Prinsens mentor flyttar in på Villa Beylon

 Prinsens mentor flyttar in på Villa Beylon
Annons

Villa-Beylon-IBL-8

Prins Carl Philips mentor och nuvarande Bukowski-chefen Michael Storåkers flyttar in med sin familj på Villa Beylon.

Det var på tal att prinsessan Madeleine stod på tur att överta Villa Beylon, den herrgårdsliknande byggnaden i Ulriksdals slottsområde där prinsessan Christina bott.

Storakers

Men nu står det klart att det blir familjen Storåkers som flyttar in. Michael och Alexandra Storåkers har hyrt ute på Djurgården en längre tid.

Annons

I mitten av 2006 blev det känt att nuvarande  blivit tillfrågad att hyra Villa Beylon i Ulriksdals slottsområde och tackat ja. Först nu står familjen Storåkers skriven på adressen och har flyttat in i det 400 kvadratmeter stora bostaden.

Villa-Beylon-1

Men sedan åtta år tillbaka har det rosa 1700-talshuset stått tomt – utan någon hyresgäst.

Villa-beylon-ibl-1

Huset har genomgått en svamp-och radonsanering. Enligt Realtid.se undertecknades hyreskontraktet i somras och tillträdesdagen var den 1 december 2013. Enligt folkbokföringen skrevs familjen på adressen först den 1 januari 2014.

Villa-Beylon-ibl-2

Villa Beylon består av 11 rum och kök samt ett uthus och garage med plats för två bilar. Hyran uppgår till 511.000 kronor per år, motsvarande en månadshyra på cirka 42.583 kronor. Då ingår inte uppvärmning, el och sotning, enligt hyreskontraktet som Realtid.se tagit del av.

Nu blir konstintresserade Storåkers grannar med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Foto: IBL

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

27 kommentarer till “Prinsens mentor flyttar in på Villa Beylon”

 1. Marguerithe skriver: 12 februari, 2014

  Mentor? Jag tycker att han i så fall ska byta mentor snarast.


 2. marykMaryKristiansen skriver: 12 februari, 2014

  # 1 Marguerithe:
  Men det er jo kun din mening!


 3. Sthlm skriver: 12 februari, 2014

  MENTOR? Denne så kallade mentor kan väl åtminstone inte ha fått något betalt av svenskarnas skattemedel. Visst verkar det som att Carl Philip skulle behöva en mentor, men har han haft en sådan så är det ju inte riktigt klokt. Riksdag/regering måste kräva full insyn i vad apanaget används till.


 4. Maja den första skriver: 12 februari, 2014

  Inte så lyckat mentorskap där kan man tycka.


 5. emma_h skriver: 12 februari, 2014

  instämmer marguerithe – och att kungen inte litar på sin son ännu att själv välja designkunniga styrelseledamöter till designföretag1 då sonen är utbildad tillika 35 år redo att stå på egna ben – istället måste CP godta pappas handplockade personer CGs advokat + denne Storåker (med flera pinsamma uttalanden under designgate i OKT) visar hur sorgligt nog hurpass omyndigförklarad CP ännu är, tragiskt nog… inte ens tala ut-intervjun fick CP klara sig själv i – då sufflerades CP av Storåkers anlitade PRproffs vilket givetvis läckte ut varpå CP drabbades av misstron vilket verkar orättvist

  huset hade kunnat sparas till Maddes växande familj anser jag då läget är skyddat men ändå nära till stan/drottningholm samt att kusinerna haft närapå gångavstånd till varann då Ms familj r i Sve


 6. Marguerithe skriver: 12 februari, 2014

  "5" emma_h,
  Har också trott att Villa Beylon skulle bebos av Madeleine med fam. Det hade väl varit bra med tanke på att man hade huset i familjen (prinsessan Christina).
  Storåkers Mc Cann har väl medarbetare som inte är så lojala om man säger så. Detta borde Kungen tänka på om han kan välja?? Vad bidrar Emma P med där?


 7. My skriver: 12 februari, 2014

  Kunde ha blivit en utmärkt flyktingförläggning.


 8. Fanny skriver: 12 februari, 2014

  Grannar med Victoria och Daniel? Det är jättelångt mellan deras hem, det går inte att gå. Fast det är samma kommun, Solna.


 9. Kerstin Bergström skriver: 12 februari, 2014

  ¤6 Marguerithe Har jag missuppfattat det hela,men den damen kom väl inte in i hans liv förrän slutet av oktober att SvD hade rekommenderat henne till hovet.Har jag fel?? Dessutom tror jag inte Madeleine vill bo där .Det hade ju börjat renoverats för henne och JB..Varför har Villa Parkudden omtalats,när det gäller Madeleine??


 10. Västkusten skriver: 12 februari, 2014

  Ganska många skrivna på den adressen…


 11. Marguerithe skriver: 13 februari, 2014

  "9" Kerstin Bergström,
  Storåkers Mc Cann är som jag ser det helt felaktiga mentorer för Carl Philip, alla medarbetare inräknade. Jag kan inte skriva tydligare än så.


 12. Kerstin Bergström skriver: 13 februari, 2014

  #11 Marguerithe Tack för upplysningen.Jag tror att jag förstår.


 13. emma_h skriver: 13 februari, 2014

  fanny
  "jättelångt"??
  du bor uppenbarligen utanför sthlmsregionen m sånt konstigt påstående – det tar max 5 minuter Haga Slott & VB emellan m bil (i säpofart), båda bostäderna ligger (om än m varierande avstånd) i närheten av Brunnsviken-sjön och på samma sida av E4ans motorväg


 14. Midnattsol skriver: 13 februari, 2014

  7. My
  Menar du allvar?? Att använda historiska byggnader kopplade till det svenska kulturarvet och därmed ovärderliga, till flyktingförläggning är en skymf emot Svea Rike…


 15. perra skriver: 13 februari, 2014

  Behöver han verkligen en mentor? Tror inte det – han har ju Sofia Hellqvist som visar vägen…


 16. snickarjohn skriver: 13 februari, 2014

  Jag struntar i vem som bor där men undrar stillsamt varför en 35-årig man behöver en mentor.
  Jag finner bara en anledning.


 17. point skriver: 13 februari, 2014

  14. Midnattsol
  Tyvärr skulle denna värdefulla historiska byggnad inte vara den första som omvandlas till flyktingförläggning i Sverige.
  Åtskilliga slott och herrgårdar har redan gått detta öde tillmötes. Det är en lönsam business har många entreprenörer i branschen insett.


 18. Maja den första skriver: 13 februari, 2014

  Rika barn leka bäst!


 19. Pboo skriver: 13 februari, 2014

  #17 Point

  Precis! Det är asyl-entreprenörerna som inkluderar privatpersoner, privata företag, politiker, politiska org. mm. som tjänar stora pengar på asyl-businessen som Migrationsverket betalar med statens pengar, alltså med skattebetalarnas pengar! Sen får kommunerna stå för fiolerna när det gäller vård, omsorg, sjukhusvistelse, tandvård, barnomsorg, skola, äldreomsorg m.m., m.m. för de asylsökande – alltså de enskilda skattebetalarna i varje kommun! Från årsskiftet har staten bestämt att ingen kommun får säga nej. Trycket på Söder (där journalisterna gärna bor), Äppelviken, Djursholm m.fl. ‘fina’ adresser uteblir – av någon lustig anledning!


 20. realist skriver: 13 februari, 2014

  vem är cg:s mentor?


 21. Elle skriver: 13 februari, 2014

  Behøver man en mentor går vel ikke det på alder, men førmåga att klara sig?


 22. malte skriver: 14 februari, 2014

  Är en Mentor samma sak som en Personlig assistent?


 23. Lina skriver: 14 februari, 2014

  Minns att hyran 1974 var 60.000.


 24. Hm skriver: 14 februari, 2014

  # 22 Nej.


 25. point skriver: 14 februari, 2014

  19. Bboo
  Om Sverige skall räddas, bör man komma ihåg att rösta på ett parti som tar svenskarnas intressen i beaktande. Det kan ingen förneka att det är just de etniska svenskarna som byggt upp den nu rådande välfärden i landet. Snyltgäster göre sig icke besvär.


 26. Pboo skriver: 14 februari, 2014

  #25 Point

  Den rådande uppbyggda välfärden har – som du skriver – etniska svenskar i första hand byggt upp, MEN det finns också många invandrare från tidigare o från exv. 50/60-talet som varit med o byggt upp välfärden, men få exv. pensionärer från dessa två grupper får idag tillbaka allt de har slitit, utan istället behandlas de ofta – även om finns undantag – som 2:a klassens medborgare – det finns ett fruktansvärt förakt för dem – kaffet ransoneras, äggen till frukost halveras, medel till medicin o annan omsorg finns inte osv! Istället går idag medel till grupper som inte har byggt upp välfärden, vilka kan åtnjuta det som andra flera generationer har byggt upp genom hårt arbete, och detta ibland t.o.m. utan att behöva arbeta en enda dag i Sv. el. för den delen i EU! Det är inte rättvist, inte hållbart i längden för varken landet el folket – oavsett var de ursprungligen kommer ifrån – till slut lär det ‘rinna över’.


 27. point skriver: 17 februari, 2014

  26.Pboo
  Håller fullständigt med dig i din beskrivning av situationen i dagens Sverige.
  Detta är kanske inte det rätta forumet att diskutera politik, men har någon tänkt på att Sverige troligen är ett kalifat innan Estelle någonsin blir drottning. Med tanke på den population som väller in i landet med accelererande fart.


Annons

Laddar