Prins Carl Philips nya uppdrag – heja fram Sverige i kocktävling

Prins Carl Philips nya uppdrag - heja fram Sverige i kocktävling
Annons

Prins Carl Philip har fått ett nytt och roligt uppdrag, att heja fram den svenska representanten i kocktävlingen Bocuse d´Or.

Prins Carl Philip landar i slutet av januari nästa år i Lyon för att bevittna den internationellt prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d´Or. Sveriges representant, Tommy Myllymäki, hoppas då att att få skriva in sig i historieböckerna med sina kulinariska läckerheter. För prins Carl Philip, tillika beskyddare av den svenska Bocuse d´Or Akademien, finns då på plats för att heja fram den svenska kocken.

Annons

Läcker mat

Tjugofyra kockar från hela världen tävlar 25-26 januari i den högre gastronomins matlagning. Så vi kan väl gissa på en hel massa riktigt läcker mat. Tiden fram till tävlingsdagarna nästa år i Frankrike gör att Tommy Myllymäki just nu ligger hårdträning. Men han säger också att han ser fram emot att möta Prins Carl Philip innan avfärden till Frankrike.

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL och pressfoto

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

23 kommentarer till “Prins Carl Philips nya uppdrag – heja fram Sverige i kocktävling”

 1. Lövis skriver: 12 november, 2010

  Kungahuset är levande bevis på: JU FLER KOCKAR DESS SÄMRE SOPPA !


 2. LinaLina skriver: 12 november, 2010

  Visst börjar det smaka ruttet…………i kungahuset.


 3. katinka#178 skriver: 12 november, 2010

  what rubbish!


 4. Pia skriver: 12 november, 2010

  Vad är det för lättviktiga uppdrag man ger prinsen? Att vara beskyddare för en kockakademi, är det här den enda typ av uppgifter han kan klara av eller vad är det fråga om? Det känns rätt pinsamt. men vi kan väl önska de svenska kockarna lycka till.


 5. Lövis skriver: 12 november, 2010

  Jag har sällan upplevt något mer uppskrivet än stjänkocken Bocuse. Först skulle man ta en drink i ett rum där han har sin samling av positivspel. Ett helvetes oljud under drinken. Sedan in i en matsal. Där var en roterande grill för hans specialitet= Grlliad kyckling. Den andra är inbakad lax. Märkvärdigt som fan, för en kyckling, som jag anser, man kan köpa i närmaste stormarknad. Laxen. ja den var ett konstverk i sitt inbakade tillstånd. men i förhållande till priset ? Så blir stora ögonblicket. Bocuse går runt och säger några ord vid varje bord. Man upplyses av medarbetare att man kan köpa bok den och den, DVD den och den.Nu skall vi sända vår representant för Sverige Carl-Philip för att heja fram en kock, hos denna kockarnas mästare ? Fy FAN är vad jag på ren svenska känner. Vad är Sverige? Ett resande billighets tivoli ?


 6. BEN skriver: 12 november, 2010

  Har detta uppdrag funnits tidigare och skötts av någon annan eller är det något man har hittat på för att Carl Philip ska slippa betygspressen. Då finns väl utviket, Sofia Hellqvist, också vid hans sida i Frankrike för inte heller hon har väl ett riktigt jobb att sköta.


 7. Lövis skriver: 12 november, 2010

  jag trodde knappast det var möjligt att slå Anna Anka i löjlighet. Kungen leder nu mot henne med ett helt varv.


 8. Palle skriver: 13 november, 2010

  Carl Pilip kan säker få anställning som inkastare på Myllymäkis krog i Jönköping. Inredningen passar både för honom och Sofia, mörkt glittrigt och smaklöst.


 9. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 13 november, 2010

  Ben!Jorå!Sofia H.designar yogadräkter!Precis som hon har en deisgnerutbildning!Enligt Expressen.Och hon är så intreserad!Ha,ha!


 10. Mari-Anne Smithsvenskdamtidning skriver: 13 november, 2010

  Grattis CP till utnämningen så att Ni kommer så långt ifån nakendansössen som möjligt . Snälla kan vi inte få slippa henne det är ett riktigt botten-napp, var snäll mot din Mor Drottningen och skippa Soffi, det tror jag skulle göra drottningen lite gladare.


 11. Lövis skriver: 13 november, 2010

  BEN

  Detta har varit en ren skam för Sverige. Utan minsta begränsning, ekonomiskt, har Arla bedrivit Årets Kock. Där speglade sig bästisar till max i svindyra resor över hela världen. De hyrde bl.a. in sig hos Bocuse för enorma belopp. Allt finansierat av oss som köper Arlas produkter.

  Nu räcker inte glansen med Årets Kock. Då har man Bocuse akademin, man har Karl-Jans akademi o.s.v. o.s.v. Bästisar kliar varandra på ryggen till kostnader så man tror man räknat in år, månad och datum, för en måltid. I resorna ingick enorma program, med helikopterflygningar i Grand canyon, ballonflygning i Kenya, kryssningar SOM SLÅR ALLT.


 12. Lövis skriver: 13 november, 2010

  Jag kan av hänsyn till min far, inte uppge vad jag vet gällande tidigare kungahus och nuvarande.

  Men jag har själv upplevt mycket. Jag har t.ex. flugit från Bromma till Frösön, med en speciell brännvinssort som en berömd Tysk adelsman önskade på ett kryssningståg, med deltagande av
  kungligheter. På ett torg har jag upplevt hur sonen till ägarna av ett
  jätteföretag i Tyskland, gick runt med dessa bästisar, med kungligt inslag, hällande ut champagne i varje avlopp. Champagne för flera hundra tusen. Alla skrek att de hade räddat världens befolkning från denna hemska dryck.


 13. Gittan skriver: 13 november, 2010

  Den här bilden hittade jag ute på nätet… Dessvärre !

  http://princesseslives.blogspot.com/2010/11/carl-philip-and-sofia-out-and-about.html


 14. Bakom vattnet skriver: 13 november, 2010

  Någon försöker arrangera en charmoffensiv för prinsen i allmänheten!!! Har aldrig före hört honom talas om mat, men kanske i framtiden måste han laga mycket i djungeln. I sin djungel!
  Bilder, bestick, barn, bröd… Hmmm… Fastän: Plåta han nog kan och “skissera” kanske också.


 15. Bakom vattnet skriver: 13 november, 2010

  OCH: VILKA SKANDALER har far och son ordnat! Är de så lika, eller är deras bästa vänner så lika? Eller både och!? Hoppas, att prinsen åtminstone nu FÖRSTÅR att TA SKEDEN I VACKER HAND!
  Vi har nu sett, att man kan ha “kurtisaner”, men man behöver inte gifta sig med dom. Så synd om Silvia och Emma!


 16. Anna Eriksson skriver: 14 november, 2010

  PINSAMT är väl rätt benämnande! Finns det ingen gräns för vad man kan hitta på för att upprätthålla “skenet”? Kan man inte ens göra ett försök “att hitta på” någon vettig sysselsättning varken till honom eller systern som nu semestrar i New York eller någon annan lyxort i världen?


 17. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 14 november, 2010

  Visst är det fånigt att skicka en sådan okunnig till en kocktävlan.Vad kan han om mat,merän att äta den?


 18. elisabet skriver: 14 november, 2010

  Ja, det är vad han orkar med. Han verkar inte den som anstränger sig i onödan. Verkar mest glida omkring och göra det som är roligt.


 19. Katarina skriver: 14 november, 2010

  C-P:s nakenmodell är en sådan besvikelse.Jag får det svårare och svårare att känna respekt för Kungahuset.Efter avslöjanden om Kungens “lekar” med sin kurtisan är det ännu viktigare att Prinsen avslutar sitt umgänge med Sofia.Han borde stanna i Paris och ta in lite kultur, konstintresserad som han är.


 20. MaryK skriver: 15 november, 2010

  # 4 Pia:
  Hvorfor er mat-kultur lettvekter-oppdrag???
  Dette undervurderer du grundig!

  Ved siden av luft og vann, gå på toilettet – når det behøvs – er det ikke annet som er viktigere enn mat!!!!
  I kultur-nasjoner som Frankrike og Kina er mat både kunst og kultur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vi i steinrøysa oppi nordre Europa har såvidt kommet ut av hulene
  mht mat-tilberedning og verdsettelse av matkultur. Med åpne grenser de siste 40 år har kulturlandene klart å påvirke oss så vi ikke har sild og poteter hver dag. Men dine uttalelser tyder på at det er et stykke igjen……
  At kommersielle aktører som Bocuse d`or også må tjene penger er ikke mer enn rett og rimelig, – du var vel der på frivillig besøk. Han har vært med på å spre matkunnskap i Europa og vært med på å gjøre europeisk mat kjent i verden! At du kanskje ikke forstår å verdsette det, men prioriterer å latterliggjøre det – sier mer om dine holdninger til en viktig del av våre kultur-aktiviteter…..enn om Paul Bocuse!


 21. margreth svanberg skriver: 16 november, 2010

  Hoppas Sveriges kungahus snart förstår, att vi svenska skattebetalare inte tycker, det är grannlaga, att försörja diverse personer, som tex prins Carl-Filip och hans senaste “frilla”, Sofia Hellqvist. Prins Carl-Filip har inte tagit ett enda betyg från Alnarp, dvs skolan han gått på länge. Han är ingen höjdare. Snart skall han bli expert i en matlagningstävling!??? Hej och Hå, så det kan gå (om pappa är kung) . Pappa kungen, med otrohetsaffärer, som han förnekar,(“har pratat med min familj, och drottningen”???). Tillhör inte drottningen familjen? Prinsessan Madeleines utsvävningar i New York??? Är det upp till skattebetalarna att finansiera?Trovärdigheten för konungahuset är för närvarande lägre än låg. Kronprinsessan Victoria och hennes make prins Daniel, kan möjligen reparera. Drottning Silvia har all respekt. MVH MS


 22. kismet skriver: 25 januari, 2011

  Herreminskapara vilket betydelsefullt uppdrag prinsen fick! BAra han inte blir överbelastad!
  Man kan faktiskt inte precis påstå att Carl-Philip briljerade hittils. Javisst, förlåt, jag glömde nästan att han kraschade några porsche-bilar. Jätteduktigt!


 23. kismet skriver: 25 januari, 2011

  Nej, men han fick ta emot julgranen på slottet också!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar