Prins Carl Philip på Årets Kock

Prins Carl Philip på Årets Kock
Annons

carl-phiip-ibl

Prins Carl Philip delade ut Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld till Filip Fastén, Årets Kock 2014.

I fredags deltog prins Carl Philip i juryarbetet vid tävlingen Årets Kock och delade sedan ut pris till vinnaren av “Årets Kock 2014”, som blev Filip Fastén. De tävlande lagade först helstekt svensk anka med apelsinsås som trancherades framför domarna.

carl-philip-hovet-FB

Som rätt nummer två tillagades en modern rätt på huvudråvaran skrei och pilgrimsmusslor. Prinsen deltog i jurygrupp 2 som bedömde den moderna rätten.

carl-philip-kock-ibl

Prins Carl Philip delade därefter ut Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i silver till Martin Brag samt i guld till vinnaren Filip Fastén.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL och Kungahusets Facebooksida

httpv://youtu.be/BudMsXDGJE80%

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

24 kommentarer till “Prins Carl Philip på Årets Kock”

 1. My skriver: 10 februari, 2014

  Ännu en viktig arbetsuppgift som gör stor skillnad för Sverige och världen i övrigt, imponerande….


 2. Lea Irmeli skriver: 10 februari, 2014

  My, har du gjort något imponerande för wärlden eller för Sverige för den sakens skull den sista tiden. Jag är säker att dessa unga människor uppskattage prinsens närvaro.


 3. snickarjohn skriver: 10 februari, 2014

  Lea Irmeli,
  Om signaturen My arbetat, betalat skatt, tagit hand om sina ev barn m a o det som folk i allmänhet gör, då har hon gjort mer än ovan nämnde herre.


 4. Maja skriver: 10 februari, 2014

  Tänk var matlagning har blivit märkvärdigt så fort män kommer in i bilden.


 5. snickarjohn skriver: 10 februari, 2014

  Här kan Ni läsa om juryns medlemmar.
  Alla fackmän/kvinnor med stort kunnande.
  Tänk om segraren vann med en rösts övervikt…..

  http://www.aretskock.se/press/pressmeddelanden/kockelit-ingar-i-juryn-for-arets-kock-2014


 6. My skriver: 10 februari, 2014

  #2, jag lever inte på apanage…..


 7. My skriver: 10 februari, 2014

  #2..eller med förtydligande – bidrag.


 8. Sthlm skriver: 10 februari, 2014

  Hur kan man vara så elak att man fortsätter sätta nya lappar i händerna på Carl Philip när han verkar ha så svåra lässvårigheter. Någon annan kunde väl läsa upp motiveringen och Carl Philip överlämna priset. Varje gång Carl Philip läser innantill blir hans handikapp så synligt. Det går inte att skämta bort, som hans rådgivare helt uppenbart har fått för sig att det gör.


 9. Eva skriver: 10 februari, 2014

  Kort skägg kan vara kul någon gång på semestern. Nu måste han emellertid raka av sig detta långa skägg. Det ser bara ovårdat ut. Likadant håret med allt fett.

  Modet nu är riktigt kort, tom. snaggat. Vissa bohemer, som är för engagerade och upptagna med annat låter håret växa under en period, men jag tror inte gäller Calle P.

  Hans pappas hår har varit lika, men han levde ju under en annan tidsperiod, när modet var annorlunda. Men aldrig har han haft långt skägg!


 10. Maja skriver: 10 februari, 2014

  #7 Är det något fel att få bidrag??
  Jag får EU bidrag emellanåt till den verksamhet jag bedriver.


 11. caterineg skriver: 10 februari, 2014

  Vad elaka ni är, antingen kritiseras han för att han inte har några uppdrag eller att han gör saker eller har uppdrag och gör saker. Avundsjuka är en mycket ful egenskap.Dessutom blir man rynkig och förgrämd av avundsjuka. Hyn i ansiktet blir dessutom lite grönaktig.


 12. Kerstin Bergström skriver: 10 februari, 2014

  My #6 o 7 När ska du lära dig att det är bara kungen ,som har apanage .C-P får endast pengar när han gör uppdrag.Då för resor och om han är tvungen att ha ngn speciella kläder.Dett gäller även för Madeleine.Tittar man på grannländer ex. Joakim i Danmark som gjorde 33 uppdrag mindre än C-P. Nu är det så att de som har hand om kocktävlingen har väl bett hovet om C-P.Då ställer han upp.Slura klaga.


 13. cilla skriver: 11 februari, 2014

  3. snickarjohn! Applåd!


 14. kickr skriver: 11 februari, 2014

  Samma elaka surtanter igång igen!. Uppdragen handlar ofta om att representera och dela ut priser. Sluta med er närmobbning!


 15. Eva H. skriver: 11 februari, 2014

  #12 Kerstin Bergström, du vet väl att Joakim har ett lantbruk att sköta också. Det var väl meningen att CP skulle ta över ett också, men vad blev det av det ?


 16. Olga skriver: 11 februari, 2014

  Till # 2 , Lea Irmeli – Bästa Lia ! Kan berätta för Dig att den stora världen och nagorlunda stora landet Sverige består av mängder personliga små världar =) Där räcker mera än väl om varje person sköter egen lilla värld som signaturen snickarjohn sagt i # 3 . Sedan om man ändå har lust , tid och ork i kvar kan man bidra för den större välden skull på olika sätt …
  tex man kan handla på http://www.stadsmissionen.se/ eller skänka saker, tid och peng…Det finns gott om utsatta , hemlösa och fattiga som sitter/går på gatorna och tigger . Man behöver inte ens åka till Afrika och leka välgörenhet där för att hitta och hjälpa de behövande , de finns här på armavstånd…


 17. Maja skriver: 11 februari, 2014

  #11 caterineg

  "Avundsjuka är en mycket ful egenskap. Dessutom blir man rynkig och förgrämd av avundsjuka. Hyn i ansiktet blir dessutom lite grönaktig." Vad bra att du delar med dig av erfarenheter.


 18. AFia skriver: 11 februari, 2014

  Om nu detta är det han skall göra varför kan inte hans lärare /mentorer se till att han som andra som har exponering i sitt liv och samma svårigheter, träna och åter träna in det han skall säga och lära sig utantill……
  Om han inte har tid så bör han inte ställa upp på dessa krävande "arbetsuppgifter"……


 19. DesiréeSvenskDam skriver: 11 februari, 2014

  Hans nästa "framträdande" är den 3 mars. Är han prins först och främst och vad gör han i så fall till dess?


 20. realist skriver: 11 februari, 2014

  19 Desireé
  he is a full time playboy


 21. Maj-Britt skriver: 11 februari, 2014

  # Kerstin Bergström, kungen har 65 miljoner att fritt förfoga över, du vet väl lika lite som vi övriga, hur många miljoner av dem han ger Carl-Philip.


 22. emma_h skriver: 11 februari, 2014

  Eva H
  Tillfrågad om det för några år sen sa CP rakt ut att just det rörde sig om att vara rådgivande ManagmentKonsult till Stenhammars verksamhet nån gång ibland så det är nog inte riktigt samma roll som Joachims


 23. Marguerithe skriver: 11 februari, 2014

  "22" emma_h,
  Rätt skrivet.


 24. Karin Nilsson skriver: 11 februari, 2014

  Kerstin Bergström. Carl Philip representerar två till tre dagar per månad. Efterfrågan kan inte vara särskilt stor när man ser hur hovet väljer.
  Det s.k. apanaget är ett anslag till Hovstaten inte till kungen. När Daniel kom in i familjen anhöll kungen om en höjning av anslaget, men fick inget gehör för det. När C P tappade sin plånbok sa upphittaren att det stod Svenska Hovstaterna som ägare på hans bank- och kreditkort.


Annons

Laddar