Prins Carl Philip på smakfullt uppdrag

Prins Carl Philip på smakfullt uppdrag
Annons

Prins-Carl-philip-skagg

Prins Carl Philip var i går på Stockholmsmässan i Älvsjö och delade ut pris för bästa skolmaten.

Tina Nordström och prins Carl Philip hälsade igenkännande på varandra. Nu var det dags för finalen i Skolmats Gastro.

Annons

CP-1

Sveriges två största skolmatstävlingar, SkolmatsGastro och Årets Felix går ihop och blir SkolmatsGastro – SM i skolmat. Bakom tävlingen står Kungsörnen och Felix, och syftet är att inspirera till ännu bättre skolmat och höja statusen för landets skolkockar.

CP

Prins Carl Philip bar helskägg och såg intresserad ut när han anlände till Stockholmsmässan.

Carl-philip-4

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

73 kommentarer till “Prins Carl Philip på smakfullt uppdrag”

 1. lwi skriver: 7 maj, 2014

  Matuppdrag igen 🙂


 2. Lilla My skriver: 7 maj, 2014

  Otroligt att se hur lika Carl Philip och Victoria är. Carl Philips fokuserade min och hållning när han tittar rakt fram på sista bilden, det är som att se Victoria i samma situation…


 3. My skriver: 7 maj, 2014

  Ännu en betydelsefull arbetsuppgift, imponerad.


 4. Mona skriver: 7 maj, 2014

  #3 MY Nu har kungafamiljen denna typ av uppdrag.
  Nu får inte någon i kungafamiljen ta ett vanligt jobb.
  Förresten de har ju ett jobb eller ett uppdrag.
  Våra politikers jobb kallas också uppdrag.
  Kungafamiljen ska hålla en neutral linje.
  Carl Philip hittar inte på sina uppdrag själv,kungafamiljen får
  flera tusen förfrågningar sedan så väljs vissa uppdrag ut
  och genomförs.
  Du verkar ha en trist tillvaro eftersom näthat verkar din huvudsakliga syssla. Jobbar du? I så fall stjäl du av arbetstiden
  genom att sitta och surfa privata ajabaja.


 5. mini skriver: 7 maj, 2014

  Detta är ett jätteviktigt "uppdrag" som kungahuset har!
  Vi som har barn – barnbarn, vet alla vikten av att barn får bra mat i plugget. Näringsriktig föda, mjölk till maten, fina råvaror mm mm.

  Jättebra att Carl-Philip ställer upp på detta enormt viktiga!!!

  Vi kan ju drömma om att Madeleine (nu med eget barn) skulle ställa upp på något liknande och viktigt uppdrag! Jag tror inte att M skulle vilja "sänka sig" till det som inte är så tjusigt! Mode är antagligen (för henne) viktigare än hälsosam mat till våra allas barn (?)


 6. Flora skriver: 7 maj, 2014

  Tänk så många vackra, lediga unga kvinnor med fläckfri bakgrund det finns där ute, Carl Philip.


 7. mini skriver: 7 maj, 2014

  # Flora

  Vad innebär ordet "fläckfri" för dig?

  Checka av alla kungahus i Europa, bland "sociteten" i övrigt och snälla du – ge oss,utifrån dessa, exempel på helt "fläckfria" och lediga unga kvinnor.

  De "fläckfria", de jag antar att DU skulle anse passa prinsen bättre än den underbart vackra,populära bland alla kungahus och dessutom hårt arbetande Sofia.


 8. Maryou skriver: 7 maj, 2014

  Kommentarer som kan verka nedvärderande och överdrivet hyllande härskar ofta bland skribenterna. Denna gång reagerar jag mest på kommentaren att Sofia skulle vara "populär bland alla kungahus". Finns det belägg för detta i media?


 9. Sthlm skriver: 7 maj, 2014

  Underbara bilder på prins Carl Philip! Han bör representera i mycket, mycket större utsträckning än vad han gör idag. Varför ser inte kungen till att sonen blir tilldelad en del representationsuppdrag liknande dem som Daniel utför.


 10. DesiréeSvenskdam skriver: 7 maj, 2014

  #7 Mini Flora skrev inget om kungahus eller societet. Det finns andra grupper av fina unga kvinnor! Som visst har fläckfri bakgrund, utan droger, kriminalitet och nakenposerande.
  Varför skriver du så illa om Madde? Hon arbetar för Childhood, lika viktigt.


 11. Flora skriver: 7 maj, 2014

  mini Ta inte i så att du spricker med din lovsång över Sofia. Det blir bara löjligt.


 12. Marguerithe skriver: 7 maj, 2014

  Härliga bilder på en mycket representativ prins. Här ser han så glad och avslappnad ut som vi vill se honom.


 13. Pensionär skriver: 7 maj, 2014

  #6
  Anser du att skattebetalarna ska anställa en ‘fläckfri’ fru åt Carl Philip, och var kan du hitta en fläckfri kvinna i dagens samhälle. En som aldrig svurit, snattat godis, tjuvrökt eller lekt ryska posten med killar. Den kvinnan finns nog bara i din egen familj, eller hur. Och hur stor ska lönen vara, har du räknat på det och ska ATP- poäng ingå?


 14. mini skriver: 7 maj, 2014

  1) Jag är faktiskt INTE monarkist!
  2)) Jag är heller inte en sådan person som sparar på länkar hit och dit, men jag har sett bilder, läst, både här i SvD och annan media att Sofia är mycket omtyckt bland kungligheter och det "gäng" som rör sig i dessa kretsar.
  3) Jag gillar Sofia (utan att känna tösen), hon ger ett rakt och ärligt intryck
  4) Någon skriver om Sofia och droger: hon är nykterist och som sådan har jag svårt tänka mig att hon använder droger av olika slag.
  5) Mycket "skit" finns/fanns i kungahuset, mycket värre "skit" än Sofia!


 15. mini skriver: 7 maj, 2014

  SÅ … ingen risk jag spricker 🙂

  Däremot är jag helt emot jagandet och hatet på/mot en ung kvinna som jobbar tufft, om än delvis i Sydafrika, men hon gör på sitt sätt mycket mer än vad många i kungahuset åstadkommer!!!


 16. mini skriver: 7 maj, 2014

  Jag värnar om netikett = att man inte gör ner, är fruktansvärt otrevlig mot en medmänniska. En ung kvinna som jag antar ingen här känner.

  Passa er … Aschberg kan komma 🙂


 17. ingalisa skriver: 7 maj, 2014

  #13 Du är då för gullig när du räknar upp sådant som kan fläcka ner en kvinna.


 18. Pensionär skriver: 7 maj, 2014

  #17
  När det gäller Sofias överman får man ta till det grova artilleriet, hahaha. Även om det inte funnits några bilder på henne så hade det nog räckt att hon gått mot rött lyse för att vara helt oacceptabel i vissa ögon.


 19. Mona skriver: 7 maj, 2014

  Skulle Carl Philip inte få följa sitt hjärta och få vara tillsammans med den han älskar. Vi lever idag år 2014 inte 1914.
  Skulle ni kunna välja en make/ maka till ert barn? Vilken mardröm
  att behöva leva med en person du inte känner något för.
  De uppgifter som ni hänvisar till om Sofia är skvaller och andra
  hands uppgifter.Sofia har aldrig berättat om sig själv.
  Flickan som vann TOP MODEl har visat det mesta av sig själv
  och hon är religiös.Från Etiopien men det funkar det också.


 20. mary kMaryKristiansen skriver: 7 maj, 2014

  # 3 MY:
  Du spyr galle! Hvis det hadde vært Madeleine som gjorde oppdraget – hva ville du da ha sagt? Mange ville være mer enn imponert over hvor fantastisk representant hun var for Sverige og og at det burde være hun som var tronarvingen! Hvor kommer dette hatet fra?
  Nei, det er enkelte her som bedriver netthat mot CP fordi han har en kjæreste fra dypet av Medel-Svensson, som tydeligvis foraktes av enkelte her, og er nøyaktig samme hat som Daniel var utsatt for her på sidene fra mange av de som fremdeles er her. Og det er derfor DEILIG AT DE TOK SÅ-Å-Å-Å FEIL og at vi som forsvarte Daniel fikk SÅ-Å-Å rett.


 21. mary kMaryKristiansen skriver: 7 maj, 2014

  # 6 Flora:
  Ja, du hører tydeligvis til samme kategori som # 3 MY!
  Dette oppdraget er viktigere enn de fleste andre oppdrag! Barnas mat er grunnlaget for å lykkes på skolen. Næringsrik mat eller motsatsen er den store forskjellen når det gjelder barnas mulighet til å følge med på skolen. Fordi hjernens kapasitet er avhengig av riktig næring! Og bonden CP har jo en solid utdanning og kunnskap på dette området. Dette har jo også med bærekraftighet og gjøre. All ære til CP!


 22. emma_h skriver: 7 maj, 2014

  Pensionär-citat "… var kan du hitta 1 fläckfri kvinna i dag…som aldrig svurit, snattat godis, tjuvrökt eller lekt ryska posten med killar…"
  Pensionär…granskningen av 1 Prins/-ess-Kandidat har ej alls med Dina "barndoms-exempel" att göra utan huruvida X kan TILLföra Kungahuset något å yrkets vägnar (i synnerhet via sin CV), vetskap om att X har gott omdöme, är anpassningsbar samt har lätt för att lära. Men också att Xs bakgrund EJ medför något negativt som kan göra permanent åverkan på Khusets & Uppdragsgivarens anseende …då CG&Co´s individuella insatser räknas liksom den kollektiva "likt 1 kedja ej starkare än dess svagaste länk" då man gifts in i 1 offentlig roll + offentlig arbetsplats representerandes 1 land & dess medborgare
  Till det krävs ingen "perfekt" individ dock en godtagbar sådan…


 23. Harmoni skriver: 7 maj, 2014

  #14 mini. Faktafel av dej, då du skriver att Sofia Hellqvist EJ använder alkohol! Gå in ock titta på hennes blogg: I staden som aldrig sover.—-Så finner du motsatsen– Det är alltid bra att hålla sig till fakta!


 24. Majvor KarlssonSvenskdamtidning skriver: 7 maj, 2014

  Vad vår barn får för mat i skolan ÄR viktigt. Mat överhuvudtaget är en viktig fråga. Ska vi vara noga med vad vi stoppar i oss el nöja oss med tillsatser, genmanipulerat, besprutad mat. Sen hoppas jag prins C-P följer sitt hjärta o gifter sig med den han vill ha, inte vad en del surtanter vill. Ingen av oss känner Sofia H så sluta strö galla över henne.


 25. Kristina skriver: 7 maj, 2014

  Svar till nr 5: håller med om att det är ett viktigt uppdrag, bra gjort av Carl-Philip men sluta klaga på Madeleine. Hon bryr sig helt klart om det som är bra för barn.


 26. mary kMaryKristiansen skriver: 7 maj, 2014

  # 22 emma_h:
  Tror du virkelig ikke at Sofia kan tilføre kongehuset noe inn i den rollen hun evt. blir tildelt som CPs fru?? Sofia har ikke gjort noen feil eller bommerter etter at hun ble CPs kjæreste. Tvert i mot ser det ut til at hun passer godt inn i det opprinnelig så borgerlige svenske kongehuset, utgått fra stamfar Jean Baptiste, som tilhørte en upopulær minoritet i det "etablerte" Frankrike, valonerne, som ble kastet ut av Paris, Nederland-Belgia og ble godt mottatt i bl. a. Karelen, – og hvorav mange vandret videre til Finland-Sverige og Norge pga. at deres dyktighet som håndverkere, først og fremst det viktigste håndverket den gang – innen smed-yrket! Og hva vet vi om Silvias forfedre – kongelige er de i alle fall ikke!!!


 27. Kristina skriver: 7 maj, 2014

  Svar till nr 6. Flora. Visst finns fler lediga till förlovning o äktenskap men ska han ta ngn med sk fläckfritt förflutet bara för syns skull, ngn som han ej är kär i? Fläckfri är det besserwissrarna som tror att de är.


 28. emma_h skriver: 7 maj, 2014

  26 MaryK OBS!!! INLÄGG 22 var generellt formulerad – alltså NOLL "specifika påståenden om Sofia" eller annan namngiven individ Observera att "X" användes medvetet
  Jag försökte förklara för Pensionär VAR & PÅ VAD fokus ligger då obligatorisk granskning inleds av presumptiv ny HKHmedarbetare före ett ev. frieri/godkännande det vill säga en objektiv övergripande översyn för att Kung & Regering inför tillsättande av en offentlig yrkesroll "for life"…
  Därmed inte något som har med personbedömning utifrån sagda persons privatliv eller barndomsaktiviteter att göra vilket Pensionär tycks inbilla sig (nr 13 nr 17) …läs om 22 så kanske det klarnar


 29. Kerstin Bergström skriver: 7 maj, 2014

  #14 mini Håller med dig till fullo.Hon ger inte bara ett rakt och ärligt intryck utan hon är mycket ödmjuk.Dessutom ska hon vara mycket ekonomisk.Hon är nykterist ,röker inte och är vegetirian .Jag tror hon äter fisk och skaldjur.Fick lilla SvD i lådan idag Kungens hemliga signal om bröllopet till C-P och SH.


 30. KatarinaSweden skriver: 7 maj, 2014

  Mini: Sofia är INTE respekterad i kungahus utanför Norden. Norges MM är långt ifrån en perfekt kvinna och Ari Behn där finns det också en hel del att önska. Är dessa ingifta kungahus medlemmar uppskattade utanför Norge? I NL finns Mabel Wisse-Smit som den nu avlidne prins Johan-Friso avsade sig tronföljden för. Kronprinsessan av Spanien, Laetita, var frånskild när hon mötte kronprins Felipe. Både Mabel och kronprinsessan Laetitia är utbildade och har intressanta åsikter och kommentarer. Nu har de respekt av folket och har blivit populära. Det kanske tog lite längre tid för dessa två än för drottningarna Máxima och Mathilde som inte "hade något i bagaget" när de gifte sig med kungligheter. Men ingen av dessa ingifta kungligheter försörjde sig nakna.


 31. My skriver: 7 maj, 2014

  #5, vilket skitsnack!


 32. KatarinaSweden skriver: 7 maj, 2014

  sopa under mattan ska det vara så klart 🙂


 33. Eva M skriver: 7 maj, 2014

  Min brorson är en utbildad kock och duktig. Han har varit runt på olika skolor under ett par år för att få matpersonalen att göra bra mat som även barnen tycker om.Han har träffat prinsen som han tycker är mycket trevlig,engagerad och matkunnig. Uppmärksamheten på detta viktiga ämne får mer uppmärksamhet när tex prinsen närvarar än en Svensson. Viktigast är väl att detta viktiga ämne uppmärksammas.


 34. lwi skriver: 7 maj, 2014

  #13# det kan jag tala om det som du skriver om att snatta och tjuvröka det har inga av mina barn gjort !!! För jag har uppfostrat dom rätt . Men eftersom du har erfarenhet av det hoppas jag att du lär dina barn vad som är rätt och fel ..


 35. Karin Nilsson skriver: 7 maj, 2014

  Carl Philip delade bara på begäran ut ett pris. Mer än så är han inte involverad i skolmatsfrågor. De som bryr sig och vill förbättra skolmaten gör det för barnens skull och inte för att få ett ev. pris överräckt av en prins.
  # 16 mini. Att göra ner en medmänniska är verkligen obehagligt för den som drabbas. Du vet väl vad som händer när man gör ner sig?
  # 25 och 27 Kristina, det finns lika många självutvalda besserwisser som det finns åsikter. Är man bättre besserwisser bara för att man beundrar de kungliga?


 36. realist skriver: 7 maj, 2014

  cp&s hemligt förlovade? för att slippa alla som lägger sig i


 37. Bente skriver: 8 maj, 2014

  Kronprins Frederik var også længe om at fri til Mary, så længe … at pressen begyndte at skrive, at nu havde hun været her i over 2 år og at han ikke kunne være bekendt at droppe ud og lade hende rejse hjem.
  0g så sent, som ved et pressemøde på Cayx i august 2003, sagde prins Henrik, da man spurgte til en forlovelse, at de kun havde én svigerdatter og det var (dengang) Alexandra. Men 2 måneder senere kom så den officielle forlovelse.
  Men når man, som Carl Philip og Sofia, har boet sammen i mere end 2 år, så skal man videre og ikke bare anskaffe en hund. Det bliver sværere og sværere at forstå, hvad dette par vil !


 38. mary kMaryKristiansen skriver: 8 maj, 2014

  # 27 Kristina:
  Du har så rett – SÅ RETT! De fleste unge i dag har mange slags erfaringer – hver 5. kvinne i Norge har vært utsatt for seksuelle overgrep – og det er sikkert ikke annerledes i Sverige heller! En stor del av de unge har sendt ut nakenbilder av seg selv på nettet. mange har deltatt i reality-serier, nakenfester, russefester, prøvet dop uten å ha blitt dop-avhengig osv. Mange ruser seg hvert i alle fall hver weekend! Alt sammen samtidig med at de studerer og tar universitetsgrader! Det skal godt gjøres å finne noen som har englevinger. Jo, forresten – det finnes et par religiøse sekter hvor jentene holdes utenfor "fare" til de gifter seg! Kanskje tantene her burde oppfordre kongen å peke ut en av disse til sin sønn så enkelte tanter kunne få fred! Og få sin "hevn" over Sofia som har stjålet Sveriges prins!


 39. Elisabeth Aronsson skriver: 8 maj, 2014

  #34 Oj vilken duktig mamma du är som kunde uppfostra barnen så helt rätt!! Tror du att de kommer hem till mamma och berättar om när de ev smygrökt snattat eller annat bus.
  Kanske har de inte gjort det men inte sprang man hem till mamma och berättade vad man hittade på när man växte upp och sen var
  tonåring!! Tihi.


 40. Singoalla skriver: 8 maj, 2014

  34 Iwi
  Jaså, inget av dina barn har snattat eller tjuvrökt? Hur vet du det? De lär knappast tala om det för dig i så fall? Du måste vara otroligt naiv eller dum eller bådadera om du tror att du vet allt som dina barn gör!


 41. Kerstin Bergström skriver: 8 maj, 2014

  "39 Elisabeth,40 Singoalla. Ja ,var och en är salig i sin tro.HA;HA!!
  Jag håller med er och jag kommer ihåg vad hon skrev om SH för 2 år sedan knappast föredöme för sina barn.Hon skrev endast 3 ord så det var inte svårt att komma ihåg.


 42. Marguerithe skriver: 8 maj, 2014

  "29" Kerstin Bergström,
  Att Sofia är nykterist är sant, många som skrivit om det, bl a hennes kompisar som tycker att hon är fantastisk som kan vara så glad utan alkohol. Detta är väl alltså en hederskod och bra av henne att stå stark utan droger.
  Jag anser också att hon blivit lurad när hon var ung. Hon fick ett topperbjudande av den kände fotografren A Verglas att ta en serie foton som nu valsar runt. Han har tagit liknande bilder av många kända modeller men Sofia har råkat illa ut p g a dessa. (Åtminstone på dessa sidor). När man talar om Sofia allmänt har ingen dessa åsikter av hat och snobbism.


 43. mary kMaryKristiansen skriver: 8 maj, 2014

  # 28 emma_h:
  Det er klart nok for meg når du under rubrikken vedr CPs oppdrag svarer Pensionær når hun omtaler Sofia – svarer med hvilke kriterier som DU mener må legges til grunn. Det er vel og bra at du fremhever 4 "ansettelses"-kriterier for en ny HKH-"medarbetare". Denne "mål"-gruppen du omtaler er liten – enten
  blir man født til det eller så er man i ferd med å bli en kongelig partner/ektefelle. De 4 kriteriene er:
  ¤ om/huruvid kandidaten kan tilføre kongehuset noe
  ¤ har godt omdømme
  ¤ tilpasningsdyktighet
  ¤ er tilpasningsdyktig/anpasningsbar
  ¤ har lett for å lære
  Men skal ikke påføre kongehuset noe negativt
  Totalbedømningen må ende med at Sofia er en GODTAGBAR PERSON. Men du glemte den VIKTIGSTE forutsetning – at det er KJÆRLIGHET mellom partene. Det vil i 2014 overskygge alt!


 44. mary kMaryKristiansen skriver: 8 maj, 2014

  ¤ 39 Elisabeth Aronsson:
  Just slik er det! ti-hi!!


 45. Harmoni skriver: 8 maj, 2014

  nr. 42 Marguerithe. Jag vet att du tillhör dem som ser med rosa glasögon på Sofia Hellqvist, men därmed skall/bör du ej med ett påstående, gå ut med lögner–allt för att försöka bättra på bilden. Sofia Hellqvist är EJ nykterist! Fakta finns i din dator, Skriv endast : Sofia Hellqvist I Staden som aldrig sover.—Där ser hennes drickande mycket frekvent–(från tiden i N.Y.) — Du skriver vidare att hon blev lurad–som ung till naken-foton av en mycket känd fotograf. –Återigen fel! Zlits- fotografen heter Tony Kollberg. Även i N.Y. fortsatte naken-fotograferingen–det var A. Verglas–men tror knappast—att efter att ha låtit sig n- fotograferas under så många år–Då är man inte lurad!


 46. Ingrid skriver: 8 maj, 2014

  Katarina

  Både Maxima och Mathilde är akademiker med arbetslivserfarenhet!


 47. emma_h skriver: 8 maj, 2014

  Mary K CITAT_"…du glemte VIKTIGSTE forutsetning KJÆRLIGHET mellom partene…"
  Skojar du??snälla Mary VARFÖR skulle nån 2014 HKH-förlova sig OM ej just ömsesidig attraktion fanns med i bilden? MIN text var replik till,"Fläckfri-debatten" ovan helt generellt (utan ref till SH) och Pensionär’s virriga argumenterande via "Barndomsbeteende-Ex" som om DET skulle ha inverkan på CGs Regerings MINIMIKRAV apropå prinsess-lämplighet! Kärlek & Äktenskap får paret sköta själva =privat & ointressant för mig som rojalist & 1 av Khusets arbetsgivare. Av intresse för Mig är dock att CG propsar på att 1nyss betitlad Khuskollega medför liknande Kompetensnivå, CVbakgrund som övriga ingifta prinsess-kollegor gjort! Såsom 1 tecken på framtida yrkeskapacitet/lämplighet för livslånga yrkesroll.(alternativet vore annars att bli CPs "Fru")


 48. emma_h skriver: 8 maj, 2014

  Snälla Marguerithe… Ägna dig ej åt efterhandskonstruktioner och offer-historier SH jobbade helt frivilligt m det där en period, bilderna finns. De gav SH kändisstatus karriärmöjligheter medverkan iTV & kontakter som så småningom ledde till ett möte med 1prins…
  Professionellt tagna bilder tas aldrig av "en slump" eller "av bara farten" – yrkesmodellen (oavsett om det avser fashion models eller glamour models) ifråga anlitas alltså alltid ingår 1 AVTAL med yrkesfotograf & bildbyrå alt. uppdragsgivare (tidning) med upprättat Kontrakt där 1gångs-arvode utgår till Modellen som via sin underskrift på avtalet GODKÄNNER angivna avtalsvillkor att beslut om framtida publicering/inkomster därav berör enbart bildens ägare: fotograf eller kund. Det får hon leva med. Väljer S därtill att dejta Sve’s mest kända singel blir givetvis SHs bakgrund & bilder högintressant för media att visa upp, därför satsar Hovet så intensivt på att promota PP så bilderna "glöms" förhoppningsvis


 49. Marguerithe skriver: 8 maj, 2014

  "45"Harmoni,
  Jag talar om nutid, vilket vi alla borde göra. Sofia verkar rak i sin personlighet, hon har lätt för att tala och verkar också spraka av energi. Jag brukar ha rätt i min bedömning. Det finns många svenska tjejer jag aldrig skulle accepterat. Du skulle veta vilka.


 50. A1Fia skriver: 8 maj, 2014

  4
  Att du bara orkar ….
  Det blir ju bara löjligt som du håller på…
  Kan du nu säga om detta har något med Lilla barnets fond att göra…
  Du kan väl upplysa oss som inte har de kontakter som du tycks ha…..

  Karln har tidigare uttalat sig om att han kan inte laga mat…
  Är han 35 år och har inget bättre att göra…
  Stackars oss skattebetalare ….


 51. Pensionär skriver: 8 maj, 2014

  #48
  Om det är som du tror – att kungaparet vill att vi ‘glömmer’ bilderna – varför gör du inte det. Fokusera på det bra som Sofia har gjort och gör för barnen i Afrika i stället för att stirra dej blind på något som hände för längesen. Alla bör få en andra chans.


 52. Pensionär skriver: 8 maj, 2014

  #48
  Du tycks veta väldigt mycket om avtal, modeller, fotografer. Är du möjligen själv en modell som inte lyckats och därför slår ner allt vad du kan på Sofia.


 53. KatarinaSweden skriver: 8 maj, 2014

  #32 refererar till mitt inlägg där jag tydligen kritiserade Sofia H för mycket för det togs bort.
  Fast jag tycker ändå inte att man kan tjäna pengar på att vika ut sig och ha en vulgär och utmanande image i flera år och sedan (när man lyckats ta sig in i slottet och gått lite "vett och etikett" kurser) säga hoppsan nu sopar vi alla de gågna åren under mattan för nu vill jag bli en svensk prinsessa och adelsdam.


 54. KatarinaSweden skriver: 8 maj, 2014

  #46 Ingrid
  Jag har haft äran att träffa båda dessa otroligt smarta kvinnor. Jag har blivit utskälld här i spalterna av framförallt Kerstin Bergström när jag påpekat att alla i t.ex. det NL kungahuset och deras ingifta makar är utbildade och att de har arbetslivserfarenhet.
  Drottning Máxima har jobbat inom finansvärlden och kämpar nu för att man i fattiga länder ska få hjälp att ta lån. Hon jobar med FN och fick ett pris i mars i Tyskland "Deutche Bank Medienpreis". Hon är så engagerad, se hennes tack tal på You Tube: queen maxima medienpreis baden-baden


 55. KatarinaSweden skriver: 8 maj, 2014

  Se dessa bilder på drottning Máxima:
  http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery/NL-DOET-KONING-WILLEM-ALEXANDER-EN-KONINGIN-MAXIMA/G0000Ex_wgPYowYc/C000032_1oVgQGEg
  Det var samma dag som hon sedan slängde på sig en röd balklänning och med utsläppt hår höll ett tacktal på engelska (se you tube) för Deutche Medienpreis som hon vann!
  Hon hinner inte alltid sitta en timme i en stol för att fixa till håret för hon sätter sin familj (tre små döttrar) och plikterna först.
  I nederländerna har man respekt för denna högutbildade och plikttrogna ingifta kunglighet.


 56. Harmoni skriver: 8 maj, 2014

  nr.49 Marguerithe. Med en "dåres" envishet, vägrar du säga att du hade fel—i dina påståenden ang. Sofia Hellqvist. Säg i stället helt enkelt: Ja, jag hade fel i båda mina påståenden.–. Det skulle hedra dig!


 57. lwi skriver: 8 maj, 2014

  #39#40# lär man barnen att vara ärliga och vad som är rätt och fel från början så går dom inte och snattar och tjuvröker . Men ni verkar inte ha någon moral att tala om . Jag undrar hur många på denna sidan som inte ha lärt barnen att låta andras saker vara och det gäller även i affärer !!!!!


 58. Marguerithe skriver: 9 maj, 2014

  "56" Harmoni,
  Feministerna ger sig aldrig. Jag tänker på Carl Philip. Märkligt för dig/er att man kan ha sympatier för en man, tydligen.
  Jag tycker att Sofia är OK för prinsen. Det är allt. Har inte fått intrycket av att det skulle bli någon förlovning.


 59. Olga skriver: 9 maj, 2014

  Till # 52, Pensionär – Bästa medskribent !

  En kvinna behöver inte bli
  1) misslyckad / lyckad modell ,
  2) feminist
  3) kommunist , vänster , höger , ekologist , centrist , kr-demokrat , fascist , rasist , mobbare och allt annat påhitt som uppfinns dagligen av våra ärade medmänniskor här på forumet bara för man har åsikt att SH är opassande som offentlig presentatör för landet Sverige.

  Vad hon gör privat är helt ointressant för mig ( även välgörenhetsentreprenörer låter …hm-hm…), vi alla har egna liv att leva. Är det så svårt att acceptera att människan kan ha egen åsikt förutom denna tröttsamma SH-marknadsföringen ?
  För mig är helt obegripligt varför de inte gifte sig längesedan om detta är just den stora kärleken… man behöver inga titlar för bilda familjen …många kungliga gjorde detta förut.


 60. emma_h skriver: 9 maj, 2014

  PENSIONÄR – Privata SH skriver jag aldrig om… men Sofias CV är otillräcklig för HKHroll =1konstaterande, EJ "klander" OCH Du har tydligen varit borta från yrkeslivet länge nog att EJ förstå att man KVALIFICERAR sig för dylikt livslångt Yrke! …vilket "Prinsessa" de facto ÄR – till skillnad från att "bara" bli 1 Fru.B (tämligen kravlöst) HKHbranschen & dess verksamhet globalt kräver bred kompetens via studier + annat kunskapsinhämtande – och ständigt fokus på att agera Föredöme både inrikes & utåt å Sve’s vägnar "såsom del av dess ansikte" Därav krav på statligt "JA" före frieri… Ingifta’s faktiska trovärdighet & prestation i yrkesutövning på HKHnivå motsvaras av faktisk bakgrund + livsval initialt innan de etablerar sig. Vetskap om hur media bemöter 1offentlig person om "tidigare liv" ELLER fotografs självklara "Rätt till" resp "handlingsfrihet" betr e g n a bilder dvs inkomst-källa vet många redan via Allmänbildning & läst medias artiklar …utan att ha "modellat själv"(Ditt s.k.förslag)…


 61. Pensionär skriver: 9 maj, 2014

  #60
  Vilket kvalificerat skitsnack.


 62. Kerstin Bergström skriver: 9 maj, 2014

  #54 KATARINA,NU LJUGER DU!!!! Jag sa ifrån på en artikel om SH Där du skrev att det enda som gällde var universitets utbildning.VI ÄR MÅNGA SOM ÄR FÖDDA PÅ 40-TALET OCH DÅ VAR INTE SKOLGÅNGEN LIKA I SVERIGE ,SOM DET ÄR IDAG.DESSUTOM KOSTADE DET PENGAR ATT GÅ PÅ LÄROVERK.KAN DU FÖRSTÅ ATT DU I DET LÄGET SÅRADE MÅNGA.BLANDA INTE IN MIG MED ANNAT SOM INTE ÄR SANT.BEHÅLL DINA LÖGNER FÖR DIG SJÄLV.


 63. Harmoni skriver: 9 maj, 2014

  Nr.62. Kerstin Bergström. Oj vad du tar i! Nu är det förvisso på Katarina nr.54 –du förargar dej—-Men, kan inte låta bli att säga emot dig ang. utbildningsmöjligheter.— Nu är jag inte född på 40-talet, utan lite senare–mitten 50-talet. Ja, det kostar pengar att studera–vilket jag kan uttala mej om, ock säkert många med mej. Har gått 3,5 år Högskola- sedan 1 år Universitet. Ock studielånen har varit mycket tunga. De äter upp en stor del av lönen. Ock skall betalas före 50-årsdagen. Men–Vill man—Kan man—Ock det gäller alla! Det gäller endast att "rätta mun efter matsäcken"! Det är upp till var ock en hur mycket man är beredd att "offra" ock orka för att nå sitt mål- ock därmed få ett bra arbete.


 64. KatarinaSweden skriver: 10 maj, 2014

  #62 Kerstin Bergström lugna ner dig! Du själv har ljugit och sagt att jag skulle se ner på 40-talister osv. och tagit mina kommentarer riktade till Sofia H., och hennes livsval, högst personligt. Jag håller mig bara till min personliga uppfattning angående Sofia (du är helt ointressant):
  Se #53
  Sofia H får vara hur outbildad som helst och fortsätta sitt liv precis hur hon vill som privatperson. Kerstin Bergström ett "sunt förnuft" och en "god moral" krävs det ingen utbildning för. Vad jag har sagt, och jag upprepar, är att om Sofia vill bli en svensk prinsessa och adelsdam så tycker jag att det krävs mer av henne än att lära sig att le och vinka på rätt sätt. Sofias tidigare livsval, karriär och omdömme blir offentligt (och kommer att kritiseras av många fler än vi som skriver inlägg här) ifall hon blir en svensk kunglighet som resten av Sverige ska titulera och niga inför. Jag tror inte att det skulle skada Sofia H att sätta sig i skolbänken igen. Ta nu inte det personligt för jag pratar bara om Sofia H och HENNES kvaliteter och bakgrund – inte dina – för dina (och mina med) är totalt ointressanta i det här sammanhanget.


 65. Pensionär skriver: 10 maj, 2014

  #63
  ‘Vill man så kan man’. Vackra ord idag, men en skymf för våra föräldrar. Jag är född i mitten på 40-talet som mellanbarn. Våra föräldrar hade inte råd att låta oss studera vidare, vilket vi delade med många av våra klasskamrater. För oss var det kvällskurser som gällde, flera år efter avslutad skolgång när vi kunde försörja oss själva.
  Dessutom är det inte alla som har läshuvud eller intresserade av att lära sig. Titta på dagens skola, hur många går inte ut grundskolan utan godkända betyg.


 66. Kerstin Bergström skriver: 10 maj, 2014

  #63 Humaniora Ja,det kan så de ut men jag kom åt knappen och eftersom jag har RA med stela fingrar svårt att ta bort och skriva om.När du börja skolan infördes studielån för det fanns inte tidigare,då var man tvungen att ta banklån mot borgen om föräldrarna inte hade råd.Den kommunen jag bodde i införde 8 år när jag börja 3:an,men många hade bara 7 år och ingen engelska.För många fanns det bara att börja jobba när de var 13-14 år.Själv läste jag till realen på Hermods.Ex.min man lärde sig engelska att titta på tv-filmer.När studielånen uppfanns var han gift och hade 2 barn och det 3:dje på väg och efter vad arbetare på den tiden hade han bra lön och var väl inte aktuellt utan gick interna kurser.Vad jag var arg på var att hon ljuger.


 67. Kerstin Bergström skriver: 10 maj, 2014

  #63 Ursäkta Harmoni ska det vara istf Humaniora. Förlåt.


 68. Kerstin Bergström skriver: 10 maj, 2014

  #63 Harmoni ska det vara istf Humanoria ursäkta.Förlåt Humaniora.


 69. B.B. skriver: 10 maj, 2014

  Det der interesser majoriteten af dem, som kommenterer på webben er ikke hvad de kongelige laver, MEN hvordan de ser ud og går klædt.
  Kun få er interesseret i hvad deres børn/børnebørn får at spise i skolen !
  Man konkurrerer om, hvem der er bedst klædt efter ens smag, hvem der har den smukkeste prinsesse, hvem der har det fineste CV. At det er en gossip-spalte… tror jeg hurtigt man fattede ved hovet! Det her er fagre nye verden…ondskabens øje, hvor den indre svinehund luftes. Og kigger man under seneste kommentarer, så drejer 9 ud af 10 sig om rubrikken vedr. MM og Marys møde i Norge …… og gætter jeg på: MEST om deres udseende… jeg gider faktisk end ikke klikke ind, kan allerede læse det udfra de få ord, der står der.
  Tidsfordriv, som ingen behøver at tage alvorligt og slet ikke de kongelige!


 70. Marguerithe skriver: 10 maj, 2014

  "55" Katarina,
  Det förstår jag att man har respekt för drottning Maxima. Hon är outstanding idag bland de yngre kungligheterna.


 71. Kerstin Bergström skriver: 12 maj, 2014

  #64 Katarina citat:fr,nr 54 blivit utskälld här i spalterna av framför allt Kerstin Bergström när jag påpekat att alla i t.ex NL kungahuset deras ingifta makar är utbildade……
  Elakheter från din sida eftersom jag endast är inne på det som tillhör svenska kungahuset.Alltså har jag inte kommenterat det du anklagar mig för.Om ngn ska lägga ner är väl du.Ser du spöken mitt på dagen eftersom jag ej kommenterat de personer du påstår.


 72. MimmiPrinsCarlPhilippåsmakfulltuppdrag skriver: 12 maj, 2014

  Kerstin Bergström och Pensionär.
  Jag vet inte vilket decennium ni talar om. Men jag är född 1940 och vet inte vad det är för avgifter ni talar om. Jag blev faderslös vid 13 års ålder och med en mor med dåligt betalt arbete. Jag gick i 4-årig folkskola och sedan på läroverket 5 år och därefter på 4-årigt gymnasium. Men några terminsavgifter betalades aldrig (förutom privata skolor typ Sigtuna), gratis skolkort på T-bana, spårvagnen, bussen under skoldagen, fri lunch, fria läroböcker. På universitetet var det svårare då men det gick om man bodde hemma.


 73. Kerstin Bergström skriver: 12 maj, 2014

  #72 Mimmi Läs 66.Det kostade visst pengar på läroverk och gymnasium,men riktigt duktiga elever kunde få gå ngn betala kommunerna för,ngn betala kyrkan för och Lions bistog med ngn.En tjej jag känner ,de var 5 syskon och fattiga.Hon gick upp till socialen och bad om att få ngt varmt till fötterna .Hon fick ett par pjäxor.Hon var mycket duktig i skolan ,när det var dags att söka till läroverk igen gick hon tillbaka och fråga om de kunde betala åtminstone till realen.Svaret blev nej du fick pjäxor i vintras.Jag hade tur för mina föräldrar betala för mig och dessutom fick jag börja läsa engelska tidigt.Du förstår att det inte var lika i alla kommuner som det är nu.Alla fick inte äta i skolan (småskolan)Det kom i 3 dje klass.Studie lån infördes först på ngn gång på 60 talet exakt vilket år vet ej.Annars var det banklän mot borgen.Jag var 17-18 år när de borga för en kusin 1960.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar