/eller säkrast – varför ska det dras upp när han är död sen länge? Det är väl totalt ointressant. Massor gjorde likadant. Det finns nutida missförhållanden som är viktigare att belysa. Och då tänker jag inte på vem som har ritat ditten eller datten eller annat som tjafsas om här.


 49. realist skriver: 24 oktober, 2013

  34 Ingrid
  det är självtryck i misstagströmmen


 50. Svea-Li skriver: 24 oktober, 2013

  Hoppas prinsen lär sig nu att inte vara så naiv och godtrogen. Växa upp, ta ansvar och lära sig att ÄRLIGHET VARAR LÄNGST. SANNINGEN SEGRAR MESTADELS… Dock, det största misstaget han gör är förmodligen lieringen med DEN sambon han har valt. Den kan han nog inte göra sig fri ifrån när han kommer till insikt. Tyvärr…. Det är då VÄL att storasyster ska ta över efter pappa Kungen.


 51. Maja skriver: 25 oktober, 2013

  CpH har lärt sig att dölja sanningen av sin egen mamma Silvia.
  Mycket simpelt för att rädda sitt eget skinn.


 52. Pboo skriver: 25 oktober, 2013

  Stor eloge till P Carl Philip – en mycket bra, klargörande och tänkvärd intervju! Hoppas på inte bara mer design men också mer representation – han har mycket att tillföra, precis som systrarna!

  http://www.expressen.se/nyheter/carl-philip-slar-tillbaka-om-bluffanklagelsen/

  Kan bara hålla med i följande; "Han funderade över sitt eget agerande, han var självkritisk, men stod samtidigt upp för sig själv på ett bra och starkt sätt. Och framför allt smutskastade han inte dem som kritiserat honom."

  http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/britta-svensson-prinsen-redo-att-bli-hela-kungafamiljens-krishanterare/


 53. Pboo skriver: 25 oktober, 2013

  Strongt att P Carl Philip står upp för sig själv, för sitt arbete. Precis som P Madeleine gör i intervjun i "Elle", där hon säger att många var tveksamma till att hon började med FB, men att hon är glad att hon valde att göra det som ett sätt att nå ut med vad hon arbetar med, vad Childhood arbetar med och använda det som ett forum att lyfta närliggande områden till Childhood. Hon berättar också att hon gärna kunde fått mer hjälp från början i livet med det offentliga och att även hon som född prinsessa borde fått gå i prinsesskola. Hon framhåller också KP Victorias betydelse för henne och P Carl Philip, inte minst när de var små, att det var KP Victoria som hjälpte henne att lära sig läsa. Samtliga 3 syskon verkar, trots allt, fått klara sig mycket själva, respekten för samtliga växer allt mer!


 54. Mona skriver: 25 oktober, 2013

  Denna bok kom ut i samband med bråket om Carl Philips
  och Erics eldskärm. Pr av Eric Ericsson som äger förlaget
  hans bok ges ut på.

  Ny Tack på förhand

  av Eric Ericson

  HÄFTAD. Orosdi Back, Svenska, 2013-10-07

  SL förflyttar dagligen sjuhundratusen personer till och från olika platser. I denna process är alla viktiga. Ingen utesluts ur systemet, under förutsättning att respektive passagerare uppträder trevligt, är nykter och följer befintliga regler. Det…
  Tack på förhand


 55. Anna skriver: 25 oktober, 2013

  Tycker att när Tarras höll i rodret förekom det aldrig sådana här skandaler, eller konstiga uttalanden från kungen/Silvia. Hade hon "pli" på dem så att de inte öppnade munnen innan de konsulterat henne? Som det är nu känns kungahusets sätt att hantera medierna väldigt svajigt… "Vända blad", försvara nazist-pappa, lögner om designarbetet osv.


 56. Lotta skriver: 25 oktober, 2013

  3 Pboo
  Där tar du i ordentligt. I stort sett har kungabarnen fått klara sig själva ! Kungabarnen har fått hjälp med allt, som man med hjälp och pengar kan få.
  Emma – h
  Dina insändare är som alltid suveräna.

  Ta inte ut CPs glädje i förskott. Han är prins och snäll,men det är inte alltid detta hjälper.


 57. Marguerithe skriver: 25 oktober, 2013

  "56" Lotta,
  Det är klart att vi ska vara glada för Carl Philips skull. Intervjun med honom var utmärkt, han höll dessutom god ton vilket gjorde att intervjun var nöjaktig läsning, allt som man ber om här men som aldrig efterföljs.
  Här har en ensam ung människa blivit indragen i den komplott av fega människor som jobbar för monarkins avskaffande.


 58. Lotta skriver: 25 oktober, 2013

  57 Marguerithe En ensam ung människa blivit indragen i den komplott av fega människor som jobbar för monarkins avskaffande.

  Svar: Jag uttryckte mig tämligen oklart. Det skall sluta curlas.


 59. emma_h skriver: 25 oktober, 2013

  Ingrid39_"Herr EE ville vara anonym fortsätt då att vara det.
  Det tillhör också god ton att ringa tillbaka."

  1_Apropå "återkoppla" så framgick tidigare i veckan via tidnings-intervju MED EE att… EE hade RINGT UPP & TALAT med CP då detta MEDIADREV dragit igång och alla tidningar var på hugget inrikes/utrikes m frågor Det var f att kolla hur var m prinsen
  2_Sen dess har EE inte fått vara ifred eller kunnat sova på flera dygn enligt uppgift – KOMIHÅG det var media som luskade ut hans Identitet, det är Media som ställer massa frågor och vill ÄLTA om det…Varför? Jo m anledning av FORMkrönikan som satte igång allt
  LÄS den & få lite perspektiv!! först Det var flera dar sen Media bad om ännu 1 kommentar på Hovets senaste PRdamage-utspel – men EE ville vara ifred (ngt han ej fått va i 1,5vecka) lämpligt då att CP ombads säga att han "sökt EE men ej fått ngt samtal tillbaka…" Det kan CP "tacka" sin styrelses mediautspel för. "Bra" sätt att putsa upp/bättrar på CPs fasad ytterligare (Onödigt f oss att veta)


 60. Ingrid skriver: 25 oktober, 2013

  Till er som säger att det var bättre på Tarras tid, ja det var en annan tid.
  Kungabarnen har blivit äldre och agerar därigenom mer självständigt och blir svårare att styra.
  Media har ett järngrepp och ingenting går längre att dölja som tidigare.
  Ju vanligare kungligheterna blir desto mindre blir deras mandat och av den anledningen kommer " avslöjanden" att dugga tätt.
  Egentligen har det aldrig krävts så mycket av dem som idag, men själva anser de inte det utan tror att de kan köra på som vanligt.
  Att skicka fram Est. håller inte i längden.


 61. Pboo skriver: 25 oktober, 2013

  # 56 Lotta

  Det verkar som om du tror att bara för att man har pengar och kan köpa vissa tjänster (eller få bidrag genom samtliga som betalar skatt och få rut/rot-hjälp!) att dessa tjänster täcker in alla behov! Jag talar om, som ibland framkommer även i intervjuer med KP Victoria, att de borde fått en annan form av hjälp och stöd i sina kommande roller som kungliga, som officiella, och hur man bäst och lättast balanserar offentligt/privat osv. Att P Madeleine startade sin FB kommer säkert till delar av att Hovet inte på ett professionellt och kompetent sätt – som erkänts därifrån – förmedlade vad P Madeleine arbetar med. Hon valde moget och klokt att då själv förmedla detta. I intervju m henne/Chris framkom att Chris ej fått hjälp inför bröllopet, ej professionellt av Hovet!


 62. Pboo skriver: 25 oktober, 2013

  # 59 emma_h

  EE hade nog fått sova om han inte betett sig så extremt oprofessionellt som att – felaktigt visar det sig också – sälja ut den person som han tidigare handlett – så gör man inte i den akademiska världen i alla fall, något du säkert vet! EE kunde sagt att de samarbetat, att han valt att vara anonym – istället förmedlar en massa otrevligheter och lögner som att P Carl Philip inte alls varit delaktig, att han gjort allt själv, han gnäller över att han inte fått tillräckligt betalt, han kritiserar inte P Carl Philip utan han mer eller mindre försöker förgöra honom med massa kletiga, insinuanta epitet, dessa epitet för han också över till P Carl Philips syster som han aldrig samarbetat med – så oprofessionellt – o det backfired!


 63. mary kristiansenmaryk skriver: 25 oktober, 2013

  ## 62 Pboo:
  Helt enig med deg!


 64. Marguerithe skriver: 25 oktober, 2013

  Tycker för övrigt att det var mycket bra att Carl Philip uttalade sig själv. Det är aldrig bra när vuxna personer går under andras förmyndigande. Kungaparet är lite för konservativa (vilket jag sagt förut).
  Det vore bra om han fick förlova sig (den nuvarande flickvännen duger), så att de kan börja sitt liv tillsammans. Carl Ph har ju sagt i intervjuer att han hoppas på en framtid tillsammans med Sofia. (Stackars arma kungliga).
  När Carl Philip får en egen familj kommer hans liv att förändras positivt.


 65. caterineg skriver: 25 oktober, 2013

  En sak som säger allt om de som köper eldskärmen, är den sämre för att prins Carl Philip inte var ensam om den? Tala om märkeshysteri, bara för att det är kända namn så rusar folk och köper, mest för att skryta. Alla kändisar som målar tavlor, är det bra konst eller är det namnen som säljer? Det kan man diskutera. Jag ogillar när man vid varje bild av en dress måste ange vem som gjort den, borde det inte vara utseendet som gäller? Vi vanliga kan ju aldrig köpa haute couture kläder, så varför detta intresse?


 66. rasmus skriver: 25 oktober, 2013

  #55 Anna

  TACK !


 67. Anna skriver: 26 oktober, 2013

  CP verkar genomsympatisk jag tror faktiskt mera på CF….
  Att den andre designen inte hade tid att prata med CF på telefon när CF ringde upp honom och inte har återkommit säger ju allt……
  Så trist!!


 68. Lene skriver: 26 oktober, 2013

  Prins Carl Philip virker umiddelbart på mig, som en, der er lidt usikker på at tage et eneansvar for noget.
  Det ser også ud til at gælde i relation til samboen Sofia. Det er en stor beslutning at gifte sig, men det behøver ikke at tage 3, 4 eller 5 år, at beslutte sig til det, hvis man allerede er flyttet sammen. Hvorfor frier han ikke, så de har fundamentet til at bygge fremtiden sammen på…… — ja, jeg undrer mig faktisk lidt over, at forlovelsen ikke er kommet endnu.


 69. Linnea skriver: 26 oktober, 2013

  1 SnickarJohn Dina kommentarer är förstås också intressanta…….


 70. snickarjohn skriver: 26 oktober, 2013

  Singoalla 48,
  "OM nu drottningens far var nazist eller åtminstone jamsade med för att det var behändigast och/eller säkrast "
  Hans medlemsskap och datum därför är väl dokumenterat.
  Vi kan väl säga att datumet för inträde inte är så smickrande.

  Om man vill vara med i debatten är det bra med rätt info.
  Inläggen blir bättre då.


 71. snickarjohn skriver: 26 oktober, 2013

  Singoalla 48,
  Mer redan känd fakta –
  Redan 2002 grävde tidningen Arbetarens Mats Deland fram i arkiven i Berlin att Walther Sommerlath 1 december 1934 gick med i nazistpartiets utlandsavdelning NSDAP/AO i Sao Paulo Brasilien. Registerkortet med nummer 3592030 finns sparat i nazipartiets medlemsregister
  Redan 1933 hade brodern Paul Sommerlath, som också bodde i Brasilien, gått med i nazistpartiet. Så har vi två bröder med samma politiska vilja.
  Detta är alltså fakta och ingenting Silvia Sommerlath-Bernadotte kunnat förhindra.
  Hon kunde dock tagit bestämt avstånd därifrån.


 72. Mats Strömlind skriver: 26 oktober, 2013

  Att ha ordet "design" och CP i samma mening är en skymf. "Plagiat" och CP går däremot utmärkt.


 73. Kerstin Bergström skriver: 26 oktober, 2013

  #59 emma_h Det finns ngt som heter telefonjacket och man dra ut fr.väggen Mobil gär att stänga av.Stackarn då så synd om honom.Tror du C-Ph har fått vara ifred.Han,som akydda den andres vilja att vara anonym.OTACK är världens lön.


 74. Kerstin Bergström skriver: 26 oktober, 2013

  #65 caterineg Det har tyvärr alltid varit så.Vad en ska köpa är det märkesnamnet som avgör priset.Tyvärr.Skönt att inte bo i stan.När jag bodde i stan ..Var man tvungen arr klä upp sig,Nu kan jag se ur hur som helst.Rådjuren bryr sig inte och inte de andra djuren heller.


 75. Titti skriver: 27 oktober, 2013

  52 V hjälpte Madeleine att läsa! Jag trodde att man lärde sig att läsa i skolan. Kungaparet har säkert haft omtanke om sina barn, precis som andra familjer. Kanske bara lite väl mycket. Fått klara sig själva ! När andra försöker pussla ihop tider så har / hade denna familj all hjälp.
  Hur vi än vänder och vrider på det, så är det inte Carl Philip som har designat. Han kunde ha sagt Nej Tack Inte under dom premisserna. Killen / Mannen är 34 år.
  64 Förlova sig ! Privatliv har vi inte med att göra, men nu handlar det om en prins Sveriges prins. Då väljer man med hjärna också. Det är ju rent förfärligt att inte ha mer ansvar.


 76. Friso skriver: 27 oktober, 2013

  It can be a clever tactic of prince Carl Philip to say that he initially did not want Eric Ericson to remain anonymous, because now many people will start to feel that both Eric and Carl Philip are to blame. And sharing guilt makes guilt less severe. And that re-strengthens prince Carl Philip his image and reputation.

  Very smart tactic: celebrate the good moments with the focus on you only, but when something goes wrong, share the bad moments with another person.


 77. Arne von Giebel Löfström skriver: 27 oktober, 2013

  Jag anser att viktigaste frågan är hur Prins Carl-Philip redovisar omsättningar för olika produkter han designar. Jag kan inte heller finna att han redovisar moms på korrekt sätt enligt redovisningslagar, momslagar, skattelagar. Han bör förklara hur produkterna tas fram, hur de marknadsförs, vad hans arvode är.
  Han bör förklara hur en matta designad av honom kunde auktioneras utan debiteringar av avgifter som skall uttagas vid försäljning av ny konst på auktion? Uppgiven omsättning är ju helt löjlig i prinsens företag. Det skulle innebära att Svenskt Tenn sålt något exemplar av varje produkt, till det skall läggas Logo prinsen utfört, foton han sålt med mera. Kungahusets brist på information börjar bli pinsamma. Drottningens virriga uppgifter om sin far blir mer och mer uppenbara lögner. Presschefen framstår som ytterst olämplig. Han bör sätta sig ner och kontrollera datum för bland annat affärsuppgörelsen mellan drottningens far och fabrikör Wechsler. Skulle uppgifterna stämma, spelade Wechsler livsfarligt spel. Sälja en fabrik som var under tvångsförvaltning av nazisterna sedan 1937. Hans tillgångar spärrades totalt 1938. När han statslös slängdes ut från Tyskland till Rumänien. Endast en Tysk idiot till affärsman skulle resa till Brasilien och köpa en konfisskerad fabrik av en jude. Straffet skulle säkert bli avlivning.


 78. Ingrid skriver: 28 oktober, 2013

  77
  Anledningen att herr S åkte hem från Brasilien med hela sin familj just före kriget var ju att han som medlem i Nazistpartiet kunde överta en fabrik av en jude – genom ariseringen.


 79. Pboo skriver: 28 oktober, 2013

  # 75 titti

  Tänk att man alltid måste vara övertydlig här – det handlar självklart om FÖRE hon började skolan, att det var tack vare KP Victoria som hon lärde sig läsa så tidigt! Ang. designen är det ett samarbete och i bl.a. DN har EE gått ut och konfirmerat att han inte ville stå med sitt namn, utan att han alltså ville vara anonym, något P Carl Philip respekterat, men också en lärdom han gjort att han aldrig i framtiden kommer att tillåta någon vara anonym. EE har verkligen gjort bort sig – ingen handledare beter sig så här, ingen handledare går ut i media eller någon annanstans och snackar skit om den man handlett – detta är oprofessionellt och skulle aldrig accepteras i den akademiska världen!


 80. Pboo skriver: 28 oktober, 2013

  Inte ovanligt att exv. utlands-svenskar är mer engagerade i olika föreningar i utlandet som har med det gamla hemlandet att göra. Det är lätt att idag med facit i hand kritisera de som var i utlandet för att vara med i socialnationalistiska partiet, men i början agerade inte detta parti som de gjorde senare (för lite plats att gå igenom hela händelseförloppet), utan de sågs som en räddning i ett land med mycket dålig ekonomi sen 1:a VK osv. I Sverige har vi idag partier och individer med i dessa partier då och även idag, som har ett historiskt arv de vill gömma som exv. de som stöttat/ar morden på miljontals människor i kommunistiska länder, som de som stått bakom rasbiologiska institutet där man mätte skallar på olika etniciteter, som de partier som i modern tid stod bakom kastrerande av vissa grupper i Sverige osv, osv. Städa framför egen dörr före ni kritiserar andra länder/folk!


 81. Marguerithe skriver: 28 oktober, 2013

  Läs kommentar "80" och begrunda. Den är helt sann och adekvat.


 82. Cissi skriver: 28 oktober, 2013

  Alla andra sakfrågor åsido, för mig är det drottningens brevskrivande som förskräcker.


 83. snickarjohn skriver: 28 oktober, 2013

  Pboo 80,
  Tänk att detta ska vara så svårt.
  Vi struntar egentligen i om Walter Sommerlath var medlem i partiet.
  Det är dotterns agerande och hanterande av sanningen som upprör.
  Läs och förstå detta nu.


 84. emma_h skriver: 28 oktober, 2013

  till KerstinB som frågade: "…Tror du C-Ph har fått vara ifred…"

  svar_ ja i betydligt högre grad än EE Madestrand + Sv.Tenn, Kerstin. inbilla dig inte att media har numret till hans privata tfn(hemligt)… alla kontaktförsök m hkharna går alltid via hovets personal som är "gatekeepers" grindvakter (begrepp inom marknadsföring) när en prins avstår att uttala sig är det stopp för media – när det rör sig om privatperson tar de reda på tfnnr och ringer dygnet runt & tjatar till sig uttalanden… tack vare sin prins-position har CP m all tydlighet 3 individer som flitigt och dagligen fört CPs talan under snart 2 veckor åt sig advokat Calissendorff prkillen Storåkers & ibland presschef Ternert. Vad de3 tycker & säger i 3eP är för media rätt ointressant utan de ville ha besked direkt via designern himself.- presskonferens LR intervjun ovan


 85. Mona skriver: 28 oktober, 2013

  #83 Vad är sanningen snickar John?
  Vet du det kan du ju berätta det? Tror inte drottningen ljuger
  hon vet inte mer än någon annan ,hennes pappa är död.
  Arkiv förstördes i bombningar osv.
  Snickar John om du anklagar någon för att ljuga så måste du kunna visa varför denna person ljuger.


 86. Mona skriver: 28 oktober, 2013

  Carl Philip tjänar inga pengar på något av det han gör.
  Svenskt tenn ska redovisa sin försäljning själva.
  Kungafamiljen får inte ta betalt.


 87. Mona skriver: 28 oktober, 2013

  Snälla svensk damtidning stoppa nu alla obehagliga kommentarer om Nazimen och drottningen.
  Detta är kränkande och rent förtal.


 88. snickarjohn skriver: 28 oktober, 2013

  85 Mona,
  Du läser tydligen inte innantill.
  87 Mona,
  Det finns inget förtal i konstaterandet att Silvia Bernadotte
  hanterat faderns nazistiska böjelser på ett felaktigt sätt.
  Ju mer hon har velat släta över, desto osmakligare har den här soppan blivit.
  Dessvärre är det hon själv som står som kock.


 89. Marguerithe skriver: 28 oktober, 2013

  "88" snickarjohn,
  För mig är det obegripligt att man fortsätter älta drottningens fars ev hantering av en fabrik i nazi-tyskland för snart 100 år sedan. Vad är problemet? Scherman och Åsard har samma fixering och enligt mig är det en mycket uttänkt strategi, att splittra Kungafamiljen inifrån. Drottning Silvia har gjort allt och lite till för att göra justa utredningar och GP Britt-Marie Mattsson menar att det finns ingen kunglig person som fått lämna ut så mycket personligt om sig själv som drottning Silvia.
  Detta sagt av en människorättskämpe som ser drag av "Rödebyfamiljen" om den är bekant.


 90. Lena skriver: 28 oktober, 2013

  85 Mona
  Du kan inte historien. Man måste nästan ha fördjupat sig i ämnet för att överhuvudtaget kunna uttala sig.
  Albert Speers dotter (som också älskade sin far) har skrivit ett brev till D Silvia om en stiftelse för att öka medvetenheten om den plundring av judarna som hade ägt rum i Tyskland. Stiftelsen skulle stödja judiska kvinnliga konstutövare i Tyskland. Övertog man ett hus så övertog man i princip allt lösöre också. Även en ärvd silverpjäs t. e.x.
  Något svar fick hon inte.
  Man får inte förringa, förminska den enskilda individens ansvar.
  D Silvias agerande som dokumenterats genom mail, brev och andra påverkande är en skam. Drottning eller ej. Detta är inget förtal utan ett konstaterande.


 91. Pboo skriver: 28 oktober, 2013

  # 83 snickarjohn

  Du ska läsa vad andra skrivit så kommer du att se att dessa diskuterar Walter Sommerlath utifrån att han är Drottningens far, de diskuterar hans liv, agerande, val osv! Och detta utifrån en svunnen tid som i princip ingen av oss här svenskar har någon första hands kännedom om, varför jag anser att samtliga svenskar här och på annat håll ska städa rent framför egen dörr före de anklagar enskilda individer, länder osv! Vårt lands historia och dess individer då och nu har mycket att stå till svars inför, men som aldrig sker (se mina ex. i #80 samt Stasi!). Däremot finns flera svenskar, här och på annat håll, som gärna angriper en människa som inte är svensk som inte lever, o yttrar sig över en tid då Sverige ej var med i kriget, men upplät sin järnväg osv.


 92. Lena skriver: 28 oktober, 2013

  90
  Därvid inte sagt att jag inte vill ha Drottning Silvia och Kungen kvar som representanter för Sverige.


 93. Ingrid skriver: 28 oktober, 2013

  Ni försöker att förvränga historien till Silvias och CP fördel, men det gagnar dem inte – då fakta finns dokumenterad.
  S behöver inte förneka sin far ,bara hans politiska ståndpunkt och hans handlande.
  Att hon sätter sig och skriver alla brev för att dölja sanningen hjälper ju ingen.( till Brasiliens fd president!!!)


 94. Marguerithe skriver: 28 oktober, 2013

  "93" Ingrid,
  Din åsikt bildar du på uttalanden av J Åsard och J Scherman som till varje pris ha bort monarkin. Varför är deras sanning sannare än min t ex?


 95. emma_h skriver: 28 oktober, 2013

  MonaCitat – "Carl Philip tjänar inga pengar på något av det han gör.
  Kungafamiljen får inte ta betalt."

  Mona – förvräng inte fakta…
  Både Stenhammar och CGs arrenderade Slott har EUbidrag
  samt i n k o m s t e r & Omsättning Omkostnader
  Likaså CPs Aktiebolag m fokus på Design samt via CPs HKHuppdrag
  …framgår av Medias granskning och via Hovets hemsida där 4 sorters ekonomiska redovisningar presenteras Prinsen ska ju efter sin högskoleexamen ta över denna affärsverksamhet åt sin far


 96. Eileen skriver: 28 oktober, 2013

  snickarjohn

  Jag verkligen beundrar dig.. Det måste känna fantastiskt att varken du eller dina familjemedlemmar inte har nägra skelett i garderåben.


 97. snickarjohn skriver: 28 oktober, 2013

  Eileen,
  Då jag inte innehar en offentlig position kan Du skita i mina eventuella garderobsskelett.


 98. snickarjohn skriver: 28 oktober, 2013

  Marguerithe 89,
  Jag upprepar svaret jag gav sign Lena för några dagar sedan.
  "Det finns INGEN som ältar att Silvia Bernadotte är ansvarig för faderns nazistsympatier.
  Det faller på sin orimlighet.
  Däremot ältar de rojalistiskt sinnade EXAKT det Du anför i Ditt inlägg 13.
  Tiilskriv inte de monarki-kritiska åsikter ingen någonsin haft!"

  Detta var apropå "älta".

  Vad BM Matsson anbelangar ‘är hennes åsikter helt irrelevanta.


 99. snickarjohn skriver: 28 oktober, 2013

  Pboo 91,
  Det är självklart att hennes far granskas noga med anledning av att hon är drottning.
  Andra nazidöttrar och -söner har inte haft den möjlighet hon haft att tilsätt egna "utredningar" och frisera sanningen. Det är självklart att detta agerande och "majestätsstyrande" ska nagelfaras.

  Andra delen av Ditt inlägg har inte med denna frågan att göra.
  Försök "systematisera" tankarna när de dyker upp.


 100. Pboo skriver: 28 oktober, 2013

  snickarjohn

  Du sällar dig till skaran som "j’accuse" en enskild individ som därtill är död, nämligen Walter Sommerlath, och det gör du bl.a. genom att skriva i din #88; "faderns nazistiska böjelser" – så vulgärt och infantilt formulerat! Du gör exakt det jag, och flera med mig här, reagerar mot, du sätter dig till doms över en människa du inte känt, träffat, som inte lever, och som levt under en annan tid, en tid då Sverige lyckades hålla sig undan såväl 1 som 2 VK, det sista genom att ge styrande en massa eftergifter. Det passar sig inte med Sveriges historia under VK och inte heller med alla skelett som Sverige och därmed det svenska folket har såväl före, under som efter VK att anklaga och sätt sig till doms – städa rent först, och det gäller samtliga, inte bara offentliga personer och celebs!


 101. snickarjohn skriver: 28 oktober, 2013

  100 Pboo,
  Du har visst svårt att förstå detta.
  Jag "sätter mig INTE till doms" över en död man.
  Däremot över hans dotter som hanterat det hela klandervärt.

  I övrigt upprepar Du samma snömos som i # 91.


 102. Eileen skriver: 29 oktober, 2013

  snickarjohn

  Tack för feedback; intressant ordval!


 103. Pboo skriver: 30 oktober, 2013

  snickarjohn

  Citerar din #99 "Andra nazidöttrar och -söner". Anser du detta inte vara att döma och förtala?! Det är du som tycks ha svårt att förstå!


 104. Pboo skriver: 30 oktober, 2013

  Svensk Damtidning – Har nu försökt få in vid 3 tillfällen ett citat från snickarjohn #99 där denne bl.a. skriver "Andra nazidöttrar och -söner". Jag anser att det är att döma, förtala och förespråka arvsynd att skriva på detta fruktansvärda sätt, då får jag inte in mina kommentarer, medan däremot snickarjohn får skriva detta och det står kvar i flera dygn, liksom snickarjohns lika osmakliga i #88 "faderns nazistiska böjelser". Hur tänker ni här – skrämmande!


 105. Ingrid skriver: 30 oktober, 2013

  Sanningen kan ibland kännas obehaglig, men den är oftast bättre än lögnen.


 106. Marguerithe skriver: 30 oktober, 2013

  "snickarjohn,
  Vad grundar du dina åsikter om drottningen och hennes far på? Hade du dem innan TV4:s "kritiska granskning" 2010?
  Det är ju väl känt att detta program var ämnat till något speciellt.
  Enligt drottningens utredning hade man på judiska muséet i Brasilien berättat för Erik Norberg om att där varit folk från svensk television som milt sagt ansträngt sig för att få fram alla tänkbara uppgifter om drottningens far som kunde ha negativ klang. Inget adekvat överhuvudtaget. Varför anser du att Erik Norbergs utredning inte är tillfyllest?


 107. MimmiHovauditörenberättar-ingenmeranonymitet skriver: 30 oktober, 2013

  Eftersom senaste kommentarerna inte handlar om prinsen så hoppar jag in med en nyhet att prinsessan Madeleines baby är en flicka.


 108. Lena H skriver: 30 oktober, 2013

  Journalistik är rapportering från verkliga händelser. Allt är inte guld som glimmar.


 109. snickarjohn skriver: 30 oktober, 2013

  Marguerithe 106,

  http://www.svd.se/kultur/understrecket/dunklet-drojer-kvar-kring-drottningens-far_6410018.svd
  Läs de 19 sista raderna i länken ovan. Då förstår Du att Norbergs trovärdighet är tveksam.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kalla-fakta-drottningens-granskning-av-walter-sommerlath-ar-ohederlig_6779759.svd

  "Förnekelsen började redan inför kungabröllopet 1976 då deras far, Walther Sommerlath, i en intervju med Expressens Ulf Nilson förnekade att han hade varit medlem i det tyska nazistpartiet. Det har avslöjats som en lögn av tidningen Arbetaren som för åtta år sen hittade Walther Sommerlaths medlemskort från nazistpartiet." Expressen 2010. Det finns mycket att säga om detta men utrymmet är begränsat. Vi kan dock vara säkra på att Du ligger på knä och skrubbar ryktet rent. Frågan är om så starka skurmedel finns.


 110. Marguerithe skriver: 30 oktober, 2013

  "109",
  Mitt deltagande i detta forum handlar inte om att "skura några rykten rent".
  Det handlar enbart om att återupprätta dem som blivit oskyldigt anklagade, vilket du nog sett i andra ämnen än detta.


 111. snickarjohn skriver: 30 oktober, 2013

  Varför ersätts citationstecken i våra texter med &quote?


 112. Ingrid skriver: 30 oktober, 2013

  Hade detta varit känt före brölloppet hade pappan antagligen inte kunnat närvara.
  Nu valde man att mörka istället.


 113. snickarjohn skriver: 30 oktober, 2013

  Pboo 104,
  Tänk att Du gör så många försök att bemöta mina inlägg.
  Tre stycken.
  Då måste Du nog tycka att mina inlägg är värda att läsas.
  Inte skulle Du lägga så mycket energi på en ofarlig dumbom?


 114. AFia skriver: 30 oktober, 2013

  110

  Du kan bara inte förneka fakta…..
  Som du bemöter fakta ger ett minst sagt underligt intryck..
  Läs 109 och försök att förstå och ta ett steg tillbaka det blir löjlgt annars….


 115. AFia skriver: 30 oktober, 2013

  110

  Försök att acceptera fakta……
  Läs 109, försök att förstå och tag ett steg tillbaka…
  Det blir bara löjligt annars……


 116. Pboo skriver: 30 oktober, 2013

  # 113 snickarjohn

  Dina fördömanden och förtal av så många enskilda individer som du bl.a. kallar för "nazidöttrar och -söner" är så skrämmande, är så allvarlig att jag anser att den aldrig få stå utan att bli motsagd! Den syn på arvssynd, den syn på enskilda individer och grupper som du representerar i och med dina val av ord, dina val av epitet – den avskräcker å det djupaste! Din människosyn får aldrig passera obemärkt. Varje individ som värnar om mänskliga rättigheter, det är den personens skyldighet att reagera, och reagera starkt! Är istället förvånad och chockad att inte fler reagerat, inklusive siten.


 117. Ingrid skriver: 31 oktober, 2013

  116
  Jo, jag reagerar också verkligen å det starkaste på dina formuleringar och anklagelser.


 118. snickarjohn skriver: 31 oktober, 2013

  116 Pboo,
  Att Du skriver ännu ett långt malande inlägg för att bemöta mig är nästan lite smickrande.
  Du läser in det Du vill i det jag skriver och det kan jag inte göra något åt. Vissa är så förankrade i sitt tänkande att de inte kan ta till sig någon annan information eller åsikt än den som går i samma tonart som den egna stämman.

  Vad arvssynden anbelangar är det inte något vi tror på.
  Vi anser att den inte finns.


 119. Pboo skriver: 1 november, 2013

  # 117, 118 Ingrid, snickarjohn

  Välkommen Ingrid till att sälla dig i snickarjohns skara som försvarar anklagelser och åläggande av epitet av enskilda individer runt om i världen och kalla dessa för bl.a. "nazidöttrar och -söner", kanske kallar ni döttrar och söner till dem som dödade bra många fler under kommunismens fana, i Gulag osv. för "kommunistdöttrar och – söner" osv., osv?! snickarjohn – det går inte att "läsa in" något annat än vad du skriver nämligen bl.a. "nazidöttrar och söner" – det är epitet och anklagelser du ålägger personer, du och ingen annan, stå för vad du skriver! Du skriver "vi", alltså återfinns flera individer bakom ditt "namn", el. representerar "namnet" någon organisation, el. talar du om dig själv i 3:e person – go figures!


 120. snickarjohn skriver: 1 november, 2013

  119,
  Med "vi" menar jag den religion jag tillhör.


 121. Marguerithe skriver: 1 november, 2013

  "119" Pboo,
  Fabrikör Wechslers släkting Daniela Wexler har ju uttalat i den judiska tidningen Haaretz, att W Sommerlath är oskyldig och att Sveriges drottning har ingenting med detta att göra. Hon, D Wexler säger aningen skamset, att det är hennes sak att berätta historien om sin familj, som ju blev mycket framgångsrik i oljebranschen. Vissa svenskar har bara bestämt sig. Jag tycker att det är rasismen i sin prydno.

  http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=8&cad=rja&ved=0CEwQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.haaretz.com%2Fweekend%2Fweek-s-end%2Fthe-makings-of-history-skeletons-in-the-royal-closet-1.380820&ei=UNFzUvv8Kab44QSaiIDQCg&usg=AFQjCNHhqgYneZgKprccyfD9eMs3A0HiFw&bvm=bv.55819444,d.bGE


 122. Pboo skriver: 1 november, 2013

  # 120 snickarjohn

  Ah – så då kanske ordstävet "it takes one to know one" är passande, tänker här på dina okvädesord och anklagelser mot individer och människor som i egenskap av att dela något gemensamt blir utsatta och förföljda, utan att dessa behöver ha gjort någonting annat än tillhöra en viss "grupp" osv., utifrån släktskap, etnicitet, religion eller annan form av "gemenskap". Som troende borde du hålla dig för god än att kalla och anklaga människor för vara "nazidöttrar och -söner" osv. Men det är klart, vissa anklagar och förråder och dödar in/direkt i religionens namn!


 123. emma_h skriver: 4 november, 2013

  enligt Resume släpper JTL på EXP:n ny kungabarnsbok våren 2014:
  "Prinsen som inte fick bli kung" och det kan ju bara betyda en sak: boksläpp i samband med CP & S bröllop… Victoria-boken kom senvåren 2010 innan bröllop och boken om M fr iår dök upp strax efter paret var tillbaka från smekmånaden på sensommaren… då båda hvdpersonerna var i extremt mediafokus, så JTL tajmar nog in denna strategiskt också


 124. snickarjohn skriver: 4 november, 2013

  122 Pboo,
  Jag skriver detta en gång och aldrig mer.
  I min mammas familjs namn uttrycker jag mig
  hur jag önskar.


 125. Birgitta skriver: 4 november, 2013

  123 emma-h. Tyvärr tror jag att du har rätt i ditt antagande. Det har varit alldeles för tyst, vad gäller n-utvik Sofia Hellqvist. Jag kan förstå att det blir bröllop. citat Sofia Hellqvist: Jag siktar högt! Ock hon visste exakt VEM hon kunde "styra" dit! Både vår Kung ock Prins har ju samma intressen!! Hennes bakgrund faller väl ut till spec. Kungens förtjusning. Lite KUL har väl Kungen aldrig tackat nej till!


 126. Pboo skriver: 4 november, 2013

  # 124 snickarjohn

  Det finns lagar som begränsar vad människor får säga om andra individer och grupper, vilka anklagelser, förtal och ärekränkning som får ske och accepteras. Förvisso utifrån vissa styrande i samhället har däremot vissa grupper, inte sällan av viss religiös hemvist, ofta fått mer skydd än andra angående vad de får säga gentemot andra individer och grupper. Och utifrån denna diskriminerande obalans tror de sig uppenbarligen har rätten att säga och bete sig hur illa som helst. Men inte ens du står över lagen, även om du tycks tro det med ditt bisarra uttalande i din #124! Skrämmande über-människosyn!


 127. Kerstin Bergström skriver: 4 november, 2013

  #125 Birgitta Skitsnack skapas av avundsjuka,sprids av hatare och handlar om oskyldiga.Varför skriver du en massa elakheter när de gäller p C-P och SH?? Håll dig till de andra artiklarna om det inte passar dig.Inte konstigt att världen ser ut som den gör!!


 128. Birgitta skriver: 5 november, 2013

  #127 Kerstin Bergström. Om Du skall tala till mej, önskar jag att Du håller en bättre samtalston, samt en relevant kommentar!


 129. Marguerithe skriver: 5 november, 2013

  "125" Birgitta,
  Tycker du att din kommentar är hövlig och adekvat?


 130. Birgitta skriver: 5 november, 2013

  129 Marguerithe. Svar på din fråga: JA. Adekvat betyder: Med sanningen överensstämmande. Jag skrev: n-utvik Sofia Hellqvist. Det är adekvat: Med sanningen överensstämmande!


 131. Friso skriver: 10 november, 2013

  The present Dutch king Willem-Alexander is a grandson of a Nazi member. His grandfather prince Bernhard was a Nazi party member and a Reiter SS member.

  If royal people are special, then it is about their way of thinking!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar