Prins Philip inblandad i trafikolycka – oskadd

Prins Philip i bil
Under torsdagseftermiddagen var prins Philip inblandad i en trafikolycka med en annan bil i närheten av lantstället Sandringham, Norfolk. Tack och lov är den 97-åriga prinsen oskadd.
Annons

Drottning Elizabeths make, prins Philip, 97, var precis på väg att svänga ut från en utfart i sin Range Rover då han plötsligt ska ha blivit bländad av solen. Han kolliderade med en annan personbil i korsningen och prinsens bil hamnade på sidan, rapporterar brittiska medier.

Annons

– Hertigen skadades inte. Olyckan inträffade nära Sandringham. Lokal polis kom till olycksplatsen, sa en talesperson för Buckingham Palace.

Den andra inblandade bilen var en Kia. I den färdades två kvinnor och en baby som fick lindriga skador. De kördes direkt till sjukhus.

Norfolk-polisen lät båda bilförarna blåsa i en alkoholmätare, men testen visade negativt.

Glassplitter efter prins Philips bilolycka.
Glassplitter efter prins Philips bilolycka.

Chockad och skakad

BBC:s kungliga korrespondent, Nicholas Witchell, säger att ögonvittnen ska ha hjälpt prinsen ur bilen.

– Han var vid medvetande men väldigt chockad och skakad, berättar Witchell.

Ett ytterligare vittne som körde förbi olycksplatsen såg prinsens bil som låg på sidan.

– Den såg helt krossad ut. Jag är ganska förvånad att han [hertigen] är okej.

När prinsen fick hjälp av räddningspersonalen ska Philip ha frågat:

– Mina ben, var ska jag ha mina ben?

Efter kraschen fick hertigen av Edinburgh träffat en läkare som bekräftade att han kunde skickas hem till Sandringham samma kväll. Olyckan har skapat debatt i brittiska medier, borde man verkligen få köra bil vid 97-års ålder? diskuterar många nu. Både prins Philip och drottning Elizabeth, som fyller 93 i april, är väldigt självständiga och kör gärna själva. Drottningens bilkörande beskrivs som “kaxigt”, men med åldern blir ju både synen och hörseln sämre, vilket kan vara en trafikfara. Kanske är det dags för det brittiska kungaparet att ta ett kliv tillbaka och låta någon annan ta över ratten?

Elizabeth kör bil.

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Prins Philip inblandad i trafikolycka – oskadd”

 1. PernillaA skriver: 18 januari, 2019

  enligt tysk press observeras han och läkarna förmodar en hjärnblödning.


  1. Birthe Vejrum skriver: 21 januari, 2019

   Ret skal være ret:
   Det var den “lille” Kia, der kørte ind i Prins Philips bil. Det var Prins Philips “gigantiske” Range Rover, der væltede om på siden,kurede hen over vejen, slog en kolbøtte, og landede på førersiden, Philip blev reddet ud gennem soltaget. Den lille Kia stod på alle fire hjul tilsyneladende uskadt, men sikkert med en flad front.
   Der findes billeder + diagram over ulykken på Dayli Mails hjemmeside.
   Philip må have haft sikkerhedsselen på, ellers var han ikke sluppet uskadt. Føreren af Kiaen brækkede håndleddet (?) men er ellers mest optaget af, at Dronning Elizabeth ikke personligt har ringet til hende og sagt undskyld! 🙁


 2. Dorte skriver: 18 januari, 2019

  Det hedder gudskelov at de to kvinder og babyen klarede sig, for læser man de engelske medier, er det tydeligt, at det var prinsen, som var årsagen til ulykken, da han kørte direkte ind i de to kvinders bil. Og det er ikke første gang, at det går galt for den aldrende mand. Hans søn prins Charles har også sagt, at hans far ikke længere burde køre bil.


 3. Gneta skriver: 18 januari, 2019

  En person på 97 år, kanske inte skall sitta bakom ratten.


 4. tant Minna skriver: 18 januari, 2019

  undrar varför så åldrig herre ens bör köra bil…..


  1. Tove skriver: 18 januari, 2019

   Han har nok et nært forhold til legen som vurderer hans evne til å kjøre bil….eldre sjåfører bør ha en uavhengig lege som undersøker og vurderer!


 5. Bror skriver: 18 januari, 2019

  Bereden väg…
  Det man inte längre har kvar i brallan, det har man fortfarande kvar under huven. Tänk, en sån lycka för en man på 97!


  1. konsttanten skriver: 18 januari, 2019

   Haha, så rätt du har!


 6. ancibergfeldt skriver: 18 januari, 2019

  Instämmer livsfarligt att köra bil.
  Elisbeth borde sluta också.


 7. m skriver: 18 januari, 2019

  Stackars kvinnorna och bebisen, men ingen brydde sig väl om dom.


 8. josefin skriver: 18 januari, 2019

  Gigantisk Range Rover krockar med liten KIA – en sadan tur damerna och det lilla barnet hade!
  I UK omprovas korkort ofta hos de som är äldre än 70 ar, men vid 95+ borde man väl 1. ha tillräckligt med omdöme att endast köra pa inhängnad mark eller
  2. ha för lite omdöme o da inte köra alls


 9. caterine skriver: 18 januari, 2019

  En nittisjuåring ska inte köra bil, gäller det för alla i England att de får ha körkort ? Tänk om babyn och de andra i KIA-bilen hade förolyckats!


 10. caterine skriver: 18 januari, 2019

  Krocken måste ha varit hård eftersom prinsens bil hamnade på sidan, hur gick det för den lilla bilen? En Range Rover mot en KIA, det måste ha varit en ordentlig smäll.


 11. Mjau skriver: 18 januari, 2019

  Undrar både vart han skulle (de har ju personal som sköter allt och chaufförer dessutom!). Och hur i all världens dar han får framföra ett så tungt fordon som en terrängbil med bepansrade dörrar! Konstigt om han har körkortet kvar men det krävs ett tillägg för bepansrade bilar, för de är så mycket tyngre! Tror att den andra chauffören måste ha hunnit värja sig och vänt på ratten och bromsat, men det var nog på håret när. De hade änglavakt.


 12. Mona skriver: 19 januari, 2019

  Prinsen frågade faktiskt hur de gick med dem i den andra bilen.De fick också hjälp
  av räddningstjänsten.


 13. Eva H. skriver: 19 januari, 2019

  Grå starr som är vanlig bland äldre gör att man är ljuskänslig och bländas av sol, ffa om den är lågt stående. Är man medveten om det så kör man inte i skarpt solsken. Att förbjuda en MAN att köra bil är mkt svårt, nästan lika impopulärt som kastrering. Tro mig jag har arbetat med rehabilitering av strokepatienter. Kvinnorna har aldrig haft problem med att lämna ifrån sig körkortet, medan männen vill fortsätta även med halvt synfältsbortfall !!!


 14. Ina skriver: 19 januari, 2019

  Prins Philip Skal være blevet undersøgt på det nærmeste hospital og fundet i orden. Hans kørekort skulle være op to date.
  Dronningen er i dagene efter set køre ud selv. Hun skal endda have haft sikkerheds bælte på. Elizabeth er i øvrigt den eneste kongelige der IKKE har kørekort – men alligevel har tilladelse til at køre bil.


  1. Birthe Vejrum skriver: 21 januari, 2019

   Dronning Elizabeth lærte at køre bil ved ambulancetjenesten – tror jeg det var . under 2. verdenskrig. Så hun kan jo køre, det ved man.
   Og man behøver i hvert fald ikke at have en øjensygdom for at blive blændet, når solen står så lavt på himlen som nu.
   Hans syn blev kontrolleret på hospitalet, og der var ingen bemærkninger, det OK.


  2. Eva H. skriver: 22 januari, 2019

   Hon lär väl ha varit bilkårist under kriget, kanske gav det henne körkunskap men inte körkort. Som kunglig gör man väl det som roar en, oavsett vad andra tycker.


 15. Jessica skriver: 19 januari, 2019

  Varför blandar man titlar kan bli väldigt förvirrande att använda hans båda titlar växelvis … han är förvisso både prins o hertig men blir bättre att använda bara en o eftersom han i Sverige är känd under titeln Prins Philip är det väl bäst att använda den så undviker man förvirring …


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar