Prins Carl Philip hedrade veteraner – sedan blev det svensexa

Prins Carl Philip hedrade veteraner - sedan blev det svensexa
Annons

Prins Carl Philip invigde under tisdagen World Veteran Federations “Peace & Security Summit” på Fotografiska, sedan väntade en svensexa.

Igår kom prins Carl Philip till Fotografiska i Stockholm för att inviga World Veteran Federations “Peace & Security Summit” på Fotografiska i Stockholm. På bilden här ser ni prinsen med Mohamed Benjalov Marocko World Veteran Federations, Jacque Goujat President of the French Union of War Veterans och War Victims Associations, Ibrahim Hamid från Malaysia, ordförande för World Veterans Federation samt Bengt Wiktorsson, styrelseordförande, Sveriges Veteranförbund.

Annons

Efter detta lurade prins Carl Philip och prins Daniel prinsessan Madeleines blivande make Chris O’Neill till en äkta svensk svensexa. Chris trodde han skulle till ett möte på slottet, istället blev han förd med båt till Stockholms skärgård, närmare bestämt Sandhamn där vänner väntade.

Chris O’Neill bjöd på en svensexa i skärgården.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Patrik Österberg/All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

51 kommentarer till “Prins Carl Philip hedrade veteraner – sedan blev det svensexa”

 1. Ingrid skriver: 29 maj, 2013

  Han är ett geni, två saker på en dag!


 2. Palle skriver: 29 maj, 2013

  nr 1
  ja, vilken dådkraft.


 3. anders skriver: 29 maj, 2013

  Geni vet jag inte, men han har säkert en positivare livs syn än dig Ingrid?


 4. sussiÅ skriver: 29 maj, 2013

  om han ändå kunde ta å raka sig….


 5. Maryou skriver: 29 maj, 2013

  Vilken upplevelse för Chris! Undrar om svensexor förekommer i andra länder?


 6. lwi skriver: 29 maj, 2013

  Svensexa tycker jag inte att man kalla det dom åkte ut med båt till skärgården och åt mat och drack champagne 🙂 är det inte sånt dom brukar göra annars också 🙂


 7. Svea Lind skriver: 29 maj, 2013

  Jag är riktigt orolig för Carl Philip. Han jobbar väl inte så hårt att han blir utbränd, hoppas jag.

  Först en invigning på ett museum och sedan en svensexa! Blir en aning mycket på samma dag, tycker jag. Men han får väl ta det lite lugnt nu så han är pigg och utvilad till lillasysterns bröllop.


 8. mona skriver: 29 maj, 2013

  Jag fattar inte varför man måste vara så otroligt elak. Mår ni bra av att kritisera och förlöjliga andra. Skulle inte förvåna mig om en del av er hör till de lea kä… som finns på vissa arbetsplatser. Jag har råkat ut för dessa, vågade inte fika eller äta lunch, med mina arbetskamrater, då jag alltid fick elaka kommentarer. Många gånger lämnade jag rummet och gick på toa och grät. Fick sedan höra att den som sa elaka saker bara uttryckte en
  åsikt.
  Detta evenemang har naturligtvis Carl-Philip förberett. Svensexa finns utomlands, i Usa kallas det Bachelor party.


 9. PBoo skriver: 29 maj, 2013

  Mer om svensexan där P Carl Philip, P Daniel o svenska vänner t var med (Chris am. vänner firat honom tidigare).

  http://www.expressen.se/nyheter/sa-kidnappade-de-chris-till-svensexan/

  # 5 Ja, man firar i andra länder också för både blivande brud o brudgum, bl.a. i USA.


 10. Marguerithe skriver: 29 maj, 2013

  Carl Philip följer sin kungliga agenda som planerat enligt kalendern. Varför har vissa så svårt att se detta?


 11. Kikki skriver: 29 maj, 2013

  Det er godt for Sverige, at man i kongehuset har så empatiske og sympatiske mennesker, som repræsenterer – og ikke de bitre og “mavesure”, som der også findes, #1, #2!
  Jeg tror ikke noget andet kongehuset udsættes for så meget misundelse/avunsjuka (forkert stavet?), som det svenske fra personer, som kalder sig royalister.
  # 5 Maryou
  Jo det har man; de fleste steder kaldes det polterabend. Men det plejer at være gommens egne venner, der afholder den — ikke brudens.


 12. PBoo skriver: 29 maj, 2013

  http://www.fredsbaskrarna.se/

  Tack t mona som lade ut den intressanta och aktuella länken vid annan artikel!


 13. PBoo skriver: 29 maj, 2013

  # 11 Kikki

  Citerar; “Men det plejer at være gommens egne venner, der afholder den — ikke brudens.” I Sverige o i bl.a. USA ordnar man får såväl brudgummen som bruden – menar du att i de andra nordiska länderna är det enbart för brudgummen som det ordnas svensexa, o alltså ingen möhippa, eller vad syftar du på?

  I Expressen (se länk i min #9) framgår att de skulle alla åkt t Italien men hade svårt att få ihop datum, så Chris am. vänner firat honom i Italien o nu firades han i Sv av sina sv. vänner o blivande svågrar.


 14. Eva H. skriver: 29 maj, 2013

  Chris amerikanska vänner tog honom med till Italien på svensexa. Det slår nog den svenska med hästlängder!


 15. AnnKi skriver: 29 maj, 2013

  # 8 Mona!
  Jag jublade när jag läste din kommentar! Jag håller med dig i allt! Jag läser ofta inläggen här och förfasar mig över vissas sätt att utgjuta sig över andra människor. Om man tycker så illa om kungahuset skit i att läsa om dem då! Era liv är säkert mycket mer intressanta och ni fyller säkert dagarna med meningfulla saker. Kanske även ni har familjer?! Hur skulle ni må om andra människor stup i kvarten sa elaka saker om dem!


 16. AFia skriver: 29 maj, 2013

  8

  Varför måste alltid nedlåtande stillösa uttryck
  användas…..
  Du må väl hålla med att CP inte är direkt
  överansträngd….


 17. konsttantenDisquis skriver: 29 maj, 2013

  Hoppas att Carl-Philip ordnade med Janssons Frestelse med äkta svenskt brännvin till nubbe. På nattkröken kan Chris gärna få öppna en surströmmingsburk.
  Det är vedertaget att “satkärringar” behöver byta man eller jobb för
  att återfå lite harmoni och bli mindre elaka.
  C-P sköter sina uppdrag med engagemang och glädje.


 18. Catrin skriver: 29 maj, 2013

  Jag håller med dig nr 8 Mona. Det stämmer säkert. Jag har själv också råkat ut för dessa Lea kär….på vissa jobb men de mår säkert inte bra och njuter av att kritisera andra.


 19. Stina i Borgholm skriver: 29 maj, 2013

  Bröllopet närmar sig, vad kul!


 20. Kicki skriver: 29 maj, 2013

  Yes they do have Bachelor Parties in the US and some times they can get kind of crazy. Surprise Bridal Showers are give the future bride, which is a nice party with A LOT of beautiful gifts for the home.

  When is CP going to get a hair cut and a shave. He looks terrible. Chris shaved off his beard.


 21. Singoalla skriver: 29 maj, 2013

  Det finns lea gubbar också. Men här verkar det vara damer som excellerar i spydigheter.
  Ska vi nu ha ett kungahus så ska de väl inte jobba som vanliga löneslavar.


 22. nea skriver: 29 maj, 2013

  Låter lite lamt för en (föredetta) playboy med bakgrund i ny jetset och underklädesmodeller till flickvänner..


 23. Gneta skriver: 29 maj, 2013

  #22 Nja säg inte det, vad är det som många amerikanare verkligen älskar i Sverige och som upplevs som exklusivt och exostiskt här – Jo, den svenska naturen, det öppna landskapet, den någotsånär rena naturen, stillheten och möjligheten att enkelt komma ut i naturen.

  Så tror Chris O´neill kan uppleva den svenska svensexan väl så exotisk och exklusiv som den i Italien


 24. My skriver: 29 maj, 2013

  #22, ja men borde ju passa C-P perfekt då de har en gemensam nämnare i det senare… 😀


 25. Eva skriver: 29 maj, 2013

  8 mona, Vad är det som är så elakt med att berätta sanningen?

  Du kan väl inte påstå att CP överanstränger sig genom sina få uppdrag. Han ser också riktigt ovårdad ut i sitt skägg.

  Utfärder med god mat och Champis med goda vänner är vardagsliv för CP & Co. Kan inte vara så jobbigt med den vanan inne.

  Kanske det finns anledning att du sitter på toa och tjuter? Verkar inte vara så många andra till mycket glädje. Är det bättre om vi alla “surkä….” satt där?


 26. Annica* skriver: 29 maj, 2013

  Jag fattar inte varför vissa spydiga och elaka kommentarer släpps igenom, Skyndar ni er att skriva något elakt och sedan tänker ni, “Ja, där satt den!” Mår ni bra när ni har kränkt någon? Det är faktiskt inte kungahusets fel att deras arbete inte uppmärksammas i pressen som sig bör. De har en egen hemsida som är ganska nystartad men den växer och innhåller allt mer information. Ni som inte ens tycker om kungahuset, vad hänger ni här för? JAG skulle ju aldrig hänga på en sida enbart för att ha ett forum för att gnälla om ALLT som vissa här! Skaffa er ett liv som gör er lyckliga istället! Välj ett annat fokus! Valet är ditt!


 27. My skriver: 29 maj, 2013

  Undrar om svensexan också räknas som arbete för C-P? Hade verkligen önskat att Madeleine och Chris hade stannat i Sverige och skickat iväg C-P och Sofia till USA istället.


 28. Tanten skriver: 29 maj, 2013

  # 22 och 24.

  Sluta klanka ner på vad kungafamiljen gör eller inte gör. Om det stör er så mycket så sluta läs Damtidningen. Kungafamiljen gör mycket för Sverige som vi aldrig ser. Även om de “bara” har något uppdrag/dag så är det kanske inte så lätt alla gånger. De ska vara engagerade och trevliga mot de som de möter. Även om de har migrän eller en dålig dag. När vi andra går till jobbet kan vi gnälla lite och tala om för arbetskamraterna att vi har en dålig dag, det kan inte de kungliga. Jag skulle inte vilja byta med dem.


 29. Marguerithe skriver: 29 maj, 2013

  Fint av Daniel och Carl Philip att ordna svensexa här i Sverige för Christopher O´Neill. Han kommer till en familj som bryr sig om varandra. Jag tror inte att han har så många andra vänner faktiskt. Han har alltid verkat vara en ensamvarg.
  Madeleine kan får en livsuppgift att hjälpa sin man, vilket var ett av danska Maries mål, att hjälpa Joachim visa känslor med ord och komma ur sin slutenhet.


 30. Marguerithe skriver: 29 maj, 2013

  “26” forts.
  OBS! OBS! Jag tycker det är stiligt att vara ensamvarg om man vill vara det. Alla måste inte ha 1000 ytliga vänner. En känd krönikör skrev om detta fenomen i Sverige och menade att hon var glad att ha 1 riktig vän.


 31. Sthlm skriver: 29 maj, 2013

  Prins Carl Philip gör säkert så gott han kan och han är alltid artig mot dem han möter. Men de senaste månaderna har Carl Philip sett så sorgsen och ibland också ovårdad ut. Det ska bli intressant att se om han ska vara bestman på bröllopet.


 32. gunilla skriver: 29 maj, 2013

  Man undrar varfor de svenska kungligheterna envisas med sitt jet set liv. Kryssningar, champagne, Madeleine pa innestallen –
  Jamfor det med de engelska som har en serios och understated image –


 33. Annki skriver: 29 maj, 2013

  # 3 # Anders

  Bravo!!! Håller helt och hållet med dig.

  Tråkigt med alla dessa bittra och tråkiga tanter som endast kommer med negativa kommentarer. Tycker synd om er – ni har det nog inte så roligt, tyvärr. Era liv kommer att bli mycket trevligare om ni kunde förmedla positiv energi.


 34. Margueritesvenskdam.se skriver: 30 maj, 2013

  # Mona:

  Du har så rätt. Tonen här är ofta full av avundsjuka och förakt, vad har kungafamiljen gjort för att förtjäna detta? Kan man inte säga något vänligt kan man åtminstone hålla tyst!


 35. mona skriver: 30 maj, 2013

  #25 EVA Jag har läst dina kommentarer tidigare och tycker att du är en riktigt taskig typ. Skriv inte så om mig, du har ingen aning. Du gör mig ledsen
  men det är väl det du vill. En sur kä … som du ska inte ens få yttra sig i denna kolumn. LÄS DETTA EVA Kopierat från Kungafamiljens hemsida

  Kungafamiljens dagliga uppdrag utgörs av både externa och interna programpunkter. Där ingår interna möten, föreberedelser och företräden för både enskilda och organisationer. Utöver det har Kungafamiljen även många officiella programpunkter och resor runt om i Sverige och utlandet.

  I kalendern publiceras ett URVAL av de officiella programpunkterna samt programpunkter från de Kungliga slotten. Alltså har Carl-Philip mer att göra än det som står i kalendern. Racing på elit nivå. Utvald som förare av team Volvo.


 36. Gabriella, Helsingfors skriver: 30 maj, 2013

  # 14 En försommarnatt ute i skärgården kan vara en hur stor upplevelse som helst, inte är Italien så speciellt för en som reser mycket och har pengar:
  Det är det enda rätta att bjuda på det fantastiska Norden har. Hoppar Chris fick halstra strömming och äta direkt från halstret. Tänk vilket ramaskri här hade varit om svensexan hade hållits utomlands. CP skulle ha fått SÅ mycket skäll.
  Tänk positivt!


 37. mona skriver: 30 maj, 2013

  #32 Gunilla vem var det som festade i Las Vegas naken
  jo har du glömt? Prins Harry. I denna tidning kan du läsa om
  Prinsessan Beatrice som festar på Rivieran.
  Hur många är skilsmässorna? Tror nog det bjuds på Champagne
  i England vid representation.
  man kan lätt tro att det bara är fester, men du Gunilla det är ju det tidningarna skriver om. Inte en kotte vore intresserad om tidningarna skulle skriva om ett måndagsmöte, planeringsmöte på slottet. Eller en detaljerad beskrivning av en lång tröttsam resa.


 38. beata skriver: 30 maj, 2013

  4. sussiÅ
  ja, och klippa sig!


 39. beata skriver: 30 maj, 2013

  35. mona
  Tycker inte att du är ett dugg bättre än någon annan. Är det du som bestämmer vem som får skriva här och vem inte får? Väldigt tråkigt att läsa sånt, måste jag säga.


 40. AFia skriver: 30 maj, 2013

  35
  Varför lever du inte om du, ibland, lär…
  Du skall föregå som ett gott exempel och inte visa din stillöshet kontinuerligt…..
  Ändra stil…… Ha åsikter men försök att ha ett civiliserat språk….för allas bästa….förstår du…..


 41. emma_h skriver: 30 maj, 2013

  NR37_Är DU inte samma Mona som flera ggr kallat skribenter “Moralkärringar” som drabbats av “MoralPanik”… då en del Svenskar råkar anse att YRKESROLLEN PRINSESSA & SVEs KHUS skadas/ej gagnas av Herrmagasinsbilder tagna professionellt??

  …Dock ANKLAGAR DU här en prins för Omoral på PRIVAT SEMESTER som vid 1Tillfälle berusad tog 1 korkat beslut att i privat sällskap på sitt PRIVATA HOTELLRUM spela strippbiljard men ångrade sig i samma sekund men trots det blev O-frivilligt fotad av gäst som sålde bilden för 100tusen dollar till media
  Det min bästa Mona kallas för Dubbelmoral, Kasta sten i Glashus !!!


 42. Sthlm skriver: 30 maj, 2013

  #29
  Så tänker jag också, men visst är det väl märkligt att det inte är någon tidning som har uppmärksammat hans “svensexa” I Italien, som sägs var anordnad av vännerna i USA.


 43. mona skriver: 30 maj, 2013

  #35 A Fia jag använder inte ett annorlunda språk än andra, jag råkade visst trampa på din ömma tå. Många skriver här utan att tänka.Man kritiserar inte andras utseende och kläder. Man kallar
  inte en person för invektiv osv. Förstår du?
  Emma-H Jag svarade på en kommentar där Engelska hovet som enl. kommentaren var ettunder av dygd och moral.
  Jämfört med för festande kungafamilj.

  Jag blir bara så arg på att ni nätmobbar den kungliga familjen.
  Man ska inte ta till person angrepp, personangrepp är inte en
  åsikt utan ett uttryck för hat som inte hör hemma i en civiliserad
  debatt.


 44. Linnea skriver: 30 maj, 2013

  Prinsen har skött sina uppdrag med den äran! Kungen har alltid sin son med i militära sammanhang.Han hade nog gärna sett att det varit
  prins Carl Philip som efterträtt honom som kung.Vet att han dryftade detta då grundlagen ändrades till förmån för den förstfödde.En liten reflektion i vårt moderna tänk.Vicktoria kommer bli en bra drottning.
  Undrar hur Carl Philip blivit som kung? Sympatiska ungdomar, med
  en unik framtid.


 45. Ingrid skriver: 30 maj, 2013

  Bra rutit Mona, det gäller o högsta grad dig själv!


 46. De_De skriver: 30 maj, 2013

  Svensexa på tyska heter Polterabend, och här i Finland kommer namnet därifrån: polttarit, som arrangeras för både den blivande makan och maken skilt av deras vänner.

  Görs i smyg och den intetanande hamnar att gör det mest otroliga saker, klä sig som arrangörerna vill, får en uppgift etc.

  Om Carl.Philips skägg: när det stod Mohamed i bildtexten, trodde jag först att det var denn skäggiga ungkarlen i mitten…

  Hoppas att han rakar till Madeleines bröllop!


 47. AFia skriver: 30 maj, 2013

  43

  Lev som du lär Ms mobbning. Du verkar inte förstå vad du skriver,
  hur du skriver…. läs igenom och tänk efter
  lite…
  Min öma tå…. knappast…..vilken kommentar…
  Ändra still och ha inte alla taggarna utåt…
  det blir så stillöst……


 48. Pamela P skriver: 30 maj, 2013

  Stackars, stackars Chris, då Daniel eller CP öppnade en surströmmingsburk! Jag har läst om en svensk som bor i USA och som från Sverige importerar surströmming till svenskamerikaner. Han sa att amerikaner som är utan svenska rötter och inte vet vad surströmming är för något förfasas stort då de kommer i kontakt med surströmming. Svensken tyckte det här var roligt. Här i Finland fasineras vi också liksom amerikanerna över svenskarnas stora vurm för halvrutten fisk!


 49. Lydia skriver: 31 maj, 2013

  Varje gång jag ser prins Carl Philip blir jag alldeles varm i hjärtat. Puss på Dig.


 50. Hilde skriver: 31 maj, 2013

  #13 PBoo
  Neida vi har både møhippa og svensexa i Danmark og Norge.
  I Norge kaller vi det for utdrikningslag,samme ord for begge kjønn.
  Det Kikki mente var at det er brudgommens venner som arrangerer hans svensexa og brudens venner som arrangerer hennes møhippa.
  Ikke som i dette tilfelle, brudens venner som arrangerer brudgommens svensexa.
  Men det har vi fått forklaring på hvorfor og i dette tilfelle er det helt naturlig at det blir slik.


 51. Kerstin Bergström skriver: 1 juni, 2013

  Tycker att det var trevligt att de visa Cris den svenska skärgården.C-P åt lunch och sedan åkte tillbaka för att göra ovanstående uppdrag,Han är ju ansvarstagande.BRA GJORT
  C-P!!! Du gör det bra.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar