Prins Willem Alexanders fula ord-chock i Mexiko

Prins Willem Alexanders fula ord-chock i Mexiko
Annons

holland1

Holländska drottning Beatrix, prinsessan Maxima och prins Willem Alexander besökte Mexico häromdagen. Willem Alexander passade då på att chocka hela lokalbefolkningen genom att använda inte helt rumsren mexikansk slang.

Annons

Drottning Beatrix, prinsessan Maxima och prins Willem Alexander var i Mexico för att bland annat besöka pyramiderna i Teotihuacan. Mayastaden Teotihuacan är en arkeologisk plats som ligger nordost om Mexiko City, och är med på UNESCO:s världsarvslista.
Prins Willem Alexander deltog också i ett möte med representanter för energisektorn, och det var där han fick mexikanerna att skratta och rodna när han helt plötsligt slängde ur sig ett mexikanskt slanguttryck – ett uttryck som många mexikanska mödrar skulle banna sina barn för om de använde.

Blev missförstådd

Det Willem Alexander försökte få fram var att ingen tid borde gå förlorad utan man borde satsa allt på förnyelsebara energikällor. Men ordet han använde kan ha många betydelser, bland annat “prostituerad” och “dra åt helvete”, vilket Willem Alexander såklart inte hade en susning om…
Stackars Willem Alexander hamnade dagen efter på förstasidan på flera mexikanska tidningar för denna fadäs…

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

138 kommentarer till “Prins Willem Alexanders fula ord-chock i Mexiko”

 1. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 november, 2009

  Ja ja… vad är väl en bal på slottet…???


 2. Gittan skriver: 9 november, 2009

  Verkligen osmakligt….” De Morgen” gör fatal miss..
  :O..

  http://www.theroyalforums.com/13408-queen-fabiola-mistakenly-declared-dead-again/


 3. Gittan skriver: 9 november, 2009

  Prins Faisal är kung för några dagar i Jordanien… Rania och Abdullah är i London några dagar…. Ska man gissa julklappsshopping kanske ?

  http://www.noblesseetroyautes.com/nr01/?p=22786


 4. Martin skriver: 9 november, 2009

  Gittan som Du sade : man kanner att dom laeser ens inlaegg 😉
  pero ya sabemos chinga todo !!


 5. Gittan skriver: 9 november, 2009

  Martin… Pero estamos un paso por delante todo el tiempo .. 😀


 6. Martin skriver: 9 november, 2009

  hehe senora Gittan si asi es !! pero tal vez mas que un paso !! es en gambio como tres ou cinco !! 😎


 7. Gittan skriver: 9 november, 2009

  Harry har debuterat som kransläggare för stupade soldater… :`-(

  http://www.hellomagazine.com/celebrities-news-in-pics/09-11-2009/52594/


 8. Gittan skriver: 9 november, 2009

  Mera om engelska prinsarna…Nu William som ombed besöka en stam som tillber hans farfar som sin Gud…? Jaja…. 😀

  http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1226182/Heir-tribe-South-Pacific-tribe-worship-Duke-Edinburgh-want-meet-Prince-William.html


 9. Gittan skriver: 9 november, 2009
 10. Gittan skriver: 9 november, 2009

  Martin….Haha…¿Crees que molesta a los editores? :->


 11. Martin skriver: 9 november, 2009

  si ! pero solamente si ellas pueden leir espanol??!! no lo creo entonces !


 12. Gittan skriver: 9 november, 2009

  Martin…:D 😀


 13. Martin skriver: 9 november, 2009

  haer ar dagens STORA NYHET…arsdagen av Berlinmutrens fall 1989!!
  jag var daer en manad efter fallet har massor att beraetta om det !!
  men haer ett historiskt klipp !! se det !! ciao amici !!
  http://www.youtube.com/watch?v=NF53YAnCLCg


 14. Martin skriver: 9 november, 2009

  hehe Gittan Verdad?? 😎


 15. Gittan skriver: 9 november, 2009

  Martin…Och jag och min man var i Tyskland när muren föll… Och tre veckor efteråt…Vilken chockupplevelse… Forna Västtyskland invaderades som av ett lämmeltåg av Östtyskar som grät, skrattade och skrek om vart annat…Underbart att få uppleva samtidigt som det var väldigt skrämmande att se två så olika världar mötas…Där kom östtyskarna i vad de fått tag på bara de kom iväg över gränsen..Toppluva till sommarkappa och gummistövlar.. Pälsmössa till sandaler och långkjol… Täckjacka till högklackat och keps…Alla varianter..De fick 300 mark som gåva av Västtyskland och de köpokuperade varenda affär…


 16. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 november, 2009

  Jag var också där ca 2 veckor efter. Det var en av vår tids stora saker som kommer att finnas i historieböckerna länge.
  Har faktiskt flera stora bitar av berlinmuren som jag själv har plockat loss. Dom son såldes ett tag senare är troligen fejk. Och dom som säljs idag har någon tillverkat i en verkstad någonstans.


 17. Martin skriver: 9 november, 2009

  assa akte dom i sina “lyxiga” Trabanter o Wolfsburg som osade olja i alla backar dom kom knappt upp i 100 pa en rakstracka i backarna lag dom med kilometerlanga koer efter sig vasttyskarna var vansinniga pa dom !!
  anda fick man vanta tio ar pa att kopa en Trabant !!

  maste ga nu men vore roligt om ni berattade mera om denna “osannolika” haendelse som val ingen av oss trodde att vi skulle fa uppleva ??


 18. Martin skriver: 9 november, 2009

  kommer ni ihag alla skaemten om trabanterna??

  Hur dubblar man vardet pa en Trabant??
  eh vet ej ??
  enkelt tanka den full med bensin !!


 19. Martin skriver: 9 november, 2009

  en lyxvaning i ost for en familj var 55 kvm !! en drom !! for de flesta !!


 20. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 november, 2009

  Vi körde bil på den östtyska sidan också vid det tillfället. Det tog evigheter att få tanka bilen. Där var milslånga köer. Och dom med Trabanter sköt fram sina bilar till pumpen. Deras bensin var slut för länge sen. Tror dom hade en tank på 15 liter eller nåt sånt.
  Och sen när man väl var framme och fick tanka så ville dom inte fylla 60 liter i tanken. Men det gick att fixa med en muta på ca 20 sek.
  Dom hade på mackarna en mycket uppsatt person som skrev i en ca en meter bred liggare alla transaktioner som skedde.
  Honom skulle man betala till och han antecknade massor med saker. Och satte ca tusen stämplar i sin liggare. Stämplarna var nog det viktigaste. Och den mannen var viktig för han hade stämpeln i sin hand.
  Kändes hemskt och tragiskt att se allt detta. Vi körde då vidare österut. Och ingenting blev ju bättre.
  Bara ca 30 mil från Berlin fanns det massor med människor på landsbygden som inte visste att muren hade fallit. Vi berättade det i en del små byar och dom trodde vi var konstiga i huvet.
  Och det var kanske högst 20 dagar efter murens fall.


 21. Martin skriver: 9 november, 2009

  Demba tack for den historian !! haer ar min :
  vi korde in i vasttyskland och sa in i ost fran vast over en gammal gransovergang som varit stangd…..det forsta man lade marke til var att den smala landsvagen plotsligt hade ny asfalt…sedan kom man fram till en oppen rojd mark ca 250-500 meter bred inte ett trad…darefter sa ett hogt “Gunnebostangsel” som var uppklippt och oppnad ca 200 meter pa varje sida om vagen efter stangselt var daer ett djupt brant dike ca 5 meter brett / sa att inga bilar skulle kunna koras over/ sedan tvasparig betongvaeg som hade en betongrad for varje hjulpar parallet med stangslet sa langt ogat nadde pa bagge sidor om oppningen denna var avsedd for patrullbilar…sedan ett betngtorn so var omkullvaelt man sag hur det var plats till tva skyttesoldater de hade uppmarkta skytte linjer med angivanda av deras grader dar de hade skyldighet att skjuta…sedan kom ett “normalt” gunnebostangsel akermark ca 1 km sedan ytterligare det sista stangslet “gunnbostangslet” i systemet endast vakter och lantbruksarbetare hade ratt att vistas i mellan dessa stangsel !!
  sedan var det vanliga landsvagar men ingen trafik i stort set bara militar personal hade ratt att vistas sa nara gransen.. alla stannades som fardades i dessa gransomraden…. sedan da en massa baracker och sa var man inne ibland byarna och smastaderna !! dessa hade hus som inte hade sett farg sedan 1940 eller sa det fanns massor av hus med skotthal som inte reparerats sedan kriget allt var gratt o trist….man hade laert sig at pa de stora landsvagarna serva med mat o dryck samt att ta betalt !! over allt dessa Wartburgs o Trabanter… men sa sag man da nagra BMW o Mercedes osv det var folk som hunnit kopa sig en nyare beg bil fran vast.fanns ocksa dem som handlade med dessa bilar m man kunde se 10-15 st pa en parkering alla till salu !!
  vi sag massor av ryska soldater som ofta jobbade med vaegforbattringar !!
  en av mitt livs mest intressanta resor detta var ca en manad efter murens fall….overallt koade osttyskarna vid gransovergangana som var oppnade men anda bemannade sa de och vi var tvungna att visa pass !! men ingen egentlig kontroll inte som det var tidigare !! alla ni som akt genom Osttyskland vet vad jag talar om !!
  ja sa slutade det for varldens storsta faengelse som jag brukade kalla det !!


 22. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 november, 2009

  Martin.
  Senare på vår resa kom vi till Tjeckoslovakien.
  Där blev vi efter en lång bilfärd en dag kissnödiga.
  Vi hittade efter lång kissnödighet ett ställe där det fanns bajamajor på en stor parkeringsplats. Men när vi rusade fram och skulle göra det vi behövde upptäckte vi att alla dörrar var låsta.
  Bakom bajamajorna var en en stor och mörk skog, så vi gjorde som man skulle ha gjort här hemma i Sverige. Vi kissade i skogen.
  Sen när vi alla ungefär samtidigt kom ut ur skogen och skulle gå tillbaka till bilen möttes vi av en militär patrull med dragna automatgevär av något slag. Dom pratade urusel tyska till slut efter alla försök att förstå vad dom ville.
  Sen satt vi en hel dag och en halv natt på en polisstation för att förklara vad vi hade gjort i skogen. Vår dotter var 5 år gammal då och helt hysterisk, för där var hela tiden militärer som hade sina vapen riktade mot oss.
  Detta var inte kul. Men idag en intressant sak att ha varit med om.
  Och vi ville bara kissa….. fattar du hur hemskt det var?


 23. Netaadika.bloggspace.se skriver: 9 november, 2009

  Demba, hu så hemskt……kan tänka mig att du fortfarande har mardrömmar om det där. Omänsklig regim de där (ja, hela ideologin förstås). Men dom där militärerna gjorde väl bara vad dom var tvungna antar jag. Dom var rädda om sitt eget skinn. Bevare oss för kommunismen (och andra diktaturer med för den delen)

  Skall väl gå och lägga mig snart men jag skall i tankarna skicka en vad heter det? En sån där docka med en nål i till den äcklige Ohly som vi har fått på halsen här i den svenska ankdammen.


 24. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 november, 2009

  Ha ha ha Neta.
  Gör det. Han behöver lite nålar. Kommer inte heller på vad det heter.
  Jag har inte mardrömmar av det där med alla vapen och sånt. Men min dotter pratar fortfarande om det då och då. Hon var ju liten och förstod inte vad som hände.
  Nu kom jag på vad det heter. Voodoo. Skicka du nålar till alla som har förtjänat det Neta.
  Och sov gott när du ska sova.


 25. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 november, 2009

  Det är klart vi gör Lövis. Tror också att Holländska kungafamiljen gördet. Alltså respektererar platsen. Den här bilden har inte dom själva tagit till sitt familjealbum. Den har någon tidningsfotograf tagit och den publiceras säkert i många länder nu. Tidningarnas fotografer gör sitt jobb och får sin lön för det. Då är kanske inte gamla gravar och andra heliga ställen viktiga.


 26. Netaadika.bloggspace.se skriver: 9 november, 2009

  Precis Demba jag kom också på det nu På franska heter det :Esprit d´ éscalier. Sånt där man kommer på att man skulle sagt när man går hem. 🙂 Woodo eter det och jag skickar till främst Ohly då. Men du skall ha en godnattkram.


 27. Martin skriver: 9 november, 2009

  Demba jag fattar precis !! dom galna kommunisterna var loco !!


 28. Netaadika.bloggspace.se skriver: 9 november, 2009

  Lövis. Det stämmer Demba är bara bra. Är du den enda som är vaken här?
  Jag är klarvaken. Slocknade över Svenska Dagbladet när jag kom hem från banken. Sen ringde det på telefonen och nu är jag klarvaken. Inte bra när dygnet förskjuts så här 🙂

  Men iaf så gick det bra om nu någon är intresserad. En ny kille på banken (min gamla har slutat). Lövis, kan tala om att han började med att fråga hur jag trivs i stan, sen var han tvungen att berätta att han också bor på Ö-malm. Mitt i smeten. Men mer ner åt Stureplanshållet då. En ung kille, men skärpt. Ja, han ville ju vara social och få en bra relation till kunden, he he. Så jag svarade att jamen du är ju ung så Stureplan är väl fina fisken. Han höll med om det, he he he….och han såg ut precis som dom ungdomarna där. Jag gillade honom, sen talade han franska som en gud också, ett klart plus!!! Vi hade en lång pratstund, och fick till det med mina affärer. Lurad? Jag? Har faktiskt ingen aning men det rullar på och jag skiter i det. Ingen fara i Sahara…….
  Kramis och ha de


 29. Martin skriver: 9 november, 2009

  hoppas att han “lurade ” Dig i raett tunna Neta !!
  http://www.youtube.com/watch?v=tFnwhFRMNuA


 30. Netaadika.bloggspace.se skriver: 10 november, 2009

  Lövis, rolig historia på morgonkvisten. Du piggar alltid upp 🙂

  Krupp von Bohlen und Halbach. Hette han Alfred, minns inte. Blev dömd efter kriget, nicht wahr? Så han var väl inte med. Låter annars som en trevlig middag. Willy Brandt var kommunist, vad gjorde han där. Javisst han var ju förbundskansler, gift med en norska och fick Nobels fredspris om jag inte minns fel.


 31. Netaadika.bloggspace.se skriver: 10 november, 2009

  Va spännande Lövis. Jag har fiskat pirayor i kanot med indianer. Fast det var i Orinocodeltat. Vi gick i djungeln också, det fanns inga ormar där, men apor och fantastiska fåglar. Vi hälsade på en indianfamilj också, barnen där var lika smutsiga som de du träffade. Det finns visst hur många indianstammar som helst förstod jag.


 32. Ursula Liljeholm skriver: 10 november, 2009

  Till lövis!
  Roligt att läsa om Merida och los mayas,har varit där mer än 10 gånger,bodde med indianerna i djungeln och såg ormar som Du har stött på-badade i underjordiska grottar.och skrev om detta i min bok som jag tänkte ger Dig.Men hur skall jag göra det?Man vet ju ej vem Du är…

  Fick nästan fjärrlängtan tillbaka till Yucatan nu,tack vare Din beskrivning.Har även varit på marknaden i Merida och besökt Cancun när det ännu ej fanns ett enda hotell.
  Hasta luego!
  Ursus


 33. Netaadika.bloggspace.se skriver: 10 november, 2009

  Till Ursula!
  Är det du som har skrivit boken om Anders Franzén? Konstigt att inte Lövis svarar dig. Men kanske kan du skicka den till redaktionen. Om dom har Lövis adress så kan dom vidarebefordra den. Bara en tanke jag fick.


 34. Netaadika.bloggspace.se skriver: 10 november, 2009

  Lövis !

  Mycket spännande du berättar om Kina och kinesisk etikett. Fast lite illamående blev jag av att läsa om den kinesiska lunchen 🙂

  Aldrig varit i Kina, men skulle nog vara värt en resa.

  P.S Du måste svara Ursula!!!!!


 35. Martin skriver: 10 november, 2009

  Arne #46 “Det börjar bli lite påfrestande att inte kunna kontakta varandra.”

  …ja det hade varit kul att traffa Dig !!
  (a propos Victorias nytagna jagarexamen)


 36. Helena M skriver: 10 november, 2009

  lövis, du kan sååå otroligt mycket och är en klok man, Jag har teflonpanneminne och glömmer det mesta . Jag lägger på minnet allt om film musikaler teater och sång och främst av allt Nordisk mytologi, Vem vill veta vilka Nornerna var eller att de har en get i vallhall som heter Heidi och mjölkar mjöd? Det är nog ingen som orkar höra på mitt babbel om Nordisk M

  Kram Lövis/ Helena M


 37. Ursula Liljeholm skriver: 10 november, 2009

  Neta!
  Vem är Du?
  Underbart att det finns de som hjälper varandra.-
  Ja,min bok är en homage till Vasas upptäckare.Jag är en öppen individ-meddelar mig gärna till min omgivning om något som berör…
  Vill man har kontakt med mig,är det inte svårt att nå mig.

  Att skriva här är helt nytt för mig.Jag har ingen hemsida.Roligt är det iallafall.
  Tycker oxå att lövis har enormt med kunskap.Det hade Anders Franzen med.Han lärde mig marinarkeologi i stora mått.
  Men lövis måste lära sig mitt namn-och inte döpa om mig.-Är nämligen rätt stolt över mitt efternamn.En lilja på en holme…Roligt eller hur?

  Skall evtl.sända boken till redaktionen.Tack för tipset.
  Neta vill gärna ha kontakten kvar.tack.
  Aftonhälsningar
  Ursus


 38. Ursula Liljeholm skriver: 10 november, 2009

  Till lövis!
  Du har döpt om mig.Varför?
  Jag hade inte Din e-mailadress-således kunde jag ej har använt den,eller hur?
  Evtl.sänder jag min debutbok till redaktionen-det är lite säkrare.
  Alla vill ju träffa Dig!
  Fascinerande person-man förstår Din fru…

  Nej jag var ej där när den franske forskaren dök i cenote.Grymma saker hände på Yucatan.Tur att det är över.Nu är det ju andra ting som händer i Mexico.Los drogas etc.
  Men jag var så betagen av landet att jag var där nästan varje år med början 1963.Kryssade över med tyska HANSEATIC.Nästa gång i Columbus spår 1966,med samma båt.Ljuvliga minnen som finns mycket levande i min hjärna.
  Glöm nu inte att skriva vidare på boken Du håller på med.Många vill säkert ta del av Dina kunskaper.Jag är en av dem.Och Dema och Neta säkert med.
  God kväll
  från Ursus


 39. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 november, 2009

  Hallå Ursus – Björnen.
  Jag är imponerad av just detta Ursus.
  Har en gång fått veta av en indian att Ursus är mitt totem. Har ett fadderbarn i Peru. Och en gång när jag hälsade på henne hade jag ett samtal med byäldsten. Han sa att Ursus är mitt totem och att ursus följer och skyddar mig i mitt liv. Kändes så mäktigt.
  Och sen kallade du dig för det och jag blev helt ställd…
  Händer så konstiga saker ibland.


 40. Martin skriver: 10 november, 2009

  for en gangs skull haller jag med Dig Lovis… Svenska !!


 41. Martin skriver: 10 november, 2009

  hmmm det verkar liite sliskigt gor det 🙂 hehe men som sagt vad kan Du fa ut av det ?? arligen ?? alttsa aerligen ?? skoet om Dig Din gamle kamel …vi gillar Dig anda…!! 🙂
  / M och G-teamet !!


 42. Martin skriver: 10 november, 2009

  hehe ser Du att vi skrev samtidigt !!?? nu har vi telepatisk kontakt !!
  men det fina ar att ingen nu kan fa for sig att Du och jag ar en och densamma 🙂 som sagt skoet om Dig Din gamle dromedar !! och haelsa till aengeln i Ditt liv Ellen….!! och vovven minns ente vad han hette just nu som Du brukar saega !! Pax Vobiscum !!


 43. Martin skriver: 10 november, 2009

  nej men naer Du sager det har den val tva pucklar ??


 44. Ursula Liljeholm skriver: 10 november, 2009

  Till lövis!
  Jag har ingen egen blogg.
  Om jag sänder min bok till redaktionen kan Du då få den?Har de Din adress?
  Du kanske borde läsa den ändå innan man planera vidare.
  Jag är mäkta stolt över den.
  God natt
  Ursus


 45. Ursula Liljeholm skriver: 10 november, 2009

  Till Demba!
  Tack från mig.
  Neta och Dig och lövis och Martin och alla som jag möter här skulle jag vilja träffa live.
  Men det kanske förblir en dröm…Har Du läst Calderon?…att livet är en dröm …
  Skönt att drömma!
  God natt från
  Ursus på en ö.


 46. Martin skriver: 10 november, 2009

  ¿Qué es la vida? Un frenesí.

  ¿Qué es la vida? Una ilusión,
  una sombra, una ficción,
  y el mayor bien es pequeño;
  que toda la vida es sueño,

  y los sueños, sueños son.

  Pedro Calderón de la Barca.


 47. Ursula Liljeholm skriver: 11 november, 2009

  Till Martin!
  Tack ,tack.
  Så glad jag blev..
  För 50 år sedan bodde jag 1 år i Madrid.Mitt lyckligaste år i mitt liv.Tålde inte klimatet där,fick återvända till old Sweden.El Prado glömmer jag aldrig.Målar sedan dess,och fotograferar och ställer ut.
  Martin,vem är Du?undrar
  Ursus


 48. Ursula Liljeholm skriver: 11 november, 2009

  Till lövis och Martin!
  Ni kan tydligen oerhört mycket-man blir glad av att har hittat er här.Har en alldeles speciell fråga till er båda:
  Jag har frågat min förläggare flera gånger hur många ex. av min bok han har tryckt-han svarar inte -och jag är mycket förbryllat över det.Till saken hör att han får 50% av bokens försäljning.Undrar så om han beter sig rätt mot mig?Jag kan som sagt inte veta hur mycket han säljer.Är rätt maktlös och vore så tacksam för svar på min fråga.
  Livet är en kamp-ibland en ljuvlig kamp…
  tycker
  Ursus


 49. Ursula Liljeholm skriver: 11 november, 2009

  Till Neta och Demba!
  Kanske mitt inlägg ovan är intressant för er med att läsas?Ni har ju ett rörligt intellekt med.
  Tror ni att detta skrivande här alltid att komma att fortsätta?Jag vill inte förlora er-ni är roliga och givande att läsas.
  Mina katter som jag räddade till livet hälsar och säger miau.
  Lunchhälsningar från
  Ursus och 16 sammetstassar…


 50. Ursula Liljeholm skriver: 11 november, 2009

  Till Lövis,
  tack så väldigt mycket.Det är ju högt intressant det Du skriver.
  Min förläggare fick 30.000.-för att trycka boken.han rör inte ett finger.det är jag som säljer då och då en bok till vänner och bekanta.-Det är så ytterst lite så jag har inte anmält mig till författarförbundet. som medlem.Har dessutom ingen att diskutera saker betr.detta med.
  Jag är mycket glad att Du råder mig.
  Hur kan jag få förläggaren att tala om för mig,hur stor upplaga han har tryckt??Han svarar ju aldrig och jag känner mig redan lurat av honom…Han få gärna höra det.-
  Jag är pensionär-men still going strong…Målar.skriver,sjunger i kör,sportar(Har bl.a.varit jympalärare tills för 2 år sedan hos 5-åringar)
  Förbereder en Kattbok.
  Avslutningsvis kan jag berätta att när jag igår besökte katten Lillans grav i skogen,hon har kors med namn och datum och en krans-så hittade jag fina gula kantareller till en smörgås!I november.
  (Graven av mina föräldrar finns i Braunschweig.)Så har jag här på ön iallafall en grav att gå till.-
  Fast jag vill helst inte gå ensam i skogen.För 30 år sedan blev jag överfallen,svårt misshandlat och rånat av en av våra största brottsmän här i landet..det skedde inne i ett hus på Biblioteksgatan.–Har INGA inre skador,men närminnes- förlust ,fick avbryta studierna.Men-jag är lycklig ändå!Det finns så mycket att glädja sig åt-i det lilla.Men många vandrar med skygglappar genom livet-som rinner förbi så snabbt…
  Det finns tider i livet då man inte ska vara krigare.Det finns tider i livet då man bara ska gå vidare.
  Vad säger Du?
  Många hälsningar
  Ursus
  och Sessan
  Sotis
  Pussi
  och Prinsen av Resarö
  (min kattfamilj)


 51. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Ursula.
  Är du säker på att du inte plockade och åt ruttna kantareller? Det har varit frost i hela landet flera ggr. Kantareller tål inte frost.
  Fast det hade du sett förstås för dom mörknar då och blir helt svarta till slut.


 52. Martin skriver: 11 november, 2009

  #70 Ursula jag ar en 50+ gammal yngling fran Sverige som har ett mycket brokigt forflutet….bonde, militaer,sagverksarbetare, verkstadsarbetare, hamn -sjaare forsaljare samt sedan 88 egen foretagare inom elektronik, restaurant o cafe’ samt numera byggnation… jag ar bosatt i San Fransiso !! sedan laenge !! har bott i Danmark, Frankrike och( i Spanien …en kort tid)
  se daer nu vet Du lite mer har rotter i Sverige Halland Uppland Goteborg
  Oland samt mest av allt Skane…och sa forstas i Danmark… !! voila har Din nyfikenhet stillnats nagot !! 🙂


 53. marie ceder skriver: 11 november, 2009

  Martin!
  Det är mycket blandad kvalitet på Dina alster – men jag blev uppriktigt glad
  när Du citerade La vida es sueno.
  Nu till min fråga. Hur gör du för att få tilde på rätt plats? Lyckas ej med min nuvarande dator.


 54. Martin skriver: 11 november, 2009

  ente jag heller !! kopiera o klistra den enda som vet ar Gittan !!

  om Du tycker mina alster haller varierande kvalitet sa starkt att Du maste uttrycka det !! da tycker jag det skulle kannas naturligt att Du gav en motsvarande gradering av “Hemliga Arnes” aka Onkel Arne alias Lovis.!!
  personligen tycker jag att han leder den ligan ?? !! nerat sa att saega !!


 55. Martin skriver: 11 november, 2009

  men det var ju roligt att Du blev glad !! detta ar andra gangen jag postar denna fina dikt som vi larde utantill pa Katedralskolan var spansklaerare hade en mor som var spanjorska… och sjaelv sag han ut som urtypen for en spansk advokat..!! den langa med krumm rygg forsedda typen !! flinskallig i fortid givetvis….han var mkt talmoding med oss gossar !!


 56. marie ceder skriver: 11 november, 2009

  Vad “den personen” beträffar varken läser eller jag kommenterar jag längre. Jag har inte ändrat mig sedan några veckor tilbaka. Det borde vara svar nog.
  Du vet väl själv att Du slår både i golvet och taket ibland. Precis som de flesta av oss.


 57. Martin skriver: 11 november, 2009

  nja golvet ?? hmm 🙂


 58. Martin skriver: 11 november, 2009

  o vad taket anbelangar !! sa hoppas jag att ‘the sky is the limit” 😎


 59. Martin skriver: 11 november, 2009

  ” – a de ska jag saja Karlsson mellan fyra ogon, att vad den saken anbelangar; kan jag nog vara sa go som nan annan slinka nar de ska baera te !!..”…. sa det sa !! 😎


 60. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Ja säga vad man vill men Martin kör inte precis med negativ reklam för sig själv 🙂


 61. Irena. skriver: 11 november, 2009

  Madame Flood!


 62. Irena. skriver: 11 november, 2009

  Höganäskrus i en läderrem om halsen??


 63. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  ñ kontrol + alt


 64. Irena. skriver: 11 november, 2009

  ñ kontrol+bas ? (8


 65. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Jag har frågat förr, men jag såg att någon här får fram det uppochnervända frågetecknet: Hur gör man?????? Samma sak med utropstecknet förstås.


 66. Irena. skriver: 11 november, 2009

  8)


 67. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  😎 Den kan jag. Tror jag iaf men #91? Ingen som vet alltså. Schade…..


 68. Martin skriver: 11 november, 2009

  # 86 Neta 😎
  hmm akta Dig sa Du inte blir “86’ad” for gott !! 🙂
  (den enda som vet Neta ar Gittan…sjalv klistrar jag in mina !!)


 69. marie ceder skriver: 11 november, 2009

  tilden får jag fram men inte f-n kan jag få den över n!


 70. Gittan skriver: 11 november, 2009

  Testar ni så testar jag…Fasligt vad det har tjurat med “gubbarna” ett tag.. [email protected]
  Måste bara testa 😡 . 😡 och Q: . :S


 71. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  He he och jaha. Får fråga Gittan då. Är hon inne. Gittan?????


 72. Irena. skriver: 11 november, 2009

  Så, Gittan??? Hur gör man??


 73. Martin skriver: 11 november, 2009

  ñ hehe


 74. Gittan skriver: 11 november, 2009

  Ska bar testa q: . :Q och s. också…


 75. Gittan skriver: 11 november, 2009

  Om vad då Neta ? :@


 76. Martin skriver: 11 november, 2009

  ALT +164 i nummergruppen vid sidan OK? = ñ


 77. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  marie du kör tilden sen inget mellanslag sen n:et. OK?


 78. Martin skriver: 11 november, 2009

  ☻ Ä § ╚ § å ç Ñ ⌐ Ñ ú ó í ª º ¿


 79. Gittan skriver: 11 november, 2009

  Vad du krånglar till det, Martin..ñ och Ñ skriver du väl mycket enklare än så.. :_*


 80. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Gittan, varför skriver du en massa fåniga tecken som t ex snabela?
  Vad jag frågade om förut som tydligen bara du kan: HUR får man till det uppochnedvända frågetecknet resp utropstecknet?????? Please


 81. Martin skriver: 11 november, 2009

  ALT + 168 i nummer gruppen vid sifan comprendes ??
  alltsa ALT 168 = ¿


 82. Martin skriver: 11 november, 2009

  ¿ que es que usted me diga Neta ?


 83. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  + 168


 84. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Äh


 85. Martin skriver: 11 november, 2009

  NETA edast ALT tangenten hall nere den !! tryck 168 pa siffergruppen till hoger samtidigt darefter slapp tangenten och Du har tecknet !!


 86. Irena. skriver: 11 november, 2009

  Han bara retas, Neta!!!


 87. Martin skriver: 11 november, 2009

  ¿ comprendes ya ?


 88. Martin skriver: 11 november, 2009

  nej yo lo digo en serio !! ¿


 89. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Det funkar inte med ALT 168 hos mig iaf. Nu är jag trött på det här. 🙁
  Nummergrupp?


 90. Martin skriver: 11 november, 2009

  javisst anvand inte nummerna i raden ovanfor skrivtecknen utan anvand siffrorna i nummergruppen vid hoger sida !!
  tryck ner ALT tangenten hall den nere samtidigt tryck 168 slaepp ALT tangenten och vips far Du fragetecknet upp o ner


 91. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Aha, men jag har ingen nummergrupp till höger på min dator, så det får väl va bra mä dä då….. to bad.

  168


 92. Irena. skriver: 11 november, 2009

  Usted no es sabio!! (jag kan inte heller vända på tecknen 🙁


 93. Martin skriver: 11 november, 2009

  Neta sitter nu vid min portabla laptop det gar inte pa den heller bara pa den stora med riktigt tangentbord !! men en computer noerd kansa klart pa denna me !! 😉


 94. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Amen Irena, då har vi inte såna datorer. Fast det borde gå ändå på något sätt. Skall forska närmare i det här.
  Godnatt på er 🙂


 95. Martin skriver: 11 november, 2009

  Irena gor som jag beskriver ovan om Du har ett stort tangenbord skall det ga !! men Du maste ha en siffer/nummergrupp separat !!


 96. Martin skriver: 11 november, 2009

  Vi har Veterans Day idag sa alla banker ar stangda !! och det paraderas hittan o dittan Fint ar det …i kvaell skall jag kanske ga a ata pa en Legion som dom kallas flaskstek for 12 dollar per man !! skal !! ALLA veteraner ater dock GRATIS !!


 97. Irena. skriver: 11 november, 2009

  ¿Vart tog Gittan vägen???


 98. Irena. skriver: 11 november, 2009

  ¿Flaskstek?


 99. Martin skriver: 11 november, 2009

  se daer satt den !!


 100. Martin skriver: 11 november, 2009

  si senora !!


 101. Irena. skriver: 11 november, 2009

  senorita , por favor! Buenas tardes!
  Och smaklig fläskstek!
  Sweet dreams och vi ses här igen!


 102. Martin skriver: 11 november, 2009

  yes dona Irena veramos aqui otra vez !!


 103. Gittan skriver: 11 november, 2009

  ¿ Kissnödig hund, Irena…..

  ¿Men var är Neta ?


 104. Gittan skriver: 11 november, 2009

  ¿ Kollade ni alla videoklipp jag skickat under dagen ? ¿ Andrew ?
  Jag gillar när dom låter och “rö´r på sig” som Martin Ljung brukade säga… 😀


 105. Martin skriver: 11 november, 2009

  ingen hund Gittan eh bara … ja Du vet !! ??


 106. Martin skriver: 11 november, 2009

  #8 perhaps leaving a kid or two behind as well??


 107. Martin skriver: 11 november, 2009

  #9 detta ar ju en gammal “nyhet” Gittan !!!


 108. Gittan skriver: 11 november, 2009

  Står det att den var ny ? Bara ovisad.. (för de flesta)… 😉


 109. Gittan skriver: 11 november, 2009
 110. Martin skriver: 11 november, 2009

  hmm den postade jag i somras spindeln hade ett namn oksa som jag inte minns !! ;(


 111. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Har ni fest eller…… var är alla brudarna????


 112. Martin skriver: 11 november, 2009

  Ba ba svarta get ,,, var det du som skxx ??
  sjong jag for mina barn och da skrattade dom sa dom kiknade !!
  vilken olamplig pappa dom hade !!!
  http://www.youtube.com/watch?v=eYR75zJ05Mg


 113. Martin skriver: 11 november, 2009

  tja Du dok ju upp nu !! 🙂


 114. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Förlåt Gittan. Jag har knappt kollat nånting idag. Har haft annat för mig. Kollar massor imorron.


 115. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Ja då är kanske alla brudarna samlade?


 116. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Har undrat i några dagar var Signe har tagit vägen. Är det nån som vet?


 117. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Ikväll får vi en ny inne- och utelista. Då ska Sigrid vara här. Den brukar hon passa.


 118. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Nej förresten…. det är imorron.


 119. Gittan skriver: 11 november, 2009

  Kommer inte den i morgon kväll ? Signe är nog på resande fot…Har för mig att hon nämnde något om att vara hemifrån ett par veckor… Men kan ju vara tillbaks igen…


 120. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Jodå Gittan. Den kommer imorron. Jag tog fel på dag.


 121. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Har inte jobbat på flera månader så jag her ingen koll på dagarna för det mesta.


 122. Martin skriver: 11 november, 2009

  ja vi har saknat Signe laenge nu hon skrev ocksa bara lite senast hon skrev
  hon ar nog som sagt busy !!??


 123. Gittan skriver: 11 november, 2009

  Drar mig ur här .. Ska upp tidigt…. NattiNatti, alla…


 124. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Sov gott Gittan.


 125. Gittan skriver: 11 november, 2009
 126. Ursula Liljeholm skriver: 11 november, 2009

  Till Martin!
  So far away you are.Tack ändå.Roligt med denna häxmaskin till PC-att man kan maila till varandra trots avståndet-och detta på så snabb väg.
  Betr.USA:
  För en månad sedan var jag inbjuden till en kär läkarfamilj i Miami.Vi har inte setts på 20 år.Har känt dem sedan 1963.Var där många gånger som gäst i deras hem.Så jag blev otrolig glad över denna inbjudan per telefon och även
  brevledes-de väntade på mig.
  Dan därpå gick jag köpte ny resväska,nytt lås som USA och även England kräver,så att tullen kan öppna bagaget.Inte alla vet detta..
  Köpte presenter och skaffade kattvakt som skulle bo här i mitt hem i 2 veckor.
  4 dagar innan avresan ringde jag och skulle höra om de kunde möta mig på flygplatsen Han blev otroligt förvånat,jag fick en chock när han säger att han aldrig har inviterat mig,aldrig skrivit detta brev som jag höll i min hand när jag pratade med honom,han förnekade allt.Han sade att jag måste har drömt allt.Att jag nu gett honom en chock.Så nu hade vi fått en chock båda två!Man behöver inte ha speciell stor fantasi för att se denna scen…
  Jag fick annulera hela resan-dagen därpå eller 2 dar senare fick jag the flu-dock inte baconflu!Sökte läkare,fick intyg att jag ej kunde resa med the flu i bagaget.
  Den berömde doktorn hade troligen fått en stroke eller Alsheimer .I ett ljust moment inviterade han mig troligen och kanske hans fru inte visste om det,att jag var bjuden….En otrolig historia!Han 85-hon 75.Det kommer nog ringa en klocka i min hjärna nästa gång jag skall resa till en äldre person.Jag har upplevt mycket-detta slår alla rekord.
  Plåstret på såret var,att jag fick ticketutgiften ersatt helt av mitt försäkringsbolag.Och the flu är nästan över efter 4 veckor…
  God natt over there!
  Ursus


 127. Martin skriver: 11 november, 2009

  Godnatt var ordet sade Bull


 128. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Ursula Liljeholm.
  Hur var kantarellerna som du plockade för några dagar sen? Dom var ruttna, eller hur???
  Lägg ner det hät projektet nu Lövis.


 129. Ursula Liljeholm skriver: 11 november, 2009

  Till Demba!
  Det var mycket fräscha kantareller-som på Hötorget-stora,fina.och goda-doftade kantarell,de bodde i min skog i Roslagen tillsammans med trattkantareller som jag ej hittade.Men andra hade hittat dem.Jag fick återvända hem-mörkret föll över skogen.På min ö bor det över 2000 personer
  och 3 älgar,en hel familj.Jag bor nära havet och nära skogen.
  God natt Demba!
  Var bor Du?
  undrar
  Ursus


 130. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Martin.
  Ska du inte svara Ursula??? Varning… inte kultur 🙂


 131. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Ursula.
  Jag bor i Skåne. Här har kantarellerna varit ruttna i några veckor nu.


 132. Ursula Liljeholm skriver: 11 november, 2009

  Till lövis!
  Tack för de vänliga orden.
  Alles Grosse und Edle ist einfacher Art.
  (Gottfried Keller)
  Schlafe ruhig!
  Ursus


 133. Martin skriver: 11 november, 2009

  Demba vad menar Du ?? jag har berattat om min person om det ar det Du menar !!


 134. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 november, 2009

  Nejdå Martin. Det är inte det jag menar.
  Läs Ursulas och Carolins kommentarer.
  Det ät Lövis som skriver.


 135. Carolin skriver: 12 november, 2009

  Demba -160-
  Suck..
  Finns terapier mot sånt där.


 136. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 november, 2009

  Nej Carolin.
  Numera är det så överbelagt på sjukhusen att inte ens dom sjuka får plats. Och då är det helt kört med dom friska. Man skulle nog inte ha en chans.


 137. Netaadika.bloggspace.se skriver: 12 november, 2009

  Farbror Arne!
  Det står om dig i dagens Svd. Under idagsidan, på nätet 😀

  http://www.svd.se/multimedia/dynamic/00532/berglin_h_g620_532813b.jpg


 138. Ursula Liljeholm skriver: 12 november, 2009

  Till Demba!
  Vad är kultur för Dig??
  Undrar
  Ursus


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar