Bildspel! Prinsen var kung på Idrottsgalan – Zlatan kom ju inte ens…

Bildspel! Prinsen var kung på Idrottsgalan – Zlatan kom ju inte ens...
Annons
Prins Carl-Philip-och-Karin-Mattsson Weijber.
Prins Carl-Philip-och-Karin-Mattsson Weijber.

Springskorna var utbytta mot höga klackar.
Svettiga matchdräkter hade ersatts med kostymer.
Prins Carl Philip fanns på plats och röda mattan var utrullad.
Igår gick årets Idrottsgala av stapeln.

Annons

Igår fick Globen i Stockholm lite kunglig färgring då prins Carl Philip gästade Idrottsgalan 2010. Exakt fem minuter över fem på eftermiddagen gjorde Hans Kungliga Höghet entré på den röda mattan. Vid sin sida hade han sin goda vän Karin Mattsson Weijber, hans påstådda romans, den söta brunetten Sofia Hellvist, syntes inte till. Inte heller galans kung och drottning, Zlatan Ibrahimovic och Helena Jonsson, fanns på plats under festligheterna i Globen, trots att de båda belönades med prisregn.
Anledningen till frånvaron?
För bollskungen lockade fotbollens ”Oscarsgala” i Milano, och för Helena Jonsson var det träning som gällde, dessutom ville hon slippa utsätta sig för en massa bakterier som kan äventyra tävlingssäsongen. Men hon blev rejält berörd av att bli belönad med statyett efter statyett:
– Jag är inte förkyld… jag gråter!, sa hon berört i radio strax efter galans slut.
Samtliga storheter och giganter ur det svenska idrottseliten fanns dock representerade under galan, bland gästerna märktes exempelvis Ingemar Stenmark, George Scott, Tomas Brolin, Tony Rickardsson, Malin Baryard, Martin Dahlin, Christer Ulfbåge och Ingvar Carlsson. Och för under hållningen stod, bland andra, Peter Settman, Babben Larsson, Magnus Uggla och Martin Stenmarck.

Annons

Här är samtliga vinnare:
Jerringpriset
Vinnare: Helena Jonsson. (Skidskytte.) VM-guld i jaktstart och seger i totala världscupen. Jonsson fick 67,6 procent av rösterna – rekord i prisets historia.
2. Zlatan Ibrahimovic. (Fotboll.) Skyttekung i Italien, som förste svensk på 54 år.
3. Robin Söderling. (Tennis.) Final i Franska mästerskapen, via unik seger där mot Rafael Nadal.
4. Helena Jansson. (Orientering.) VM-guld i sprint.
5. Sarah Sjöström. (Simning.) VM-guld och världsrekord på 100 m fjäril.
6. Anders Södergren. (Skidor.) VM-silver i skiathlon efter allvarlig sjukdom före säsongen.
7. Anna Nordqvist. (Golf.) Seger i LPGA-mästerskapen, en så kallad major.
8. Gustav Larsson. (Cykel.) VM-silver i tempolopp.
9. Sofia Mattsson. (Brottning.) VM-guld i 51 kg-klassen.
10. Anders Gustafsson. (Kanot.) Två VM-silver, EM-guld och seger i totala världscupen.

Annons

Årets nykomling
Jonas Jerebko – (Basket). Förste svensk i NBA.

Årets tränare/ledare
Staffan Eklund – (Skidskytte). Förbundskapten.

Årets idrottare med funktionshinder
Anders Olsson – (Simning). Tre VM-guld. Två världsrekord.

Årets kvinnliga idrottare
Helena Jonsson – (Skidskytte). VM-guld i jaktstart, seger i totala världscupen.

Årets lag
Robert Karlsson & Henrik Stenson – (Golf). Vann par-VM i Kina.

Årets manliga idrottare
Vinnare: Zlatan Ibrahimovic – (Fotboll). Skyttekung i Italien.

Årets prestation
Vinnare: Sarah Sjöström – (Simning). VM-guld och världsrekord på 100 m fjäril.

TV-sportens sportspegelpris
Vinnare: Wolmer Edqvist, ishockeydomare. Edqvist gjorde en hjältemodig insats på isen i matchen mellan Bofors och Örebro då han räddade Örebrospelaren Niklas Lihagens liv genom att snabbt sätta in hjärt- och lungräddning.

[smooth=id: 208; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Johanna Lejon
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Bildspel! Prinsen var kung på Idrottsgalan – Zlatan kom ju inte ens…”

 1. sofia skriver: 19 januari, 2010

  Kanske lite överdrivet att kalla C-P kung på idrottsgalan eller? Han klarade sig dock ganska bra! Vilken härlig idrottsminister vi har! Och Klüftan var smashing!!!


 2. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 19 januari, 2010

  Jag förstår inte varför ni skriver att Zlatan var inte ens där det var ju inte hon som fick så många priser heller, alltså Helena, vad är det för skillnad? Jag tycker det är rena rama mobbing av Zlatan varför skriver ni inte lika om andra kan det bero på att Zlatan är så MYCKET BÄTTRE än alla andra ihop.


 3. Inger RozénChintohsblogg.se skriver: 19 januari, 2010

  Den där idrottsgalan verkar lite löjlig.Idrottarna kom ju inte.Kanske inte passar att vara galaklädda?


 4. Gneta skriver: 19 januari, 2010

  Att flera av pristagarna inte var där tycker iallafall jag inte var så konstigt.. Det är OS om en månad och som sagt, Helena Jonsson tävlar då, så att hon satsar på sin träning istället för fest, tycker jag visar på hennes seriösitet. Glöm inte vad som hände Charlotte Kalla för två år sedan.. En vecka efter idrottsgalan, låg hon nerbäddad med förkylning och så var resten av den säsongen förstörd.


 5. Astrid skriver: 19 januari, 2010

  Hej Maggan och Inger! Angående Zlatan så är han så klart STOR och mycket bra. Spännande. Men han har ju inte varit på så många svenska idrottsgalor den sista tiden trots att han både blivit nominerad och utmärkt. Han måste väl ändå prioritera Fotbollsgalor. Och han bor i Spanien och är småbarnsförälder.
  Han är ju engagerad i kommande fotbollsspelare, alltså barn som gillar fotboll ffa är det väl kanske pojkar i Malmö och MFF. Det är schysst och bra.
  Nu är ju inte Zlatan den ende idrottaren, Maggan. Men du kanske inte har så stort idrottsintresse egentligen utan mer gillar att titta på vackra män, inget ont om detta! Men Helena Jonsson som också fick Jerringpriset, är en riktigt STOR idrottare hon också. “Hon var överlägsen vinnare, med totalt 67,6 procent av rösterna. Tvåa blev Zlatan Ibrahimovic och trea slutade Robin Söderling.”
  http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=3295&Artikel=3380393
  Jerringpriset är ju det pris där “folket” utser vinnaren.
  Inger! Kanske är det för många idrottsgalor !? Att idrottare inte skulle tycka om att klä sig i gala tror jag absolut inte. Tänk så många idrottsmän som har egna varumärken och verkligt klädintresse. Och idrottsmän och kvinnor blir ju mycket fina när de klär upp sig, tycker jag. De har ju en milt uttryckt “schysst” kropp och blir mycket stiliga när de klär sig i “aftontoalett”.


 6. Anna skriver: 19 januari, 2010

  Carolina Klüft kände man nästan inte igen..


 7. Anna skriver: 19 januari, 2010

  Zlatan gjorde rätt som inte kom, italienska galan som han valde var viktigare..


 8. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 19 januari, 2010

  ASTRID! Jag ser bara verkligheten, och jag håller med om att Helena är stor men inte kan du väl jämföra skidor och fotboll! med den följd att ingen slår Zlatan, han gör så mycket för ungdomen i Malmö, vilket jag inte tror det är så många av” dessa stjärnor som gör” Att han inte springer på en massa fester utan gör sitt jobb visar väl bara hur duktig han är, tar sitt arbete på alvar.


 9. Christina. Helsinki skriver: 19 januari, 2010

  Maggan,

  Rätt, Zlatan är stor inom idrottsvärlden.

  Tycker att Zlatan har rätt att utebli från de här ´kattdopena ´. Han vet själv vad han bör göra eller inte göra.

  Dessutom har han och hans familj, valt att leva lågt, på ett mycket sympatiskt sätt


 10. ingrid martinssonsvenskdamtidning skriver: 19 januari, 2010

  Zlatan Zlatan detta eviga tjat om ZLATAN det finns faktiskt mycket större idrottare än han Saknade inte honom på IDROTTSGALAN över huvudtaget
  Grattis HELENA JONSSON!


 11. Sophia skriver: 20 januari, 2010

  Man kan konstatera, att det är den frånvarande Ibra som kommenteras flitigast; Carl Philip tycks inte ha gjort intryck på så många…


 12. Anna skriver: 20 januari, 2010

  Jag vet inte vem Helena Jonsson är..


 13. Astrid skriver: 20 januari, 2010

  Hej igen Maggan, och alla andra!
  Jag håller självklart med om att Zlatan är STOR! Det skrev jag ju redan i mitt förra inlägg i just denna fråga. Och jag tycker att det han gör för ungdomar i Malmö är suveränt. Han glömmer inte sitt ursprung och det är också mycket STORT anser jag. Och han är en suverän fotbollsspelare och underhållare, artist och bolltrollare. Jag älskar att se honom “in action”. Och han har ju verkligen också mognat som människa och är en förebild på många sätt. Och fotbollen kanske är världens “största” sport ur den aspekten att så många ser, är engagerade i och utövar sporten.
  Men det är svårt att jämföra sporter och dess storhet. I Helena Jonssons fall var det ju som sagt svenska folket som utsåg henne till vinnare genom Jerringpriset och det priset ser ju många idrottsutövare som stort om inte det största just genom att det är “folkets pris”.
  Och hur ska man jämföra olika idrottsinsatser? Intressant kan vara att i förra omgången av Mästarnas mästare i SVT var det ju just en fotbollsspelare och en skidlöpare som var kvar i slutet och gjorde upp om mästartiteln, Malin Moström och Per Elofsson.
  Kolla också Sports Illustrateds lista på de främsta idrottsutövarna under decenniet där den manliga listan toppas av Tiger Woods (!) och en svensk är med, Niklas Lidström på plats nr 19. Den listan har en fotbollsspelare först på plats nr 13, Zinedine Zidane, också han för övrigt med en ”enkel uppväxt”, av algeriskt eller berbiskt ursprung, men född och uppväxt i Marseille.
  Den kvinnliga listan innehåller 2 svenskor! På plats nr 2 (!) Annika Sörenstam och på plats nr 14 Carolina Evelyn Klüft. Och på plats nr 7 Marta som ju är fotbollsspelare.
  Bägge dessa listor har dock tennis- och golfspelare i toppen. Men Sports Illustrated utges ju i USA.


 14. Bella Donna skriver: 20 januari, 2010

  Helena Jonnson regerar! Och jag kan berätta för er som inte vet att både Helena själv, samt restev av skidskyttelandslaget, hade faktiskt förbjudits att närvara på galan av tränaren Wolfgang Pichler! Allt för att inte dra på sig några baciller inför OS!

  Att Zlatan däremot valde en annan gala UTOMLANDS – det var svagt! Men han får så mycket plats i rampljuset i alla fall, jag hade inget intresse av att se honom…

  Nästa år sitter Helena vid det kungliga bordet! STORT GRATTIS HELENA!!!


 15. […] Helena Jonsson gewinnt JerringprisetHelena Jonsson muss man einfach lieben. Was viele Biathlon-Fans schon lange wissen, wurde nun auch von der schwedischen Bevölkerung bestätigt.biathlon-online.de, svenskdam.se […]


 16. Johanna skriver: 23 januari, 2010

  Hej! Finns det möjligen någon bild från galan på fotbollsspelaren Patrik Andersson med fru?Skulle gärna köpa en bild om det är möjligt.Tack på förhand! Mvh Johanna Bergin


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar