Prins Carl Philip på stipendieutdelning

Prins Carl Philip på stipendieutdelning
Annons

carl-philip-ch

Prins Carl Philip var i farten igår med, då delade han ut stipendier ur Prins Bertil och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse.

Under tisdagen delade prins Carl Philip ut stipendier ur Prins Bertil och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse på Kungliga slottet.

Annons

carl-philip-ch-1

Årets stipendiater är: Göran Andersson, Idrefjällens Orienteringsklubb, för att kunna utveckla orienteringssporten i Kina genom att gå ett “mentor-trainee”-program i Kina. Martin Wiklund, Roslagens Golfklubb, för att genom studier i kommunikologi utveckla kompetens inom området för utlärande. Sara Ridderlund, Spånga Hockey, för att vidareutbilda sig vid elittränarutbildningen ETU.

carl-philip-ibl

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL Bildbyrå/Charles Hammarsten

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Prins Carl Philip på stipendieutdelning”

 1. Jennifer Wan Massör skriver: 15 januari, 2014

  Sveriges snyggaste karl är han!


 2. Susanne Svärd skriver: 15 januari, 2014

  Han bevisade på Idrottsgalan att han är en fantastisk talare! Vilken succé han gjorde!


 3. lisa larsson skriver: 15 januari, 2014

  Stilig karl, synd man passerat de 50 !!!!


 4. Sthlm skriver: 15 januari, 2014

  Ja, snälla kungen; Släpp fram sonen och låt honom representera i stor omfattning. Prins Carl Philip känns så äkta! Den yngre generationen verkar föredra honom framför övriga i kungahuset.


 5. ANNA skriver: 15 januari, 2014

  Fantastisk talare är väl att överdriva.


 6. Maja den första skriver: 15 januari, 2014

  Inget ont i att utveckla orienteringssporten i Kina. Men det vore bättre om man satsade på att utveckla demokratiska- mänskliga- och djurrättsliga frågor.


 7. Margareta Svanström skriver: 15 januari, 2014

  Jag tittade också på Idrottsgalan och håller helt med om att Prins Carl Philip gjorde succé. Jätteroligt verkligen!
  Margareta Svanström
  Vallentuna


 8. AFia skriver: 15 januari, 2014

  Möjligtvis ett godkänt ett tal, av hur många vid 35 års ålder……
  Gör det honom förutom sååå snygg ochså en sååå bra talare i allmänhet…

  Har han kanske gått på någon kurs där han t.ex. får öva att hålla ett oförberett tal i ett oförberett ämne…
  Han kanske borde ta den managementkursen……, eller…..


 9. Lena skriver: 15 januari, 2014

  Så lätt det är att klaga på andra när de talar eller gör ett framträdande. Hur är ni själva när ni ska tala inför en stor publik? Garanterat så är det inte många av er som har gjort det och när ni har gjort det så har det nog inte gått så bra. Jag vet! Han är en offentlig person, han har fått undervisning om hur han ska göra. Men man kan få hur mycket träning och vara osäker ändå. Det är något som krävs praktisk träning varje vecka. Till och med skådespelare har svårt att tala inför folk. Och ja, jag har gått 3 olika kurser i presentationsteknik med högsta betyg, jag tycker om att tala inför folk och får alltid beröm för min tydlighet mm. Så ni behöver inte attackera mig


 10. Anita W skriver: 15 januari, 2014

  Ja, vi vill se mer av vår representativa prins. Både han, Daniel och Victoria ger ett ödmjukt intryck. Jättefina är ni och jag är stolt över vår fina kungafamilj.


 11. caterineg skriver: 15 januari, 2014

  Nog är det lite löjligt att höja prinsen tillskyarna för ett litet tal häromkvällen, som om man tycker synd om honom. Han är en vuxen man och väl förberedd och fostrad så visst ska man kunna begära av honom ett litet tal. Om han skulle släppa loss lite och vara sig själv så skulle han bli jättecharmig och populär. Privat där han känner sig hemma är han säkert hur trevlig som helst. Men att veta att vartenda ord vägs på guldvåg och kritiseras skulle göra vem som helst nervös och säga fel. Kungen har ju också svårt att prata så man förstår, även Silvia. Daniel och Victoria är väl de enda som kan prata något så när. Men prins Carl Philip är min favorit i kungahuset.


 12. Karin Nilsson skriver: 15 januari, 2014

  Det minsta man kan vänta sig av en vuxen man i hans ställning är väl att han klarar av ett kort, inövat, anförande. Något egentligt tal var det ju inte. Om det, som # 9 Lena, skriver behövs praktisk träning varje vecka är det väl bara för prinsen att börja jobba varje vecka. Han har ju själv sagt att han är prins i första hand.


 13. Margueritesvenskdam.se skriver: 16 januari, 2014

  Är benägen att hålla med nr 6. Maja, men det skulle förstås inte hamna inom området idrott …….


 14. Mona skriver: 16 januari, 2014

  Nu handlar denna stipendieutdelning om idrott.
  Så då kan det vara lite svårt att ge det till en miljövetare.
  Eller hur Maja den förste.


 15. Maja den första skriver: 16 januari, 2014

  #14 Tack för din kommentar, läst men ej förstått. Vad menar du med "svårt att ge till en miljövetare"? Här blandar vi nog ihop äpplen och päron. Min kommentar avsåg mänskliga- och djur rättigheter som är rätt eftersatta i Kina. Låt dem orientera för all del. Men en viktigare rientering i allmänhet mot en värdig demokrati vore fint, tycket iaf jag.


 16. Maria skriver: 16 januari, 2014

  Vi har en både snygg och trevlig prins.Jag tror att han tillsammans med Sofia kommer göra ett lysande jobb.Han har alltid varit blyg och inte tyckt om att stå i centrum och symas.Tänk er själva in i att då vara tvungen till det.Förra året gick det ju lite tokigt,men han tog igen det med bravur i år.Heja på Carl Philip! Hoppas att vi får se mer av dig


 17. Maryou skriver: 16 januari, 2014

  16. Maria, det är nackdelen med att vara kunglig: man är tvungen att klara av och att delta i saker som man kanske inte är riktigt lämpad eller mogen för. Den lille prinsen kommer säkerligen att sköta sig bättre och bättre med tiden.


 18. HelenaKungligawebben skriver: 16 januari, 2014

  Carl-Philip är mest sympatisk i kungafamiljen, gör inte sig så märktvärdig som resten av familjen.


 19. Kerstin Bergström skriver: 16 januari, 2014

  #12 Karin Nilsson Hur skulle anförande vara inövat?? De visste ju inte vem som hade vunnit när de klev upp på scen.Det var telefonröstning.Titta du på programmet?Jag tror inte det bara ngn är negativ så följer du den tråden.Börjar faktiskt tycka synd om dig.Du,som påstår , att du är sjuksköterska borde ha empati för en som är dyslektiker. En lag får man inte löjlig göra en handikappad .Det borde du som sjuksköterska veta.


 20. Karin Nilsson skriver: 17 januari, 2014

  # 19, Kerstin Bergström. Oberoende av vem som än vunnit skulle han troligen använt precis samma ord. Som också de flesta andra prisutdelarna. Det är väl klart att de hade tänkt ut på förhand vad de skulle säga.
  Jag förlöjligade inte vare sig C P eller hans handikapp. Jag sa att en vuxen man i hans ställning som fått experthjälp hela livet borde klara av att säga några ord utan att hyllas. Hans problem är ju inte talet utan läs- och skrivsvårigheter.
  Jag är den sista som skulle komma på tanken att håna en handikappad. Min egen bror har sen födseln en svår CP skada och behöver hjälp dygnet runt. Tyck mera synd om dig själv som misstror och anklagar en för dig helt okänd medskribent.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar