Prinsessan Alexias allra första dag i skolan

Prinsessan Alexias allra första dag i skolan
Annons

Både pappa, kronprins Willem Alexander och mamma Máxima, följde med till skolan
Både pappa, kronprins Willem Alexander och mamma Máxima, följde med till skolan

Prinsessan Alexia, kronprins Willem Alexanders andra dotter, har börjat sin sommarskola. Med henne den första dagen var både pappa och mamma och så storasyster Amalia.

Den nederländska kronprinsen Willem Alexander och hans hustru Máxima ville naturligtvis inte missa mellandottern Alexias första dag i skolan.

Annons
Prinsessan Alexia på sin första skoldag
Prinsessan Alexia på sin första skoldag

Så de tog helt enkelt med sig Alexias storasyster Catharina-Amalia till Alexias nya sommarskola, Bloemcampschool i Wassenaar.

Prinsessan Alexia, som blott är fyra år gammal, verkade ta det hela bra, trots en hel del fotografer och reportrar på plats under dagen.

Storasyster Catharina-Amalia blev först lite generad och ville helst slippa bli fotograferad. Hon gled nästan ur pappas fasta grepp när det var dags för plåtning,

Det krävde också ett visst trugande och pussande för att lilla Alexia kunde stanna hos sina nya fröknar i skolan, utan vare sig pappa och mamma. Men till sist gick det ändå bra och hennes nya liv som elev i skolan har precis inletts.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella PicturesMer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Prinsessan Alexias allra första dag i skolan”

 1. Helena M skriver: 29 juni, 2009

  Den lilla sessan vill nog hellre leka i det fina vädret, hon ser inte så glad ut.


 2. Gun skriver: 29 juni, 2009

  Blyg liten tjej.


 3. signesigne skriver: 29 juni, 2009

  Stackars lilla flicka som ska börja skolan redan som 4-åring och dessutom startas skolan på sommaren. Har inte barnen sommarlov i Holland?? När de är så små ska de egentligen bara leka och ha roligt men framförallt vara med föräldrarna som är viktiga för de små barnen


 4. Gun skriver: 29 juni, 2009

  Signe håller med dig men det står sommarskola vad det nu är. Det är nog iaf. inte den obligatoriska skolan. Kanske det är någon slags lekskola eller en skola där man lär sig simma etc. Det gick jag själv som barn, man var ju ändå på stranden så var det duktiga fröknar som lärde en simma i strömmande vatten, vilket är en skillnad jämfört att simma i basäng där vattnet är orörligt.


 5. Birgitta skriver: 29 juni, 2009

  Signe..
  Tänk då på hur många barn från bättre bemedlade familjer som väljer internat och dessutom sänder iväg baren utomlands och inte ens har daglig kontakt..
  Vad missar man inte av barnens utveckling då ?
  Pernilla Wiberg sa en gång i en intevju att hon tänkte skola igång barnen vid 3 års ålder… Jag vet att jag blev väldigt undrande till en sådan idé…Vet dock inte om hon gjorde slag i saken..


 6. Gun skriver: 29 juni, 2009

  Birgitta och Signe håller med er, barnen ska vara nära sina föräldrar när de är små för att kunna bli hela människor. Dessa flickor kommer ju också att överta ett stort uppdrag så småningom.


 7. Lollo skriver: 29 juni, 2009

  Vad jag har förstått hade de andra föräldrarna i klassen bett om att starten skulle vara nu för prinsessan så att det inte stör de andra barnen på hösten när det är den riktiga skolstarten sker.
  Alexia kommer endast vara i “skolan” denna veckan sen är det sommarlov


 8. Gun skriver: 30 juni, 2009

  Tack för klargörandet Lollo. Undrar om det inte ändå kommer att vara en skock fotografer den dagen hon börjar på riktigt.


 9. Lollo skriver: 30 juni, 2009

  Kanske, eller så finns det nått avtal mellan kronprinsfamiljen och pressen likt det som fanns i sverige med kungabarnen….

  Att det finns några tillfällen varje år som inbjuds till pressfoton och sedan finito att de lämnas ifred


 10. Anna skriver: 30 juni, 2009

  Namnet Alexia passar bättre i Argentina än i Holland..
  Gillar inte andra syskonens namn heller..


 11. signesigne skriver: 30 juni, 2009

  Birgitta
  Ja det är förfärligt att skicka iväg barnen på internat när de är så små.Det var en konstig kommentar av Pillan.Ibland undrar jag varför vissa skaffar barn? Me är söta de små prisessorna i Holland.Amalia är väldigt lik sin pappa. Det verkar som lilla Alexia skelar.

  Anna
  Den ynsta danska prinsessans dotter heter också Alexia.Jag tycker det är ett fint namn.Är det spanskt?


 12. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 30 juni, 2009

  Internatskolor skulle avskaffas. Dom är bara till för föräldrar som inte vill eller har tid att ta hand om sina barn själva. Finns ingen fördel för barnen. Ingen liten unge kan må bra av att bli skild från föräldrar och syskon i 5-6 årsåldern och bo med ett hundratal andra barn som också har tappat sin trygghet i livet.
  Nej bort med skiten.


 13. Anna skriver: 30 juni, 2009

  Signe

  Alexia är född i Grekland.
  Om hon är född i Danmark har hon kanske fått annat namn.

  För övrigt har Maxima gett flickorna typiskt “spanska” namn.


 14. signesigne skriver: 1 juli, 2009

  Kommer inte Maxima från Argentina? Någoon av er kungaspecialister som vet?


 15. Anna skriver: 1 juli, 2009

  Jo, Maxima kommer från Argentina.
  Jag menade att Maxima gav flickorna namn som är typiskt för spansktalande länder.


 16. Anna_S skriver: 1 juli, 2009

  I Holland är det obligatorisk skolgång från 4 år – samma i Frankrike. Skolan är dock mera lek än “skola”, men det finns en pedagogisk inriktning och plan, till skillnad mot dagis i Sverige, där planeringen inte alltid är lika tydlig. Jag har bott i både Holland och Frankrike, och även dessa barn växer upp till trevliga vuxna.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar