Prins Harry tar över representation från drottning Elizabeth

Prins Harry tar över representation från drottning Elizabeth
Annons

harry-ao-1

På måndag ska prins Harry representera drottning Elizabeth på en minnesgudstjänst för Nelson Mandela.

Prins Harry ska nu representera drottning Elizabeth på en minnesgudstjänst för Nelson Mandela den 3 mars. Minnesgudstjänsten kommer hållas i Westminister Abbey, samma kyrka som höll i vigseln mellan prins William och hans Kate. Det bekräftar Clarence House.

elizabeth-ao

Händelsen kommer att bevakas av BBC och prinsens närvarar vid slutet av minnesstunden. När Nelson Mandela gick bort i december var det prins Charles som deltog vid begravningen. Han träffade fredskämpen vid ett flertal tillfällen och beskriver honom som ”den stora mannen av mod och försoning”. Att prins Harry deltar som enda kungliga representant är inget nytt. Han har tidigare åkt på utlandsresor i drottningens ställe och klarat det med bravur.

Av Ellen Myrgård
Foto. All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

23 kommentarer till “Prins Harry tar över representation från drottning Elizabeth”

 1. emma_h skriver: 1 mars, 2014

  han har ingått i den snäva familjegrupp med just Counsellor of State-behörighet (ersätta QE2 på vissa uppdrag) sen han blev myndig
  Som hans pappa sagt är enda sättet utvecklas och att komma in i arbetsuppgifterna just via "learn by doing" och repetition!
  Han har nu fått en ny position inom hovet att framöver organisera och regissera alla organisera årligt återkommande pompa&ståt eventen QE2 m familj deltar i, vid sidan av egna HKHuppdrag – vilket visar vilket oerhört förtroende farmor hyser för sin sonson… Han har mycket värdefull erfarenhet från sina år inom försvaret att komplettera övrig erfarenhet och kompetens


 2. Michelle skriver: 1 mars, 2014

  Det er lidt spøjst, at i England så repræsenterer man altid QE, når man er på de fleste uppdrag. I Danmark siger man oftest, at den og den repræsenterer på vegne af kongehuset og/eller Danmark. Således også da Kp Frederik var i Sydafrika til mindehøjtidligheden der.

  På flere internethjemmesider kan man læse, at ifølge "nære kilder ved Hovet", så er en forlovelse mellem Harry og veninden Cressida nært forstående… men der er jo altid mange udtalelser fra "nære kilder" og altid anonyme. Virker mest som noget pressen bruger for at forsøge give det en vis sandhedsværdi. Men på et eller andet tidspunkt kommer den vel, ligesom den vi venter og venter på for Sofia og Carl Philip!


 3. Maja skriver: 1 mars, 2014

  Englands kungahus har en hel del starka kort att välja bland vid olika representationer. Det blir också alltid värdiga representationer.


 4. Eva skriver: 1 mars, 2014

  Fantastisk kille! Hela det engelska kungahuset är imponerande. En sådan prins skulle vi ha!


 5. Pia skriver: 1 mars, 2014

  Harry har visats från sin fest- och spexsida i pressen, men han har en mycket seriös sida också. Dokumentären från hans tjänstgöring i Afghanistan gjorde helt klart att han är både duktig och omtyckt av dem han arbetar med. Tillsammans med sin bror kommer han att gradvis avlasta farmor drottningen med den äran. Det var trots allt en stor tur att pojkarna var så pass stora, när Diana omkom, att de hunnit lära sig vad hon stod för och bli påverkade i hennes anda. GB har stor heder av hennes söner.


 6. Rubin skriver: 2 mars, 2014

  … repræsenteret dronning Elizabeth, det er blot blevet mere synligt via internettet og de mange websites, der er dukket op de senere år. Ikke mindst hertugparret af Kent så man meget til, før William og Harry blev så store, at det nu er dem, der er mest fremme.


 7. annastj skriver: 2 mars, 2014

  Ett team från CNN följde prins Harry i Västindien för ett par år sedan på en av de resor , då han ensam representerade drottningen. En succé. Prinsen visade en bedövande social talang, otrolig charm och karisma. Långa, bejublade tal utan manus. Bravur räcker inte. Stående ovationer skall det vara!


 8. Annica* skriver: 2 mars, 2014

  Tack gode gud har vi ingen sådan prins, Eva! En prins som dricker sig full och klär av sig naken på partyn? En prins som klär sig i nazistuniform och går på fest? Pappa Charles och farmor drottningen fick ta honom rejält i öronen och nu har han kanske vuxit upp! Men innan dess var han nog en handfull för pappa Charles att handskas med!


 9. Maj-Britt skriver: 2 mars, 2014

  # 8 Annica, vi har en prins som super sig full och slåss i Frankrike!


 10. annastj skriver: 2 mars, 2014

  8 Annica
  Jag har hört talat om en full prins som åkte bricka nerför trappan på Tullgarns Slott. Det var visst samme prins som började slåss utanför en krog i Cannes. Full då också.


 11. Lena M skriver: 2 mars, 2014

  #8. Ja det är absolut sant vad du säger. Det viktigaste är att han tycks ha lugnat ner sig så mycket att man kan faktiskt ta honom på allvar nu. Kanske är det det militära som lärt honom disciplin och ansvar och att hans farmor tror på honom.


 12. realist skriver: 2 mars, 2014

  8 Annica*
  Charles har väl inget att säga


 13. Bente skriver: 3 mars, 2014

  # 5 Pia
  Som sædvanlig giver du prinsesse Diana al kredit for at have påvirket William og Harry under deres opvækst i en social og omsorgsfuld retning/ånd.
  Men sandheden er jo faktisk den, at hun var der meget lidt for dem, de sidste to-tre år, hun levede, i de år var hun mest optaget af, at finde en ny elsker og feriere med ham.
  Det var barnepigen og Charles, der var deres trygge base. Og Diana var jaloux og forlangte, at Charles fyrede barnepigen, fordi de havde knyttet sig for tæt til hende.
  Men de realiteter, kan man jo vælge at lukke øjnene for og bevare hende som ikon.


 14. Maja skriver: 3 mars, 2014

  De var värst vad fort vissa glömmer prins Harrys fylleslag och nakenfoton.


 15. Annica* skriver: 3 mars, 2014

  Tycker det är så träkigt att svenskar inte kan vara stolta över sitt eget kungahus utan det skall gnällas hela tiden. De arbetar inte tillräckligt och tar de några dagars semester för att åka skidor, ha möhippa så ifrågasätts det alltid. Jag är stolt över vårt kungahus och tycker att de gör ett bra arbete för Sverige i tiden. Jag unnar dem deras ledigheter emellanåt. Jag arbetar själv bara dagtid och jag behöver inte arbeta på kvällar och helger som de kungliga ofta gör. Mycket av deras arbete är representation och i det uppdraget ligger i att komma förberedd för att det är det folk förväntar sig. Jag tycker att hela kungafamiljen för ett strålande arbete.


 16. annastj skriver: 3 mars, 2014

  Prins Harry bad offentligen om ursäkt för att ha gjort människor besvikna vid båda tillfällena. Han har sedan jobbat igen sina synder rätt bra.
  Harry är bara 29 år än idag. Vid första tillfället var han alltså bara 19 – 20 år, vilket kan förklara en del.
  Carl Philip var 33 när han slogs i Cannes 2012, och borde ha visat mer mognad.
  Inom väggarna vid privata fester är nog många gladast om det inte finns kameror i närheten. Till sist – vem har väl inte spelat klädpoker !


 17. annastj skriver: 3 mars, 2014

  Prinsarna Harry och Carl Philip har en del gemensamt.
  – Båda har dyslexi. Tycks inte hindra Harrys eleganta tal.
  – Båda har varit i Afghanistan. Harry som helikopterpilot och Carl Philip har skakat hand.
  – Båda har ett intresse för Afrika. Harry har praktiserat på ett barnhem i Leshoto, och är fortfarande aktiv där med sin välgörenhetsorganisation Sentebale.
  Carl Philip känner Sofia som numera också gillar den branschen, som hon uttrycker det.


 18. Cissi skriver: 3 mars, 2014

  Diana lär ha skojat om Harrys erbjudande att ställa upp som kung när han var liten kille, och kallat honom "GKH", Good King Harry. Han regerar säkert utmärkt. 😉


 19. Cara skriver: 4 mars, 2014

  Nr. 17: har aldrig hört att Harry skulle ha dyslexi, men hans kusin Beatrice har väl det.


 20. Marguerithe skriver: 4 mars, 2014

  "8" "15" Annica*,
  Svenskarna på dessa sidor letar fel hos vår egen kungafamilj för att kunna upphöja andra, vilka är helt okända för dem. Det är heller inga rojalister som skriver så om våra egna. Här finns några få rojalister. De flesta har slutat skriva här p g a den mycket obehagliga tonen mot vår kungafamiljs medlemmar. Om tidningen är kunglig borde man selektera mycket hårdare bland inläggen.


 21. Pboo skriver: 4 mars, 2014

  #16 annastj

  Citerar; "Carl Philip var 33 när han slogs i Cannes 2012, och borde ha visat mer mognad." P Carl Philip slogs inte i Cannes. Han blev påhoppad – det syns tydligt på de videos som finns. Han slår inte någon. Han reagerar däremot som han ville försvara sig, en ganska naturlig reaktion, bra mycket mer naturlig än vilja åka till främmande länder och kriga! Att klä ut sig till Hitler (el. Stalin, Pol Pot m.fl.) kan aldrig vara försvarbart med att man är "för ung för att veta bättre"!


 22. realist skriver: 4 mars, 2014

  skottland skall rösta om självständighet. blir harry kung av skottland om självständighetsanhängarna vinner? det vore ju pikant om han blir kung före brodern, men så var det ju när haakon blev kung av norge 1905


 23. Karin Nilsson skriver: 4 mars, 2014

  # 20. Jag upphöjer ingen kunglig familj vare sig den svenska eller de utländska. Alla kungahus hör till en förlägen tid och inte till nutiden.Den svenska kungafamiljen är för mig lika okänd som de utländska.Ingen av oss känner dem, allt vi tror oss veta om dem härrör från skvallerpressen.
  Men jag ger ett plus till alla dem som sina titlar till trots valt att göra någonting vettigt. William jobbade inom sjöräddningen som helikopterpilot på samma villkor som sina kollegor. Harry, så som många svenska soldater, deltog i de fredsbevarande trupperna i Afghanistan. Han har också under extrema förhållanden på Sydpolen vandrat milstals med krigsveteraner. Han är knappast den första eller den sista som gjort parodi av Hitler på en maskerad.


Annons

Laddar