Prins Daniel delade ut pris på golftävling och besökte Karolinska Institutet

Prins Daniel delade ut pris på golftävling och besökte Karolinska Institutet
Annons

Under helgen delade prins Daniel ut pris till segraren av Nordea Masters. I måndags besökte han Karolinska Institutet.

Prins Daniel delade under helgen ut ett pris under Nordea Masters vid Bro Hof slott. Prins Daniel ses här tillsammans med vinnaren Mikko Ilonen från Finland.  Scandinavian Masters spelades för första gången 1991 på Drottningholms golfklubb och ingår i PGA European Tour.
Den första vinnaren blev Colin Montgomerie från Skottland, får vi veta via hovets hemsida.

Annons

Prins Daniel deltog under måndagen vid en workshop och ett möte med forskare som mottagit Hjärt-Lungfondens stora forskningsanslag, på Karolinska Institutet i Solna.

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press och Faksimil Youtube

Se en intervju med vinnaren här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=cyCJZa1i2fs&feature=player_embedded

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

24 kommentarer till “Prins Daniel delade ut pris på golftävling och besökte Karolinska Institutet”

 1. Maggiz skriver: 4 juni, 2013

  Daniel. Du har blivit den Prins som vi kan vara stolta över.


 2. Annelie G skriver: 4 juni, 2013

  ¤1 Så rätt som det är skrivet.
  Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel ger mig hopp och tillförsikt för Sveriges Kungahusets framtid.


 3. Sthlm skriver: 4 juni, 2013

  Kronprinsessans make har visat att han med all rätt kan titulera sig prins. Allting verkar så rejält när det gäller kronprinsessparets familj.


 4. AFia skriver: 4 juni, 2013

  Vad gör man när man deltar i en workshop med forskare….
  Håller man ett anförande….
  Diskuterar man sina teorier i forskargruppen….
  Vad får Sverige ut av detta…..


 5. mona skriver: 4 juni, 2013

  #4 Läs här.
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/hjart-lungfonden/pressrelease/view/h-k-h-prins-daniel-besoeker-hjaert-lungfondens-forskare-vid-karolinska-institutet-869559

  Hjärtforskning är väl viktigt för Sverige?
  Daniel är ju mycket intresserad av hälsofrågor är det något
  fel i det A Fia? Varför ställer du en så konstig fråga?


 6. Lisa Lusth skriver: 4 juni, 2013

  #4 AFia
  Kungligheter deltar mest för att uppmuntra de som arbetar med projektet och för att sätta fokus på det, inte för att bidra med expertkommentarer i sakfrågan. Vad ska de annars göra? Kom med idéer om vad de bör syssla med istället för att ständigt ställa samma fråga, oavsett vad de kungliga gör!


 7. AFia skriver: 4 juni, 2013

  Att vara intresserad är det inget fel vara men det är underligt att en PT deltar i en workshop med forskare…. Tycker du inte det….


 8. Lisa Lusth skriver: 4 juni, 2013

  Handlar Afias inlägg bara om börds- och utbildningssnobbism? Har inte uppfattat tidigare inlägg på det sättet. Då spelar det ju ingen roll vad Prinsen kommer att göra i framtiden. Det kommer alltid att finna mer välutbildade (inom respektive område) på plats som enligt dig tar udden av Prinsens besök?


 9. Ingrid skriver: 4 juni, 2013

  8
  Ja, så kommer det alltid att förbli, utgångsläget kommer att bestå.v


 10. Lisa Lusth skriver: 4 juni, 2013

  #9 Ingrid
  Det gäller ju isf samtliga kungligheter, presidenter och politiker. Ingen som arbetar som representant kan ju vara fullärd och mer utbildad än de områdesexperter man träffar på vid besök, där man är med för att sätta fokus på själva ämnet!


 11. Birgitta skriver: 4 juni, 2013

  P. Daniel är ju känd att vara den inom Kungahuset som håller de bästa talen. Visst är det så att de Kungliga har hjälp med talskrivn. men P.Daniel är den som själv bestämmer sitt tal i stort ock har “rankats” som nr. 1 att hålla tal!


 12. Singoalla skriver: 4 juni, 2013

  När vi nu ska ha monarki, så ska väl de kungliga få vara just det. De behöver inte vara lärda eller vackra heller för den delen. De har symboliska roller. De ska sprida glans genom sin närvaro. De ska framträda med prakt och ståt vid lämpliga tillfällen. Inviga, hålla anföranden, klippa band…
  Man skulle vilja skriva att de ska vara något som vi kan enas ikring, men det ser man ju hur det går med det…
  Förutom sina roller i samhället har de ett privatliv och det ska de få ha! De måste få gifta sig med vem de vill, roa sig med vad de vill, ja, ha alla de fri- och rättigheter som vi andra tar för givna!
  De behöver inte vara mer moraliska än gemene man till exempel. Vi behöver inte “se upp” till dem. Det räcker gott att behandla dem artigt och vänligt. Men det verkar vara dålilgt med det…


 13. Singoalla skriver: 4 juni, 2013

  Beträffande titlar:
  Kungabarnen är födda med sina titlar och det finns ingen orsak att de ska bli av med dem. Det är inte nån sorts legitimation som kan dras in! Men det verkar som om en del tror det!
  Prins Carl Philip kommer aldrig att avsäga sig sin titel. Han behövs i kungahuset så länge Victoria inte har vuxna arvingar, och det vet han. Kungaparet kan inte orka hur mycket som helst, och Victoria måste få öka på barnaskaran och ta hand om den i ett antal år framöver. Carl Philip behövs, men för det ska han inte behöva avstå från en egen familj med den han väljer. Vi lever faktiskt på 2000-talet!
  Sofia kan gott bli prinsessa. Se så bra det gick med Mette-Marit!


 14. Jeppe skriver: 4 juni, 2013

  Om 7.AFia:s kommentar plus en hel del andra i samma stil om andra i kungahuset. Jag har aldrig någonstans sett ett sådant hat och förakt mot kungafamiljen som man kan se här. På flashback som brukar kallas en kloak finns skvallertrådar om kungabarnen som är en västanfläkt mot vad man kan se här. Ingen duger, allt är bara fel fel fel. Tänk att prinsen varit PT! Usch och fy. Tycker ni inte? Det sista var ironi.


 15. Eva skriver: 4 juni, 2013

  SH och CP kan väl fortsätta att vara sambor och behöver definitivt inte gifta sig alls. Det är precis lika vanligt som att skaffa barn innan men gifter sig. Vad är det som hindrar? Etik, moral, ekonomi, titlar? Prinsen vill ju ha Stenhammar och sin pinuppa och hennes barn. Då är det alternativet.

  Jämför med Gustav i Tyskland och Albert i Monaco. De har tvingats välja. Tyvärr kan man inte få allt här i livet, även om man är “prins”. Men det gör ont och man skadar många.


 16. Hilde skriver: 4 juni, 2013

  AFia
  Har du lest lenken til kongehusets hjemmeside?
  Daniel er hedersordførande i hjerte og lungefonden og besøkte her forskere som har fått anslag fra hjerte og lungefonden.
  Å få informasjon om de prosjektene disse forskerne jobber med er vel naturlig når man både er en del av styret i hjerte og lungefonden og en del av et kongehus.
  Og PT -hva har det med saken å gjøre? Hva hvis han var finansmann, lærer i matematikk, kunsthistoriker,tolk er det mer naturlig å delta på hjerteforskning med en slik bakgrunn?
  Skal kongelige bare delta på arrangement i det emnet de har utbildning i vil alle få veldig få representasjonsoppdrag.


 17. Hilde skriver: 4 juni, 2013

  Lisa Lusth
  Du har helt rett.
  I dag åpner kronprins Haakon en shipping-messe. Skal man følge AFias retorikk kan han ikke det ettersom han ikke har utbildning i emnet.
  Mary kan heller ikke holde taler på konferanser om miljø eller barnedødlighet,det hører ikke til hennes fagområde.
  Og Silvia med sin tolkeutbildning, kan heller ikke besøke og delta på forskningsdager som gjelder Alzheimer.


 18. AFia skriver: 4 juni, 2013

  11
  Man kan inte leva på att som du skriver ” vara den inom Kungahuset som håller de bästa talen”…. har han skrivit flear berömda tal….

  17
  Det tycks råda likvärdig situation i grannländerna… det är synd om dem alla eller hur…..


 19. mona skriver: 4 juni, 2013

  A-Fia vilken snobb du är? Menar du allvar att bara specialister
  i ett ämne får delta i en konferens? Vad har PT att göra med det Daniel gör? Han har utbildning som PT han har läst ämnen
  i hälsovetenskap på universitetet.
  Tror nog han är mer lämpad än dig att vara med som inte platsar i
  möblerade rum med dina mobbningsfasoner.
  Jag blir ledsen över hur du behandlar andra.
  Mår du inte bra?


 20. Gneta skriver: 4 juni, 2013

  Jag brukar bl.a. deltaga i workshops för att framförallt utbilda mig inom områden jag är intresserad av, eller arbetar med. Det är nog den främsta anledningen till att deltaga i en workshop


 21. Annette skriver: 4 juni, 2013

  Carl Philip verkar ha kommit över sin värsta blyghet i det offentliga livet. Det är ju kul för oss alla. Sofia från högt uppe i Dalarna är det inget fel på. Alla har rätt att göra lite “kul” när man är ung. Hur många räknar med att träffa en tvättäkta prins och kanske gifta in sig i Kungahuset…. Hela avundsjuka svenska folket skall prata elakt om en söt tjej som fångar prinsens hjärta. Det är han som väljer sin kvinna, inte morsorna till de som tycker sig vara finare än andra och att deras dotter skulle vara den utvalda..


 22. Karin Nilsson skriver: 5 juni, 2013

  Hur kan man berömma en medelålders man för att han delar ut pris och närvar lite här och där? Daniel är utbildad till PT och det är så långt ifrån medicinsk expertis man kan komma. Han må vara hur mycket intresserad av hälsofrågor han vill men det gör inte honom till hjärtspecialist. Han kan inte påverka någonting inom sjukvården.
  Saklig kritik är inte det samma som personligt hat och förakt mot medlemmarna i den kungliga familjen.


 23. AFia skriver: 5 juni, 2013

  14 16 19

  Det är inget hat, förakt eller snobberi…… ! och det var att det är synd om Daniel och alla andra som måste ställa upp på alla dessa besök och delta i sådana här arbetsgrupper….
  Om han är duktig på friskvård skall han naturligtvis delta på sådana möten. Där har han säkert något att förmedla deltagarna…
  Läs kommentar 22….


 24. AFia skriver: 5 juni, 2013

  19

  Ms Mobbning du kan inte utala dig om andras kunskap, utbildning, erfarenhet som du gör gång efter annan.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar