Prins Daniel på besök i Ockelbo

Prins Daniel på besök i Ockelbo
Annons

Idag har prins Daniel rest över till sitt kära Ockelbo. På bilden här ser vi honom med några barn och ungdomar från Ockebolägret.

Prins Daniel besökte under tisdagen Ockelbolägret i Ockelbo för att träffa barn och ungdomar som under veckan får testa på natur- och vildmarksliv. Bilden ni ser här ovan kommer från hovets egen Facebooksida.

Annons

Prins Daniel träffade lägerdeltagarna på Ockelbolägret och deltog vid utflykten till Älgparken och Vildmarksgalleriet.

Prinsen och barnen hälsade på en älg.

Prins Daniel anlände till Älgparken, mötte lägerdeltagarna och togs emot av föreståndare Lars Arkelsjö, kommunalrådet Magnus Jonsson samt kommunchef Lars Sjödin. Därefter fick Daniel och barnen en visning av parken, ett 14 hektar stort område som har två älghägn där 11 älgar lever.

Besöket på Ockelbolägret avslutades med en lunch tillsammans med lägerdeltagarna.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Hovet/Facebook, Stella Pictures och kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

47 kommentarer till “Prins Daniel på besök i Ockelbo”

 1. Jeppe skriver: 13 augusti, 2013

  Sånt här passar Daniel så bra! Samma sak med resan till Ryssland och Business Forum i dagarna.
  Jag läste en dansk sida som citerade kungen från tiden när barnen var små. Hans oro över den kvinnliga tronföljden berodde bl.a på att det skulle bli svårt att hitta en make som nöjde sig med inredning och bordsdukning etc som uppgifter. Tänk vad tiderna har förändrats!

  Innan det kommer tio kommentarer om klädseln (men varför har han kostym?) så kanske det ska påpekas att det är fritidsbyxor med uddakavaj och grova skor han har på sig. 😉
  Det finns många fler foton i Arbetarbladet.


 2. Birgitta skriver: 13 augusti, 2013

  #1.
  Det stämmer om klädseln. Men varför slips (som vanligt) CP kunde vara på Rörstrands utan slips, snygg ändå!


 3. Jeppe skriver: 13 augusti, 2013

  #2.Birgitta. Håller egentligen med men tycker samtidigt att han själv ska få välja. Det kan ju vara så att han trivs med slips. Eller kanske får slipsen honom att gå in i arbetsrollen. Hur som helst tycker jag inte det är något att störa sig på.


 4. moster skriver: 13 augusti, 2013

  #2
  Carl Philips klädsel passar utmärkt till hans ovårdade skägg och långa hår


 5. Margrethe skriver: 13 augusti, 2013

  # 1 Jeppe

  Gad vide, hvad Kongen egentlig sagde den gang og hvad sammenhængen var. Som det står her, virker det som en særdeles forenklet opfattelse af en dronnings (og hustrus) rolle, virkeområde og muligheder. Hvordan har Kongen mon opfattet Dronning Silvias virke og indsats? For ikke at tale om Prins Philips, Prins Claus’ og Prins Henriks tilsvarende.


 6. Svea-Li skriver: 13 augusti, 2013

  Det “sitter väl inte i kläderna” ??? UTSIDAN har enligt min mening inte betydelse. Det är är INSIDAN som är betyder något, och den är fin hos prins Daniel. Han är ju åtminstone PÅKLÄDD ! ! ! Dessutom, ska HAN SJÄLV bestämma vad han känner sig bekväm i. Det har inte ANDRA med att göra.


 7. Maggi skriver: 13 augusti, 2013

  Nu vil vi gerne se noget mere til det svenske kronprinsessepar, savner lidt nyheder. Synes Daniel klæder sig meget fornuftigt/medveten, mange mænd klæder sig på den måde når de skal ud til arrangementer. Godt/bra arrangement, for øvrigt. Men hvor er Victoria? Hun har nok at se til, men de har da fået en “barnflicka” så hun kan godt begynde/börja jobba!


 8. Sthlm skriver: 13 augusti, 2013

  Trevligt att se någon från kungafamiljen krypa fram.
  Horribelt att Daniel endast har fyra uppdrag under hela augusti månad och Victoria två inbokade i kalendern. Victoria är tronföljare och kan väl inte hålla på att gömma sig på detta sätt bara för att hon har fått barn. Kronprinsessfamiljen lever väl på apanage.


 9. Cissi skriver: 13 augusti, 2013

  Prins Daniel är en mycket bra representant för Sverige och kungahuset. Jag tycker också att han alltid klär sig passande.


 10. B Ljungqvist eriksson skriver: 13 augusti, 2013

  Så sant Svea-Li, men man får ju tycka vad man vill tack och lov i det här landet än så länge.


 11. Jeppe skriver: 13 augusti, 2013

  #5.Margrethe. Det är inte säkert att man citerat kungen korrekt – skulle faktiskt inte tro det – men andemeningen var nog densamma. Att en äkta make inte har en naturlig plats vid sidan om en drottning. En gång i tiden var det ju faktiskt så att alla drottningar som var consorts fick ett program vid utlandsbesök som bestod av barnsjukhus, mode och handikappcenters. Oavsett om de hellre hade besökt en marinbas. Och nog har prins Henrik mullrat en hel del om att han inte räknas. Jag tror att det var det kungen hade i åtanke, och det låg en del i det. DÅ! Nu tror jag kungen är väldigt nöjd med att det blev som det blev.


 12. Luffe skriver: 13 augusti, 2013

  # 7 Maggi
  Victoria og Daniel har jo ikke et BB-fotograf “løbende” efter sig i ferien. De billeder du har set af Mary og Frederik har ganske vist været mange, men de fleste har været ferie/semesterbilleder og med få undtagelser har den varet siden midt i juni!
  # 5 Margrethe,
  ser Søgaard nu bliver udeladt … LOL !


 13. Kristiina från Turku skriver: 13 augusti, 2013

  Daniel ser mycket bra ut i sin klädsel. Det är trevligt att se Daniel med barn. En härlig bild från stiftelsen En frisk generation.
  http://instagram.com/p/c87fI8Llcn/
  Tror någon verkligen att det viktigaste för barnen var hur Daniel var klädd?


 14. fia andersson skriver: 13 augusti, 2013

  Men VAR ä r Victoria??? Som sagt ej skäl att gömma sig och ej visa sig på ett normalt sätt. Mycket märkligt, svida hon ej mår bra…..


 15. fia andersson skriver: 13 augusti, 2013

  KORRIGERING
  skall förstås vara SÅVIDA och ej svida!


 16. maggan skriver: 13 augusti, 2013

  Nog vore det trevligt att någon gång få se Prins Daniel utan slips. Speciellt då han träffar barn.Han är ju egentligen väldigt sportig. Så ,nästa gång……Prins Daniel……….


 17. Bibi skriver: 13 augusti, 2013

  Nogen spørger efter Victoria men er hun ikke stadig i gang med en uddannelse indenfor polarområdet synes jeg det var


 18. Lilla My skriver: 13 augusti, 2013

  #8. Jag delar din åsikt. Kungahuset måste vara mera aktiv, för att få mera engagemang och för att få behålla sina förmåner läs apanage.


 19. caterineg skriver: 13 augusti, 2013

  Hoppas han har tid att sticka hem till fadershuset och få fika.


 20. karin skriver: 13 augusti, 2013

  De kläderna var ingen höjdare precis. Men slipsen var i alla fall med , som vanligt. Är de ingen som hjälper Daniel Westling med klädvalet? Om inte, är det dags att han ber om hjälp för det verkar behövas.


 21. Christina Helsinki skriver: 13 augusti, 2013

  Vem ids tala om Daniels klädsel? Istället tala om hans brist på utbildning. Tror svenskarna faktiskt att Obama skulle vara intresserad på hög nivå att ta emot grabben från Ockelbo?
  Glommer aldrig det fina programmet med Grabben från Gällivare på sin hoj. Nästan samma sak..
  Svenskarna är så superba då det gäller humor och musik att jag saknar många av era program pga snålhet och snikenhet. Is inte betala avgifter.


 22. Tina skriver: 14 augusti, 2013

  Daniel är garantin för ett fortsatt svenskt kungahus..!


 23. Marguerithehotmail.com skriver: 14 augusti, 2013

  Jag ser att det är fler än jag nu som undrar lite över Victorias nästan totala frånvaro från den offentliga scenen. Kungaparet har många uppdrag i kalendern som vanligt i höst.
  Hoppas att allt är bra med henne och att vi får se V och D tillsammans också.


 24. Singoalla skriver: 14 augusti, 2013

  Låt grabben ha på sig vad han vill!


 25. Ingrid skriver: 14 augusti, 2013

  Ingen utbildning är också en utbildning, fast på en lägre nivå.


 26. Christina Helsinki skriver: 14 augusti, 2013

  #25

  Ingrid,

  Pang kommentar. borde finnas flere som underhåller oss. Vi är ju ändå här för att få skrika, då TVn inte tar emot våra kommentarer.
  Din kommentar antecknar i mitt lilla vitshäfte. Tack!


 27. matilda skriver: 14 augusti, 2013

  Ingen utbildning? Nähä, men man kan faktiskt vara en väldigt bra människa ändå. Jag är övertygad om att Daniel gör så gott han kan. Inte en skämsfläck på honom vad jag har sett hittills. Gillar hans engagemang i folkhälsofrågor. Han verkar rätt reko.


 28. Ingrid skriver: 14 augusti, 2013

  Han matade en älg med banan, jättekul!


 29. ATL skriver: 14 augusti, 2013

  Det finns manga manniskor, aven skribenter har, som pastar att de har hog utbildning. Hogskole/univeristets utbilding ar inte det samma som att vara bildad. Bill Gates har ingen universitets grad och det gick ju ganska s bra for honom. Som Mathilda sade, han gjorde sa gott han kunde. Det finns massor med manniskor utan hogre utbilding som ar mycket bildade. Det verkar som prins Daniel ar bildad, har utvecklat sig sjalv och utokat sin knowledge base (sorry, cannot remember the Swedish word). Dessutom sa skryter han inte vad jag kan forsta. To you who belittle him – shame – shows what kind of people you are. Och att kalla drottning “tyskan” ar mer an oforskamt.


 30. Söstra Mi skriver: 14 augusti, 2013

  Skall älgen äta bananen med skalet på? Mycket giftigt, enligt rön gjorda under senaste veckan…


 31. HelenaKungligawebben skriver: 15 augusti, 2013

  Hoppas han är nöijd med sitt nya “arbete”.


 32. gunda skriver: 15 augusti, 2013

  dere svensker er heldige som har fått en så flott prins som daniel. han virker så varm og opptatt av å gjøre en god jobb. klær spiller da ingen rolle.


 33. emma_h skriver: 15 augusti, 2013

  Au Contraire my dear ATL… Bill Gates WAS in the school system acheiving good grades enough to be admitted to Harvard – 1 of the worlds Top Universities… where B stayed for TWO years while on the side focusing more increasingly on learning things related to that specific field BG would later be outstanding and excellent in. BGs field of business demanded Technology Know-How that Harvard was unable to fulfill/deliver! Fulfilling BGs dream also required his full-time attention…
  Not at all comparable with the background of a Swedish Royal as discussed on these pages During DWs “in-waiting years” D had several private tutors to make up the gaps in Ds Educational Background combined with later tailormade Courses


 34. Christina Helsinki skriver: 15 augusti, 2013

  #29

  Har alltid haft svårighet att förstå människors begrepp om bildning. Du måste kanske förstå att man inte kan kalla Daniel för bildad. Uppfostrad gammaldags, så är bildning= efter studentexamen utbildar man sig. för att inte bli halvvägs, genom det får man också vänner från sk. högre kretsar. Dessutom innebär bildning kunskap om historia. musik. och litterartur.
  I denna dag förstår jag inte en blivande?? drottning i Sverige som väljer en person vid sin sida utan kredibilitet.
  Måste lägga mig. då jag medicineras pga begynnande Altzheimer och vanartiga ålderssymptom-

  .


 35. ATL skriver: 15 augusti, 2013

  Emma, never did say Bill Gates did not attend a university, he did NOT graduate. My point was that a univesity degree does not make the man, experiences, self improvement, continuing education in other areas than a specific one does make the man/woman an interesting person. You have to be well rounded to be an interesting person. I think Daniel has been and is working towards that goal. My two cents, for what it is worth. I think it is horrible to denigrate any person, especially one who cannot defend himself/herself. Swedes are very good at that.


 36. snickarjohn skriver: 15 augusti, 2013

  “Men den största överraskningen blev nog ändå när han överrumplades av en pojke som undrade “varför behöver man en kung?”.
  Daniel skrattade gott åt frågan, men något utförligt svar om svärfar blev det inte.
  – Ja du… det är en fråga jag kan svara på senare, sa Daniel.”
  Expressen


 37. Ingrid skriver: 16 augusti, 2013

  Den frågan ingick inte i prinsgrundkursen.


 38. Jeppe skriver: 16 augusti, 2013

  #34.Christina Helsinki. Ja jösses, gammaldags var det ja. Utbildning är inte lika med bildning. Du har inte mycket begrepp om svensk universitetsutbildning om du tror det. Visst får man viss bildning om man läser konsthistoria, musikvetenskap, litteraturvetenskap och historia etc, men det går att skaffa sig den bildningen på andra sätt också.
  Det brukar tjatas här om hur bildade/utbildade ingifta är i andra kungahus. Men ser man efter har många utbildning i ekonomi, marknadsföring och liknande. Finns ingen bildning i klassisk mening i de ämnena.


 39. Christina Helsinki skriver: 16 augusti, 2013

  #38

  Jeppe, right you are. Ekonomi och marknadsföring är mina huvudämnen från Svenska Handelshögskolan i Helsingfors. Inte bokföring. LOL.Farmaci frän Helsinfors universitet.
  Men pga att ha utbildat sig, får man impulser för att intressera sig för bildande ämnen, har inte Madeleine också en fil.kand. i de här ämnena.
  Tror att jag skall kvittera min kommentar med att säga, ingen utbildning i världen går upp den inre bildningen, dvs. finkänslighet, empati och hänsyn.
  Svensk universitetsutbildning skiljer sig väl inte mycket från den finska


 40. Marguerithehotmail.com skriver: 16 augusti, 2013

  “36” snickarjohn,
  Det var väl en märklig fråga att ställa av ett barn (om det var så). Pojkens föräldrar hade nog instruerat sonen hur och vad han skulle säga. Tycker att Daniel gjorde helt rätt och norrlandstidningarna fick inga breaking news att vidarebefordra till folket.


 41. Jeppe skriver: 16 augusti, 2013

  #39. Christina Helsinki.
  “Men pga att ha utbildat sig, får man impulser för att intressera sig för bildande ämnen” Det är inte min erfarenhet alls. De flesta ekonomer och jurister jag känt är totala fackidioter, och många har inte läst en skönlitterär bok sen de tvingades på gymnasiet. Det du talar om var vanligt före 70-talet möjligen.
  Skillnaden Sverige vs Finland ligger en del i förkunskaper. Ni har en av världens bästa skolor medan i Sverige går det utför. Universitetslektorer klagar på att studenterna idag inte ens förstår vad de läser i en vanlig text.


 42. Christina Helsinki skriver: 16 augusti, 2013

  #41

  Jeppe,

  Igen har du rätt men vi ryms så många i vår Herres hage. Det där med att det finska skolsystemet är så världsberömt kan jag inte kommentera, tycker att alla skolelever i olika länder uppträder på samma sätt. Kanske vi har större krav på lärarna? Inga husmödrar får knäcka extra för att undervisa matematik eller engelska på grundstadiet,
  Men pga fackidioter skall jag avsluta vår diskussion med att säga och det är sanning, en bekant psykiater har berättat för mig att då han lyssnar på sina patienter som vilar på soffan, läser han spanska och han är nöjd och patienten är nöjd efter 1 timmes seans. Gå sen och vet! Ha en bra dag.


 43. Pboo skriver: 16 augusti, 2013

  # Christina Helsinki

  P Madeleine har en fil.kand. i konsthistoria med bi-ämnet etnologi samt historia. Hon har enligt sin gamla mentor (gymnaiselärare) uppsatsen kvar för att kunna hämta ut en fil.mag., där hon bl.a. läst med inriktning mot barn, barnpsykologi, utsatta barn osv., samt ledarskap (se länken nedan). Håller med om att studier, men däremot också arbete, inte sällan ger impulser som motiverar till ytterligare studier, lärande osv. inom olika ämnen, områden, yrken. Håller däremot inte med dig om att icke välutbildade personer inte kan vara bildade! Bildning sker på bra många fler sätt än traditionell utbildning, men självklart underlättar utbildning mycket. Lärande – oavsett hur det sker – får de flesta människor att växa.

  http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/hkhprinsessanmadeleine/biografi.4.4ea495e313c19c119aa7d41.html


 44. snickarjohn skriver: 16 augusti, 2013

  Marguerithe,
  Det riktiga svaret hade väl ändå varit att vår grundlag säger att så här ska det vara.
  Man ska alltid svara barn även om svaret kan vara svårt att förstå.


 45. Hilde skriver: 17 augusti, 2013

  Christina
  Jeppe og PBoo har rett.
  Det er skillnad på å være bildad og utbildad. Alle mennesker,også Daniel, er bildad men noen mer enn andre. Men det har ingenting med om man er akademiker eller ikke.
  Jeg er akademiker men har aldri sett eller hørt en klassisk konsert eller en opera. Leser jeg er det som regel krimbøker på solsengen på semesteren. Det samme gjelder mine akademikervenner også.
  Dagens akademikere er nok annerledes enn akademikere flere generasjoner tilbake. Dagens akademikere kommer ikke bare fra overklassen,men har like gjerne vokst opp med foreldre som er frisører og snekkere.
  Hva man interesserer seg for,f.eks opera eller russisk litteratur, beror vel på andre ting enn utbildning. Bildning kan vel også handle om temaer som mat,vin,cognac,reiser bl.a også.


 46. Hilde skriver: 17 augusti, 2013

  Marguerithe
  Enig med deg. Hvorfor skal Daniel svare på en slik fråga. Og hva skal han egentlig svare.det er klart at uansett hva han hadde svart ville det blitt feil. Dessuten vet man jo ikke om det var en seriøs fråga eller ment som et skjemt. Det har jo også betydning for svaret.


 47. Kari skriver: 1 oktober, 2013

  En dyktig og fornuftig prins har Sverige fått. Han er en super representant!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar