Prins William på “friarstråt” i Nya Zeeland

Prins William på
Annons

Prins William hälsar på rätt sätt i Nya Zeeland.
Prins William hälsar på rätt sätt i Nya Zeeland.

Prins William är på Nya Zeeland – hans första uppdrag som drottning Elizabeths stand in. Och han tycks trivas. ”Jag är överväldigad” lyder prinsens omdöme.

Prins Williams Nya Zeeland-visit innehåller det mesta som brukar stå på agendan vid ett statsbesök. Det är rundturer, kransnedläggningar och invigningar för hela slanten. Och så grillfest hos premiärminister John Key, ej att förglömma. Dessutom höll prinsen tal vid invigningen av Högsta Domstolens nya byggnad där William bland annat uttryckte sin uppskattning för nyazeeländarna och deras land. Men han inledde med att säga några om ord om jordbävningskatastrofen på Haiti.
– Vi tänker på Haitis folk och ber för dem, sa prins William.

Annons

– Jag vill göra något bra!

Wills är noga med att poängtera att han först och främst har sin militära utbildning att tänka på. Men nog tycks han trivas alldeles förträffligt i sin nya roll som drottningens representant.
– Det betyder oerhört mycket för mig att få bidra eftersom drottningen är extremt upptagen. Nu får jag möjlighet att göra någonting bra.
En av resans höjdpunkter har varit mötet med den nyazeeländska ursprungsbefolkningen, maorierna. Utan att tveka trädde William på sig den traditionella korowai-manteln med kiwifjädrar och hongi-hälsa genom att gnugga näsa med dem han mötte. Och prinsen gjorde succé hos maorierna.
– Prins William är chef – och vi tar emot honom som en sådan, sa en av de äldste – Nga Iwi O Taranaki.

En hälsning till Kate…

Som sig bör fick prins William också ta emot ett helt skrälldus med blommor och barnteckningar. En liten flicka överlämnade också ett brev – för vidarebefordran till Kate Middleton.
Farmor Elizabeth lär vara mycket nöjd med Williams insats. Det här lär inte vara sista gången prinsen skickas ut på kungligt uppdrag!

[smooth=id: 207; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Prins William på “friarstråt” i Nya Zeeland”

  1. Tova skriver: 18 januari, 2010

    felipe och fredrik är på ‘World Future Energy Summit’
    http://members3.boardhost.com/Oranjes/msg/1263838574.html


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar