Prinsessan Annes familjedag på hästtävling i Cotswolds

Prinsessan Annes familjedag på hästtävling i Cotswolds
Annons

Prinsessan Anne, Zara Philips och sällskap.

Prinsessan Anne, Zara Philips och sällskap.

I helgen var det stor fälttävlan i dagarna tre i Gatcombe Park, prinsessan Annes hem i Cotswolds. Dottern Zara Philips är ju som bekant en duktig ryttare och deltog därför i ridsporttävlingarna, men fick även tid att umgås lite med familj och vänner.

Tävlingen som heter The Festival of British Eventing erbjöd även aktiviteter för hela familjen, bland annat hade en “shopping-by” byggts upp och det var även en massa familjeunderhållning. Zara Philips gudson Ted Maude var också med och i pauserna passade familjen på att umgås.

Zara skojade och busade med barnen och är säkert sugen på egna småttingar snart. Men först måste det bli bröllop förstås. Pojkvännen och rugbystjärnan Mike Tindall har sagt till Daily Mail att frågan inte är OM de ska gifta sig utan när. Problemet är  bara att båda har så fullt upp hela tiden, hon med ridsport och han med rugby.

Annons
Prinsessan Anne på fälttävlan.

Prinsessan Anne på fälttävlan.

Prinsessan Anne var enkelt klädd i grön tröja, solhatt och ett par inte alltför moderiktiga solglasögon. Hon delade bland annat ut prisrosetter till RDA – Riding for the disabled association, en välgörenhetsorganisation för handikappade och ridsport.

Fälttävlan är inom ridsporten en gammal militär gren som testar ekipagens mångsidighet. Tävlingsformen prövar hästens uthållighet, snabbhet och lydnad liksom även ryttarens mod och förmåga att bemästra sin häst. Den utgörs av tre discipliner; dressyr, banhoppning och terrängritt.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Annons

Laddar