Prins Daniel ska snart ut och resa igen

Prins Daniel ska snart ut och resa igen
Annons

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel

Helt plötsligt ser vi att prins Daniels kalender har fyllts på. Nu ska han ut och resa igen – till Exportrådet i London och till Skid-VM i Oslo.

Prins Daniels kalender har ett tag varit väldigt tom, men nu har den fyllts på igen. Den 16-17 februari ska prins Daniel ensam resa över till London och besöka Exportrådet. Sedan har han en lucka i kalender igen, men den 24 februari är det dags för en representationsmiddag på Kungliga slottet. Då deltar även kungaparet och hans maka kronprinsessan Victoria.

Annons

Till Oslo

Den första mars ska han och kronprinsessan på en statsrådslunch med arbetsmarknadsminister Hillevi Engström och sedan bär det av igen på en utlandsresa. För den 3-4 mars ska kronprinsessparet över till Skid-VM i Oslo. Det blir säkert en kul resa för den sportintresserade prinsen. Den 10-11 mars ska paret till Malmö och sedan följer besök i Botkyrka, Göteborg och till Småland.

Av Agneta Nisbeth
Foto. Charles Hammarsten

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

35 kommentarer till “Prins Daniel ska snart ut och resa igen”

 1. eva skriver: 1 februari, 2011

  Han börjar att se ut som kungen.


 2. Gittan skriver: 1 februari, 2011

  Så där ja…Nu ser det genast mycket bättre ut i kalendern… 🙂


 3. nea skriver: 1 februari, 2011

  nog är det betungande arbetsuppgifter… att besöka sportevenemang brukar vara semester för andra


 4. R Thornhill skriver: 1 februari, 2011

  Till Exportrådet? Och göra vaddå??


 5. nea skriver: 1 februari, 2011

  kan sd berätta lite mera om “young global leaders”? Är det så det heter, vad är det för organisation, osv.? Låter väldigt intressant! Varför är tydligen endast norska kronprinsen med – var är de andra skandinaviska tronarvingarna?


 6. Vicki skriver: 1 februari, 2011

  Kanske mer betungande för någon som har alla ögon på sig, övervakad av livvakter, samt förväntas säga något, eller uttala sig !
  Man är inte ute på repesentations uppdrag när man har semester eler hur? # 3.


 7. Bunkeflo skriver: 1 februari, 2011

  Så, det är dags att dra iväg till Norge på idrottsaktiviteter?
  Skid-VM hit och dit.
  Handbolls VM spelades i Sverige, men ingen i kungafamiljen orkade hasa sig iväg till en enda match, trots att Sverige spelade om medalj.
  Skärpning kronprinsessparet!


 8. Arne Löfström skriver: 1 februari, 2011

  Grattis Daniel ! Jag blev lite orolig när jag såg Dig på Karolinska !


 9. ATL skriver: 1 februari, 2011

  Vad kungahuset an gor sa ar det alltid negativ kritik. Jag har for langesedan upptackt att hovet tar sin tid nar det galler att fa ut informationer om kalendern. Hade prins Daniel inte akt till London sa hade nagon sakert klagat pa det. Att inte ni alla, som vet sa mycket battre an nagon annan, hur saker och ting – och klader, och vikt och make-up etc., etc., ad nauseum, skall vara skickar ett brev till hovet och talar om for dom hur illa dom skoter sig och att ni alla vet mycket battre. Och glom inte att tala om for alla hur dom skall sta, titta, le osv.

  Jag har aldrig sett sa elaka kommentarer som finns pa denna tidning. Det narmar sig cyber bullying.


 10. ATL skriver: 1 februari, 2011
 11. Agda skriver: 1 februari, 2011

  Kan Daniels belackare sova bättre nu då det visar sig att Daniel har flera uppdrag framöver? Och nu är det hans tur att representera ensam. Så blir det med äkta par som arbetar i samma bransch. Jag tror att vi kan vara helt lugna vad beträffar dessa två, som genomför sina uppgifter på ett högkvalitativt sätt.


 12. perenna skriver: 1 februari, 2011

  Vad menar Eva med ,att Daniel börjar att se ut som kungen ????


 13. perenna skriver: 1 februari, 2011

  se kommenter nr. 7


 14. Christina Helsinki skriver: 1 februari, 2011

  Come on.

  Var blev de akademiska studierna vid KI?

  #4 svar: Exportrådet tar emot Daniel, på samma sätt som lärarna tar emot sina kunliga nya elever i förskolan.

  Skvallertidningarna kommer att jubla, han gjorde succé, han klarade det och här kommenterar ingen min fråga om hans nya akademiska studier.


 15. Anita skriver: 1 februari, 2011

  Det är väl självklart att den nyblivne prinsen får börja med “enklare” uppdrag för att växa in i rollen som landets representant vid sidan om sin maka. Tror dock att han successivt kommer att bli en stor tillgång för kungahuset i representationssammanhang.


 16. Prinsessan Pottsork skriver: 1 februari, 2011

  Han är offentlighetens fånge, men det ingick i dealen. Folk och fä kommer alltid att undra över hans angelägenheter.


 17. Anne skriver: 1 februari, 2011

  Jag är glad över att prins Daniel finner sin plats. Jag åter lyssnade till deras intervju i december. Han sade att han hade ambitioner i sin nya roll! Jag tycker också tillbaka till information, som gavs på denna webbplats, som sa att han tog kurser i fysiologi. Jag vet inte om detta är korrekt men det passar med hans personlighet, och han förbereder innan de agerar. Han förbereder oss mer överraskningar. Jag skulle inte bli förvånad över att relationerna var svåra mellan det unga paret och kungen. Han är nog avundsjuk på populariteten av ungdom, medan hans fall.


 18. maggie skriver: 1 februari, 2011

  En sportkille från Ockelbo……stackars sate……men han visste väl vad han gav sig in på….


 19. Anne skriver: 1 februari, 2011

  information som sa att han tog kurser i fysiologi är ok:
  “Bertil Ternert from the swedish court has told to finnish evening paper Iltalehti the reason why prince Daniel hasn´t had any official engagements this year. Daniel started studying physiology at the Karolinska Institutet in Solna at the 10th January. Ternert tells that Victoria is supporting her husband in his studies. Karolinska institutet is a medical university.
  Ternert reminds that Daniel is interested in things concerning health and he is got acquainted to that already before. Ternert says that Daniel´s studies won´t disturb his duties at the royal house, with good planning things can be delt with. The story of Daniel´s studies is in Iltalehti´s paper version.
  Karolinska Institutet website


 20. hilde skriver: 2 februari, 2011

  Først blir man kritisert for ikke å gå på sportsarrangement, så er det plutselig feil å reise til et VM. Det er en del av de kongeliges jobb å representere ved store idrettsarrangementer. Alle kongehus dukker opp da.
  Kunne vært interessant å vite hva Daniel skal gjøre for å at det skal være bra nok.
  De andre kongelige har akkurat de samme oppdrag på sin kalender,innvie et eller annet,dele ut priser,besøke skoler,gå i teateret osv.

  nea
  Kanskje Haakon verver sine kollegaer en gang. Rania av Jordan er også medlem der.Young Global leaders er en del av World economic forum som foregår i Davos hver vinter. Du får google på nettet.


 21. Ronja skriver: 2 februari, 2011

  Jag har for langesedan upptackt att hovet tar sin tid nar det galler att fa ut informationer om kalendern

  Och varför gör hovet det?


 22. nea skriver: 2 februari, 2011

  hilde, tack, jag skall göra det! Jag undrar bara varför endast norge är med – är de de enda som klarar av det? har inte haakon studerat vid berkley och nu studerar mette-marit ekonomi?


 23. mattep74 skriver: 2 februari, 2011

  Jag har aldrig sett en kunglighet på ett handbollsmästerskap i Sverige innan så varför skulle de börja i år. De gick inte på basket-EM heller när det spelades(vilket ingen annan svensk heller gjorde, men det är en annan femma). De mästerskap TV4 sänder syns kungligheterna i Sverige sällan på, något som tänkt på detta?


 24. Christina Helsinki skriver: 2 februari, 2011

  Om det stämmer att drottning Elizabeth önskar att William och Kate, skall vara relativt fria från officiella representationsuppdrag, de två första åren, efter bröllopet, tror jag att detsamma skulle vara berättigat för Victoria och Daniel.

  Då skulle de i lugn och ro, få ha ett familjeliv och varken Victoria eller Daniel skulle behöva utsättas för psykisk och fysisk stress.

  Madeleine och Carl Philip. kunde avlasta Victoria, tids nog hinner V&D utföra sina officiella uppgifter.

  Har Kungen och Silvia inga möjligheter att gripa in, då det gäller, de två yngstas “liv och leverne”?


 25. Amanda skriver: 2 februari, 2011

  #15
  Jag jobbade under nästan hela min studietid.


 26. Monica skriver: 2 februari, 2011

  #10 ATL
  Bra skrivet. Rent otroligt vad många som är elaka och alltför nyfikna här. Kungligheter har också ett privatliv!!

  Prins Daniel är en tillgång i kungahuset. Jättefin kille som bara växer i mina ögon. Vänta bara… om 1 eller 2 år så så har han växt in i rollen som prins till 100%.


 27. Maria B skriver: 2 februari, 2011

  #28
  Så du vet tydligen något som ingen annan vet eller kan veta?! Varför kan Daniel inte bli pappa? Och dra inte detta med njursjukdomen och medicinerna, flera prominenta läkare (varav jag antar att du inte är en) har uttalat sig om att detta inte borde vara ett problem. Och även om det skulle visa sig vara det kan du knappast veta det!


 28. Julia skriver: 2 februari, 2011

  # 25 Den svenska kungafamiljen är nu helt beroende av Victoria och Daniel. Kungen är väl inte särskilt populär längre och tyvärr har drottningen blivit så påhoppad av TV4 och andra att hon säkert önskar vara från Sverige så mycket som möjligt.
  Vad beträffar de övriga två, så är ju Madeleine i USA och Philip har aldrig representerat särskilt mycket. Man räknar liksom inte med honom.
  Så kvar blir Victoria och Daniel, som ska bära familjens anseende på sina axlar samt producera tronarvingar. Ingen helt lätt situation.


 29. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 februari, 2011

  Julia # 29

  Landet Sverige går inte under för att kungafamiljen håller sig undan.
  Om de så slutade helt med representation så skulle inget allvarligt hända. (förutom att vi troligen snart skulle ha republik). Spelar ingen som helst roll för oss vanliga.


 30. Julia skriver: 2 februari, 2011

  # 30 Demba

  Sverige skulle nog klara sig utmärkt utan sin kungafamilj men det bleve nog en tråkigare plats.

  Vad jag ville poängtera var att här är det omöjligt för Victoria och Daniel att få ett par år i lugn och ro för att starta en familj. Såsom drottning Elizabeth tydligen önskar för William och Kate.


 31. Rickard skriver: 3 februari, 2011

  30

  Korrekt att Sverige kommer att fortsätta finnas vad kungafamiljen än tar för sig men för oss som INTE vill ha republik vilka fortfarande är i majoritet spelar statsskicket visst stor roll !

  Du säger “spelar ingen som helst roll för oss vanliga.
  Du menar förstås spelar ingen som helst roll för oss republikaner.

  För visst kan även vi monarkister kalla oss vanliga ?


 32. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 3 februari, 2011

  Rickard # 32
  Jag är varken det ena eller det andra. För mig spelar det ingen roll vilket statsskick vi har.


 33. sara skriver: 3 februari, 2011

  Ska de inte orka med 5 uppdrag per temin och samtidigt reproducera sig?
  Är det inte detta som är själva jobbet?


 34. Carita Sjöbergdam skriver: 3 februari, 2011

  Nu ser han bättre ut.


 35. Carita Sjöbergdam skriver: 3 februari, 2011

  Nr 9 Men du Daniel har faktiskt gott egemon en transplantation och då måste han faktiskt kolla njuren vid flera tillfällen per år.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar