Prins William slutar som räddningspilot för att bli pappa på heltid

Annons

Prins William lägger jobbet som räddningspilot på hyllan och går in helhjärtat för att bli pappa. Ingen är gladare än Kate!

Englands tronföljare har lämnat in avskedsansökan. I sommar slutar han sin tjänst vid “Search and Rescue Force at Royal Air Force Valley” i Wales, berättar en källa i militärstaben för Us Weekly.

Annons

Prins William har varit en i gänget och har själv räddat många liv som räddningspilot vid RAF.

Nya uppdrag väntar – som pappa

– William är redo för nya utmaningar, säger källan.

Blir föräldrar

I juli kommer paret Kate och William stå inför den första utmaningen någonsin. Då blir de föräldrar!

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press, IBL

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

44 kommentarer till “Prins William slutar som räddningspilot för att bli pappa på heltid”

 1. Gigi skriver: 2 april, 2013

  Hedersprick!


 2. PBoo skriver: 2 april, 2013

  Ni som hyllar de engleska prinsarna – oavsett vad de gjort/gör – och som samtidigt i princip alltid kritiserar de två svenska; hur ska ni göra nu?! P William är mer att jämföra med P Carl Philip, då det är P Williams far och dennes hustru som står närmast i tronföljden (här är det KP Victoria och P Daniel). P Carl Philip representerar inte enbart, utan han är också utbildad att sköta Stenhammar, han är därtill utbildad grafisk designer och är verksam som detta bl.a. tillsammans med en tidigare designstudent som han driver företag ihop med, därtill är han professionell racerförare. Ser rubrikerna om han skulle vara “enbart” prins/representant, make, pappa!


 3. Irena skriver: 2 april, 2013

  Tror att Wills står närmre tronen i Samväldet än vad Carl Philip står den svenska. Här har vi ju Estelle emellan honom och Victoria.
  Och Storbritannien kanske helt enkelt hoppar över Charles och Camilla?
  Troligen skall Wills trappa upp sin kungliga gärning ö.h.t
  Ma’am är ju inte helt frisk längre…


 4. kattis skriver: 2 april, 2013

  PBoo: Var rädd om dig. Det är inte värt att bli upprörd över vad folk på ett sånt här ställe tycker. Du har väldigt vettiga åsikter tycker jag. Kanske skulle du ha bättre utbyte av andra royalister på något av forumen som finns?
  William är i en helt annan sits än Carl Philip, så det är svårt att jämföra dem båda. William har arbetat halvtid med räddningen, och nu ska det privatiseras, och då slutar William. Det pratas om att han kommer att få uttökade kungliga uppdrag och avlasta drottningen och sin pappa för att förberedas inför framtiden.
  http://royaldish.com/index.php?topic=12307.30


 5. mona skriver: 2 april, 2013

  De kan inte hoppa över Charles han vill nog gärna bli kung, han är 64 år tror jag han kan vara kung 30–40 år med tanke på hur gamla engelska kungliga blir.
  Drottningmodern blev väl 104 år.


 6. PBoo skriver: 2 april, 2013

  # 4 kattis

  Tack för att du bryr dig! Men tycker att detta borde vara en relativt kunglig site, så jag skriver här som monarkist! Trots att det tyvärr är republikanerna som uppenbarligen inte har någon sida som de får hålla till på längre – rykten går om att deras sida inte längre tar emot deras kommentarer! När det gäller P William – tycker jag han gör helt rätt – men svenska inte kritiseras för liknande, inte logiskt – detta då P Charles är äldre och P William och D Catherine ska ta över allt mer, samtidigt som man hoppas att de – likt KP Victoria och P Daniel – får chans att vara småbarnsföräldrar i relativt lugn och ro. Till skillnad mot såväl P Charles som KP Victorias föräldrar.


 7. Christina Helsinki skriver: 2 april, 2013

  #3

  Irena,

  Varför skulle inte Charles bli kung? Han är ju yngre än Kungen och Kungen lär knappast abdikera. Dessutom har William i något sammanhang sagt att han inte tar over före sin far.

  Engelsmännen kan vara lyckliga över att de har så många välutbildade kungahusmedlemmar som representerar och sprider “glans” i folkets ögon, så länge det varar.


 8. emma_h skriver: 2 april, 2013

  Stenhammar-verksamheten (med fulltalig personalstyrka) innebär enstaka rådgivning på mgmt-nivå enligt CPs egna utsago
  Design (typ 2 grejer per år) och åka Racerbil PBOO… är ngt CP har vid sidan av själva PRINSjobbet och inget som ingår i kungliga uppdraget i avsikt att gynna Sve – det får han göra på sin fritid I MÅN AV TID vill säga…(nån Proffsåkare är han INTE då ägnar man sig åt på heltid beträffande tränings/tävlings-frekvens) …inte särskilt förvånande då reaktioner här dyker upp då jobbkalendern gapar alltför tom
  men kungen låter honom “äta kakan och ha den kvar” på många sätt


 9. PBoo skriver: 2 april, 2013

  # 8 emma_h

  P Carl Philip är utbildad och aktiv designer! Hur mycket han designar och hur mycket han säljer är inte det som diskuteras. Uppenbarligen har – enligt tidigare kommentar – inte P William arbetat heltid, utan halvtid. Så varför kritisera P Carl Philip, bara för han inte valt att bli helikopterpilot (eller militär i Afghanistan, ett land västerlänningar inte skulle beblanda sig i och döda civila osv)? Om inte P Carl Philip är professionell (i betydelsen kunnig, inte i betydelsen om han får betalt) racerförare – då är säkert flera av hans kolleger inte heller definierade av vissa som detta! Utbildning o kunskap har P Carl Philip för att sköta Stenhammar.


 10. Desiréesvenskdam skriver: 2 april, 2013

  #2 Pboo “P Carl Philip representerar inte enbart” nej, det gör han ganska sällan. Frågan är vad han gör under all tid däremellan. Emma h har ju klargjort det bra härovan. Förstår inte hur du kan jämföra lite designande med att arbeta som räddningspilot. Det är fortfarande kungen som arrenderar och ansvarar för Stenhammar.


 11. Hansen skriver: 2 april, 2013

  Med al respekt for CP, så kan hans position IKKE sammenliges med Williams. William er nr. 2 i arvefølgen til den britiske trone, ligesom lille Christian er nr. 2 i arvefølgen til den danske. CP er nr. 3 i arvefølgen til den svenske trone, og efter Estelles fødsel er der vel ikke store chancer for, at han ender som konge af Sverige…


 12. PBoo skriver: 2 april, 2013

  Mest troliga o med min djupaste förhoppning så kommer inte P Carl Philip att ta över tronen, utan det är KP Victoria med make och därefter hennes dotter P Estelle. Därför ska varken P Carl Philip el P Madeleine m respektive inte representera så mycket, utan det räcker med Kungen, Drottningen o KP Victoria o P Daniel i mycket stor utsträckning. Vid ytterligare behov kan P Carl Philip och P Madeleine representera. Vet inte vad som gäller ang P Carl Philip, men Hovet har gått ut flera gånger, inkl P Madeleine själv, o sagt att hon enbart får del av apanaget när hon representerar. Det blir billigare ju mindre P Madeleine repr. Gäller även P Carl Philip?


 13. emma_h skriver: 2 april, 2013

  9_Pboo Skilj på Privat+HKHjobb tack! Stenhammar ägs statligt ej av CG som bedriver PRIVAT affärsverksamhet där som arrendator… sporadiska intervall handlar väl om snarare än antal designalster har Noll m den Sve Khus-verksamheten att göra utan Eget ntresse’ Will hann md 88 uppdrag ifjol trots RAFjobb
  QE2 har uppmuntrat W&K att leva livet ifred fullt ut nu i början av livet som gifta då deras framtida roll innebär mycket ansvar & livsbegränsningar Likaså var QE2s plan att ge K en mjukstart & gradvis öka på ansvaret. ändå utförde Kate runt 111 uppdrag ifjol…Förutom “deltid” som HKH-jobbare ifjol hade W därtill en heltids-tjänst hos RAF S&Rescue i schemalagda 24hpass som är knutet till the Royal Household med verksamhet som dess överhuvud en dag blir Will http://www.thetimes.co.uk/tto/opinion/letters/article3644494.ece


 14. emma_h skriver: 2 april, 2013

  12_Pboo Med Ditt sätt att resonera är alltså CarlPhilip Överflödig i det Kungliga Arbetsteamet, eller? Varför väljer han inte då att på HELTID som utbildad Designer Bonde åt Stenhammar isåfall jobba m det han trivs bäst med eller blir Proffsåkare…?
  Andra kungahus hjälps åt jobbar hårt, ofta och ständigt oavsett köplatsnr eller hur många de är totalt i arbetsstyrkan… Detta tillstånd i Sve Khuset där vissa gör mkt o andra gör mindre/ej mer än vad som behövs formar folks uppfattning om dom här o utrikes
  Köplatsnr kan ändras av olika anledningar “over time” därför ska alla ha samma kompetens OCH samma inställning till att jobba helst Regenterna Beatrix E2 o Margerethe fostrades så iallafall!!


 15. PBoo skriver: 2 april, 2013

  # 13 emma_h

  Som du ser har jag i tidigare kommentarer skrivit att jag anser att P William gör helt rätt i att sluta arbeta och fokusera på sin roll som blivande regent efter sin far och att ta ansvar som aktiv förälder till sitt kommande barn (precis som P Daniel mkt bra gör). Vad jag däremot reagerar mot är att många så ofta kritiserar P Carl Philip, trots att han är nr 3 i tronföljden (inte nr 2 som P William) och där hans några år äldre syster står på tur (till skillnad mot äldre P Charles). Alla varken vill eller har tillräckliga kvalifikationer som exv. syn för att bli helikopterpilot. (Att kriga i andra länder ser jag inte som direkt positivt.) Varför “duger” inte att vara bl.a. designer?


 16. mona skriver: 2 april, 2013

  Detta urklipp kommer från Volvos hemsida
  December 4, 2012
  Prins Carl Philip går upp till kungaklassen STCC – Elitserien i Racing 2013 där han kommer att köra en Volvo S60 för Volvo Polestar Racing.
  – Jag är oerhört glad och förväntansfull inför den här nya satsningen. Det här blir definitivt den största utmaningen hittills i min racingkarriär, säger prins Carl Philip.
  Prinsen kommer att köra en femte Volvo S60 jämsides redan klara Volvo-förare Fredrik Ekblom, Thed Björk, Robert Dahlgren och Linus Ohlsson. Vår hemmamarknad och motorsport är två hjärtefrågor för oss. Därför är vi mycket glada att kunna utöka vår satsning i STCC tillsammans med prins Carl Philip, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör på Volvo Personvagnar.

  Proffs Emma kan man vara på annat än heltid.


 17. Annette skriver: 2 april, 2013

  Tænk, hvis en af vores nordiske prinser havde udtalt: at de vil være pappa på heltid. Men det er nærmest blevet “helligbrøde” at kritisere noget som prinsesse Dianas sønner siger eller gør.
  Men nu er William færdig med sin uddannelse — og hvad så ? Han vil nok fremover mest være prins, det er jo det, han får apanage for at være. Selvom han nok kan se frem til mange år “between jobs”.


 18. Annica* skriver: 2 april, 2013

  Unga män, prinsar eller inte, följer med tiden och stannar hemma med sitt barn de också! Det har ju även prins Daniel gjort med Estelle när Victoria jobbat på egen hand! Prinsar i tiden! =)


 19. PBoo skriver: 2 april, 2013

  # 14 emma_h

  Jag anser inte alls att P Carl Philip är överflödig i Kungahuset! Däremot är han nr 3 i tronföljden, o ska självklart inte representera lika mycket som den som är nr 1 osv. Däremot tror jag det blir svårt för honom att ha ett heltidsjobb utanför Kungahuset, då det heltidsjobbet skulle förpliktiga honom att ständigt vara närvarande där o därmed i princip aldrig kunna representera o avlasta vid behov. I Sverige är det enbart Kungens barn o barnbarn som står i tronföljden. Inte som i England – som jag förstått det – där bra många fler o längre ifrån tronen. Håller med, P Carl Philip ska ha utbildning/erfarenhet som behövs vid representation i/av Sverige.


 20. emma_h skriver: 2 april, 2013

  PBOO
  CP är i praktiken och det dagliga arbetslivet NR TVÅ – kungen kan knappast be ettåringen Estelle rycka in som Riksföreståndare eller hur?? kommande ggr CG måste ersättas tillfälligt eller Victoria vid Mamma ledighet (Daniel räknar jag inte m på samma sätt)
  Fram till att E är MYndig och därmed räknas som fullvärdig s.k. HKH-Medarbetare – Förhoppningsvis flyttar Madeleine hem snart och då slipper CG & V bara ha 1 att välja på då ersättare/extra hjälp behövs
  Hon beskrev i en intervju att flytten till USA motiverades mkt av att M kunde + ville mkt mer än de arbetsuppgifter M getts “so far” i Sve


 21. Pamela P skriver: 2 april, 2013

  Det lär nog komma en Charles III före en William V. Charles vill bli kung och varför skall han avstå det? Det är väl inte så svårt att räkna ut varför William vill Charles skall kung. Det är för att William och Catherine skall få mera tid med det kommande barnet och andra framtida barn. Skall verkligen “Search and Rescue Force at Royal Air Force Valley” privatiseras? Då förstår jag varför han säger upp sig därför att det inte är passande för landets blivande kung att arbeta åt privata företag! Sedan handlar det nog om att han tar mera kungliga uppdrag för att skolas in i sin framtida roll.


 22. Kerstin Bergström skriver: 2 april, 2013

  #12 PBoo Vad jag förstått har p Carl-Philip och p Madelrine får endast betalt för vad de gör? Läste en artikel i förra veckan att han hade varit nere i Italien och provar 3 banor. Dels vad jag kunde förstå så måste han träna fysiks kondition och även mental träning nu innan första tävlingen som ska gå på Mantorp den 4 maj.Vet du ingen blir profet i sitt eget hemland.Jag tycker det är synd om Kungen och Drottningen.De borde få lite avlastning.Det är väl en pojkdeöm som han håller på att förverkar.


 23. Kerstin Bergström skriver: 2 april, 2013

  Glömde vi kanske får läsa vad han håller på med på torsdag när nästa bummer kommer ut.Läste att det blir en artikel om honom.Spännande.


 24. Christina Helsinki skriver: 2 april, 2013

  Patetiskt att jämföra Sveriges och Englands kungahus. Ungefär som att jämföra Finlands president med Obama. I alla avseenden.


 25. Inge L skriver: 2 april, 2013

  Hvorfor altid sammenligne William med CP ? Tager man kronprins Frederik med, så gør han ikke meget for de ca. 20 millioner han får + alle privilegierne inkl. friboliger.
  Han og Mary har været på et statsbesøg, hvor der var indlagt et par dage med ‘trekking’ efter deres ønske.
  Ellers har hans kalender stortset været tom siden nytår. Men han er måske pappa på heltid sammen med fire barnepiger, det har han bare ikke fortalt til BB. 😉


 26. jessica skriver: 2 april, 2013

  Det är väl en ny fas som Prins William och Kate går in i som blivande föräldrar. En naturlig fas.
  Sedan så behöver ju inte William arbeta. Utan han kan koncentrera sig på att bli pappa och sina plikter.
  Men bra att han har jobbat på riktigt tycker jag.


 27. emma_h skriver: 2 april, 2013

  Mona Citat: “…Proffs Emma kan man vara på annat än heltid….”
  snälla Mona motsats till Proffs är Amatör (tävlande hobby-åkare)
  har inget med prinsens förmåga att köra eller att vara Bilsportens ansikte utåt i Sve. Klart att han kan köra bil säkert mkt bra till.o.m – den där sporten är kostnadsintensiv varför sponsorer på alla nivåer är nödvändiga
  definition: “A professional is a person who is engaged in a certain activity, or occupation, for gain or compensation as means of livelihood; such as a permanent career, not as an amateur or pastime”


 28. M skriver: 2 april, 2013

  Catherine är alltid så elegant, vilken prinsessförebild! Men , en stilla undran: Inför bröllopet publicerade SvD en artikel där Catherine sa att hon hädanefter ville bli kallad just Cathrine och inte Kate. Varför envisas SvD men att kalla henne Kate och strunta i hennes uttryckliga önskan?


 29. rasmusarlGustaf,Silvia,Victoria skriver: 2 april, 2013

  8# emma_h

  Som vanligt ett vettigt inlägg, tack!


 30. inga-lisa skriver: 2 april, 2013

  Klart att Derek Crabb, Motorsportdirektör på Volvo Personvagnar är mycket glad att få lite extra PR!


 31. Karin Nilsson skriver: 2 april, 2013

  Rubriken är SD:s och skall nog inte tas riktigt på allvar!
  Carl Philip är löjtnant och “kapten” i marinen. Sjöräddningen kunde väl vara ett bra alternativ för honom.
  När C P tappade sin plånbok berättade upphittaren att det stod Kungliga Hovstaterna på all betalningskort. Hur stämmer det ihop med att han bara får apanage när han representerar?
  emma_h, du har så rätt i allt du skriver.


 32. Paulina skriver: 2 april, 2013

  # 13,14 emma_ h, mycket bra skrivet, håller helt med Dig.


 33. Humaniora skriver: 2 april, 2013

  William är på något sätt förändrad till utseendet. – Det är inte glasögonen jag tänker på! Ålder och personlig mognad!? Eller har plastikkirurgerna anlitats för att åstadkomma ett mer “slimmat” och “sofistikerat” utseende?!
  Vi lever i en tid där mycket är “fejk”. – Personalia – bakgrund, skolunderbyggnad, meriter etc etc. Mycket “skrivs upp” för att sätta innehavaren i en bättre dager. Verkligen ett kejsarens nya kläder-syndrom!!
  Har ofta ställt mig frågor vad gäller porträtten/den profil man vill framhäva av många kända och sk framgångsrika personer.
  – Vad är egentligen sanning bakom alla lovord och överdriven beröm? Hur förmår egentligen “den mytomspunne/a anamma en självbild som inte stämmer överens med verkligheten utan att drabbas av någon form av personlighetsklyvning!!??


 34. Palle skriver: 2 april, 2013

  vad händer om alla pappor slutar jobba?


 35. ATL skriver: 3 april, 2013

  Efter vad jag forstar sa hade han svart att fa in sina obligatoriska flyg timmar. Too much time off for vacations and other engagements. Jag tror inte att William ar sa intellligent som svenskarna tror. Dessutom verkar han vara “a little full of himself”. William ock Kate ar nog inte so populara????? som Ni i Sverige tycks anse. 111 assignments last year for Kate???????????????That must include 3 or 4 “narvaro” on the two trips they took abroad. Kate has not proven herself to be a “work horse”. In my opinion, these two are lazy and do what they want to do.


 36. ATL skriver: 3 april, 2013

  William has not alone rescued “a lot of people”. He is a single part of a unit, all members of this unit deserves equal credit, more going to the man on the cable. I bet he, William, would not like to be dangling from the end of a cable from a helicopter. That man is a “hero”. Give credit where credit belongs.


 37. Beata skriver: 3 april, 2013

  26. jessica
  Carl Philip behöver ju inte jobba heller? Eller jobbar han? Var då?


 38. emma_h skriver: 3 april, 2013

  Ta paus för pappaledighet är ej detsamma som att sluta flyga Wales RAF Search &Rescue står i begrepp i att bli outsourcad t privat USAentreprenör varför personalen blir förflyttade till andra RAFbaser & arbetsuppgifter W behöver va närmare fQE2 familjen Hovet & ska flytta in i sin nya KP-bostad som planerat
  “He is expected to take up a position with the Household Cavalry, based either at regiment’s Windsor or Knightsbridge barracks”.
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/prince-william/9731623/Prince-William-will-stay-in-Armed-Forces-to-raise-child-out-of-royal-spotlight.html
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/prince-william/9959662/Duke-of-Cambridge-may-quit-flying-duties-early-as-he-awaits-the-birth-of-first-baby.html


 39. PBoo skriver: 3 april, 2013

  #emma_h

  Här har du och jag uppenbarligen inte alls samma syn! Jag kan bara inte förstå hur du kan tycka att P Carl Philip ska/förväntas utföra i princip samma sysslor som P William (m maka), när skillnaden är mkt stor dem emellan, då P Carl Philip inte ska ta över tronen (undantag om något – Gud förbjude – skulle hända KP Victoria och P Estelle) medan P William ska ta över tronen en dag (troligtvis efter sin far P Charles (spekulationer inte bara här men även i England är att P William tar över direkt efter Drottningen, men beror nog dels på P Charles som vill ta över, dels hur många år till som Drottningen sitter kvar på tronen). Tycker ej går jämföra!


 40. Desiréesvenskdam skriver: 3 april, 2013

  #34 den var bra!
  #31 Karin. Ja, C-P borde syssla med något vettigt. Han är ju utbildad i marinen så sjöräddningen är ett bra alternativ. I stället för racingtramset. Det finns säkert mängder med duktiga unga killar som skulle vilja ha den platsen om han trädde tillbaka och gav dem chansen i stället. Som också har den drömmen!


 41. emma_h skriver: 3 april, 2013

  det enda jag “tycker” Pboo i frågan är att det bör finnas 1 BALANS & separering mellan HKH-yrkesutövande & fritid annars drar CP självmant på sig kritik “som ett brev på posten” & det har noll att göra m köplatsnr i nån TF – vara tronföljare är att på lång sikt vara I BEREDSKAP för att rycka in där/om/då det behövs & på kort sikt jobba åt Sve jämte sina kollegor inkl. till åren komna föräldrar. alltså att med en självklarhet dela arbetsbördan kollektivt som andra khus fungerar enligt. jag har aldrig påstått att CP ska agera pilot för övrigt likt W. vår prins bör kunna hitta ngt eget ihop m pappa kungen såsom CPs högste chef bland HKHrelaterade arbetsuppgifter – annars bör Madde återvända snarast för jag tror hon är mer ambitiös & motiverad än brorsan ärligt talat…


 42. Annica* skriver: 3 april, 2013

  Vadå racingtramset? Carl-Philip har väl som alla andra rätt till ett eller flera fritidsintressen! Mitt är till exempel att resa! Och om någon skulle tycka det är tramsigt, be my guest! Jag skulle inte bry mig!


 43. Karin Nilsson skriver: 3 april, 2013

  # 34. Förmodligen precis det samma som händer när alla mammor blir föräldralediga. Vilken är skillnaden? Det är ju bara SD:s rubrik och inte fakta!


 44. Olga skriver: 4 april, 2013

  Till ” 33 , Humaniora – Tack för t intressanta inlägget och tankar…
  man säger ju att historien skrivs av den som vann…kanske tror de omskrivna själva så småningom på sina egna mytologier ( refererar inte till engelska kungahus, snarare till svenska under sista 50 år…)


Annons

Laddar