Prins Carl Philip väljer en tysk lyxbil – även privat

Prins Carl Philip väljer en tysk lyxbil - även privat
Annons

Prins Carl Philip väljer tyskt. I alla fall när det gäller bil, en lyxig Porsche, som flickvännen Sofia gärna åker i.

Prins Carl Philip har en tysk mamma, drottning Silvia, och en tysk farmor, prinsessan Sibylla. Så valet av bil är väl knappast märkvärdigt med tanke på att Volvo och SAAB inte längre är fullt så blågula bilmärken längre. Carl Philip väljer tyskt – och bäst av allt glider han fram genom kungariket nästan helt gratis. Sedan november rattar han en ny Porsche Cayenne S hybrid med fyrhjulsdrift. Bilen är dessutom billig i drift för prinsen, den kostar honom nämligen inte krona.

Annons

Hybridbil

Motorprinsen har under året tävlat för racingstallet Flash Engineering och ägaren Janne ”Flash” Nilsson ser det som helt naturligt att prinsen även kör Porsche privat.
–Han provar hybridbilen och ser vad han tycker, säger han till Aftonbladet.
För Porsche ser väl Carl Philip som ett perfekt ansikte utåt och sponsrar honom med lyxåket, som före jul stod parkerad utanför prinsens och Sofia Hellqvists gemensamma bostad vid Slottsbacken.

Till Storlien

Parets jungfrufärd gick till Storlien, där en fotograf fångade en mycket snöig Porsche Cayenne med kungasonen i förarsätet. Bredvid satt kuttersmycket Sofia Hellqvist, som mer än gärna gratisåker med sin prins.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, IBL.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

43 kommentarer till “Prins Carl Philip väljer en tysk lyxbil – även privat”

 1. Karin skriver: 6 januari, 2011

  Carl Philips Porsche Cayenne S – jag antar ? 😉
  http://myroyal-myroyals.blogspot.com/2011/01/carl-philip.html


 2. Ullahttp skriver: 6 januari, 2011

  Prins Carl Philip!
  God förtsättning på det nya året med framgång i biltävlingar. Kör den bil Du vill som är säker och har lyxig standard oavsett om den är gratis för Dig.
  Det kommer säkert fler avundsjuka kommentarer i det kommande året.
  Ha det bra och trevligt det kommande året med arbete och privat med den vackra Sofia


 3. Ansan skriver: 6 januari, 2011

  Jag förstår mig inte på Dig, Prins Carl Philip. Du verkar inte vilja vara kunglig när det gäller de plikter och ansvar man har som prins men gärna kungliga privilegier. Detta kommer aldrig att hålla i längden. Du kommer om du fortsätter med denna stil vara tuvan som stjälper hela lasset. Ta tex de arv Du fått som gården i Srömland mm. Det var arv till en prins men hade Du Carl Philip fått ärva om donatorn hade vetat att han flyttar in där med en slitzbrud.? Du utnyttjar stugan i Storlien , en gåva från svenska folket och bor där med samma slitzbrud. Det var väl ändå inte meningen. Sofia är säkert en rar tjej men någon prinsessa kommer hon aldrig att bli.Varför har hon så dåligt omdöme så att hon inte drar sig ur denna allians med omtanke om hela kungafamiljen. Jag förväntar mig att kungafamiljen vill stödja svenskt näringsliv. Kör mang gratis bör det iaf vara svenskt. Carl Philip, svenska folket är säkert öppna för de flesta förslag ang flickvänner men i detta fallet är det NO. De flesta jag känner skulle aldrig acceptera Sofia som flickvän till sina barn och då menar jag att de bara är vanliga Svensson uti Svedala. Tror att du känner dig provocerad av det motstånd du har fått pga detta val. Hade du varit min son hade jag bett dig att ta lång tid på dig för att fatta rätt beslut för oavsett hur du väljer kommer det att få stora konsekvenser. Sofia och du kanske har en fantastisk vänskap och det är fint men tänk också på din familj och vilka konsekvenser detta kommer få för dem alla.


 4. helena.a skriver: 6 januari, 2011

  Jaha, jag trodde inte de kungliga skulle sponsras. Dags för Cp att avsäga sig titeln tycker jag.


 5. Lars Andersson skriver: 6 januari, 2011

  Vad säger skattemyndigheterna? Det är ju en typisk förmånsbil.


 6. Midnattsol skriver: 6 januari, 2011

  Klart att Sofia gratisåker.. Det har hon ju gjort hela livet..


 7. rasmus skriver: 6 januari, 2011

  Carl Philip Bernadotte, som han sa i “Året med kungafamiljen””har nog pappas miljtänk smittat av sig på oss barn…..” Hur undrar man ?
  Det blir ju så trovärdigt då man samtidigt nöjeskör lyxbilar, vilket han delar med sin far . Man undrar hur man tänker på hovet, ena dagen delta i jippo för miljön för att nästa dag köra lyxbilar för nöjes skull eller köra lyxbåtar på rivieran. särsklit trovärdigt blir INTE miljötänket.
  Önskar herr Bernadotte all lycka med “naken Sofia” och förhoppningsvis mer betudelsefulla insatser än köra snabba bilar eller ta emot julgranar


 8. MartinzzonSvenskDamtidning skriver: 6 januari, 2011

  Bra kvalite på “Tyska” bilar
  Kör själv en bil med tyskt märke
  men ej en Lyxbil.


 9. Ina skriver: 6 januari, 2011

  Synd att C-P är så kort i rocken för han är riktigt söt annars – påminner om Orlando Bloom! Jag har svårt att tro att varenda människa som som inte är 100% pro fam B all the time är avundsjuka… Det kan ju finnas andra orsaker till att man inte gillar en människa eller en företeelse än just avundsjuka, faktiskt:D


 10. Sthlm skriver: 6 januari, 2011

  Är utvikningstjejen prins Carl Philips flickvän – svar från hovet önskas.
  Självklart gör prins Carl Philip precis vad som faller honom in, men hur är det egentligen ställt med kungaparet? Hur kan de upplåta sin stuga åt en utvikningstjej, som alltjämt ligger naken på nätet och som har ett högst tvivelaktigt förflutet, samt dessutom tillåta att hon bor tillsammans med prins Carl Philip på Slottsbacken med gemensamma fester under kristallkronorna? Att tjejen lyckats snärja prinsen är inte så konstigt, han är ju man och hon siktade som bekant högt, men att kungafamiljen inte är mer rädda om sitt rykte, med tanke på allt som har framkommit under år 2010, är märkligt?


 11. Lövis i farten! skriver: 6 januari, 2011

  Prins Carl-Philip skall enligt gällande lagar, även för kungahuset, ta upp förmånsvärdet av Porschen. Den har kring 135.000:- per år som förmånsvärde. Jag känner inte till exakt vilken extra utrustning den har. Dessa 135.000:- skall beskattas, arbetsgivaravgift erläggas.
  Prokörning är ett uppdrag från Porsche och tävlingsstallet. En bil man har som uppdrag att prova, som används privat, är en bilförmån. Inga undantag finns..
  Om prinsen ej följer gällande lagar, porsche inte erlägger skatter etc. är det tal om skattebrott. Carl-Philip har ingen immunitet gällande skattebrott.

  Har inte kungahuset nog med skit i garderoberna redan ?


 12. Annelie skriver: 6 januari, 2011

  Det handlar inte om avundsjuka. Vårt kungahus har ju som policy att inte göra reklam för enskilda företag, Nu får prinsen en gratis porsche och “prövar hybridbilen för att se vad han tycker”, Den institution som kungahuset bör försöka stå över misstanke avseende misstanke om bestickning,
  Jag tycker det här är i samma gränsland som Victorias bjudresa till bröllopsresa.
  Vi subventionerar Carl-Philip och Madeleines livsstilar med avsevärda summor skattemedel. Jag tycker att de kan betala för sig själva. Om inte annat för att hålla kungahuset över misstanke.


 13. gunilla skriver: 6 januari, 2011

  Nog blir det Victoria och Daniel som “raddar kungahuset” – som mamma Silvia gjorde pa sin tid.
  Lyckligtvist fanns det inte da skandalreportage om hennes far. I dagens lage hade det varit omjoligt for henne att bli drottning, med en sadan belastning, hur orattvis det an ar.
  Om Daniel har ingen kunnat saga ett ont ord. Utom att han ar “vanlig” och hans familj ar medelklass. Lojligt nar man tanker pa hur den sa kallade overklassen bland kungahusets bekantskapskrets ibland har betett sig.
  Madeleine ar kycket uppskattad i New Yorks jet set sallskapsliv och kanske det ar dar hon stannar.
  Vid 32 ars alder borde Carl-Philip fa gifta sig med vem han vill och arbeta med det han vill men inte pa skattebetalarnas bekostnad.
  Det ar inte sa mycket pengarna som symboliken i det hela.
  Som engelsmannen sager: “You can’t eat your cake and have it too.”
  Det har Martha Louise insett. Man kan inte kalla sig kunglig hoghet och inhamta apanage om man samtidigt gifter sig med en tvivelaktig person och agnar sig at kontroversiell verksamhet.
  Forutom Prins Daniel, ar den enda helt flackfria personen bland de yngre kungligheterna kronprinsessan Mathilde i Belgien.


 14. Karin skriver: 6 januari, 2011

  Förstår inte vad ni anser är så fel med Sofia Hellqvist. Hon är inte sämre än vare sig Daniel Westling, Silvia eller Jonas Bergström.


 15. Tina skriver: 6 januari, 2011

  Snygg bil Carl Philip..!
  Som estet och designer så väljer du självklart skönhet..bilen är en underbar inramning till din vackra Sofia!!!
  Att sedan svenska folket tyvärr består av osmakliga töntar utan stil..som Ansan t.ex..det ska du bara nonchalere!!!
  Vi som är i majoritet välkomnar både vackra Sofia och valet av bil…Well done!!!


 16. Helena A skriver: 6 januari, 2011

  #14 karin: jo hon är mycket sämre än Daniel, Silvia och jonas.


 17. ATL skriver: 6 januari, 2011

  #14 Karin – Which planet are you lving on? There is a thousand galaxies between the queen, prince Daniel and Ms. Hellkvist.


 18. BEN skriver: 6 januari, 2011

  #15
  Nej, republikanerna är inte i majoritet – än!

  Men om kungafamiljen fortsätter acceptera prins Carl Philips val av flickvän, dvs. nakentjejen på internet, och dessutom bjuder in henne till familjens olika bostäder så kan vad som helst hända med monarkin. Självklart bör Carl Philip få leva med vem han vill, men inte som prins. Han borde omgående avsäga sig eller fråntas prinstiteln om han är sambo med “nakentjejen”. Moralen bland svenska folket är högre än vad kungen och hans son kanske tror.


 19. caterine skriver: 6 januari, 2011

  Jag undrar hur många föräldrar som kan bestämma om sina 32-åriga barns tillkommande. Har inte CP människovärde och får göra som han vill i det fallet. Jag tror och hoppas att han avsäger sig prinstiteln och de förmåner som “vi” betalar så att han slipper dessa krav som tydligen de flesta har, troligen kommer han att göra det när Victoria får barn, för att tronföljden skall säkras. Tänk om CP eller Madeleine blir kung/drottning en dag, då kan man tala om usla regenter.


 20. elsa_67 skriver: 6 januari, 2011

  Sofia har inte gjort något olagligt. Det låter så av alla veta bästare.
  Det är inte olagligt att vika ut sig och hon gör det säkert inte mer.

  Hon passar bra till CP en tjej som är kortare än honom och förhoppningsvis gillar honom.
  Varför skulle han rata henne och leta efter en ny bara för att vara andra till lags.

  Jag trodde att sambo, förlovning och äktenskap byggde på ömsesidig kärlek, men det gäller tydligen inte alla i kungahuset enligt insändarna på denna sida.

  Sätter CP lite fart på studierna vid Alnarp och blir färdig lantmästare och börjar jobba på sitt gods klarar han säg utmärkt utan att behöva leva på skattepengar. Han har säkert den ambitionen också lika mycket som han har ambitionen att dela sitt liv med Sofia. Don´t worry.


 21. Lotta skriver: 6 januari, 2011

  Bra 18 Ben
  Detta bevisar än en gång att Carl Philip inte bryr sig ett dugg
  Jag skäms över hur vårt kungahus ser ut idag inom den yngre generationen. Är det verkligen sådana förebilder vi vill att vårt fosterland skall ha.

  13 Gunilla
  Jag tror inte att Martha Louise uppbär apanage.


 22. ATL skriver: 6 januari, 2011

  Ben, I cannot agree more. Det ser inte bra ut. Jag undrar om hela kungafamiljen ar medvetna om/har sett inte bara “ormbilderna” utan ocksa nakenbilderna med dom hemska svarta skorna. Sag en bild av henne bakifran fran nagon biltavling, haret sag ut som en raggarebruds (gammalt uttryck) bakifran. Walks like a duck, looks like a duck, quacks like a duck… guess what – it is a duck. You can substitute another word for duck. Kungafamiljen kommer att bli “the laughing stock of Europe”.

  Drottningen och prins Daniel har bada stil och klass, och att jamfora Froken Hellkvist med dem ar en forolampning. Prinsen, om han nu ar allvarlig och har bestamt sig for att gifta sig med denna kvinna – vilket vi ju egentligen inte vet nagot om – borde avsaga sig prinstiteln och ga och bo pa sin gard. Herr och fru Bernadotte later fint nog for dem.

  Men som sagt, ingen vet nagot om vad som forsigkommer mellan dem och vad det unga paret har for planer. Vi kan bara spekulera. Men nog ger dom fodder for spekulation. Tack och lov att Ni har kronprinsessan och prins Daniel. Mycket battre an the Danish fashionista. My two cents worth from Atlanta.


 23. Lövis i farten! skriver: 6 januari, 2011

  gunilla !

  Det fanns hur mycket information som helst om Silvias far. Det fanns krav på att regeringen skulle informera sig om det fanns lik i garderoberna hos Silvia eller hennes familj. problem som skulle innebära stora problem för kungahuset vid kontakter med andra stater. Regeringen teg. Vilket idag innebär stora problem gällande kungasfamiljens möjligheter att officiellt representera Sverige i cirka 60% av världens stater. Det får istället bli på låg diplomatisk nivå.
  Vi har en kungafamilj vars PR värde i stor del av världen är noll, så länge inte kungahuset framför en ursäkt gällande vad kungahuset genom historien orsakat övriga världen.

  Det är detta vad det hela handlar om. Inte arssynder personligen, eller jantelagar o.s.v.


 24. lilith skriver: 7 januari, 2011

  Vaäreförfel? Farsan valde ju också tyska rattar…..


 25. Anita skriver: 7 januari, 2011

  Suck…

  Ännu en överklassfavör. Monarkin svävar långt från folket.

  Är det inte dags att svenska folket säger stopp nu?

  Jag mår illa…


 26. Gittan skriver: 7 januari, 2011

  Fick en “blänkare” från en bekant igår som påstår sig läst ett uttalande av Sofia där hon beklagar sig över att hon behöver betala sina tågresor själv…Och “bara längtar efter den dagen hon slipper betala en enda resa till”….
  Stackars människa, om detta är sant… Att ha höga ambitioner är bra, men att ha siktet inställt så till den milda grad på ett liv fritt från lite vardagsbesvär, kan man bara beklaga….


 27. Charlotte skriver: 7 januari, 2011

  Hoppsan! En naken rumpa med tatuering – dessutom blottade bröst (utan orm). Det kanske inte riktigt passar på en kunglig fest.


 28. sophie magnusson skriver: 7 januari, 2011

  CP borde till att börja med lära sig att det är ett lagbrott att köra bil helt snöövertäckt! Att han inte ens ids att ta bort snön från biltaket visar att han är ganska egoistisk. Tänk åtminstone på andra bilister.
  SH är inte en flicka passande en kunglighet utan en riktig golddigger. Hon tror att det är OK att brösta upp sig på varenda bild och det, om något, visar hennes “klass”.
  Avsäg din kungliga titel CP så kan du gifta dig med utvikningsbruden.


 29. William M. skriver: 7 januari, 2011

  #24 Lilith 😀


 30. Eva skriver: 7 januari, 2011

  Gillar Carl-Philip mer efter hans insats på Öland ,kalasbra,
  ser han ofta i Lund och kring Åkarp i sin fina bil, som han ändå
  på något sätt ändå förtjänar.


 31. Saga Perron skriver: 7 januari, 2011

  Allt gnäll om Sofia, berätta istället för CP om alla vackra och kultiverade kvinnor som finns där ute, skicka bilder t ex. han har ju sitt förstånd längre ner, han behöver nog lite hjälp. Jag undrar mest vem som försörjer Sofia, har hon över huvudtaget gått i skolan. Efter som hennes mor rek. henne att söka till dockusåpor, kanske skolgången är bristfällig, och som lite lös kan man klättra långt, eller? Fast deras IQ är nog jämbördigt, då brukar man passa ganska bra tillsammans. Jag vill inte försörja Er. Gott nytt år


 32. Tove skriver: 7 januari, 2011

  Når Mette-Marit klarer å bli kronprinsesse av Norge…..kan vel Sofia bli en prinsesse av Sverige! Vær glade dere svensker for at Carl Philip ikke er tronarving!!


 33. AnneSvenskDamtidning skriver: 7 januari, 2011

  Elsa-67
  Sofia kommer säkerligen få ordentligt betalt om hon viker ut sig igen nu när hon har haft en relation med Carl-Philip Hon kommer säkerligen få ekonomiska fördelar via sin relation med prinsen
  oavsett om de gifter sig eller ej. Sofia är den stora vinnaren av de två hur det än blir.


 34. Anna skriver: 7 januari, 2011

  Kära Saga! Du lär nog få försörja både dom och några till så länge vi har kvar detta uråldriga system med kungahus. Du förstår väl att det är bara att ansöka om förhöjt apanage eftersom familjen utökats……..


 35. NewYork skriver: 7 januari, 2011

  Carl Philip makes the monarchy look like a bad joke!
  Just as Sofia uses him, He uses his title for a rich life style: parties, hobbies, sex girlfriend, expensive cars, holidays. Most of all things he gets for free because of his title. He does nothing that makes him look like a true prince. He behaves like a Hollywood Star. Nothing more! A true joke for Sweden!!!


 36. ATL skriver: 7 januari, 2011

  Jag tror inte att nagon kan borttaga bilder fran the internet. Jag fann Sofias helnakenbilder genom Google. Att fa nakenmodellen som drottning??????????????????????? OUCH!!!!!!!!!!!

  Victoria och Daniel ar ett fantastiskt par och jag tror att med deras hjalp kommer kungahuset att overleva. Dom ar jordnara, eleganta och representative och med all liklighet (fel ord?)kommer att representera Sverige battre an nagon president nagonsin kan. They do not have aires like the Danish crown princess. Problemet ar om det inte blir nagra barn. Well, too early to dwell on that. I wish them all the best.


 37. Bakom vattnet skriver: 10 januari, 2011

  Vågar eller vill Svensk Damtidning inte ställa frågan, hur är det möjligt, att ormflickan SH får bo och får bo grattis i huset vid Slottsbacken 2!? Varför?
  För det hör inte till prinsens rättigheter att bestämma om den Slottsbacken-saken! Visst får blivande herrskapet Hellqvist bo tillsammans, men inte var som helst. Inte i stantens, inte i kungahusets osv. lägenheter! Eller VEM har sagt JA!? Fråga och berätta, tack!

  PS. Hur är det möjligt, att prinsen inte förstår, att han hela tiden försämrar Sveriges rykte osv.!? Detsamma kan ingen säga om prinsessan Madeleine.


 38. Elsie skriver: 12 januari, 2011

  Allt era på hopp vad vill ni komma med det??????, nej vi älskar fosterlande ååå är svensk å Lycklig…
  Inte vet jag, men har ni en ny leksak att tycka om??
  Slikepinne som strö salt kanske att inte ha en sådan bil…
  men slik i pinnen
  Ja ge faan i vilket å jag tycker även dom ska få leva sitt liv..utan svenska tycke. Dom är ju människor med i folket av Sverige. Kung å prins . l år dom leva i sitt paradiset. Dom är inte lyckligare än oss. Glöm å skit så mår du ååå vi svensk oxå bättre den som tar illa vid sej….Kan kasta sej i…….upp igen å vakna,,,,
  Lev som hjärta vill att leva till åå varför döma när ni skiten framför som er å alla har!!?? Jag är glad vilket …..


 39. Pärlan skriver: 12 januari, 2011

  Svar till #32
  Jämför INTE Mette Marit med den aktuella damen ifråga.
  Sophia har en önskan i livet och det är att komma på tidningarnas förstasidor. Carl Philip blir den slutgiltiga förloraren, det är bara det att han inser detta först när det är för sent. Han behöver ett par år till för att mogna.
  Jag har sett Sopia in aktion ( inte en utan flera gånger ) och det är inte en svärdotter som jag skulle önska.
  Det skulle vara intressant att vara en liten mus när det förs diskutioner hemma på drottningholm mellan kungen och drottningen. Kungen har väl något att säga till om i allafall, där hemma. Är det inte kungen som bestämmer vem som får bo på slottsbacken ?

  Viktorias stylist bor där. Har Viktoria verkligen en heltidsarbetande
  stylist i sin tjänst?


 40. Marguerithe skriver: 12 januari, 2011

  “23” Lövis,
  Ska vårt kungapar av idag 2011 “be om ursäkt för vad kungahuset genom historien orsakat övriga världen”? Man tror inte sina ögon när man läser din kommentar.

  Ang C Ph tror jag att han är mycket noggrant informerad om vad som förväntas av honom. Är de kraven för stora tror jag han är helt nöjd med att bli herr Bernadotte i framtiden.


 41. Kattunge skriver: 12 januari, 2011

  Prinsen gäst på bröllop i Dalarna

  http://www.dt.se/noje/bling/article858322.ece


 42. rasmus skriver: 12 januari, 2011

  Ja nu verkar det som Carl Philip Bernadotte än en gång slår “spiken i kistan” för kungahuset, han verkar mena allvar med denna “naken Sofia”.
  INGET kungahus kan visa upp en sådan ev medlem, att Sverige ev ska bli känt som skandalernas kungahus är allvarligt, en tatuerad nakenprinsessa till allmänt beskådande har man inte sett tidigare….om det bara vore nakenfotograferingarna men PR jobben hon valt visar …..bikinijobb fr kvällstidningar, pokerreklam som illustrerar denna artikel….All lycka till paret men då som herr och fru Bernadotte, något annat alternativ finns INTE.


 43. Karlsson skriver: 12 januari, 2011

  44# Synd att ínte SVD var på plats med kameran, det hade blivet ett fint scoop. Det verkar som att CP bor hemma hos Sofia också. Är detta att betrakta som en “skandal”?

  Det kanske är dags att kungen tar sin gode prins i örat???


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar