Prins William berättar om vardagslivet med George, Charlotte och Louis

Prins William berättar om vardagslivet med George, Charlotte och Louis
Även de kungliga föräldrarna har mysiga sagostunder med sina barn. Men det är inte prinsar och prinsessor som är favorittemat.
Annons

För de flesta småbarnsföräldrar är nattningen en mysig stund, ett sätt att umgås och varva ner för både stora och små. Hertigfamiljen av Cambridge är förstås inget undantag; prins William och hertiginnan Kate samlar gärna de tre barnen George, 5, Charlotte, 3, och Louis, 5 månader, för en gemensam sagostund. Och den stående favoriten är sagan om Gruffalon. Det berättade prins William när han träffade bokens författare, Julia Donaldson, nyligen:
– Jag känner till dig, dina böcker är en stor hit hemma hos oss. Barnen älskar dem, sa prins William entusiastiskt.

Annons
Prins William är en engagerad far som gärna läser sagor för lille prins George, 5 år gammal.
Prins William är en engagerad far som gärna läser sagor för lille prins George, 5 år.

Redan för två år sedan avslöjade prins William att Gruffalon var prins Georges favoritbok, men nu har alltså även prinsessan Charlotte och lille prins Louis anslutit sig till supporterskaran – även om vi antar att lillebror Louis mest hänger med på ett hörn. Gruffalon är något av en modern klassiker. Boken handlar om en smart mus som överlistar alla djur i skogen genom att hota med den förskräckliga Gruffalon. Till sist dyker Gruffalon upp, men med list lyckas musen lura även den.

Prins Georges favoritfigur Gruffalon hälsar på en ”bobby” i London.
Prins Georges favoritfigur Gruffalon hälsar på en ”bobby” i London.

Att läsa sagor för barnen är något som William och Kate gärna gör, men precis som många andra föräldrar försöker de begränsa barnens skärmtid. Istället vill de ge barnen en så aktiv fritid som möjligt, inspirerad av deras egen barndom. De uppmuntrar till utomhuslek och att barnen använder sin fantasi. Och det verkar ha gett resultat; George älskar allt som har hjul och han kan cykla i flera timmar, medan Charlotte helst leker Disneyprinsessa – lyckligt omedveten om sin egen titel…. Prins William har också berättat för brittiska Radio 1 att familjen ofta sitter samlad för att titta på barnprogram. Men då duger det inte att mamma och pappa sitter och slösurfar bredvid:
– Man måste låtsas att man är riktigt intresserad, annars blir George väldigt upprörd, berättade William leende.

FOTO: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Prins William berättar om vardagslivet med George, Charlotte och Louis”

 1. vesna skriver: 16 september, 2018

  Det är bra att barn tvingar föräldrar att surfa mindre. Riktig bra relation bygger alltid på äkthet det vill säga att inte manipulera någon. Lilla prins George begriper ganska mycket.


 2. josefin skriver: 17 september, 2018

  Det skulle vara sa intressant att höra hur KP-paret läser med och för sina barn , hur KP V gör/gjort för att sa tidigt som möjligt plocka upp barnens ev dyslexi. Ju tidigare hjälp, desto bättre kan de ju hantera den. Tennisbana pa skolan i all ära, med nog synes det mer angeläget att Estelle lärs sig läsa o skriva även om hon har ärvt sin mors, morbrors o morfars uttalade dyslexi.


 3. Esse skriver: 17 september, 2018

  är de normkritiskt certifierade?


  1. josefin skriver: 17 september, 2018

   vilka ar “de”?


 4. Safiehghoolami skriver: 30 oktober, 2018

  Hej!Jag har 3 flickor .bor Mölndal ,Jag kommer Från Afghanistan


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar