Prins Daniel mötte entreprenörer

Prins Daniel mötte entreprenörer
Annons

daniel-fb

Prins Daniel mötte under tisdagen ett gäng entreprenörer på SUP46. 

Prins Daniel besökte under tisdagseftermiddagen SUP46, som är en mötesplats för entreprenörer. Prinsen träffade flera nya företag som var i uppstartsfasen, berättar hovet på sin Facebooksida. Här på bilden ser vi honom tillsammans med Michael Weinstock, Sebastian Fuchs, Jessica Stark, Nathalie Nylén och Mikael Ahlström.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Hovets Facebooksida

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Prins Daniel mötte entreprenörer”

 1. Solstrålen skriver: 19 februari, 2014

  Tog äntligen reda på va Prins Daniels Fellowship är för ngt och blev förvånad. Har trott att det var hjälp och stöd till nystartade, unga med företagsambitioner. Men de adeptersom börjat nu och skall få detta stöd i 2 år är inga dunungar.
  Företagen skall ha en omsättning på 5 milj eller mer. Och de är redan etablerade med benämningar som "ledande, väletablerade, branschledande". De har omsättningar på cirka 100 milj och 25-50 anställda.
  Deras förhoppningar är att få "kunskap och insikt i ledarskap, brett kontaktnät, få utmaningar, osv". I mitt tycke så behöver dessa personer inga mentorer!


 2. kungenslillapiga skriver: 19 februari, 2014

  #1,

  Nej, har man kommit så långt i sitt företagande så behövs knappast mentorer. Märkligt!


 3. Kristiina från Turku skriver: 19 februari, 2014

  Prins Daniels Fellowships vision är att få flera unga människor se entreprenörskap som ett alternativ. Att alla unga människor som vill bli entreprenörer vågar ta steget. Fellowships mål är att besöka gymnasieskolor och universitet/högskolor i landet för att inspirera unga människor att satsa på entreprenörskap och högre utbildning. Göra ett nätverk av Prins Daniels Fellows som är framgångsrika ledare för små, unga företag som projektet valt ut.
  Detta besök i tisdags hade ingenting att göra med prins Daniels Fellowship, men det är bra att se att Victoria och Daniel arbetar och är inte på semester.


 4. Solstrålen skriver: 19 februari, 2014

  #3 Kristiina från Turku
  Jag vet att det inte hade att göra med Fellowship! Men om hans ambition är att få unga människor till att våga ta steget, så borde han väl stötta DEM och inte redan etablerade "branschledande" företagare med många anställda och hög omsättning?
  Dessa människor har ju redan "kunskapen och insikten, brett kontaktnät, osv"!
  Det är väl de unga, nystartade som behöver denna "insikt"!!!


 5. Solstrålen skriver: 19 februari, 2014

  #Kristiina från Turku
  För att förtydliga mig mer så är det 5 företag som blivit utvalda som "adepter". Dessa 5 är "ledande, väletablerade, branschledande". De har en omsättning på cirka 100 milj. De har cirka 25-50 anställda.
  Jag skulle inte vilja kalla dessa företag för "små, unga" företag.
  Mentorerna är då ännu större och rikare.
  Det hade ju hamnat mer rätt om adepterna hade varit företagare från SUP46, unga företagare i uppstartsfarten.


 6. konsttanten skriver: 19 februari, 2014

  Kristina från Turku. Det märks att du inte kan någonting om hur starten är för nyföretagare! Den biten skall inte en prins sköta, utan det är bank och speciella myndigheter. Därefter kan Daniel besöka/stötta.


 7. solan skriver: 19 februari, 2014

  Håller med er alla. Prinsen behöver väl något att göra!


 8. Olga skriver: 20 februari, 2014

  Till # 5, Solstrålen – Ta det lugnt , ärade medskribent)) Den hela är bara en PR-kompaniet för kungahuset , saknar egentligen betydelse för vaken de unga, nystartade eller redan etablerade…men DW måste ju ha ngt att leka med )
  Man kunde förvänta sig att DW skapar sig ngt högutbildning efter giftermålet …för att levebrödet försäkrad ju …men icke …det är trevligare sysselsättning att umgås med de som har en omsättning minst 100 milj redan…( ops – idrottsfolkhögskola räknas inte som högskolan eller universitet , men det dög bra att kunna arbeta med verksamhet som massör – personlig tränare…http://sv.wikipedia.org/wiki/Prins_Daniel )


 9. kungenslillapiga skriver: 20 februari, 2014

  Jag inser att entreprenörer behövs – men samtidigt kan inte alla bli nagelfixare och hundtrimmare, unga behövs framför allt i vård och omsorgssektorn. Kunde inte någon kunglig försöka lyfta intresset för detta? Silvia har gjort en del och det är bra, men kanske är det för oglamoröst för den yngre generationen?


 10. Jessica Sandstööm skriver: 20 februari, 2014

  1&2
  När man kommit så långt betyder inte att man kan lägga av och tro att allt sköter sig själv.
  för att gå vidare måste man ha träning, hjälp på vägen och alla tips man kan få!
  Man måste vidga sina vyer hela tiden, även om man har ett företag som omsätter 100miljoner! måste växa, växa, växa!!


 11. Sthlm skriver: 21 februari, 2014

  Bra att kronprinsessparet kryper fram ur gömmorna. Nu är det väl snart dags för lite avkoppling i NY.


Annons

Laddar