Prins Harry om saknaden efter sin mamma

Harry Meghan och Diana
Prins Harry gick nyligen ut och berättade hur födelsen av sonen har givit honom ett nytt fokus och nytt mål i livet. Han berättar också om hur papprollen fått honom att sakna sin mor, prinsessan Diana mer än någonsin. 
Annons

Efter Dianas död – nu har prins Harry den familj han alltid har längtat efter. Men saknaden efter mamma Diana blir också extra påtaglig när Harry själv blivit förälder. Harry åkte strax efter sonens födsel till Nederländerna på kungligt uppdrag med Invictus Games, medan Meghan stannade kvar hemma i Windsor och vilade ut.

Prins Harry saknar Diana

Under en cykeltur i parken berättade Harry, 34, om sin saknad efter sin mamma Diana för Dennis van der Stroon, 31. Dennis är en exsoldat som hoppas vara med och tävla i det holländska Invictus teamet.

Annons

Prins Harry cyklar i Haag

Prinsessan Diana hade varit en fantastisk farmor till lille Archie – hon hade en naturlig fallenhet för att ta hand om barn, både sina egna och andras. En egenskap som Harry verkar ha ärvt.

Prins Harry och Diana

Det höga tempot lägger Meghan nu bakom sig ett tag och går in i sin mammabubbla. Amerikanskan har på ett beundransvärt sätt skolats in i det kungliga livet på rekordtid. Även om anspänningen ­inte har syns utåt har det kungliga bröllopet, all uppmärksamhet och otaliga representationsuppdrag säkert tagit på Meghans ­krafter. Men hon har klarat av det galant och nu har hon också fött en son!

Meghan och Harry är båda skilsmässobarn

Lille Archie Harrison är barnet som alla britter längtade efter och nyfikenheten från omvärlden är stor. Harry och Meghan kan nu andas ut. Nu måste de få rå om sin son i lugn och ro och sakta men säkert lära känna den lille personen som förenar paret livet ut. För prins Harry och Meghan är familjelyckan extra betydelsefull. De är båda skilsmässobarn och längtar säkerligen efter en trygg och harmonisk tid, utan bråk, separationer och spänningar.

Harry och Meghan värnar om kärleken

De värnar om sin nya familj och vill hålla ihop. Kärleken är äkta och stark. Men hur gör man? Det finns ingen lathund för ett äktenskap. Inte heller för föräldraskapet. Här får varje nybliven mamma och pappa försöka anpassa sig efter barnets behov. Ofta blir minnena av den egna modern stark. För prins Harry blir det extra påtagligt, då han har djupa sår i själen sedan den tragiska bilolyckan i Paris. Harry blev moderlös den 31 augusti 1997.

Prins Harry i mamma Dianas famn.
Prinsessan Diana var varm och trygg och rolig. Och Harry förlorade henne alldeles för tidigt.

Hela världen grät när Diana dog. Men sönerna, William och Harry, fick snällt hålla tillbaka tårarna i offentlighetens ljus. Känslodramat fick de behålla inom sig.

Blommor utanför Kensington Palace inför Prinsessan av Wales’, lady Diana Spencer, begravning.

Prins Harry och Meghan fick sitt första barn den 6 maj 2019. De bröt mot en mängd kungliga regler vad gäller kungliga födslar. De gjorde som prinsessan Diana, trotsade många av de oskrivna koder vid hovet, och gick sin egen väg.

Meghan och Harry med sin son, Archie Harrison.
Meghan och Harry med sin son, Archie Harrison.

Det märks att de moderna, ingifta kungliga damerna inte är rädda för att bryta mot traditionerna. Meghan har på ett sätt tur att prins Harrys mamma Diana var först.

De kungliga reglerna för en kunglig nedkomst är:

1. Drottningen måste underrättas först av alla när barnet är fött.
2. Hemförlossning slår allt. (Diana bröt denna tradition och födde på privata Ling Wing).
3. Inga pappor i förlossnings- salen. (Prins Harry var med Meghan).
4. Barnmorskorna har sekretess.

Hur känns det då för prins Harry att se gamla foton av prins Charles och Diana utanför sjukhuset med ett knyte i famnen? Barnet är Harry själv, när han var helt nyfödd. Precis som lille Archie har prins Harry varit allmänhetens fokus sedan BB. Han var inlindad i en vit filt och visades upp för en hord fotografer. Precis som hans egen son nu har gjort. Finns det månne en rädsla hos prinsen att Meghan ska jagas och inte få någon ro? Harry såg med egna ögon hur Diana led av den stora uppmärksamheten. Inte undra på att prinsen sett så beskyddande ut mot sin hustru sedan hon med en stormvind damp ned i det brittiska kungahuset!

Fotograferna lurade i buskagen

Men medan Diana var ett villebråd i en tid då fotograferna lurade i buskarna, är det nästan värre i dag då alla människor går omkring med en mobiltelefon och kan ta smygbilder.

Lady Diana

Meghan van vid kameror

Prins Harry hade tur som fann kärleken i en kvinna som inte räds rampljuset, skådespelerska som hon ju tidigare var! Prinsessan Diana hade en tydlig önskan innan hon dog. Den uppfyllde prins Harry när han gifte sig, enligt en av hennes närmaste medarbetare.
– Hon hade tyckt mycket om Meghan Markle, sade den förre pressekreteraren Dickie Arbiter.

Doria och Meghan – bästa vänner

Harry har ingen mamma i livet, tråkigt nog. Det är en tröst för prins Harry att hans svärmor, Doria Ragland, finns som stöd. Hon har ett eget rum på Frogmore Cottage och hjälper sin dotter. Att plötsligt bli kunglig innebär stora omställningar. Det är inte längre så lätt att veta vilka som verkligen är ens vänner och vilka som endast vill skina i den kungliga glansen. Doria och Meghan har en fin vänskapsrelation vid sidan av mamma-dotterrelationen, vilket gör att de trivs ihop, kan prata om allt och verkligen litar på varandra.

Alla tittar förtjust på familjens nya lille bebis.
Alla tittar förtjust på familjens nya lille bebis.

Drottningen och prins Philip har lärt känna Doria Ragland under året som gått och tycker mycket om henne. De inser att hon är en bra person, som inte vill ha en framträdande roll, utan gärna stöttar prinsparet i bakgrunden. Doria en före detta makeup artist, egenföretagare och yogainstruktör. Hon är empatisk och har arbetat som socialarbetare och med personer med psykisk ohälsa. Det sägs att hon och Harry har blivit mycket nära och han har kunnat anförtro sig till henne om sin sorg efter Diana.

Prins Harry sörjer sin mamma Diana

Här kan vi se en bild från förr. Prins Harry var på väg att bli tonåring och livet lekte. Fotot är taget i omgivningarna kring Balmoral i Skottland, dit kungligheterna brukar åka på sensommaren. Trion prins Charles, prins William och prins Harry har en fridfull dag utomhus den 16 augusti 1997. Bara 15 dagar senare dör pojkarnas mamma efter bilkraschen i Paris. Den 31 augusti var tragedin ett faktum och en hel värld sörjde prins Charles exhustru prinsessan Diana.

Prinsessan Diana dog bara några dagar efter den här bilden togs. Här ser vi prins Charles med sönerna, prins William och prins Harry, i omgivningarna kring sommarnöjet Balmoral i Skottland.
Prinsessan Diana dog bara några dagar efter den här bilden togs. Här ser vi prins Charles med sönerna, prins William och prins Harry, i omgivningarna kring sommarnöjet Balmoral i Skottland.

Charles blev singelpappa till William och Harry

På bilden nedan ser vi prins Harry hälsa på sin far, prins Charles. Efter moderns död tog prins Charles hand om sönerna på bästa sätt.

Läs mer

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Prins Harry om saknaden efter sin mamma”

  1. Piatele2.se skriver: 11 maj, 2019

    Avdelningen på St. Mary´s Hospital heter “Lindo Wing”, Adrienne B.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar