Prins Constantijn följde med kusinhustrun till jobbet

Prins Constantijn följde med kusinhustrun till jobbet
Annons

Tut, tut! Kusinerna, prins Constantijn och prins Maurits, hade barnsligt roligt på Riksmuseet i Amsterdam. Trevlig guidetur fick de också av Maurits hustru, prinsessan Marilène, som arbetar på museet.

Annons

Mitt i lekfullheten var det en smula allvar också. Det var ju inte bara för skojs skull som prins Constantijn av Holland besökte kusinhustruns arbetsplats. Han invigde det nya digitala arkivet “Rijks Studio” på Riksmuseet, ett digitalt on-line-arkiv.

Välutbildad trebarnsmamma

Prinsarna i Holland har alla följt kronprinsarna i Europa och gift sig med välutbildade, kvinnor i karriären utan kunglig börd. Prinsessan Marilène är inget undantag. Hon är 42 år och har en universitetsexamen i marknadsföring och administration. Så här glad såg hon ut i går vid invigningen.

Stor familj

Marilène och Maurits har varit gifta i 14 år och har tre barn. Här ser ni hela familjen Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven – prins Maurtiz, prinsessan Marilène och barnen Anastasia  – hon kallas för Anna – 11, Lucas, 10 och Felicia, 7.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, Pressbild/Holländska hovet

Annons

Läs även:

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Prins Constantijn följde med kusinhustrun till jobbet”

 1. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 1 november, 2012

  Hoppsan… inte en enda blodtörstig spindelhona har hittat hit. Här vävs ingen tråd.
  Men den Holländska kungafamiljen har heller aldrig varit en nagel i ögat på kommentatorerna här.
  Nu har jag i alla fall tagit mig en slurk ädelt blått blod. Det var inget vidare. 🙂


 2. ronald skriver: 1 november, 2012

  As a dutchman, I am very proud of our royal family, all the young royals have serious jobs in banking and different businesses, they represent Holland very well in the world of commerce.


 3. Eva skriver: 2 november, 2012

  Ni har allt att vara stolta över er fantastiska kungafamilj. Utbildade och arbetssamma. Det är annat än den svenska som bara leker “prinsar och prinsessor”, som i sagornas värld.


 4. 2lipa skriver: 4 november, 2012

  Dessa prinsar och princessor är nog ganska långt från tronföljden. De kanske heller inte är dyslektiska som våra kungabarn som trots det har utbildat sig på högre nivå inom sina intressen eller skyldigheter. Sluta trakassera vår kungafamilj. Hur är det med er egen utbildning förresten?


Annons

Laddar