Prins Carl Philip på 16:e plats när han tvingades bryta loppet

Prins Carl Philip på 16:e plats när han tvingades bryta loppet
Annons

Prins Carl Philip får skjuts
Prins Carl Philip får skjuts

Prins Carl Philip kom inte på prispallen den här gången heller. Men han låg i alla fall på en 16:e plats i helgens Carrera Cup när prinsen tvingades bryta loppet.

Det är är en bit kvar till prispallen för prins Carl Philip. I helgens lopp låg han på en hedrande 16:e plats när prinsen olyckligt nog tvingades bryta. På det 11:e varvet av 30 tvingades prinsen bryta loppet när bilens växellåda gick sönder. Den som istället vann Carrera Cup denna gång var Fredrik Larsson.

Annons

Vi ser här prins Carl Philip få skjuts tillbaka till startområdet på en vespa.  Vi undrar ändå över en sak, varför har prinsen glömt sin hjälm?

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

28 kommentarer till “Prins Carl Philip på 16:e plats när han tvingades bryta loppet”

 1. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 8 juni, 2009

  Han är ju PRINS så inte behöver han någon hjälm.


 2. Eva skriver: 8 juni, 2009

  Apropå “kisshojar” inne på depåområden:
  nne på tävlingsområdet i alla depåer är det max 10km/h som gäller. Det är inte någon allmän väg. Det är allså OK . “Rickard Rättrådig”


 3. Bjurfors skriver: 8 juni, 2009

  När ska denne CP bli vuxen egentligen, en bortskämd liten mammas gosse,
  Han är 30 år och har inte gjort ett nyttigt handtag i hela sitt liv, duger inte ens
  att köra bil!


 4. Martin skriver: 8 juni, 2009

  Sluta hacka pa Prins Carl Philip, han ar en mycket fin representant for Sverige i likhet med sina syskon. Lat prinsen ha kul !!!


 5. Sophia skriver: 8 juni, 2009

  Ironiskt menat, Martin?


 6. Martin skriver: 8 juni, 2009

  Svar : NEJ.


 7. Bo skriver: 8 juni, 2009

  Jag håller fullständigt med Bjurfors, leka sig fram tillhör ungdomen och inte representativt någonting.


 8. Gun skriver: 8 juni, 2009

  Bo och Bjurfors i allt kungligheterna gör så representerar de, här ser vi prinsen göra det inom den populära mc-sporten.


 9. Gun skriver: 8 juni, 2009

  Menade givetvis motorsporten.


 10. Sophia skriver: 9 juni, 2009

  När kungligheter representerar gör de detta med apanage, d.v.s. med de pengar som vi skattebetalare avsatt åt dem. Jag har ingen lust att betala för att CP ska “ha kul” och leka av sig. Därför hoppas jag att uppvisningar som på bilden ovan är helt privata, inte på skattebetalarnas bekostnad.


 11. Gun skriver: 9 juni, 2009

  Sophia!

  Kungligheter representerar även när de är privat, du går inte hem från jobbet som prins.


 12. Jenny skriver: 9 juni, 2009

  Formgivare, AD, fotograf, bonde, motorsport… kanske dags att bestämma sig? Ska han hoppa runt och “leka av sig” resten av livet eller?


 13. Gun skriver: 9 juni, 2009

  Jenny!

  Han har det bra vår prins som inte måste bli något (är ju redan prins) utan kan testa det han är intresserad av. Olika falla ödets lotter.


 14. Jenny skriver: 9 juni, 2009

  Fast eftersom vi försörjer honom så tycker jag att vi kan kräva att han gör något jobbaktigt, privat eller offentligt, eller något som är till nytta för andra. Precis som alla andra vuxna människor måste göra!


 15. Gun skriver: 9 juni, 2009

  Jenny! Vad jag kan förstå skedde den tävlingen i helgen och roa sig måste väl även de kungliga få göra. Sedan brukar de ju inte jobba så mycket på sommaren iaf. har inte kungaparet haft för vana att göra det och förutom status, pengar etc. bör de som föds till sina ämbeten få ha det bekvämt ibland de är ju annars så påpassade. Annars får vi börja klaga på när de tar sina promenader på Öland också för det är ju ett intresse som inte är arbete. Förlåt detta blev långt och jag är inte ute efter att dividera så läs bara den första raden.


 16. Jenny skriver: 9 juni, 2009

  Klart att Carl Philip och övriga kungligheter måste få ha fritid och semester som alla andra. Men som du säkert också vet så är inte detta något som prinsen gör några enstaka helger…. visst, de är påpassade och det är säkert inget enkelt liv men vissa krav tycker jag man kan ställa. Carl Philip är trots allt en fullt frisk 30 åring som borde göra något vettigare med sin tid än att sladda av racingbanan!


 17. Gun skriver: 9 juni, 2009

  Jenny! Han har ju utbildat sig i Skåne under våren. Den utbildnigen var nog bra eftersom kungahuset äger och har tillgång till stora arealer jordbruksmark. Många andra kungligheter håller ju också på med olika sporter som de till och med tävlat i OS i och det måste ha tagit mycket tid för att bli så pass skicklig. Annars har du rätt.


 18. Jenny skriver: 10 juni, 2009

  Jo iofs… men prins Carl Philip har nog ganska långt till att nå OS-nivå 🙂


 19. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 juni, 2009

  Banracing ingår heller inte i OS.
  Jag tycker det är bra för den sporten att han deltar. Det är bra för alla sporter där någon känd eller kunglig person är så engagerad som C-P är i detta.


 20. Gun skriver: 10 juni, 2009

  Håller med Jenny och Demba!


 21. signesigne skriver: 13 juni, 2009

  Jag tycker Jenny är hård i sitt omdöme när det gäller C-P. Han har ett stort intresse för motorsport och då måste han få ägna sig åt det ibland precis som du och jag har ett intresse vi vill ägna vår ledighet åt..Att ha fritidsintressen har alla rätt till. Men sen vad han jobbar med vet inte jag.Den här terminen har han studerat och vad det ger för jobb vet jag inte heller.C-P är ju också konstnärligt intresserad, Men visst är det konstigt att han inte har jobb när han är 30år.


 22. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 13 juni, 2009

  Ja Signe.
  Jag tycker också att både C-P och Madeleine skulle ha något jobb. Victoria har mycket representation men syskonen borde inte bara få glida runt på en räkmacka hela livet.


 23. Gun skriver: 13 juni, 2009

  Tycker inte alls att Carl Philip och Madeleine ska vara uppbundna på “jobb”. Inga tidigare prinsar eller prinsessor har “jobbat” däremot liksom de som är nu representerat och engagerat sig i olika organisationer, vilket varit mycket värdefullt. Tänk prins Bertil och organisationer som Röda korset, scouterna och inom olika idrottsorganisationer som exempel.


 24. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 13 juni, 2009

  Okej Gun.
  Jag känner bara att vuxna människor ska göra något vettigt. Helst arbeta på riktigt. Jag har ingen respekt för folk i 30-årsåldern som aldrig har jobbat. Och som troligen aldrig kommer att göra det heller. Att gå på en middag ibland eller klippa ett band och läsa upp något som en talskrivare har skrivit åt en. Det kan jag inte jämställa med arbete. Tyvärr.
  Eller vara inskriven på någon utbildning en termin hit och dit.
  Det ger inger ingen respekt. Inte för mig i alla fall.


 25. Gun skriver: 13 juni, 2009

  Demba vi får inte glömma att de inte är som oss andra. Men nog tycker jag att de ska göra annat än klippa band och käka. Mer gediget engagemang och ansikten utåt. Även utbildningarna kunde vara mer riktade iaf. för Carl Philip, han har nu enbart läst efter intresse men han behöver också få mer nyttiga kunskaper, även om all kunskap är nyttig, och ut i världen. För deras själar tror jag att det är viktigt att känna att de gör något för andra.


 26. Helena M skriver: 26 juni, 2009

  C-P kommer nog aldrig att vinna ett race, man måste hålla på sedan man var liten och ha ett brinnande intresse. Att vara prins och ha mycket cash hjälper föga.Man måste ha talang för det också. Min sambo har hållt på mycket därav informationen.

  Mvh Helena


 27. Helena M skriver: 26 juni, 2009

  Har inte Madde och C-P nån universitetsstudie bakom sig, Madde gillar ju design och C-P har formgivit bestick, kanske det är dax att utveckla det???

  Håller med Demba, de behöver en vettig sysselsättning. Gun: kanske inte ett jobb men somsagt sysselsättning.

  /h.


 28. victor skriver: 14 juli, 2009

  asså varför hacka på just prinsen att han kör,vrf inte på ngn annan som kör carrera cup,alla som säger att han fjantar runt på banan,tästa och kör själv,dt e riktigt svårt,men prinsen kanske vill hålla på med denna fritidsaktivitet,när jag var där körde han faktiskt rätt bra,det är svårt att komma på prispallen:/ så sluta klaga på carl philip!!:@


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar