Prins Carl Philip blev påkörd av buss

Prins Carl Philip blev påkörd av buss
Annons

Carl-Philip-2

Prins Carl Philips bil blev på morgonen påkörd av en SL-buss på kungliga Djurgården.

Mitt under pågående morgontrafik blev prins Carl Philips bil påkörd av en buss bakifrån på Djurgården vid Berwaldhallen.
– Jag har talat med prinsen, som säger att han mår bra men att det blev skador på bilen, säger Annika Sönnerberg vid Hovets informationsavdelning till Svensk Damtidning.

Vid rödlyset

Enligt Expressen körde SL-bussen in i prins Carl Philips Porsche Cayenne vid ett rödlyse på onsdagsmorgonen.

Såg chockad ut

En passagerare berättar hur prinsen såg chockad ut, men ändå lyckades behärska sig när han konfronterade chauffören.

Annons

 

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

136 kommentarer till “Prins Carl Philip blev påkörd av buss”

 1. Pboo skriver: 27 november, 2013

  Även små olyckor kan visa sig leda till skador man först inte alltid märker, som whiplash m.fl., och som kan ge en oerhörda och fruktansvärda smärtor längre fram i livet och för resten av livet. Hoppas verkligen inte det är fallet med P Carl Philip.


 2. Marguerithe skriver: 27 november, 2013

  Hoppas allt är väl med Carl Philip!


 3. Cissi skriver: 27 november, 2013

  Alla kan vi göra misstag, men våra busschaufförer är vardagshjältar som gör en ovärderlig insats för att samhället ska fungera varje dag. Med en stressig arbetssituation och underbetalda i förhållande till sitt ansvar. Hoppas att olyckan inte var så allvarlig.


 4. Ingrid skriver: 27 november, 2013

  Körde han i bussfilen?


 5. snickarjohn skriver: 27 november, 2013

  Jag noterar att varken inlägg 1 eller 2 uttryckte någon förhoppning om att bussens resenärer mådde bra.


 6. ingalisa skriver: 27 november, 2013

  #4 Hahaha! Bra undrat!


 7. DesiréeSvenskDam skriver: 27 november, 2013

  #5 Hade du förväntat dig det? Det är väl inte så noga med vanligt folk …


 8. Sthlm skriver: 27 november, 2013

  Prins Carl Philip verkar råka i blåsväder var han än befinner sig nuförtiden och så trött han ser ut. Hemskt att bli påkörd bakifrån och dessutom av en buss. Tråkigt för alla inblandade.


 9. Monica skriver: 27 november, 2013

  När en olycka inträffar berör det alla. Det viktigaste vid en olycka om det inte är svårt skadade. Lägg en arm om personen och fråga hur mår du? Gäller alla! Vi måste kunna finnas till vid svåra situationer. Vi behöver bara gå till oss själva, hur vill jag bli bemött?
  Jag vet själv då jag kom till en svår olycka, och när ambulansen och räddningstjänsten gjort sitt även polisen. Så kom personal fram till mig och frågade: Hur mår du? Den värme jag kände går inte att beskriva i ord. Tänk att några ord hjälpte mig vidare.


 10. Maria skriver: 27 november, 2013

  Inte förvånande, busschafförer kör många gånger som biltjuvar och tränger sig i alla lägen, dålig reklam för SL, tror nog inte bussens passagerare kände nåt av det direkt..


 11. Pboo skriver: 27 november, 2013

  # 5 snickarjohn

  Självklart kan även någon i bussen ha skadats, och självklart hoppas jag inte detta skedde. Men utifrån artikeln där det framgår att P Carl Philip stod stilla vid ett rödljus, är det föga sannolikt att bussen höll en så hög fart att någon där blivit skadad. Däremot sker det alltfler bussolyckor idag, både i stad och på landsvägar, inte sällan med fruktansvärda skador och även flera dödsfall. Detta är fruktansvärt och inte acceptabelt. Det hänger bl.a. samman med att flera av bussförarna idag inte har tillräckligt med utbildning, inte är tillräckligt bra förare, arbetar för långa pass, inte tar hänsyn till andra i trafiken, ofta klarar sig undan skador då den som kör är mer med i trafiken än den som åker med och då en buss är ett bra skydd, framförallt för chaufförerna. Allt detta behöver ändras. PS. Ser att du själv inte undrade hur det gått för dem i bussen!


 12. Pboo skriver: 27 november, 2013

  # 7 Desirée

  Noterar att du, liksom snickarjohn, gärna kritiserar andra men ni själva har inte yttrat er eller brytt er om dem i bussen! Så symptomatiskt för er båda, och så pinsamt för er båda!


 13. Hanna skriver: 27 november, 2013

  #5 snickarjohn…..ja alltid är det något fel enligt dig!
  För om en buss kör in i en bil så är det ju självklart bussen som får störst skador? nja…
  Själv kör jag lastbil och om jag skulle krocka med en bil….usch hemsk tanke!
  Finns det inga republikanska forum?


 14. Pboo skriver: 27 november, 2013

  # 4, 6 Ingrid, ingalisa

  Djurgården har flera ställen där buss, bilar osv. kör i samma fil. Enligt artikeln framgår det inte exakt var på Djurgården det skedde. Alltså behöver det inte alls vara så att P Carl Philip kört i någon bussfil, och oavsett han gjort det eller inte, ska bussar nu inte ens behöva stanna när det är rött?! Det räcker väl och blir över med deras fruktansvärda körsätt nuförtiden, då det mycket sällan tar hänsyn till annan trafik, kör ut från en hållplats när det passar och ofta utan att blinka eller blinka samtidigt som de kör ut, varför människor i personbilar ofta inte har en chans utan blivit allvarligt skadade och t.o.m. dödade. Detta oskick av bussförare måste straffas hårt med hänsyn till dem i bilar men också i bussar.


 15. Gneta skriver: 27 november, 2013

  #5 och jag kan notera att du inte skriver något om hur Prinsen mår med en förhoppning om att det gick bra för honom


 16. snickarjohn skriver: 27 november, 2013

  Nej, Hanna 13, bussen får inte störst skador. Men kanske de i bussen stående äldre som far omkull vid inbromsning.

  Vad detta har med eventuella republikanska fora att göra undgår mig.


 17. sessan skriver: 27 november, 2013

  # 4 KLOCKRENT!!!!! HAHAHHA


 18. Linnea skriver: 27 november, 2013

  12 PBoo. Här har Du min fulla sympati! Trist läsa De bådas inlägg i det här ärendet! Hoppas prinsen förblev skadefri! Och även bussens passagerare!


 19. Birgitta skriver: 27 november, 2013

  Kära nån!! En sådan förskräcklig olycka! Jaaa, det blev skadar på Prinsens Porsche!! Hoppas innerligt att all upptänklig läkarexpertis nu omedelbart undersöker vår "lille" P.Carl-Philip. Ock att han får vila upp sig ordentligt efter en sådan händelse. Det händer ju inte varje dag att "liknande" katastrofer inträffar!


 20. Regina Lindholm skriver: 27 november, 2013

  Så trött man blir på Ingrids, Snickarjohns och Desirées infantila kommentarer. Har ni inget annat forum där ni kan lufta era elakheter??


 21. Bittan skriver: 27 november, 2013

  #14, Pboo, det var vid Berwaldhallen det skedde. Vet inte om det är särskilda bussfiler där!


 22. Agneta skriver: 27 november, 2013

  Snälla SD, sluta med era kommentatorsfält. Börjar likna Aftonbladet/Expressen. Ingen stil alls


 23. Monica skriver: 27 november, 2013

  @ Cissi nr 3 – Klarsynt inlägg med välbehövlig verklighetsinsikt.

  @ Monica nr 9 – Fint att Du tar med den viktiga
  känslomässiga aspekten,
  utan den läker kanske kroppen men inte själen.


 24. Humaniora skriver: 27 november, 2013

  Ifall Carl Philips sk lyxbil blev skadad så är den säkerligen tillräckligt försäkrad och inte minst – det är enbart en bil, kan inte jämföras med ev personskador. – Äldre personer i bussen som ev skakades om el föll vid den kraftiga smällen har vi däremot inte några uppgifter på…!!


 25. DesiréeSvenskDam skriver: 27 november, 2013

  #20 Varför är det elakt att bry sig om andra människor än de kungliga?


 26. Marguerithe skriver: 27 november, 2013

  "5" snickarjohn,
  En naiv och rent elak kommentar.


 27. Pboo skriver: 27 november, 2013

  # 25 Desirée

  Igen – varken du eller snickarjohn brydde er om andra människor, i det här fallet människorna i bussen, och inte heller brydde ni er om de kungliga – i det här fallet P Carl Philip, utan det enda ni brydde och bryr er om det är att kritisera andra! Läs din första kommentar här (#7) och läs snickarjohns första kommentar här (#5), så ska du – igen – få se att ingen av er två nämnde något om dem i bussen och inte heller om den som blev påkörd av en buss bakifrån när denne stod stilla vid rött ljus – P Carl Philip. Pinsamt!


 28. Maj-Britt skriver: 27 november, 2013

  Snälla SD, sluta inte med kommentarerna de är det bästa på sajten, några är kritiska vilket är bra i ett demokratiskt samhälle, andra är för mycket fjäskiga vilket är mindre bra, men för all del, de kan också få finnas eftersom det ger dynamik i debatten.


 29. Olga skriver: 27 november, 2013

  Till # 20 , Regina Lindholm – Tycker att utan Ingrids, Snickarjohns , Desirées och andras friska och ibland ifrågasättande inläggen somnar forumet i törnrosa – dvala …" Hallelujah " – stämningen är ganska trist i längden …och svenska medborgare har rätt att ha någorlunda olika åsikter om Sveriges kungahus och dess medlemmar .


 30. Anita W skriver: 27 november, 2013

  22) Jag håller fullständigt med dig. Det är dags att SD slutar med dessa kommentarer. Man blir bara besviken på hur människor uttrycker sig. Vilken uppfostran har man fått? Är det för att man kan vara anonym som man kan uttrycka sig som man gör? Jag hoppas att det snart kommer lagar för hur man uppför sig på Internet, det är fruktansvärt, inte bara här.


 31. Sthlm skriver: 27 november, 2013

  #30
  Man kan istället fråga sig vilken uppfostran man har fått om man inte vågar vara ifrågasättande. Kommentarerna på dessa sidor är uppfriskande just därför att det inte bara finns en rad underdåniga kommentatorer här.


 32. Mona skriver: 27 november, 2013

  #19 Tänk om Prinsen eller någon i bussen blev skadade
  hade du skrivit en kommentar på samma elaka sätt.
  Vet du om att känna skadeglädje är en ful egenskap.
  Ni är bara för mycket.
  Förstår mig inte på er som skriver ,detta kan inte vara prinsens fel.
  Han stod stilla vid ett rödlyse. Bussen hade 15 passagerare knappast att det kan kallas fullsatt, läs expressen så kan ni få fakta.
  Olyckan skedde tydligen vid Berwaldhallen.
  Nästa skribent tycker väl att prinsen inte får köra på allmän väg.


 33. Mona skriver: 27 november, 2013

  humaniora tänk lite för en gångs skull.
  Bussen hade 15 passagerare enl expressen.
  Hur många var då tvungna att stå?
  I morgonrusningen är väl de flesta som åker buss
  på väg till jobbet, så speciellt många äldre kan det inte ha varit.
  Enl. uppgift så blev ingen på bussen det minsta skadad.


 34. Kristina skriver: 27 november, 2013

  Hoppas verkligen det går bra för prinsen vad som framgår i artikeln så blev ingen annan skadad som väl är. En del uttrycker sig bra, andra mindre bra o somliga häver ur sig rena spydigheterna.


 35. Birgitta skriver: 27 november, 2013

  Pboo. I mitt inlägg: nr19 var jag ironisk, tyvärr….då de flesta av oss,.."vanliga" människor, har med all sannolikhet råkat bli påkörd av bakomvarande bil/ i detta fall buss, i låg hastighet! Vi får sköta allt det praktiska själva, ..med försäkringsbolag ,polis, osv, I detta fall, när en Prins, råkar ut för samma sak (ock ej behöver ta itu med något) andra tillskyndande fixar det! Vad gäller ev. Whiplash, skada) får Prinsen med all sannolikhet all omsorg som tänkas kan! Vi "vanliga" människor fortsätter till arbetet! Din omsorg ock beundran är mycket rörande ock fin, men viss gräns bör finnas, då det ej var enl. min mening :en katastrof!


 36. Pboo skriver: 27 november, 2013

  # 24 Humaniora

  Att bli påkörd bakifrån leder inte sällan till olika former av whiplash-skador, skador som inte alls behöver visa sig omgående utan som kan dröja länge men som däremot kan ge obotliga skador och fruktansvärda smärtor för resten av livet. Självklart kan även människor som kör på någon bli skadade. Men i den här typen av olyckor är nog risken för den som blir påkörd bakifrån av en buss utsatt för större risk, direkt och skador/smärtor som visar sig framöver. Enligt kvällsmedia skadades ingen (vilka skador som upptäcks i framtiden som kan härledas kan man självklart inte täcka in nu, vilket gäller samtliga olyckor/brott), enligt en person som satt längst fram i bussen reagerade denna; "busschauffören inte verkade märka att bilarna framför stannat för rött."


 37. lollo skriver: 27 november, 2013

  Får man verkligen köra på Prinsen? Så skamligt! Borde vara lagens strängaste straff till den skyldige!!!


 38. Maja skriver: 27 november, 2013

  #30 Anita W
  Olika synvinklar ger kvalitet i forumet.
  Undrar vem "man" är som du skriver om, kanske är det du själv?


 39. Linnea skriver: 27 november, 2013

  19 Birgitta! Förstår inte retoriken i din kommentar! Är den för att förnedra eller i omtänksamhet mot prinsen?Eller är det förhärligande av den egna personen?Det är inget ovanligt fenomen!


 40. emma_h skriver: 27 november, 2013

  "på Djurgården vid Berwaldhallen"

  har inte Expressen varit litet snabb på tangenterna nu?
  Berwaldhallen ligger ju beläget i området Diplomatstan med Ambassad vägg-i-vägg, i kanten av Östermalm


 41. Linnea skriver: 27 november, 2013

  35 Birgitta Nej Du har ingen anledning att sätta de gränserna för PBoo som Du påtalar!Har mött flera patienter i mitt arbete som från början fått osynliga skador av just sådana olyckstillfällen, påkörda bakifrån av tungt fordon.Det har senare blivit till livslånga smärtor i nacke o rygg!Ibland är det bättre att stämma i bäcken än i ån!


 42. Emma1 skriver: 27 november, 2013

  Bråk i sandlådan igen.


 43. Humaniora skriver: 27 november, 2013

  33. Mona! Sluta omedelbart med dina kränkande och tillrättavisande kommentarer här på forumet. – Du påstår att somliga här mobbar ….. men vad gör du själv…………..mobbar medskribenter och fjäskar för kungahuset……..!!


 44. Kerstin Bergström skriver: 27 november, 2013

  #19 Birgitta Många elak kommentarer från dig har jag läst.Med tanke på att du åberopar att du är SJUKSKÖTERSKA är det en mycket fruktansvärd kommentar.Det finns faktiskr inte ord för det.


 45. Regina Lindholm skriver: 27 november, 2013

  Till 29 Olga
  Du skriver: "svenska medborgare har rätt att ha någorlunda olika åsikter om Sveriges kungahus och dess medlemmar". Men att förnedra, förminska, ifrågasätta intelligensnivån hos de kungliga och hårdmobba är minsann inga FRISKA INLÄGG!
  Gud ske lov är jag inte svensk medborgare – jag skulle skämmas ögonen ur mig.


 46. Birgitta skriver: 27 november, 2013

  #32 Mona : Svar: NEJ! # 41 Linnea. Jag tror helt säkert att Pboo klarar att svara själv, om något "misshagar"! Sedan är jag en sådan person som EJ börjar SPEKULERA i EV. skador, utan avvaktar fakta!!


 47. Solstrålen skriver: 27 november, 2013

  #22 Agneta, #30 Anita W:
  Det vore väl synd om kommentatorsfälten stängdes. Varken i Danmark, Norge eller Finland så kan man inte kommentera i motsvarande tidningar, det är väl därför så många av dem hänger här! Det finns tydligen ett behov av det.


 48. Birgitta skriver: 27 november, 2013

  #44 Kerstin Bergström. Jag har ALDRIG åberopat mitt yrke!! Du ställde en gång en rak fråga till mej om VAR jag läst osv. ock jag svarade vänligt. DET ÄR ALLT!! Ock det är kanske därför jag EJ SPEKULERAR I EV. skador , innan FAKTA finns!


 49. Yankee skriver: 27 november, 2013

  Apropå kommentarerna här. Jag älskar att läsa alla kommentarer! Negativa som positiva. Det är som är grejen och som får mig att logga in och läsa. Jag håller inte med alla, ibland gör jag det, ibland tycker jag om kungligheter, ibland inte men alla har rätta att uttrycka sig.


 50. Aasne HornvICTORIAOGDANIELSLILLAPRINSESSA skriver: 27 november, 2013

  Håper det går bra for prinsen.


 51. My skriver: 27 november, 2013

  #43 BRA skrivet!


 52. emma_h skriver: 27 november, 2013

  MONA32 bedyra förut att "jag har stor respekt för andras åsikter"
  Har Du det? Visavi SvDams tagna OK-beslut att publicera visst inlägg? Visavi valfritt textinnehåll författad av med-skribent X??
  OM JA… Visa det då istället f att ideligen om-tolka vad som i själva verket är synpunkter/åsikter på HKHare som YRKESmänniskor (här bilförare) till "mobbing" eller till,o,m "kränkning av privat-individ"
  ingen av skribenterna umgås med HKHarna eller hoppfullt blivande HKHare PRIVAT – OM SÅ VORE framfördes nog åsikten till sagda HKHperson face2face & EJ omvägen via 1 nätforum – eller hur?

  Din uppgift här är inte att Granska och Etikettera vardera av SvDm redan GRANSKAT inlägg inkl dess Författare – Du är liksom Vi förväntade att TYCKA TILL på Artikeln ovan och delta i ä.m.n.e.t.s diskussion & eventuellt bemöta andras olika tankegångar I ÄMNET
  Att Skribent_A ger sig på Skribent_B m Elakt tilltal + Tillmälen har NOLL med "God Ton" "Nöjaktig Läsning" eller Respekt att göra


 53. Olga skriver: 27 november, 2013

  Till # 45 – Ärade Regina , jag tycker att det behövs ibland ifrågasätta handlingar även hos de kungliga och ställa krav …men jag varken menade eller skrev något gång att i " friska inlägg " ingår förnedra, förminska osv …ställa frågar är en sak , mobba är helt annat , och tillskriva andra skribenter sina egna tankar är väldigt tredje sak .

  Tycker att en del medskribenter blandar ihop sådana begrep som en åsikt , bifogande kritik och mobbning…det är bra att definiera saker och ting och sätta rätta ord . Mitt inlägg # 29 gällde den allmänna yttrandefriheten ( självklart med friska normer och gränser för att i min personliga värld finns fortfarande etik och moral ), icke inträffande påkörningen .


 54. Linnea skriver: 27 november, 2013

  46 Birgitta Om Du får in en patient för undersökning som varit med om ett trauma likt prinsens! Uttrycker Du Dig som i inlägg19 Då??istället för som Du säger SPEKULERA i inlägg 46. Eller är det för det är prins Carl-Philip? I så fall får han akta sig om Du jobbar där han söker vård.Din kommentar 19 är riktigt ful och förklenande!!Som jag ser det försöker Du förhärliga Dig själv!


 55. Liljan skriver: 27 november, 2013

  Som yrkeschaufför kan jag bara säga: inte köra fortare än att du hinner stanna. Chauffören ansvarar för lasten, i detta fall passagerarna, och är dom för många blir det överlast!!!!!


 56. emma_h skriver: 27 november, 2013

  ja det stämmer Birgitta – Det var i helt annan diskussionstråd som Du o KerstinB diskuterade välgörenhetsarbete (synligt eller ej) bl.annat vaccinering varpå du upplyste om Läkare utan gränsers värdefulla insatser worldwide -71,83 – vars verksamhet du hade egen kännedom om, inblick i – varpå KB ville veta vad du hade för Utbildning (nr111) …så KBs anklagelse härovan är orättvis & obefogad faktiskt https://www.svenskdam.se/2013/11/sofia-hellqvist-i-sydafrikas-kakstader/comment-page-2/#comment-240059
  Ögonvittne i EXP talar om "krypkörning" och att Föraren & C P t&m "log mot varann" så det är nog ingen större fara m vare sig fordon eller folk – typisk Koka-soppa-på-1-spik Story á la kvällspressen


 57. Birthe Vejrum skriver: 27 november, 2013

  Chokket kan komme flere timer efter en ulykke – også selv om der ikke er sket nogen personskader. Posttraumatisk stress er bare en af mange skader, som kan ramme alle – også passagerer i en bus


 58. Marylou skriver: 27 november, 2013

  Till nummer 11!
  Det var ju genom att skriva som hon gjorde i nummer 5 som snickarn visade att hon brydde sig om folket i bussen . Du ska inte söka efter fel där det inte finns.


 59. Matilda skriver: 27 november, 2013

  Dagens storm i ett vattenglas, Verkligen!!!


 60. snickarjohn skriver: 27 november, 2013

  En liten reflektion.
  Vart var han på väg?
  Till jobbet?


 61. emma_h skriver: 27 november, 2013

  …men i n n a n folk feltolkar om min slutkläm till något som det inte är – likt redan skett med responsen på Birgittas 19 – är dess äkta andemening att inte "ej ta ut sorger på förhand" alltså spekulera i omfattning av skador om inga inrapporterats (än, om alls) utan vara glad för att det tycks gått såpass bra efter omständigheterna men som sagt trafiken gick i kryp-takt – huruvida läkarbesok/vård behövs får dom väl se tiden an med
  Linnea du är rätt hård i din bedömning av lätta/tydliga ironin i nr 19 betr Bs reflektion över situations-hantering på "folk o folk" i liknande situation …med tanke på hur lätt du avfärdade CGs hårda tydliga attityd visavi pressen på Sve-resan (166=uppenbar humor enligt dig) "Alla förstår inte kungens ironi.Han ville skoja till det om hur det är att bli morfar till 1 barnbarn som föds på andra sidan Atlanten."
  https://www.svenskdam.se/2013/09/madeleine-och-chris-vantar-barn/


 62. Teskedsgumman skriver: 27 november, 2013

  @37 Lollo, håller med dig. Tänk så hemskt att köra på någon "vem som helst", men det borde ju nästan vara behäftat med livstidsstraff på Kumla-bunkern att köra på prins CP för denne kan ju naturligtvis inte alls själv ha medverkat till incidenten.


 63. SA skriver: 27 november, 2013

  Eftersom uheldet skete ved rødt lyssignal
  (sådan har jeg forstået det), så kan hverken CP eller bussen havde haft høj hastighed, og bortset fra chocket, hos de implicerede, så er der sikkert kun tale om mindre materiel skade. Men når der er en kongelig indblandet bliver det hurtigt til forsidestof……allerede kl.10.30 havde danske MetroExpress, den ude på nettet.
  # 19, 35 Birgitta
  Det er utroligt så elak/ond du kan være, når det altså ikke drejer sig om din "lilla sessan", som mener, hun ikke behøver at overholde reglerne, men kører i busbanen!


 64. Mia skriver: 27 november, 2013

  Jag tycker det är nöjaktig läsning. Mkt roligare än ett republikanskt forum… Men det gäller att kommentarerna håller sig på precis rätt sida så att det inte blir plumpt särskilt när det handlar om olyckor. Det där med bussfilen tyckte jag var kul.


 65. Margueritesvenskdam.se skriver: 27 november, 2013

  Något jag osökt kommer att tänka på och undrar över, när jag läser detta, är bemärkningen att busschauffören inte verkade märka att det var rött ljus! Frågan är, varför märkte han inte det?

  OBS!!! Utan att påstå att det förhåller sig så i detta fall, kan jag berätta att där jag finns, och ibland åker buss, har chaufförerna tyvärr många gånger suttit med mobiltelefonen vid örat under hela färden, och det är INTE ok!!! Man har ett stort ansvar med en buss full med passagerare, och det kan omöjligt vara bra för uppmärksamheten i trafiken att samtidigt sitta med en mobil och antingen prata eller sms:a …..

  Kan inte förstå att det inte är förbjudet ännu, och framför allt att chaufförer i yrkestrafik inte borde få prata mobil! Vill gärna slå ett slag för denna fråga, även om den kanske inte direkt berör ovanstående polemik!


 66. My skriver: 27 november, 2013

  #52, mycket bra skrivet av dig också. Dags att SVD börjar ta sina egna regler på allvar och då börja med att ta i tu med Monas ständiga elaka påhopp på andra läsare.


 67. Kiana skriver: 27 november, 2013

  Håper det går bra med prinsen og at han ikke får problemer med rygg eller annet senere. Ønsker prinsen riktig god bedring.


 68. realist skriver: 27 november, 2013

  cp kan göra en insats genom att bli bussförare. för sverige i tiden


 69. maggan skriver: 27 november, 2013

  jag ser framemot när det är slut med att skriva och "vädra" så elaka och syniska åsikter som många ändå gör. Jag fattar inte att era åsikter kommer med i en tidning som anser sig vara den kungliga veckotidningen..


 70. maggan skriver: 27 november, 2013

  För mig är det helt ofattbart att så många otroligt elaka kommentarer får plats i en tidning som kallar sig "den kungliga veckotidningen." Dessutom står det helt klart. Kommentarerna ska hålla en god ton och vara en nöjaktig läsning. Pyttsan! Spännande se om min kommentar kommer med. Knappast!


 71. Karin Nilsson skriver: 27 november, 2013

  Det som förvånar mig mest är att det blir ett så stort rabalder i pressen bara för att Carl Philip var inblandad i olyckan.
  Hur många liknande olyckor, med olika fordon inblandade, inträffar det inte i Stockholm dagligen? De nämns inte ens i pressen.


 72. Mia skriver: 27 november, 2013

  #36 Birgitta…..så du menar att Carl Philip gott och väl kan tåla att bli påkörd av en buss bakifrån eftersom han är Prins?! Och han kan tåla en Whiplash skada för han är ju Prins? Han ska inte ha något medlidande, det är bara reserverat till "vanligt folk"?
  Ja vad ska man säga….


 73. Mia skriver: 27 november, 2013

  Menade #35 Birgitta, inte 36


 74. sima skriver: 28 november, 2013

  Heter det inte rödljus?


 75. Svea-Li skriver: 28 november, 2013

  Jag har också blivit påkörd bakifrån av buss vid röd ljus stopp. Bussföraren var berusad. Det blev en jobbig tid därefter med försäkringsbolag, bilskadeinspektion, polisanmälan, läkarbesök, röntgen mm. Jobbigt att se i backspegeln, en stor buss komma farande utan stopp… och inte kunna göra någonting för att få stopp på eländet, och en bil precis framför i "ljus-kön". Sanslöst. Jag hade då rakt ingen "stab" till hjälp och som tog hand om allt… Prinsen är omhuldad. Andra tar hand om det till honom. ——
  Sedan… Alla ni som tycker att detta forum ska läggas ner: VARFÖR LÄSER NI ??? Ingen tvingar väl er ???


 76. Pboo skriver: 28 november, 2013

  # 35 Birgitta

  Har inte kommenterat din osmakliga #19 då du adresserar mig i din #35 – men kan göra det nu istället! Ditt förakt och okunskap vad även s.k. "små" olyckor kan leda till är skrämmande. Linnea m.fl. har helt rätt, och med yrkeserfarenhet bakom sig. Själv har jag egen erfarenhet och känner flera som fått olika former av skador som visat sig senare, ibland mycket senare, och även efter vad som många skulle benämnas som s.k. "små" olyckor/brott. Skador som man aldrig kan bli fri ifrån, skador som ger värk som gör att många måste vara sjukskrivna, gå ned i arbetstid och även förtidspensioneras. Vad jag har lagt i ekonomiska summor på olika behandlingar kan du inte ens föreställa dig. Men skulle gärna betala det dubbla, bara jag sluppit smärtan, en smärta som påverkar hela livet, livskvalitet m.m. Jag har empati med alla som fått, kommer få icke ännu upptäckta exv. whiplashskador osv. från s.k. "stora" o "små" olyckor/brott. Empati är mitt brott, so sue me!


 77. Pboo skriver: 28 november, 2013

  Linnea m.fl. – tack!


 78. Rubin skriver: 28 november, 2013

  At et sådant lille uheld bliver omtalt i Sverige er forståeligt, men at det også får omtale i DK, fatter jeg ikke. Det er jo ikke en ulykke … og den slags "mobile-morgenkys" må der være flere af hver dag i Stockholm!
  Da Mary bakkede/drejede ind og væltede en cyklist for et års tid siden, tror jeg episoden forblev indenfor dansk presse.
  Men nu ved vi så også, at Carl Philip står tidligt op.
  #47 Solstrålen/ # 53 Olga: … Tror svenskerne her glemmer, at der bor mange danskere i Sverige, ikke mindst i Skåne, har en svensk mamma/pappa eller er svensk gift. Og I tager vel godt imod indvandrere, selvom de kommer fra Norden? 😉


 79. Olga skriver: 28 november, 2013

  Till # 78 – Bästa Rubin ! Det är självklart att alla är välkomna att lägga fram åsikter , tänkande och tyckande , detta berikar ju forumet ) …
  och en enskild människa bestämmer själv över egen " identitet " för att en del trivs utmärkt med att tillhöra mera än en kultur)) …


 80. Tulla skriver: 28 november, 2013

  Overskriften gøres mere dramatisk end nødvendigt… det er
  ikke Carl Philip, men hans Porsche, der blev påkørt af en bus.


 81. Linnea skriver: 28 november, 2013

  77 PBoo ! Tack själv!Min empati finns med Dig!


 82. Helena skriver: 28 november, 2013

  # 71 – Karin
  Ja, varför kan det tänkas ge mer uppmärksamhet när det händer honom nåt sånt här? Kan det nåt att göra med att han är prins i Sverige..!? 😉

  Hoppas det gick bra för honom!


 83. realist skriver: 28 november, 2013

  detta forum får inte läggas ner. det är ju det här landets hetaste tankesmedja. viktig terapi för arbetslösa m fl


 84. Plusprenumerant skriver: 28 november, 2013

  Snälla SVD håll vad ni skriver . KOMMENTARER över
  10rader publiceras INTE.
  vill så gärna läsa men orkar INTE igenom 15-25 RADER.

  PS Att köta mot RÖTT LJUS är oförlåtligt och straffbart.


 85. Vivi skriver: 28 november, 2013

  # 78 Rubin, #79 Olga
  Åbenbart glemmer visse hurtigt, hvad de selv har skrevet, tihi…… men Olga m.fl. har tidligere været utilfreds med danskes (og norske) kommentarer her og mente, at vi ingen ret havde til at kommentere, når vi ikke var svenske skattebetalere!!! 😉 Måske Pboo husker bedre ?
  Og I almindelighed er de sure over vores positive kommentarer om Sofia, for vi skal synes, det samme som dem om hende, Madeleine og Chris, ellers er vi "uønskede". En noget provinsiel holdning i en global internettid, vil jeg mene!


 86. Birgitta skriver: 28 november, 2013

  Till ER ALLA som beskriver de stora besvär med livslångt lidande en whiplash-skada kan åstadkomma. JA, jag är fullt medveten att sådant hänt/händer! MEN……LÄS ..VAD jag sagt HELA tiden, Man skall EJ….SPEKULERA om något innan FAKTA finns!


 87. Pensionär skriver: 28 november, 2013

  Alltid tråkigt med trafikolyckor, vem som än är inblandad i dessa. Konstigt att ingen har skyllt den på Sofia, det hade jag nog förväntat mig.


 88. Pboo skriver: 28 november, 2013

  # 75 Svea-Li

  Förvånad och chockad över att du som själv drabbats och upplevt vad som de kort- och långsiktiga konsekvenserna kan bli vid en olycka (brott) inte har någon empati, utan enbart har fokus på det praktiska som att fylla i försäkringspapper, besöka sjukhus osv. och inte på det som är det allvarliga – nämligen skador, såväl direkt uppkomna som de som kan komma långt senare, och som kan följa dig i smärtor resten av livet, och som ger sänkt livskvalitet, kanske påverkar ditt arbete, din inkomst m.m. Om inte ens de som själva drabbats på olika sätt kan uppbringa empati med andra – oavsett bakgrund – då är det kanske inte så förvånande att flera andra här raljerar och att världen ser ut som den gör! Ett samhälle utan empati, är ett laglöst samhälle. Vi ser det precis varje dag nu.


 89. Birgitta skriver: 28 november, 2013

  #Emma-h TACK för att du alltid söker sanningen!! All heder till dig för att du orkar!!


 90. Kerstin Bergström skriver: 28 november, 2013

  #48 Birgitta Om du inte vet vad du skriver så sluta med det.Du skrev under en artikel att du var narkossjuksköterska.Vilket jag lade på minnet.Sedan när artikeln om att Sofia var i Sydafrika då fråga jag var du gjort din utbildning.I mina utbildningar blev man inte gammal om man hade en människosyn,som du.Tyvärr har ngr gått igenom,men de brukar inte bli länge på arbetsgolvet.


 91. Kerstin Bergström skriver: 28 november, 2013

  #56 Emma-h Läås mitt svar till Birgitta.För övrigt TA REDA PÅ HUR SAKER LIGGER TILL.No more comets to you


 92. Kerstin Bergström skriver: 28 november, 2013

  #54 Linnea Vad du skriver bra.Blir sä frustrerad av folk som har ohumaniska människosyn.Dessa människor brukar vara svåra att arbeta med.De ser till att det blir dålig stämning på avdelningarna.Jag har råkat ut för det ngn gång,men som sagt var de blir inte långlivade..Även som själv patient en gång.Tur man har civil kurage.Ett samtal till vårdchefen och hon var borta från vårdcentralen.Ha en bra dag.Själv ska jag baka älsklingsgubben fyller 70 i börjanav dec.Jag ska på Rtg för 3:dje gång göra en datatomografi nästa torsdag.


 93. Maya skriver: 28 november, 2013

  # 83

  Tankesmedja??? Jag tycker detta forum oftare påminner om en sophög!


 94. Marguerithe skriver: 28 november, 2013

  "35" Birgitta,
  Då det alltid handlar om pengar och praktiska göromål (som du inte får del av) med i dina kommentarer kan jag upplysa dig om attt Kungafamiljen tjänat lite under året på sin förmögenhet. Skönt säger jag, som inte är avundsjukl lagd. De måste se om sitt hus innan du och dina likasinnade kör bort dem.


 95. Linnea skriver: 28 november, 2013

  93 Kerstin Bergström! När jag läser Din text blir jag mer o mer övertygad om att Du är en av den gamla stammen!Ja, jag har mött några sådana i min "karriär" . inte alltid att leka med men under en barsk yta vilar ett hjärta av guld! Hoppas allt väl! Lycka till med kalaset för gubben! Men slit inte ihjäl Dig! Körde nyss ut min gubbe med en ljusslinga att montera för adventsstämmning i trädgården åt alla fyrfota och tvåfotade vänner! Småfåglar och rådjur,och så förstås barnbarnen!Ps Ett litet grattis till 70- åringen från Halland.


 96. Eva skriver: 28 november, 2013

  Jag tycker faktisk att Birgittas # 19 kommentar är ganska rolig, verkligen ironisk och träffade mitt i prick. Är man sjuksköterska så kan jag tänka mig att man dagligen ser människor i sitt arbete som verkligen har råkat illa ut, men som knappast ens får en notis i den lokala blaskan.


 97. isabella skriver: 28 november, 2013

  Inte visste jag att prinsen hade en sådan bil, men Chris lär ha en.
  Är det någon som vet?


 98. Karina skriver: 28 november, 2013

  Når jeg læser kommentarerne på webben, tænker jeg ofte på rejsekongen Simon Spies’ slogen for hans billige charterture: … "for studerende, arbejdsløse, pensionister og andet godtfolk med tid nok". Masser af tid, er hvad Pboo og Emma_h må have, de skriver flere meter hver dag og rigtig mange går på at kritisere andres mening og det i langt, langt over 10 linjer. Emma skriver desuden flittigt til redaktionen, som kan ses i feltet til venstre, sikkert noget hun klager over, fx danskerne og Mona. 😀
  De, der vil have lukket kommentarrubrikken er ofte de samme, som også skal fortælle, at de ikke køber tidningen, hvis forsidens person ikke passer dem, haha, hvilken indskrænket trussel!


 99. Olga skriver: 28 november, 2013

  När Madeleine för några år sedan körde in i framförvarande bil vid ett stoppljus så kallade hovet detta för en BUMP. Vad kallar hovet denna olycka?


 100. lotta skriver: 28 november, 2013

  Vid Berwaldhallen är inte särskilda bussfiler! Varför vara så elak mot prinsen, ingen kan välja vilken roll kan född!


 101. Svea-Li skriver: 28 november, 2013

  88 Pboo. Jag har väldigt mycket empati men beskriver vad som hände MIG vid bussolyckan. Detta är väl ett fritt forum för var och en att skriva vad som finns inom en? Var och en pratar för sig och någon erfarenhet av nackskador har JAG INTE, således kan jag inte uttala mig i detta ämne. Lyckligtvis gick jag fri från långsiktig nackskada och tyvärr Pboo kan jag inte skriva osanningar. Ärlighet varar längst. Eller hur?


 102. Pboo skriver: 28 november, 2013

  #99 Karina

  Sorry, men aldrig rest på charter – däremot rest mycket annat! Vad vi olika väljer att göra med vår tid är varje individs val. Du valde att skriva här, är det inte din ensak, eller? Eller vill du bli kritiserad tillbaka för vad du använder din tid till? Förr räknade jag så det aldrig blev fler än 10 rader, men då majoriteten inte följde och jag blev upplyst av andra att det inte skulle tolkas så bokstavligt, har jag valt att inte lägga ned så mycket tid på att få det till exakt 10 rader längre. Har du problem – hör av dig till redaktionen. Angående att kritisera andras åsikter – om du går igenom kommentarerna kommer du att se att min allra första kommentar handlade om empati för P Carl Philip m.m. och bara för att jag inte också nämnde alla i bussen blev jag angripen av 2 st – men som inte själva skrev något om dem i bussen! Om vissa här slutade att angripa, som du själv, så skulle flera diskussioner kunna undvikas.


 103. point skriver: 28 november, 2013

  92 Kerstin Bergström
  Om man nödvändigtvis vill svänga sig med engelska uttryck, bör man i alla fall försöka stava rätt. Det heter comments=kommentar. Comets=kometer (himlakropp), och detta handlade detta ju inte om. Tihi.


 104. emma_h skriver: 28 november, 2013

  pboo
  det B syftar EJ på trafikincidenten, whiplash eller några andra typer av hypotetiska skador utan det gäller ngt annat ovan …så du missförstod situationen helt – specifik text var adresserad till enbart B för övrigt, så du hade ingen anledning att skälla ut mig över hvdtaget


 105. Pboo skriver: 28 november, 2013

  "Personskadeförbundet RTP, Gunilla Åhrén, som specialiserar sig på skador till följd av bland annat trafikolyckor, menar att det är många olika faktorer som spelar roll när det gäller att uppskatta skador i samband med en olycka. – Det är omöjligt att svara på rent generellt, det beror till exempel på hur mycket våld det var, om det fanns en dragkrok på bilen, om personen var beredd på smällen, om man satt med vridet huvud och så vidare, säger hon. Bland annat är det whiplash-relaterade nack- och ryggskador som kan uppstå och hon uppmanar alla som har minsta känningar efter en olycka att söka vård. Men problemen kan märkas av en längre period efter händelsen. Problematiken kan uppstå bra mycket senare än de första 72 timmarna, säger hon. – De här förändringarna som kan finnas i nacken kanske inte ger besvär till du får ytterligare en pålagring. Orsaken till att du börjar få problem är då kopplad till den olyckan." I rest my case!

  http://www.expressen.se/nyheter/carl-philip-till-sjukhus-efter-busskrocken/


 106. Kerstin Bergström skriver: 28 november, 2013

  #65 Marguerite.Håller med dig?? Övriga Europa är det förbjudet att prata mobil.I Tyskland får man ej röka i bilen på autoban .Gör man det och det händer en olycka kan det få värre konsekvenser.Var själv rökare för många år sedan men vi stanna och vila .Våra bilar har varit rökfria och andra handsvärdet har varit högre,


 107. Åse skriver: 28 november, 2013

  101 kommentarer (102 med min) om denna icke-händelse


 108. Irene skriver: 28 november, 2013

  Dette er typisk en af de historier, hvor en fjer bliver til en høne (5 høns i DK) !


 109. I.J. H-MUSA skriver: 28 november, 2013

  Innan bröllopet i somras fick Prinsessan Madeleine böter när hon körde i bussfilen på Hamngatan (tror jag det var). Hon körde i en av kunges bilar från hovstallet och då har man rätt till det av säkerhetssynpunkt.
  Jag har själv kört in i folk bakifrån och blivit påkörd ett antal gånger vid just rödljust. Det är lätt hänt och inget att hetsa upp sig över!


 110. lollo skriver: 28 november, 2013

  Och varför finns inte Sofia vid CP:s sida nu, – säg inte att hon sliter i Afrika nu när hon behövs för Prinsen för såväl stöttning som tröstning.
  Sweden needs you Sofia, – kom hem ögona böj!!!


 111. AFia skriver: 28 november, 2013

  60

  Han var tydligen klädd för det….


 112. MargarethaMargaretha skriver: 28 november, 2013

  Hoppas att allt är väl med dig prinsen.Och att ingen kom till skada.


 113. Karin Nilsson skriver: 28 november, 2013

  # 82. Är han bara för att han är en s.k. prins märkvärdigare än andra svenskar?
  # 95. Jag har så jag klarar mig väl och lite till, det handlar inte om avundsjuka. Alla vet väl att kungafamiljen har sina privata miljoner.
  De blir inte utblottade den dagen monarkin avskaffas. De har med råge råd att skaffa sig egna boenden och inte som nu bo gratis i av folket ägda bostäder.
  # 93. De som strör dålig atmosfär på sin arbetsplats är alltid de mest konservativa som inte ger plats för nyanställda utan bara hätskt bevakar sitt revir. Vem vill fortsätta att arbeta med kollegor som påpekar brist på empati samtidigt som de gör allt för att trampa ner nyanställda som de ser som rivaler.
  Och du, det räcker inte med att en missnöjd patient ringer till vårdchefen för att en anställd skall avskedas.
  Vet du ens vad ordet civilkurage betyder?


 114. Mona skriver: 29 november, 2013

  My jag bemöter dem som skriver kränkande och mobbande kommentarer.
  Du tar illa vid dig, kanske för att du vet med dig att du bär dig illa åt mot andra. Om inte så dags att du tänker efter.
  Mina kommentarer är inte mer kränkande än de kränkningar som ni utsätter kungafamiljen för.


 115. Mona skriver: 29 november, 2013

  Humaniora har jag trampat dig på tårna, aj gjorde det ont?
  Men om du lovar att skriva snälla kommentarer utan
  personangrepp så ska jag inte klaga på dig.
  Jag är emot monarkin som statsskick.
  Men kungafamiljen ska behandlas med respekt.
  Ger man sig in i leken får man leken tåla.


 116. Hilde skriver: 29 november, 2013

  #35 Birgitta og # 75 Svea-Li
  Selv om Carl-Philip har mange mennesker rundt seg som kan hjelpe til med det praktiske,som f.eks forsikringspapirer, bil på verksted så kan man vel tycke synd om og ha empati med prinsen(og selvfølgelig alle andre) som har vært gjennom en sånn opplevelse.
  Å ikke ha empati med og bry seg om CP fordi han er kongelig og har alle mulige ressurser ja det er lavmål.
  Mette-Marit har nettopp vært gjennom en svår nakkeoperasjon fordi hun for noen år siden falt og slo seg. Et helt uskyldig lite fall endte altså flere år seinere med operasjon.


 117. Humaniora skriver: 29 november, 2013

  116! Du är tydligen inte mottaglig för kritik el insiktsfull gällande dina egna brister……..säger en hel del om dig som person!! Nej jag känner mig inte "trampad på tårna"……låter mig inte påverkas av människor som förmedlar negativ energi dvs tärande personligheter som inte tillför något konstruktivt/positivt/värde.
  När det gäller människor som mobbar /trakasserar andra personer, vet vi att dessa pennalister har egna problem av olika slag som de inte förmår att hantera, eller är omedvetna om problemens existens.- Därför blir de utåtagerande – egentligen ett rop på hjälp!! -Mobbare avslöjar med sin mobbning att det inte står rätt till i deras eget liv….Självkännedom är en god början, nästa steg besök hos psykolog!! Du skriver: "om du lovar skriva snälla kommentarer utan personangrepp skall jag inte klaga på dig"……………Vad är detta!! Finns en hotfull underton som jag definitivt inte accepterar…….Skärpning Mona, försök inte leka "åsiktspolis" här på forumet…….det accepteras icke!!


 118. Pboo skriver: 29 november, 2013

  # 105 emma_h

  Din #61 syftar jag på och där skriver du bl.a. "ej ta ut sorger på förhand" alltså spekulera i omfattning av skador om inga inrapporterats (än, om alls)… men som sagt trafiken gick i kryp-takt – huruvida läkarbesok/vård behövs får dom väl se tiden an med". Jag och flera med mig av erfarenhet från skador uppkomna i s.k. "små" olyckor, även i "kryptakt", o som kan visa sig senare o t.o.m. mycket senare o som inte ett läkarbesök direkt efter varken kan avgöra el. utesluta, som bl.a. whiplashskador, medan du uppenbarligen bara ser till hur det verkar för stunden (likt Birgitta m.fl. som t.o.m. ironiserar) – detta reagerade jag (o flera med mig) mot, då jag finner synen ignorant mot alla som kan drabbas. Läs min #106 där citat finns från professionella som säger att det inte kan avgöras omgående, inte ens inom 72 timmar, om en skada innebär livslångt lidande el. än värre. Precis det jag o flera skrivit!


 119. caterineg skriver: 29 november, 2013

  Långa tröttsamma kommentarer om allt och ingenting och mest om varann härinne, skärpning Svensk Damtidning!


 120. emma_h skriver: 29 november, 2013

  pboo 2a försöket…birgittas tack till mig rörde INTE din o andras whiplash skadedebatt… …utan ngt helt annat i annat inlägginnehåll – rörandes felaktig utslungad anklagelse av annan skribent som 1-blandade IHOP grammatiska tempus i sin formulering 2-Oklar över var/när 1 viss sak diskuterats samt 3-jg tydliggjorde att B ej uttalat exakt det hon anklagades för av sagda person…4-jag klargjorde fakta tog fram faktisk bakgrund till + länk så att B visste om det OM ovannämnda upprepades återigen…ALLTSÅ ej ngt som krävde replik inblandning av NÅN extern… Allra minst kommentar av outsiders MED ANDRA ORD oklara över VAD som avhandlades oss 2 emellan a l l t s å har NOLL M MITT ANDRA INLÄGG ATT GÖRA

  Oschysst av Dig att kalla andra ignoranta för att de tar 1 dag i taget via Hovbesked Prinsens Hälsotillstånd är enligt lag 1 privatsak CP & hans läkare emellan – konstigt nog har denna upprördhet aldrig uppstått då CP avotill krockat o voltat i HÖG fart på Racerbanan


 121. pilla skriver: 29 november, 2013

  Har tänkt på en sak: Har polisen befogenhet att beordra kungligheter att blåsa i en alkometer? Vore intressant att veta…


 122. Birgitta skriver: 29 november, 2013

  emma-h + Humaniora. Slösa inte mera energi, ty :Endast de verkligt visa ock de ärkedumma är oföränderligt desamma!! Trevlig Advent tillönskas!


 123. Birgitta skriver: 29 november, 2013

  Till Signaturerna Mona ock Kerstin Bergström. Jag inbjuder Er båda att följa med mej till Filippinerna i 6 mån.i mitt arbete med Läkare utan gränser. Börjar Mars månad. Då, efter 6 mån. där,…kan vi diskutera P.Carl-Philips bil-skada!! Om ni då tycker att det var en "katastrof"!!


 124. Monica skriver: 29 november, 2013

  122.Pilla

  Jag tror det. I vart fall är det bara kungen som har åtalsimmunitet.


 125. Marianne skriver: 29 november, 2013

  #124 Birgitte
  Efter alle dine alt andet end empatiske kommentarer om Sofia H, er du så sikker på, at du er rette person på rette sted, jeg synes ikke dit menneskesyn er det jeg forbinder med MSF?!


 126. Humaniora skriver: 29 november, 2013

  123. Birgitta! Förstår vad du tänker…….trevlig helg tillbaka!!


 127. Maryou skriver: 29 november, 2013

  caterineg, ja det bidde en höna av en fjäder. Kacklet är i full gång trots att man inte vet om och eventuellt i vilken omfattning C-P skadades. Och har han skadats, så får han genast den bästa tänkbara vård Sverige har att erbjuda. Så det finns ingen anledning att oroa sig i förväg.


 128. Pboo skriver: 30 november, 2013

  # 121 emma_h

  Jag ber om ursäkt för att jag för ett bra tag sedan när du skrev att du väntade barn önskade dig allt väl – då tackade du mig och andra som visade omtanke – nu är du uppenbarligen emot att människor visar empati för personer de inte känner, aldrig träffat, som dig, som de drabbade på Filippinerna genom ge bidrag på olika sätt, m.fl. – för nu framhåller du att någons hälsotillstånd enligt lag är en privatsak mellan aktuell person/er o läkaren – självklart är det så, men varför är det fel att bry sig om dig, om Prinsen, om andra, varför är det fel att som jag o flera med mig bli chockade över vissas ironiserande över låg hastighet/ "liten" olycka/brott? Läs expertens utlåtande om whiplashskador citerad i min #106.


 129. emma_h skriver: 30 november, 2013

  detsamma till dig 123_Birgitta, apropå 1a advent,,, ja du har rätt det mesta har sagts i detta ämne resten blir bara meningslöst tjafs de som vill tugga vidare och överanalysera kan ju göra det


 130. mary kMaryKristiansen skriver: 30 november, 2013

  # 87 Pensionär:
  Ja, det er jo et under at de sedvanlige Sofia-haterne ikke har klart å koble (bussens påkjørsel av CP, som stod stille ved rødt lys) til Sofia som årsaks-person. Kanskje klarer de å la være denne gang?


 131. mary kMaryKristiansen skriver: 30 november, 2013

  # 90 Pboo:
  100 % enig med deg!


 132. Marguerithe skriver: 30 november, 2013

  "126" Marianne,
  Dina kommentarer är alltid rättvisa och adekvata. Tack!


 133. Kerstin Bergström skriver: 30 november, 2013

  #124 Birgitta Jag tackar för inbjudan.Hade det varit för 20år sedan hade jag ej tvekat,men jag tror inte att du vill ha en 71 år gammal reumatiker med dig.Jag har själv varit ute i mitten av -70 talet och hade då endast sjukvårdsbiträdekurs.När vi blev erbjudna 5000 + 3dagars tjänstledigt med lön om vi ej tog semester på sommaren.Jag hoppa på det direkt -87 arbeta jag hela sommaren.Maj -88 var jag till Island och gjorde studiebesök.Lika sommaren -88 arbete hela sommaren och -89 i slutet av feb. och hela mars var jag nere i Spanien och gjorde mina 3 studiebesök.Resten av tiden var bröllopsresa.Tänk de talar spanska på Filippinerna.Klimatet där skulle ge mig hj-flimmer.


 134. emma_h skriver: 1 december, 2013

  För TREDJE gången PBOO det är insinueringar du ägnar Dig åt! därtill oerhört fult att tillskriva någon (mig) åsikter jag ALDRIG haft eller har… du började m att skriva "sanning vilken sanning?" DET hade EJ ngt med CPs trafikincident eller Eran Whiplashdebatt att göra ALLS utan var ett ANNAT inlägg m annat tema i samma diskussionstråd (1 inlägg riktat till Birgitta ALLENA ingen annan här – capisce??) som skrev flera inlägg ovan icke bara om trafikgrejen… men då förvränger DU ideligen ändå Bs "tack" till att ändå handla om CP (som det INTE berört) Bara för att jag inte SOM DU tar ut framtida skador i förskott, innebär Ej att jag bryr mig mindre än dig om prinsens väl o ve – tvärtom – då jag 1_ej är medicinskt kunnig 2_ej är CPs läkare & 3_lärt mig i livet att ta 1dag i taget – så litar jag på att läkare polis & försäkringsbolag hjälper ALLA inblandade + att Hovet låter oss veta OM ngt vore "fel" sen Punkt Slut Pboo


 135. emma_h skriver: 1 december, 2013

  tillägg – apropå flera FELAKTIGA PBOO påståenden…
  ex-vis f.e.l.CITAT_1 "…för nu framhåller du att någons hälsotillstånd enligt lag är privatsak mellan aktuell person/er o läkaren" ?? VAD JAG SKREV VAR just HKH-relaterat: dvs att detaljer (journal) om P.R.I.N.S.E.N.S Hälsotillstånd/vård är enligt lag 1 privatsak CP & hans läkare emellan – EJ "NÅGONS hälsotillstånd" alltså (dina ord) f.e.l.CITAT_2 "…nu är du uppenbarligen emot att människor visar empati för personer de … som de drabbade på Filippinerna genom ge bidrag på olika sätt…"?? LÖGN!! Varken "Filippinerna" "andras beslut att Ge bidrag" har jag ALDRIG ens berört härovan PBOO Gett till Filippinerna HAR JAG REDAN GJORT på flersätt än 1 Att alla bryr sig, hjälper till r i mina ögon självklart


 136. Pboo skriver: 2 december, 2013

  #134, 135 emma_h

  Birgittas kommentar när hon tackade dig för "fakta", var inte tydligt refererad till er diskussion om en annan person här och vad denne och tillika Birgitta hade eller inte hade skrivit vid en annan artikel, varför det var fullt möjligt att tolka den som om allt du hade skrivit här var "fakta". Det var det jag reagerade på, och då du vid flera tillfällen framhållit att alla ska vänta och ta en dag i taget innan man som jag och flera med mig framförde vårt engagemang för bl.a. P Carl Philip och diskuterade risken med bl.a. whiplash-skador och att reaktionerna på denna typ av skador kan komma mycket senare, kändes det lustigt och olustigt att återkommande få påskrivet att vi i princip inte hade med detta att göra, vi skulle vänta osv. Vi missförstår/misstolkar varandra – inget mer att göra!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar