Prins Carl Philip har flyttat ihop med sin Sofia

Prins Carl Philip har flyttat ihop med sin Sofia
Annons

Sofia Hellqvist.
Sofia Hellqvist.

Prins Carl Philip.
Prins Carl Philip.

Prins Carl Philip och flickvännen har flyttat ihop – nu inreds deras första gemensamma hem. Sofia ville inte sova i Emmas gamla säng – därför köpte de en ny på IKEA.

Förhållandet med 25-åriga Sofia Hellqvist rullar vidare. De senaste månaderna har Carl-Philips och Sofias förhållande fördjupats och intensifierats. I somras bekräftade hovet deras relation och för någon vecka sedan kunde Svensk Damtidning avslöja att prinsen berättat för sina närstående hur förälskad han är.

Annons

Bor tillsammans

Nu har paret tagit nästa steg. Enligt uppgifter till Svensk Damtidning bor prinsen och Sofia nu tillsammans. Hon har flyttat in i hans lägenhet på Slottsbacken, ett stenkast från Stockholms slott! Visserligen är Sofia fortfarande folkbokförd hos föräldrarna Erik och Marie i Kåtilla i Älvdalen men det är i Carl Philips bostad på Slottsbacken som hon tillbringar det mesta av sin tid.

Personlig prägel

Carl Philip gör nu allt för att hans lägenhet, som han också delade med exflickvännen Emma Pernald, ska kännas som deras gemensamma. Sofia vill sätta sin personliga prägel på inredningen. Nyligen besökte Carl Philip IKEA i Barkarby norr om Stockholm, på Sofias inrådan, för att köpa en del nya ting till bostaden.
– Sofia vill inte ha någonting att göra med prinsens ex-flickväns saker. En ny säng var ett absolut måste! berättar en närstående till paret för Svensk Damtidning.

Offentligt framträdande

Häromveckan visade han Sofia sitt stöd när hon gjorde sitt första offentliga framträdande på Berns Salonger och presenterade ett välgörenhetsarbete, Project Playground, i samarbete med “MakeUp store”. Svensk Damtidning fick en pratstund med prinsens flickvän under evenemanget.

Sofia Hellqvists första offentliga framträdande.
Sofia Hellqvists första offentliga framträdande.

Läppglans

– Jag har varit nere i Sydafrika och sett hur många barn just inte får vara barn. Min högsta dröm är att kunna hjälpa till och skapa ännu ett center, säger Sofia. Vi har tagit fram ett läppglans som heter ”Playground” som ska säljas till förmån för vårt projekt. Det är i en neutral färg som jag hoppas ska passa så många som möjligt. Ju mer det säljs, desto mer pengar får vi in till att skapa fler platser för dessa underbara barn där de kan få vara kreativa och dansa, skapa och leka.

Kysstes öppet

Men några frågor om hennes och Carl Philips relation ville Sofia inte få den här gången.
– Nej, nu är jag här för att berätta om Project Playground. Det där andra får nog vänta till en annan gång, skrattar hon.
Under framträdandet blev hon mycket berörd och hade ögonen fyllda med tårar. Efteråt tröstades hon av Carl Philip. Senare på kvällen satt paret på Berns vip-avdelning och där kysstes de helt öppet. Carl Philip visar att det är Sofia han vill ha.

Vill ha Sofia

Men motståndet från övriga familjen är hårt, trots att Sofia jobbar hårt på att förbättra sin image. Trots kungafamiljens relativt frostiga inställning till Sofia, sägs de ändå vara nöjda över det hon gör för utsatta barn. När Sofia fick träffa drottning Silvia i somras, ville hon veta mer om hennes ambitioner och planer i livet. Sofia försöker visa att hon har mognat. Hon vill att fokus ska ligga på det arbetet hon gör för utsatta barn – inte på de lättklädda bilderna hon tog för några år sedan.
Förvandlingen från vanlig tjej till prinsessa har börjat… Och nu har hon kommit ett steg på vägen. Hon är redan inne i prinsens slott.

Av Johanna Lejon och Maria Roswall.
Foto: Cecilia Österberg och Charles Hammarsten

Läs även:


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

166 kommentarer till “Prins Carl Philip har flyttat ihop med sin Sofia”

 1. Ansan skriver: 22 september, 2010

  Varör fortsätter Svensk damtidning med dessa löjliga artiklar om SH ???????? Tror knappast på att hon är på väg in i kungahuset. Dessa artiklar förlöjligar kungahuset och skadar monarkin.


 2. Anita Kuusela skriver: 22 september, 2010

  Önskar ER lycka till och ta hand om varandra.


 3. Tina skriver: 22 september, 2010

  WoW…!!!
  Vilken underbart vacker prinsessa vi har fått!!!
  Nu kan Lindsay Lohan/Madde hemskt gärna stanna kvar där hon hör hemma!!!


 4. Lydia skriver: 22 september, 2010

  Får väl snart problem med skattemyndigheten angående boendet.


 5. Lea skriver: 22 september, 2010

  Hade hoppats att Sofia skulle verka vara mer naturlig men efter att ha sett klippet där de pratade om sitt projekt så tyckte jag tyvärr hon verkade oerhört tillgjord.


 6. Maria skriver: 22 september, 2010

  Det tror jag inte att hon har. Övernattning är inte detsamma som att flytta in. Carl Philip går väl fortfarande på Alnarp?
  Jag hoppas för kungahusets fortlevnad att detta bara är ett fling.
  Viktoria och Silvia som är så seriösa. Vad tänker de om detta förhållandet.?
  Det går inte på långt att jämföra med Daniel som inte har några ” lik ” i ryggsäcken.
  .


 7. Hanna skriver: 22 september, 2010

  Jag undrar vem på Svensk Dam som är släkt eller nära vän till Sofia? Med tanke på alla inställsamma artiklar den senaste tiden känns det nämligen inte som att redaktionen har ett neutralt förhållningssätt till henne.


 8. BEN skriver: 22 september, 2010

  Grattis “prinsessan” Sofia och hela vårt svenska kungahus – bra jobbat! Duktiga har ni också varit på svensk damtidning som har ställt upp på detta, trots att ni vet att flera prenumeranter med stor sannolikhet upphör med prenumerationen efter prinsessan Sofia Hellqvists flytt in i det svenska kungahuset.


 9. BEN skriver: 22 september, 2010

  Grattis “prinsessan” Sofia och hela vårt svenska kungahus – bra jobbat tillsammans med svensk damtidning.


 10. Jenny skriver: 22 september, 2010

  Jag hade också bilden av Sofia som gullig och naturlig men i det där klippet är hon stelare än stel! Och hur pratar hon…”för den goda orsaken”???


 11. Vicki skriver: 22 september, 2010

  Lea: Precis efter denna film som bara visar en enormt tillgjord tjej som verkligen ser upp till sin väninna.
  Ska S vara ett dragplåster, då har de verkligen tagit fel tjej, man märker när engagemang kommer från hjärtat eller är påklistrat.


 12. Emma skriver: 22 september, 2010

  De avklädda bilderna på Sofia är väl inte så farligt nakna – det motsvarar väl vad man kan se på vilken badstrand som helst. Men att ställa upp för en tidning och låta sig fotograferas mer eller mindre avklädd är förstås dumt gjort. Dra ett streck över det – alla har väl gjort någon ungdomssynd – jämför med Mette-Marits ungdomssynder – och det gick ju bara bra till slut för henne – hon blev accepterad.
  Jag tycker det är lite tråkigt att kungabarnen skaffar sig svenska killar och tjejer – det vore mera spännande med någon från utlandet.


 13. anniche skriver: 22 september, 2010

  …eller är det ännu en dimridå som medvetet läggs ut till beskådande?!? I vilket fall – önskar att alla berörda blir lyckliga till sist.


 14. Emma_H skriver: 22 september, 2010

  Det är INTE Svensk Dam som utnämner Sveriges prinsessor – det är enligt grundlag upp till REGERINGEN och KUNGEN
  Som flerårig prenumerant kräver jag en mer objektiv och proffsig inställning i det redaktionella materialet. Vill kungaparet att det skrivs så här mycket? Vi svenskar vet allt om Sofia redan – och med hennes bakgrund som sagt är S verkligen inget självklart alternativ.

  Som ett PRproffs sa nyligen ”man kan inte gå direkt från lättklädda eller nakna utvik till att plötsligt bli Moder Theresa – med trovärdigheten i behåll”.

  Eftersom Sofias projektkompanjon Frida Vesterbergs pojkvän/sambo är miljardären M Jefferies bosatt i Kapstadens och Sydafrikas motsvarighet till Hollywood, så borde Sofia & Frida lätt kunna få ihop mer resurser ”på hemmaplan” till fler ”lek-center i kåkstäder” på NOLL-tid i Sydafrika, då Frida o MJ regelbundet umgås o festar med internationella miljardärer makthavare, filmstjärnor kändisar m.m.
  FRÅGA: Varför då föredra en BETYDLIGT LÅNGSAMMARE penga-insamling just via svenskar och ett svenskt Läppglans från Make Up Store – om det inte är att bättra på Sofias image???

  Det råkar finnas en helt annan organisation med samma typ av verksamhet redan (i Sydafrika och Uganda) kallad ”WORLD Playground Project” – betydligt mer utvecklad/större verksamhet, mer resurser (personal, pengar sponsorer o dylikt OBSERVERA att den startades redan 2006 i Kanada och har dock INGET att göra med Sofias Playground Project startat I ÅR 2010.

  Den här Sätta Bo-storyn baseras på TIPS om att Carl Philip setts gå omkring pratandes i tfn + kompis inne på IKEAS säng avdelning… Kan lika väl ha varit kompisen som skulle ha säng eller hur? För övrigt har kungahuset egen hovleverantör av sängar m högre kvalitet. Om CP o S vore ute efter ny gemensam säng så borde ju S vart där åxå för att prova ut rätt hårdhet/komfort Med tanke på hur länge C Ps 2 syskon fick vänta innan gemensamt bo inleddes med respektive partnern, o hur de dessförinnan fick smyga, så tvivlar jag på att de flyttat ihop


 15. TantLila skriver: 22 september, 2010

  Grattis och lycka till med allt.


 16. Anna-Karin skriver: 22 september, 2010

  Jag har alltid gillat vårt kära kungahus, tycker att Victoria gör ett väldigt bra jobb för vårt land.
  Men om de tar in denna falska tjej till sin familj så blir jag besviken.
  Och jag håller med om att Svensk Damtidnings artiklar om denna tjej har gjort mig till en snart fd prenumerant.


 17. Midnattsol skriver: 22 september, 2010

  Jag har inte egentligen så stora problem med Sofias tidigare utvik. Alla kan göra fel. Det är hennes falska påklistrade fasad som stör mig för det är inte äkta. I stort sett alla som sett klippet har påpekat att hon inte är naturlig. Hon känns så beräknande på nåt vis, och för mig är det obegripligt att Carl-Philip inget märker. Någon skrev här att hon verkar se upp till sin väninna. Klart att hon gör! Frida Vesterberg är sambo med en miljardär. Sofias mål är att komma upp sig, och det gör hon genom att nästla sig in i denna svenska kungafamiljen. Att gå ifrån ett liv i N.Y som är höljt i dunkel, till att bli välgörenhetsarbetare som “bara brinner för dom stackars barnen i Afrika”, är bara fejk. Mig lurar hon inte. Och jag lovar och svär, att om SH blir prinsessa, så blir jag republikan. Synd det, för jag har följt och tyckt om vårt svenska kungahus i många år, men godkänner dom Sofia, så visar dem hur lättlurade dom är som låter sig manipuleras av denna tjej, som i åratal hängt runt stureplan för att göra sig ett namn . Ingen har gått på henne tidigare. Men Carl-Philip gjorde det. Såklart.


 18. Undran skriver: 22 september, 2010

  Har damen i fråga köpt in sig i svensk damtidning, göra en stor artikel om henne, det finns annat intressantare man vill läsa om.


 19. Kristine, Oslo skriver: 22 september, 2010

  Jeg er enig i at MM ikke hadde den beste bakgrunnen. Det er et problem at disse prinsene holdes unna normale mennesker med sikkerhetsvakter alle steder. Jeg hadde trodd at Haakon skulle finne en likesinnet kvinne i universitetsmiljøene han var i. På party på Stureplan eller på rockekonsert, som i Haakons tilfelle, der hvilken som helst golddigger kan få tak i dem, der slakkes det litt på sikkerhetsopplegget, i hvert fall i omkrets. . Haakon og Märtha deltok ikke i slike festmiljøer som de svenske kongebarna, men Haakon gikk på rockekonserter.

  Vi trodde jo først han hadde fått tak i en golddigger. Men antagelig er han for intelligent til å la seg lure. Alt tyder nå på at det er ekte kjærlighet fra MMs side.

  Det er også noen forskjeller. Hun hadde ikke solgt seg, slik som Sofia har gjort. til bl a mykpornotidninger. Hun lå meget lavt i offentligheten i begynnelsen. Hun hadde ingen PR-kampanjer for å bedre sitt image, likt det Sofia holder på med nå. Først da hun var etabler kronprisesse startet hun sine prosjekter. Det dreide seg om seriøse prosjekter, for Unicef og andre verdensorganisasjoner. Ikke slikt PR- jippo og gimmick som Sofia driver med.


 20. Linnea S skriver: 22 september, 2010

  Anna-Karin, jag instämmer helt i ditt inlägg. Tråkigt att inte Svensk Damtidnings redaktion riktigt förstår hur illa många tar vid sig av hyllningen till detta falska spel som visas upp. Vi prenumererar för att få läsa och se bilder på personer som vi ser upp till, som vi värderar som ett föredöme för vårt land. Vi stödjer monarkin och kan tänka oss att betala extra för detta.

  Nu skall vi med artiklar och hejarop övertygas att ändra våra värderingar. Få oss att sänka våra krav för vad vi tycker är etik och moral. Inte säga vår innersta mening hur vi känner, dvs oro för att det skadar monarkin.

  S.H kommer aldrig i mina ögon att kunna bli en värdig representant av det svenska kungahuset och för Sveriges folk. Tyvärr har hon genom felaktiga beslut och råd från omgivning gjort det otänktbart. Hon passar helt enkelt inte till detta jobb, skulle aldrig bli anställd om hon sökte liknande befattningar.

  Det borde hon själv förstå! Att representera Sverige är ett stort ansvar och kräver en hel del.


 21. Emma skriver: 22 september, 2010

  Tänk om denna unga tjej faktiskt är genuint intresserad av välgörenhetsarbete och det är väl inget fel att starta upp nya välgörenhetsprojekt – de behövs säkerligen! Kanske skulle hon haft ett vanligt jobb i Sverige först innan hon satsade på välgörenhet – då hade hon bättre kunnat uppfattas som seriös. Prinsen väljer förstås den flicka han tycker om och Sofia verkar han ju gilla. Hon liknar lite mamma Silvia förstås liksom Emma Pernald gör . Konstigare vore om han gift sig med Emma. Förhållanden som startar i unga år brukar inte hålla livet ut numera – man utvecklas och växer åt olika håll. Samma sak med Madeleine och Jonas, de var alltför unga när de började sitt förhållande.
  Svensk Dam är alltför närgången mot prinsen som rapporterar om något så privat som ett sänginköp – sådant kan vi vara förutan. Stackars människor som har media i hälarna hela tiden som övervakar vad dom gör – inte kul alls!


 22. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 22 september, 2010

  Är det inte för tidigt att flytta ihop förrän man är gift, enligt gammal god se?


 23. Marita skriver: 22 september, 2010

  Ja det hela är för ledsamt att läsa om hela tiden, men jag
  hoppar över sidorna i detta ämne


 24. lulu skriver: 22 september, 2010

  sofia looks fake !she does not fit as prinsess!carl philip take time befor its too late !sorry


 25. E M Eriksson skriver: 22 september, 2010

  Jag beundrar det Svenska Kungahuset och darmed menar jag Kungen, Drottningen och Victoria som alla ar mycket seriosa och representerar Sverige pa ett foredomligt satt. Vi har dock inte sett mycket av Carl-Philip i representationssammanhang, savida inte hela familjen deltager. Skulle han gifta sig med sin nuvarande flickvan finns det ju ingen som helst anledning att gora henne till prinsessa. Carl-Philip borde istallet avsaga sig sin prinstitel.
  Att jamfora henne med Daniel ar ju inte ens mojligt.
  Svensk Damtidning sluta kalla henne for blivande prinsessa, jag hoppas det aldrig hander.


 26. Vicki skriver: 22 september, 2010

  Prinsessan Liljan hade vett och kärlek nog att träda in på banan senti livet, och de avstod från barn.
  De var fina i kanten och tappade inte vett o sans.


 27. nina skriver: 22 september, 2010

  Jag undrar också – var är Carl-Philip någonstans?
  Man ser honom inte ofta, faktisk nästan aldrig mer, och hur ska det gå med hånom och denna flicka? Har hört från en bekannt av Sofia att hon har varit ihop med många killar och att hon utnyttjar dom, det låter ju inte roligt. Hon verkar annars vara en vanlig och lagom söt tjej.
  Jag undrar faktisk också lite vart Victoria har tagit vägen, hennes kalender är inte fylld liksom Madeleines denna hösten.
  Henne och Daniel ska ju til Frankrike i helgen, hoppas att få se fina bilder.


 28. Marika skriver: 22 september, 2010

  nr 14, Emma_H

  Tack för ett s u v e r ä n t bra inlägg med saklig och mycket intressant information. Mer sånt!
  Tänk om tidningen (SvD) hade ett uns av det goda journalistiska hantverk som Du bevisligen behärskar så utomordentligt väl…

  Läs och lär, redaktionen – det räcker nu med den översockrade propaganda om Sofia H ni nu levererar i tid och otid.

  nr 20, Linnea S

  Din åsikt är också min – och många andras.
  Detta löjliga skådespel är så genomskinligt att man saknar ord.


 29. Maggan skriver: 22 september, 2010

  Jag tycker att Sofia är rätt söt och inte värre än Madeleines kille han som gick omkring och tog M på brösten och tänker vi på hur vår kung i sin ungdoms dagar med de utvikningstjejer han hade så är det väl inte värre med Sofia.


 30. Lydia skriver: 22 september, 2010

  Tror inte det var en felsägning när hon sa -för den goda orsaken. Det är ju för “orsaken” hon gör det. Och orsaken vet vi ju vilken den är: tvätta byk!

  Emma! Du har tydligen inte sett alla bilder som än så länge vinns utlagda på nätet. Vem har sagt att de (hon) tycker det är jobbigt att media hänger efter dem? Hur kom SvD över filmmaterialet, vem sålde det till dem?

  Att jämföra Mette Marit och Sofia är oföskämt. Att testa drog i sin ungdom är nog fler som gjort än man tror liksom spelat in sexfilmer med sin parner.att klä av sig spritt språngande naken i de sammanhang som hon gjort för pengar är inte okej för en i en kungafamilj, tycker jag.


 31. MariaB skriver: 22 september, 2010

  Jag vill då fortfarande läsa även om Sofia och tänker givetvis inte uppsäga min prenumeration för att SD skriver om henne. Vad ska de skriva om då? Detta är ju bästa tänkbara kungliga skvallret! SD kan knappast göra så mycket åt Sofias och Carl Philips förhållande eller hennes eventuella flytt hos honom. Tror inte heller alls “många” kommer att avsluta sin prenumeration pga av vad man skriver om Sofia!


 32. signe skriver: 22 september, 2010

  Om det är sant så finns bara ett ord SKANDAL
  Att hon fullständigt struntar i hovettiketten visar ju verkligen vem hon är. Hon är en lycksökerska av högsta grad och hon visar tydligt hur hon utnyttjar sin rel. med C-P. stackars prins som hamnat i klorna på denna falska tjej. Hon kunde hållit sig i bakgrunden som Lilian fick göra i så många år då hade hon varit seriös. Förstår inte varför sån fokus läggs på hennes person som en del tidningar gör sen förstår jag inte varför inte Kungen eller Regeringen inte sätter ner foten och talar om för denna dam hur man uppför sig i kungliga kretsar.Daniel fick vänta länge på Victoria och det måste väl även Sofia göra


 33. BEN skriver: 22 september, 2010

  Med stor sannolikhet sitter prins Carl Philip gömd någonstans i Sydafrika för att stötta sin älskade “prinsessa” Sofia Hellqvist, precis som han gjorde på Berns. Isåfall kan vi vara säkra på att en bild snart kablas ut på paret och där vi får se “prinsessan” visa sin kärlek för prinsen. Ingen kan väl på allvar mena att det är prinsen som kysser Sofia Hellqvist på den tidigare bilden. Hon lutar sig fram och kysser honom med en fotograf tätt bakom.


 34. Pia skriver: 22 september, 2010

  På bilden av kyssen är det faktiskt så att det är Sofia som böjer sig mot C-P och kysser honom. Själv sitter han upprätt och blir kysst. Det är skillnad. För övrigt har “Midnattssol” sagt det mesta av vad jag anser. Men jag är inte förvånad över att prinsen inget märker. Han är inte förmögen att se det. Snäll, söt men inte så särdeles begåvad är han och därmed ett lätt byte för en så förslagen partner. Hon har redan talat om var skåpet ska stå. Måste raskt köpa en ny säng t ex. Stackars pojke.Jag tycker att kungaparet verkar alltför släpphänt i den här frågan.


 35. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 23 september, 2010

  Sofia är vacker


 36. sofia skriver: 23 september, 2010

  Det här är so old news! Händer det inte något nytt spännande i kungahusen numera. Jag hoppas verkligen inte att Sofia blir prinsessa, det är väl en fling som går över.


 37. Vicki skriver: 23 september, 2010

  Sv.Damtidn. tycks tro att de fortfarande befinner sig på 50 – 60-talet, då svalde kanske folk sånt, och de kunde föra folk bakom ljuset med att skriva sånt för att gynna ett dåligt val, gjort av någon i kungahuset.
  Tror nog inte många kände till vad prinsessan Lillian hade gjort, det har kommit fram på senare tid.
  Jag gjorde själv ett dåligt val i ungdomen, som inte acepterades av min familj, gick så långt som till förlovning och barn, innan jag själv förstod att de hade rätt, ibland ser man bättre helheten på avstånd s.a.s.
  Den jag senare mötte, blev bara så rätt, vi har vari ett par i över 30 år och ett bättre liv hade jag aldrig kunnat önska mig.
  Till mitt försvar kanske att jag var yngre än C-P, när jag tog mitt förnuft till fånga var jag 28, man får hoppas förnuftet snart ser igenom den söta tillgjorda SH fasaden.


 38. Linnea S skriver: 23 september, 2010

  Maggan #29. Blandar du inte ihop sakfrågan som vi diskuterar ” söt och inte sämre än….” ? Vi diskuterar om en viss person passar in att representera Sverige i ett av de högsta ämbetena som finns! Det är ett mycket ansvarsfull åtagande/jobb, då räcker det inte med att vara söt och vacker (som Håkan skriver).

  Lydia # 30. Filmklippet med den tillgjorda informationen och där Sofia beskriver “orsaken till välgörenhentsprojektet” ( 10 poäng till Lydia 😉 för den reflektionen) har flickorna själva lagt ut på Projekt Playgrounds blogg. 🙂

  Läste ni förresten den utmärkta artikeln om systrarna Stenbeck i senaste numret av SvD? Sophie, med vackra varma bruna ögon som naturligt blickade emot oss. En varmhjärtad och smart tjej med mycket god utbildning bakom sig och hon är singel……..!!!!


 39. Linnea S skriver: 23 september, 2010

  #39. Läppglansen skulle lanseras till jul enligt uppgift från företaget, så där kan det inte flyta in några pengar. De skulle ju dessutom oavkortat gå till hjälpverksamheten.
  Det kostar mycket pengar att flyga runt i världen, leva lyxliv på krogar, dricka dyraste champangen. Dessutom betala hyra och andra levnadsomkostnader.

  Det betyder att hon måste tjäna gruvligt mycket pengar på sin övriga verksamhet………!!! Är man höginkomstagare får man dessutom betala ca 60% i skatt. Det är i alla fall vad som gäller för oss vanliga svenskar 🙂


 40. Sophia skriver: 23 september, 2010

  Sofia och Carl Philip går utmärkt i par med varandra!


 41. pärlan skriver: 23 september, 2010

  Kan det vara så att Carl Philip har svårt att få flickor? En kille i den positionen har det inte alltid lätt.
  Sofia var tacksam, eftersom hon vill i rampljuset.
  Ikea besöket var nog en dimridå. Killarna räknade med att det skullle upmärksammas. Vi skriver ju som bara den om det här besöket.


 42. signe skriver: 23 september, 2010

  Sofia må vara hur söt som helst M..E..N.. det räcker inte för att representera Sverige med hennes dåliga bakgrund. C-P är totalt förtrollad i Sofias sällskap……bara det att köpa säng ??? och flytta ihop säger jättemycket om henne.OM nu detta fruktansvärda skulle hända att hon kommer in i Kungahuset så kommer alltid hennes nakenfilmer/bilder vara mer intressant att visa upp varje gång paret skulle representera vårt land . Hur trevligt är det ?.Det skulle verkligen sänka vårt lands anseende. Jag hoppas till slut att C-P vaknar upp och lyssnar på sina föräldrar och syskon.
  Det smutsigaste och mest oanständiga hon kan göra mot C-P och kungafamiljen är att bli med barn……


 43. Maria von Asindia. skriver: 23 september, 2010

  Signe.

  Lugn! De har inte köpt någon Hästen säng och flyttat till Hovstallet ännu !


 44. Malou skriver: 23 september, 2010

  Hvorfor tror så mange, at Kong Carl Gustaf og Dronning Silvia
  ikke har accepteret forholdet ?
  Hvorfor skulle svenske hovet ellers have blandet sig så meget,
  som det har gjort ! Det er jo helt, helt usædvanligt.
  Tilsyneladende betaler de nu også indirekte hendes kost og
  logi (flyttet ind hos CP). Og hvis studiestøtten kan finansiere
  rejser til Sydafrika – må den godt nok være meget højere end
  den, man får i Danmark !!!


 45. Lotta skriver: 23 september, 2010

  Vad skall vi göra?
  Protestera utanför slottet.
  Be att få en audiens hos kungaparet?
  Sverige, Sverige vårt kära fosterland. Vad skall det bli av vårt kungahus?


 46. Anna-Karin skriver: 23 september, 2010

  Att denna dalkulla skulle vara söt, nej det kan jag inte hålla med om. Man kan ju inte hjälpa hur man ser ut, men grann är hon verkligen inte. Hennes falska leende på “filmen” var så patetiskt.
  Påklistrat till tusen! Om hon kommer bli prinsessa så får hon allt tillbringa några år med proffsen.


 47. Pia skriver: 23 september, 2010

  “Signe”. Jag har tidigare, på annan plats, tagit upp just det att hon verkar vara den typ av kvinna, som kan låta sig bli gravid för att pressa fram ett snabbt bröllop. Det skulle passa bra på det sättet säkra sin ställning innan glöden eventuellt falnar hos prinsen. Det har ju intygats av personer, som känner henne väl, att hon “siktar högt” och vad kan vara högre än ett gifte in i hovet. Tydligen har hon rönt föga framgång i sina tidigare försök kring Stureplan att snärja någon med lite status, men stackars veke och godtrogne prins Carl-Philip fastnade på kroken och nu går det fort. Snälla kungaparet, sätt stopp och tala om för sonen vad det kommer att kosta honom om han framhärdar. Vi, svenska folket, vill INTE ha detta.


 48. ATL skriver: 23 september, 2010

  Jag skrev en annan kommentar om hur S forsorjer sig. Men den kom inte upp. Hon tycks inte ha nagon synlig inkoms teller formogenhet sa……. Man kan ju inte ha sa stor respect for nagon som lever pa andra, sarksilt en som bara ar 25 ar, inte gar i skolan och inte tycks ha ngaon fast anstallning.


 49. Lydia skriver: 23 september, 2010

  #44 Malou. Ja och eftersom hon inte studerar har hon ju inget studielån/bidrag alls.


 50. anniche skriver: 23 september, 2010

  Oh my God!!! Är man inte två om att “göra barn”?!? Vill inte någon av parterna ha barn, får den väl skydda sig då, -eller?!


 51. Cecilie skriver: 24 september, 2010

  Prins Carl Philip er måske ved at begå samme fejltagelse
  som i sin tid prins Joachim gjorde, at blive fascineret af en
  golddigger.

  Det kom til at koste ham dyrt både menneskeligt og
  økonomisk. Jeg håber, at CP får øjnene op, inden han når
  så langt. Både CP og svenskerne har muligheden for at se,
  hvem Sofia egentlig er bag den lokkende facade – det havde
  vi ikke med Alexandra. Hun var ukendt for alle indtil selve forlovelsen og i dag tvivler jeg på, at prins Joachim selv
  kendte hende særligt godt – han var ung forelsket og bare
  24- 25 år. Men Alexandra fik, hvad hun gik efter og kan leve et luksusliv resten af livet sammen med sin nye mand for prins Joachims økonomiske generøsitet ved skilsmissen og apanagen, som pt. er på 2,2 mil. danske kroner årligt.


 52. Pärlan skriver: 24 september, 2010

  Tack # 51 Jag ryser bara jag tänker det.


 53. Elisabeth skriver: 24 september, 2010

  På samma sätt som man kan gå ur Svenska Kyrkan och inte behöva betala skatt dit borde man kunna “gå ur” monarkin, om Sofia blir en del av kungafamiljen. Det rör sig visserligen om en struntsumma per person och år, men man kanske vill “gå ur” av moraliska skäl tex.
  Jag har försvarat Daniel och hans vanliga bakgrund mycket tidigare på de här sidorna. Men Sofia och hennes bakgrund, nej det går inte att försvara henne.


 54. Pärlan skriver: 24 september, 2010

  # 53 Ideen var utomordentlig.


 55. Prinsessan av Världen skriver: 24 september, 2010

  Snälla nån, är det viktigast att vara söt om man ska passa som prinsessa? Tänk om några som är födda som prinsessor, inte anses som söta, borde de då avsäga sig sin titel???

  “….för den goda orsakens skull…” hon vet ju inte ens vad hon pratar om, snacka om snabbtvätt!


 56. Lisbet skriver: 24 september, 2010

  Det måste väl Kungahuset inse att man inte kan glömma hennes agerande och alla bilder.


 57. lua skriver: 24 september, 2010

  Att jobba med välgörenhet är inget man skall ta åt sig äran av för egen del. Det skall komma från hjärtat. Nu blir det bara osmakligt. Och vi får hoppas att Sofia inte försörjer sig på samma sätt som hon gjorde i NY. Eller så är det precis det hon gör med CP….


 58. signe skriver: 24 september, 2010

  “45” Lotta
  Låter bra ………gör ett upprop på Facebook………
  Jag kommer direkt
  Vi kan både protestera och be att få prata med Kungaparet……….
  Monarkin hänger löst !!


 59. Pia skriver: 24 september, 2010

  “anniche”. Hur naiv får man vara? Har du aldrig hört talas om hur en man kan luras till att bli far? Om mannen tror på kvinnans försäkran om att hon skyddar sig, genom t ex P-piller eller spiral eller annat, så går han i fällan. Sen kan det alltid ursäktas på ett eller annat sätt att ett barn är på väg. Vill kvinnan bli med barn så har hon makten att styra detta själv. Tyvärr så tror jag inte att vår lille prins tänker så långt som att själv ta hand om födelsekonrollen i det här fallet.
  “Elisabeth” Jag ser exakt som Du på frågan om jag vill stötta monarkin om nu C-P och hans flickvän får kungaparets välsignelse till äktenskap med bibehållna titlar och nytt “prinsess-skap”.Jag har också hela tiden hållit på Daniel, eftersom han har uppträtt otroligt fint under alla åren innan det blev bröllop. Ska nu dessa ungdomar förstöra ryktet för dem och hela familjen. Nej, nu får kungaparet reda ut bregreppen, annars tror jag att de alla sitter löst.


 60. Ulla Forsman skriver: 24 september, 2010

  Signe: Jag tycker inte att det någonsin kan vara smutsigt och oanständigt, att ett barn föds. Det är Livets under: gudomligt.
  Jag tror säkert att Drottningen och Kungen skulle glädjas åt barnbarnet.


 61. Marie skriver: 24 september, 2010

  #47 Det verkar på dig som om Carl Philip är omyndig? Kungen kan möjligtvis sätta stopp för bröllop, men då kommer de att fortsätta sitt gemensamma liv i “synd” precis som Prins Bertil och Prinsessan Lilian.
  Förstår inte varför ni ladies är så svartsjuka på Sofia? För det handlar bara om det. Missunsamhet, avundsjuka, skvaller och trams – typiskt svenskt.


 62. Lelia skriver: 24 september, 2010

  Klandra inte bara på Sofia. Det är CP som gör den största tabben.
  Ganska närä i tiden innan Sofia blev känt som CP:s flickvän deklarerade han att mamma Silvia var hans drömkvinna. Jag kan dock inte med bästa vilja se några som helst likheter med dessa två, Silvia och Sofia, utom att deras förnamn börjar med S. CP har sannerligen inte förstått vem han är och vad det innebär för hans liv och val i livet. Han verkar fullkomligt strunta i allmän opinion, vilket, som han borde veta, avgör hans levnadsvillkor så länge han vill tillhöra till de kungliga.


 63. Izabellesweetiieeegirl.blogg.se skriver: 24 september, 2010

  Jag känner Sofia, jag brukar umgås med henne ibland då hon är upp till Älvdalen.. Kan ni fatta någon gång att Sofia har lämnat det gamal tiderna bakom sig? Det är inge fel på henne, hon är en ur trevlig tjej som jag verkligen tycker super mycket om. Och jag märker att ni som skriver dumma saker om henne, ni känner liksom inte henne, det märker jag det.


 64. signe skriver: 25 september, 2010

  “59” Pia
  Det är precis som du säger…….kvinnan har makten
  Vill Sofia bli med barn för att stärka sin ställning så blir hon det och C-P kan känna sig blåst…….


 65. Barbro Ågrenbaggie skriver: 25 september, 2010

  När eller om Sofia kommer in i kungafamiljen är vi många som aldrig i fortsättningen kommer att läsa en rad eller ägna en tanke åt densamma. Inte heller köpa eller läsa Svensk Damtidning.


 66. Maria von Asindia. skriver: 25 september, 2010

  Lydia.#49

  Enligt uppgift skall Sofia ha 20 – 30 högskolepoäng.
  Det skall bl.a. gälla studier i barnpsykologi !


 67. Maria von Asindia. skriver: 25 september, 2010

  Om Ni söker på t.ex. Google: ZDF ( 2 DF) Königskinder. Avsnitt. Prinz aus Ockelbo. Så intervjuas rektorn på Lillsveds Folkhögskola gällande f.d. eleven Daniel Westling.
  Han säger: Daniel var inte någon aktiv elev gällande studier, han var en lycksökare som letade sponsorer som kunde försörja
  honom.


 68. Maria von Asindia. skriver: 25 september, 2010

  En hel del fel i denna debatt.

  Kungen och drottningen, godkänner inte Prins Carl – Philips val av hustru. Kungen föreslår regeringen en hustru till tronarvingen Carl-Philip. Regeringen, som representerar folket = Staten, Skall sedan ge Folkets tillstånd, som förtroendevalda AV STATEN = FOLKET !
  Kungen delar inte ut prins och prinsesstitlar, han föreslår regeringen att personen skall få titeln.

  Carl-Philip kan självklart avgå som prins / tronarvinge. Han utnämns då troligen av hertigen av Luxemburg till Greve av Wiborg.
  Wiborg är en ruinhög utanför Visby stadsmur.

  Carl-Philip kan då gifta sig med Sofia utan regeringens tillstånd.


 69. Maria von Asindia. skriver: 25 september, 2010

  En intressant fråga är hur det går med Stenhammar den dag kungen avlider. idag skulle prins Carl-Philip överta Stenhammars arrendeavtal = 10.000:- per år. Stenhammar är en guldgruva. Dock inte i kungens redovisningar. Skulle Carl-Philip avgå som Tronarvinge p.g.a. Sofia, så bortfaller hans rätt till Stenhammar. Prinsen är dock inte utblottad. Förutom sin aktieportfölja på drygt 20 miljoner, äger han hus på Djurgården, gård utanför Trosa, plus troligen fastigheter, fonder utomlands. Troligen kommer även prinsen ärva prinsessan Lillians bostad på Djurgården.

  Prinsen är reservofficer. Det innebär att han skall acceptera utlandstjänst. Om inte misster han sin militära grad.


 70. Maria von Asindia. skriver: 25 september, 2010

  Gällande militär grad, skall det bli intressant om prins Daniel, blir befordrad. Det kommer annars se lite underligt ut med kung och prins Carl-Philip i Uniform, Daniel i kostym eller t.ex. frack.
  Daniel kan ju få en snabbkurs till reservofficer. Prinsessorna brukar ju klara av minimum 36 månaders studier för Fil.kand examen på fem månader.
  Blir Daniel reservofficer, skall han acceptera utlandstjänst. Men
  frågan är hur han skall klara av medicinska kraven ?


 71. Maria von Asindia. skriver: 25 september, 2010

  Jag undrar om det är en trädgårdsmästare som klipper prins Carl-Philip och Sofia ?


 72. Tanja skriver: 25 september, 2010

  CP kommer til at begå samme fejl som Joachim.
  Sverige kommer til at hænge på Sofia ligesom vi hænger på Marie. Begge piger er vældig charmant og med glimt i øjet. Men ingen af dem kunne vel klare et rigtigt job.


 73. MaryK skriver: 25 september, 2010

  # 47 og # 59 Pia:
  Hvorfor skal vi diskutere en graviditet som ikke er reell? Kan vi i det minste holde oss til fakta! Vi vet ingenting om Sofia er en kvinne som kan lure CP til å bli far mot sin vilje…Vent og se! Hva om hun ikke blir gravid i løpet av et par år? Da må det jo motbevise dine påstander om “lettsindighet”! (Vi må jo ha lært litt av DAniel-hetsingen: Han kunne jo engelsk, han var veltalende, hadde en bra familie og t o m noen forfedre finere enn de fleste adelsslekter i Sverige. Hi,hi!). Men da kommer sikkert andre “løse” påstander – spekulasjon i om hun i det hele tatt kan få barn e. l.
  Og hvis hun får barn – ville det bevise at hun har en dårligere seksualmoral enn andre. Nei, påstår jeg! Hvis et par har seksuell omgang så kan resultatet bli barn! Hvis de bærer det fram – ville jeg si at disse har høyere ansvarsfølelse enn de som tar abort!! Er det noen som tror at (Madelene og) Victoria var jomfruer før (forlovelse ekteskapsinngåelse? Hvis vi tror “Nei” – er de da mer “moralske” fordi de ikke har fått barn, enn om de fikk barn før ekteskapsinngåelse?? Nei, – er min påstand.
  Nei – her er det mye dobbeltmoral, fordi det er så om å gjøre å sverte Sofia for all framtid. Etter angrepene på henne her på trådene å dømme – skulle man tro hun var kriminell eller hadde gjort en krigsforbrytelse! Jeg tror kvinner som blir partnere til prinser blir hårdere bedømt enn menn i tilsvarende posisjoner. Jfr prins Henrik, Monaco-prinsessenes partnere, prins Philip. Hvorfor kan vi ikke la henne få en sjanse til å ta fatt på sin framtid uten at vi “tantene” leker besserwissere, uten å kjenne henne eller hennes planer og potensiale? Media-trykket kan framprovosere uplanlagte avgjørelser fra prinsens side som kan bli mer beklagelige enn at han er sambo med en ung, vakker, men ikke-ferdig”-utbildad hverken mht formell utdanning eller fra “prinsesse-skolan”. Hun er likevel en modig dame som har våget mye som andre “middelhavsfarere” ikke våger -både på GODT OG VONDT!! Det er mye god og uvurderlig kunnskap i hennes erfaringer også! Såpe-deltagelse, posering, med en vedvarende mediahets og -trykk! Ingen kan påstå at hun ikke har tæl og pågangsmot. Ikke alt har vært like vellykket, men hvem har gjort bare de rette og vellykkede sakene i sitt liv.
  Men hun har – til tross for at hun bare er 25 år – allerede nyttige erfaringer som er svært nyttige hvis hun vil leve sitt liv i offentlighetens lys, med CP! Hun har mange kunnskaper som mastergrader ikke gir innblikk og lærdom i!


 74. zsarah55 skriver: 25 september, 2010

  Emma # 12 och 21…du säger att: “avklädda bilderna på Sofia är väl inte så farligt nakna – det motsvarar väl vad man kan se på vilken badstrand som helst. Men att ställa upp för en tidning och låta sig fotograferas mer eller mindre avklädd är förstås dumt gjort”…

  Har du inte sert bilderna där Sofia endast har högklackade skor på dej….och har du inte sett bilden på hennes tatuerade rumpa?? Det är “lite mer” än vad man visar på en badstränd!!

  Alltså, VAD gör tjejen??? Studerar inte, har aldrig studerat/utbildat sej….Vad/vem lever hon på, nu och vad/vem levde hon på i NY??

  Som någon skrev tidigare så verkar CP vara ganska naiv och vek, han representerar aldig ensam och har aldrig hållit tal…jag börjar tro att han har ADHD eller är annars ganska “enkelspårig” för han tycks ha blivit helt förblindad av denna GOLDDIGGER…
  och
  CP ser helt ok ut, men VARFÖR skall han ha det slickade halvlånga håret??? Han ser ut som en GIGOLO från syderuropa!!


 75. Maria von Asindia. skriver: 26 september, 2010

  Kungabarnen bor fint. kronprinsessan är GÄST hos pappa i Haga slott, som kungen nu disponerar.
  Carl-Philip och Sofia är gäster i den lägenhet i slottsbacken, som
  ingår i kungens arrende av Stenhammar = 10.000:- per år.
  Madeleine disponerat. SUITE 715. 183 Madison Avenue Newyork som står skriven på World Childhood Foundation USA.
  Därifrån arbetar hon hårt för bl.a. Instituto World Childhood Foundation – Brazil. SOM HAR EN ANSTÄLLD ??

  Välgörenhet. Ja möjligen för kungahuset själva !


 76. Marianne (visby) skriver: 26 september, 2010

  Visst – hon är vacker
  Men jag kan inte se henne som en prinsessa
  jag vill inte att hon ska göra av med massor av våra skattemedel


 77. Lisbet skriver: 26 september, 2010

  # Isabel , orden kan verka lite hårda ibland men vi talar om Sveriges Prins Carl-Philip och hans ev fästmö.Då är kraven på moral och etik högt ställda.En medlem i Kungahuset representerar Sverige även utomlands.Bilder och beteenden går inte att suddas bort.Det sitter kvar på våra näthinnor.Det räcker tyvärr inte att vara en söt och trevlig tjej.


 78. Irene Björkeroth skriver: 26 september, 2010

  förstår inte varför man ska syssla med välgörenhet för att bli accepterad…varför inte satsa på en yrkesutbildning av något slag och ordna med egen försörjning, så får man inga kommentarer om att bli försörjd, i fortsättningen…!!???


 79. Lars skriver: 26 september, 2010

  #70 “Tanja”
  Mener du Alexandra ???….. eller er det Charli’s engel, der er tilbage ?


 80. Vicki skriver: 26 september, 2010

  61 Izabelle !

  Vill Du bli bjuden på bröllop ?


 81. Jens, Barcelona skriver: 26 september, 2010

  Ingen havde selv i fantasien troet, at Norges kronprins
  kunne gifte sig med en enlig mor eller at Spaniens
  kronprins kunne gifte sig med en fraskilt – før det skete!
  Det ku’ de – og Mette Marit og Letizia er accepteret og
  respekteret af langt de fleste i deres lande ( ikke sandt,
  nordmænd ?).

  ERRARE HUMANUM EST

  Ofte er det jo sådan at mange af dem, der råber højest, selv
  har “lig i lasten”, er bitre eller misundelige personer, der
  aldrig selv opnåede, at få eller blive det, de gerne ville, men
  det gælder naturligvis ikke for personer, der skriver her.


 82. Pia skriver: 26 september, 2010

  “Izabelle 61” Vad bra att du känner Sofia väl. Då kanske du är snäll och hälsar till henne från 90%(?) av svenska folket att vi inte kommer att acceptera henne som medlem i kungahuset. Om hon nu verkligen skulle älska prinsen, så vill hon inte att han ska ådra sig så mycket kritik från skattebetalarna. Hon är helt enkelt ingen passande partner. Som man bäddar får man ligga och hon kan säkert vara trevlig bland sina kompisar, men det är inte samma sak som att vara ämne till en prinsessa. Ett rent faktum.


 83. Pia skriver: 26 september, 2010

  “Maria von….” Man är inte lycksökare för att man söker sponsorer till en verksamhet. Det borde du väl förstå. Om detta är det enda som tyska skvallerpressen kunnat vaska fram så är det inte mycket att hurra för. Snopet för den som vill kritisera Daniel. Titeln är “greve av Wi S borg” inte “Wiborg”. Varifrån har du fått din signatur? Jag fick mig ett gott skratt och det tackar jag för.


 84. Sally skriver: 27 september, 2010

  Jeg har egentlig ingen mening, hverken for eller imod Sofia
  Hellqvist, for mig er hun en borgerlig pige, som alle andre,
  der dater eller har været kæreste med en prins – nogle bliver
  gift med ham – andre gange går de fra hinanden efter en tid. Sådan er livet og kærligheden også i kongehuset i dag.

  Prins Carl Philip er først og fremmest menneske og det
  giver stof til eftertanke, at en lille del af folket ikke mener,
  at han har retten til at gifte sig af kærlighed, men vil have
  ham “tvangsgift” med en pige, helst fra adelen, men en ny-rig
  kan også gå an -og se til, at de levede ULYKKELIGT til
  deres dages ende!

  Der har været mange arrangeret ægteskaber også i det
  svenske kongehus. Det oplevede vi i den tv-serie, der blev
  sendt på SVT 1 – i forbindelse med kronprinsesse Victoria
  og prins Daniels bryllup.

  Et eksempel fra vores tid er prins Charles og Lady Di – er det virkelig en lignende fremtid visse ønsker for prins Carl Philip ?

  Hvad jeg derimod har en mening om er, at jeg ikke synes et
  monarki egentlig passer ind i et moderne demokrati, men
  jeg står ikke forrest for at få det afskaffet. Jeg synes ikke deres privilegier oppevejes af, at de skal stå model til EVIG misundelig, ondskabsfuld og smålig kritik. Den fremgår
  meget tydeligt af de ca. 80 debatindlæg, der i skrivende stund
  står foran mit.

  Jeg beundrer Mary og Marie for at de valgte kærligheden – og dermed også et liv som evig offentlig “skydeskive” fra folk og
  journalister, som alle langtfra vil dem noget positivt og godt !!!


 85. Maria von Asindia. skriver: 27 september, 2010

  Pia Asindia var namnet på ett slott utanför Essen i Tyskland.
  Essen hade ett tag namnet Asindia.

  tack för rättelsen om Wisborg. Titeln blir ju inte mindre rolig för det.

  Wiborg hade min make just talatom då knarksmuggling har det som stpr omlastningscentral.


 86. fredrik, stockholm skriver: 27 september, 2010

  @ 82 – Det är att ta i att tro att 90% av svenska folket inte skulle acceptera Sofia som medlem i kungafamiljen, även om några arga tanter här på forumet tycker så.
  De flesta i Sverige tycker nog Carl Philip ska välja den han älskar och den personen kommer att accepteras av majoriteten svenskar. Så har det gått i andra länder när de kungliga gift sig med personer som vid första anblicken inte har en perfekt bakgrund för att tillhöra en kungafamilj.


 87. Lotta skriver: 27 september, 2010

  Vi kan inte jämföra med Norge, Spanien eller Holland.
  Alla tre var ” vanliga ” ( nästan ialla fall ) flickor MEN de hade inte varit med i Paradise hotel eller vikit ut sig, och att vara ensamstående mor är inget man skall skämmas för.
  Utomlands har vi idag fått väldigt dåligt rykte. Detta kan vi tacka denna romansen för.


 88. Lydia skriver: 27 september, 2010

  #84 Sally!

  Självklart är det så att vi som inte tycker att Sofia ska få bli kunglig, vill driva in Carl Philip i ett tvångsäktenskap. Du har helt rätt. Det är något vi verkligen ser fram emot.


 89. signe skriver: 27 september, 2010

  “86” fredrik
  Det är ingen som kan förbjuda C-P att gifta sig med Sofia. MEN att bli prinsessa kan inte C-P välja utan det gör staten (svenska folket) och kungen . Siffran 90% är nog inte heller fel tror jag.det är ju inte bara vi som skriver här utan även folk ute i samhället tycker att Sofia skämmer ut Sverige.

  “87” Lotta.
  Håller med dig till 100%. Sofia har ju redan presenterat sig i hela Världen med sin nakenhet………


 90. signe skriver: 27 september, 2010

  En fråga till alla som kan datorer bättre än jag.??
  Är det någon som kan luska ut vad Sofia gjort för hemskt i USA. Enl. Se och Hör skulle Silvia fått veta något som upprört henne och när hon talade om det för Victoria och Madde skulle de reagerat starkt och enl. uppgiftlämnaren skulle Sofia ljugit för Kungen och Silvia i somras när de träffades på Solliden.
  Det är viktigt att svenska folket och även C-P får reda på vad denna Sofia har gjort !!! Det känns så oseriöst med denna dam och det finns nog ännu mer spöken i garderoben som kommer att avslöjas under resans gång……….


 91. Netaadika.bloggspace.se skriver: 27 september, 2010

  He he Signe din lilla hyena 🙂
  Säkert kommer det fram mera om den billiga tjejen. Det går ALDRIG I LIVET att göra henne till prinsessa. No way !


 92. ATL skriver: 27 september, 2010

  There is a big, BIG difference between being a commoner and being simply common!
  There lies Sofia’s dilemma


 93. Pärlan skriver: 27 september, 2010

  # 73 mary K
  Är det inte till att ta i? Integritet Tack


 94. signe skriver: 27 september, 2010

  “93” Emma_H
  Mycket mycket bra skrivet.. Detta borde SD ha med varje vecka i sin tidning vad du skrivit……….


 95. signe skriver: 27 september, 2010

  “91” Neta
  Hej förresten det är länge sen jag såg dig här i spalterna…….
  Vet du något så kan du väl tala om det……….
  vi måste visa vår avsky mot denna lycksökerska som vill in i de kungliga salongerna…………
  C-P måste vakna och inte trilskas som en liten barnunge.Om han inte fattar att S skämmer ut hela kungafamiljen så blir jag mycket orolig hur denna gosse mår………


 96. Emma skriver: 27 september, 2010

  Att Madeleine fått en fil.kand. på 5 månader måste vara en missuppfattning. Är det så, måste universitetet i fråga gjort något fel, absolut, så det tror jag inte på. Madeleine gör det väl i övrigt rätt så bra med sitt engagemang i Childhood och så har hon ju utbildat sig efter gymnasiet. Vad mer kan man begära. Hon jobbar förmodligen på Childhood kontor i New York mellan varven hon är ute och representerar men det kanske inte nämns på kungafamiljens officiella hemsida. Det enda jag vänder mig emot är denna shopping-mani som råder bland prinsessor i vissa kungahus, inte minst sko- och väskmanin, det är rent sjukligt vad dom shoppar. Jobbar man med välgörenhet gentemot fattiga eller utsatta grupper, tycker jag att man borde lägga lite sordin på det privata slöseriet, ser helt enkelt illa ut.


 97. MaryK skriver: 27 september, 2010

  # 82 Pia:
  I vår moderne tid bestemmer ikke regjeringene i de nordiske land hvem prinser skal gifte seg med – det er slutt på tvangsgifte!
  Det er i praksis kongene/dronningene som godkjenner barnas valg og i praksis anbefaler overfor regjeringen, som formelt godkjenner tronarvingenes partnere!! Alt annet er tøv!! Kronprins Håkon er jo beviset på det – kongen og Regjeringen tok hans avgjørelse til etteretning! Alt annet er jo forhistorisk!! Kong Carl Gustav og kong Harald har selv giftet seg med damer av folket – forutsetningen var at de kunne føde barn! Kan noen se for seg at Reinfeldt skal si “nei” om kongen godkjenner Sofia som gemal for CP! Det skjer ikke i Norden lenger, medmindre partneren er kriminell, terrorist e. l. Men også da kan de fortsatt gifte seg med hvem de vil – kongebarna har jo egne formuer og kan velge å si fra seg tronen og leve livet nesten som de vil!
  Ari Behn blir ikke stoppet i sine prosjekter av kong Harald – så også han beviser at det for kongebarnas ektefeller er stor frihet til å leve egne liv – uten kongelig tvangstrøye!

  Pia, – hvor har du 90%-statistikken i fra – håper det ikke er fra SvDs blogger og kommentarer. Vi er nok ingen gjennomsnitt av Sveriges befolkning – vi er vel 90% tanter her – som stabler fordommer oppå hverandre – og som vi har som bakteppe når vi kritiserer Sofia! Helt uten å ta hensyn til at vi har et mediasamfunt rundt oss – særlig TV-kanaler som lurer unge mennesker til såpedeltagelse, uten at de blir fortalt om virkemidler som der brukes, og heller ikke blir de fortalt om konsekvenser av å delta der! Der stod en ung dame fram og fortalte at hun angret på sin deltagelse og sine erfaringer på godt og vondt! Dette ble debattert på SVT søndag 26. 10 på en grundig måte! Takk til Svt!


 98. MaryK skriver: 27 september, 2010

  # 81 Jens, Barcelona:
  Din kommentar burde få oss til å bli mer menneskevennlige!
  Hvordan i all sin dag kan enkelte være så sikker på at Sofia ikke er lemplig som CPs partner. Hun lærer garantert som alle andre!
  Og hun kan bli like lemplig som hvem som helst – det er ikke vanskelig å forstå at hun kan bli en engasjert, kunnskapsrik, representativ dame – bare hun får sjansen til å bevise det!
  Tror enkelte er så forutinntatte at uansett hva Sofia utretter vil de fordømme henne – langt bortenfor all saklighet!
  # 84 Sally:
  Takk, Sally – for en balansert, moderne kommentar uten moraliserende utgytelser, som gjentas evinnelig om Sofias fortid!

  # 87 Lotta.
  Mener du at Paradisedeltagelse og lettkleddbilder
  er den verste forbrytelse ungdom kan begå!
  Svært mange prinsesser har jo hatt nakenbilder på avveie – bl a:
  ¤ Marie
  ¤ Alexandra
  ¤ Mette Marit
  ¤ en av de hollandske prinsgemalene – Mabel?
  Er de dermed udugelige partnere for prinsene, Lotta????
  Hvis de angrer eller har lært noe av dette – er dette nyttig erfaring også for en prinsesse eller prinsgemal….
  Etter månedsvis med trakassering av Sofia håper jeg vi går over til å se på framtiden og hvilke muligheter som finnes der!


 99. MaryK skriver: 27 september, 2010

  # 94 Pærlan:
  Hva mener du med denne kommentaren!


 100. Lydia skriver: 27 september, 2010

  MaryK

  Tycker du ska ta och läsa inläggen lite tydligare. Finns ingen som vill tvinga Carl Philip till äktenskap.


 101. Lotta skriver: 28 september, 2010

  Svar till # 87 och # 98

  Ens värderingar om vad som är rätt och riktigt .
  Enligt mig så tycker jag att fallet Sofia har tuggats och malits så mycket nu att det är slutkört. Sofia har fått så mycket reklam utomlands och i Sverige nu att hon antagligen blir en ny Daniella Katzenberger ( dock tyska ) Katzenberger hade ett mål, att bli berömd. Hon gick dock inte så hårt fram som Sofia i början.
  Jag tvivlar inte på att Carl Philip har fått veta vad man gör och inte gör. Men nu kanske han leker lite katt och råtta.
  Måtte han tänka efter innan det är försent.


 102. Pärlan skriver: 28 september, 2010

  Integritet = känsla av okränkbar rätt till vad en individ uppfattar som sin egen personlighetssfär det vill säga den del av sitt liv som personen själv kan bestämma över och ha fredad (tankar, känslor, tro, egen kropp, sina saker, eget utrymme, etc).
  Individen har naturligtvis rätt att göra vad hon vill – MEN inte i kungahuset eller i en likvärdig ställning. Drottning Silvia är en mycket god representant. Sedan kan drottningen också ha måndagar, precis som vi andra.Precis som kungen.


 103. Pia skriver: 28 september, 2010

  “MaryK” ska hålla reda på vilka inlägg hon svarar på. JAG har inte skrivit ett ord om regeringen. När det gäller de 90% så tror jag nog att ett frågetecken (=?)betyder samma sak i hela Norden. När jag sätter det efter procentsatsen så betyder det att jag UPPSKATTAR siffran och inte kan bevisa något. Min uppfattning har jag från det jag ser och hör, inte bara på den här sidan. Ett gott råd: Läs noga vem som skriver vad och rikta svaret till rätt person i fortsättningen.


 104. Birgitta skriver: 28 september, 2010

  Började Sofia med välgörenhet efter det att hon hade träffat prinsen? Hmmm


 105. Prinz Heiniken skriver: 28 september, 2010

  När det gäller välgörenhet så har Sofia delat med av sig själv maximalt !


 106. Prinz Heiniken skriver: 28 september, 2010

  Pärlan.

  När kungahuset har 365 måndagar om året, är något väldigt fel !


 107. Pärlan skriver: 28 september, 2010

  108
  Det förstår jag inte ?


 108. BEN skriver: 28 september, 2010

  Funderar över vad som ska bli nästa drag från hovet och svensk damtidnings sida. Tillsammans hetsar de upp stämningen kring den påstådda sammanflyttningen, eftersom hovet tiger och svensk damtidning kommer med påstående vilket får oss läsare att “gå igång”.
  Om det är sant vad som skrivits i massor av kommentarer om Sofia Hellqvist tror jag inte för en sekund på att prins Carl Philip har flyttat tillsammans med Sofia Hellqvist. Hon förekommer för övrigt i en annan artikel (välgörenhetsarbete?) där hon så sött bröstar upp sig i en svart åtsittande jumper. Denna typ av kvinnlig “fägring” tilltalar självklart många män, men att därifrån ta steget och flytta tillsammans med kvinnan ifråga, nej jag tror inte på det.


 109. P.E skriver: 28 september, 2010

  Om det nu är så att Sofia “spanade in” prinsen på håll och bestämde sig för att “stöta” på honom så kunde han ju bara vänligen visat sitt ointresse. Ni måste ju förså att ni idiotförklarar C-P med ert dravel om att “Sofia satt sina klor i han” Jag tror att han är fullt kapabel att tala om var “skåpet ska stå” om det inte passar.


 110. Prinz Heiniken skriver: 28 september, 2010

  P-E.

  Stämmer!

  Många tillskriver Carl-Philip att vara en mammas pojke, utan råg i ryggen. Min kusin var chef på amfibieregemntet. Hans uppfattning. En tuff kille, som var perfekt soldat, bra kompis.
  Det enda jag anser löjligt: Det är hans stridbåtsbefäl. Han kan omöjligen klara den uppgiften med sin svåra dyslexi.
  Men som sagt en otroligt bra soldat, som inte begärde förmåner.


 111. Midnattsol skriver: 28 september, 2010

  P-E #Om inte Carl-Philip är korkad och lättledd; varför är han då ihop med denna SH? Detta förhållande säger en del om prinsen också.. Man kan ju i allafall inte låta bli att undra hur det står till..

  Och det återstår att se hur kungahuset hanterar SH. Drottningen som arbetar emot sexindustrin, och nu har fått in en tjej i familjen som använt utvik och deltagande i sexsåpor för att försöka komma upp sig och få frottera sig med det fina folket.. Och detta utan tvång, då vi lever i ett land där utbildningsvägar till seriösa arbeten legat öppna för henne.. Hur ser Drottningen på detta?


 112. Linnea S skriver: 28 september, 2010

  Jag tycker så illa om bilderna som läggs ut på Projekt Playground. Det skall visa djupt och äkta engagemang, men man blir bara beklämd.
  Använda barn som i detta fallet för att nå sina syften, borde vara straffbart. Hon kan väl dessutom åtminstone klä på sig och inte visa hela behaget då hon umgås med små pojkar och flickor :-((.


 113. agneta Berg skriver: 28 september, 2010

  Jag önskar Carl Philip och Sofia lycka till. Det vore bättre att kunden och drottningen tog sin yngsta dotter i örat. Hon är verkligen ingen prydnad för kungahuset. Skärp dig Madeleine.


 114. MaryK skriver: 28 september, 2010

  # 113 P-E:
  Takk for din korreksjon til oss tantene!
  Din viten stemmer godt med mitt inntrykk av han.
  Han var en
  ¤ god soldat
  ¤ god kamerat
  ¤ kreativ – og tydeligvis mangfoldig
  ¤ han har tatt en utdanning og allerede klart å
  vise til resultater av den:
  ¤ vellykket design, som han sikkert kunne leve av
  ¤ i gang med nok en utdanning for å bli landbrukskandidat
  ¤ sporty innen flere sportsgrener
  ¤ som Daniels forlover så det ut til at han var en omsorgsfull
  kamerat, som beroliget sin svoger i en nervøs stund for Daniel,
  som på sin side ved et par anledninger i vår støttet CP,
  når “krigen” mot Sofia-CPs-forholdet var på det verste og helt ny
  ¤ en tuff kille, som du sier,- det har din kusin helt sikkert rett i.
  Da kan vi tantene bedrive vår innskrenkte tullprat, som ikke har
  noe med virkeligheten å gjøre,som kun er
  kjerringprat, som vi sier i Norge…

  Alt dette og erfaringer etter et 10 år langt forhold tyder på at han som person allerede har en del livserfaring SOM MOTBEVISER de vanlige argumentene her på trådene som sier at CP er en dott uten mål og mening, som blir lurt av damer og styrt av mamma!
  Alt tyder nå på det motsatte – gutten har sosial intelligens (EQ), han står ved sin Sofia! Han har ryggrad til å forsvare sitt valg, nettopp ved at han, som Håkon og MM, dro på IKEA i full
  offentlighet – og kjøpte nye senger og madrasser! Det er jo også en måte å “gi oss tantene her på SvD-trådene på kjeften”, uten å ha sagt et ord! Den likte jeg!


 115. nea skriver: 28 september, 2010

  Hur vet ni att naken bilderna verkligen är Sofia? Någon hade här på bloggen satt en länk med en bild av en tatuerad bak – utan att man vet vilken person det på fotot är fråga om… Borde ni som går i taket inte vara lite mera kritiska/ifrågasättande av sanningshalten i diskussionen??


 116. MaryK skriver: 28 september, 2010

  # 114 Midnattsol m fl:
  Har du bestemt at CP er “korkad og lettledd” fordi han er sambo med Sofia?
  Eller tvert om, som mange av oss andre og jeg tror:
  CP er en selvstendig, oppgående, tøff/tuff mann i yngre middelalder som ikke lenger lar seg styre hverken av mamma elller andre, – og derfor velger etter sitt eget hjerte den han vil ha.
  Jeg kjenner igjen hele diskusjonen og “forakten” fra Håkon- MM i tiden før deres forlovelse! Alle tantene tok feil! Det gjør de nok denne gang også, hvis paret klarer å komme gjennom den ofte ondskapsfulle, usaklige anklagende og fordomsfulle omtale som er ren mobbing av paret.
  I SVT1 – reprisen av “Fråga doktoren” ble Kjell Ravnelid intervjuet:
  Der kom det fram at han hadde vært på nippet til å begå selvmord etter en mediaomtale hvor journalister hadde omskrevet han på en trakasserende måte, uten å kjenne han! Det er ikke uvanlig. I Norge tror man at 400 – 600 personer begår selvmord etter vedvarende trakassering/mobbing. Mange av de som ikke gjør det får sjelelige arr og sår for resten av sitt liv! Her har vi tantene medansvar – med vår evinnelige nedrakking!
  Når diskusjonen om MMs lemplighet var på høyeste støynivå, var det noen med vett og forstand som ga det gode råd:
  Vi må stole på Håkons dømmekraft – han er i stand til å vurdere om MM har potensiale til å bli prinsesse!
  Hvorfor skulle det ikke gjelde CP???????????????????????????
  Jeg stoler på han og hans vurderingsevne/-formåga!
  Hvis kjærligheten overleve all motstand – og hvis de får den støtte de trenger fra sine nærmeste, slik DAniel tydligvis fikk og som han takket familie og venner for i sin bryllupstale!


 117. Bakom vattnet skriver: 28 september, 2010

  Visst ramlar svenska folkets stöd för kungahuset med sådana “Sofior” vid Slottsbacken. Kan inte förstå med vilka motiver vill och får prins C P arbeta så kraftigt mot monarkin!


 118. MaryK skriver: 28 september, 2010

  Til Midnattsol vedr min kommentar #116:
  Jeg har byttet navn på Bjørn Ranelid til fornavn Kjell!
  Ursäkt!


 119. pernilla skriver: 28 september, 2010

  @ 112 Jag håller med om att det är att idiotförklara Carl Philip när man inte tror att han har en egen vilja vem han ska umgås med.


 120. A-B skriver: 28 september, 2010

  @119 MaryK

  Begrunda din egen text, begrunda sen djupt hur du skrivit vid olika tillfällen om Sveriges prinsessa, Prinsessan Madeleine!


 121. A-B skriver: 28 september, 2010

  Prinsessan Madeleine arbetar vid det av Drottningen startade välgörenhetsprojektet World Childhood Foundation, NY, USA. Kanske är det istället du som behöver “skärpa dig”!


 122. Midnattsol skriver: 28 september, 2010

  119# Jag har aldrig påstått att Carl-Philip är korkad och lättledd. Däremot skrev jag att han framstår som sådan, så till den milda grad att man börjar undra. Läs ordentligt..


 123. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 september, 2010

  Hmmm… jag fick en ny avatar. Beror troligen på att jag skrev ett litet fel i min mailadress. Har ändrat det nu och skickar detta för att se om jag får min vanliga avatar igen.


 124. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 september, 2010

  Japp. Nu blev det rätt. 🙂


 125. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 september, 2010

  Man får inte skriva att Sofia ser billig ut för då publiceras inte kommentaren. Jag skrev det för 3 minuter sen och nu är kommentaren borta. Ha ha ha.

  SD styrs hårt från kungahuset numera. Var finns yttrandefriheten i vårt demokratiska land???


 126. Emma skriver: 29 september, 2010

  Prins Carl Philip var praktisk talt ukendt uden for Sverige
  FØR han mødte Sofia. Så også han er blevet et kendt navn
  på denne relation! Hvad han ser i Sofia ved ingen – men man
  kan virkelig undrer sig over at HAN, der er 2. arving til den
  svenske trone og er blevet 31 år….stortset ALDRID har repræsenteret Sverige eller har studeret udenlands.
  Eller ….der er måske noget jeg har ” misset” ?


 127. Lotta skriver: 29 september, 2010

  Svar till 119
  Övervägande av skriverierna inriktar sig på HUR Sofia kom i medierna. Nakenbilderna ÄR Sofia. Den tatuerade baken kan jag inte utala mig om. Men det räcker mer än väl med de första bilderna. 114 Midnattssol har alldeles rätt.
  Att jämföra med Hakon och Mette Marit går inte . Vad jag vet så har Mette Marit inte vikt ut sig. Mette Marit var inte heller så glad för att komma i medierna. På gott och onte kanske. Men hon är och var motsattsen till Sofia.


 128. Lotta skriver: 29 september, 2010

  Snälla Svensk Dam Låt oss slippa Sofia på ett tag. Har hon inte fått nog med mediabevakning.


 129. Prinz Heiniken skriver: 29 september, 2010

  LOTTA!

  Mette Marit, går inte att jämföra med Sofia. Hon har med pojkvän, PRIVAT spelat in ett samlag med honom. Skulle vi börja skrapa på alla monarkier o.s.v. så ligger nog. liknande, bilder, filmer ( privata) i många garderober.

  Sedan är det så att bilderna inte är det stora problemet!
  Det är vad Sofia med vänner, sin sin sexiga show, utförde i Sverige, men främst USA, där de gav publiken avsevärt mer.
  Expressen hade rubriken Sakandalprogrammet Paradise Hotell, igår. Skall man tro hovets presstjänst, så var det lika oskyldigt som en förskoledag. Man behöver inte vara speciellt intelligent, för att förstå att det hela gick ut på: Att medlemmarna skulle ramla rakt igenom alla regler gällande moral.


 130. Solveig skriver: 29 september, 2010

  Prinsens val av tjej gör att intresset för kungahuset ebbar ut. Tråkigt att du inte kunde välja en bättre tjej Carl Phillip.Det Sofia har ställt upp på är ju väldigt skammligt. Helt idiotiskt att jämnföra med Mette Marit och hennes förflutna. I Sofias fall har man hamnat så långt ner i träsket man bara kan.Världen är full av vackra fina flickor, så jag hoppas Carl Phillip hittar någon annan så att intresset för kungahuset kan gå vidare.


 131. Lotta skriver: 29 september, 2010

  Sorry, 133
  Jag såg programmet med Mette Marit i Norge OM vi nu skall nämna detta.
  Många vet väl i dagens läge om VAD SOFIA gjorde i USA.
  Låt kungahuset reagera. Problemet är att ALLT tyvärr inte kommer till deras kännedom. Där spelar de närmast anställda en viktig roll. Man kan inte alltid gömma huvudet i sanden.


 132. Sophia skriver: 29 september, 2010

  Vadan denna upprördhet? Några nakenfotografier bör inte vara någon belastning! Fråga Carla Bruni, Frankrikes första dam!


 133. Netaadika.bloggspace.se skriver: 29 september, 2010

  #136 Sophia
  Man kan INTE jämföra Carla med Sofia !! Carla är inte billig och aldrig vulgär. Dessutom är hon något i sig själv. Carla är begåvad och har klass och har aldrig levt på sina män. Carla kommer inte från ingenstans !!!


 134. Lisbet skriver: 29 september, 2010

  Vem kunde ana att Carl Philip är den personen som håller på att störta monarkin i Sverige.Jag hoppas verkligen att Kungen och Drottningen och Kronprinsessan får all information om Sofia.Och varför tvinga C P att representera Sverige.Han verkar ju inte vilja det.Låt honom bli en privat person.


 135. Prinz Heiniken skriver: 29 september, 2010

  Många av Er som läser detta, vet från egna erfarenheter, eller från andra, hur Sofia med väninnor levt på Stureplans krogar o.s.v.
  Många har säkert även upplevt hennes s.k. shower.
  Glöm nakenbilderna, ta istället reda på fakta om allt annat hon utfört i sina shower, vad som verkligen hände på Paradise Hotell. Tror Ni deltagarna spelade Monopol hela tiden ?
  Ta reda på var hon bodde, under vilka omständigheter i USA. Välgörenhetsarbetet. Var det ett planerat arbete, eller spontant fjanteri för marknadsföring av sig själv ?


 136. Midnattsol skriver: 29 september, 2010

  Håll i er: Det kommer mera Sofia i nya numret av SvD. Rubriken lyder: ” Sofia lämnar Carl-Philip- barnen betyder mer”.. Återstår att se vad det handlar om, men en obehaglig känsla sprider sig; handlar det om att hon åkte ner till Afrika för att ta hand om de stackars barnen där, för att hon bryr sig så mycket om dem? Det återstår att se..


 137. Emma_H skriver: 29 september, 2010

  till_#136 Sophia
  Instämmer helt med Neta _snacka om irrelevant jämförelse typ äpplen o päron.
  Carla = en Presidentfru alltså IckeKunglig i en Republik vars makes ämbetstid ej heller är på livstid och därtill utan krav (på CB) att producera arvingar åt republiken…
  CarlaB – beskrivs som Bildad, Kan föra sig m elegans i alla sammanhang. Talar flera språk efter framgångsrik flerårig karriär som Mannekäng och Fotomodell (i modemagasin typ Tatler, Vouge – ej Slitz!!). Är numer även framgångsrik sångerska och låtskrivare. Kommer från en bildad o framgångsrik familj
  Carla B är totala motsatsen till Sofia H apropå graden av sin eventuella Lämplighet och Trovärdighet för jobb-befattningen PRINSESSA oavsett kungahus.


 138. Netaadika.bloggspace.se skriver: 29 september, 2010

  #140 Midnattsol,
  Tidningen kom ju i brevlådan idag och det står ingenting nytt alls bara att Sofia skall vara i Sydafrika fram till oktober. Så himla intressant !!


 139. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 29 september, 2010

  ursäkta min dåliga fantasi,men platsen där Sofia r bokförd var ju passande,Kåtilla i Älvdalen.Får man vara rolig?


 140. Prinz Heiniken skriver: 29 september, 2010

  Medea!

  Den adressen förpliktigar !


 141. Prinz Heiniken skriver: 29 september, 2010

  Sofia hade olika shower på nattklubbar. Ofta utannonserade som playboy kväll. De hade mini bikini och ålade framför publiken, hade kroppskontakt och den var mycket provocerande.
  De utförde även något som skall kallas erotisk dans. En bild, som man köpt och kastat, var när hon hade handen innanför trosorna. En annan har hon en lindrigt nykter mans näsa mellan brösten. På amerikanska bilder som bl.a. funnits i Tyskland, Så hade hon och blond väninna på sig världens minsta bikini. Det höll om varandra, och framförde något som inte kan tillskrivas annat än lesbiskt åberopande. På s.k. modéshower gick Sofia
  i mycket lätta underkläder, nattlinnen o.s.v.
  Vilka sidor på nätet o.s.v. Har jag inte längre lust att ägna mig år. Sök själva på hennes namn, så finner Ni säkert så Ni blir nöjda.
  Sök på Nattklubbars hemsidor = Playboykvällar. vanligtvis ganska enkla nattklubbar i förorter, kommuner.
  Det fanns t.ex. på Upplands Väsbys nattklubar, tidigare.


 142. Eva H. skriver: 29 september, 2010

  Egentligen har min kommentar inte mkt att göra med själva artikeln, jag är bara så förtvivlat leds på att se hur Svensk Damtidning mer och mer liknar Se och Hör, Hänt i Veckan med fler slasktidningar. Ta t.ex. senaste omslaget “Sofia har lämnat Carl Philip”!!!!! Ett löjligt försök att locka köpare. Karln är ju för fridens dagar på Alnarp för utbildning och hon är bara borta några veckor. Snälla SV Dam skärp er!!! Vi vill ha en tidning med stil annars kan vi lika gärna byta.


 143. Prinz Heiniken skriver: 29 september, 2010

  EVA H !

  Vi vill ha en kungafamilj med STIL, därför skriver vi sanningar !


 144. Prinz Heiniken skriver: 29 september, 2010

  Neta !

  Detta slår t.o.m. Snoddas febern !


 145. Emma_H skriver: 29 september, 2010

  svar till Prinz Heiniken #139
  apropå info om Välgörenhet se exempelvis #14 & #111 i denna tråd till att börja m


 146. Pia skriver: 29 september, 2010

  Jag har aldrig haft särskilt höga tankar om vårt kungapar. De är OK men knappast mer. Victoria & Daniel däremot är naturliga, spontana, charmiga och skärpta. Nu får kung och drottning visa har det står till med omdömet ifråga om Carl-Philips nuvarande partner. Förklarar de “priset” för ett eventuellt äktenskap med Sofia eller kommer de att lita på en Mette-Marit-effekt. Jag tror inte att svenska folket är så godtrogna; och inte så trogna monarkister heller. Låt oss slippa denna skandalomsusade brud.


 147. A-B skriver: 29 september, 2010

  @116 agneta Berg

  Min #124 var till dig (missade ref. i min kommentar)!


 148. BEN skriver: 29 september, 2010

  Nej, Sofia Hellqvist hänger nog med i svensk damtidning tills dess att hovet säger stopp. Idag finns som nämnts en artikel om
  “De fattiga barnen betyder mer……………. Sofia har lämnat Carl Philip”. Enligt tidningen har paret fått ta en högst ofrivillig paus från varandra under några veckor, eftersom Sofia Hellqvist
  fortsätter sitt arbete i kåkstäderna i Sydafrika och Carl Philip får därför streta på i höstmörket mol allena….
  Jag gapskrattar när jag läser artikeln i en kunglig veckotidning. Vad har hänt. Inte kan det vara hovets mening att tidningen ska använda den här journalistiken för att marknadsföra deras nya “prinsessa” Sofia Hellqvist. Att inte kungen slår näven i bordet och försöker stoppa svensk damtidnings skriverier. Det skadar ju monarkin. Någon lyckades ju med bedriften att få till censur i kommentererna runt den blivande “prinsessan” och vi kan bara gissa hur det annars hade sett ut i kommentarerna.


 149. Netaadika.bloggspace.se skriver: 29 september, 2010

  #153 BEN
  Javisst skadar Svensk Dams skriverier om Sofia monarkin. Undrar hur man tänker och varför reagerar inte hovet ???


 150. Lisbet skriver: 29 september, 2010

  Jag föreslår att både CP och Sofia slår sig ned i Afrika och öppnar ett barnhem.Utan lön från staten.


 151. Midnattsol skriver: 29 september, 2010

  Det var detta jag menade. Rubriken ska få oss att tro på Sofias engagemang för de utsatta barnen. Det är såå viktigt för henne, att hon därför “tvingas lämna” Carl-Philip för att hennes hjärta “blöder” för de stackars barna.. Och f-n vet vad hon gör därnere. Lever lyx hos Frida Vesterbergs miljardär.. Hur hade hon råd att åka dit? Återigen: hur finansierar hon sina resor? Vem betalar?
  Och vem ligger bakom denna kampanj att göra prinsessa av Sofia?.. Varför gör SvD detta? Så sjukt osmakligt.
  Och någon Mette-Marit effekt kan hovet definitivt inte räkna med, då det var lättare att känna sympati för Mette-Marit, än för denna beräknande SH, som verkar tro att det räcker med att le tillräckligt rart emot alla och envar för att komma upp sig.. Och hur ska det gå för kungahuset om SH blir prinsessa? Hon står ju inte för något av det hon gör. Det är ju alltid NÅGON ANNAN som övertalar henne att ställa upp på saker verkar det som. Mamma övertalade till Paradise Hotel, och någon fotograf övertalade henne att vara med i SLITZ.. Det är ju aldrig hennes ansvar, saker bara händer runt omkring henne..
  Låt mig säga såhär: Om hon på allvar kunnat stå för det hon gjort och inte skyllt ifrån sig, och istället för att “helt plötsligt” bli intresserad av välgörenhet, påbörjat någon vettig utbildning helt oberoende av prinsen, och varit mer diskret i några år (för hovets skull), så hade jag kanske köpt det, men nu verkar det bara desperat. I en artikel i Aftonbladet var det någon snubbe som påpekade att det ofta är sensationslystna människor som söker till dokusåpor..
  Och vad är detta; om inte sensationslystet?…
  Neta har rätt; nu måste hovet göra något åt detta!


 152. Irena. skriver: 29 september, 2010

  Snälla Tanter, Sofia använder bara sitt överlägsna intellekt kombinerat med sitt allt överglänsande Erotiska Kapital, för att skapa sig en plattform här i världen. VAD skulle kunna vara fel med det?? Sådana begrepp som kärlek och själarnas gemenskap är ju hopplöst omoderna och går inte “genom rutan” Det gör däremot Sofias behag 😉


 153. Emma skriver: 29 september, 2010

  C-P chef för en amfibiebåt och kungen general i försvaret. Vet någon vad kungen gjort för att få denna titel – utbildning eller dylikt inom försvaret, eller är det någon sorts honorärstitel han fått vid Försvarsmakten?


 154. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 29 september, 2010

  Men min undran är hur kan Sofia ha råd till att åka till Sydafrika!Den resan är ganska dyr får jag säga!Men jag förstår att det är NÅGON som betalar kalaset!Hon ska ju bo någonstanns också.Har nu sett att det är många som matchar fram Sofia,för de vill alla glassa sig kring prinsen.Hoppas innerligt att Carl Philips kompisar upplyser honom om Sofias taktik.Men,kärleken är både blind och döv.(Ja föralldel,Carl Philip har själv sagt,att han hör dåligt.)


 155. lilith skriver: 29 september, 2010

  Att ni orkar, alla kärringar! Sofia är vacker och fasad är det enda kungahuset lever på. Släpp in henne. Hon är inte sämre än någon annan på slottet. Ni verkar bara vilja ha klippdockor på slottet och Sofia är den enda vackra tjejen i kungaligan. Varken Victoria eller Madeleine kommer ens i närheten av Sofias skönhet. Att Bernadotte-sessorna är fula är ok. Det enda som ska räknas är vad de gör på jobbet. Vilket jobb förresten? Äta choklad? Tillåt mig småle…….


 156. Lydia skriver: 30 september, 2010

  Bilderna på den tatuerade baken är Sofias, då den ingår i en blidsvit med bilder där man ser hela henne.

  SvD kanske skiter i att de inte så länge till är en kunglig tidning utan en helt vanlig skvallertidning.


 157. A-B skriver: 30 september, 2010

  Hovet kan ingenting göra! Till skillnad mot skriverierna i Tyskland, som faller under andra lagar, är media i Sverige skyddade av de svenska tryckfrihetslagarna och Hovet kan inte agera, inte ens när det gäller någon inom Kungafamiljen!


 158. ATL skriver: 30 september, 2010

  Hade hovet reagerat sa kan jag tanka mig att manga som skriver har skulle kallat det for “contolling the media”. Other than that I am glad Ms H is off the front page. She does not belong there.


 159. Lotta skriver: 30 september, 2010

  Det är inte Svensk Damtidning som skadar monarkin. Det är Sofia själv , med sitt tidigare agerande. Inte en gång utan om och om igen. Vi svenskar MÅSTE få ha en opinion vad som sker . Hitintills har vi haft ett bra kungahus som representerar sverige utan skandaler.


 160. Prinsessan av Världen skriver: 30 september, 2010

  Jag är varken en tant eller en kärring!


 161. Dorthe skriver: 30 september, 2010

  # 162/163 ATL
  Hmm, hmm – men kom der ikke en slags dommerkendelse
  på begæring af Hovet (Nina Eldh) om, at man ikke måtte vise
  de famøse billeder af Sofia H ?? Det kalder jeg da ”contolling the media”. Og der er heller ingen kommentarer med linker
  her på SD længere!!


 162. Linnea S skriver: 30 september, 2010

  Stämmer det att hon jobbat på nattklubbar, haft shower med sexuell anknytning i syfte att egga upp manliga publiken är hon en större katastof än vad jag tidigare bedömt!

  Tanken får direkt till alla dessa kvinnor som raserade Tiger Woods liv! Vad jobbade Sofia med i USA?

  Jag är verkligen ingen moraltant eller kärring, men gränsen är nådd för länge sedan när det gäller lämpligheten att tilhöra kungafamiljen och representera Sverige!

  Så synd om Victoria och Daniel som gör ett fantastiskt bra jobb och få denna skugga över sig 🙁 .


 163. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 30 september, 2010

  Spelar väl ingen roll om man är tant eller ungdom!Jag är mormor!Stolt över det vet ni.Ingen moraltant,men,Om jag vore Sofia hade man legat lågt med hjälpinsatsen.Hon har inga egna pengar till det,utan andras sponsorer!Usch.Bryr mig inte om hennes utseende,men Carl Philip måste vakna innan det är för sent!Säger som mamma silivia,ingen bra flicka!


 164. Midnattsol skriver: 30 september, 2010

  Tant? Jag är 27 år..


 165. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 30 september, 2010

  Irena # 157.
  Verkar som ingen lägger märke till din pillemariska smiley.


 166. Irena. skriver: 30 september, 2010

  Tant, det är en hederstitel. Och Erotiskt Kapital, det är en realitet. Elise Claesson på SvD, som annars är en av mina idoler, använder uttrycket för att försvara alla otäcka frutyper i otäcka Frusåpor. Men annars är jag som trädd på samma snöre som Claesson. 😉

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/erotiskt-kapital-oslagbart-bast_4726429.svd


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar