Prins Harry mötte hundar som hjälper

Prins Harry mötte hundar som hjälper
Annons

Prins Harry mötte ledarhundar och dess hussar och mattar.

Prins Harry mötte ledarhundar och dess hussar och mattar.

Harry-tvättmaskinPrins Harry var i veckan på besök hos Canine Partners Training Centre i Sussex. Där mötte han hundar som hjälper handikappade till ett bättre liv.

Prins Harry tittade in på hund-träningscentret Canine Partners i Sussex i veckan. Där lär man upp hundar av olika raser att hjälpa handikappade på olika sätt.

I rullstol

Bland annat hälsade han på militären Steve Brooks som har en ryggmärgsskada och numera sitter i rullstol. Men han har stor hjälp av hunden Major som bistår honom så fort det behövs. På plats fanns även Steves bägge barn Emily och Grace.

Gosade med valp

ste_harry-hundPrinsen fick också chansen att gosa lite med den ursöta valpen Veyron som bara är åtta veckor gammal, men som redan på väg att tränas till att bli någon form av ledarhund. Personalen på träningscentret visade också hur det går till när hundarna hjälper sina hussar och mattar i vardagen, som att tömma en tvättmaskin.

Annons

Läs även:

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures, All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Prins Harry mötte hundar som hjälper”

 1. rasmus skriver: 14 juli, 2010

  Härligt att se, tänk om vi kunde få se liknande besök av Madeleine Bernadotte och Carl Philip Bernadotte, istället för biltävlingar och luncher med väninnor. Bröderna William och Harry har verkligen hjärtat på rätt ställe.


 2. Kristin skriver: 14 juli, 2010

  Ja, de er skjønne begge to, og flott at de kongelige arbeider for dyrs velferd og rettigheter også! 🙂


 3. Pia skriver: 14 juli, 2010

  Ja, “Rasmus”, jag håller med Dig. De brittiska prinsarna har tagit till sig Dianas sätt att, mycket direkt och handfast, bry sig om de som inte är så lyckligt lottade här i världen. Sådan mamma – sådana söner. Childhood Foundation i all ära, men där hör man talas om luncher och galor, där man klär upp sig, visar upp sig och idkar välgörenhet i största allmänhet. Men de kanske gör annat som inte syns. Det vore i så fall intressant att få veta det.


 4. Nettan skriver: 15 juli, 2010

  3 # Ett viktigt område som childhood Foundation jobbar med är mevetandegörning…


 5. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 15 juli, 2010

  Håller med er här. Men galorna är heller inte att förakta. De drar in miljoner till utsatta människor världen över.

  En biljett till en sån middag kan kosta 80 000 kr. Och de som betalar dessa pengar för en middag går inte dit för matens skull precis.

  De vill hjälpa.


 6. Hariett skriver: 15 juli, 2010

  Tycker också att det är trevligt att se prins Harry i arbete. Han är för övrigt en charmör med glimten i ögat, och förmodligen en mycket sympatisk och rolig gentleman.


Annons

Laddar