Prins Charles berättar hur det känns att bli farfar

Prins Charles berättar hur det känns att bli farfar
Annons

Tidigt i december meddelade brittiska hovet att prins William och hertiginnan Kate väntar smått till våren. I en intervju med BBC för några dagar sedan svarade prins Charles på hur han tycker att det känns att bli farfar.

Annons

– Först och främst känner man sig väldigt gammal, säger prins Charles, som fyllde 64 år för snart två månader sedan.
Han passade också på att berätta hur viktigt det är att tänka på miljön ur ett långsiktigt perspektiv, enligt The Telegraph.

Miljöfrågan

– I många år har jag talat om hur viktigt det är att ta vara på miljön. Ingen vill väl överlåta en värld som fungerar dåligt till våra barnbarn, säger prinsen av Wales och tillägger att sakfrågan blir än mer aktuell när han nu själv blir farfar snart.

Så här såg det ut när prins Charles levde småbarnsliv med Diana, prins William och prins Harry.

Nästa generation

– Jag vill ju inte att mitt barnbarn en dag ska konfrontera mig och fråga varför jag inte gjorde något. Vi måste försöka överlåta någonting till nästa generation som inte är fullständigt förgiftat, säger Charles i intervjun.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press

Läs mer:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

26 kommentarer till “Prins Charles berättar hur det känns att bli farfar”

 1. ines skriver: 8 januari, 2013

  Jag uppskattar Charles´ insatser för miljön väldigt högt. Jag tror att han har ett ärligt intresse i det och tar miljöproblemen allvarligt. Det är det problem i världen som mest av alla kräver långsiktigt tänkande.


 2. sonja skriver: 8 januari, 2013

  Eg pleier få kretikk hver gong eg komenterer MM sine ferier. Men det ingen grenser for hvor mye ferie denne damen må ha. Ein vanlig arbeider får berre 5 uker i Norge og det må dei jammen jobbe for.Lei kronprinsesse rollen og slår seg laus på statens bekosning. Det er nå mi mening.


 3. Maggie M skriver: 8 januari, 2013

  2.

  Men nu handlar ovanstående reportage om prins Charles och inte om Mette-Marit och hennes semester.


 4. Humaniora skriver: 8 januari, 2013

  På detta foto ser man att Harry liknar sin pappa Charles. – Trots detta
  har det funnits antydningar i Press att Charles inte skulle vara pappa till sonen Harry. Förfärligt med spekulationer som saknar förankring i verkligheten!
  – Däremot har jag fått kännedom om att, enligt forskning, 20 % av
  alla män inte är far till de barn som de tror sig vara. Kan det stämma med verkligheten!!?? Ja det tror jag! – Vår värld är full av hemligheter
  och sällan är något som det ser ut att vara……………..!!
  Sådan tur att vi iallafall i vår sinnevärld kan förankra höga ideal!


 5. Lisen skriver: 8 januari, 2013

  Jag minns i slutet på 70-talet och under 80-talet hur Charles blev förlöjligad och skrattad åt av både massmedia och allmänheten. Främst för att han redan då talade om naturens resurser och att odla ekologiskt och se långsiktigt på en hållbarhet som sträcker sig för generationer framöver. Idag är det väl knappast någon som skrattar åt det resonemanget. Jag tycker nog att han förtjänar “hatten av” för han såg som sagt tidigt vad många andra inte såg förren kanske 20 år senare


 6. Ulla-BellaUlla-Bella skriver: 8 januari, 2013

  Sonja Nr 2: Har du vaknat upp ordentligt nu???


 7. elsalena skriver: 8 januari, 2013

  prinsen är ett föredöme för kungligheter världen över!prins daniel förespråkar friskvård o träning vår egern kung värnar bla om ett renare östersjön.men vad gör resten av de kungliga?silvia o hennes yngsta dotter gör även de en fin insats för utsatta barn o deras unga mödrar. heja de som låter sig komma till tals!


 8. Hen skriver: 8 januari, 2013

  Det där med miljön är ett stort skämt. Ta tex den uppburne Al Gore som gjort sig en rejäl hacka på det ännu obevisade klimathotet. Han var med och införde de sk utsläppsrätterna som han sedan har gjort miljardaffärer på. Om prins Charles verkligen menade något med allt snack om miljö skulle han inte ha kvar en hel hög med bostäder som kräver massor med energi till uppvärmning. Han pappa har ju dessutom sagt att han önskar bli ett dödligt virus nästa gång han “föds” på jorden så att befolkningen med hans hjälp kunde minska. Nej miljöfolket är ett stort skämt, åker på skattebetalarna bekostnad runt på jorden på en mängd konferenser till trevliga badorter och pratar strunt.


 9. Svea Lind skriver: 8 januari, 2013

  Vi som lever idag ska inte bara lämna över en bra miljö till efterföljande generationer, utan även ett bra samhälle utan svåra konflikter.
  I vårt land har konflikter vuxit sig starkare för varje år som förflutit under de senaste tre årtiondena pga ogenomtänkta politiska beslut i speciellt en politisk fråga, vilken i det närmaste har tabu-belagts. Om inte problem diskuteras blir de svåra att lösa.


 10. miayahoo.se skriver: 8 januari, 2013

  Hans söner har alltid varit lika galen kär i honom som mamman Diana och han i de och med tanke på vilken olyckligt äktenskap det blev så är det ett mycket gott betyg!


 11. miayahoo.se skriver: 8 januari, 2013

  #8 Jag har upplevt orikan Sandy men det har tydligen inte du.Och miljoner miljoner andra har upplevt stigande havs nivåer på andra kontinenter. Du verkar avundsjuk på Al Gore. All kritik att klimat förändringar skulle vara bluff är tok snack,Wake up call smell the coffee!


 12. Hen skriver: 9 januari, 2013

  #11 – Sandy var ingen orkan utan “bara” en tämligen vanlig rejäl storm när den olyckligtvis landade över N.Y. Jag är inte ett dugg avundsjuk på bluffmakaren Al Gore. Nu när hela klimatbluffen visat sig “i all sin glans” får han stå med skammens rodnad – om han nu har någon moral överhuvudtaget. Trenden i havsnivåhöjningen är densamma nu som den varit i flera tusen år sedan istiden och den omtalade globala uppvärmningen har inte visat sig på två decennier vad än media skriker om.Och nu säger till och med Met Office i London – de som varit mest kvicka med klimathotet – att vi inte får någon uppvärmning alls de närmaste 20-30 åren.


 13. Tina skriver: 9 januari, 2013

  12. En höna med skygglappar bli ett lätt offer för nästa megastorm..!


 14. Hen skriver: 9 januari, 2013

  #13 – Håller med dig Tina, det är tragiskt med alla som inte orkar ta sig djupare in i verkligheten än den oftast felaktiga bild som media ger oss om bland annat miljö- och klimat.


 15. Tina skriver: 9 januari, 2013

  14. Inte bar en höna utan en hel hönsgård..tydligen..!
  Där har verkligheten ingen chans..!


 16. Violet skriver: 9 januari, 2013

  Charles er virkelig illustrationen af den mærkelige institution, som et monarki også er; hvor efterfølgeren bare venter… og venter. Hvis dronning Elizabeth bliver lige så gammel som sin mor, kan hun leve en 15 år til, og så nærmer Charles sig de 80 år.
  Godt for ham, at han har haft nogle mærkesager, han har brændt for.


 17. snickarjohn skriver: 9 januari, 2013

  Hen,
  Du pratar strunt.
  http://www.nasa.gov/mission_pages/hurricanes/archives/2012/h2012_Sandy.html
  Jag vet inte var Du bor, men trots att mitt hus ligger mer upstate och inte i Greater NY översvämmades min källare och fick pumpas.
  Var Du överhuvudtaget på plats?


 18. Hen skriver: 9 januari, 2013

  #17 Läs vad jag skrev, Sandy var en orkan till havs men inte när den landade i N.Y. – oavsett var du eller jag befann oss vid den tidpunkten. Även rejäla stormar kan få katastrofala följder i känsliga områden som tex N.Y.


 19. miayahoo.se skriver: 9 januari, 2013

  #8 Du skriver så tokigt att det är inte sant. Vill du bara göra dig märkvärdigt? 10,000 bara i New York blev HELT hemlösa. 30 tusen utan jobb.3Kolla på bilder på New York Post, Dailey News, New York Times. Vet du vad det betyder? UTAN tak över huvudet och förlorat allt. 90% på Staten island bara på Long Island ,i Breezy Point brann 100 hus ner orkan kvällen där brandkåren kunde inte ta sig ditt pga stormen. So sister women, om du var inte i NY eller New Jersey så kanske du ska spara dina kommentarer för ett annat ämne.


 20. miayahoo.se skriver: 9 januari, 2013

  Rättelse #11


 21. kim skriver: 10 januari, 2013

  HEN,
  Är du någon från det svenska kungahuset?


 22. Adika skriver: 10 januari, 2013

  Hen har rätt betr. det sk klimathotet ! Ett dåligt skämt………


 23. Tinalill skriver: 10 januari, 2013

  Allt är OK ! Men om jag fått en fråga om hur det är är att bli farförälder skulle jag inte i första hand tänka på miljön !


 24. snickarjohn skriver: 10 januari, 2013

  Bästa Hen,
  Här kan Du läsa om hur försäkringsbolagen vill skriva ned Sandy från orkan.
  Allt för att slippa betala ut något.

  http://consumerist.com/2012/11/01/to-save-homeowners-on-insurance-deductibles-governors-insist-sandy-wasnt-a-hurricane/


 25. snickarjohn skriver: 10 januari, 2013

  Då mitt förra inlägg var dåligt påläst vill jag gärna komplettera
  med följande. http://blogs.scientificamerican.com/observations/2012/10/30/did-climate-change-cause-hurricane-sandy/


 26. Hen skriver: 10 januari, 2013

  #22 – Tydligen en till på denna blogg som satt sig in i århundradets bluff. Tack! Drygt tio års studier i ämnet gör att jag känner mig på fast mark. Att den fd orkanen Sandy ställde till det ordentligt när den landade över N.Y. är bara att beklaga men det har ingenting att göra med klimathotet, Global Warming eller vad man kallar bluffen för .Kraftiga oväder har i alla tider kommit och gått oavsett Al Gore och hans kumpaner.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar