Prinsessan Beatrix och hennes härliga hattar

Prinsessan Beatrix och hennes härliga hattar
Annons

Beatrix

Prinsessan Beatrix var glad under hatten när hon besökte det kungliga sällskapet “Het Friesche Paarden-Stamboek”.

Här ser vi prinsessan Beatrix i Leeuwarden på ett 135-årsjubileum. Den vackra hatten i Rembrandt-brunt krönte hjässan på prinsessan.

Annons

Beatrix-1

Vacker krage i skimrande metallic.

Bea

Det finns ingen annan kvinna i kungliga Europa som så starkt förknippas med hattar som prinsessan Beatrix av Holland.

[smooth=id:1009; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

Av Åsa Bönnelyche
Foto:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Prinsessan Beatrix och hennes härliga hattar”

 1. Anna skriver: 27 januari, 2014

  Tänk om vår egen HHK Drottning Silvia, kunde vara så där otroligt vacker i naturliga rynkor! Hon har ju inte en endaste rynka i ansiktete…


 2. Bittan skriver: 27 januari, 2014

  Tycker om Beatrix, hon verkas så härlig, nära till skratt.
  Hattarna är ju ofta i modell, "kvarnhjul", och det är säkert dessa hon passar bäst i.
  Drottning Elisabeth har ju också ofta samma modell men i olika färger efter kappan kulör!


 3. Hm skriver: 27 januari, 2014

  # 1 Tänk att det inte ska gå att säga något positivt om en utländsk kunglighet utan att samtidigt racka ner på en egen. Dessutom är det väl i sig inget positivt med rynkor, en del är helt enkelt rynkigare än andra. Min egen mormor var 80 år när hon dog: mörkt hår med något enstaka grått strå och mycket litet rynkor. Och nej hon var inte "uppiffad" utan en hårt arbetande jordbrukarhustru och mor till 12 barn.


 4. Pia skriver: 27 januari, 2014

  3 "Hm" Jag tycker inte att 1"Anna" "rackar ned" på Silvia för att hon gör en reflexion angående hennes frånvaro av rynkor. Jag har själv gjort det tankeexperimentet och kommit fram till samma resultat. Med sina starka färger skulle Silvia troligen ha ett stålgrått hår till sin solbrända hy vid det här laget, tror jag. Jättesnyggt!
  En annan sak är att var och en gör som de vill och har råd till och det tycker säkert 1 "Anna" också. Dessutom: rynkor kan visst vara något positivt. Det ger karaktär till en mogen människas ansikte.


 5. Maja den första skriver: 27 januari, 2014

  Hennes "ufo-modell" verkar vara en favorit. Saknar motstycke i hattvärlden. Men gillar hon den så, fine 🙂


 6. Hm skriver: 27 januari, 2014

  # 4 Det "reflekteras" minsann i tid och otid om Silvias ansikte till grad att man kan tala om att racka ned. "Var och en gör som den vill". Förvisso om det inte gäller kungligheter förstås för då ska det kommenteras och spekuleras i det oändliga.


 7. Yankee skriver: 27 januari, 2014

  #1, det har knappast min mor heller och hon är 91! Mycket handlar om bra gener. Folk åldras olika. Min man har inte ett grå hår på huvudet.


 8. snickarjohn skriver: 27 januari, 2014

  Hur många läsare kan ana sig till vad
  ”Het Friesche Paarden-Stamboek” innebär?
  Information på engelska kan den hästintresserade få nedan.

  http://english.kfps.nl/


 9. Maja den första skriver: 27 januari, 2014

  #8… Utan att tjuvkika på din länk gissar jag på "Stambok för Frieserhästar". Men så klart att det borde framgå i texten!


 10. Anci skriver: 27 januari, 2014

  #2. Jag måste faktiskt säga emot dig – Drottning Elisabeth brukar inte alls ha hattar som liknar dem som Prinsessan Beatrix alltid bär, tvärtom. Jag vill påstå att Drottning Elisabeths modist har bra mycket roligare än Prinsessan Beatrix dito eftersom hon varierar sig mer. Om man jämför kungligheternas hattar så skulle jag vilja påstå att Drottning Margrethe tar ut svängarna på ett mer konstnärligt sätt än de flesta andra. Drottning Maxima… tja, hon kan lyckas otroligt väl med sina hattar, men emellanåt så blir det rejäla magplask – men det gör inget för hon ler alltid så härligt med glimten i ögat. För Drottning Elisabeth så är hatten absolut självklar! Bl a för att det ska synas att hon är drottning. Men jag tror att hon när det gäller hattar faktiskt kan vara lite kvinnlig emellanåt i sitt val av hattar. Och hon har alltid en snygg hatt! Drottning Silvia… vår vackra drottning har ofta burit vackra hattar, men jag är inte nöjd med de senaste årens tantvarianter. Prinsessan Anne… för henne så är hatten inget annat än en del av "uniformen". Önskar innerligt att hon kunde leka lite med både frisyr och hattar. Vore det inte en höjdare att få se henne med utsläppt hår? Drottning Sonja… jag tycker inte vi får se henne tillräckligt ofta i hatt. Likaså Drottning Sofia. Den som lyckats allra bäst de senaste åren är faktiskt Grevinnan av Wessex! Tycker jag! 🙂


 11. Bittan skriver: 28 januari, 2014

  # 10, Anci, jag menade inte att Beatrix och Elisabeth hade samma modell på hattarna.
  Jag menar att Elisabeth har ofta hatt och kappa i samma färg, samt att i regel är hennes hattar ofta i samma modell!


 12. Anci skriver: 28 januari, 2014

  #11 Sorry, då missförstod jag! 🙂


 13. emma_h skriver: 28 januari, 2014

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar