Prins Carl Philip och Sofia förlovar sig?

Prins Carl Philip och Sofia förlovar sig?
Annons

Sofia-Hellqvist

Sofia Hellqvist har tagit klivet in i kungafamiljen och nu väntar förlovning? Det är väl nu eller aldrig…

Startskottet har gått för ett nytt kungligt år och det blir garanterat lika händelserikt som det förra. Svenska folket får med all sannolikhet vara med om en snar eklatering mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist.

carl-philip-silvia-ste

Så visst finns det mycket att se fram emot? En baby-prinsessa kommer till världen i slutet av februari och sedan blir det dop – om allt går som det ska. Madeleines storebror vill nog också skaffa familj. Carl Philip fyller 35 år i maj.

sofia-ibl

Ännu är hovet och kungafamiljen förtegna om förlovningen mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. Paret bor sedan länge ihop i en våning på Djurgården och det finns inget som hindrar en snar eklatering.

sofia-carl-philip-ao

Det är uppenbart att kungaparet tagit 29-åringen från Älvdalen till sitt hjärta. Här på bilden ser vi Sofia och Carl Philip från skidtävlingen i Dalarna förra året.

Annons

Under nyårshelgen var Sofia Hellqvist med när hela kungafamiljen åkte skidor i alperna. I fjol åkte både Carl philip och Sofia öppet spår i Vasaloppet. De är sportiga och verkar trivas mycket bra tillsammans.

Kyrka i Älvdalen

Tänk vad härligt med ett nytt bröllop med kunglig glans – kanske får vi se prins Carl Philip och Sofia lova evig trohet i en kyrka i Älvdalen? Sofias släktingar kanske får gå på kungligt bröllop till sommaren?

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, Facebook/Lena Rothman

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

322 kommentarer till “Prins Carl Philip och Sofia förlovar sig?”

 1. svea zafftuttan skriver: 21 januari, 2014

  Vad skulle hindra prins Carl Philip att få sin älskade till slut?


 2. lisa larsson skriver: 21 januari, 2014

  ÄNTLIGEN:


 3. Gabriella skriver: 21 januari, 2014

  Hoppas verkligen de förlovar sig snart! De blir ett mycket vackert brudpar!


 4. Monica skriver: 21 januari, 2014

  Jag verkligen kommer glädjas med dom då en dagen kommer. Kärleken är stark, vi vet hur stark den var mellan Daniel och Victoria. Jag tror Sofia blir en bra prinsessa. Tror hon kommer att vara lika jordnära som Victoria, hoppas hon har henne som förebild. När ni förlovar er, hoppas jag ni blir lyckliga.


 5. styleisall skriver: 21 januari, 2014

  Hoppas verkligen på en förlovning snart!!


 6. Sthlm skriver: 21 januari, 2014

  Finns det verkligen någon som på fullt allvar tror på att de inte redan är förlovade. Men hur Carl Philip ska ro iland med Paradise Hotelltjejen är väl en annan femma. Sofia Hellqvists mentorer, Silvia och Daniel, får väl se till att inskolningen har gjort underverk.


 7. Malmoellen skriver: 21 januari, 2014

  Ja, vassegoa, men ingen förlovning för Prins Carl Philip inte – däremot fritt fram för Herr CP Bernadotte….


 8. Singoalla skriver: 21 januari, 2014

  Det vore roligt! Sofia blir en fin prinsessa. Jag tror att de som känner och umgås med henne kan avgöra om hon duger bättre än de som bara läser skvallertidningar och surfar på nätet efter vissa bilder.


 9. Yankee skriver: 21 januari, 2014

  Nu sätter vi igång :). Ser fram emot att läsa ca 300 kommentarer.


 10. Malin skriver: 21 januari, 2014

  Det hoppas jag verkligen! Gissar på förlovning i vår och sen ett vinterbröllop. Sofia blir en strålande brud!


 11. Hm skriver: 21 januari, 2014

  Ni har förlovat bort dem ganska många gånger redan, jag tycker att ni ska vänta med jublet till det faktiskt sker på riktigt.


 12. Lena skriver: 21 januari, 2014

  Jag är så trött på detta ämne. Urtrött. Skriv om något annat som är intressant.


 13. Helena skriver: 21 januari, 2014

  Lycka till fina prinsen och Sofia! Ni verkar så lyckliga tillsammans och blir säkert en tillgång för kungahuset. Önskar er många lyckliga år tillsammans!


 14. Maja skriver: 21 januari, 2014

  Spekulationer och fantasier. Var kommer fakta in i sammanhanget.


 15. Linnea skriver: 21 januari, 2014

  Håller med Er! Ska bli trevligt med förlovnings och bröllopskallas. Det sitter fint efter alla vinterns stormar och snö o kyla.Nu kommer ljuset och solen igen till vår frusna vintergråa värld.Vem längtar inte den första tussilagon i kalla dikesslänten eller den grå lärkans nervösa fladder på himlen en narig marsdag.Våren! Med kärleken och hoppets dörr på glänt i tidevarvens eko.


 16. Pia skriver: 21 januari, 2014

  Jag gratulerar till en eventuell förlovning och ett BORGERLIGT liv i all harmoni. INTE prinsesstatus!


 17. Bittan skriver: 21 januari, 2014

  # 7 Malmoellen, # 12, Lena, och # 14, Maja, håller med Er alla tre!

  Det måste finnas någon hållhake, Silvia och Daniel som skall vara så skärpta, och även Kungen, att SH godkännes är mig en gåta!


 18. Monarkist än så länge skriver: 21 januari, 2014

  Håller med Pia (16) ingen status som prinssessa för Sofia detta utarmar vår fina monarki. Däremot inget hinder att de ska få gifta sig men då bör hon förblir fru Sofia Hellgren och inte tillhöra Sveriges kungahus.


 19. caterineg skriver: 21 januari, 2014

  Ni som kritiserar Sofia kanske tycker att det ska vara som förr i tiden då kungligheterna var tvungna att gifta sig med utländska högheter och sedan ofta hade en hel familj utanför äktenskapet. Oscar II t ex med sin älskarinna. Vi lever inte på 1800-talet längre. När paret Sofia och prinsen har bott ihop flera år så betraktar jag dem som redan gifta, ring eller inte.


 20. Ingrid skriver: 21 januari, 2014

  Varken klass eller stil men som vanlig fru passar hon.


 21. Solveig skriver: 21 januari, 2014

  Om Lilian kunde bli prinsessa (hon var frånskild) så kan väl Sofia bli det.
  Hur många gånger under de nio år CP var ihop med Emma blev de "förlovade". Varför dröjer förlovingen med S ?


 22. Lisa Lusth skriver: 21 januari, 2014

  De ska gifta sig om de vill gifta sig.
  Det finns ju inget som hindrar att Sofia blir Fru Hellqvist, i linje med att de flesta svenska kvinnor idag behåller sina egna efternamn utan att lägga till mannens. Prinsen ska absolut behålla sin titel och stå kvar i tronföljden. Det blir mest trovärdigt och exakt som Madeleine och Chris.


 23. royal skriver: 21 januari, 2014

  Oundvikligt.. Vi får väl det kungahus vi förtjänar eller hur säger man…


 24. Birgitta skriver: 21 januari, 2014

  Så bra, svensk damtidning …..att Ni tänker på att ta fram de absolut bästa bilderna av Sofia Hellqvist, då hon är "färdigstylad" inför bröllop eller dop.. Så gör Ni alltid när Ni har Frk. Hellqvist på omslaget……Bra tänkt……


 25. point skriver: 21 januari, 2014

  21. Solveig
  Varför dröjer förlovningen med S frågas det. Jo för att det lyckligtvis finns någon inom familjen och hovet som har litet vett i skallen och begriper att SH är olämplig och en katastrof för monarkin.
  Det är fem före att CP hoppar i galen tunna. Måtte han besinna sig innan det är för sent.


 26. Eva H. skriver: 21 januari, 2014

  #22 Lisa Lusth, ja det skulle fungera utmärkt, fast jag vill att hon får bli prinsessa, hon skulle ändå kunna representera oss. Det skulle hon nog göra med den äran. Hon verkar vara en reko tjej med båda fötterna på jorden. Snar förlovning, tack !!


 27. C skriver: 21 januari, 2014

  Sofia blir aldrig kunglig, och tyvärr sätter kungaparet inte ned foten för denna fars. Vi utlandssvenskar skäms för det sk svenska kungahuset. Låt dem gifta sig men då som Herr och Fru Hellqvist. Det är synd dock, att Prins Carl Philip inte tar sin prinsroll på allvar, så som han sagt att han skulle.


 28. Bittan skriver: 21 januari, 2014

  # 16, Pia, # 20, Ingrid, # 24, Birgitta och # 25 Point, poäng till Er alla 4.


 29. Marguerithe skriver: 21 januari, 2014

  Jag gratulerar också paret hjärtligt vid ev förlovning.


 30. Emy skriver: 21 januari, 2014

  27 Dina magsura uppstötningar hör hemma i Aftonbladet.


 31. Annichen skriver: 21 januari, 2014

  Med Sofia i kungafamiljen sjunker de kungliga aktierna ytterligare, en tidsfråga innan de slutligen får sätta lapp på luckan och söka sej till arbetsförmedligen. Vi svenskar är väl inte så dumma att vi godkänner vem som helst som prinsessa, medlem av den kungliga familjen?! Man måste ju kunna högakta och se upp till en kunglig person och i fallet Sofia så går det bara inte efter allt hon sysslat med innan, now way!


 32. Evita Jansson skriver: 21 januari, 2014

  Obegripligt att inte kungafamiljen och hovet tar denna fars på allvar. Det är ett allvarligt hot mot monarkin.


 33. ingela skriver: 21 januari, 2014

  Man får väl hoppas att Kungen tänker till när det gäller titel och Sofia. Som hon sa i TV programmet om PP låter det inte lovande att få henne som prinsessa!

  Citat Sofia : Jag har svårare att identifiera mig med galaklänningar och att vara uppiffad. Jag känner mig inte hemma där.

  Alltså ska hon väl slippa en prinsesstitel och bli Fru Sofia Hellqvist för trivs man inte med det jobb man ska göra gör man inte heller ett bra jobb!


 34. Maja den första skriver: 21 januari, 2014

  Carl Philip och Sofia blir bra om de älskar varandra. Ingenting annat spelar egentligen någon roll.


 35. Annichen skriver: 21 januari, 2014

  #Maja den första, en blivande prinsessa måste hålla en viss nivå och Sofia kan tyvärr inte leva upp till den. Lite naivt att påstå att kärleken är det enda som gäller i sammanhanget, kanske i en Hollywood film men definitivt inte när en svensk prins väljer gemål.


 36. Gittan skriver: 21 januari, 2014

  … just det glömde att nämna prinsen den sk designern också! Sofia talade nog om för prinsen hur han skulle bete sig där själv verkar han vara totalt genomdum!


 37. ingalisa skriver: 21 januari, 2014

  Lugna ner er! Det är bara SvD som lagt ut en gammal bild och spekulerar, som vanligt. Vi får väl veta så småningom hur det blir.


 38. Nordmann og stolt av det! skriver: 21 januari, 2014

  Selvsagt blir Sofia prinsessa,og sikkert en flott en også. Mette Marit har klart det og da klarer Sofia det også. De er vel bare deprimerte over at prinsen ikke valgt de…


 39. Anneli skriver: 21 januari, 2014

  Ni som skriver att Sofia inte har någon stil o klass….Ni sitter själva i samma båt i så fall…genom att kommentera någon som ni till 99% säkerhet inte känner visar exakt vad ni går för. Det går bra att sitta hemma vid tangentbordet och ha synpunkter på Sofia men hur många känner henne?? Vi har ingenting med Prins Carl Philips val att göra och det är absolut inte fel om hon får prinsesstitel…Jag skäms när jag läser elakheter om Sofia, vem har rätt att döma någon annan??? Nämn någon som har den rätten!


 40. Anita skriver: 21 januari, 2014

  Ingrid
  20

  Har Du klass och stil? Tycker alla runtomkring Dig att Du har det? Det är synd om Dig. Elak är Du åtminstone i Din bedömning. Den behövs inte till något.


 41. Maggan skriver: 21 januari, 2014

  Gud bevare konungen och fosterlandet!


 42. bettan skriver: 21 januari, 2014

  Det är väl så jag tänkte, det är vad vi får. Tänk på alla som gift in sig i andra kungahus eller fustendöme. Det är flickor med gedigna utbildningar och egna yrkeskarriärer.Är det panik på gång när kungen och drottningen godkänner vad som helst. Daniel hade egen arbetserfarenhet med sig,likaså Chris. Chris har självkänsla nog att tacka nej till konstgjorda titlar.Daniel hade inget val. Dags att folkomrösta om kungahusets vara eller inte. Annars skilj det från staten, låt dem betala som vill vara medlemmar i kungahuset.


 43. Maj-Britt skriver: 21 januari, 2014

  Tänk om det blir som för några år sen, de förlovar sig och så kommer det fram en skandal och vips så måste också denna förlovning brytas! Tål monarkin detta?


 44. Suz skriver: 21 januari, 2014

  Elsker Sofia! Hvilken ressurs hun kommer til å bli for det svenske kongehuset 🙂
  Tipper på forlovelse i Mai og Bryllup sommeren 2015 😀


 45. Aj skriver: 21 januari, 2014

  if that happens it would mean the end of the monarchy in sweden!


 46. Ann skriver: 21 januari, 2014

  43. Bettan, Bra sagt! Låt de som vill stödja kungafamiljen göra det via skatten, som till kyrkan. De som inte vill vara men kan få låta bli. Och vad gäller Sofia, märk- "den som är utan skuld kastar första stenen."


 47. My skriver: 21 januari, 2014

  #42, instämmer.


 48. mary kMaryKristiansen skriver: 21 januari, 2014

  # 17 Bittan:
  I de nordiske land lever vi i egalitære og demokratiske samfunn hvor menneskerettigheter (MR) skal respekteres. At enkelte kommentatorer her krever at prinsen skal finne en annen fru enn den han elsker er menneske-fiendtlig av disse damer og sier mye mer om disse enn om prinsens valg av partner! I våre dager kan alle bli prinsens fru! Se på Mabel, MM og mange flere……Og CGB har latt Madeleine beholde sin HKH-tittel, så da vil nok det gjelde for CP også – han representerer tross alt mye flittigere enn Madeleine! Og er ett hakk høyere i den kongelige rangorden! Og det vil jo ikke sjokkere meg om Sofia blir prinsesse!
  Med Victoria og Daniels velsignelse vil nok Sofia få all støtte som trengs for å lykkes i en evt. prinsesse-rolle!


 49. Pia skriver: 21 januari, 2014

  21 "Solveig". Att Lilian Craig fick prinsesstitel ser jag som ett resultat av att kungen var ung och oerfaren och att han ville tacka prins Bertil för att denne fungerat som ställföreträdande pappa, efter att hans egen far, arvprins Gustaf- Adolf, omkommit 1947. Detta rimmade illa med den kallsinnighet han (C XVI G)visade mot prins Sigvard. Hans prinstitel fråntogs honom orättmätigt, när han gifte sig första gången. Jag har aldrig sett Lilian som en prinsessa.


 50. Annki skriver: 21 januari, 2014

  # 40 Anneli #
  En av de bästa kommentarerna på senare tid! Delar dina åsikter helt o hållet.
  Hoppas – och tror- att hovet snart (inom några veckor) tillkännager förlovning mellan prins Carl Philip och Sofia.
  Skulle vara helt underbart med ett romantiskt sommarbröllop.


 51. Aj skriver: 21 januari, 2014

  also dear svenskdam…… what is this hold sofia has over u???? …..now im not one to judge a person by their past BUT when this person brings her past into the present…….yet then you have face to bash someone like princess madeleine who works tirelessly for the unfortunate children out of her own good will and knowing that she will not earn money from it, and traveling around the world to promote her charity, while your precious sofia is given credit by you for visiting africa, and using the unfortunate to better her image!! WAKE UP SWEDEN FIGHT FOR YOUR REPUTATION!!


 52. emma_h skriver: 21 januari, 2014

  PIA50
  rätt eller inte…Enligt historieböckerna ställde Bertil & Lilian upp på sagda "Deal" mot att gamle kungen godkände framtida vigsel + bibehållen kunglig rang för Bertils käresta då uppdraget var genomfört så CG verkställde bara sin företrädares beslut, precis som CG av princip varit ovillig att riva upp en företrädares beslut beträffande farbrödernas öde efter sina fel-giften enligt grundlag
  CG har varit ovillig att revidera någon av tronföljarnas grundlagsenliga uppföranderegler när dessa gåtts igenom sen millenieskiftet – utöver tronföljdsregeln, hkhgiftesregeln till enskild mans son/dotter


 53. Annelie skriver: 21 januari, 2014

  All lycka till dem i så fall. Inget fel på Sofia!!


 54. Annki skriver: 21 januari, 2014

  # 50 Pia # Tror inte så många bryr sig om din inställning beträffande prinsessan Lilian. Oavsett hur du
  har sett på detta så hade prins Bertils maka prinsesstitel.


 55. Aj skriver: 21 januari, 2014

  pourqoui vous etes interdir mes remarques? vous n’aimez pas quand un person critique vos cher sofia?……count your blessings sweden that she will never be queen!


 56. Mona skriver: 21 januari, 2014

  Oj vad många som redan ställt sig i mobbnings kön.
  Att kvinnor kan vara så missunnsamma och ja på ren svenska djä…. mot varandra är hemskt att läsa
  Hur kan gå igång som vissa gör mot en person ni inte känner
  och som ni aldrig ens kommer att komma i närheten.
  Betänk att det är denna tidning som spekulerar inte Sofia själv.
  Det mesta som skrivs är rent svammel.


 57. emma_h skriver: 21 januari, 2014

  VARFÖR har rubriken frågetecken – istället för 1 utropstecken …med tanke på att… SvDam utropade Sofia till Sessa för länge sen och att ni nyligen ånyo kartlagt Släkten Hellqvist i detalj liksom SHs bakgrund Nu senast artiklarna om Sofias väg in i Kungahuset samt om pågående Drillning till Prinsessa tajmat med Avslutningen på Khusets DWliknande "extreme make-over" av SH kröntes ju av ett program i TV3 på bästa sändningstid – så vad mer finns att göra/skriva om? Kanske barnbarnets ankomst är det som stoppar upp eklateringen… Bonniers som är nära vänner till kungaparet hade knappast tänkt att släppa boken om CP utifall de ej varit säkra på "PRdraghjälp" av 1 bröllop under 2014 (föregående alster om V&M kom ju även de i anslutning till HKHbröllop 2010 + 2013)


 58. Annica* skriver: 21 januari, 2014

  Jag tror på snar förlovning och bröllop i sommar! Men däremellan kommer prinsessan Madeleines flicka att se dagens ljus och döpas! Mycket spännande saker på gång i kungafamiljen… <3


 59. Maryou skriver: 21 januari, 2014

  Monica, förutom att Sofia är väldigt jordnära så är hon väldigt "ett med naturen".
  Bittan, jag har aldrig hört att Silvia och Daniel skulle vara speciellt skärpta. Dom var inte kungliga själva innan dom gifte sig och därför tycker dom att Sofia är OK som fru åt Carl-Philip.
  point, Carl-Philip kommer gladeligen att hoppa i denna galna tunna!
  Och som flera redan sagt, vi får det kungahus vi förtjänar. Kanske dags att ta ned kungligheterna från deras piedestaler och inse att dom faktiskt är precis som andra vanliga människor.


 60. Olga skriver: 21 januari, 2014

  De kan bli de "nya Lilian och Bertil". Men låt dem inte vänta så länge på bröllop så att även de förblir barnlösa. Jag tror Sofia, precis som Daniel, närmar kungafamiljen till det vanliga svenska folket. Inte bara de superrika, titelsjuka och adliga svenskarna som tycks stå högt i kurs i den kungliga familjen.


 61. Lina skriver: 21 januari, 2014

  "Vi utlandssvenskar"… tidigare i tråden. Haha. Som om ni hade ngt att säga i sammanhanget. Ingen av oss har något att säga till om här. Prinsen och prinsessan kommer ändå att representera Sverige i världen så det så.


 62. Kristina skriver: 21 januari, 2014

  Den dag Hovet bekräftar o dem sitter förlovningssoffan el var det blir ska jag tro på det. Reg o riksd ska också säga sitt. Har inte hört ngt om att Carl-Philip friat än. Men visst önskar jag lycka till.


 63. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 21 januari, 2014

  #19

  Apropå älskarinnor, behöver man inte gå tillbaka till 1800-talet


 64. Marja skriver: 21 januari, 2014

  Sverige, Norge, Danmark, Britannia, Nederländerna …. alla monarkierna i Europa har ju sedan länge förlorat all glans. Varje kungafamilj har haft sina "sofior", "camillor" och "metter" och överlevt demokratiseringen. Vänsterprassel, älskare och älskarinnor har förekommit i varje kunglig hushåll. De borde få leva presis som alla andra människor. Monarkin är väl seder och bruk i tiden och i forna tider levde kungar och prinsar och påvar mycket svinaktigare än de folkliga nutidskungliga.


 65. KatarinaSweden skriver: 21 januari, 2014

  Sofia H är inte värdig att representera det svenska folket som prinsessa.
  Hon kan gifta sig med racerföraren Herr Bernadotte, men som prinsessa fördärvar hon kungafamiljen, Sveriges kungahus och Sveriges respekt och rykte i utlandet!
  Det svenska folket har klass, moral och stil – och det ska vårt kungahus och dess medlemmar också ha!!!


 66. signe skriver: 21 januari, 2014

  "27" C. Klockren kommentar ! att det pratas utomlands har jag också hört !!!!!

  "32" Evita Jansson…bra kommentar från dig också !!!


 67. Eva skriver: 21 januari, 2014

  Sv dam skriver nu eller aldrig……. Jag kan försäkra er att det blir ALDRIG!!!

  Hade det funnits ett alternativ, hade det redan bekräftats. ALLA, lägg ner er propaganda för denna nedgradering av kungahuset!

  Det finns inte en chans i världen att Sofia blir kunglig!!! På sin höjd bondmora på Stenhammar, som ogift.


 68. signe skriver: 21 januari, 2014

  Tycker det är så trist av SD att ständigt visa gamla bilder och bara spekulera om förlovning !!! Tycker ni ska ha så hög moral att inte nämna sofia överhuvudtaget förrän det finns något nytta att skriva om !!


 69. Hen skriver: 21 januari, 2014

  Sofia kommer säkerligen att stötta sin prins på samma sätt som Silvia gjort med kungen och Daniel med Viktoria. De kommer att kunna hjälpa Viktoria och Daniel med representationen framöver. Vi hoppas på förlovning snart och ser fram emot en ny fräsch prinsessa som både kan och vill representera till skillnad mot den "riktiga" på ärten bruden som inte hade vett nog att försöka bjuda till, betala tillbaka för allt som prinsesstiteln gett henne och avlasta mor och far och storasyster.


 70. Nettan skriver: 21 januari, 2014

  JAAAA!!!!! Hoppas hoppas… Heja Prinsessan Sofia och Prins Carl-P <3


 71. Mia skriver: 21 januari, 2014

  Ja jag fattar inte vad de väntar på. Kom igen, Sofia, snart är det skottdagen. Får vi höra henne säga att hon tog mod till sig och friade till honom. Passar honom säkert.


 72. LaPerla skriver: 21 januari, 2014

  Citat:

  11. Hm, januari 21, 2014 11:57
  Ni har förlovat bort dem ganska många gånger redan, jag tycker att ni ska vänta med jublet till det faktiskt sker på riktigt.

  Jaaaa! Signerer den…


 73. Karin Nilsson skriver: 21 januari, 2014

  I en snar framtid finns det inte längre någon i den s.k. kungliga familjen som kan kallas kunglig. Kungen är den sista. Ingen vill väl tillbaka till medeltiden med arrangerade kärlekslösa äktenskap för dem som i dag kallas kungliga. Men så länge kungahuset håller strikt på alla andra uråldriga hovregler borde det vara en självklarhet att inte vem som helst kan bli kunglig över en natt.
  Sofia som privatperson kan ingen ha åsikter om, men om hon skall bli representant för Sverige har vi all rätt att ifrågasätta henne som lämplig.


 74. Ulrika skriver: 22 januari, 2014

  Vårt kronprinsesspar är fina representanter för Sverige men tanken måste väl ha slagit även andra att vi i framtiden kan få Carl Philip som kung. Om detta händer lär hans dåvarande sambo/fru bli drottning. Oavsett vem som står näst på tur till tronen tycker jag att vi ska lagstadga om folkomröstning inför varje regentskifte. På så sätt får folket faktiskt i demokratisk anda välja sin drottning och/eller kung.


 75. Marianne skriver: 22 januari, 2014

  Forlovelse i marts og bryllup til efteråret/höst… mit gæt.


 76. Ettena skriver: 22 januari, 2014

  #27, C – "Vi utlandssvenskar skäms"…jag måste ha missat det PM som skickats ut om att du var talesman för hela denna grupp! Jag är utlandssvensk och och inte någonstans skäms jag över vårt kungahus, snarare tvärtom!! . Vad gäller en eventuell förlovning mellan Carl Philip och Sofia – händer det så kommer jag vara en av dom första att gratulera. Alla har vi väl våra ungdomssynder så jag tänker inte dömma henne för hennes.

  #40, Anneli – oerhört bra skrivet!


 77. Dorthe skriver: 22 januari, 2014

  Parret har været både kærester og samboende længere end M og C var inden forlovelsen …… og nu er 2013’s mange store begivenheder i kongehuset overstået, kun mangler Madeleines baby at blive født i februar, – så ja, nu må der være være tid i kalenderen til en snarlig forlovelse! 😉


 78. Emy skriver: 22 januari, 2014

  Hade Sofia liknat Athena Onassis hade alla avundsjuka härinne varit positiva!


 79. Gneta skriver: 22 januari, 2014

  #43 "Gedigen utbildning och yrkeskarriär" VIlken yrkeskarriär hade Kate MIddleton medan hon väntade på att P. William skulle fria? – Visst hon läste några år på universitet, men yrkeskarriär – tveksamt – Där har vi väl en ung dam, som inte gjorde särskilt mycket de åren hon väntade på frieriet


 80. magggan skriver: 22 januari, 2014

  Från nakenmodell och såpadeltagare till Prinsessa vilken resa i så fall.


 81. Lotta skriver: 22 januari, 2014

  Herremin Gud OM det blir någon legalisering, så blir Sofia inte prinsessa. Där har jag stort förtroende för kungen.


 82. Mona skriver: 22 januari, 2014

  Vad ni är elaka, på vilket sätt skulle alla ni elaka bli personligt drabbade av att två människor som älskar varandra gifter sig? Ni är bara för patetiska, Eva, Signe m.fl. Har ni inget annat att göra än att mobba folk anonymt. Patetiskt. och sorgligt att ni visar hur man inte uppför sig mot andra.


 83. Bittan skriver: 22 januari, 2014

  # 66, Katarina, # 69, Signe, # 75, Karin Nilsson och # 82, Maggan,
  Ni skriver så bra och mitt i prick alla 4.


 84. Hen skriver: 22 januari, 2014

  Vår kungliga kung …
  Varför är det så märkvärdigt att ursprungligen komma från en fransk militär som hämtades hit för några generationer sedan?
  Prins Philip och (prinsessan) Sofia kommer säkerligen att kunna representera alldeles utmärkt där de förväntas göra det oavsett var de " kungliga" generna kommer ifrån.
  Varken gener eller uppfostran hjälpte ju när lillasyster yster på ärten förväntades representera vårt land.


 85. C skriver: 22 januari, 2014

  78, Ettena! Jag kanske missade " vi-utlandssvenskar-som- också -vikt- ut -oss" – gruppen! Jag betackar mig för att representeras av er, så det blir lite oseriöst när du själv gör dig till talesman för alla utlandssvenskar! Vet inte var du bor men där jag bor är tidningarna fulla av "Prinsen och hans Strippa". Som vanligt gör du och andra denna debatt till att handla om huruvida Sofia är snäll, eller om huruvida de älskar varandra. Det vet bara de själva. Min invänding är endast (nota bene :ENDAST) den att med Sofias bakgrund passar hon inte att representera Sverige. Inte huruvida hon är en bra människa eller inte. punkt.


 86. Pia skriver: 22 januari, 2014

  78 "Ettena". När man talar om ungdomssynder brukar det gälla tonåringars omogna beteende. Sofia H. var betydligt äldre och hennes nakenfoton var en noga övertänkt strategi med målet att bli känd och ta sig mot toppen. Man kan ju säga att den till viss del har lyckats, men att bli prinsessa – nej tack!


 87. Linnea skriver: 22 januari, 2014

  40 Anneli. Har läst Din fina och empatiska insändare.Dina ord föder glädje och kärlek.Umgås en del med nordiska ungdomar och något med övriga europeiska.Men har aldrig hört någon uttrycka de epitet prinsens fästmö fått utstå i Svensk Damtidning.


 88. Maj-Britt skriver: 22 januari, 2014

  Mona har inga fakta och argument, det enda hon tillför debatten är en massa invektiv mot övriga kommentatorer!


 89. Eva H. skriver: 22 januari, 2014

  Jag förstår inte allt detta gnällande på Sofia och skräcken för att hon ska rasera kungadömet. Du milde tid, det sköter väl kungen själv om. Hur många fadäser har inte han gjort under årens lopp ?
  Men då vänder vi bara blad, så låt oss göra samma för Sofia. Han uppträder dessutom surt och ohyfsat så fort det faller honom in. När han ställer upp på intervjuer så mumlar han och pratar runt så att man fattar noll. Sofia är definitivt inte den största katastrofen !


 90. Anna skriver: 22 januari, 2014

  #66. Katarina
  ”Det svenska folket har klass, moral och stil”

  Vilken av dessa egenskaper besitter du själv? Mobbing är inte ok!


 91. Elisabeth skriver: 22 januari, 2014

  Vem vet, de kanske får vänta lika länge som Prins Bertil och Lilian fick göra. Det blev ju grönt först när den gamle kungen dog. Jag hoppas dock att Victoria inte gör Sofia till kunglig. Det vore ett skämt.


 92. Linnea skriver: 22 januari, 2014

  Jag blir så glad när jag läser alla fina, glada, kärleksfulla tillrop Sofia får på de här anonyma tidningssidorna.Glad för kärlekens skull, för paret det handlar om och alla som kan se bortom bilder och föreställningar och som kan se en människa.En människa!


 93. styleisall skriver: 22 januari, 2014

  Klart att Sofia blir prinsessa, och en fin sådan blir hon också! Hon kommer också att representera Sverige hur bra som helst, mycket bättre t.ex. än alla surtanter här som druckit vinäger till frukost. Det är ni som skapar åtlöje över svenskarna faktiskt. De utlänningar som läser här måste tänka att svenskar är ett hemskt folk där vuxna människor är så elaka och beter sig som avundsjuka småbarn. Nä tur att Sofia finns, och hoppas verkligen att hon snart blir fullvärdig prinsessa!


 94. emma_h skriver: 22 januari, 2014

  SOLVEIG 21_Om Lilian kunde bli prinsessa (frånskild) så kan väl Sofia bli det.
  ??_ATT jämföra Lilian med nån av Daniel (Chris) Sofia är FEL…
  1 LC gifte sig inte m nån av CGs tronföljare – utan CGs farbror
  2 hon hade "grönt ljus" att gifta sig tack vare Bertils insats för att rädda kvar monarkin då vi hade en omyndig ogift kronprins OCH att hon gick med på att vänta i 30+ år i skymundan
  3 då L kom in i Bs liv efterfrågades ej – som IDAG – "Kompetens" då enbart MÄNNEN inom skulle HKHjobba officiellt
  4 skild lär hon ej ha varit då uppgifter därom från England var att äktenskapet "annullerats" då makarna ej levt ihop
  5 då L äntligen kunde leva offentligt & gifta sig var LoB pensionärer utan jobbplikt alls – de "jobbade" ibland för att stötta CG likt CM
  6 apropå uppväxt – LCs generation växte upp under WW-years då VidareStudier varken va självklart/prio1 eller "för alla"(dyrt) Då jobba de flesta bistod UKs krigsinsatser & dito hjälpverksamhet


 95. snickarjohn skriver: 22 januari, 2014

  Så länge de som skriver under denna tråd gång på gång
  går i "fällan" och ger besök på hemsidan kommer dessa
  artiklar fortsätta dyka upp.
  Ni har det i Er egen hand, kära skribenter.


 96. kungenslillapiga skriver: 22 januari, 2014

  #80 Emy,

  Vad är det för fel på Athina Onassis som du antyder i din kommentar? Hon hade säkert fungerat utmärkt som prinsessa, och svenska kan hon också prata.


 97. Kerstin Bergström skriver: 22 januari, 2014

  #87 C I vilket land bor du i?? Jag reser en hel del.Bara för du skriver så (detta ej !:a gång) Köper jag minst 7 tidningar varje gång och det har endast varit 1 artikel .Fotot var ifrån brölloppet de var på i aug.Det stod inget negativt om Sofia.Eftersom vi har radhus i Spanien har jag många kontakter där och har inget hört.Brukar fråga en väninna ibland som är permanent boende men har inget hört.Det skulle isf vara tidning HOLA och den ger inget för.För de kan ägna sig åt deras Adios,Princess.Jag ska ner till Tyskland i april och kommer då att köpa minst 7 tidningar.Du ska inte sprida som du gör.Jag har bland insändare här sett falskt foto på SH.Det är så lågt att göra ngt dyl. mot en annan person.


 98. Linnea skriver: 22 januari, 2014

  97 Du har så rätt i det Du skriver SnickarJohn! Har tänkt på det…..men så läser man….. och…………..Ja Du är klok Du SnickarJohn!


 99. Monica skriver: 22 januari, 2014

  97. snickarjohn

  Instämmer.


 100. AFia skriver: 22 januari, 2014

  66

  Sofia liksom Daniel har gjort det bra. Komma in i Bernadottefamiljen och bli försörjda…. de är väl inte sämre eller bättrer än någon annan….

  Sverige har denna nivå och det är som det är och vi har, som tidiagre har sagts, de vi är förtjänta av…
  Det är väl inget fel med det, eller……


 101. Olga skriver: 22 januari, 2014

  Till # 97 -Tack , snickarjohn ! Nu förstår jag varför vissa hätska kommentarer med fula påhopp på oliktänkande har företräde …för att detta definitivt bidrar till merförsäljning…


 102. Sthlm skriver: 22 januari, 2014

  #97
  Skäms över att man går i fällan. Även du bidrar till att tidningen får fler klick.


 103. signe skriver: 22 januari, 2014

  &quot;84&quot; Mona….som vanligt ute på bloggen och gnäller om din MOBBNING och hur elaka vi är…..? Nu får du snart förklara vad du menar med mobbning ? Ser ingen här som mobbar utan skriver vad vi tycker. Det kallas för ÅSIKT och inget annat !

  &quot;85&quot; Bittan….tack……du visar ju att du fattar vad vi skriver till skillnad från MONA . Du kanske också kan tala om skillnaden mellan mobbning och åsikt för Mona !!!


 104. Erik skriver: 22 januari, 2014

  Så klart de ska förlova sig och gifta sig om det är det de vill. Men om kungen ger S titeln prinsessa gör han bort sig. Tror dock att C-P vill ha kvar sin titel prins för annars har han inget att leva på. Blir intressant när pressen börjar granska S inför bröllopet. Med titel prinsessa kan hon inte undgå att granskas så det måste bli frutitel för henne. Undrar varför inte hennes "jobb" har ett 90-konto. Insyn är uppenbart inte i tiden.


 105. Heléne Olsson skriver: 22 januari, 2014

  Jag har slutat med denna tidning. Att skriva så mycket om en så
  ointressant person blir så tröttsamt. Både prinsen och Sofia är lika
  intetsägande som personer, passar kanske bra ihop.


 106. snickarjohn skriver: 22 januari, 2014

  Sthlm,
  Visst bidrager jag till antalet besök.
  Eftersom jag inte har synpunkter på innehållet i sig
  så bryr jag mig inte om det.
  Jag använder tidningen på mitt sätt.
  Kanske gör jag tidningen en tjänst eftersom
  så många tycker att jag är ute i både ogjort väder
  samt i fel forum och gärna talar om det för mig…


 107. Cissi skriver: 22 januari, 2014

  #80, Athina Onassis de Miranda är en gullig och duktig tjej som ingen behöver skriva elakheter om alls.


 108. point skriver: 22 januari, 2014

  Det blir snart slut på kommentarerna här på Svensk Damtidning när tidningen går i graven i sällskap med monarkin. Tidningen gör sitt bästa att förverkliga detta med sitt evinnerliga upphausande av en viss SH.


 109. Bittan skriver: 22 januari, 2014

  # 84, Mona, mobbning är det inte, i Sverige får man säga vad man tycker och tänker, men för dig får man inte säga så. Då är man elak och har inga vänner!

  #105, Signe, tack för ditt inlägg. Varken du eller jag ärelaka utan vi har åsikter och fler till oss!


 110. styleisall skriver: 22 januari, 2014

  Det är nog bara vinägertanterna här som tror att monarkin faller om Sofia h blir prinsessa! Kom igen… tror ni verkligen att en tusenårig monarki faller på det? I längden är det möjligt att monarkin faktiskt kommer att gå i graven, men det är en utveckling som i så fall sker gradvis (och har kanske börjat långt innan Sofia). Om monarkin i Sverige faller så hoppas jag det beror på att svenskarna är tillräckligt kloka för att inse att man i en demokrati bör stöda ärvda samhällspositioner och privilegier. Att monarkin skulle falla pga Sofia är ett skrattretande påstående, och det är helt på riktigt bara oinformerade tanter som tror det!


 111. P-O.T skriver: 22 januari, 2014

  Helt förståeligt att Daniel håller på Sofia och vill få in henne i kungahuset, – båda två kommer från "vanligt folk" och han känner sig självklart "hemma" med henne! Däremot hade Daniel inget bagage med sig vilket Sofia har. Det bagaget kommer såväl hon som det svenska folket att alltid få dras med!


 112. Maja den första skriver: 22 januari, 2014

  #113 Äsch, strunt med bagaget. Lämna det . Se framåt! Allt kommer att bli bra!


 113. Pensionär skriver: 22 januari, 2014

  #106 Erik
  Granskningen av Sofia har sign. Signe m.fl. redan gjort. Dom tycks ju veta allt om henne och hennes lämplighet som fru till Carl Philip. Även om hon inte får titeln prinsessa vid ett ev. äktenskap så kan hon fortfarande representera, jämför med Chris som inte har någon kunglig titel men ändå representerar ibland. Chris bakgrund är nog inte heller helt felfri, precis som många andra människor. Det kan väl bara finnas en handfull människor som inte har gjort något i ungdomsåren som inte gått att ändra på, förutom Signe förstås.


 114. emma_h skriver: 22 januari, 2014

  PensionärCitat_Även om hon inte får titeln prinsessa vid ett ev. äktenskap så kan hon fortfarande representera

  Absolut INTE – representera gör bara de INOM Kungahuset "å Sve’s Kungens/Kungahusets vägnar" Vad C har gjort – vilket underströks av Riksmarskalken dvs aviserades att Chris skulle göra vid utvalda tillfällen var "närvara" samt endast i sällskap med fru/svärfamilj. Om C hade varit med på Nobelprisutdelningen skulle CO exvis som utanför stående Kungahuset EJ suttit på scenen utan placerats på rad1 i publiken brevid Christina Magnusson. I middagssituationer, på Vs födelsedag & begravningar är det OK då det är delvis privat


 115. Mona skriver: 22 januari, 2014

  Signe personangrepp är inte åsikter det är mobbning.
  Att påstå att Sofia inte duger som partner till Carl Philip
  är inte en åsikt det är ett personangrepp.
  Ett reportage i Slitz för mer än 10 år sedan kan inte innebära att man jobbat i den branschen.
  Signe förklara nu för alla oss anda vilket kloster du levt i ?


 116. ingela skriver: 22 januari, 2014

  #116 Mona när ska det gå in i din hjärna att det är lite mer än BARA reportage i Slitz som Sofia har med sig!


 117. Marguerithe skriver: 22 januari, 2014

  "52" "56" Aj,
  Skriv på ditt eget språk. Det är ingen som svarar dig varken på engelska eller franska.


 118. Pensionär skriver: 22 januari, 2014

  #115 Emma
  OK, jag ändrar ordet representera till närvara. I båda fallen finns dom ju med familjen, men jag förstår att det är viktigt för dej att använda rätt ord. Kanske är pressen och insändarna mindre intresserade av Sofia om hon bara är närvarande, men det får väl tiden utvisa.


 119. Marguerithe skriver: 22 januari, 2014

  Är det någon som tror att drottning Silvia skulle lämna detta ärende åt sitt öde. Hon lämnar inget åt slumpen och när hon anser att tiden är inne kan alla här som ser spöken mitt på ljusa dagen sluta med denna psykiska tortyr av Sofia H.


 120. point skriver: 22 januari, 2014

  120 Marguerithe
  Sofie H har visat sig vara av den kalibern att hon struntar blankt i vad som sägs och skrives om henne. Huvudsaken att det skrives och att hon får rubriker.
  Hennes supportrar kan vara lugna – hon gottar sig nog över uppmärksamheten här.


 121. emma_h skriver: 22 januari, 2014

  det är JUST själva kärnan i huvuddiskussionen Pensionär_119…
  Närvara =bara synas ibland ELLER Representera =1 helt annan såsom fullfjädrad jobbandes HKHare & Prinsessa av Sve. Att va "fru" är en grej som r privat… men det som får många att protestera högt här är just ett innehav av HKHrang & Prinsesstitel!!
  Väcker frågan "…Kan SH de facto bemästra Yrkesrollen vars forna yrkesliv/bildningsnivå ej är i paritet m dagens ingifta Sessor – dvs den traditionella måttstocken?…" Risken att media gör 1 stor grej av au.naturelle-bilderna minskar om S ges 1 mer doldisroll som fru vilket både Sve + Kungahuset & ej minst SH själv gagnas av. Mediasensationen vid förlovning blir ju mkt större om de kan skriva om 1 blivande sessa m "sexigt bagage" – oavsett vad SH gör nu. Problemet är BildÄgarna styr själva över all ÅTERpublicering och rgivetvis villiga att dyrt låna ut dem till Media då hkh-förlovningstext skrivs – helt utom Hovets kontroll som hoppas att fokus blir "på PP +SHs nya Stil" via Hovets ExtremeMakeOver (likt DW genomgick)


 122. Singoalla skriver: 22 januari, 2014

  Sofia blir en bra prinsessa. Hon kommer att bli lika bra för kungahuset som Silvia var. Gnäll här allt ni vill om vad som hände för flera år sen, ingen vettig människa bryr sig!


 123. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 22 januari, 2014

  Fantastiskt tjat om denna dam! Låt prinsen och Sofia gifta sig, så blir alla glada. Prinsen får sitt livs kärlek, (för jag antar att det är det då han hållit fast vid SH och han är hennes kärlek.)

  Självfallet får inte en kvinna som arbetat som utvikningsmodell i ett decennium en prinsesstitel, utan prinsen kommer att avsäga sig rätten till tronen så kan vi lugnt fortsätta Kungens och Kronprinsessans arbete åt folket för folket för en Lämplig Representation I Tiden.


 124. magggan skriver: 22 januari, 2014

  Vadå psykisk tortyr av Sofia, folk har väl rätt att tycka och tänka vad dom vill om o ställa krav på dom som ska representera Sverige. Det är ju Svenska folket som försörjer dom.


 125. Ingrid skriver: 22 januari, 2014

  Det hela hade nog varit helt omöjligt om den blivande svärdottern varit bildad och kulturell.
  Sofia passar nog dem bäst.


 126. Mari skriver: 22 januari, 2014

  Oj så rolig…. Såpopera " Kungafamiljen Svensson " fortsätter"


 127. Agneta skriver: 22 januari, 2014

  Förstår inte denna häxjakt på Sofia !!!!Norges kronprinsessa Mette Marith var ensamstående Mamma, m.m då hon gifte sig med sin Prins.


 128. Chris skriver: 22 januari, 2014

  Hade hoppats på aldrig! En nakenmodell som prinsessa som ska representera Sverige?? Hur tror ni att man uppfattar henne utomlands? Det enda vi kan hoppas på är att vårt kungapar ser till att det blir herr och fru Bernadotte.


 129. My skriver: 22 januari, 2014

  Hoppas att det är HERR Carl-Philip som förlovar sig med den fd dokusåpadeltagaren.


 130. Birgitta skriver: 22 januari, 2014

  #16 och 20 Just précis!!! Monarkien överlever inte en Prinsessa som har varit N-model, och varit med i Paradis Hotel!!!

  Dom som pratar om MM, MM har INTE varit naken model eller varit med i Paradis Hotel!!

  Sofia kan bli fru Bernadotte.


 131. Beata skriver: 22 januari, 2014

  Glittret börjar trilla från kungligheter mer och mer…


 132. Karin Nilsson skriver: 22 januari, 2014

  De flesta här skriver som om det handlar om en saga eller en TV såpa där de läsande och tittarna får bestämma fortsättningen på storyn. Låter det vettigt år 2014 att ett naken utvik blir svensk prinsessa? Var finns er respekt för tidigare generationers kungliga och deras moral?
  Monarki som statsskick, dessutom med helt begränsad makt, hör till en förgången tid. Så också prinsar och prinsessor.


 133. Beata skriver: 23 januari, 2014

  79. Emy
  Något fel på Athena Onassis utseende? Varför då påpeka det? Vem här är avundsjuk och på vem? Fröken Hellqvist? Din kommentar väcker många frågor! Vill bara påpeka att om man inte tycker om någon person betyder det inte att man är avundsjuk! Det är ju något helt annat!


 134. Bittan skriver: 23 januari, 2014

  #116, Mona, du pratar om mobbning, men vad håller du på med, för vissa som skriver här!

  # 117, Ingela, BRA!


 135. Ingrid skriver: 23 januari, 2014

  Skulle gärna vilja ha svar från Mona & Co. varför det är så viktigt för det svenska kungahuset att ha så lågutbildade " prinsar" och "prinsessor" som möjligt?
  Ni slåss ju med näbbar och klor för detta och anklagar alla som vill ha ett kungahus att vara stolt över för " mobbare".

  Vari ligger logiken.


 136. Hm skriver: 23 januari, 2014

  # 111 Alldeles frånsett vad du eller jag tycker så är det inget argument att kalla folk för "tanter".


 137. Pensionär skriver: 23 januari, 2014

  #131 Birgitta
  Det stämmer att Mette Marit aldrig har varit med i någon såpa eller varit nakenmodell. Detta i sig är inte olagligt.
  Men Mette Marit har varit knarkare i sin ungdom, det är olagligt. Tror du att norrmännen tänker på det varenda gång dom ser henne.


 138. Maggan skriver: 23 januari, 2014

  128 Agneta
  "MM var ensamstående mamma då de gifte sig" Och?
  En mamma med barn är nog mer hedervärd än en nakenpinuppa som dessutom valsar runt i pressen! Dessutom var i så fall Sofia också "mamma" till sambons barn i USA om du nu vill ha det som något negativt.


 139. Linnea skriver: 23 januari, 2014

  Som tröst till 137 Hm…………TANT……….. tycker jag är ett finfint ord!Jag kallar mig gärna tant och det blir vi alla om vi får leva.När jag växte upp var tant ett ärevördigt ord som man använde då man tilltalade vuxen kvinna.Vinägertant däremot är lite för surt som 111 myntar! Tant Linnea.


 140. Hanna skriver: 23 januari, 2014

  Herregud vilket dravel! Samma sak om och om igen. Har någon hört hovet säga att Sofia kommer bli prinsessa vid ett ev giftermål? Eller har någon hört Sofia hävda att hon SKA bli prinsessa, att det är hennes mål? Känns som att många här bara kopierar sina gnälliga kommentarer vecka efter vecka. Men har ni någonsin något konkret att komma med?? Den dag de eventuellt förlovar sig så får vi veta om hon får nån titel eller inte. Tills dess är det bara rykten och era egna spekulationer. Sofia visar definitivt mer klass än många här inne!


 141. Jennifer i Borgholm skriver: 23 januari, 2014

  Vi är många som ser fram emot detta kungliga bröllop!
  Sofia kommer att bli en strålande vacker kunglig brud!


 142. Kerstin Bergström skriver: 23 januari, 2014

  #141 Hanna Du vet inte hur rätt du har.Det är det bästa inlägget på det här forumet.Gratulerar!! Jag har inte hört hovet sagt ngt och inte Sofia heller.


 143. Cissi skriver: 23 januari, 2014

  139 Maggan, håller helt med dig! Det är onödigt att dra in Mette-Marit, att vara ensamstående mor är inget fel alls! Den norska kronprinsessan har en väldigt sansad, klok och fin framtoning tycker jag.


 144. amj skriver: 23 januari, 2014

  126 Ingrid
  Träffande kommentar!


 145. caterineg skriver: 23 januari, 2014

  Tänk om vi alla tyckare här toge oss något vettigt för i stället för att slösa bort timmar av läsning om Sofia och hennes man, och författande av diverse spydigheter eller hyllningar. Städa skåp t ex eller kanske delta i något samhälleligt projekt. Obs att jag säger VI.


 146. Maggan skriver: 23 januari, 2014

  126 Ingrid

  Huvudet på spiken!


 147. styleisall skriver: 23 januari, 2014

  Hm #137 Tja, man kan ju alltid hitta på ett finare ord, men det förändrar inte verkligheten. Tanter är tanter även om man kallar dem nåt annat.


 148. Eva skriver: 23 januari, 2014

  Vilka är det som beter sig bäst i Kungahuset? Är det Kungen, som egentligen borde ha det i blodet? När Madeleine var förlovad med Jonas B samtidigt som Victoria var det med Daniel så förfasade sig alla över att Daniel hade för enkel bakgrund jämfört med Jonas som var sååååå rätt och hade en "fin" uppfostran och kunde föra sig i de fina salongerna! Det visade ju sig ganska tydligt vem som var bäst av de två! Glöm inte heller att även drottningen kom in i Kungahuset utan blått blod i ådrorna!


 149. signe skriver: 23 januari, 2014

  # 116 Mona………har ALDRIG påstått att inte sofia duger som partner åt C-P ?? Jag har sagt att sofia inte duger att representera vårt land !! Det är en ÅSIKT som jag delar med flera. Jag har hela tiden sagt att är sofia kvinnan i prinsens liv och vill gifta sig med henne så kör på bara. MEN som herr och fru , där C-P lämnar sin prinstitel och lever ett vanligt liv . Svenska folket måste också ha rätt att tycka till……för det är vi som försörjer dem.

  #149 Eva…….vad det gäller Daniel och Jonas var det väl lite så i början men så småningom såg man väl Daniels styrka och kvalite. Men den stora skillnaden är ändå att killarna hade inga spöken eller skandaler i kappsäcken !!


 150. Linnea skriver: 23 januari, 2014

  141. Hanna! Många kramar för Din empatiska reflektion och skrift!


 151. Kristina skriver: 23 januari, 2014

  Bra skrivet Hanna, håller fullkomligt med dig. Fler skulle va som du.


 152. Sthlm skriver: 23 januari, 2014

  Visst är det kul med en blivande kunglig gemål, som öppet deklarerar att hon tycker att hon lever i en dokusåpa och att hon upplever livet på röda mattan som ett skådespeleri. Kanske finns det stora likheter mellan de kungliga och kringresande teatersällskap.


 153. caterineg skriver: 23 januari, 2014

  Jag undrar, var inte stamfader Karl XIV Johan Bernadotte en vanlig militär i Napoleons armé, var inte Desideria hans fru en vanlig klädhandlardotter och tidigare förlovad med Napoleon? Man åkte ner till Frankrike och köpte den blivande kungen för det hade tagit slut med kungaämnen i Sverige. Och då ska vi hylla blått blod i evighet och inte kunna acceptera en Ockelbo-prins eller en vanlig tjej? Här erbjuds tydligen Athina Onassis och diverse prinsessor åt prins CP, som om det vore köttmarknad. Nej mina vänner, låt prinsen ta vem han vill och lägg er inte i det. Skäms, ta mej faan.


 154. signe skriver: 23 januari, 2014

  # 127 Mari….dagens roligaste kommentar !! lite roligt får man väl ha !! Håller verkligen med att detta ämne dras i långbänk och man tjatar om vad man skrivit åtskilliga gånger. Men man kan ju ändå inte vara tyst utan vill få fram sina åsikter. Tror också att SD tycker det här är roligt med alla kommentarer annars hade de inte skrivit något om paret förrän det händer något !!!


 155. Mona skriver: 23 januari, 2014

  Ni försörjer inte Carl Philip han har inget apanage.
  Bara kungen har apanage. Signe det kan du väl lära dig,
  Om du inte betalar statlig skatt så betalar du inte ett korvöre till hovet.
  Din skatt går till landsting och kommun.
  Signe och alla andra det är inte er sak att avgöra vem som är lämplig.
  På vilket sätt skulle du fara illa av att Sofia blir prinsessa.
  Ont i magen eller dåndimpen?


 156. Pensionär skriver: 23 januari, 2014

  #150 Signe
  Har du tänkt på att så snart man åker utomlands så representerar man sitt land, antingen som turist eller som företrädare för sitt arbete. Svenskarna har tyvärr ganska dåligt rykte med mycket fylla. Sofia dricker ju inte så hon är nog en bättre representant än många andra. Hon har också visat att hon kan uppföra sig i de fina salongerna, annars hade hon nog inte blivit inbjuden till dop, begravning eller bröllop.


 157. P-O.T skriver: 23 januari, 2014

  # 111.# styleisall

  Vet inte hur gammal du är, förmodliligen kvinna, – och även OM du är ung nu så kommer OCKSÅ DU att åldras och bli betraktad i sinom tid som kärring, tant, gamling, surgumma, häxa, bracka, osv. Du tycks förakta äldre, men läser gärna Sv Dam som helt klart också har en stor äldre läsekrets. Får inte dom tycka annorlunda än vad du gör?
  Men du kanske inte tänker ha egna åsikter som äldre utan "hänger med" för att betraktas som evigt ung och absolut inte bli en "vinägertant"…


 158. tomas skriver: 23 januari, 2014

  Dricker inte Sofia .Har sett många bilder på henne med ett vinglas i handen …Varför alla dessa skriverier om henne och bilder…?
  Många slutar köpa tidningen..


 159. Karin Nilsson skriver: 24 januari, 2014

  Mona. Hovstaten får anslag av skattepengar som kallas apanage, inte kungen. Skattemedel är väl skattemedel oberoende av om de kommer från staten eller kommunen? Statens pengar växer inte på träd! Staten är = folket. När C P tappade sin plånbok sa upphittaren att det stod Svenska Hovstaterna på hans betalkort. Hur förklarar du det om han inte , som du säger, lever på apanaget? Kungahuset är till för Sverige och svenska folket, inte tvärtom! Det är inte heller din uppgift att sanera villkor för andras åsikter.(undanber mig din kommentar om att vissas åsikter är mobbning och dina de enda rätta!)
  158 pensionär, "Sofia dricker ju inte"? Hur vet du det?


 160. Kerstin Bergström skriver: 24 januari, 2014

  #160 tomas #161K.N Enl.hennes kompisar mycket sällan och då mycket lite.Tomas finns det bara vinglas att tillgå kan man dricka vatten eller mineralvatten.Då ser det lite festligare ut.Är det svårt att förstå??Oftast dricker hon inte alkohol.Alkoholfritt vin serveras i vinglas.Du kan inte vara servitör,men kan vara bra och veta ifall du får besök i ditt hem av en som inte dricker alkohol.
  Karin,Karin vilket gnäll .När ska det gå in i ditt huvud att kungahuset kostar skattebetalarna 20 kr.Snåljåp!!


 161. Mona skriver: 24 januari, 2014

  #161 Kain Nilsson. Har aldrig påstått att mina åsikter är det enda rätta.Men jag reagerar på när ni går till personangrepp.
  Karin du betalar skatt till kommunen och landstinget
  och kyrkoavgift, om du har inkomst över brytpunkten så betalar du statlig skatt den statliga skatten bekostar apanaget.
  Carl Philip behöver inget bidrag han har egna pengar ca 30 milj.
  Att Carl Philips betalkort inte är personliga handlar om
  diskretion skulle jag tro, han har inget efternamn, hans personnummer kanske inte ska spridas, tänk vilken guldgruva för skvallerpressen det vore om deras inköp kunde ses av alla.
  Tänk efter lite så blir livet lite lättare.
  Måste vara jobbigt för dig att vara så missunnsam mot andra.


 162. Pboo skriver: 24 januari, 2014

  #161 Karin Nilsson

  Citerar; "Statens pengar växer inte på träd!" Alldeles rätt – men tror du seriöst att det är upprätthållandet av vårt statsskick monarki samt bevarandet av vårt gemensamma kulturarv i form av bl.a. byggnader, föremål m.m. som är det som gör att Sveriges ekonomi inte alls är så bra som de styrande vill ge sken av – tvärtemot – och att det är därför vår statsskuld växer rejält för varje sekund? Think again! Staten går i flera områden in med medel till kommunerna, tyvärr inte när det gäller lika vård – då – och inom många andra områden – gäller inte det populära uttrycket "allas lika värde"!


 163. Maryou skriver: 24 januari, 2014

  Kerstin Bergström, kostar kungahuset en tjuga? Det är mer än vad jag trodde. Tänkt vad vilken summa alla våra tjugor blir sammantaget!


 164. amj skriver: 24 januari, 2014

  163
  Mona, vart går momspengarna?


 165. Marguerithe skriver: 24 januari, 2014

  Detta republikanska forum är inte mycket att delta i längre. Vi är några som försöker stå för självständiga kommentarer men då kommer åsiktsmaffian och slår till. Man kan inte kalla sig rojalist och ständigt skriva ner vår prins och samtidigt upphöja Madeleine som flytt landet. Man tror bara att man får en person mindre att försörja. Det handlar alltså mest om pengar här. Ingen bryr sig om kultur och traditioner. Vissa verkar dessutom tro att den kungliga familjen är en kändisfamilj som uppstått från ingenstans och som vi fattiga undersåtar ska försörja. Jag förstår att norrmän och danskar blir upprörda över detta folks språkliga och tankemässiga förfall.


 166. P-O.T skriver: 24 januari, 2014

  #146. caterineg#

  Varför bekymrar du dig över vad andra läsare gör på sin fritid? Precis som du själv läser och tycker till här i spalterna har alla andra rätt till detsamma. – Med andra ord: Sköt dig själv och återgå till att städa i dina egna lådor och lägg av med att tala om vad andra bör göra!!!


 167. snickarjohn skriver: 24 januari, 2014

  Kerstin Bergström,
  så länge som Du har varit med i detta forum vet Du väl
  att det INTE är en fråga om pengar.


 168. Karin Nilsson skriver: 24 januari, 2014

  164 Pboo, oberoende av monarki eller inte så skall givetvis kulturarv som slott, andra värdefyllda byggnader och föremål underhållas och bevaras. Det har ingenting med monarkin att göra. Har jag en enda gång sagt att landets ekonomiska situation beror på statsskicket? Eller att läget inom vård, omsorg och skola ser ut som det gör tack vare monarkin? Det jag försöker förklara är att det är orimligt att en hel familj som inte på något sätt har ansvar för vare sig landets politik eller ekonomi skall tilldelas drygt 63 milj. per år. Är det enligt din mening enligt med allas lika värde? Jag, liksom de flesta, har synpunkter på politikerns löner och deras arbete men det kommenterar jag i andra forum och inte här. Mona, när har jag gått till personangrepp? Jag vet vad jag betalar för skatter och att jag betalar statsskatt, det behöver du inte ta ansvar för. Mitt liv är inte tungt eller jobbigt och jag tänka helt själv utan din hjälp. Vad får dig att tro att jag är missunnsam? Dina teorier om C P:s kort är fantasier. sa jag att CP behöver bidrag? Alla som betalar med kort skall ha samma skydd inför lagen. Tror du att alla andras inköp kan ses av &quot;alla&quot;?


 169. Christina Helsinki skriver: 25 januari, 2014

  Snickarjohn,

  Du är tapper som ens orkar skriva!


 170. Christina K. skriver: 25 januari, 2014

  Det är EN sak att vara medlem i Kunga-FAMILJEN en ANNAN att vara med i Kunga-HUSET. Skilj på äpplen och päron!


 171. Charlotte skriver: 25 januari, 2014

  Der vil altid være nogen som ‘ikke synes om’… det gælder vist for alle de borgerlige, som er blevet indgifte i kongehusene – uden undtagelse! Det kan der vist ikke være uenighed om…… eller hur ???
  Når MM kan blive kronprinsesse med hendes bagage, og den ‘glemt’ så hurtigt, så kan alle vel blive medlem af kongehusene som vanlige prinsesser i 2014 !!! I Norge er man ligeglad med, hvad man tænker/skriver i udlandet (jfr. Magdalenas kommentarer under anden rubrik). Hvorfor så stor bekymring i Sverige, næsten ingen interesser sig for baggrunde, det er facaden, det ydre/the style, der bedømmes hos alle, hvorfor skulle det blive anderledes for Sofia?
  Og jeg er også lidt uforstående overfor, at CP og Sofia, som der er nævnt i teksten skulle gifte sig i Älvdalen, CP og Sofia skal vel ikke have et mindre bryllup end M og C ?!!!! Marie og Joachim fik et lille snollet landsbybryllup, men det var fordi, han havde været gift før ved et stort bryllup.


 172. emma_h skriver: 25 januari, 2014

  Mona FYI så har KarinN h e l t rätt i att CPs kreditkort dvs utöver hans titel+personnamn åxå är utställt på Hovförvaltningen – Självklart då CP som Prins/Tronföljare ingår i dess jobb-verksamhet via Silvias Hovstat varifrån lön+uppdrag kommer OCH då hovet administrerar heeela Kungafamiljens privata respektive yrkes-relaterade ekonomi Liksom för vanlig post är Hovet på Sthlms Slott alla Kortföretags självklara debiteringsadress. Detta oavsett om kortköpen är å yrkets eller privata vägnar. Ofta inte lätt att veta vilken kategori visst inköp hamnar under alla ggr – därför avgör Hovet det själva i efterhand ist för att låta HKHaren fundera ut dt… Exvis visst klädinköp kan användas både privat+i tjänsten Ditt virriga prat om personnr och medias ev. oönskade insyn i dagliga köpvanor/beteende har inget med själva utanpå-texten på kortet att göra!!


 173. emma_h skriver: 25 januari, 2014

  MONA_fortsättning varsågod 2 länkar som visar på att KarinN resonerade betydligt mer relevant än Du… Självklart via logiskt tänkande http://danielnyhlenskungligablogg.svenskdam.se/prins-carl-philip-aven-pa-kreditkortet/ https://www.svenskdam.se/2012/07/prins-carl-philip-tappade-planboken-i-bastad/ Ingen offentligt anställd i Sve/omvärlden avkrävs att avstå lön eller förväntas ta av EGNA pengar till dagliga utgifter & boende resor kopplat till ens position att göra MONA!!! Förmögna har HKHare alltid varit – de har rätt till att bli försörjda ändå Typ bo gratis få jobbkläder tjänstebil m.m. CG har en kvarts miljard (och ändå ser du att Sve apanaget behövs) Kbarnen har typ 30 miljoner …men Mona dessa är ej lättåtkomliga "bara att ta av whenever" utan är givetvis investerade (låsta) för att växa – de får varsin utdelningsränta årligen enligt DI drygt 100tusen som är privat fickpeng alltså Det mesta av CG&Co´s omkostnader faktureras hovet eller berörd myndighet direkt!! Lär dig skilja på privat-offentlig ekonomi, tydliggjort på Hovets hemsida bl.annat


 174. Minna från Finland skriver: 26 januari, 2014

  Jag hoppas verkligen att hon kommer att komma ihåg någonting som rika människor ofta glömmer; att all form av överflödig lyx med dyra bilar, designerkläder och juveler är bort från sådana som verkligen behöver hjälp. Vi lever i en värld där barn svälter och behöver hjälp. Är det verkligen så viktigt då att man måste köpa den dyraste bilen man kan få? Måste man verkligen ha alla nya smycken av största möjliga karat? Det förvånar mig att man så lätt kastar den första stenen på grund av menigslösa bilder från det förflutna, men samtidigt glömmer hur våra amerikanska konsumtionsvanor kan förleda oss så. Låt oss komma ihåg att vi inte behöver vara mera än vad vi egentligen är. Och om man kommer ihåg anspråkslöshet och "less is more" så ser man åtminståne i mina ögon mycket vackrare ut.


 175. Eva skriver: 26 januari, 2014

  Låt Carl-Philip gifta sig med vem han vill under vissa villkor.
  Självklart ska han ha kvar sin prinstitel som han är född till. Lika självklart ska hans blivande fru inte tituleras prinsessa. Hon må vara Silvia-lockalike, dockhussåpaskådis och utvikningsflicka vilket kan vara intressant för vissa. Ska vi behålla vårt kungahus behöver vi inte acceptera att de ingifta får prins- och prinsesstittel. Heder till Madeleine och hennes man som förstått detta!
  Att Daniel tituleras prins är självklart med tanke på att Viktoria är kronprinsessa.


 176. Risskov skriver: 27 januari, 2014

  Der er vel ingen, der seriøst tror, at de har nogen indflydelse på hvem Carl Philip forlovet sig med, selvom det, når man læser de forskellige tråde med kommentarer, virker som visse selvhøjtidelig tror det, men det tæller ikke som mere end tidsfordriv og tid til den slags må nogen have masser af! 😀
  # 165 Maryou
  Tjugo kr. ? Det er vel ikke en tiendedel af en timeløn… så med mindre du er ledig/pensionist, så er det arbejdsgiveren, der bidrager, mens du bruger arbejdstiden her! 😉
  Det er ikke et spørgsmål om kroner og ører, men bl.a. ideologi, om man vil have eller ikke have et monarki! Man kan ikke være royalist, hvis ikke man vil ofre tjugo kroner om året på institutionen Kongehuset.


 177. E skriver: 27 januari, 2014

  Stiligt par <3


 178. Pboo skriver: 28 januari, 2014

  #170 Karin Nilsson

  Du skriver bl.a. "orimligt att en hel familj som inte på något sätt har ansvar för vare sig landets politik eller ekonomi skall tilldelas drygt 63 milj…" Sen när är det en familj som tilldelas 63 miljoner?! Dessa medel går framförallt till anställdas löner, anställda som arbetar bl.a. inom de olika kulturella byggnaderna. Om vi folket ska kunna få tillgång till olika slott osv. måste det finnas människor som arbetar där. Men alltfler historiska slott och herresäten i Sverige stängs för allmänheten och hyrs istället ut till slutna grupper, bl.a. till Migrationsverket – bara att läsa i lokala tidningar. Personligen anser jag att allt folk, inte bara vissa, i Sverige o turister ska ha tillträde till majoriteten slott, herresäten – gå på turisttur, ta en fika osv. Alla har vi olika uppfattningar ang. vårt kulturella historiska arv o hur det ska bevaras o nyttjas, el. ev. av vissa att ej ska bevaras?!


 179. Pboo skriver: 28 januari, 2014

  #167 Marguerithe

  Håller med dig i det du skriver – MEN – sen som vanligt kläcker du ur dig samma oförskämdheter gång efter annan som "Man kan inte kalla sig rojalist och ständigt skriva ner vår prins och samtidigt upphöja Madeleine som flytt landet." Seriöst tror du Kungaparet skulle uppskatta vad du ständigt oförskämt skriver om deras yngsta dotter, en dotter som flyttade till NY efter hennes f.d. fästman varit otrogen o hon började arbeta heltid inom det av Drottningen startade Childhood, en dotter som får del av apanage enbart när hon representerar, en dotter som gift sig o väntar barn?! På vilket sätt tycker du att man kan kalla sig för rojalist o göra som du; ständigt skriva ner vår prinsessa o ofta även hennes make?!


 180. emma_h skriver: 28 januari, 2014

  PBOO-CITAT Men alltfler historiska slott och herresäten i Sverige stängs för allmänheten och hyrs istället ut till slutna grupper, bl.a. till Migrationsverket – bara att läsa i lokala tidningar.

  men privata herrgårdar hör inte till St Fastighetsverks område PBOO…
  Migrationsverket hyrde in sig hos en privat ägare http://www.nationell.nu/2013/10/30/1700-tals-slott-blir-asylboende/
  http://norrteljetidning.se/nyheter/nyheter/1.2260799-skebo-herrgard-tillfallig-bostad-for-flyktingar
  Finns 1 permanent enhet SFV_Slott som ser till att allmänheten får ta del av vår kulturskatt nu o framledes oavsett om CG arrenderar eller ej


 181. emma_h skriver: 28 januari, 2014

  Tillägg PBOO_ SFVSlott tilldelas årligen ett separat årligt belopp för slottens del – år 2010:120milj – så det lär bevaras och hållas tillgängligt som kulturhistoria likt allt annat SFV har att bevara helt oavsett statskick


 182. Marguerithe skriver: 28 januari, 2014

  "181" Pboo,
  Det får väl ändå vara någon rättvisa. Carl Philip skrivs ner här och har gjorts i flera år, dag ut, dag in, Madeleine sägs någonting negativt om någon gång och då kommer alla hennes ja-sägare så hon behöver inte oroa sig på dessa sidor.
  Det är alltså orättvisan. Om man är rojalist skriver man trevligt om alla, i alla fall inte förnedrande om personens personlighet.
  Jag är kritisk till hennes man och det har jag anledning till, tro det eller ej.


 183. Pboo skriver: 28 januari, 2014

  #182 emma_h

  Du nämner en droppe i havet – det finns så många fler fall – inte minst från södra Sverige. Inte sällan där slott och herresäten inte är sålda till privata utan enbart uthyrda och där de de som ytterst ansvarar för skötseln och bevarandet av just det svenska historiska arvet, vilket bl.a. innefattar historiska byggnader, inte har blivit informerade! Sen är det en annan diskussion om privata företagare o andra (Bert Karlsson, politiker m.fl.) ska få tjäna pengar o sko sig på människor o kommuner o deras skattebetalare – det är ju knappast "asylentreprenörerna" som behöver stå för notan gällande skolgång, sjukvård osv. – utan det är varje kommun och dess skattebetalare. Migrationsverket o "asylentreprenörerna" är oansvariga o utnyttjar kommuner för egen kortsiktig vinning.


 184. Pboo skriver: 28 januari, 2014

  #184 Marguerithe

  Märker du aldrig hur ologisk du är?! Du lever inte som du lär!

  "Om man är rojalist skriver man trevligt om alla, i alla fall inte förnedrande om personens personlighet."

  Bara att byta ut namnen i din text – så får du se – inte så trevligt!

  "Det får väl ändå vara någon rättvisa. Madeleine skrivs ner här och har gjorts i flera år, dag ut, dag in, Carl Philip sägs någonting negativt om någon gång och då kommer alla hans ja-sägare så han behöver inte oroa sig på dessa sidor.
  Det är alltså orättvisan. Om man är rojalist skriver man trevligt om alla, i alla fall inte förnedrande om personens personlighet.
  Jag är kritisk till hans sambo och det har jag anledning till, tro det eller ej."


 185. Marguerithe skriver: 28 januari, 2014

  Pboo,
  Stackars Carl Philip. Han måste tydligen skrivas ner bara för att han är en man som anses mjuk och snäll. Kan inte tolka det på något annat sätt.


 186. emma_h skriver: 28 januari, 2014

  185 det var DU som tog upp MV & skebo h-exemplet Jag reagerade eftersom detta ex EJ ingick i den specifika besöksverksamhet vid diverse Kungl.Slott du ovantill befarade skulle försvinna vid annat statsskick…kulturarvet åligger SFV ekonomiskt oavsett om det berör slott ambassader skog o ängsmark + alla andra ex på gemensamt av SveFolket ägda kulturarv SFV.Slott har EGEN fastighetspersonal o budget UTOM apanaget att ivardan bistå arrendatorns CGs pers-stab inom BesöksVerksamhet med miljonomsättning på statliga slott
  Privata slottsherrar måste hitta olika typer av x-inkomst f att kunna behålla sina byggnader + kunna reparera dom, inte alla är rika av födsel o långtifrån alla gods kan bli hotell jordbruk golfbana etc


 187. Ingrid skriver: 28 januari, 2014

  " om man är royalist så skriver man trevligt om alla"
  Betyder det att ni inte kan kritiskt granska?


 188. Pboo skriver: 28 januari, 2014

  #188 emma_h

  Jag svarade Karin Nilsson ang. att hon framhöll att "en familj" använde sig av 63 miljoner, att dessa 63 miljoner även innefattar löner till anställda vid bl.a. våra slott o med andra arbetsuppgifter som syftar till bevara delar av vårt kulturella arv på olika sätt m.m. Utifrån vad du skrivet anser du uppenbarligen det rättvist att hyra ut t exv. Migrationsverket för dem som köpt slott/herresäten/gårdar (inte sällan personer som inte bor där, aldrig bott där, utan sett köpet som en investering), eller de som driver turistverksamhet eller Bert Karlssons verksamhet m.m. är ett bra sätt för enskilda företagare (även politiker) att tjäna en massa pengar – medan kommunen och dess skattebetalare får stå för omkostnader gällande bl.a. skolor o sjukvård m.m. Kapitalismen i sin prydnad!


 189. Pboo skriver: 28 januari, 2014

  #187 Marguerithe

  Citerar; &quot;Stackars Carl Philip. Han måste tydligen skrivas ner bara för att han är en man som anses mjuk och snäll. Kan inte tolka det på något annat sätt.&quot; Wow – är det seriöst vad du tog med dig från att jag från din #184 i min #186 bytte ut syskonens namn för att visa dig hur du skriver?! Byt nu ut ditt han mot hon – så får du se – igen! Det är precis tvärtemot – ingen – oavsett kön, ålder osv. ska skrivas ned! Det tycks som om du – och flera med dig – tror att om ni hyllar P Carl Philip och hans sambo, så måste ni samtidigt skriva ned, skriva otrevligt m.m. om P Carl Philips yngre syster och dennes man, P Carl Philips svåger! Men det fungerar inte så i verkliga livet – du kan välja att skriva ned/upp alla el ingen – du behöver alltså inte skriva ned P Madeleine och Chris för att skriva om (upp) P Carl Philip och hans sambo! Försök att leva upp till ditt eget citat; &quot;Om man är rojalist skriver man trevligt om alla, i alla fall inte förnedrande om personens personlighet.&quot;


 190. emma_h skriver: 28 januari, 2014

  190 pboo (förkortat) citat_"…Utifrån vad du skrivt anser du uppenbarligen rättvist att hyra ut t exv. Migrationsverket för dem som köpt slott/herresäten/gårdar …. är ett bra sätt för enskilda företagare (även politiker) att tjäna en massa pengar…"
  NEJ NEJ NEJ har icke m 1 bokstav yttrat varken för/emot betr DIN FÖRDA Migrationsverket-debatt…ointresserad Har enbart påpekat skillnad privat visavi offentligt ägda slott & framtida chans till besöksmöjlighet – samt att de finansieras olika oavsett hur via statlig/egen plånbok (Herrgårdsalternativet ute på landet torde dock va billigare inhysningsalternativ …än vad som gjordes här i sthlms-kommun med ständig bostadsbrist – kommun köpte in nybyggda bostadsrätter i lyxklass att husera dem liksom vissa fick bo på hotell i månader så allt är relativt. Frågan är väl snarare vad som hänt m MVs egna nedlagda anläggningar)


 191. ursula liljeholmursus skriver: 28 januari, 2014

  Tycker att tidningen borde refusera många fler otrevliga inlägg!Den unga damen är en medmänniska som du och jag.Ni har ingen rätt alls att bemöta Sofia så obildat och fruktansvärt.Behåll de elaka uttalanden inom er .För ni är säkert olyckliga individer! Have a nice day…


 192. Singoalla skriver: 28 januari, 2014

  # 197 Ursula L, bra sagt!


 193. Singoalla skriver: 28 januari, 2014

  193 var det, förlåt!


 194. Maryou skriver: 28 januari, 2014

  178. Risskov, du har missförstått mig. Tjugo kronor blir många kronor när man lägger ihop alla tjugor som ska ges till kungahuset. Jag menade inte att tjugo kronor per man är mycket.


 195. Karin Nilsson skriver: 28 januari, 2014

  Pboo. Hovstaten fick år 2013 63,3 miljoner. Av apanaget betalas löner till kungahusets personal. Alltså till personer som sköter familjens vardag. Officiella resor betalas också från apanaget.
  Slottsstaten som sköter underhållet av de (statsägda) kungliga slotten, samt statsägd konst och lösegendom fick drygt 60 miljoner i anslag år 2013. Slottsstaten betalar lön till dem som tar hand om kulturarv,
  Diskussionen avslutad för min del.


 196. MedeaChintohs.blogspot.se skriver: 29 januari, 2014

  Men detta är ju bara fantasier.Väl?


 197. Birgitta Careywebtv.net skriver: 31 januari, 2014

  Sofia ar toppen for Carl Philip. Hon ar valdigt foretagsam och ar van att ta i, tank pa allt arbete hon gor i Africa for barn. Carl Phillip var fodd till kunglig medans Sofica for lara sig alla etiketter. Mycket jobbigare for henne att vara gift med en prins, hon maste ge upp sin frihet som privatperson for honom. Hon ar en toppentjej som lyfter upp Calr Phiilips liv ar jag saker pa, hon har mycket att ge. Jag tycker det sager en hel del att Kungen och Drottningen har tagit in Sofia i familjen.
  (skriver detta fran utlandet, darfor olika tangentbord.)


 198. Pia skriver: 1 februari, 2014

  51 "Ankki". Det var 21"Solveig" som drog upp Lilian, inte jag. Jag bryr mig inte ett dyft om vad andra tycker och tänker. Jag tar mig endast rätten att själv bestämma vad JAG anser när det kommer till Lilians avsaknad av egentliga "prinsesskvalitéer".


 199. Pia skriver: 1 februari, 2014

  129 "Chris". Om man kunde lita på att kungaparet har omdöme nog. Men jag är rädd för att den ende sonen lindar både mor och far "kring lillfingret". Man sågar rejält på den kungliga gren se sitter på. Jag fasar för den dag Sverige skulle representerad av paret. Europa flinar säkert redan åt vårt kungapar. Victoria och Daniel är hoppet för framtiden.


 200. ATL skriver: 1 februari, 2014

  #201 Pia Hope you are not ever representing Sweden. It is now " the time of Enlightment". I do not particularly approve of Sofias earlier exploits, however, pe"whatever". Om kungaparet sa NEj till brollop sa skulle det bli ramski, discrimination, sager dom ja sa ar det forfarligt. You cannot win for losing. Kungen och Drottningen ar nog tillrackligt erfarna for att forsta Sofias kvalifikationer. Menar Ni att dom skulle avstanga sin son fran familjen? Ganska grymt. Jag skulle inte vilja ha henne i familjen, men om det betydde frid i familjen, I would hold my tongue. There are ways to curtail a peron’s public exposure.


 201. ATL skriver: 1 februari, 2014

  person’s not peron’s. Sorry – Keyboard sticks


 202. ATL skriver: 1 februari, 2014

  Victoria, gosh my typing is bad!


 203. Kerstin Bergström skriver: 1 februari, 2014

  #201 Pia Du behöver inte fasa.Det är en mycket ödmjuk tjej.Jag har varit till Tyskland 3 ggr på 1,5 år och köper ca 7 skvallertidningar varje gång p.gr.a. att det skrivs om henne här att utländska tidningar skriver om henne.Där har det varit 1 artikel om henne och C-P och inget negativt.Slutet av april åker vi ner igen och jag kommer att köpa ca 7 tidningar igen.Hon har sitt project playground och det räcker nog och blir över.Hon ska ju ha ihop 3,5 milj. varje år.Nog duger hon vid Nationaldagen,Victorias födelsedag,riksdagens öppnande.Om hon ens har tid för det går nog mycket tid för att få ihop så mycket pengar.


 204. Singoalla skriver: 2 februari, 2014

  Jag litar mer på omdömet hos dem som träffat och umgåtts med Sofia än dem som bara läst diverse tidningar och ondsinta komentarer! Kungen och drottningen är plikttrogna och gör sitt bästa för landet, De är båda i pensionsåldern och kunde få dra ner på tempot. (Alt de gör syns inte utåt.) De har godtagit Sofia så då får vi andra göra det också. Det är ju idiotiskt att hänga upp sig på saker som hänt innan hon träffade prinsen. Men det beror väl på vad man har för intressen… 😉


 205. Marguerithe skriver: 2 februari, 2014

  "199" Birgitta Carey,
  Håller med. Sofia har vissa egenskaper som jag har fallit för. Hennes arbetssamhet och hennes gnistrande energi. Det är exakt sådana människor vi behöver i framtidens kungafamilj. Sofia har arbetat hårt med projektet i Sydafrika, säkert både natt och dag för att få det att fungera.
  Vi önskar inte personer som "Solsidans Mickan" i kungahuset. Istället måste man kunna ta i och vara verklighetsförankrad.
  Tänk vad mycket hon skulle kunna tala om på Nobelmiddagen.
  Victoria och Daniel med Carl Philip och Sofia som stöttande representanter passar utmärkt.


 206. Kerstin Bergström skriver: 2 februari, 2014

  #206 Singoalla Håller med dig.När jag såg artikeln tavlan med den gröna damen,var min tanke genast att hon fick den till sitt project.Eftersom jag blivit så påhoppad tänkte jag ringer projectet för hennes syster Lina arbetar där.Jag ville ha 100% vetskap och det var ju så.Den ska på auktion på ett event.Prata med Lina en hel del.Jag skickade en kram till Sofia för hon gör så mycket för barnen i Sydafrika.Vem ringde upp mig 10 min.senare.Hon var så glad och vi prata en liten stund.Hon var mycket ödmjuk och inget tillgjort där inte.


 207. Eva skriver: 2 februari, 2014

  Det är inte utan anledning artiklar om SH resulterar i hundratals kommentarer. Hon är ju alltför kontroversiell för kungahuset. Sv Dam skriver nu eller aldrig… Jag tror inte något händer nu, alltså händer något aldrig!
  Synd om tidningen som då inte har så mycket att skriva om. Det händer ju knappt något på någon front, och "kungabarnen" börjar faktiskt bli gamla och borde sluta leka och börja ta ansvar.


 208. emma_h skriver: 2 februari, 2014

  Your text is a bit bewildering, ATL – Please decide which of the TWO Debates you´re focusing on… when replying PIA and others!
  1_SH being wife part of CPs family=a (semi)private matter/decision,
  2_SH becoming a WORKING Princess= a 100% official matter of National concern (NOT up to "Kungaparet" …but the 2 Heads of State CG & Regering (on behalf of us Swedes whom they serve)
  When PIA wrote "Man sågar rejält på den kungliga gren de sitter på. Jag fasar för den dag Sve skulle representerad av paret." It refers to the latter… Not as You wrote QUOTE: "…Menar Ni att de skulle avstanga sin son från familjen?…Jag skulle inte vilja ha S i familjen, men om det betydde frid i familjen, I would hold my tongue" Any Swe Princess is part of K-huset due to HRHrank – ie NOT "a Family" as such! That is a Role to Qualify for, NOT merely via Likeability, Looks
  PIA as Employer of Swedish RF has every right to express her view rather than "Holding her Tongue" as förlovning is very imminent!


 209. ATL skriver: 2 februari, 2014

  Emma – I would love to answer your questions, however, I do not understand most of what you write. And, I can say with a very high degree of certainty that I am not alone in that assessment.

  Let me clarify, as well as I can: Prince Carl Philip’s choice of possible wife is a matter of private choice. Whether the King and Queen approve of her is unknown. However, it seems that they know her a lot better than we do and are better able to judge her. If they do not like her, which is an unknown, for the sake of family peace, they may agree to a marriage. That said, as a public person she could be restricted in what she can do and say, where she can participate and so on. This is all hypothetical, no-one knows what is going on, so QUIT fretting. One day we will all know and then…………………… Bad mouthing Sofia and the Royal Family does not accomplish one iota. We may all be surprised.


 210. Titti skriver: 3 februari, 2014

  208 Bergström
  Du tar priset. Är det inte till att ta i. Du har gått på det hela. Det gäller att fixa röster för personen du glorifierar. Genom personen själv. Läs de rätta utländska tidningarna.


 211. Kerstin Bergström skriver: 3 februari, 2014

  #212 Titti Och vilka är de då??


 212. Anna-Lisa skriver: 3 februari, 2014

  Alla vet hur kungen har betett sig. Och ni orkar tjata om Sofias förflutna! Alla gör väl misstag i ungdomen. (Somliga gör det också på äldre dagar.) Se på Mette-Marit, hon om någon hade ett tungt "bagage", som det heter på den här spalten. Norska folket har accepterat henne som sin blivande drottning. Så låt prins Carl Philip få sin Sofia!


 213. Marita jarl skriver: 3 februari, 2014

  Hur kan ni vilja ha en "prinsessa" som figurerat på nakenbilder? Fin "reklam" för Sverige.Den dagen en ev. förlovning eklateras kommer det förmodligen ut fler bilder på nätet och i mindre nogräknade tidningar med Sofia i bara mässingen. Jag skulle inte vilja ha en sån flicka som svärdotter och jag tror inte att Silvia egentligen heller vill ha det.


 214. Erik skriver: 3 februari, 2014

  När jag har hört S prata spontant har jag noterat att hon har en bra röst. Dock i tv 3programmet fick jag se en annan bild av henne som inte imponerade. Exakt vad hon gör är för luddigt för att verka trovärdigt. Märkligt att ingen verkligen granskar detta projekts finansiering och S lön.
  Att hon och prinsen i alla fall prinsen är helt betagen i henne är dock uppenbart.
  Att sedan prinsen inte är lämpad att ha kungliga plikter hoppas jag att han snart officiellt anger att han backar som kunglig person. Han kan ändå leva sitt lyxliv. Det skulle lösa många problem för familjen.
  Det är tur att tronföljden ändrades. CP som kung hade blivit en större katastrof än pappan.


 215. Sthlm skriver: 3 februari, 2014

  Är "Mona", "Kerstin Bergström" och "Marguerithe" egentligen samma person. De skriver på samma sätt och lovordar allt vad Silvia och Sofia Hellqvist pysslar med.


 216. Eva skriver: 3 februari, 2014

  Det är som det är. Förlova och gifta sig kommer de göra. Men jag saknar större intresse för dem. Önskar dem ändå lycka till.


 217. gulli skriver: 3 februari, 2014

  #214. Annalisa#
  Vaddå: "Så låt Carl-Philip få Sofia…" – Är det någon som hindrar dom, och vem skulle kunna göra det? Knappast läsarna här i tidningen, – vad man tycker här i spalterna betyder NOLL. Det är väl ingen som missunnar dom att gifta sig med varandra, utan det är väl Sofias lämplighet som blivande prinsessa som rör upp känslorna.
  Det hela skulle ju vara löst om CP avsade sig sina titlar, – däremot tror jag inte att Sofia skulle låta CP göra det!


 218. Kerstin Bergström skriver: 3 februari, 2014

  #216 Erik Du kan ta kontakt med project playground och få årsredovisning och verksamhets berättelse.Då får du reda på vad de gör.Du kan googla på project playground.


 219. Marguerithe skriver: 4 februari, 2014

  "217" Sthlm,
  Nej jag är jag, och det är säkert "Mona" och "Kerstin Bergström" också. Vi har väl det gemensamt att vi försvarar Kungafamiljen mot alla hårda ord och tongångar som finns här.
  Det är bara ett stort ofog att klaga, alla uppfyller sina roller på bästa sätt, och vill vara det otacksamma folket till lags.
  Kungaparet anpassar sig. De vet vilka hårda toner som finns i Sverige idag och jag tycker att Kungens 40-årsjubileum och Drottningens 70-årsdag firades alldeles för spartanskt.


 220. Singoalla skriver: 4 februari, 2014

  Begriper ni inte att det ni skriver om de kungliga säger mer om er själva än om dem! Ni kan omöjligt veta vad de tänker, tycker och tror! Det kan precis lika gärna vara tvärtom! Ni som är negativa till Sofia, ni uppammar själva intresset för henne genom alla hundratals kommentarer! Vad vill ni åstadkomma? Tror ni kungen sitter och räknar och tänker &quot;sjuttio procent negativa kommentarer på SvD, de får nog vänta några månader till…&quot; Löjligt! Jag har aldrig träffat Sofia men det har kungafamiljen, och de verkar ju gilla henne – om det var nån sanning i att Madeleine var avog i början så är det säkert över nu. Förstår inte hysterin över fotona. Vi är alla nakna under kläderna, No big deal. Att hon gillar uppmärksamhet, som en del tycker sig veta, är väl i så fall positivt. Jag skulle hata att förföljas av journalister hela tiden. Att ifrågasätta om hon verkligen är kär i prinsen är ju skrattretande – varför skulle hon inte vara det? Jag hoppas de gifter sig snart. Prinsessa får hon gärna bi om hon skulle vilja det – hon kanske inte bryr sig ett skvatt men det underlättar väl vid bordsplaceringar. Hon är inte sämre än nån annan ingift sessa.


 221. Kerstin Bergström skriver: 4 februari, 2014

  #217 Sthlm HA;HA Har du inga andra bekymmer? Sätt igång du med och gör ngt för barn.Ex,svenska barn så blir du nog lovordad du med.Istället för att vara så negativ.kommer du nog bli glad och positiv. Du ,jag är jag,vet ej vad de andra damerna bor.,inte i samma by som mig iaf.


 222. Cecilia F skriver: 4 februari, 2014

  Kan de inte bara förlova sig någon gång så man slipper vänta??
  Tycker absolut hon kan få prinesstitel så kan hon ta över maddes representatinsuppdrsg.


 223. Erik skriver: 5 februari, 2014

  #220 Kerstin Bergström. Jag talar om granskning, av deras officiella uppgifter och det är en helt annan sa än att tro på vad de säger. projektet har exempelvis inte ett 90 konto. Att S inte jobbar mycket vet alla, CP inte heller. Bor dessutom gratis. S skulle inte få ihop någon sponsring om hon inte var ihop med CP. Liknande skedde med Daniel. Hans företag räddades flera gånger av flera direktörer som tack för hjälpen fick gå på bröllopet.


 224. ingela skriver: 5 februari, 2014

  #225 Erik bra skrivit. Håller med dig! S hade inte ens varit inblandad i PP om hon inte varit sambo med C-P.

  Ibland är folk naiva!


 225. Mona skriver: 5 februari, 2014

  Sthlm vi är tre egna signaturer. Jag hyllar inte någon men jag
  vänder mig mot att ni bedriver en mobbnings kampanj
  mot en person som inte kan försvara sig.
  Många av skriver på gränsen till olagliga kommentarer.
  Flera personer har hamnat i domstol för att de bedrivit hets
  kampanj på sociala medier. Ni är inte så skyddade bakom era signaturer som ni tror.
  Project playgrounds ekonomiska redovisning kan ni få från bolagsverket. Att de inte har 90 konto beror på att de inte bedriver
  insamlingar, verksamheten stöds av sponsorer företag och privatpersoner. De har en hemsida på svenska kolla den.


 226. Mona skriver: 5 februari, 2014

  #216 Erik Sofia och Carl Philip hyr en lägenhet på djurgården
  av en privat värd. Huset ägs inte av hovet eller kungen.
  Skulle du eller alla andra som skriver ruggiga kommentarer
  kunna uträtta Carl Philips arbete? Hålla tal osv.
  Tror inte det för då kan man inte ha tomtar på loftet.


 227. Kerstin Bergström skriver: 5 februari, 2014

  #225 Erik Jag tipsa dig hur du skulle få uppgifter.Det är till att vara lat.Sofias syster svarar i telefonen Varför ringer du inte henne och frågar om 90-konto?? Är det så svårt?? När du inte vet skriv ej ,ngt du ej kan stå för eller är du rädd att du har begått ett misstag.Här har du tel.nr 08-51026009.Nu hjälper jag dig ej mer.Sluta gnäll om du ej tar reda på sanningen.


 228. emma_h skriver: 5 februari, 2014

  bästa Mona
  Kungen har alltsedan Apanaget i sin nuvarande form uppstod OCH Kungl Slotten övergick i statlig ägo s.k. Kunglig Besittningsrätt – det omfattar även CGs barn tillika Tronföljare som via yrkesrollen ibland träder in såsom riksföreståndare (avser vissa hus, lägenheter & slott runtom i vårt land) Med andra ord 1 Löne-/AnställningsFörmån. Det redogjorde skribenten Lövis för Dig så sent som ifjol… Han påpekade att ingen hyra alls togs ut för våra HKHare. Bostäder på Djurgården ägs till majoriteten av Kungl.Djurgårdsförvaltningen (staten) dock åligger det hovet via uppdrag att sköta administration & hyror åt Staten för övriga hyresgäster.


 229. emma_h skriver: 5 februari, 2014

  Mona-citat_Att de inte har 90 konto beror på att de inte bedriver
  insamlingar, verksamheten stöds av sponsorer företag och privatpersoner.

  konstigt…Du har själv beskrivit Sofia som "insamlingsansvarig" liksom hon själv benämnt sig sig i media…PP är en charity likt alla Sveriges insamlande aktörer – Stora som Små typ Röda Korset, Rädda Barnen, Bris, Childhood etcetera som alla stöds just av "sponsorer företag och privatpersoner" Att PP saknar det 90konto som FRII & Svensk Insamlingskontroll rekommenderar är PPs eget val.


 230. Mona skriver: 5 februari, 2014
 231. Mona skriver: 5 februari, 2014

  Emma_ h det finns en hel del hus på djurgården som inte ägs
  av Djurgårdsförvaltningen, Bonniers har ett hus, Benny Andersson ett annat osv.


 232. emma_h skriver: 5 februari, 2014

  till MONA_ Utdrag_EXPRESSEN Redan under slutet av 2009 skrev EXP om M´s intresse för att bosätta sig på Kungl Djurgården efter förlovningen med JB.
  Några månader senare påbörjade Kungl Djurgårdens förvaltning, via Kungens advokat A Calissendorff, 1 process för att Säga Upp hyresgästen på Villa Parkudden. Iom avbruten förlovning 2010 lades ärendet på is & i höstas drog Hovet tillbaka sin ansökan om att säga upp Hyresavtalet.
  Fördel med V Solbacken är att Hovet skulle slippa ännu 1 process med ev hyresgäster. Kungafamiljen har företräde till en stor del av Djurgårdens fastigheter, via Kungl. Djurgårdens förvaltning. http://www.expressen.se/nyheter/prinsessan-lilians-hus-kan-bli-madeleines/


 233. emma_h skriver: 5 februari, 2014

  om MONA ännu tvekar_från internet FAKTA:
  Kungliga Djurgårdens Förvaltning, förkortat KDF eller i dagligt tal Djurgårdsförvaltningen, är hovets organisation för att förvalta den enskilda kungliga dispositionsrätten av Djurgården. Kungliga Djurgården skall utgöra enskild kunglig disposition, alltsen 1452,
  KDF via Hovet förvaltar området på kungens (och statens) uppdrag.
  Kungliga Dispositionsrätten i Sve ger CGB med familj rätt att disponera slott & även Kungl Djurgården. Dispositionsrätten formulerades samtida m grundlagen 1809 då kungen förlorade både makt och intäkter. Fastigheter som berörs av kunglig dispositionsrätt ägs av staten .


 234. Marguerithe skriver: 5 februari, 2014

  Varför all denna misstänksamhet mot Sofia? Ställ även frågor till Frida Westerberg, kollegan och medkämpen i detta företag. Frida var något mer verbal (i TV-dokumentären) och kan säkert svara för verksamheten, och samtidigt hjälpa sin väninna mot alla påhopp.


 235. Singoalla skriver: 5 februari, 2014

  Det finns inte många monarkier av vår sort kvar. Benelux, Storbritannien, Spanien, Monaco och Skandinavien. Det står alla fritt att flytta till någon republik om man inte kan acceptera att det finns privilegier för de kungliga!
  Island lär vara bra sa visst vår kung…
  Vårt kungahus sköter sig inte sämre än något av de andra. De har också slott och apanage. Aj, aj….


 236. emma_h skriver: 5 februari, 2014

  http://www.insamlingskontroll.se/sites/default/wp-content/uploads/Pressmeddelande%20131122.pdf
  http://www.bt.se/nyheter/boras/kunglig-glans-pa-gala-i-boras%283683735%29.gm MONA klart att PP "samlar in" – som alla med 1 charitysyfte gör – utan andras respons via Givmildhet finns 0 möjlighet att nå sitt mål – alla pengagåvor är 1 resultat via uppmaning om att stödja dem monetärt. Vissa ger PP 1 enstaka belopp, vissa ger regelbunden summa. Rikta in sig på Företag gör ALLA charities numer då man också ihop kan ha gemensamma kampanjer som båda tjänar på Utöver fördelen m att Ftg har större plånböcker än Svensson. SvDam har flera artiklar om Maddes möten md Sponsorer (samarbetspartners). Sluta med PP-tjatet, det räcker med all ickeobjektiv gratisreklam nu! SHs CV/livsbakgrund bör bedömas mot ingifta prinsesskollegors CVs/livsbakgrund….


 237. gulli skriver: 6 februari, 2014

  # 125. Erik #
  Håller till 100 procent med dig, – bra skrivet!!!


 238. emma_h skriver: 6 februari, 2014

  citat_MONA 233_ finns en hel del hus på djurgården som inte ägs av Djurgårdsförvaltningen, Bonniers har ett hus, Benny Andersson ett annat osv.

  det vet jag redan MONA – just därför skrev jag enligt nedan (då jag ALDRIG påstått att ALLA hus ägs av KDF/staten) …vad jag de facto skrev i nr230 var:
  "Bostäder på Djurgården ägs ,,,till majoriteten av… KDF (staten) dock åligger det hovet via uppdrag att sköta administration & hyror åt Staten för övriga hyresgäster."
  (efter att DU påstått att CP hyrde via privat hyresvärd)


 239. Lena skriver: 6 februari, 2014

  Pensionär 138
  Knarkar man, mår man inte bra, som Mette Marit. Att vara ensamstående Mamma är inget att skämmas för. Även om man kunde gjort det annorlunda innan.
  Sofia var vid sina sinnes full bruk under alla dessa år. Hon visste mycket väl vad hon höll på med. Det kan frekvensen från Paradis Hotell vittna om, fotona, kalendern m.m. Tala om att vara beräknande.


 240. Pensionär skriver: 6 februari, 2014

  #241
  Alla har ett val. Att skylla på att man inte mår bra för att knarka är ganska lågt. Men frågan är väl om norrmännen tänker på knark när de ser Mette Marit eller om det bara är svenskar som aldrig kan se framåt och glömma vad som hänt i ungdomen. Ingen är ju felfri.


 241. Kerstin Bergström skriver: 6 februari, 2014

  #236 Marguerithe Denna stora avundsjuka är nog det värsta jag sett.Om de kunde förstå hur många timmars arbete de lägger ner varje vecka.Jag skulle inte vilja vara i deras kläder.Sofia arbetar med att skaffa sponsorer och ordnar med event.På eventen har hon auktion på saker som är skänkta.De tänkte skaffa 90-konto och fick klartecken,men de skulle ha så mycket betalt för det att de gjorde som de har nu och mer pengar går ner till Frida.Bankgiro som börjar på 8 går ner till Frida.Alltså får de mer pengar ner än att betala 90-konto.Det har med ekonomi att göra.Anläggningen behöver 3,5 milj./ år.S kan inte ligga på latsidan.Det är mycket pengar.


 242. emma_h skriver: 6 februari, 2014

  Förvräng ej fakta PENSIONÄR om någon av dem 2 tack! Va saklig
  Du vet noll i.detalj om MMs festarperiod, så avstå spekulationer därom tack! Sofia framstår EJ som mer lämplig för att du baktalar nån framtida HKHkollega… de flesta HKHare har i ungdom själva festat hårt i perioder därvidlag utgick nog Norska Hovet från MMs innevarande festande & livsstil vilket var mer mogen & normal som ansvarstagande mor o student. Norska MM hade nämligen vid mötet m Haakon 1 CV innehållande mycket kompetens & flera avslutade kurser (till skillnad fr SH) samt 1 rad normala jobb. Sofias CV är helt olik CVs via Marie Stephanie Maximas Letizias KM m.fl
  Alla jobb LENA241 gav Ex på åt dig Pensionär var EJ fr "Ungdom" eller Privatliv…utan ALLA Lena-Ex var från Karriär utförda som Vuxen/Myndig Yrkesperson. Då HKH_Prinsessa är 1Yrkesroll ser Hovet nog närmare på just SHs Yrkesliv/Studienivå via CV mer än SHs festvanor från NY eller Privatlivet. Skilj på Äpplen&Päron!


 243. Marguerithe skriver: 6 februari, 2014

  "242" Pensionär,
  Det tror jag verkligen inte heller att norrmännen snöar in på det förflutna. Svenskar försöker hitta fel på allt och alla för att bli av med monarkin som är en nagel i ögat. Man borde engagera sig i det som inte fungerar, istället för att sitta här och klaga över det som är bra i vårt samhälle. Alla som får kungligt besök tycker det är hedrande att få sin ort satt på kartan. Therese Alshammar uttryckte att kungamedaljen var det största hon varit med om i livet, alla idrottmedaljer inräknade.


 244. Erik skriver: 6 februari, 2014

  Det är uppenbart att några här har anknytning till CP s flickvän, sambo.
  Emma har påtalat flera felaktigheter som dessa "vänner" kommit med. Hel rätt Emma!
  Dags att kungahuset börjar leva i tiden. Jobba mer, det gäller Victoria och Daniel, samt att Madde och CP börjar leva på egna intjänade pengar och/eller sin lilla förmögenhet.
  Varför är det förresten så tyst om hur mycket pengar V&D fick in på de prylar som såldes till bröllopet? Inte ett ord om det finns angivet någonstans…


 245. Mona skriver: 6 februari, 2014

  #246 Erik Pengarna för prylarna gick till Victoria och Daniels
  bröllopsstiftelse. Den kan du läsa om på hovets hemsida.
  Googla så hittar du den infon.
  Här i spalten känner ingen Sofia. Det vi reagerar mot är att du och många andra går till person angrepp samt att ni uttalar er
  om det ni inte vet något om.
  Kan du tala om varför kungafamiljen inte ska få ersättning för sitt jobb? Varför ska det betala själva? Avstår du din lön till
  välgörenhet? Kungafamiljen får inte ha vanliga jobb.


 246. emma_h skriver: 6 februari, 2014

  243_CITAT "…De tänkte skaffa 90-konto och fick klartecken,men de skulle ha så mycket betalt för det att de gjorde som de har nu…"

  Konstigt "Argument" …90konto är enligt FRII & Sv Insamlingskontroll främst för Givares trygghet & Insyn KerstinB Ett 90Konto-innehav ökar också alltid antalet potentiella villiga givare – organisationen, via medlemsskap får goodwill utåt i marknadsföringen & mycket värdefull hjälp via sin 90konto-anslutning dvs Valuta f pengarna.
  "Dyrt" att va med är det jämförelsevis INTE… Anmälningsavgift är 5000kr (ingen årsavgift år 1) årsavgift_år2 = 5000kr och
  fr&med _År3 blir årsavgift Som minst 5000kr/år… upp till 60.000kr beroende på Charityns storlek Räknas Ut via 1formula: 0,060 % av ÅrsNetto-Inkomsten dvs PPs Inkomster MINUS alla deras omkostnader för näringsverksamhet.


 247. Singoalla skriver: 6 februari, 2014

  Ni från Danmark och Norge som läser här – jag undrar så om det finns liknande tongångar i era länder som här. Jag menar om folk klagar på era kungahus och ondgör sig över att de får apanage mm?


 248. Eva skriver: 6 februari, 2014

  Vad som stör mig mest beträffande SH är hennes uttalande att hon alltid satsar högt oavsett vad hon gör.

  Satsar högt gör hon ju, men att hon inte begriper själv att det inte går utan utbildning, arbete och erfarenhet och roa sig fram, förstår ju alla.

  Hennes bagage får hon alltid bära tungt, det går inte att sudda ut, det får hon leva med och det passar definitivt inte in i Sveriges kungahus. Hon kommer aldrig att kunna representera det, Sveriges näringsliv och folk.


 249. Evita Jansson skriver: 6 februari, 2014

  Kraven på 90-konton är följande:

  1. att lämpliga och ekonomiskt kunniga personer ska svara för arbetet

  2. marknadsföringen ska vara etisk och ekonomiskt försvarbar

  3. verksamheten för inte belastas med oskäliga kostnader

  4. insamlade medel ska disponeras för angivet ändamål utan onödiga kostnader

  Vilket/vilka av ovanstående krav uppfylls ej av PP?


 250. Maryou skriver: 6 februari, 2014

  245. Marguerithe, det var någon som fick en medalj ur kungens hand strax efter skandalen med den s k kungaboken. Medaljmottagaren tyckte inte längre att kändes lika "fint".


 251. Linnea skriver: 6 februari, 2014

  Fram för Kerstin Bergström! Va det inte sant det jag sa i förra veckan? Du är en klippa! En av de sista i sitt slag! Tack att Du finns och orkar skriva här.Dina ord och Din pondus det värmer mig….Tack! Tack,av hela mitt hjärta! Vi behöver Din styrka och Din mänsklighet. Tänker på Dig! Kramar från Linnea.


 252. ingela skriver: 6 februari, 2014

  OM alla vi som skriver här kan komma överens om en sak så kommer det inte skrivas mer om den. Nämligen att prins C-P ska avsäga sig sin prinstitel. Det går inte för han är FÖDD till det. Det är hans BÖRD!
  Däremot kan han avsäga sig HKH och leva privat precis som prinsessan Märta-Louis i Norge gör och hennes man har inte någon titel. Var visst inte lämplig att få någon heller precis som Sofia inte är lämplig att få en titel mer än fru.


 253. ingela skriver: 6 februari, 2014

  Det samma gäller även prinsessan Madeleine. Så nu kan alla sluta tjata om att hon ska avsäga sig sin prinsesstitel. Hon är född med den och kommer att dö med den också!

  Har alla fattat detta nu?


 254. Mona skriver: 6 februari, 2014

  #250 Eva kan du ge något exempel de senaste 10 åren där Sofia roar sig fram, eller förkommer på de sidor på nätet som du besöker så ofta. Varför mobbar du Sofia? Sofia arbetar med sitt projekt.Sedan vet du inte om hon har studerat eller om hon studerar idag. Nu har vi inte kloster i Sverige som odlar fram perfekta partners till vårt kungahus. Sofia duger mer än väl, att hon och prinsen trivs tillsammans och verkar älska varandra räcker bra. Större delen av deras tid kommer det ändå inte att vara i offentlighetens ljus.Nationaldagen, Nobel firandet, Viktoria dagen och kanske någon tillställning till.
  Du kan låter bli tidningar och TV som visar kungahuset, det finns andra program att se på eller så kan du läsa tidningen Dagen garanterat fri från naket.


 255. emma_h skriver: 7 februari, 2014

  NEJ INGELA… dina påståenden stämmer EJ – 1_debatt huruvida M "förtjänar" ha kvar sina titlar + rang handlar i Sve om att vissa ANSER sig ej få "valuta för pengarna" – alls ej relaterat till nån titel-regel/praxis!! Så länge M bevisligen följer sina tronföljarplikter enligt lag + jobbar m hkhuppdraget CHF samt traditionella hkh-uppdrag i Sve/Usa & CG så önskar sitter M "säkert" oavsett folks attityder!!
  2_Dra EJ upp norska ML – alls icke jämförbar med NÅGON hkhKollega – för MärtaLouise har gjort 1 unik SpecialDeal med Kung Harald i syfte att ML ska kunna äta kakan & ha den kvar (ekonomisk trygghet) betr inkomst/förmåner helt oavsett om MLs firma går bra eller ej – med 1 fot ännu i familjeföretaget kan ML välja Vad+Antal Uppdrag med bibehållna förmåner (som 1 norsk vän m insyn i N.Hovet beskrivit det). Och utrikes HAR ML ännu visst kunglig rang titulerad Her Highness!!!


 256. emma_h skriver: 7 februari, 2014

  (fortsättning) Ingela_255 Bara för att du FÖDS som tronföljare finns NOLL garanti att du FÅR BEHÅLLA eller ens som myndig VILL dvs VÄLJER ATT BEHÅLLA densamma Handlar om att va beredd att respektera & följa/godta de regler som på olika sätt begränsar din tillvaro. Vill du leva civilt så ska du AVSÄGA dig allt enligt LAG. Och om du struntar i att följa tronföljar-regler dvs m flit bryter mot 1 av vår grundlags angivna regler så FÖRLORAR du de facto rätten till Sve’s tron. Medfödd HKHrang HÖR IHOP M titeln Prins/essa, varför båda förloras samtidigt som din position upphör. Finns mååånga EX i verkliga livet som MOT-säger Ditt felaktiga påstående. Ett flertal Bernadottare har via att gifta sig "fel" förlorat all rang, tillhörighet m kungahus, titlar&förmåner! I UK finns ex:t då E8 via sitt FruVal valde att Abdikera & gå i landsflykt livet ut. Ernst A av Hannover den äldre FrånTogs all rang+titlar (brittiska) efter samröre m Hitler Tronföljare i Khus av idag väljer frivilligt istället 1 civilt liv heltohållet… Likaså undanbeds titlar till nyfödda numer då många hov bantas ned! Konvertering till "fel" religion leder åxå till NEKAD plats i Tronföljd


 257. ingela skriver: 7 februari, 2014

  emma_h #257, 258 du är en pärla Emma! Tack för informationen. Hade inte någon aning om vissa saker som du skrev!

  Ha en bra dag!


 258. Marguerithe skriver: 7 februari, 2014

  "243"
  Ja Kerstin Bergström, avundsjukan här är avskyvärd och visar svenskarna från sin sämsta sida.
  Vi håller diskussionen igång kan man säga och det måste man, så länge någon enskild människa är offentligt förnedrad. Sofia H är en strålande kämpe för något gott i världen och ska respekteras för det.


 259. Kerstin Bergström skriver: 7 februari, 2014

  #253 Linnea.Tack,lLinnea.Det värmde in i hjärtat.Jag har funderat vad det var för mirakel jag fick i droppet.Onsdag är det dags igen .Kanske jag blir så pigg att jag kan ta en sväng om med gubben.Fr.att sovit 16 tim. /dygn och efter behandling nu sover jag 11 tim. Det var en stor skillnad att få vakna och ej vara trött.Fast jag orkar inte göra mycket.Det kommer nog det också .Allting tar sin tid och när man blir äldre så tar det längre tid än i ungdomen.Här snöa lite i går kväll annars har det töa bort en hel del.Längtar till våren.Vi ska till Tyskland månadsskiftet april – maj en hel vecka ca 10 dagar senare än förra året.Vi beställde 30 dec.allt var fullbokat.Du får ha en bra helg.Kram Kerstin


 260. Kerstin Bergström skriver: 7 februari, 2014

  #212 Titti Väntar fortfarande på svar!


 261. LBDorren skriver: 7 februari, 2014

  Rätta mig om jag har fel……men visst startade Sofia m fl PP då hon träffat Carl-Philip? Passande? Vem betalar alla flyg mellan Sverige och Syd-Afrika?


 262. Erik skriver: 7 februari, 2014

  Intressant att de finns vissa här som inte kan fakta. När jag skrev om V&D s pengar från bröllopsgrejerna så talade jag självklar om stiftelsen. De har aldrig redovisat hur mycket de fått in. Det står inte på hemsidan som någon påstod. Det borde de gjort som ett tack för det är svenska folket som köpt grejerna. Att sedan Daniels kompisar hade ett finger med i utformningen är också intressant. Nej kungafamiljen lever inte i tiden, de vill inte ha insyn tyvärr.


 263. Mary KristiansenmaryK skriver: 8 februari, 2014

  # 85 Hen:
  Istemmer 100%! Som om jeg skulle ha sagt det selv!


 264. MagdalenaMagdalena skriver: 8 februari, 2014

  #173 Charlotte, m.fl.

  Du har rett i fakta; at MM hadde en viss bagasje. Allikevel ble hun akseptert som kommende kronprinsesse.
  Du har ikke rett i begrunnelsen; At det er de ytre ting som avgjør!

  Det var kong Harald som først aksepterte henne. Etter at MM hadde presentert han for sin "bagasje".
  Kong Harald har selv sagt i et intervju; "Norge har fått en kronprinsesse som er like vakker utenpå som inni". Kongen tilføyet også; "etter å ha lagt saken frem for statsministeren (Stoltenberg) var jeg ikke bekymret".


 265. MagdalenaMagdalena skriver: 8 februari, 2014

  #173 Charlotte m.fl.

  Gudsjelov er ikke SD spaltene representativ, hverken for folkemening eller sannhet.
  Det er nemlig her folk er ytlige og overflatisk. Hvordan kan man bedømme et menneske ut fra hva hun har gjort i sitt ungdomsopprør / umodenhet? Hvordan kan handlinger alene bedømme et menneskes verdi?
  Et menneske kan ha en glimrende CV, men allikevel være svært så usympatisk.
  Slik sett kan Sofia H for alt vi vet være en nydelig sjel…….
  Jeg slutter aldri å forundre meg over all den selvrettferdighet jeg leser ut av kommentarene på disse sider……..


 266. AnneSvenskDamtidning skriver: 8 februari, 2014

  Respekten för kungahuset kommer definitivt att naggas i kanten om Sofia ska bli en representant för Sverige vid ett eventuellt giftermål med Carl-Philip. Har inte kungahuset högre krav och mål för att man ska vara lämplig representant för ett land måste de leva i en bubbla
  som inte har med ett modernt samhälles verklighet att göra.
  Vill de kanske själva avskaffa Monarkin i Sverige genom att lyfta upp Sofia till landets representant vid ett eventuellt giftermål med prinsen.
  Jag håller på att tappa förtroendet för denna familj och deras uppdrag för Sverige tillsammans med många fler.


 267. C.C. skriver: 9 februari, 2014

  Hvad venter de på, hvis de vil have hinanden ???
  # 257, 258 Emma_h
  Ligesom det meste af det, du har fundet frem fra din database tilhører fortiden, så synes du også selv fortsat at leve i den !
  Det er som "the times they are a-changin’ " er en helt ubekendt faktor i dit univers!


 268. Mona skriver: 9 februari, 2014

  Snälla Emma-h det är så rörigt när du skriver. Kan du skriva hela meningar använda skiljetecken osv.


 269. Britt PerssonPrinsCarl-Philip skriver: 9 februari, 2014

  Det finns nog ingen människa i Sverige som blivit så nerklassad som Sofia, i alla fall bland de som skriver här!
  Varför skulle prinsen behöva avsäga sig sin titel och tronarvinge-tillhörigheten?!
  I framtiden behöver kronprinsessparet avlastning och då är prinsen ju den ende i landet som kan göra detta!
  Sofia behöver ju inte bli prinsessa, det går ju bra med en hertiginnetitel som i England! Vi lever inte på gamle kungens tid men det verkar som en del av er fortfarande inte har insett det!


 270. Mona skriver: 9 februari, 2014

  Att ha 90 konto kostar pengar.
  http://www.insamlingskontroll.se/sites/default/wp-content/uploads/2014%20%C3%85rsavgift.pdf

  Det är alltså en avvägning om man ska välja 90 konto.
  Alla företag ska lämna in en redovisning den slipper man inte
  för att man inte har 90 konto.

  Varför hackar ni på Project Playground när det finns andra som Röda korset som har miljon löner.Eller fusket med postkodlotteriet.


 271. emma_h skriver: 10 februari, 2014

  CC – jag delgav Ingela är GÄLLANDE titel&rang-regler – oavsett hur "verkligheten" i Sve DK & övriga världen ser ut enligt Dig
  Dessa omnämns i Media av & till om Du följer svensk media
  Vår grundlag från 1810 + Hovets regelverk skrevs inte igår direkt men det ÄR den vårt kungahus har SKYLDIGHET att anpassa sig efter & rätta sig/leva efter(liksom alla arbetsplatser har regler)
  För övrigt var jag saklig refererandes till fakta och infogade ingen egen åsikt (så du kunde uteslutit ditt personliga påhopp på mig).
  Om du som Dansk läsare av SvDam vill ha Sv Grundlagsändring & önskar andra spelregler för Sve kungliga får du väl kontakta de som HAR makten att ändra den… inte mig… Obs!CGB ville dock behålla många tronföljar-lagparagrafer som vissa här anser gammaldags vid paragraf-genomgång av jurister, utvalda politiker i 1 sammansatt arbetsgrupp för några år sen


 272. emma_h skriver: 10 februari, 2014

  citat_"…Sofia behöver ju inte bli prinsessa, det går ju bra med en hertiginnetitel som i England!…"
  BRITT P!Nu motsäger du dig själv…Hertiginnetitel i Sverige är en Secondary Title dvs en BI-titel du får då du blivit prinsessa och fått makens rang/titlar iom ett kungligt bröllop…CPs 3 bröllopsalternativ är Kungligt(båda HKH) Morganatiskt (HKH+fru) eller Civilt(Herr+Fru)
  Englands hertiginnor är inte duchess i sig själva/bara utan tack vare makens titel av ett visst område i UK – liksom före sagda titel har "H Royal Highness" som visar att X är ingift i Kungahuset (är kunglig) Kate blev också HRH Princess W of Wales, (ej använt), dock på Georges födelsebevis angavs Kate som Princess of U.Kingdom
  Likaså duchess Camilla är idag prinsessa egentligen men valt att inte ha Princess-titeln, så den ligger på is tills Kate & W avancerar upp 1 steg till att bli kronprinspar av W!


 273. Pensionär skriver: 10 februari, 2014

  Det spelar väl ingen roll vilken titel Sofia får. Om hon och Carl Philip gifter sig så blir hon ju medlem av kungafamiljen och ska behandlas som sådan. Har ni inget annat att oroa er för? Så mycket skit som vår kungafamilj får av insändarna så kan det ju inte finnas många som håller på monarki utan de flesta vill tydligen avskaffa kungahuset – många på grund av fel frisyr, fula klänningar, för lite eller för mycke av olika saker.


 274. Marguerithe skriver: 10 februari, 2014

  "275" Pensionär,
  Ja det är klart. Gifter sig Sofia med Carl Philip ska hon kallas prinsessa och behandlas som sådan. Vet inte om hon vill gifta sig eller bo på Villa Solbacken. Det verkar i alla fall inte vara klart från hovets sida om boendet. Att bli så nedskriven som hon blir här varje dag kan väl för alltid ta bort levnadsglädjen hos en människa.
  Att sådan förföljelse av enskild person får ske i Sverige är märkligt, eller kanske inte. Idag är det de som beter sig dåligt i samhället som upphöjs av gemene man.


 275. Eva skriver: 10 februari, 2014

  # 256 Mona
  Jag mobbar inte SH bara för att jag inte vill att hon drar ner kungahuset i smutsen.
  Innan hon är någon annan än fröken, vill jag inte läsa om henne i tidningarna. Om hon nu har så fullt upp med Sydafrika, kan hon då inte hålla sig till detta. Nej, hon vill synas och höras, ju mer desto bättre. Det är ju det som är hennes varumärke. Och utan CPs dragplåster hade hon aldrig lyckats bli berömd.
  Din egen kommentar är oerhört kränkande, naiv och fräck. Det kan slå tillbaka.


 276. Kerstin Bergström skriver: 10 februari, 2014

  Ingela #254,#255 Inte en dag förtidigt.Kanske det är på tiden att låta Sofia vara i fred också .Hon är ändå en privat person.Hon är inte lat för arbetar nog en hel del.Hur kan man avgöra om en person är obildad av att se ett foto??Det övergår mitt förstånd??Det finns personer som har endast 7 år folkskola ,men är bildade..Det är a b s o l ut INTE bildat att skriva som många gör här.Då är man själv-god.


 277. Pboo skriver: 10 februari, 2014

  #276 Marguerithe

  Citerar; "Ja det är klart. Gifter sig Sofia med Carl Philip ska hon kallas prinsessa och behandlas som sådan. Att sådan förföljelse av enskild person får ske i Sverige är märkligt, eller kanske inte. Idag är det de som beter sig dåligt i samhället som upphöjs av gemene man." Så det var självklart för dig att Chris skulle erhålla någon form av titel – o tacka ja – när han gifte sig med P Madeleine o att han också skulle – underförstått – behandlas med respekt? Vad förvånande – då du så ofta skriver ned honom, skriver föraktfullt o hånfullt o inte sällan med hjälp av lögner – en ren förföljelse från din sida faktiskt – hmm; "människor lika värde"?!


 278. Pboo skriver: 10 februari, 2014

  #274 emma_h

  Du o jag har ofta diskuterat titlar, vad som ev. kan tänkas gälla osv. Kanske missförstår jag dig, men det borde inte vara omöjligt att Sofia erhåller antingen; ingen titel alls (att hon som Chris tackar nej så hon kan fortsätta driva sitt företag som hon själv vid flera tillfällen i media berättat hur betydelsefullt det är för henne), eller att hon erhåller enbart titeln ‘hertiginna’ utan HKH Prinsessa. Visst, det är skillnad mellan ingifta kvinnors/mäns titlar, men borde gå att jmf med Jonas som skulle fått en hertigtitel o det var väl utan HKH, eller kanske inte möjligt utan HKH? Vid godkänt giftemål av Kungen/regeringen – är det Kungen som bestämmer ev. titlar, men oavsett ev. titlar; om Sofia gör "en Chris" skulle det inge respekt!


 279. Kerstin Bergström skriver: 10 februari, 2014

  LB#263 Varför ska du ha allt serverat?? Läs tidningar!!! Googla på project playground och läs hemsidan .Får du reda på en hel del.


 280. Eva skriver: 11 februari, 2014

  Jag tror inte att Kungahuset klarar av en sådan skandal som att C-P, nr 2 i tronföljden, gifter sig med en glamourmodell, som visat mer än vad vi vill se, på Internet. Internationella tidningar lär gotta sig i och publicera väl utvalda foton och artiklar, vilket kommer att skämma ut det svenska kungahuset internationellt och göra det till ett skämt.

  Är det vad ni som försvarar vårt statsskick tycker är bra? Inte jag i alla fall, tyvärr Sofia, de livsval som du har gjort, gör att du aldrig helt och fullt kommer att kunna bli accepterad som prinsessa och det är hovet helt medveten om. Det är därför ingen förlovning blivit av och förhoppningsvis heller aldrig kommer att bli av om hov och kungafamilj förstår att värna sig om monarkin.


 281. Kerstin Bergström skriver: 11 februari, 2014

  #282 Eva Eftersom du påstår att internationella tidningar har Sofia på bilder. Kan du väl ange vilka de är?? Två gånger om året åker jag till Tyskland en vecka varje gång.Jag köper ca 7 tidningar varje gång för att se om det finns .I höstas hitta jag en artikel och bild var samma som ovan av denna artikel.Du ska vara 100% säker på att det ligger till som du skriver.Var vänlig uppge tidningarnas namn!!!


 282. emma_h skriver: 11 februari, 2014

  PBOO hade denna dam dejtat en tronfoljare ur ett större Hov/Khus med betydligt fler tronföljare o CP varit längre ner på listan så hade CP haft mer valfrihet om framtidsutsikter á la 2013 i praktiken VISST …men nu är CP next in line till kronprinsessan (jag i likhet med hovjournalister räknar inte m omyndiga småbarn i praktiken) deras köplatssystem bygger på att ens nrlapp kan närhelst/av valfri orsak justeras uppåt och då hypotetiskt sett ändras CPs framtidsutsikter med ens – därför måste hans fru inte bara vara beredd att bli prinsessa utan i teorin även drottning! Därför är CPs frus bakgrund, kompetensnivå, allmänbildning & social kompetens så viktig generellt sett & DÄRFÖR kan hon omöjligen ingå ett Morganatiskt äktenskap.


 283. emma_h skriver: 11 februari, 2014

  PBOO – fortsättning
  Ty då måste hon allaredan vara av HKHrang & inneha Prinsesstitel ALLTSÅ TILLHÖRA KUNGAHUSET för att avancera. Med 1mor utan Khustillhörighet k a n då CPs barns legitima rätt till att själva ta över tron (EJdetsamma som att bara va tronföljare via blodsband m CG). Madde är såpass långt bortifrån tronen att de ej räknar m henne seriöst apropå Kungahusets framtid så då tilläts hon gifta sig morganatiskt.
  2. det är Inte upp till sh "att göra en Chris" heller …utan CP ska avgöra om han ska gifta sig kungligt eller ej… det och inget annat avgör vad S får för titel av CG: Ingen respektive Prinsessa/Hertiginna PunktSlut!


 284. Pensionär skriver: 11 februari, 2014

  #285
  Oj vad du tar i. Vet kungen att det är dina åsikter som gäller när det kommer till val av fru åt Carl Philip. För du har väl träffat honom och delgett honom dina synpunkter. Ett annat alternativ för dej kanske vore att emigrera så slipper du ta del av kungahusets val av flick,- resp. pojkvänner. Till Norge kanske, där har det ju bara gällt en f.d. narkoman som gifte in sig i kungahuset.


 285. Arne von Giebel Löfström skriver: 11 februari, 2014

  Vad ingen talar om är Stenhammars Slott, med otrolig areal gällande skog, åkermark. Till det många fastigheter. Carl-Philip står så länge han är tronarvinge i tur, att efter kungen, ta över Stenhammar. I stiftelsen Stenhammar ingår även bostäder i bl.a. Slottsbacken. Äldste son som är tronarvinge, disponerar allt för 10.000 kronor per år.


 286. emma_h skriver: 11 februari, 2014

  PBOO – fortsättning …Beträffande vad som påstås av oinsatta journalister. Hertig finns bara i HKHversion i Sve – inte adlig… och det adlas ej längre heller (finns 1 inflyttad fransk hertigtitel i Sve sen förr) Sofia får som fru per automatik femenina versionen av CPs kungliga hertigtitel som bi-titel liksom svägerskorna har samma titel som sekundär titel efter sin huvudtitel Prinsessa… Som infödd eller CGbarn+barnbarn finns HKHrang från dag1 och Ingifta (utom morganatiskt gifta) tilldelas HKHrang ihop med titlar vid giftermål m tronföljare. CGs beslutsprocess ger automatiskt besked vilken status S får(JA =HKHtitlar). CG är EJ omedveten om SHs i kungahus-kretsar ansett kontroversiella bakgrund så för att visa sitt stöd utåt åt SH & underlätta för utrikes HKHkollegors acceptans av detta (och S) lär CG m största trolighet upphöja S i rang bara för det, utöver att S gifter sig m CGs favorit som han aldrig skulle komma på tanken att rang-degradera av något skäl


 287. emma_h skriver: 11 februari, 2014

  PENSIONÄR-citat _Oj vad du tar i. Vet kungen att det är dina åsikter som gäller när det kommer till val av fru åt Carl Philip. För du har väl träffat honom och delgett honom dina synpunkter.

  Jisses…Dags att ta fram förstoringsglas eller ännu hellre starka läsglasögon, bästa Pensionär
  Både PBOOS & MITT INLÄGG VAR EN DISKUSSION OM TITLARS & TRONFÖLJARES KÖORDNING REGELVERK I HYPOTETISKA HKH-SAMMANHANG
  JAG BESVARADE PBOOS FRÅGOR PÅ PBOOS UPPMANING
  SAKLIGT …UTAN BIFOGA EGEN ÅSIKT ,REDOGÖRA I TEORIN
  Varken Pboo eller jag fokuserar aldrig på "val av FRU" – utan eventuell HKHmedarbetar-rollen Prinsessa (du kan va lugn…vår kung kan alla dessa regler då han redan arrangerat 3HKHbröllop)


 288. Mona skriver: 11 februari, 2014

  #277 Eva du tar dig friheten att kränka Sofia. När jag svarar
  så blir du kränkt så typiskt mobbare. Har träffat denna typ
  av människor i mitt liv.
  Jag har bett dig redovisa dina källor. Samt gett dig förslag på vad du kan göra istället för att älta 10 år gamla bilder på Sofia.
  Alla har ett förflutet även du eller hur? Har du hört talas
  om att ge människor en andra chans.


 289. Pboo skriver: 11 februari, 2014

  #emma_h

  Men även om P Madeleine står längre från tronföljden än P Carl Philip, så borde samma principer gälla dem bägge när gäller accepterad make/maka o dennes ev. titlar. P Carl Philip skulle kunna – om scenariot skulle inträffa att KP Victoria o P Estelle av ngn anledning inte tar över – i den situationen kunna avsäga sig tronföljden o det skulle då vara P Madeleine som skulle kunna ta över, varav Chris skulle behöva ‘upphöjas’ i titlar/position, vilket borde vara fullt möjligt. Om detta är möjligt, borde det vara lika möjligt för P Carl Philips framtida fru att ‘upphöjas’ i titlar om/när skulle finnas behov. Om inte detta skulle vara möjligt – varför inte – finns det någon lag som motsäger en förändring av titlar? Kungliga kan bli av med titlar, då borde de logiskt också kunna ‘upphöjas’?


 290. Erik skriver: 11 februari, 2014

  # 287 Bra! CP betalar ingen marknadshyra varken när han bodde på Slottsbacken eller nu på Djurgården. Men han ska skatta som alla andra och än så länge har jag inte sett att han drabbats av förmånsbeskattning av hans boende.

  Beträffande S resor till Sydafrika har PP ett flygbolag som sponsor. Det betyder inte att flygbolaget ger pengar till verksamheten utan att S får flyga gratis.

  För övrigt visade TV3 programmet om PP att det var den andra tjejen, hon som bodde i Sydafrika som kan det hela.

  S har också framställts som oerhört begåvad, med höga betyg. Ny gick hon en media linje och överallt i Sverige är dessa utbildningar kända för att vara lätta. Finns paralleller med hur Daniel framställs som superföretagare. lika förvanskad bild som av S.


 291. emma_h skriver: 11 februari, 2014

  Bli av med titel/rang är något definitivt PBOO av viss orsak, oavsett om det görs frivilligt eller tas ifrån en. CG vägrade återge rang/titel till sina farbröder… Både mångårig Praxis är likväl bindande som lagregler inom HKHbranschen – Rang är definitivt/grundat på ett genomtänkt beslut av respekt mot fastställda regler och reella omständigheter… M tog beslut att utvandra och sätta bo utomlands, Chris var fast besluten att förbli civil av flera orsaker. C hade m största säkerhet ej friat om C – enligt din teori – ev skulle mot sin vilja tvingas in i en HKH-yrkesroll längre fram. Din M-lösning vilar alltså på Chris inställning för M HAR ju inget val som tronföljare. Känner EJ till ngt reallife-ex om i efterhand om uppgraderad rang "vid behov"! Ingen regel existerar som tillåter uppmuntrar det heller. Jag försöker förstå dina tankebanor men om exvis V (och E) kliver AV av längtan efter civilt liv/Ds hälsa försämras så "kan" ej åxå CPmfru hoppa av samtidigt…då riskeras monarkins fortlevnad!


 292. Kerstin Bergström skriver: 11 februari, 2014

  #292 Erik Skitsnack skapas av avund ,sprids av hatare,accepteras av idioter och handlar om oskyldiga.Varför ägnar du dig inte i ngt som är positivt för dig?? Du skulle må bättre då ,som det är nu är du negativ och rent av elak.


 293. Eva skriver: 11 februari, 2014

  # 283. Kerstin Bergström
  Jag skrev inte att internationella tidningar har publicerat n_kenfoton på SH, eftersom hon ännu inte är en officiell person. Men gifter hon sig med C-P, så blir hon det och då lär de göra det.

  # 286. Pensionär
  Oj vad du tar i. Att kalla Mette-Marit för narkoman, är som att kalla alla som har smakat alkohol för alkoholister eller alla som har ätit starkare värktabletter för tablettmissbrukare. Mette-Marit är och var en skötsam tjej med barn utbildning och egen försörjning, du kan inte jämföra henne med SH, de har spelat på två helt olika planhalvor.


 294. Marguerithe skriver: 11 februari, 2014

  "295" Eva,
  Nåja, det var väl ganska allvarligt faktiskt och av den anledningen fick MM göra offentlig avbön. Nu glömmer man ju fort och det är ju tur det. Svenskarna på dessa sidor tänker inte glömma Sofias ungdomsbilder om man ser hur tonerna går.


 295. Pboo skriver: 11 februari, 2014

  #293 emma_h

  Min tankegång är; att om det inte finns lagar som förbjuder att någon exv. ingift ‘upphöjs’ i titlar vid ev. framtida behov, då borde det vara möjligt att göra detta och då spelar det ingen roll att det inte direkt ‘uppmuntras’. Finns det inga lagar/regler som förbjuder ett sånt förfarande, då borde det vara fullt möjligt att P Carl Philips framtida maka initialt inte erhåller någon titel, varmed hon inte heller kommer att tillhöra Kungahuset och inte heller representera själv, samtidigt som P Carl Philips behåller sina titlar – precis som P Madeleine och Chris. Samtidigt som om behovet av någon anledning skulle uppkomma, att hon eller/och Chris, ‘upphöjs’ till de titlar/positioner som behövs för att deras respektive (P Carl Philip el P Madeleine) ska kunna ta över kronan. Tror att Chris verkligen älskar P Madeleine o skulle gift sig oavsett tvingats t titlar!


 296. Singoalla skriver: 11 februari, 2014

  Men låt dem publicera bilderna, förstår inte varför det är så farligt med nakenhet. Om man inte har snuskig fantasi, och det verkar många som skriver här ha!


 297. lina skriver: 11 februari, 2014

  Ska Sofia o CarlPhilip skaffa familj är de på tiden att de förlovar o gifter sig.De är ju inga undommar längre o ären drar iväg.


 298. emma_h skriver: 11 februari, 2014

  Nej PBOO dina idéer är "varken genomförbara eller realistiska" på tron-nivå! Chris blev kär i personen M – ej HKHaren M! Ej heller betvivlar jag Chris kärlek isig…MEN fakta kvarstår olika vittnesmål om Chris "so far" är rörande eniga om att C är 1 mkt privat person Bara det talar för att C övervägt sin roll som gift prinsess-make MKT noga. OM det ej "spelat roll" skulle C per auto ha tagit sin hertigroll, lagt till 1 sve medborgarskap flyttat hit o börjat hkhjobba åt khuset redan nu… ELLER så hade C vid frieri bett M bli civil & Mrs O´Neill istället Tydligen nåt som M övervägt, informerat CG om men nekats bli civil Därav kompromiss-sitsen för Ms make 2013! Han VILL jobba m sitt & leva normalt i skymundan det uppgav hovet självt, som framledes har noll rätt att KRÄVA något av C enligt gällande praxis regelverk, Chris är civil person & därtill ickesvensk m egna livsval. Och Morganatiska äktenskap= Onormala Undantag i HKHkretsar


 299. gulli skriver: 11 februari, 2014

  # Eva 277. # och # Erik 292. #:
  Bra skrivet!
  Ni har helt rätt båda två, – håller med er till hundra!


 300. Karin Nilsson skriver: 11 februari, 2014

  # 283 Kerstin Bergström. Googla på Slitz Sofia Hellqvist så kan du läsa vad världspressen skriver om prinsens Sofia.
  Där finns också ägare till bilderna som säger att många, speciellt den tyska skvallerpressen, vill köpa bilderna.


 301. Pensionär skriver: 12 februari, 2014

  #295
  Men tycker du att man kan kalla Sofia för nakenmodell för en eller några bilder. Det är ju samma bilder som tydligen visats under massa år, alltså inga nytagna. Mette Marit blev väl skötsam när hon träffade Hakon. Gäller inte ungdomssynder alla människor eller gäller de bara de du inte tycker om. Det är väl ingen som vet hur många gånger eller hur många år Mette Marit höll på. Att då bara skylla på ungdom är inte helt rätt.


 302. Erik skriver: 12 februari, 2014

  Jag tycker att Kerstin Bergström angrepp på personers inlägg visar på respektlöshet mot andras åsikter. Språket hon använder är anmärkningsvärt och aggressivt. Hon håller inte god ton. Tycker man inte som henne eller kommer med fakta blir man direkt påhoppad som person.


 303. AnneSvenskDamtidning skriver: 12 februari, 2014

  Det är väl helt klart att Sofias avklädda bilder inte är förenliga med kunglig status. Hon förstår det säkert själv och att detta är hinder när man ska gifta sig med en prins. Ytterst är det en politisk fråga om
  kungahusets nedgång eller fall.I ett mångkulturellt Sverige bör man nog inse att våra representanter inte ska komma ifrån utviknings
  branschen det ger helt helt fel signaler om svenska kvinnor.
  Svenska kvinnor är välutbildade, hårt arbetande och skattebetalande
  kvinnor som försörjer både sig själva och sin familj.
  Utifrån att kungahusets främsta uppgift är att vara representanter för sitt land är blir deras tidigare meriter av yttersta vikt.


 304. Kerstin Bergström skriver: 12 februari, 2014

  #302 Karin Nilsson Jag behöver inte Googla ,Dessa bilder har funnits i denna tidning på olika länkar.Jag upptäckt en gång att det var falskt foto på henne.Kroppen var inte hennes men huvudet.Vad ger du för det? Det är så lågt gjort att det ej finns ord för det.Inte bara mot Sofia utan för damen med kroppen även henne.Man gör inte så.Samma bilder som du har sett i Slitz ,Är samma bilder som i kalandern alltså ej nytagna.Hon gjorde endast en fotografering.Jag har även läst fotografens uttalande.


 305. marykMaryKristiansen skriver: 12 februari, 2014

  din 110 Bittan:
  Den dagen Sofia blir CPs fru skal jeg minne deg om din mening om Sofias mangelfulle kompetanse for å bli hans fru!!!!!!!!!!!Hvordan vet du at hun ikke duger? Mabel dugde som prinsens fru, likeså MM og mange flere! Er du synsk eller er du så full av fordommer at du blir helt forblindet av din egen forakt for Sofia??
  Sofia ser ut som en frisk ung dame, som er selvgående, med selvtillit og bra "motor" når det gjelder engasjement for de fattige!
  hva mer trenger prinsens fru? En akademiske utdanning vil hun ikke kunne bruke – da er det bedre med utvalgte temaer/emner som: Utviklingsarbeid, prosjektadministrasjon. Erfaring fra hjelpe-arbeid har hun allerede, som de fleste nygifte prinsesser ikke har! Hun snakker flytende engelsk, som er det kongelige fellesspråket.
  I tillegg har hun prinsens kjærlighet og kronprinsesse-parets støtte!


 306. marykMaryKristiansen skriver: 12 februari, 2014

  #111 Styleisall:
  Just presis! Helt enig!


 307. marykMaryKristiansen skriver: 12 februari, 2014

  # 117 Ingela:
  Ja, fortell oss hva mer Sofia har med seg! Det virker som du vet det, siden du kommer med antydninger….
  Hvis det ikke kan dokumentere noe kriminelt og umoralsk enn nakenbilder, så er du selv i nærheten av å være kriminell i o m at du sannsynligvis bedriver løgnaktige personangrep for å sverte Sofia!


 308. Eva skriver: 12 februari, 2014

  # 305. Anne

  Väl formulerat, det är precis det som det handlar om. Några i diskussionsforumet vill göra gällande att det handlar om personlig mobbing av SH, men de förstår inte skillnaden mellan person och sakfråga.


 309. LillaMysvenskdam.se skriver: 12 februari, 2014

  Hur kan du ens jämföra Prinsessan Lilian med Sofia?! Lilian fick avstå från barn och leva i skymundan i många, många år, för att till sist, vid 62 års ålder får sin prins officiellt. Det är inte många som hade klarat av. All heder till prinsparet Bertil och Lilian!


 310. Mona skriver: 12 februari, 2014

  Nu kan man inte publicera bilder hur som helst.
  Fotografier ägs av en bildbyrå eller en fotograf som ska
  ge sitt tillstånd till publicering.
  Men privat personer har ingen hyfs utan de lägger ut bilder
  utan att ha frågat.


 311. marykMaryKristiansen skriver: 13 februari, 2014

  # 120 Marguerithe:
  Ja, jeg stoler faktisk mer på dronning Silvia enn på de mobbende sur-tantene her på sidene…


 312. marykMaryKristiansen skriver: 13 februari, 2014

  # 121 point:
  Ja, SH har vist/visat seg å være en dame med god psyke, som er i stand til å gå med hevet hode til tross for mobbing, nedvurdering og skit-sverting! Og hun er dermed kvalifisert til å være i offentlighetens lys – det har hun jo dokumentert gang på gang i flere kongelige sammenhenger – hvor hun har gjort en god framtoning!


 313. marykMaryKristiansen skriver: 13 februari, 2014

  # 129 Chris og # 130 My:
  Nei, det er ganske sikkert at det er prins CP som gifter seg med Sofia som blir hertuginne eller prinsesse!


 314. emma_h skriver: 13 februari, 2014

  MaryKpåstående_"…som gifter seg med Sofia som blir hertuginne eller prinsesse!…"

  nej Mary K
  EJ fråga om ena ELLER andra titeln för Sofia…utan huruvida hon blir kunglig/betitlad eller inte – om JA så antar hon självklart feminin motsvarighet av makens rang & titlar
  CPs titlar är medfött Prins OCH i tillägg som nyfödd Hertig
  hertiginna är inte egen titel i sig, utan sekundär dvs tilläggs-titel
  (något annat hertigdöme än makens får ej ingifta)


 315. Marita jarl skriver: 4 mars, 2014

  Jag tycker att det är märkligt att "Familjen" inte har genomskådat Sofia. Detta är en tjej som aldrig har haft ett riktigt arbete , som har sökt uppmärksamhet genom diverse tvivelaktiga aktiviteter och som nu har "lyckats" med sitt uppsåt nämligen att få leva i sus och dus utan att behöva göra många handtag.
  Att CP skulle avsäga sig sina privilegier och apanage för sin kärlek skull finner jag osannolikt. Vad ska dom leva av då? CP lär aldrig få något vanligt arbete och ska dom leva på hans förmögenhet så lär den sjunka undan ganska snabbt med den livsstil han är van


 316. KatarinaSweden skriver: 9 mars, 2014

  Ni som skriver positvit om Sofia HELL (=helvete på engelska) qvist är väl släktingar eller vänner. Vi som uttalar oss om hennes bakgrund och omoraliska livsval ifrågasätter varför vi ska acceptera att hon skulle få bo gratis i vissa av Sveriges slott och herrgårdar och vi ska niga/bocka och tilltala henne med "ers majestät" – ifall hon gifter sig med prins Carl Philip. Det är förresten helt oväsentligt vad våra kompetenser, bakgrunder och utbildningar är – vi ska inte representera svenskarna och Sverige i officiella sammanhang!


 317. KatarinaSweden skriver: 9 mars, 2014

  Alla svenska, kungliga gemåler/drottningar från och med den förste Bernadotte (Carl XIV Johan) fram till den nuvarande kungens mamma (Sibylla) var av europeisk adel. Igenom dessa är kungen släkt med alla föredetta svenska kungar. Döttrar till t.ex. Gustav Vasa gifte sig med tyska prinsar vars ättlingar gift sig med Bernadotte prinsar. Kung Carl VXII Gustaf är också släkt med de övriga europeiska kungahusen och är till och med en av arvtagarna till den engelska tronen.
  Den svenska kungafamiljen Bernadotte är otroligt "fin"!


 318. KatarinaSweden skriver: 9 mars, 2014

  Carl XVI Gustaf


 319. Magdalena skriver: 22 juli, 2014

  Singoalla #221 Jag skulle kunna ge dig en lång rad av länkar. Jag kan ge dig en som dels visar hur CP inte respekterar kungahusets regler (vilket också framkommit tidigare) och som också visar vad hans mor tycker. Läs och begrunda : http://www.expressen.se/noje/extra/nu-struntar-prinsen-i-hemlighetsmakeriet/ Länken hittade jag på en annan av sidorna här.

  Anne #304 Instämmer helt!


 320. Magdalena skriver: 26 juli, 2014

  Chris #129 Det står redan mycket utomlands om Sverige och kungahuset, mycket som man inte vill läsa, men som återspeglar omvärldens syn på Sverige. På nätet och i tidningar men det kommer sällan fram här.


 321. Magdalena skriver: 28 juli, 2014

  Solveig #21 Det hela berodde på Prins Bertils och Lilians lojalitet mot kungahuset. Han gifte sig inte, som övriga med en kvinna av folket. Han väntade för att vara den reserv som kungen behövde. Lilians beteende under alla de åren var fantastisk. Hon gjorde inget väsen av sig utan höll sig i skymundan. De visste inte hur framtiden såg ut för dem och de offrade också möjligheten att få barn pga den långa väntan och lojaliteten. Lilian uppträdde mycket värdigt efter de var gifta och gjorde inte stort väsen av sig då heller, annat än att hon var närvarande vid representationer och mer öppet tillsammans med kungafamiljen. I den här länken förklaras en del :
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Successionsordningen " Då man inte ville frånta kungens farbror prins Bertil hans arvsrätt till tronen (inte minst av det skäl att det var praktiskt att ha en myndig tronföljare som kunde vikariera för kungen så länge dennes barn fortfarande var omyndiga) infördes en särskild övergångsregel som gav prins Bertil arvsrätt till tronen efter kung Carl XVI Gustafs ättlingar. Denna övergångsregel blev obsolet när prins Bertil avled 1997. "


 322. Magdalena skriver: 28 juli, 2014

  Erik #105 Jag har också funderat på det där med kontonr. Så lite insyn som möjligt .. ?
  Jag skulle gärna vilja se årsredovisningen så man får en bild av hur mycket som kommer in och hur det används. Det brukar inte vara så svårt att hitta. men jag hittar bara för 2012.
  Kan någon tipsa mig om var jag kan hitta 2011 och 2013?


Annons

Laddar