Prins Daniel besökte Bryssel

Prins Daniel besökte Bryssel
Annons

Tisdagen den 9 april besökte prins Daniel Bryssel och ett antal EU-institutioner.

Besöket inleddes på Sveriges EU-representation där ambassadör och myndighetschef Dag Hartelius berättade om representationen och dess arbete. Frågor om internationell handel, finans och entreprenörskap berördes särskilt.

Annons

 

Därefter besökte Prinsen kommissionär Ceclila Malmström som informerade om aktuella frågor och berättade om sitt uppdrag. Läs mer på Hovets hemsida.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL, Faksimil/Kungahuset

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

27 kommentarer till “Prins Daniel besökte Bryssel”

 1. Hen skriver: 11 april, 2013

  Daniel är verkligen ett lyft för det svenska kungahuset. Utan åthävor ställer denna gedigna pärla upp och fullföljer samtliga uppdrag med bravur!


 2. Eva skriver: 11 april, 2013

  Prins Daniel är toppenbra, vi kan vara väldigt glada över kronprinsessans val!


 3. Tjohanna skriver: 11 april, 2013

  Heja Daniel!


 4. Linnea skriver: 11 april, 2013

  Ja han är då en riktigt bra människa och prins i tiden.
  All heder åt mor och far I Ockelbo .


 5. inga-lisa skriver: 11 april, 2013

  Var är Viktoria. Det var länge sedan vi såg till henne.
  Ja Daniel är bra.


 6. Sthlm skriver: 11 april, 2013

  Evigt trött på att kungabarnen och Daniel bara gör “besök” eller är “närvarande”. Det känns så tillrättalagt och så slipper kungen få apanaget sänkt.


 7. Kristiina från Turku skriver: 11 april, 2013

  Så många möten på en dag. Daniel har gjort ett hel del arbete genom att bekanta sig med de institutioner före sin resa. Jag respekterar honom mycket, han gör ett bra arbete för monarkin och för Sverige. Jag uppskattar honom särskilt eftersom han är intresserad av ungdomar. prins Daniels Fellowship är ett bra projekt.


 8. Hen skriver: 11 april, 2013

  Linnea – # 4 … och Viktoria som stod fast vid sin prins i nöd och lust!


 9. Maja skriver: 11 april, 2013

  Hoppas det inte bara är jobb för honom utan att han hinner med att smaka det belgiska ölet också. (Om han överhuvudtaget dricker öl).
  Prins Daniel verkar vara trygg i sin roll som kronprinsessgemål.


 10. Camilla skriver: 11 april, 2013

  Jag kan hålla med om att vår kungafamilj är bra representanter för Sverige och ger ett både seriöst och intresserat intryck. Men jag tycker ändå att det är lite överdrivet att ösa lovord över dem som vissa gör. Visst, de reser en del och har många representationsuppdrag, men å andra sidan behöver de aldrig tvätta, diska, handla, städa, laga mat, hämta barn på dagis eller “vabba”…när man har personal som sköter alla praktiska bestyr, och man dessutom har (näst intill) obegränsade tillgångar är det nog inte särskilt svårt att alltid se pigg, utvilad, fräsch och intresserad ut.

  Obs. Syftet är inte att skriva ned kungafamiljen eller förringa det den gör, utan bara att nyansera debatten något.


 11. caterine skriver: 11 april, 2013

  Han ser lite piggare ut nu tycker jag, inte så sliten, men han har gräsligt fula glasögon och slickad frisyr. Tagga ner lite Dannë.


 12. Karin Nilsson skriver: 11 april, 2013

  Jag, tillskillnad från andra här, känner inte Daniel och kan inte bedöma hur han är som person. Jag förstår inte vad hans besök i Bryssel har för praktisk betydelse. Han får inte blanda sig i politik eller ekonomi så vad gör han med de kunskaper han fick med sig därifrån. Hur kan man berömma en vuxen man för att han klarar av att göra besök här och där?
  Nu kritiserar jag inte Daniel, han gör bara vad han blir tillsagd. Men hur klokt låter det att det fortfarande år 2013 finns människor som blir försörjda bara för att de visar upp sig utan att behöva ta ansvar för någonting.


 13. Hilde skriver: 11 april, 2013

  Sthlm
  Besøk og nærvær er jobben til de kongelige.
  Og hvorfor bare kritisere kongebarna, har du sett kongeparets kalender,de besøker og nærværer de også.
  Nå skal Dronningen besøke Kuwait og et Childhood- prosjekt, snart skal de besøke Delaware i USA etc etc.


 14. IrmaKungligawebben skriver: 12 april, 2013

  12 Karin Nilsson
  Vad bra Du skrivit. Detta är nog åsikt som de flesta i Sveriga har.
  Det är faktiskt synd om Daniel att som en vuxen människa inte har annat att göra bara synas, närvara och göra onöjdiga studiebesök.


 15. caterine skriver: 12 april, 2013

  Jag avundas inte Daniel som har fått sitt liv så begränsat, men Madeleines Chris har nog sagt ifrån hur han vill ha det i framtiden, tror inte att han kommer att representera särskilt mycket, det syns som om han redan är lite besvärad av uppmärksamheten. Det vill till att kärleken är stark, kolla bara på Ari i Norge, han går inte i ledband precis och det gör han alldeles rätt i.


 16. PBoo skriver: 12 april, 2013

  # 12 Karin Nilsson

  Det mest skrämmande i Sverige idag o de senaste åren är att det går att använda ditt citat på en otroligt massa människor, men till skillnad mot P Daniel behöver de aldrig arbeta, ta ansvar, bidraga ekonomiskt utan får allt subventionerat o betalt! Där kan man seriöst ställa sig frågan du gör i ditt citat “Men hur klokt låter det att det fortfarande år 2013 finns människor som blir försörjda utan att behöva ta ansvar för någonting.”! Detta oansvariga av politiker att finns så många som inte behöver arbeta o bidraga men får samma rättigheter, bidrag – medan en krypande massa måste arbeta så mycket mer – gör att Sverige 2030 i välfärdsligan nr 45 (44. Libyen)!

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_Human_Development_Index_projections_of_the_United_Nations#2010.E2.80.932030_UN_projections_of_Very_High_HDIs


 17. PBoo skriver: 12 april, 2013

  Krympande – inte krypande – ska det vara i min tidigare kommentar!


 18. Gneta skriver: 12 april, 2013

  “12 – är väl ungefär som situationen för våra folkvalda politiker också.. Behöver dom ta ansvar för beslut och handlingar????

  Ok, vi stackars medborgare får säga vad vi tycker vart 3:e år, men vi kan inte sparka enskilda politiker,


 19. Desiréesvenskdam skriver: 12 april, 2013

  #10 och 12 ni har alldeles rätt!


 20. nea skriver: 12 april, 2013

  Pboo och gneta: det heter demokrati. Det är er uppgift att rösta in duktiga politiker.


 21. PBoo skriver: 12 april, 2013

  # 20 nea

  Seriöst – hur mycket har folk egentligen att säga till om när det gäller val av politiker? Vid personröstning får du per automatik med massor som inte är bra. Det är billigt att lägga politikernas lek med folkets skattemedel på folket (mig o Gneta!) som du gör! Hade vi folkomröstningar – som i Schweiz – då hade det varit annorlunda. Journalister har ett ansvar att granska politiker m.fl., men idag har de blivit en del av det som de ska granska. Hur många svenskar vet att vår grundlag ändrades nyligen, till att vi är ett multikulturellt samhälle, inte kan lämna EU osv?! Varför tror du vi rasar till plats 45, men inte exv. Danmark, beror det på kostnader för Hovet?!


 22. PBoo skriver: 12 april, 2013

  # 21 nea Har du några teorier om varför så extremt stora skillnader? UNs HDI – Human Development Index, används sen 1990 för att jämföra välståndet i olika länder, det anses mer tillförligtligt än enbart BNP då är en sammanvägning av BNP, utbildningsnivå, förväntad livslängd (skapat; pakistansk ekonom Mahbub ul Haq);

  2010; 1/2 Norge, 10/11 Finland, 14 Danmark, 15 Sverige
  2015; 2 Norge, 9/10 Finland, 14/15 Danmark, 25 Sverige
  2020; 3 Norge, 10/11 Finland, 13/14 Danmark, 25 Sverige
  2025; 4/5 Norge, 13 Finland, 14/15 Danmark, 36/38 Sverige
  2030; 5/6 Norge, 16 Danmark, 18 Finland, 45 Sverige (44 Libyen)

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_Human_Development_Index_projections_of_the_United_Nations#2010.E2.80.932030_UN_projections_of_Very_High_HDIs


 23. Karin Nilsson skriver: 12 april, 2013

  # 16 och 18. Det är stor skillnad på bidragen till kungafamiljen och till alla andra. Då menar jag inte bara ekonomiskt utan mera moraliskt. Alla andra bidrag kan vi ta upp i ett annat forum, det gör jag också, men här handlar det ju om Daniel och resten av kungafamiljen. För mig är det oförklarligt att det fortfarand år 2013 finns människor som bara för att de fötts i en viss familj eller gift in sig i den skall försörjas med skattemedel. Inte riktigt “i tiden” att Daniel tvingades sluta arbeta när han blev medlem av familjen.
  Gneta varför blir du inte själv politiker om du tror att du klarar det bättre? De kungliga får ju inte ens ta några beslut. De kan inte straffas och “hör inte till dem som kan anklagas för mottagande av mutor”.


 24. Palle skriver: 13 april, 2013

  PD:s Brysselpyssel, meningslöst tidsfördriv.


 25. Hilde skriver: 13 april, 2013

  Caterine
  Men nå har jo Daniel en annen rolle i kongehuset enn den Chris vil få og som Ari Behn har her i Norge.
  Det hører til Daniels oppgave å representere på heltid slik både f.eks Mary, Mette-Marit og Letizia gjør.
  Forøvrig skjønner jeg ikke hvordan man kan kritisere noen for å gjøre sin jobb.
  Mette-Marit har i to dager BESØKT norske UD, Letizia BESØKTE her om dagen WHO i Sveits( se bilder på myroyals).


 26. PBoo skriver: 13 april, 2013

  # 23 Karina Nilsson

  Kungafamiljen/Hovet får inga bidrag, annat än vad i sånt fall samtliga anställda vid statliga institutioner får, brukas kallas för lön! Men absolut kan vi diskutera ekonomiska teorier, o finns de som framhåller att man inte kan se kommunala o statliga verksamheter som närande då dessa lever av skattebetalarnas förmåga att betala. Allt skattebetalare ger går till olika insitutioner, organisationer o individer – menar du att allt detta ska ses som bidrag o aldrig som löner för utfört arbete? Man kan självklart diskutera om alla personer anställda kommunalt o statligt gör skäl för sin lön, men generellt nog mer än ingen motprestation v bidrag.


 27. PBoo skriver: 13 april, 2013

  Ref. min # 22 – någon annan som har en teori varför samtliga skandinaviska länder enligt FN/UN lär år 2030 fortfarande vara bland de 5-18 främsta länderna – medan Sverige går från plats 15 till 45 på 20 år och hamnar efter t.o.m. Libyen? Eftersom det här har tagits upp av andra här vad Svenska kungahuset kostar skattebetalarna – är det verkligen någon här inkl. den mest inbitne republikanen – som seriöst kan hävda att det skulle bero på vad det svenska Kungahuset/Hovet kostar? Enligt tidigare uträkningar presenterade i internationell press var Sverige det minst kostsamma, bra mycket billigare än de andra två. Så vad tror ni?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar