Prins Carl Philip vikarierar för Victoria

Prins Carl Philip vikarierar för Victoria
Annons

prince carl philip

En kunglig skara på fyra kommer närvara på Victoriadagen nästa vecka.
En kunglig skara på fyra kommer närvara på Victoriadagen nästa vecka.

Nu när kronprinsessan Victoria inte kan närvara på Victoriadagen på Öland nästa vecka så får lillebror prins Carl Philip rycka in som prisutdelare…

Kronprinsessan Victoria är som bekant med sin prins Daniel på smekmånad och kan därför inte närvara på den traditionella Victoriadagen på Öland.
Länge såg det ut som att bara kung Carl Gustaf, drottning Silvia och prins Carl Philip skulle närvara. Men i veckan blev det klart att även prinsessan Madeleine kommer.

Annons

“Vi är glada”

– Vi är glada över att alla fyra kommer, säger Kay Wiestål, initiativtagare till Victoriadagen, till TT.
Men den som vikarierar för kronprinsessan är prins Carl Philip som delar ut årets Victoriastipendiet till längdskidåkerskan Charlotte Kalla.

Annons

Prins Carl Philip som regent

Prinsen börjar nu få vanan inne att vikariera, häromveckan fick bistå som regent när mamma Silvia och pappa kungen var på semester på Rivieran, Victoria och Daniel på smekmånad i Söderhavet och prinsessan Madeleine på Childhood Foundations välgörenhetsgala i London. Prinsens nästa uppdrag, enligt hovets hemsida, är 21 augusti då han tillsammans med hela kungafamiljen kommer närvara vid högtidlighållandet av 200-årsminnet av tronföljarvalet vid Örebro slott. Men innan dess väntar en härlig sommarledighet.

Av Anna Frödell
Foto: IBL, Stella Pictures

Läs också:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Prins Carl Philip vikarierar för Victoria”

 1. Midnattsol skriver: 8 juli, 2010

  Grattis Carl-Philip till ditt nya jobb!..


 2. Irena. skriver: 8 juli, 2010

  Kungaskola?


 3. Gittan skriver: 8 juli, 2010

  Ja, tänk om ändå Carl-Philip kunde ta på sig en lite mera framträdande roll.. Vi vill ju så gärna se honom…Och han har varit så anonym…

  MERA CARL-PHILIP !! 😀 😀


 4. Margaretha skriver: 8 juli, 2010

  PrinsCarl-Philip, så trevligt.Vill se mera av Dig i framtiden och med mera framträdande roll.Det här är en bra början!


 5. Lars skriver: 8 juli, 2010

  WHAT’….. bistå som regent mens Kongen, Victoria, Madeleine
  var udenlands ? Hvornår er billederne fra VM i Sydafrika taget ?
  Nu er han så åbenbart tilbage efter ferien, men det er jo helt uden betydning, om nogen af kongefamilien er Sverige.
  Så står den på ferie igen, bortset fra den 14. juli og 21.
  august. Hårdt arbejde at være prins af Sverige! 😉


 6. chris skriver: 9 juli, 2010

  inte vet jag men en victoriadag utan jubilaren? Vem vill ha det? Dessutom Carl-philip och Madeleine dom får väl lalla på antar jag, men för mig är det ganska ointressant med överåriga som inte kan ordna till sina relationer trots alla goda förutsättningar i såväl utseende, status och skolning. Vad är det för fel?


 7. hilde skriver: 9 juli, 2010

  Ja Chris hvorfor skal man egentlig ha en victoriadag uten at hovedpersonen er til stede. Charlotte Kalla kunne jo få sin pris av Victoria senere.
  Men bra at både Madeleine og Carl-Philip stiller opp for storesøster.
  Ikke noe imot å se de to oftere men det er vanlig i kungehusene at når tronarvingen gifter seg og stifter familie vil de andre kongebarna få en mer anonym rolle.
  Så ikke gled deg for tidlig Gittan.


 8. Margaretha skriver: 9 juli, 2010

  Viktoriadagens firande på Öland och Solliden är en skön sommar tradition med kungligt inslag.Kungliga sommarslottet med sin historia och i nutid kronprinsessan Viktoria. Kungaparet,prinsessan Madelene deltagande och prisutdelning
  av prins Carl-Philip.Viktoriadagen på Öland en trevlig sommartradition.


 9. Margaretha skriver: 9 juli, 2010

  När jag har varit där har jag känt Viktoriadagen även som ett Sollidenfirande,besök och påminnelse av Drottning Viktoria som lät bygga det vackra italienskinspirerade slottet
  som idag är kungafamiljens sommarboende.


 10. Lucas skriver: 9 juli, 2010

  Lycka till Carl-Philip! Hoppas att även Du blir lycklig med din Sofia och får henne godkänd av pappa kungen och varför skulle du inte få det???


 11. Magdalena skriver: 9 juli, 2010

  Carl-Philip er inget kongsemne. Han mangler karisma og utstråling. Personligheten har ikke kommet frem.

  Han virker ikke moden og trygg på seg selv,- gutten. Undrer meg på hvordan hjemmeatmosfæren har vært i kongefamilien, hva de prater om når de er sammen?

  På meg virker han blyg, usikker og lite pratsom. Han gir så lite av seg selv.

  Takk Gud for Victoria,- hun er alltid høyst tilstedeværende, slik en fremtidig regent bør være.


 12. stina skriver: 10 juli, 2010

  11 # Jag vet inte men kan det vara så att Viktorias roll som kronprinsessa i media mkt är en yrkesroll kanske, som hon skolats in i. Både Madeleine och carl- philip framhålls i media som mer blygsamma än Viktoria. De har dock fått en liten annan skolning än Viktoria och jag tror knappast att de är så blyga av sig i privata sammanhang, men sådant framkommer ju först när man har lärt känna en människa eller hur? 🙂


 13. chris skriver: 10 juli, 2010

  neta är tyst och det säjer mycket för hon tycker ju att båda syskonen är bättre lämpade än Victoria det finns det massa kommentarer om. Men vi andra och media skulle jag tro. Vi längtar efter det nygifta paret för dom är något speciellt ändå. Eller? Dom har Det helt enkelt.


 14. JA skriver: 10 juli, 2010

  Chris
  Neta semester på Gotland tillsammans med sina många aka!
  😉 —– 😀 😀


 15. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 juli, 2010
 16. MaryK skriver: 10 juli, 2010

  # 11Magdalena:
  Viktoria har gått på “dronningskolen” nesten hele sitt liv – og det ville være flaut om det ikke skulle vises i søsknenes framtreden hvem som har øvet og trent mest på rollen! Men jeg synes likevel at CP og Madelene bør ta flere timer på “kongeskolen” – Viktoria kan få en takstein i hodet – og da trengs det kvalifiserte vikarer. All ros til CP som er i gang med sin design-karriere og forbereder seg på den andre som landbruker! Han blir tryggere etterhvert som han lykkes – og han er på god vei!
  Det er verre med Madelene!
  Hun driver med frivillig arbeid, men det tror jeg ikke er full tids jobb!
  Hver nordmann er medlem i 4,7 frivillige organisasjoner – og det er vel noenlunde det samme i Sverige, og i frivillig sektor arbeider svært mange som både er småbarnsforeldre og i full jobb! Ser ikke foreløpig ut som Madelene er i stand til å forsørge seg selv! Og hvis hun finner en partner – må han være søkkrik for å tilfredsstille hennes dyreog bortskjemte vaner! Hun bør skaffe seg kompetanse fra arbeidslivet og dermed vil hun etterhvert bli en bedre representant “for Sverige i tiden”! Og hun vil også lære verdien av penger! Forhåpentligvis!
  # 13 Chris:
  Totalt har Viktoria og Daniel en bred kompetanse til å fungere som Sveriges “kronprinspar “i tiden”. Daniel kommer til å skaffe seg en profil/image – kanskje som helse- eller frisksportprinsen e l!
  En arbeidssom, handlekraftig og målbevisst grynder som Daniel kommer ikke til å være fornøyd med “luftslott! – men jobbe med temaer og arbeidsområder som passer han og Sverige ” i tiden”!
  Håper og tror jeg – han har sikkert gode rådgivere og hjelpere!


 17. Kiana, Norge skriver: 11 juli, 2010

  Det blir spennende å se Carl Philip på Victoriadagen og se hvordan han greier det! Javisst greier han det, men det er jo ikke ofte vi hører ham si så mye offentlig. Lykke til! 🙂


 18. zohreh skriver: 12 juli, 2010

  ILOVE MARRY WITH PRINC CARL PHILIP


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar