Prinsessan Dianas klänning såldes dyrt

Prinsessan Dianas klänning såldes dyrt
Annons

Designern Elizabeth Emanuel framför prinsessan Dianas klänning.
Designern Elizabeth Emanuel framför prinsessan Dianas klänning.

Dianas klänning som nyss sålades på auktion.
Dianas klänning som nyss såldes på auktion.

Prinsessan Dianas svarta klänning, gjord av samma skapare som sydde hennes bröllopsklänning, har precis sålts. Klänningen gick för 2,2 miljoner på en auktion i London häromdagen.

Prinsessan Diana bar den svarta klänningen med bara axlar under sitt första officiella framträdande tillsammans med sin då blivande make prins Charles. De bägge hade då precis förlovat sig och Diana var ännu en blyg viol som såg lätt generad ut framför kamerorna. Och diskussionens vågor gick sedan heta om det var en lämplig klänning för en ung kvinna att bära. Några menade den var på tok för utmanande.

Annons

Hittade klänningen

Annons

Designerna bakom denna svarta klänning var inga mindre än de par som sedan kom att rita prinsessan Dianas bröllopsklänning, Elizabeth och David Emanuel. Det var också Elizabeth som en dag hittade den svarta klänningen i en garderob och beslutade sig för att sälja den på auktion. De passade också på att visa upp brudklänning som de själva designat och som prinsessan Diana senare kom att bära.

Gått ner i vikt

Dianas brudklänning.
Dianas brudklänning.

Hur kom klänningen då att hamna hos henne? Jo, prinsessan Diana hade gått ner så mycket i vikt inför bröllopet med prins Charles att hon lämnade in klänningen för att sys om. Men det visade sig att det var lättare att sy en helt ny klänning och Dianas” lilla svarta” glömde då bort helt. Tills nu.

Till Chile

Klänningen kommer nu att hamna i Sydamerika, närmare bestämt i Chile, det var nämligen mode museet Fundacion Museo De La Moda som ropade in den för 2,2 miljoner kronor.

Läs även:

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Prinsessan Dianas klänning såldes dyrt”

  1. lulu skriver: 10 juni, 2010

    It is not the dresses .it is Diana ! she was incridbully beautifull..very very prity..the most beautifull prinsse ever..i had seen her in london 1995 oh my God how radiant and glowy she was!!


  2. Grevinnanchintohs.blogspot.com skriver: 10 juni, 2010

    Avlagd gammal trasa!Inte är jag avis.Inte det minsta.


  3. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 juni, 2010

    En afghanhund längst upp???


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar