Prinsessan Anne fyller 60 år idag!

Prinsessan Anne fyller 60 år idag!
Annons

Anne

Anne-kappaPrinsessan Anne fyller 60 år idag. Det kommer att firas på alla sätt hemma i England. Vi vill passa på att önska prinsessan en trevlig födelsedag.

Prinsessan Anne är den hårdast arbetande brittiska kungligheten av dem alla och hon är en mycket duktig ryttarinna. Hon tog som bekant hem en medalj i OS 1976 i lagritt. Men när det gäller mode ligger hon tyvärr lite på efterkälken. Prinsessan Anne har faktiskt blivit utnämnd till världens sämst klädda kvinna.

Annons

Snart farmor

Fast vi tror nog inte att prinsessan bryr sig speciellt mycket om detta. Hon har andra saker att tänka på, om några månader blir hon farmor då sonen Peter Phillips och hans maka Autumn väntar sitt första barn. På bilden här ser vi Anne möta några soldater i Harrogate i torsdags, i en blå-gul hatt och en matchande kappa.

Läs även:

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

32 kommentarer till “Prinsessan Anne fyller 60 år idag!”

 1. Lisa Lusth skriver: 15 augusti, 2010

  Jag minns det som i går när, iallafall svensk press, försökte para ihop henne med vår egen Carl Gustaf. Undrar hur vår monarki och kungafamilj hade sett ut idag om det hade blivit en verklighet?
  Alltid skojigt att spekulera.


 2. Pia skriver: 15 augusti, 2010

  Jag kommer ihåg bilder på en ljuslockig tulta i en ung drottning Elisabeths knä. Ack ja, tiden går för oss alla. Congratulations and Many Happy Returns of the Day to Princess Royal.


 3. Gittan skriver: 15 augusti, 2010

  Lisa Lusth #1… Ja, det var väl just pressen som försökte para ihop Carl-Gustaf med lämpliga kandidater.. Men några seriösa resonemang fanns nog aldrig…Men tanken ÄR väldigt spännande även med facit så här i efterhand …
  Jag som växte upp med dåtidens skvallerpress om dem som var i ålder för att spekulera giftermål kring, trodde nog mera på Caroline i Monaco… Det hade varit grejer !
  All lycka till Anne och hennes kommande farmorskap…!


 4. Vivian skriver: 15 augusti, 2010

  Jeg glæder mig til at se hele interviewet med hende og ja
  60 år er jo ingen alder i dag. De næste mange år vil hun bare være 60+. Tillykke.


 5. Birgit Johansson skriver: 15 augusti, 2010

  Men, skulle hon inte kunna byta frisyr!?


 6. Stina skriver: 15 augusti, 2010

  Då får man väll ta och gratulera prinsessan på den stora dagen och till det kommande farmorskapet. Tillvaron verkar som sagt, bara bli bättre och bättre med åren. 🙂


 7. Lisa Lusth skriver: 15 augusti, 2010

  Gittan #3…debatten om att kungafamiljen har för mycket ledighet skulle troligen inte ha uppstått med Anne som svensk drottning. Hon hade ju även efterträtt sin farmors syster Louise i den rollen om det hade blivit verklighet. Inget ont om Drottning Silvia…. 🙂


 8. Irena. skriver: 15 augusti, 2010

  Prinsessan Anne, i vilken frisyr och kamning eller dräkt som helst, är kärv men värd all respekt. Den enda nordiska kunglighet, eller personlighet öht på Vanity Fair’s best dressed-lista i år, var kronprinsessan Mary..

  http://www.vanityfair.com/style/features/2010/09/the-international-best-dressed-list-slide-show-201009#slide=45


 9. Marie skriver: 15 augusti, 2010

  det ´finns en fin, nytagen bild av Anne på Daily Mail.uk 🙂


 10. Stina skriver: 15 augusti, 2010

  7 # Det måste jag hålla med dig om Lisa. Då hade det nog inte blivit så mkt ledighet för kungafamiljen. Jag kan riktigt tänka mig, hur hon hade härjat med kungen. Nej det är inte alltid så lätt. Jag tycker verkligen också bra om våran drottning, men anser att kungen ibland är alldeles för laid back. Jag tror att prinsessan Anne hade kunnat ingjuta lite mer go i honom. Det märks ju att kungen verkligen har kapacitet att göra rätt för sig, som en symbol för Sverige. Jag tyckte hans tal efter tsunamikatastrofen, var riktigt hänförande och grep ett hårt tag om mitt hjärta.
  Jag hade gärna sett lite flera sådana samhällsinsatser utav honom. Men nu är det ju som det är och han verkar ha valt att anamma en liten mer laid back approach och det tycker jag är oerhört tråkigt…. 🙂


 11. Marie skriver: 15 augusti, 2010

  #10 nej inte mycken rast och ro om Anne var vår drottning. 😀 Men jag tror hon hade varit väldigt populär, trots att hon kanske ser bister ut många gånger, verkar hon ha en härlig humor.
  Dessutom hör man inte mycket om lyxresor etc. varken från Prins William eller prinsessan Annes barn. De är hårt jobbande liksom sin mor och farmor/mormor.


 12. gunilla skriver: 15 augusti, 2010

  Att tanka sig den bestamda men kanske inte alltid sa taktfulla Anne som drottning i Sverige – hennes man skulle ha varit livradd. “Get on with it” ar som hon ser sin uppgift och i motsats till Silvia, skulle det inte ha varit ett kap att gifta sig med en kung.
  Silvia ar viljestark men uppskattar hon vad hon har och har pa allt satt hjalpt och stott sin man. Hon later honom hallas.
  Synd att det angsliga hovet inte latit honom vara sig sjalv.
  Anne kan sakert klara det mesta.
  Man undrar vad hon tycker om svagerskan Fergie —-


 13. bergatrollet skriver: 15 augusti, 2010

  Gällande att Sivia gjorde ett kap i vår kung. Om det gäller förmögenhet så var inte Silvia precis fattig när hon träffade kungen. Familjen Sommerlath levde ett bra borgligt liv. Walther Sommerlath hade bra lön som VD i Brazilien.
  Men jag har starka indikationer på att stora summor gick från Walther Sommerlath till konton I Brasilien, under kriget.
  Loggböcker och dagböcker ger som sagt indikation på överföringar från Walther Sommerlath över Tyska marinen.
  Jag och många andra, tror kungahuset har utländska konton. Att de förvaltas av bl.a. Fernando de Arruda Bothelo. Han är omtalad för penningtvätt och förvaltningar av fonder, åt andra. Sedan 2009 undersöker federal polis detta. De är mycket frågande bl.a. till kungahusets placeringar i stora aktieposter i Aracruz Celulose Brazil och Grupo Camargo Corréa. Varifrån kommer kapitalet. Det kan inte vara från Sverige!


 14. Evelynactionaid.se skriver: 15 augusti, 2010

  Hade Anne blivit våran Drottning så hade det säkert blivit mycket sport inom Kungahuset 🙂

  De flesta sitter ju mera på hästryggen i England !


 15. Emma_H skriver: 15 augusti, 2010

  Prinsessan Anne – en beundransvärd representant för Englands kunga hus med nästan 700 kungliga uppdrag per år och beskyddare av/engagemang i cirka 200 välgörenhetsorganisationer. Grattis på födelsedagen!


 16. MartinzzonSvenskDam skriver: 15 augusti, 2010

  #13 Denna sidan handlar om
  Anne.Du skriver om gammal
  ost.Detta har vi hört förut.


 17. Maja Larsson skriver: 15 augusti, 2010

  Det var nog tur som det blev att kungen fick Silvia, loj, förnäm, komplex för sitt utseede, med färjat hår, botox.
  prinsessan Anne är för smart och för mycket go i för att Carl-Gustaf skulle hänga med i svängarna. Börjar förstå varför relationen mellan engelska kungahuset och Svenska inte är de bästa.


 18. Sprettis skriver: 15 augusti, 2010

  Har svårt att föreställa mig att den där människan har blivit utsedd till världens sämsta kvinna. Tycker att hon klär sig ganska trendmässigt. Och ja Evelyn det hade nog blivit mkt sport inom det svenska kungahuset om Anne hade blivit våran drottning. Hon är ju trots allt en OS medaljör. 🙂


 19. Sprettis skriver: 15 augusti, 2010

  Där blev det lite fel, menade världens sämst klädda kvinna.


 20. Dorthe skriver: 15 augusti, 2010

  Jeg tror, det er heldigt både for prinsesse Anne og Sverige, at
  hun aldrig blev et potentielt emne som dronning.
  Silvia passede perfekt til kongen og Sverige.
  Og svenskerne havde heller aldrig klaret at have en dronning
  som fx Margrethe, dengang på 80- tallet!
  I de år, jeg boede i Stockholm, bestilte borgerskabet ikke
  andet end at rakke ned på hende og fremhæve dronning Silvia.
  Den omvendte verden i dag, hvor det er Mary, der fremhæves
  og Victoria, der “hakkes” på – i hvert fald her på SDs blogge.
  Jeg ved ikke om det er repræsentativt for Sverige i dag eller
  det bare er de få, som skriver her?
  I hvert fald forstår jeg hverken kritikken af Silvia eller Victoria!


 21. Christina Helsinki skriver: 15 augusti, 2010

  Sprettis,

  Bäst som sker. Anne är inte den som inte vågar ta ut skilsmässa.

  Vad skulle det ha blivit av den snälle Kungen i en sådan situation?


 22. Stina skriver: 15 augusti, 2010

  19 # Alla tycker vi och tänker olika och det är ganska naturligt. När det gäller min egendel har jag sällan oavsett hur opinionen har svängt här i olika frågor, varken rackat ner på Silvia eller Viktoria. Det har jag förövrigt inte gjort på någon annan kunglig heller för den delen. De som har gjort det, får rannsaka sig själva och det hoppas jag verkligen att dom gör.


 23. Irena. skriver: 15 augusti, 2010

  #19: En gång i tiden, var Sveriges monarki För Sverige och I Tiden…Nu är Sveriges monarki urled på att försöka passa in hela tiden…Både Danmark och Norge klarar sig bättre, på varsina, olika, sätt och vis.


 24. Irena. skriver: 15 augusti, 2010

  #20:Nå, det är inte ett brott att tycka till om/kritisera offentliga personer, man får känna var gränsen för ärekränkning eller smutskastning går. Det är vars och ens ansvar i en demokrati som värnar det fria ordet i så hög grad att det är svårt att beivra olika, vidriga sexbrott på nätet. För där skall ordet vara fritt, gubevars…och det är det.


 25. bergatrollet skriver: 16 augusti, 2010

  Tänk att hon är sextio år.Men det bekräftas ju av årsringarna på stubben,hon har på huvudet.


 26. Medea skriver: 16 augusti, 2010

  Och här ler Anne.Congratulations!


 27. Eastenders skriver: 16 augusti, 2010

  Men, vad har människan på huvudet??
  Var köper hon sina hattar tro?


 28. Forestlady skriver: 16 augusti, 2010

  Hon köper inte sina hattar, hon får dom gjorda. I det här fallet får väl vi svenskar känna oss hedrade, den är ju blå-gul men ack så ful!


 29. Jenny skriver: 17 augusti, 2010

  Ja inte är hon väll en vacker jänta! Onaskligt ful hatt!


 30. mb skriver: 17 augusti, 2010

  Kul skrivet bergatrollet. Ja kläder är inte Annes starka sida, synd egentligen för hon verkar ha en fantastisk figur när man ser henne i ridkläder. Kan inte låta bli att beundra henne, hon må vara arrogant och frispråkig men hon jobbar för två och hon har på egen hand (nåja hästen hade väl del i det hela 😉 tagit medalj i OS, inte illa.


 31. Christina Helsinki skriver: 17 augusti, 2010

  Anne är bra!

  Vet sitt eget värde, oberoende av hur hon är klädd. Lever också upp till förväntningarna som ställs på henne, som en medlem av det engelska kungahuset.


 32. Emma_H skriver: 19 augusti, 2010

  bildkavalkad av hittills opublicerade bilder med anledning av hennes 60årsdag
  http://www.hellomagazine.com/royalty/gallery/201008113986/princess-anne/60/birthday/1/9/


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar