Prinsessan Estelle går på Calle Flygares Teaterskola

Prinsessan Estelle går på Calle Flygares Teaterskola
Prinsessan Estelle är en liten kavat person, som redan charmat svenska folket. Nu tar hon steget upp på scenen och med sina medfödda skådespelartalanger kan vi ana att en stjärna på uppåtgående. Estelle betyder ju just stjärna, så det passar bra!
Annons

Estelle såg enligt uppgift till Svensk Damtidning förväntansfull och glad ut.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

34 kommentarer till “Prinsessan Estelle går på Calle Flygares Teaterskola”

 1. Ingrid skriver: 15 november, 2018

  Passar bra, då det hela är just en teater.


 2. Bror skriver: 15 november, 2018

  Åtskilligt kan man hålla regerande Bernadotter ansvariga för, men inte att de framträtt som lysande scenpersonligheter. Undantaget skulle i så fall vara Oscar II, åtminstone om man ser till de egna pretentionerna.
  I Estelles fall handlar det nog mer om omsorgerna hos omtänksamma föräldrar givet det som en dag ska komma.


 3. konsttanten skriver: 15 november, 2018

  Att du orkar vara så negativ i alla kommentarer.


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 16 november, 2018

   Du verkar själv totalt outtröttlig med ditt gnäll & skäll mot dina medskribenter, under i stort sett alla artiklarna! Hur orkar du?! Tål du verkligen inte att andra människor har olika åsikter och upplevelser??


 4. konsttanten skriver: 15 november, 2018

  Bror: Ja, så är det devis, men vår drottning och framförallt kronprinsessan har betoning och bra mimik i sina tal.


 5. Hellu skriver: 15 november, 2018

  Kronprinsessans betoning är så överdriven att det är hemsk att lysna till.


  1. josefin skriver: 17 november, 2018

   Haller helt med Dig, Hellu


 6. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 16 november, 2018

  Ja, visst innebär att vara en höghet en enda livslång teater.
  Jag har aldrig någonsin hört Madeleine säja att hon är blyg! Inte verkar hon vara det heller.


 7. PernillaA skriver: 16 november, 2018

  Precis så är det hellu


 8. Ingrid skriver: 16 november, 2018

  Hellu,
  Det är underligt att inte någon tar upp det med henne, hade till och med varit överdriven på Dramaten.


 9. Bror skriver: 16 november, 2018

  Hellu!
  Det finns en enkel (och sorglig) förklaring till det du beskriver som Victorias överdrivna betoning. Förklaringen är hennes svåra dyslektiska störning. Den delar hon som bekant med sin pappa och bror och, till viss del, sin syster.
  Dyslektikerns ofta särpräglade intonation (betoning) kommer sig av att hen, vid exempelvis ett anförande baserat på en text som i alla stycken inte är ens egen och därför obekant, tvingas till dessa “överdrivna betoningar” för att inte tappa bort sig i texten. Tro mig, jag vet!


  1. Maria-Angela skriver: 16 november, 2018

   Tack Bror för din förklaring. Jag har också tänkt på hennes speciella sätt att tala, men mest tyckt att det är bra för de som är äldre och inte hör så bra, och de som inte förstår svenska så bra ännu, men jag hade inte tänkt på dyslexin.


  2. josefin skriver: 17 november, 2018

   Bror, förstar jag Dig rätt att det gar lättare att pa ett naturligt sätt framföra en text i vilken man deltagit i skrivningen? I sa fall är ju boten för KP inte langt bort och inte sa hemskt betungande – de flesta tal hon haller är ju korta, o de är inte särskilt manga per vecka. Hon kan mao skriva (delar) själv. Fungerar det sa?


 10. Helene skriver: 16 november, 2018

  Hellu.

  Läs gärna sign. Brors kommentar. Victoria har ett antal gånger berättat hur hon arbetat ihärdigt med sin dyslexi. Då det faller på hennes lott som kronprinsessa att hålla många tal, har hon utvecklat en strategi, att tala långsamt, samt dessa “överdrivna betoningar”. Personligen hyllar jag Victoria som ej gjort sig till martyr , pga. sitt handikapp.


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 16 november, 2018

   Helene ;
   “Personligen hyllar jag Victoria som ej gjort sig till martyr , pga. sitt handikapp.”
   Tumme upp!! Hela förra hösten handlade om broderns p e r s o n l i g a problem med sitt handikapp. Cherry-picking ( & personlig PR).


 11. Bettan skriver: 16 november, 2018

  Roligt att pröva på olika saker och göra det som är roligt för stunden. Pengar är inga problem, risk för att hon inte ser verkligheten.


 12. Regina Lindholm skriver: 16 november, 2018

  Nu slutar jag läsa och kommentera i Svensk Damtidning. Jag är innerligt trött på alla illvilliga och elaka påhopp om kungahuset och dess medlemmar. Saklig kritik är okej men att göra sig lustig över människors handikapp är bara så lågt men ger en tydlig bild av kommentatorn. Redaktionen kommer att erfara att jag inte är den enda som inte uppskattar dessa magsura kommentarer och insinuationer. Flera har redan lämnat forumet. Tack för mig.


  1. m skriver: 16 november, 2018

   Redaktionen godkänner kommentarerna. Och elakheter har alltid skrivits och publicerats om Madeleine så vad är skillnaden nu….


  2. Maria-Angela skriver: 16 november, 2018

   Jag håller med Regina


  3. ATL skriver: 16 november, 2018

   I totally agree with you, Regina. It is sad when foreign royalty is considered “perfect” by many commentators and at the same time the Swedish is always harped upon.


  4. josefin skriver: 17 november, 2018

   Ja hej da Regina. Lev väl


 13. PernillaA skriver: 16 november, 2018

  Hej då


 14. Milli skriver: 16 november, 2018

  SD undrar:
  Madeleine är blyg och tycker inte om att vara i centrum, hade det kanske varit annorlunda om Madeleine hade gjort som systerdottern Estelle, som bestämt sig för att börja med teater?
  Jag tror ju inte att det är Estelle själv som har bestämt sig för att börja med teater. Hon har nog blivit ditförd av föräldrarna som tycker att det är en lärorik hobby.

  SD påpekar:
  “Kronprinsessan Victoria å sin sida fick hjälp av Margaretha Krook, som var en av 1900-talets mest betydande svenska skådespelare med talang för såväl dramatik som komik.”
  Ja, varför har inte Madeleine och Carl Philip fått liknande hjälp? Även om Victoria är kronprinsessa så har de andra kungabarnen också uppdrag och hamnar i rampljuset. Det skulle ha varit rättvist att också de skulle ha fått utbildning i att uppträda.


 15. Bror skriver: 19 november, 2018

  Josefin!
  Ja, så fungerar det. En “egen” text känns, naturligt nog, “naturlig”. Den ligger bra i munnen. Då blir också själva framförandet (nästan) alltid bra. Och ett lyckat framförande handlar i sin tur om att kunna kontrollera andningen, att inte få slut på luft!
  I lämplig omfattning fungerar de omtalade 10.000 timmarnas övning även här. Över tid blir då den kantigaste dyslektiker en fullfjädrad estradör. Den utvecklingen kommer vi också att få se när det gäller Victoria. Daniel har fått allt detta gratis.


 16. PernillaA skriver: 19 november, 2018

  Bror, jag har en fråga angående dyslexi; Victoria har ofta påpekat att hon inte tycker om intervjuer pågrund av dyslexin. Är det för att hon har svårt att hitta ord eller var är problemet för en dyslexier


 17. Bror skriver: 19 november, 2018

  PernillaA
  Intressant fråga du ställer.
  Eftersom dyslexi kan ta sig så många olika uttryck, och upplevas så olika, vågar jag inte göra annat än gissa när det gäller Victorias upplevelser av intervjuer.
  För oss alla gäller, att mening skapas genom att ord ställs samman i satser och, som i intervjufallet, uttalas i form av frågor. För dyslektikern fungerar inte alltid sorteringen av orden i en sådan ordning att mening/förståelse uppstår per automatik. Orden “snurrar omkring” och det tar tid innan de hittar sin plats och mening/förståelse infinner sig.
  Gissningsvis är detta en del av Victorias problem i samband med intervjuer. Att hon dessutom är väldigt ambitiös och vill göra bra ifrån sig, gör situationen än svårare att hantera för henne.


 18. PernillaA skriver: 20 november, 2018

  Tack Bror för ditt interessanta svar


 19. Bror skriver: 20 november, 2018

  PernillaA
  Ett litet tillägg bara:
  Efter ett liv i miljöer som i mångt och mycket handlat om frågor-och-svar, är det nog ingen överraskning om jag säger, att “det-rätta-svaret-moralen” (rottingen också) från den gamla skolan sitter i väggarna. Även i de mest vardagliga sammanhang skyggar vuxet och välutbildat folk fortfarande inför frågor som de upplever har ett “rätt” svar. Den ångestladdade frågan för dem blir istället vilket detta “rätta” svar är. Hur gamla vi än är, vill ju alla (nästan) vara duktiga i skolan!
  För en ambitiös dyslektiker som Victoria blir det här en dubbel börda att bära. Och en intervju består just av frågor och (hemska öde!) svar. Och vad värre är: “rätta” sådana!
  Är det inte hög tid att lämna den här rätta-svaret-moralen bakom oss? Men hur gör man?


 20. Katten (FIN) skriver: 20 november, 2018

  Fa se om min kommentar blir publicerad, verkar som om personalen pa SvD inte ar morgonmanniskor. Pga tidsskillnaden (GB) maste de bli godkanda foljande morgon och oftast blir ignorerade.

  Nu ar det min tur att vara “sur” 🙂
  De TV intervjuer med Victoria som jag sett under manga langa ar, har varit valdigt val flytande, dvs. hon har inte verkat ha problem med att forsta praktiska fragor, eller nagra som helst problem med att formulera praktiska svar. Dyslexi brukar i allmanhet inte paverka spontant sprak.

  Daremot, (har kommer den sura punkten) tycker jag att Victoria kanner sig mycket obekvam med “fria” fragor som innebar, att hon borde inneha fakta/asikt om ett eller annat amne.

  Kommer sarskilt ihag en intervju for nagra ar sedan utanfor hennes hem i Haga, var hon bjod till, men nar fragorna gallde fakta eller annat som hon borde ha kunnat svara pa om hon halligt sig uppdaterad i dagens sammhallsfragor, blev svaren genast undvikande och hon bytte samtalsamne.
  Och detta var INTE politiska fragor.

  Vill absolut inte vara elak men fick nog uppfattnngen om henne, att de mera filosofiska fragorna blev osvarade o tom. ibland inte riktigt forstadda.

  Ar det bara jag som fatt den uppfattningen, eller kan det finnas nagon annan forklaring? Jag menar, Victoria ar ju 40 gammal trots allt (i medelaldern), aven om hon fortfarande kallas for “de unga” kungligheterna, o borde vid detta laget vara ganska val anpassad till att bli intervjuad.

  Om det nu ar hennes dyslexi, kan hon ju fa de viktigaste dagstidningarna lasta for henne. Ni kan val inte ha en drottning som inte kan lasa tidningarna eller fa dem lasta for sig? Hurudan Drottning blir det av nagon som inte vet vad det pratas om i samhallet dagligen? Elizabeth laser 6 dagstidningar fran borjan till slut varje morgon. Hur annars kunde hon veta vad folk tycker??? -Hennes egna ord!

  Drottning Silvia ar ju kvick nog med att parera med intelligenta svar med ett skalmiskt leende, nar det passar henne och hon inte vill svara direkt.


 21. Bror skriver: 21 november, 2018

  Katten (FIN)
  Apropå drottning Elizabeth och de 6 lästa morgontidningarna.
  Om det nu är så, att det är genom dem hon hämtar sina uppgifter om vad folk i gemen tycker, hur kommer det sig då, att hon gick så vilse när meddelandet om Dianas död kom och en hel värld sörjde och tidningarna fylldes av reportage om denna sorg?
  Victoria och intervjuer så:
  Som du så riktigt påpekar, är alla frågor inte lika “svåra”. Och det är de svåra frågorna, där kopplingen mellan ord och tanke (term/begrepp) inte är omedelbart given, som dyslektikerns problem uppstår. Särskilt uttalad blir problematiken när den är så pass djupgående som den uppenbarligen är hos Victoria.


 22. Ingrid skriver: 22 november, 2018

  V vill ha alla frågor presenterade för sig före intervjuerna.
  Härigenom kan hon gå igenom dem och författa goda svar.
  Av denna anledning blir det sällan spontana intervjuer.

  Att blanda Dianas bortgång med att vara världsligt orienterad är inte adekvat att jämföra.


 23. Katten (FIN) skriver: 23 november, 2018

  Bror –

  Elizabeth har sjalv sagt senare, att hon med sin “gammalmodiga” uppfostran trodde, att hon gjorde ratt med att skydda pojkarna upp i Skottland. For folkmassorna var ju ganska skrammande med sina otroliga, valdigt “over the top” reagerande i London.

  Jag var dar da och manniskor faktiskt grat och skrek pa gatorna, nagot helt otroligt o faktisk lite skrammande aven for en vuxen utomstaende.

  Och jag tror med eftertanke, att hon gjorde helt ratt. Gav pojkarna lite tid att justera sig for situationen.

  Bade Willian o Harry har sjalva sagt senare i intervjun, att de fann London med den otroliga reaktionen fran massorna valdigt skrammande.

  Elizabeth laser tidningarna med insandare, for det ar det enda sattet hon kan fa en uppfattning om vad folket tycker – hon kan knappast ga ut pa gatan o fraga manniskor rakt ut!

  Gallande Victoria,
  Hurudan drottning blir hon da?
  Om hon inte kan koppla ord med tanke som Du sager.

  Det tycks inte finnas nagon i familjen som kan koppla orde med tanke, utom Silvia.
  Eftrsom de alla har dyslexi mer eller mindre.

  Har ocksa undrat over att hon insisterar med att bli kallad “hennes kungliga hoghet” nar tex. prins William i Stor Britannien inisterar att kallas endast William i intervjun och vill trappa ner “viktigheten” av de kungliga, for att vara narmare folket.

  Var kommer skillnaden fran?
  Varfor vill de Svenska kungliheterna vara “viktigare” och darmed gora storre skillnad mellan dem och folket, an de Brittiska gor?
  Finns dar ett storre behov av “klass skillnad” for de Svenska kungligheterna?

  Det sags ju, att desto storre vikt du satter pa din egen stallning, desto mera osaker ar du om din egen.


 24. Bror skriver: 23 november, 2018

  Ingrid!
  Här har du nog missförstått mig. Hämtar man som drottning Elisabeth sin kunskap om undersåtarna från pappers- och etermedia, så måste man vara mer än lovligt skumögd om man inte i samband med Dianas död uppfattade vad samma undersåtar krävde av henne, nämligen respekt och medkänsla! Tony Blair fick drottningen att ta reson och återvända till London och hala flaggan till halv stång på Buckingham Palace.
  Katten (FIN)
  Jag säger inte att Victoria inte klarar av kopplingarna inom den “semantiska triangeln”. Jag säger bara att dyslektiker har svårare med det (begreppsbildning) än icke-dyslektiker.


 25. Ingrid skriver: 23 november, 2018

  När nästa generation tar över kommer detta att visa sig än mer då de är betydligt mer spontana , har fluency och rapphet som ingen före dem.

  Dett kommer med all sannolikhet att drabba Ers kungliga höghet.


Annons

Laddar nästa artikel…