Bara i Svensk Damtidning: Prinsessan Désirées 80-årsfest i Stockholm

Prinsessan Désirées 80-årsfest i Stockholm
Under lördagen hölls kungafamiljens festliga 80-årsfirande för prinsessan Désirée. Hon hyllades med en middag och enligt uppgift till Svensk Damtidning ska den ha ägt rum ute på hennes barndoms Haga slott.
Annons

Det var ju där som hon och systrarna Margaretha, 83, Birgitta, 81, och Christina, 74, växte upp och för dem sitter det många gamla fina minnen i väggarna.

Hagasessorna kliver in i en svart Volvo vid Drottningholm slott
Hagasessorna Birgitta och Margaretha på väg mot festen. Prinsessan Désirée fyllde egentligen redan förra lördagen, men då var hon i Venedig tillsammans med sin familj.

Under sena eftermiddagen lämnade kungaparet och alla Hagasessorna – utom prinsessan Christina – Drottningholms slott i bil. Christina och hennes man Tord Magnuson bor ju mittemot Stockholms slott och åkte troligen direkt. I sällskapet fanns även prinsessan Désirées svägerska Irma Silfverschiöld.

Annons

Egentligen fyllde prinsessan Désirée 80 redan förra lördagen, den 2 juni, men då var hon i Venedig tillsammans med sin familj. Men nu får kungafamiljen och systrarna alltså chansen att hylla henne.

Prinsessan Birgitta bredvid prinsessan Désirée i kyrkbänken under Adriennes dop
Prinsessan Birgitta satt mellan prinsessan Désirée och äldsta systern Margareta i kyrkbänken under Adriennes dop

Désirée är den tredje av Hagasessorna som fyller 80 och det har blivit tradition att kungen hedrar dem med en födelsedagsmiddag. Prinsessan Margaretha firades på Stockholms slott i oktober 2014, och bland gästerna fanns många av hennes kära vänner från skoltiden. För prinsessan Birgitta var det stor smokingfest på Drottningholms slott i januari förra året, med bland andra Lill-Babs på gästlistan.

Drottning Silvia sitter i en bil

Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovets informationschef Margareta Thorgren. Hon kan dock inte bekräfta våra uppgifter om middagen på Haga.

Foto: Patrik Österberg, TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Bara i Svensk Damtidning: Prinsessan Désirées 80-årsfest i Stockholm”

 1. Gigi. skriver: 10 juni, 2018

  P.Birgitta var raffigast i vitt som vanligt,P.Margareta bar en ljuvlig ljusgul outfit,P. Friherrinnan Desiree bar en snygg orange-tonad dräkt & P Christina var mkt.piffig i en häftig coiffe på dopet.Åldern syns verkligen tydligt nu,som på många av oss pensionärer.


 2. Carin Hawee skriver: 10 juni, 2018

  Det måste vara riktigt trevligt för de 4 Haga sessorna,att fira Desirees födelsedag i deras barndoms miljö på Haga slott.Så omtänksamt av Victoria att ordna det,för sina fastrar.


 3. Allegra skriver: 10 juni, 2018

  Kungens fina omsorg om sina systrar värmer hjärtat.


 4. Eva H. skriver: 11 juni, 2018

  Varför bar inte Birgitta den blå rosetten med kungens bild vid dopet ? Glömt den hemma ? Hon är helt klart den fräschaste av systrarna (trots fler solrynkor) och uppvisar inga ålderstecken. Vi andra i den åldern vickar antingen åt hö- eller vä. eller haltar på ett eller annat ben 🙂


  1. Birthe Vejrum skriver: 11 juni, 2018

   Det er vel fordi hun blev tysk statsborger via sit ægteskab.
   Mit gæt, hun havde jo ingen arveret til den svenske trone.


 5. Angelika skriver: 11 juni, 2018

  Birgitta är ju den enda av systrarna som är prinsessa på riktigt och tillhör kungahuset, de andra tillhör bara den kungliga familjen.


 6. Gunda skriver: 12 juni, 2018

  Jeg husker at flere journalister ønsket prinsesse Desiree som kone for vår kronprins Harald. Men han hadde jo allerede gjort sitt valg. Flotte prinsesser fra Haga, håper de koste seg


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar