Prinsessa bestulen på
112 miljoner

Prinsessa bestulen på <br> 112 miljoner
Annons

smycken

Lyxig resa till Italien slutade med miljonförlust för en saudisk prinsessa.

Dottern till en mycket rik saudisk arvsprins, som ännu ej är namngiven, blev under sin resa till jetsetorten Porto Cervo på ön Sardinien utanför Italiens kust bestulen på smycken och pengar till ett värde av 112 miljoner svenska kronor.
Prinsessan var på semester med sina barn och bodde på det trendiga lyxhotellet Colonna Perver. Men trots 10 livvakter och ett stort säkerhetsuppdåd lyckades tjuvarna ta sig in på hotellet och upp på tredje våningen där prinsessans svit låg.

Annons

Lyxhotellet Colonna Pervers säkerhet ifrågasätts ordentligt efter det som hänt.
Lyxhotellet Colonna Pervers säkerhet ifrågasätts ordentligt efter det som hänt.

Bröt upp säkerhetsskåpet

Förövarna använde en huvudnyckel som passar för alla rum till att ta sig in i prinsessans svit. Och på 10 minuter lyckades de bryta upp säkerhetsskåpet som innehöll smycken och kontanter.
Prinsessan var inte den enda som blev bestulen, även en industriman från Marocko fick besök och blev bestulen på 1 miljon kronor.

Lämnade landet

Italiensk media uttrycker sin fasa över att något sådant här kan hända, speciellt för en person med 10 livvakter och på ett hotell som är mycket vana vid förmögna gäster. Hotell Colonna Pervers anseende har allvarligt skadats och säkerhetsrutinerna ifrågasätts.
Prinsessan som nu dyrt lärt sig att inte lämna värdesaker på hotellrummet åkte efter sin polisanmälan från Italien, 112 miljoner fattigare.

Av Anna Frödell
Foto: Colour Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Prinsessa bestulen på
112 miljoner”

 1. Anna skriver: 18 augusti, 2009

  Står om det i nya numret av Hänt Extra.


 2. Martin skriver: 18 augusti, 2009

  hon hade val forsakrat juvelerna.??…alternativt maste ju hotellet ha forsakrat mot stold..det verkar som ett insider jobb…
  .Italienska tidningar skrev om detta i forra veckan


 3. Kristine, Oslo skriver: 18 augusti, 2009

  Jeg sitter her og tenker på Mauds vakre perle- og diamanttiara som hun fikk av sin farmor dronning Victoria. De ble stjålet for noen år siden da de var til reparasjon hos kongefamiliens juveler i London, så Sonja har nå bare en kopi. Jeg tenker at originalen befinner seg hos en arabisk prinsesse, ingen i Europa kan gå med den tiaraen uten å bli avslørt.


 4. Netaadika.bloggspace.se skriver: 18 augusti, 2009

  Det låter inte alls bra, Kristine. En arabisk prinsessa med Mauds tiara! Hua hua. Passer sig slett ikke da….


 5. Kristine, Oslo skriver: 18 augusti, 2009

  Nei, ikke sant.


 6. Christina Helsinki skriver: 18 augusti, 2009

  Vi finnar är snabba att försöka lösa problemet. Vi skall vädja till tjuvarna (tjyvarna, på finlanssvenskt landsspråk) att de skall ge 10% av tjuvgodset till Kungen i Sverige för bröllopet.

  Då kan de få dessutom svenskt medborgerskap. Boplats, Alby eller Bokyrka, eller var det Botkyrka. Rinkeby låter också smaskigt.


 7. MAri-Anne Jakobsson skriver: 19 augusti, 2009

  Vi vanliga resenärer får ju alltid rådet att inte ta med dyra smycken på resor. Hur i herrans namn kan man motivdera att ha med smycken för så ofattbart mycket pengar på en resa ?


 8. Erik skriver: 19 augusti, 2009

  Varför ska just en ARABISK prinsessa bära stöldgods på sitt huvud? De om någon har tillgång till rikedomar genom sin olja som ni mindre intelligenta bonnläppar knappt kan drömma om.


 9. Erik skriver: 19 augusti, 2009

  Som vanligt så är det nog antagligen ett norskt-finländsk tjuvgäng med anknytning till nynazistiska terrorisorganisationer som ligger bakom dådet.


 10. Anna skriver: 20 augusti, 2009

  Erik, nr 8.
  Det gäller dig också..


 11. Christina Helsinki skriver: 20 augusti, 2009

  Erik lilla, lilla KÅRKK

  Blanda inte in oss finländare i ett fall som väcker förstämning över heela världen. Tänk, prinsessan blir utan bostad och får svälta i evighet. Och detta bara för att hon inte förstod vanliga regler som en vanlig turist. LOL.

  Här är vi för dumma, för sådana kap. Vi rånar lilla, motsvarande ICA runt hörnet, får som byte cigaretter och mellanöl, sätter oss på parkbänken och njuter tills polisen tar oss.

  Iaf, tack Erik för att du anser oss som professionella, yaafm.


 12. Anna skriver: 20 augusti, 2009

  Erik, nr 8.
  Jag menade att det inte gäller oss, utan det gäller dig..


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar