Prinsessan Christina bestulen i fräck juvelkupp

Prinsessan Christina bestulen i fräck juvelkupp
Annons

Prinsessan Christina har utsatts för en fräck stöld i sitt hem. En 19-årig bekant till familjen är nu åtalad och har erkänt brottet.

Det var prinsessan Christinas man Tord Magnuson som upptäckte att flera smycken fattades när han öppnade familjens kassaskåp inför en bjudning. I stöldbytet fanns två ringar som var arvegods från Christinas mor prinsessan Sibylla och ett armband hon fått i gåva av kejsaren Haile Selassie. Manschettknapparna hade tillhört prinsessans farfar Gustav VI Adolf.

När stölden hade polisanmälts upptäckte familjen också att ett diadem som prinsessan Christina ärvt från sin mor saknades, skriver Aftonbladet.

Annons

En vän till familjen som haft nycklar till paret Magnusons lägenhet erkände snart att han stulit vid två tillfällen. Han har berättat att han sålde ringarna, manschettknapparna och armbandet vidare för 9 000 kronor. Tiaran kastade han i Stockholms ström. Dykare har sökt efter det dyrbara diademet, men utan resulta.

Av Liv Sander

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

105 kommentarer till “Prinsessan Christina bestulen i fräck juvelkupp”

 1. Eva M skriver: 14 juni, 2012

  Får man svära och säga fula ord? Får man vara hur fräck som helst. Finner inte på ord.Juvelerna och diademet är ovärderliga för prinsessan det var ju arvegods.


 2. caracas skriver: 14 juni, 2012

  Det värsta att tjuven var vän till familjen. En stor tragedi.


 3. Maggiz skriver: 14 juni, 2012

  Så tråkigt att vissa personer inte kan skilja på Mitt och Ditt som man brukar säga. Måste ändå undra varför har koden/nyckeln till kassaskåpet förvarats så överkomligt? Då behövs ju egentligen inget kassaskåp.


 4. Helena skriver: 14 juni, 2012

  Sålt det och kastat det i Stockholms ström…Stackars Prinsessan Christina.


 5. Lollo skriver: 14 juni, 2012

  Det är ju smycken med högt historiskt värde,


 6. Ansan skriver: 14 juni, 2012

  Att bli bestulen av en person man litat på är att bli bestulen två gånger. Oerhört sorgligt.


 7. Bettina skriver: 14 juni, 2012

  Trist historie.
  Men hvis man ikke finder diademet ( vil det ikke gå til bunds, der hvor det bliver kastet ud? ) – så tror jeg vennen har skilt diademet ad og solgt ædelstene/ perler (?) hver for sig, sådan gør professionelle tyve ofte.
  Det kan undrer, at diademet ikke var det første de så var stjålet….


 8. Lollo skriver: 14 juni, 2012

  Är diademet det som Christina bär på bilden ovan?
  Eller är det ett okänt diadem, jag trodde att christinas diadem kom från en nära vän till familjen men att det hade tillhört drottning Sofia. Någon som vet mer om detta+


 9. Lollo skriver: 14 juni, 2012

  Jag hittade mer information om diademet här
  http://members2.boardhost.com/royal-jewels/msg/1339660062.html


 10. pia skriver: 14 juni, 2012

  Tjuven borde åläggas att själv ordna fram stöldgodset. Om han nu vet till vem han sålt det. En annan fråga: Har han verkligen kastat diademet? I så fall var i Strömmen? Mina varma sympatier till min favoritprinsessa: Christina. Hoppas verkligen att åtminstone en del av det stulna kommer fram.


 11. Gittan skriver: 14 juni, 2012

  Obegripligt hur en “vän” kan utsätta sina vänner för stöld i deras egna hem, som tack för vänskapen….


 12. Medeachintohs.blogspot.se skriver: 14 juni, 2012

  Usch vilka människor.Sympati för Prinsessan Christina.Föresten,hur länge fick hon vänta på sin Tord?


 13. LinaLina skriver: 14 juni, 2012

  Jag som är misstänksam av mig, tror inte att diademet har kastats i Stockholms Ström. Tjuven har antingen sålt det eller försöker sälja det utomlands.
  Tråkig historia!


 14. mats skriver: 14 juni, 2012

  Är detta tacken för att man tar sig an ensamkommande?
  Nej, jag drar inte alla över en kam men detta gör mig stört…..


 15. emma skriver: 14 juni, 2012

  borde man inte förvara sina smycken på slottet, om man ändå bor på samma gata liksom.


 16. lw skriver: 14 juni, 2012

  vart står det att det var en invandrare ser inte det någonstans 🙁


 17. pia skriver: 14 juni, 2012

  Av en händelse råkade jag just se en artikel från 2008, där det visade sig att detta inbrott inte är det enda stackars Christina råkat ut för. Några år tidigare hade en tjuv nattetid brutit sig in i paret Magnussons sommarhus i Frankrike. Christina och maken låg och sov. Även den gången stals smycken. Man får säga att hon har otur.


 18. LenaH skriver: 14 juni, 2012

  Nu skall vi vara rättvisa. Vem har sagt att det är en flykting man som är tjuven nr 13?


 19. Sofie skriver: 14 juni, 2012

  Jag är tydligen blind, men kan någon tala om för mig vart det står att det var en ensamkommande som har gjort detta?

  Lider med dig Prinsessan Christina!


 20. gillangillan skriver: 14 juni, 2012

  Man slutar aldrig att förvåna sig över vad människor kan ta sig till .
  En tråkig historia.


 21. mats skriver: 14 juni, 2012

  Det står i aftonbladet


 22. Sofie skriver: 14 juni, 2012

  Nu har jag hittat det, det står i Aftonbladets artikel om stölden.


 23. LenaH skriver: 14 juni, 2012

  9-åringen anlände till Sverige som ensamkommande flyktingbarn 2010 och Tord Magnuson funge­rade då som hans mentor. I polisförhör berättar Tord att de blivit mycket nära vänner och Christina säger att 19-åringen är att betrakta ”som barn i huset”. I ­perioder bodde han också i deras lägenhet vid Kungliga Slottet.

  Vid ett tillfälle i april i år när 19-åringen var ensam i lägenheten gick han in i prinsessan Christinas och hennes makes sovrum för att leta efter cigaretter. Av en slump upptäckte han då lönnfacket – en hemlig förvaringsbox – där nycklarna till kassaskåpet låg gömda.
  I förhör berättar 19-åringen hur han då bestämde sig för att stjäla smyckena ur skåpet och sedan skylla på städerskan som ofta vistades ensam i lägenheten. Bytet blev två ringar och manschettknappar i guld samt ett armband av guldtråd som Christina fått i ­gåva av den etiopiske ­kejsaren Haile Selassie vid ett stats­besök 1956.

  Efter stölden sålde han allt vidare för 9 000 kronor till två män han kom i kontakt med när han försökte köpa marijuana. I förhör uppger han att männen skulle smälta ner guldet för att göra nya smycken. 19-åringen har lämnat en detaljerad ­beskrivning av de två köparna och genom kontakter med länskriminalpolisen i Göteborg har Stockholmspolisen försökt lokalisera dem. Men än så länge utan framgång.
  Kastade diademet i vattnet
  Den 18 maj hade prinsessan Christina och Tord Magnuson en stor bjudning i en festlokal i huset på Slottsbacken där de har sin lägenhet. 19-åringen var på plats och hjälpte till att ­servera. När han bytte om inför kvällen uppe i lägenheten passade han på att stjäla med sig en nyckel. När hela festsällskapet sedan gick på en rundvandring i Slottet gick han upp i bostaden och stal diademet som ingick i arvet från Christinas mamma, prinsessan Sibylla.
  Efter festen gick han in mot stan för att festa. I förhör berättar han hur han stannar till på Riksbron, ­efter Riksdagshuset, och kastar påsen med diademet i Stockholms ström. Sedan fortsatte han till Stureplan och festade.


 24. lisa larsson skriver: 14 juni, 2012

  19 # 20# Läs 1-a sidan på A B ,en ensamkommande 19-åring (barn) som Tord ställt upp som “vän” för ? Läs och bedöm själva.


 25. allegra skriver: 14 juni, 2012

  Alla detaljer återges i Aftonbladet på nätet och där – av bilderna att döma – tidningen refererar polisundersökningen.
  Sen kan man ju undra varför oersättliga smycken förvaras i original i garderoben hemma och vad försäkringsbolagen säger om det. Så kostsamt är det heller inte att tillverka kopior och förvara originalen på säkrare plats.
  Ja det är lätt vara efterklok.
  Stackars min favoritprinsessa.


 26. lw skriver: 14 juni, 2012

  såg nu att det står i aftonbladet 🙁


 27. Emma skriver: 14 juni, 2012

  Enligt Aftonbladet kom 19-åringen till Sverige 2010 som ensamkommande flyktingbarn.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14976888.ab

  Det känns onekligen absurt att ett flyktingbarn på bara 2 år lyckas ta sig så högt upp. Tråkigt, men ändå väldigt naivt och dumt av Prinsessan och Tord.


 28. mb skriver: 14 juni, 2012

  Men kära nån, hela den här historien låter underlig, hade vännen med nycklarna även koden till kassaskåpet? Att det dyraste som stals skulle slängts i strömmen verkar ytterst osannolikt.Trist historia, att bli bestulen av någon man litat på samt att förlora saker med affektionsvärde är fruktansvärt, det kan ju knappast ersättas.


 29. snickarjohn skriver: 14 juni, 2012

  Jag ber att få citera Refaat El-Sayed

  “Här ligger en gravad hund!”


 30. Hanna skriver: 14 juni, 2012

  Trots den tragiska utgången av mentorskapet/vänskapen får man säga att de levde som de lär och ställde upp praktiskt för en ung människa med behov. Många tycker så mycket i integrationsfrågan men vill inte engagera sig på ett personligt plan i sin priviligierade tillvaro.


 31. Rickard skriver: 14 juni, 2012

  Usch fy och ve och fasa ! Jag lider med Titti och Tosse. Tyvärr verkar det Vara så att det lilla vackra pärldiadem vi sett henne bära på otaliga nobelmiddagar och statsbesök nu är spårlöst borta 🙁 Att det är en ung vän som familjen satt stor tilltro till som är gärningsman gör det hela ännu värre. Däremot blir jag också väldigt förvånad hur man kan förvara svindyra smycken med kunglig historia i hemma i sitt privata kassaskåp. Är man kungens syster och bor nästgårds med slottet så borde dom väl också förvaras på slottet tycker jag.
  Hur som helst så är det jättetråkigt.


 32. Sthlm skriver: 14 juni, 2012

  Märkligt. Varför förvarades de dyrbara klenoderna i hemmet. Godkänner verkligen försäkringsbolaget en sådan förvaring.


 33. Hansen skriver: 14 juni, 2012

  Uendelig trist historie, hvordan man end vender og drejer den. Synd for prinsessen og hendes mand, at de får deres gæstfrihed og sociale sindelag misbrugt sådan.

  Selvfølgelig også brandærgerligt med smykkerne, men selvom det er kostbare, måske uvurderlige arvestykker – som ud over pengeværdien også har affektionsværdi – så er det trods alt “døde” ting. Hårdest må det være i den grad at få sin tillid misbrugt.


 34. Anne skriver: 14 juni, 2012

  # 31 Visst, man luktar gravade hundar.


 35. Lollo skriver: 14 juni, 2012

  Diademet kommer från christinas gudmor Elsa Cedergren men det har tillhört drottning sofia.


 36. rasmus skriver: 14 juni, 2012

  Denna smyckeshistoria har säkert en annan sida också….

  Ja det är ju inte första gången fru Magnussons make är i blåsväder, minns hans inhopp i husfasadbranschen där putsen ramlade av för dom stackars kunderna….och så var det väl en historia på ett hotellrum i New York….


 37. kristina skriver: 14 juni, 2012

  hur kommer det sig att man låter utomstående ha tillgång till nyckel och koder, för det var väl kodlås på boxen. Hur naiv får man vara. Och varför inte förvara dyrgriparna i bankfack. Det finns väl nära banken där de kunde ha haft sina smycken och visserligen kostar det ett par tusen om året men är väl värt det. Och med tanke på tidigare stölder skulle jag ha låst in det jag hade kvar som lärdom. Och varflör i all sin dar låter man folk som man inte är närmare slåkt med bo hos en? Hade man inte bättre koll på hur grabben var? naivt


 38. Medeachintohs.blogspot.se skriver: 14 juni, 2012

  31,SnickarJohn,ha,ha!
  Egentligen dumt,att låna ut nyckeln till en sk.vän!Då får man faktiskt skylla sig själv lite grand.


 39. Snorkfröken skriver: 14 juni, 2012

  Ett beställningsarbete??? En samlare eller ngn som behövde gammalslipade diamanter för att reparera ett annat gammalt smycke?
  Ett av de norska diadem stuls hos juvelerarfirman Garrard. De gjorde ett nytt enligt originalet.
  Ett stort antikt diadem av släkten Bourbon-Parma (Beatrix’ systers ex-man) stuls från deras advokats kassaskåp. Det har aldrig hittats.


 40. Malmödamen skriver: 14 juni, 2012

  Kära prinssessan Christina!
  Det känns alldeles förfärligt att Ni som är en av kungahusets bästa representanter råkar ut för detta och dessutom efter allt annat elände prinsessan varit med om senaste året. Man blir helt bedrövad!
  Bästa prinsessan! Låt inte detta nu försämra möjligheterna till att vara frisk och stark. Jag vet av egen erfarenhet; ett personligt brott drabbar en dubbelt, man blir helt knäckt.
  Den ursäkta- slyngeln- borde minsann själv få ordna upp alltsammans så att det återställs. Man blir urförbannad hur någon kan bete sig så här mot en person och familj som visar stöd och förtroende. Skamligt och bedrövligt!
  Ge inte upp prinsessan Christina! Sverige behöver Er!!!
  många goda tankar från oss alla, det är jag övertygad om!


 41. Lisa skriver: 14 juni, 2012

  Jag skulle aldrig i mitt liv låta en relativt okänd ungdom gå upp i lägenheten själv! Ingen har en aning om vilka kontakter han/hon har på sin fritid. Egentligen är det inte bara sorgligt på de fina smyckena utan faktiskt inte bra för kungafamiljens säkerhet. Man måste ha bättre koll på sin omgivning. Och en nyckel till ett kassaskåp ska ligga på olika platser hela tiden. Mycket naivt.


 42. Olga skriver: 14 juni, 2012

  Hela den historien låter konstigt och nästan osannolikt…
  ett flyktingbarn på 19 år – han är redan myndig och vuxen faktisk…
  köpte marijuana… stöld förut…blev ” vän ” och bodde i familjen Magnussons lagenhet…
  Före uppfattade jag de makarna som de mest intelligenta i den hela släkten…
  Och ett sk. ” barn ” med stölder förut knappast har behov av ett
  ” vänskap ” fr. två fina människor , som aldrig levde det verkliga , reala livet …
  En ” god vän ” fr. tex . Mauritz på skattebetalarnas kostnader …?


 43. Lollo skriver: 14 juni, 2012

  Men det var väl ingen okänd person för familjen


 44. Lollo skriver: 14 juni, 2012

  40. Medea

  Hur vet man att någon är sk. vän, ska man inte lita på människor?


 45. Ulla-BellaUlla-Bella skriver: 14 juni, 2012

  Eftersom dessa klenoder har ett stort kulturhistoriskt värde är det en gåta hur man kan förvara dom hemma i lägenheten. Varför inte gå tvärs över gatan till Slottet? Där finns det säkerligen många lämpliga lämpliga kassaskåp. PS! Jag undrar hur enkelt han kunde finna nycklar mm info.


 46. Olga skriver: 14 juni, 2012

  P.s. jag faktiskt gillar prinsessan Christina och har respekt för hennes tidigare goda gärningar … önskar henne bra hälsa och återhämtning fr. den jättekonstiga historien…


 47. E skriver: 14 juni, 2012

  Ifrågasätter inte sanningshalten, men storyn är aningen ljusblå


 48. Sthlm skriver: 14 juni, 2012

  Ensamkommande “barn”? Visst är det skrattretande och nog måste väl den här historien bli föremål för en livlig debatt om vår generösa invandring.
  Nej, jag är inte rasist!


 49. Linainuk skriver: 14 juni, 2012

  Men det är väl klart att diademet inte ligger i strömmen..!


 50. ulla skriver: 14 juni, 2012

  Hur länge är man ” barn” i Sverige?


 51. snickers skriver: 14 juni, 2012

  stölden drabbar ingen fattig
  är tjuven inlåst nu?


 52. Marguerithe skriver: 14 juni, 2012

  “31” snickarjohn,
  Där håller jag helhjärtat med dig. Något naiv historia.

  “38” rasmus,
  Ja dessa husfasader glömmer man inte.


 53. kristina skriver: 14 juni, 2012

  Nej jag tror inte heller att strömmen är platsen .Diadem av den här klassen är heta byten som inte kan säljas hur som helst. Såvida det hela inte är ett beställningsjobb. Sådant har ju hänt förr. Jag har uppfattat att smycket är Christinas privata och inte tillhörande staten. Så att det är hon personligen som misst sin tiara. Tråkigt att sådant sker men måste använda sunt förnuft när man ger nycklar och insyn i sin privata sfär till människor. Man mpste tänka till två gånger. Jag hoppas att ynglingen får respass ut ur Sverige. För förtroendet för honom är ju förbruikat eftersom han stulit förr. och hur man kan låta en person som man vet stulit fött ha tillgång till sin bostad är fört mig en gåta. Jag tycker hela äffären verkar lite skabby


 54. Anne skriver: 14 juni, 2012

  Här finns nu mer än fem fel på bildet. En nittonårig kille enligt Aftonbladet “mycket när vän” till T. Magnuson som bor i perioder hos makarna som “barn i huset”.Intressant.


 55. Pensionär skriver: 14 juni, 2012

  #53
  Du undrar hur länge man är barn i Sverige. Det är väldigt länge. På nationaldagen – när hästkortegen gick från slottet – hördes följande
  I första ekipaget färdas kungen och drottningen och i det andra ekipaget Kungabarnen. Det låter ju lite konstigt. Dom kunde ju säga ungdomarna istället.

  När det gäller flyktingbarn så är dom barn upp till 25-års åldern. Det är bekvämast så för myndigheterna.


 56. gillangillan skriver: 14 juni, 2012

  Det är nog inte bara prinsessan Chistina som är naiv.
  Men det är förfärligt synd om henne.


 57. Grötchen skriver: 14 juni, 2012

  Spännande att läsa kommentarerna här, minst sagt!

  Har den kriminelle gossen stulit smycken i sin egenskap av ensamkommande eller i sin egenskap av flykting? Eller är det kombinationen som gör att han bör misstros per automatik?

  Naivt att förvara sina tillhörigheter i sitt eget hem? Var förvarar ni andra era ägodelar? Jag har mina tillhörigheter i mitt eget hem.

  Men tack vare era slutsatser, det vanliga fördömandet av brottsoffer och goda råd och så kommer jag från och med nu inte att släppa in några vänner i mitt hem där jag, i motsats till er andra, alltså väljer att förvarar mina tillhörigheter.

  Stort tack för era klarsynta, genomtänkta reflektioner och goda råd!
  😀 😀 😀


 58. Bente skriver: 14 juni, 2012

  Det er altid trist at få stjålet arvesmykker, som har stor affektionsværdi, men hvorfor i al verden har man et kostbart diadem, som sjældent bruges, liggende hjemme og ikke i en bankboks, den koster ikke særligt meget at leje pr.år.
  Jeg synes det virker, om ikke som en utroværdig historie, så dog en noget naiv en.
  Det tror jeg også deres forsikringsselskab vil synes …… og tror de på den ?


 59. Medeachintohs.blogspot.se skriver: 14 juni, 2012

  Tyvär är det så att det går inte att lita på folk! Inte ens sk.vänner.


 60. Maggiz skriver: 14 juni, 2012

  Hänv nr 25.
  Har Tord och Christina samma nyckel till dörren som kassaskåpet eller har dom ett olåst kassaskåp? Om det var olåst vad ska dom i sånt fall ha ett kasssaskåp till?
  Vi som inte har så mycket av stora värden men ändå vill ha en säkerhet för de få värdsaker och papper vi har vi har vårt kassaskåp låst och nyckeln förvaras på ett mycket säkert ställe där bara vi två samt sonen vet var den finns.
  Vattentätt!


 61. Maggiz skriver: 14 juni, 2012

  Hänv nr 25.
  Har Tord och Christina samma nyckel till dörren som kassaskåpet eller har dom ett olåst kassaskåp? Om det var olåst vad ska dom i sånt fall ha ett kasssaskåp till?
  Vi som inte har så mycket av stora värden men ändå vill ha en säkerhet för de få värdsaker och papper vi har vi har vårt kassaskåp låst och nyckeln förvaras på ett mycket säkert ställe där bara vi två samt sonen vet var den finns.
  Vattentätt!
  Och varför denna spekulation i vem det var som utförde stölden. Låt rättsväsendet sköta det.
  Men ett råd: Lås in dina värdeföremål.


 62. MargarethaMargaretha skriver: 14 juni, 2012

  Så hemskt otrevlig historia och minst sagt naivt!
  # 51 Tina. Du uttalar det många tänker.
  Kära prinsessan Christina,Varma hälsningar och tankar till Dig.Hoppas att alla vackra intressanta klenoder och smycken kommer till rätta vad det lider.Önskar allt gott i framtiden.


 63. Nordlys skriver: 14 juni, 2012

  Faktum är att Tina har rätt.. Denna gången har hon faktiskt helt rätt i sin analys om troligt scenario.
  Nej, jag är inte rasist. Jag är född i Sydamerika, men jag är inte blind heller..

  Personen som stal smyckena har alltså stulit förr..? Visst är det snällt att vilja hjälpa folk, men man behöver ju inte vara naiv för det. Jag hade aldrig förvarat smycken av denna sort hemma.. Och inte låtit någon ha fri tillgång till min lägenhet, om denne tidigare haft svårt att veta vad som är ditt och mitt… (Det gäller naturligtvis alla, flykting eller ej…)
  Jag tycker detta verkar märkligt..


 64. veramedmera skriver: 14 juni, 2012

  Tänk efter…
  Om det hade varit en ung man ur den svenska överklassen, som stulit smycken från paret Magnusson.

  Hur hade kommentarerna sett ut då?
  Hur många ensamkommande ungdomar har kommit till Sverige?
  Hur många av dem har begått brott?

  En del av er undrar hur länge man är barn.
  Mig veterligen räknas man som barn i Sverige tills man blir myndig

  Sen tycker jag att en del inlägg här passar det sätt man för diskussioner på flashback


 65. Maja Larsson skriver: 14 juni, 2012

  Vad jag läst förvarades smyckena i en chiffonges lönnfacket. Vet man inte att det finns ett lönnfack är det svårt att upptäcka det.

  Tycker det är oaktsamt att förvara dyrbara smycken med stort affektionsvärde på ett sådant sätt, men det är lättillgängligt de gånger som de används.

  Hade de förvarats i ett kassaskåp hade säkert nyckeln eller koden varit säkert gömd.

  Det skär i både själ och hjärta att bli av med smycken på detta sätt. Prinsessan Christina har haft sitt med sjukdom och vad det innebär och så kommer detta ovanpå.

  Hoppas att några smycken kommer tillrätta.

  Måste kännas fruktansvärt och vilken ångest för prinsessan Christina, men lycka är så mycket annat än guld och diamanter som glimmar.


 66. elle skriver: 14 juni, 2012

  Hi,hi, snickarjohn,din glada lax!


 67. mj73 skriver: 15 juni, 2012

  Till Tina och Lisa Larsson

  Tina- själv har du skrivit här att du är gift med en utlänning- och har barn med honnom- ska vi tolka det att din man o dina barn är tjuvar????
  kan du inte sluta spida dina negativa åsikter om allt och alla????
  Och till Lisa:
  det kunde lika vara en svensk som har gjort det….
  det är tråkigt att höra att prinsessan har blivit av med sina saker, men i dagens sverige de mäst kända tjuvar är faktist svenskar som sitter i olika bolag och bara tar ifrån oss vanliga arbetare….
  så både LIsa och Tina sluta med hat mot invandrare.
  mvh


 68. Gerda Hansson skriver: 15 juni, 2012

  Visst är det sorgligt, jag tycker också synd om familjen.
  Men de har varit för naiva och behandlat en ensamkommande “som barn i huset” (citat av prisessan Christina).
  Vi svenskar vill ju vara så goda och göra gott för världen.
  Jag var också naiv en gång, när jag var god man för ett sådant “ensamkommande barn” – man lär av erfarenhet.
  Nu hjälper jag de barn som verkligen har det svårt på plats i deras hemländer.
  De familjer som betalar smugglare för att sända en familje/klan-medlem till Sverige är inte de sämst ställda.
  Och hjälpen vi ger i Sverige blir en väldigt dyr hjälp. Våga inse sanningen!


 69. Sussie skriver: 15 juni, 2012

  @72 mycket saklig och bra kommentar ! Tyvärr tycker jag även att Tinas kommentar var klockren utifrån egna erfarenheter ..tro inte ni är säkra för att ni har kassaskåp ! Vårt sågades bort och hittades längs en landsväg uppbrutet ..mormor och morfars vigselringar mm mm


 70. Sussie skriver: 15 juni, 2012

  @73 menar jag


 71. Miayahoo.se skriver: 15 juni, 2012

  Vem ska man lita på??Väldigt sorglig historia.Synd att hon inte hade grejerna i Slottet tvärs över gatan i nåt kassaskåp för juveler.Där finns alla fall vakter utanför.Men det är lätt att vara efterklok och ha alla lösningar.


 72. keine skriver: 15 juni, 2012

  Man behöver inte mkt till hjärna för att förstå va fan som ägt rum här.


 73. snickarjohn skriver: 15 juni, 2012

  Sitt bara still i båten så får Ni nog så småningom om reda på hur det hänger ihop.


 74. snickarjohn skriver: 15 juni, 2012

  Stryk ett om.


 75. LOL skriver: 15 juni, 2012

  Jeg har ingen anelse om hvilke regler et svensk forsikringsselskab har, men prinsesse Christina og hendes mand ville ikke få erstatning for det stjålne diadem, hvis de var forsikret i mit forsikringsselskab: de er blevet bestjålet to gange uden indbrud udefra og de har IKKE ændret på sikkerheden med hensyn til opbevaringen af deres juveler.
  Tja, jeg synes også det minder om et bestillingsarbejde og/eller forsøg på noget, der er værre.
  Vi får vel også fortsættelsen at læse her… ?


 76. Lollo skriver: 15 juni, 2012

  nacklarna fanns i lönnfacket, smyckerna i kassaskåpet
  Jag trodde man hade kod till kassaskåp?


 77. Tina skriver: 15 juni, 2012

  72.
  Det är skillnad på folk o folk…det lär du dig..!
  Jag anser inte att Silvia är en tjuv..gör du..?


 78. pia skriver: 15 juni, 2012

  Det är alltid lika smärtsamt att erfara hur ofta det gamla ordspråket : “Otack är världens lön” , fortfarande gäller. Christina och maken har sträckt ut en hand mot en medmänniska och detta blev resultatet. Min första tanke var om det kunde finnas droger med i samman-hanget. Det får ju en användare att ta till vilka skamgrepp som helst för att komma åt drogen. Bara priset 9000:- för alla smyckena talade ju för något desperat. Lika svårt för Christina i alla fall.


 79. Desiréesvenskdam.se skriver: 15 juni, 2012

  Tina, du har så rätt så! Och Gerda likaså. Det är beklämmande och förfärligt hur denna naivitet kan pågår år ut och år in.
  Så kallade flyktingbarn är barn till de är 20 men svenska barn är barn till de är 15


 80. Irena skriver: 15 juni, 2012
 81. kristina skriver: 15 juni, 2012

  Jag tycker att ju mer man läser om fallet så är det inte bara en hund begraven utan snarare en hel kennel. Luktar allt mer beställningsjobb. Någon verkar ha frestat grabben med något och han har nappat. Skulle inte förvåna mig om han inget straff får. Och det är synd om sesssan som blitt av med glittret. Kanske kommer en del tillbaka via kriminella som kontaktar försäkringsbolget som de gjort vid konststölder. Dessa föremål är ju lättare att förvara också, så de kommer nog fram för eller senare. Men kanske inte den officiella vägen. Själv har jag inga äkta tiaror att bli av med och hade jag det hade den legat i bankfacket. Och bara haft en kopia hemma. Inte farao ser man någon större skillnad på en äkta och falsk tiara om de gjort ett bra jobb och det finns firmor som gör bra saker. Visserligen kostar det en slant men det är bättre än om man blir av med riktiga varan. Och hade jag varit sessan så hade jag nog vid det här laget sparkat mannen på smalbenen för att han tog in grabben.


 82. Annika skriver: 15 juni, 2012

  Att Tord som är över 70 år har en bästa vän som är 19 år som han festar runt med i Stockholm och åker ut till sommarstugan med ja det ger mig lite konstiga vibbar tror inte allt kommit fram än i den här historian.
  Stackars Christina


 83. mats skriver: 15 juni, 2012

  En 72 årig man “bästa vän” med en 19- åring som enligt Aftonbladet idag sågs krama varandra i försoning efter han kastat sig om hans ben i förtvivlan.Detta luktar som en riktig skandal och ingen krut utan eld

  Stackars prinsessan dock.


 84. CeciliaT skriver: 15 juni, 2012

  I Sverige är man barn till och med 18 år då man blir myndig. Han som har stulit är ett ensamkommande barn som Prinsessan Christina och maken varit mentor för. Detta hemska ger ju naturligtvis SD m.fl. vatten på sin kvarn.

  I övrigt tycker jag att man är barn till det man fyllt 15 och är straffmyndig.


 85. Christina Helsinki skriver: 15 juni, 2012

  Har man inte ännu bankfack i Sverige?

  Förstås onödigt om man hänger upp nyckeln på knaggen i farstukvasten och skriver Bankfacket. namn och socialskyddssignum.

  Börjar faktiskt tycka att vi “commoners” har rätt att vara stolta över oss själva.


 86. Anne skriver: 15 juni, 2012

  Tord Magnuson borde skaffa sig lekkamrater i egna åldern.


 87. Olga skriver: 15 juni, 2012

  Det tar tid mellan människor för utveckla det, som kan kallas vänskap och bli ” vän ” med varandra…

  Och då undrar jag , vilken ” vän ” kan man bli på så kort tid och mellan en 19-åring ” barn ” fr. något krigsdrabbad land i den ” tredje ” världen och en 72-år sk ” direktör ” fr.Sverige ?
  Och undrar också , vilka livskunskaper för att kunna klara sig på egna ben och lära det verkliga livet kan ge en sådant ” mentor ” – dricka champagne ?, fladdra lite runt ?…knappast användbart för en flykting – “barn “… intressant ….

  Om den hela kan man bara säga – stakars prinsessan …


 88. Maria skriver: 15 juni, 2012

  Men – hur dum får man vara??? Det finns bankfack etc och särskilt för kungliga personer måste det finnas bättre säkerhet för smycken för så stora belopp än att förvaras i en lägenhet!


 89. Karina skriver: 16 juni, 2012

  Jeg går udfra, at prinsesse Christina har mange værdifulde genstande stående/hængende i lejligheden og den måske er sikkert med en tyverialarm, hvis nogen prøver at bryde ind gennem hoveddøren ?
  Svært at sikre sig imod, at ens venner stjæler fra en.
  Men det er ikke smart at opbevare smykker hjemme, som man sjældent bruger.
  Det er en lidt mærkelig sag, synes jeg.


 90. Vivi skriver: 16 juni, 2012

  Det er helt vildt naivt, hvis ikke prinsesse Christina og Tord M. har et pengeskab med KODE-lås i deres lejlighed/beboelse eller en bankboks til vigtige papirer og juvelerne.
  Synes det minder om et manuskript og plot til en B-krimifilm, hvis jeg skal være ærlig.


 91. lisa larsson skriver: 16 juni, 2012

  Ryktena om Tord Magnusson, har ju cirkulerat många år i Stockholm.Börjar ana det ligger lite sanning i dem.


 92. snickarjohn skriver: 16 juni, 2012

  Luktar det inte lite Haijby?


 93. annica skriver: 16 juni, 2012

  Sedan tycker jag att kommentarerna och framförallt vad de “kallar” sig verkar ha väldigt mycket gemensamt med vissa kommentatorer på den här sidan….Hoppas jag bara ser spöken mitt på ljusan dag…


 94. C.C. skriver: 17 juni, 2012

  # 89
  Jeg har læst artiklen i linken og der står, at den 19-årige kom som flygtning – ikke til Sverige – men Holland/Tyskland for 5 år siden.
  Hvordan kan han så være uledsaget barneflygtning i Sverige fra 2010 ? Det hele virker SÅ utroværdigt.
  Jeg tror ikke, at hr. Magnussen (eller tyven) har fortalt sandheden, hele sandheden og kun sandheden.


 95. annica skriver: 17 juni, 2012

  Oj, oj, oj vilken soppa!
  Om ens en bråkdel av alla rykten stämmer, så undrar man varför Tosse och Christina gjorde en polisanmälan. De borde ha svalt förträten, och kanske beställt en kopia av diademet i smyg av en juvelare. Troligen hade även kungen själv bidragit med kostnaderna, om det behövts.

  För kommer skandalerna i dager och visar sig stämma, så dras en av de mest respekterade familjerna i kungahuset långt mer ner i smutsen än vad någonsin kungens skandal med kaffeflickorna utgjorde.

  Stackars Christina.


 96. inga70 skriver: 17 juni, 2012

  Hur ledsen man än blir för prinsessan Christinas skull- som jag alltid ställt främst av hela “kunga-skaran”, tjänar det ingenting till att blunda för denna uppenbara riksskandal under uppsegling..


 97. lisa larsson skriver: 18 juni, 2012

  Snälla Cristina, skicka ut din man snarast. Från vart mentor ?? till att bli vänner ??. “vän ” som du kan vara farfar till ?? Nä här ligger en hund (stor hund) beraven ,,,,,,,,,,,,.


 98. Sthlm skriver: 18 juni, 2012

  Vilken är 19 åringens pappa. Detta verkar helskumt. Att Tord Magnusson varit ute på klubb och festat med ett 19 årigt, så kallat, flykting”barn” verkar ju inte klokt. Vad är det för en kungafamilj Sverige har. Paret Magnusson är väl med på de flesta kungabjudningarna på skattebetalarnas bekostnad. Den här händelsen sätter fokus på något viktigt. Vi lever i ett öppet samhälle och det här ärendet får inte sopas under mattan. Med tanke på Sverigedemokraternas ökade väljarstöd är det synnerligen viktigt att lägga alla kort på bordet inför svenska folket. Dags för Janne Josefsson att börja gräva!


 99. rasmus skriver: 18 juni, 2012

  Heeregud, nu går väl skam på torra land, inte nog att Christina Magnusson, en gång född kunglig, tar så lätt på vart och hur hon förvarar släktklenoderna, ett diadem som hon fick av sin gudmor, den aktade Elsa Cedergren som i sin tur ärvt det efter sin farmor, Drottning Sophia1

  Att sedan Christinas make, Tords “vän” stjäl det och “slänger” det gör hela deras privatliv till en offentlig soppa, men nu när rättegången är över så är herr Magnusson tårögd och tycker synd om sin “vän” som fick SKYDDSTILLSYN, och rättegång bakom stängda dörrar.

  Greve Jan Bernadottes “affärer” ter sig rumsrena mot detta hyckleri !

  Nej som sann rojalist så undrar man vilka värderingar ett kungahus ska ha, vårt kungapar envisas vid varje större tilldragelse i familjen bjuda in den nu bedagade hårdp-rr stjärnan Georgina Rhodes alias Grevinna Jill Bernadotte af Wisborg.

  Jill & Bertil sägs ju bo, inte så långt ifrån paret Magnusson på Rivieran, “fina” Benadotte ättlingar.


 100. Hanne skriver: 18 juni, 2012

  # 95 annica
  Hvilken hyklerisk dobbeltmoral, du giver udtryk for…..


 101. bosse skriver: 18 juni, 2012

  Vaddå, – Tosse har väl bara i all välmening velat visa flyktinggrabben hur det går till när man festar kungligt på nattklubbarna här i Sverige!
  Inte varje mentor som går in så helhjärtat för sin uppgift.
  och bjuder sin skyddsling på en våt kväll.
  Vilket härligt Kungahus vi har, – är det inte det ena så seglar det
  upp nytt stoff till skandalsåpan!

  Heja Sverige!


 102. tommy a:son skriver: 19 juni, 2012

  VEM är denna Jill Bernadotte, – när har man kunnat läsa om henne?


 103. annica skriver: 19 juni, 2012

  #100 Hanne

  Det var inte meningen att vara dubbelmoralisk. Klart att det är bäst att lägga alla kort på bordet.

  Det var en spontan kommentar, om vad man kunde tro att en kunglig familj sku göra, dvs. allt för att inte en skandal skulle komma ut i offentligheten. Det är ju så det brukar gå till i de finare kretsarna för att hålla fasaden välputsad..

  Med det alltså inte sagt att det är rätt..


 104. Helena skriver: 27 juni, 2012

  Javisst. Här ligger en hund begraven.
  Bakom kulisserna är detta nog en ganska smutsig historia.

  Stackars, stackars prinsessan Christina, vår fina prinsessa, den enda värd namnet.


 105. Lisa Andersson skriver: 28 juni, 2012

  Ööh är det inga klockor som ringer? Kungahuset slutar inte att skämma ut sig!


Annons

Laddar