Prins Henrik begravs i dag – vi har samlat alla detaljer

Prins Henrik begravs i dag – vi har samlat alla detaljer
Under dagen begravs prins Henrik i Christiansborg Slotskirke i Köpenhamn. Margrethe ska säga farväl till sin make. Svensk Damtidning är på plats i kyrkan för att bevaka den intima ceremonin.
Annons

Om två timmar börjar de första gästerna anlända hit till Christiansborg Slotskirke i Köpenhamn. Kungafamiljen kommer klockan 10.43 och sedan inleds begravningsceremonin klockan 11.00.

Allt som allt väntas 60 personer ta farväl av prins Henrik. Kungafamiljen, prins Henriks franska familj, men också några representanter för det officiella Danmark, som talmannen och statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Det är Erik Norman Svendsen som förrättar begravningen, han är kungafamiljens själasörjare eller Kongelig Konfessionarius som det heter i Danmark. Det var bland annat han som vigde Mary och Frederik och han har döpt flera av de åtta barnbarnen.

Begravningsakten kommer att ta ungefär 45 minuter och vi kommer att få höra gosskören Det Kongelige Drengekor och ytterligare två körer. Det ska också skjutas sorge-salut från Holmen i Köpenhamn och från Kronborgs slott i Helsingör. Dessutom kommer alla Danmarks kyrkklockor att ringa för prins Henrik i en halvtimme, både före och efter begravningsakten.

Svensk Damtidning är på plats i Christiansborgs slottskyrka, följ vår rapportering här!

Annons

Foto Stella pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Prins Henrik begravs i dag – vi har samlat alla detaljer”

 1. Annakf skriver: 20 februari, 2018

  Konstigt att statsminister och en del andra officiella personer får komma när inte så nära släktingar som kusiner får komma?


  1. Dorte skriver: 20 februari, 2018

   Nej, det er inte konstigt/mærkeligt. I Danmark er det stadig Dronningen, der underskriver vores love – og det betyder at der er et tæt forhold mellem regering, folketing og kongehus.


  2. Annakf skriver: 20 februari, 2018

   Det var sagt att det skulle vara en helt privat begravning med endast den allra närmaste familjen, därför tycker jag det är märkligt att det officiella Danmark är inbjudna.
   Tycker det är mycket konstigt att inte de nordiska regenterna och presidenterna fick komma när nu det ändå inte är en helt privat tillställning.


  3. Dorte skriver: 20 februari, 2018

   Nej, der blev ikke sagt noget om en privat bisættelse – læs her, hvad det danske kongehus selv skrev om bisættelsen. Der står ikke noget om privat, men ja, det var en lille bisættelse med den nærmeste familie, hoffet og nogle få andre, som prins Henrik og kongehuset havde et nært forhold til – deriblandt folketingets formand og statsminister, der som de eneste to fra folketing og regering deltog : http://kongehuset.dk/nyheder/hkh-prins-henriks-bisaettelse


  4. Dorte skriver: 20 februari, 2018

   Nej, der blev ikke sagt noget om en privat bisættelse. Men ja, det var en lille bisættelse med den nærmeste familie, hoffet og nogle få andre, som prins Henrik og kongehuset havde et nært forhold til – deriblandt folketingets formand og statsminister, der som de eneste to fra folketing og regering deltog. Gå evt ud på det danske kongehus hjemmeside og læs hvad der står der, der står intet sted noget om en privat bisættelse.


 2. allegra skriver: 20 februari, 2018

  Danska tvkanalen TV2.dk streamar gratis för den som vill följa begravningen live


 3. Asta skriver: 20 februari, 2018

  är polotröja numera ok som begravningsklädsel?


  1. Annakf skriver: 20 februari, 2018

   Fotot är inte från idag, den toannakfgs under helgen.


Annons

Laddar