Prinsens hyllning till svenska idrottare: “ni är viktiga förebilder”

Prinsens hyllning till svenska idrottare:
Delade ut Jerringpriset under Idrottsgalan i Globen.
Annons

Strax innan prins Carl Philip delade ut Jerringpriset till årets vinnare, ryttaren Peder Fredricson, under gårdagens Idrottsgala höll han ett kort tal.

Annons

– Ni idrottare fungerar som ambassadörer för Sverige. Och ni är dessutom viktiga förebilder för barn och unga. Vi vet alla att det ligger oerhört mycket slit bakom ert utövande, men genom er kärlek till sporten – er passion – inspirerar ni både barn och vuxna. Vare sig det handlar om en dröm att bli atlet eller bara komma ut och röra på sig mer, sa han och fortsatte:

Annons

– Ni visar att om man kämpar hårt så man kan nå sina mål. Att det går att övervinna hinder. Och att en vinnare kan se ut på många olika sätt.

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Prinsens hyllning till svenska idrottare: “ni är viktiga förebilder””

 1. Humaniora skriver: 16 januari, 2018

  Sverige har många mycket skickliga idrottsmän och kvinnor.Jag beundrar den uthållighet och disciplin som bl a krävs för att nå bästa möjliga resultat.Men igår var det en person som jag beundrar allra mest och det är Anna Holmlund.Har följt hennes utveckling i media och jag känner en stor GLÄDJE för hennes del och även för hennes pojkvän.Detta par önskar jag all lycka och harmoni i livet,verkligen!!


 2. Marguerithe skriver: 16 januari, 2018

  Mycket trist och okänsligt av TV att visa Anna Holmlunds skadeförlopp på galan. Hon blev ju enl uppgift skakad av detta.


  1. Cissi skriver: 16 januari, 2018

   Marguerithe

   Ja, det är omöjligt att förstå hur man har tänkt här.


  2. ananas skriver: 16 januari, 2018

   Dom har säkert inte menat nåt illa, men kanske inte själva utsatts för svåra skador/sjukdomar, stora operationer och sjukhusliggande och helt enkelt inte förstått hur det kännas. Förstod själv heller inte före det var aktuellt för mig.


 3. Allegra skriver: 16 januari, 2018

  finns nån vackrare prins än Carl Philip?


  1. m skriver: 16 januari, 2018

   Ja det finns det garanterat, smaken är som baken delad….


  2. yrsa skriver: 16 januari, 2018

   Ja!


 4. Humaniora skriver: 16 januari, 2018

  Ja oerhört omdömeslöst måste jag säga,men hoppas och tror att Anna H lyckades att hantera detta trauma.Fick med all säkerhet ett fint stöd av pojkvännen och de två assistenterna.


 5. Helene skriver: 16 januari, 2018

  Så fint att folkets röst: Jerringpriset gick till Peder Fredicsson. En tjusig man utan stora gester. Det han presterat med All in, denne känsliga egensinniga, men otroligt duktiga häst, fodrar en enorm fingertoppskänsla av ryttaren, detta besitter Peder F. med den äran. Idrottsmässigt är naturligtvis Sara Sjöströms bragd otrolig. Samt många många andra.


  1. m skriver: 16 januari, 2018

   tack för att du fokuserar på vad galan handlade om och inte fokuserar enbart på den kungliga ytan.


 6. Xenia skriver: 16 januari, 2018

  På vilka sätt är idrottare förebilder? Varför är inte CP en förebild?


  1. Marguerithe skriver: 17 januari, 2018

   Xenia,
   Håller med dig där. Det är alldeles för stort fokus på kroppsrörelse av allehanda slag i Sverige och utövarna blir drottningar och kungar. Carl Philip kan nog vara en förebild i sin stillsamma framtoning där konstnärsskap och humanistiska värden framhävs.


  2. Mumlan skriver: 17 januari, 2018

   Cp kan mycket väl vara en förebild men då måste han ju faktisk göra något som är värt att ta efter. Tycker han gör ett bra jobb med sina insatwser för dyslexi och mot mobbning men det skulle vara lätt att göra mer.

   Designa ekologiska förpackningar. Köra elbilsrally istället för de bensindrivna, Verka för att hjälpa hemlösa etc etc


  3. Marguerithe skriver: 17 januari, 2018

   Mumlan,
   Det är ju Kungafamiljens adelsmärke att inte visa utåt hur man hjälper de hemlösa. Det finns ett stort engagemang kring detta. Tycker själv inte att det är så trevligt när vissa kungligheter bjuder in hårt utsatta människor till slottet bara för att synas bättre själva.


 7. PernillaA skriver: 17 januari, 2018

  Xenia,kanske för att de inte ger upp när det blir lite jobbigt, är focuserade på sitt mål,å andra sidan har vi ju alla problem med doping etc och om man använder sig av det så kan man knappast tala om förebild.
  Varför CP inte är en förebild kan man ju fundera på


 8. Helene skriver: 17 januari, 2018

  Man funderar över hur “några som utför kroppsrörelser”–kan bli kungar ock drottningar för en kväll.—-Efter att ha slitit dagar ock kvällar, helg som vardag, –med eller utan skador fortsätter man mot målet: att bli bäst i EM VM OS. osv. De flesta har familj, kanske barn. Saknaden efter dessa då de ligger utomlands på div. träningsorter. Kan vi då inte hylla dessa människor, som givit oss många rafflande stunder hemma i TV-soffan, låta de vara kung ock drottning för en enda kväll.


  1. Marguerithe skriver: 18 januari, 2018

   Helene,
   TV i Sverige visar knappast något numera utom idrott. Just därför blir man så glad över serier som “Vår tid är nu”, Fröken Frimans krig” som är underbara undantag för oss nutidsmänniskor. Många som följer serier får se sig “lurade” på sitt avsnitt då det plötsligt kommit en livsviktig fotbollsmatch som måste visas till varje pris. Inget får någonsin komma emellan en idrottsuppvisning av något slag.


 9. konsttanten skriver: 17 januari, 2018

  Helene:
  Instämmer helt i dina båda kommentarer!

  En ryttare har förutom att lugna/accelerera/pressa hästen, skall även… klara hindret. Peder värd Järringpriset, och… fick flest röster.

  C-Ph är väl verkligen en förebild, såsom han har k ä m p a t med sin dyslexi!! Nu klarar han uppträdanden med tal galant; stor skillnad emot tidigare.


 10. ancibergfeldto skriver: 19 januari, 2018

  Jag önskar att Carl Philip skulle bli kung. Han är en fin man, mest för att han är så naturlig,han blir bara bättre och bättre med åren.


 11. ancibergfeldto skriver: 19 januari, 2018

  Carl Philip blir bara bättre ju äldre han blir.Han är så stilig, naturlig men framför allt mänsklig.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar