Prins Philip är nu på Balmoral – men han vägrade träffa Fergie

Prins Philip är nu på Balmoral – men han vägrade träffa Fergie
Det var ett tag sedan vi såg prins Philip, men för några dagar sedan kom han åkande i samma bil med drottning Elizabeth, till deras skotska semesterparadis Balmoral Castle.
Annons

Det ser inte ut som prins Philip och prins Andrews exhustru Sarah “Fergie” Ferguson har blivit bättre vänner med åren. För när Andrew och Fergie besökte drottning Elizabeth på Balmoral Castle häromdagen för att prata med om det kommande bröllopet mellan prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank så fanns inte prins Philip, 97, på plats. Men så fort prins Philips son och exhustru rest iväg igen mot London så dök han åter upp på slottet, en ren tillfällighet eller en noga planerad manöver?

Annons

prins Philip

En källa säger till tidningen Express att Philip inte ens vill vara i samma rum som Fergie. För prins Philip har sedan kärleksskandalen, då foton publicerades på Fergies tår i munnen på den amerikanska affärsmannen John Bryan, gjort allt för att undvika sin forna sonhustru. Det var också fler som tog avstånd från henne efter detta, prinsessan Margaret skrev till och med ett brev till Fergie där hon förklarade att prins Andrews dåvarande hustru minsann dragit skam över kungafamiljen. Sarah Ferguson hamnade sedan åter på löpsedlarna efter att ha försökt sälja en privat kontakt med prins Andrew till vad som visade sig vara en undercover-reporter för ett antal miljoner kronor.

prins Andrew, prinsessan Beatrice och Fergie

Sarah blev heller aldrig inbjuden till prins Williams bröllop med Kate -på bilden ovan ser vi henne med exmaken prins Andrew och dottern prinsessan Beatrice i somras – då drottningen passerade förbi. Däremot fick hon komma till prins Harrys och Meghans bröllop tidigare i år trots att även prins Philip fanns med under festligheterna.

prins Philip drottning Elizabeth

Även om Fergie hänvisades till de bakre raderna i kyrkan så gick det inte att ta miste på hennes glädje att få vara där i kyrkan. Däremot fick hon inte komma med till festen efteråt som prins Charles stod för.

Så nu är det många som undrar, kommer prins Philip att dyka upp på prinsessan Eugenies bröllop med Jack i St George Chapel på Windsor Castle? Eller kommer han kanske att skylla på sin hälsa och tacka nej? Han kom ju inte heller till prins Williams och Kates dop av prins Louis…

Foto: IBL, Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Prins Philip är nu på Balmoral – men han vägrade träffa Fergie”

 1. Carin Hawee skriver: 22 augusti, 2018

  Ibland måste man kunna släppa gamla oförätter och gå vidare.Prins Philips son Andrew verkar inte ha några problem att umgås med sin exfru ,tvärtom!Men åldern kanske tagit ut sin rätt på Philip.Tycker annars att han verkat vital och humoristisk länge.


 2. Sus skriver: 22 augusti, 2018

  Det har kanske inte alltid varit det bästa beteendet får “sonhustruns” sida, men jag fattar inte varför Philip anser sig vara expert på lämpligt uppförande.


 3. vesna skriver: 22 augusti, 2018

  Varför vill folk gifta sig med kungligheter om de avskyr deras konservativa livsstil och plikter? Gå ifrån dem! Ingen tvingar någon för någonting. Sarah trodde att hon kunde göra vad hon ville. Stort misstag! Hon trodde väl att hon kan göra som prins Philip och ha sällskap utanför äktenskap, prata skit om hans affärer samt sälja en privat kontakt med exmake. Som från “Hem till gården”.


 4. Magdalena skriver: 22 augusti, 2018

  Trist når 97- åringer ikke har forstått betydningen av tilgivelse. Rett nok har Fergie rotet det til for seg ved noen anledninger, men Andrew har jo tydeligvis tilgitt henne. Og prins Philip selv, har han alltid vært en trofast ektemann?


 5. Karin Björkman skriver: 22 augusti, 2018

  Men låt den gamle stofilen slippa, 97 år, och han kanske har blivit surare med åren vilken händer ofta med gamla människor.Han borde ha rätt att sitta framför brasan med en whisky varje kväll om han vill.


 6. Eva skriver: 22 augusti, 2018

  Familjer ska stötta varandra! Alla gör misstag. Jag tror verkligen inte att prins Philip är felfri. Hur kan han döma Sarah? Skäms!


 7. KMS skriver: 22 augusti, 2018

  Jag tror, att efter prins Philips död, kommer prins Andrew och Sarah gifta sig igen. De bor tillsammans och Andrew finansierar Sarahs liv.


 8. Pallesen skriver: 23 augusti, 2018

  Jeg tror desværre prins Philip lider af en begyndende form for demens, og for ikke at få den udstillet i offentligheden, som vi så med prins Henrik, gik han på pension ? Hans afsky for Fergie er for vidtgående , unormalt, når det også rammer barnebarnet!
  En anden ting er, at han kan være for svækket til at sidde på en bænk/stol i så lang tid i kirken, og det kan så bruges som undskyldning. Men synd for Eugenie vil det være under alle omstændigheder!
  Men at hun skal have et så stort og flot bryllup som Harry, søn og bror til kommende konger, forstår jeg ikke helt! 😉


 9. Royalist javisst skriver: 23 augusti, 2018

  Prins Philip är nog bördsstolt och tycker Sarah Ferguson var en mesallians för Andrew och det brittiska kungahuset. Hennes beteende och val under och efter skilsmässan tyckte han nog var förfärligt och oförlåtligt för all framtid.

  Ja Pallesen: Obegripligt att det här bröllopet ska vara så storslaget och (kvasi)officiellt.


 10. Maria skriver: 20 oktober, 2018

  Jag tycker han är så barnslig


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar