Prins Harrys får miljonarv efter mamma Diana på 25-årsdagen

Prins Harrys får miljonarv efter mamma Diana på 25-årsdagen
Annons

prins harry

Inga drinkar, men många miljoner på kontot är vad som väntar prins Harry på födelsedagen…

När prins Harry nästa tisdag fyller 25 år gör det honom till multimiljonär. Det resterande arvet efter mamma prinsessan Diana på nio miljoner pund tillfaller nu honom. Vid hennes död ärvde prins William och prins Harry 6,5 miljoner pund vardera. Pengar som togs väl om hand för vidare investering och andra ansenliga intressen.

Annons

Fullt upp med sin utbildning

Nu får Harry alltså ytterligare en stor summa och 300 000 pund, motsvarande 3,5 miljoner svenska kronor, kommer redan nästa vecka sättas in på hans personliga konto i väntan på att få spenderas. Resterande summa efter arvet kommer bli väl investerade med hjälp det brittiska kungahusets ekonomiexperter.
Enligt en källa till brittiska The Sun kommer prins Harry inte att ha något stort firande på själva födelsedagen då han har fullt upp med sin helikopterutbildning.
–Det är tveksamt att han ens får ta en drink.

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Prins Harrys får miljonarv efter mamma Diana på 25-årsdagen”

 1. Anna skriver: 9 september, 2009

  Han har säkert som många andra förlorat pengar i finanskrisen…


 2. Birgitta skriver: 9 september, 2009

  Hur kom det sig att Diana var förmögen….Det är väl inte vanligt i Englans att pengarna lämnar gods och gårdar utan följer titlar och söner…Syskon brukar inte bli rikt tilldelade..
  Kan väl knappast vara ingiftepengar från kungahuset, eller…


 3. Anna skriver: 9 september, 2009

  Diana fick ca 200 miljoner kr vid skilsmässan tror jag.


 4. Birgitta skriver: 9 september, 2009

  Aha…..! Tack, Anna!


 5. Martin skriver: 9 september, 2009

  Harry far disponera avkastningen pa kapitalet !!!
  300 K GBP per ar !!! svaart att oversaetta ??!!


 6. Martin skriver: 10 september, 2009

  Anna Nr 3 hon fick 17 miljoner Pund visade det sig Du kan valdigt mycket!! tydligen ville hovet att hon skulle fa en arlig summa men istaellet
  forhandlade hon till sig en engangssumma,,,sa Charles fick salja av tillgangar samt ta ett lan fran Drottningen…och jag minns det dar om lanet for det skrevs om det i GB tidningar !!


 7. signesigne skriver: 11 september, 2009

  Dessa stackars prinsar de hade nog velat ha kvar sin mamma istället för att få en massa pengar. Martin det låter ju konstigt att Charles inte hade så mycket pengar själv utan va tvungen att låna av Bettan.Jag har hela tiden trott att det Engelska Kungahuset var ett av de rikaste i Europa (hört det) Undra hur Harry kommer att sätta sprätt på dessa pengar……….ännu mer festande………….kanske? Hoppas han blivit så vuxen så han investerar i något vettigt.


 8. Martin skriver: 11 september, 2009

  Signe Diana “skulle ha kontanter” aven rika mannsikor har inte massor av cash pa banken men tillgangar investerade i allt mojligt sa darfor tvingades han avyttra en del och lana en del….hovet ville att Diana skulle fa ett arligt belopp bla for att det skulle gett hovet mer kontroll…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar