Prins William vill se sin pappa som kung

Prins William vill se sin pappa som kung
Annons

Prins William har sagt ifrån, han har ingen längtan att ta över efter drottning Elizabeth, det överlåter han med varm hand åt prins Charles.

Prins William har nu, enligt brittiska tidningar, tydligt sagt ifrån, han ser gärna sin pappa prins Charles ta över som kung den dag drottning Elizabeth inte längre kan eller orkar vara regent. Källor nära kungahuset har pratat med tidningen Telegraph:

Annons

Vet sin plats

– Prins William är väl medveten om spekulationerna och har blivit rejält hårdhudad. Han vet sin plats i kungafamiljen och ser sig själv som långt nere på karriärstegen. Han har heller inga ambitioner i nuläget ta några steg uppåt, säger källan.

Se som regent

Annons

Anledningen till dessa spekulationer är att prins William i vår kommer gifta sig med Kate Middleton och att det brittiska folket i en nygjord omröstning sagt sitt om vem de helt vill se som regent. Föga överraskande tycker britterna att det yngre paret, prins William och Kate skulle passa bättre än just prins Charles och hans Camilla. Men nu är det ju inte folket som bestämmer…

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press och Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Prins William vill se sin pappa som kung”

 1. Christina Helsinki skriver: 29 november, 2010

  Hur skulle man känna sig genom att förbigå sina föräldrar i dessa sammanhang?

  William har alltid visat sig vara intelligent och mänsklig.

  Victoria gör säkert som William, trots alla “enfaldiga” åsikter om att hon borde “sidesteppa” sin far.


 2. Annette. skriver: 29 november, 2010

  I Belgien ville man også have, faktisk have man vel forventet,
  at unge prins Philippe skulle overtage tronen efter kong
  Baudouin – men det blev altså hans broder Prins Albert, som
  blev konge. Og den eneste grund til at springe prins Charles
  over ville være, at han simpelthen blev FOR gammel, inden
  det bliver hans tur til “at tage over”.
  Kate skulle også gerne have lidt rutine i kongelig protokol,
  m.m., inden hun skal være dronning.


 3. Hansen skriver: 29 november, 2010

  Gad vide om journalisterne virkelig forestiller sig, at William ville sige: Ja, jeg synes, vi skal springe min far over, så jeg kan blive konge…!
  Spørgsmålet dukker også jævnligt op i den danske dagspresse, på trods af, at dronning Margrethe er ved godt helbred og adskillige gange har påpeget, at hun er regent, til hun dør – eller på anden måde er ude af stand til at klare hvervet. Alligevel fremturer visse journalister; det får dem måske til at føle sig vældigt progressive og radikale 😉


 4. Pia skriver: 29 november, 2010

  Tycker William att det är lika OK att kvinnan, som fadern hela tiden bedrog modern med, också blir drottning? Det skulle jag vilja veta. Jag tyckte en gång i tiden att Charles verkade vara en “riktig karl”. Det jag sett av honom sedan dess är en ger mig bilden av en gammal högfärdig och inbilsk gubbe. Han verkar tro att han är Guds gåva till britterna. Det är tydligen inte många som håller med “tampongprinsen”. Disgusting is the word.


 5. Irena. skriver: 29 november, 2010

  Det har inte med dem som personer att göra, det har med monarkiens överlevnad som statsskick att göra: Ju solkigare representanter, desto närmre till Republik. Kan inte fatta att ni inte fattar detta? Vad är det som gör så ont? Sanningen? Vi lever i en ny tid, med nya berättelser, och unkna berättelser om monarker med så mycket sopat under mattan, att ingen kan passera på dem, är riktigt tröttande i längden. Fyrtiotalisterna har regerat världen till moraliskt moras, det är dags för vaktombyte.


 6. Olga skriver: 29 november, 2010

  Självklart!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar