Prins Williams och Harrys hemliga organisation

Prins Williams och Harrys hemliga organisation
Annons

prince william, prins  harry

Prins William och prins Harry har sina kontor i St James's palace.
Prins William och prins Harry har sina kontor i St James's palace.

Storbritanniens partyprinsar, prins William och prins Harry håller för fullt på att bygga upp en organisation, men det är ingen hemlig grabbklubb det handlar om. Nej, en det är just nu hemlig välgörenhetsorganisation bland annat för utsatta och fattiga barn.

Annons

Storbritanniens prinsbröder William och Harry har i största hemlighet inrättat en välgörenhetsorganisation. Ett sexsiffrigt belopp, pengar de använt är en del från mamma prinsessan Dianas arv. Stiftelsen ska hjälpa utsatta och fattiga barn men även sårade militärer.

Tjänstgjorde i Afghanistan

Prins Harry tjänstgjorde i Afghanistan i tio veckor förra året och även prins William har varit på besök i det konfliktdrabbade landet, och mamma Diana jobbade hårt för de fattiga barnen, en roll som bägge prinsarna nu tagit efter. Stiftelsen som ännu inte har ett namn kommer att skötas från deras kontor på St James’s palace i London.

Medvetna om deras starka profiler

En talesman från det kungliga slottet bekräftar att en välgörenhet är igång.
– Prinsarna har alltid vetat att de tack vare sina roller och starka profiler kan göra gott med att ta initiativ i olika ändamål och uppmuntra andra att stödja dem.
Både prins William och prins Harry har insisterat på att detta ska vara ett livslångt åtagande och årligen kommer de själva att göra extra betalningar till stiftelsen.
Hur lång tid det tar tills denna välgörenhetsorganisation ska vara klar är ännu ej bestämt.

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar