Prins William har gjort sin första räddningsoperation

Prins William har gjort sin första räddningsoperation
Annons

Prins William i sin helikopter.

Prins William i sin helikopter.

Prins William är glad över att kunna hjälpa.

Prins William är glad över att kunna hjälpa.

Prins William har nu fått rycka ut med sin helikopter för första gången. Han och resten av teamet räddade en svårt sjuk man på en oljerigg i Morecambe Bay.

Prins William har för första gången, efter sin två år långa helikopterträning, fått rycka ut på allvar.
– Prinsen är väldigt stolt över att han nu fått börja jobba för Storbritanniens räddningskår och på så sätt kunna rädda liv, säger en av prins Williams talesmän till tidningarna.

Mått dåligt

Den 52-årige mannen, som befann sig ute på en oljerigg i Morecambe Bay utanför den brittiska kusten, hade mått dåligt på morgonen och man tvingades då ringa efter räddning eftersom man befarade en hjärtinfarkt.

ste_helikopterTillstånd stabilt

Det tog bara sju minuter efter de fått in samtalet för prins William och resten av besättningen att finnas på plats. Mannen fördes till Blackpool Victoria Hospital och enligt personal på sjukhuset är hans tillstånd nu stabilt.

Isolerat hus

Annons

När prins William inte rycker ut som livräddare försöker han spendera så mycket tid som möjligt med sin flickvän Kate Middleton. Det ryktas om att deras efterlängtade bröllop kommer att äga rum i juni 2011. För stunden hyr prinsen ett lagom isolerat hus i Holyhead där han bor med Kate.

Prins William och hans Kate Middleton.

Prins William och hans Kate Middleton.

Ändrade planer

Men eftersom deras bröllopsplaner har hunnit ändras en hel del under deras alla år tillsammans så får vi väl se om bröllopet verkligen blir av nästa år som tidigare sagts – eller om det bara är ytterligare ett falskt alarm…

Av Ella Andersson
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Prins William har gjort sin första räddningsoperation”

  1. Gittan skriver: 7 oktober, 2010

    Willan känns inte som “ett spel för gallerierna”, utan helt äkta i sin omtanke för medmänniskor… Utmärkt att han deltar i den här typen av uppdrag…
    Hoppas även få se Carl-Philip göra en insats av det här slaget…?


Annons

Laddar