Prinsessan Estelle på sitt första uppdrag

Prinsessan Estelle på sitt första uppdrag
Annons

estelle-victoria-daniel-ste

Just nu befinner sig prinsessan Estelle ute på sitt allra första officiella uppdrag. Vår reporter Margareta Heed finns på plats.

Nu är prinsessan Estelle på plats för sin första dag på jobbet! Och passande nog sker de första arbetsuppgifterna i hennes alldeles egna hertiginnedöme Östergötland. Kronprinsessparet med lill-hertiginnan i spetsen, bokstavligt talat, anlände till Linköpings slott strax före 12.00. Därefter fick prinsessan chansen att se den salong hon har fått på slottet.

Annons

estelle-victoria-daniel-mh

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med sin söta sessa.

Efter en lunch kommer dagen fortsätta med en invigning av “Heriginnan Estelles sagostig”. Efter lite musikuppträdanden kommer familjen få gå stigen, där prinsessan Estelle bland annat kommer att få kika på en groda och en traktor.

victoria-estelle-daniel-ste

Många hade kommit till platsen för att se kungligheterna.

estelle-ste

Prinsessan Estelle hade kul på sin gung-svan och fick en liten hatt som skydd mot solen.

estelle-ste

En kunglig handskakning på Estelles nivå.

Under eftermiddagen besökte kronprinsessparet och prinsessan Estelle Tåkern, en av norra Europas viktigaste fågelsjöar.

estelle-victoria-daniel-ste

victoria-estelle-daniel-mh

Av Margareta Heeed
Foto: Stella Pictures, Margareta Heed

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

99 kommentarer till “Prinsessan Estelle på sitt första uppdrag”

 1. Sthlm skriver: 17 maj, 2014

  Vilken lycka för paret att ha fått denna ljuvliga lilla dotter. Hoppas verkligen att de inte känner någon stress att skaffa fler barn. Äntligen har Victoria lite volym i håret, kvinnligt och snyggt.


 2. Marguerithe skriver: 17 maj, 2014

  Lilla Estelle är ett under av kunglighet. Ingen kinkighet till synes. Hon är faktiskt bara 2 år. "Sover hon inte middag"?


 3. kate skriver: 17 maj, 2014

  Jag tycker detta hemskt att man håller på och visar upp Estelle som hon skulle vara något utställningsobjek.

  vad har Estelle för glädje av detta? Hon borde leka med andra barn och inte tvingas användas på detta sätt.


 4. MagdalenaMagdalena skriver: 17 maj, 2014

  Skal bli interessant å se om de samme kritiske røster som kritiserte prinsesse IA for å være for liten (10) til å delta under grunnlovsfeiringen på Stortinget forleden,- vil ta like mye avstand fra at prinsesse E får sitt første offisielle oppdrag ved 2 års alder? Såvidt jeg husker har hun deltatt ved en mengde offisielle oppdrag allered fra hun ble vist frem på kungens fødselsdag for et par år siden. Siden har det vært Madeleines bryllup og Kungens jubileum….

  Og det er enda mer merkelig at det er kun svensker og dansker som kritiserer dette,- og som selv "sitter i glasshus" ?

  Tror det er ren skjær misunnelse og kritikk som ligger til grunn, – stakkars folk !


 5. Maria skriver: 17 maj, 2014

  Underbara bilder…. Estelle är ju bara så sööt!!! Men hela kungafamiljen är fin. Hur kan folk påstå att det skulle va en fnurra på tråden mellan Daniel och Victoria? Inte nått som ja tror på. Hoppas snart att magen putar igen, för ett litet syskon borde ju komma snart… Vi ska värna och vi ska va stolta över vår fina kungafamilj. Och sluta upp med att klaga och finna en massa fel på dom.


 6. caterineg skriver: 17 maj, 2014

  Köp ett par nya byxor Daniel!


 7. bettan skriver: 17 maj, 2014

  Jag tycker Victoria exponerar sin dotter för mycket, låt hon vara barn . Tids nog kommer verkligheten ikapp henne. Det ökar inte monarkins värde. Viktoria kan tänka tillbaka på sig själv.Redan nu tycker jag Estelle verkar vara för lugn, inte den naturliga nyfikenheten och glädje som barn uppvisar i den åldern.


 8. Mona skriver: 17 maj, 2014

  Men snälla nån ni kan inte avgöra genom bilder hur de mår.
  Bilden är ett ögonblick av 24 timmar.
  Detta evenemang är planerat sedan länge. Klart att hon sover middag,leker osv som alla andra barn.
  Estelle var med på kungens födelsedag. Samt i en inspelad film.
  Tror nog att Viktoria och Daniel tar hänsyn till Estelle.


 9. Eva H. skriver: 17 maj, 2014

  Snälla bettan, det är väl bra att flickan redan nu lär sig träffa människor i olika sammanhang. Ska hon hållas borta från allmänheten nu och kanske sedan stå och hålla mor i kjolarna pga blyghet. Hon är säkert inte mindre nyfiken än andra barn i den här åldern. Vi lämnar amatörpsykologin hemma i garderoben !


 10. KatarinaSweden skriver: 17 maj, 2014

  Härlig familj. Helt rätt att ta med prinsessan Estelle! Hon vill vara med mamma och pappa precis som alla andra barn. Tänk vad kul att få gunga och gå en sagostig när man är två år. Faktum är att hon ska bli Sveriges prinsessa en dag. Istället för att "gömma henne" och hålla undan henne från folket så är hon med på föräldrarnas uppdrag när det passar prinsessan Estelle. Hon vänjs vid uppmärksamheten på ett naturligt sätt. Kronprinsessan växte upp framför folket och kamerablixtar. Kronprinsessan är en jättefin mor och hon vet vad som är bäst för dottern.


 11. Vicki skriver: 17 maj, 2014

  Men detta var ju Estelles sagostig, det är ju för barn, läs lite, inte tror jag hon mår dåligt av den lilla stund det tog med blommor och invigning, detta var väl ett ypperligt tillfälle att ha med Estelle tycker jag. Detta är ju en del av hennes liv, att möta offentligheten. Jag tror V o D tycker det är bra att det blir en del redan från början. Ju mindre jobbigt framstår det längre fram 🙂


 12. Marianne skriver: 17 maj, 2014

  Estelle har fått farmors drag och det är bra.
  Men hur vore det nu med en lillprins?


 13. Marie skriver: 17 maj, 2014

  Löjliga kommentarer om att Estelle exponeras för mkt och att hon ska vara barn istället.Barn får hon säkert vara,att hon sedan är med på en sådan grej är väl bara bra.Jag såg direktsändningen från dagen och hon verkade att trivas ypperligt.Kort invigning och sedan gick familjen sagostigen,som hon verkade tycka var jättekul.Bra att hon får vara med lite då och då när det passar.Victoria pratade om det själv en gång,att hun tykte att hon själv hade varit med lite för lite på sådant som barn.Det här var som en vanlig familjeutflykt. Det är väl bra att Victoria och Daniel själva tar hand om sitt barn istället för att ha barnvakt.Sådant här hör till deras vardag och verklighet


 14. snickarjohn skriver: 17 maj, 2014

  Dagens värsta bild kan ses i Aftonbladet. En jämnårig liten flicka överlämnar en blombukett till Estelle Bernadotte. Vidrigt och vämjeligt. Bilden gör mig oerhört upprörd.
  “Vår dotter ska få en vanlig uppfostran”.
  Morsning!


 15. HelenaKungligawebben skriver: 17 maj, 2014

  En sak är klar Estelle njöt inte det här. Men snart börjar hon inse att hon är nåt märkvärdigt,nåt som andra barn ska ge blommor.


 16. Marianne skriver: 17 maj, 2014

  jag önskar så att damerna ville sluta uppfostra varann här, alla har rätt till en egen åsikt utan att bli påhoppad för det. Skaffa er ett eget liv.


 17. Lilian skriver: 17 maj, 2014

  Jag undrar vad som gjorde att Estelle bytte kläder under dagen: från blommig klänning och vit kofta till rutig klänning och blå kofta!


 18. Carin skriver: 17 maj, 2014

  Nu är vi där igen…detta evinnerliga tyckande. Nä, det är nog mest så att flera utav er som skriver inlägg här hade önskat att era barn var/är som Estelle. Carin Nordqvist i Kristianstad


 19. Elisabet skriver: 17 maj, 2014

  KP Victoria ser så ung o fräsch ut.


 20. Annelie skriver: 17 maj, 2014

  Låt oss vara glada åt våra duktiga och fina medlemmar ur vår Kungafamilj och istället för att klaga berömma det vi ser är bra.
  Prinsessan Estelle, Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel gjorde tillsammans med sina medarbetare, arrangörer och självaste solen ett strålande arbete idag !
  Och så önska jag att få ge Kronprinsessan Viktoria en extra eloge för klokheten att byta om till bekvämare skor under dagen ! Bravo ! Det är ett bra sätt att spara på ryggen som ska hålla länge ! Gör det oftare Ers Majestät för Er egen skull !!!
  Trevlig helg på Er !


 21. Sandra skriver: 17 maj, 2014

  Charmtrollet!

  Prinsessan Estelle ser ut att ha haft en trevlig dag med mamma och pappa.


 22. Kristiina från Turku skriver: 17 maj, 2014

  Det här var invigning av Estelles doppresent, sagostigen för barn. Så det var bara lämpligt att Estelle var med. Hon verkade gilla stigen väldigt mycket. Det är trevligt att se Victoria och Daniel med Estelle. Hon får uppmärksamhet från dem båda och är inte bara mammas eller pappas flicka. Victoria hade valt vackra klänningar och koftor för Estelle.


 23. Blåögd skriver: 17 maj, 2014

  Det verkar väl inte vara nåt fel på det lilla barnet. Söt och väluppfostrad. Men vilken självbild får man när svenska folket bejublar en redan som så liten?


 24. My skriver: 17 maj, 2014

  #1, Victoria och Daniel är inte purunga och heller inte pappa kungen, självklart finns det en viss stress i att skaffa fler barn…de kan helt enkelt inte vänta hur länge som helst. Och för att säkra tronen inom den egna familjen så behövs minst ett barn till, hjärna två (som i övriga kungahus). Inhumant ok över lilla Estelle att bära hela bördan själv, har hon syskon så finns det alltid en möjlighet att avsäga sig tronföljden vid särskilda omständigheter.


 25. Mette B skriver: 17 maj, 2014

  Jeg ser ikke den store forskel på om Estelle er på uppdrag med forældrene, såsom Nationaldagen, eller forældrene er på uppdrag med Estelle som her.
  Små kongeligheder bliver mere eksponeret i medierne i dag, det gælder også de danske! Tidligere måtte man vente på, at Billed-Bladet udkom om torsdagen. I dag er de scenevante allerede som to-årige.


 26. Anitra skriver: 17 maj, 2014

  Klaga inte på Daniels byxor. Så där ser moderna kostymer ut men en del vill visst se honom i gubbkläder.


 27. ATL skriver: 17 maj, 2014

  Kate and Bettan – Go and hide in a closet. This child is not exploited. As far as one can tell from looking at photos she enjoys being present, does not have poor manners and to me she behaves like a normal, well behaved 2-year old – remember her dancing and rocking to music. This event was for her!!!!!!!!!!!!!! She is a lovely little girl and you should be ashamed to cast her as a pawn. Victoria and Daniel are protective, and, from all appearances, very good parents. In Denmark the little princes and princesses are on the balconies waving, going with Mom and Dad, etc. Is that wrong as well? Stop belly aching over every little movement on the part of this family. Remember complaints when there were not "enough" photos of the princess.


 28. ATL skriver: 17 maj, 2014

  To some of you – are you complaining for the sake of complaining? Sounds like you have a large dose of the jealousy germ.


 29. M skriver: 17 maj, 2014

  Men det är då ett evigt gnäll på er!!! Nu är det fel att Estelle “exponeras” för ofta, är väl 2 1/2 vecka sen sist, hon har hunnit leka mycket under den tiden! Är väl alltid bra om barnen kan följa med föräldrarna! Om det inte kommer nya bilder på henne gnäller ni oxå! Skaffa er ett liv och sluta klaga på allt!


 30. ATL skriver: 17 maj, 2014

  Princessan Estelle are absolut bedarande, sot och tycks kunna fora sig i all evenemang. Proud parents, and they should be.
  And, Bettan, how in the world do you know that she does not behave like "a normal" child according to your beliefs? She is being raised to be in front of the public, as it should be, as she is a future monarch. The Danish do the same with their children. Knowing how to behave in certain situations does not mean you do not have a childhood like "normal" chidren. I am convinced that she plays with other children, gets "time out" like most kids and gets into trouble now and then.


 31. Harmoni skriver: 17 maj, 2014

  Nr.2 Skriver om ett 2-årigt litet barn: Ett under av kunglighet.– Ett för mej skrämmande uttalande–om en 2-åring! Jag anser: Släpp fångarna fri–det är vår!!!


 32. Eva skriver: 17 maj, 2014

  Det är klart att de måste visa upp familjen. Varför skulle de annars finnas?

  Den lilla prinsessan vet inget om sitt framtida öde.

  Det är av denna anledning så många ifrågasätter kungafamiljens berättigande.


 33. Marie skriver: 17 maj, 2014
 34. Grodan skriver: 17 maj, 2014

  Äntligen fick man se lilla Estelle utan denna fula, stora rosett på huvudet.


 35. My skriver: 17 maj, 2014

  #8 gärna (autocorr)


 36. Pboo skriver: 17 maj, 2014

  Ljuvliga bilder här och på TV-nyheterna! Perfekt tillfälle för första officiella framträdande, sagostig i hennes eget hertiginnedöme. KP-paret gör alldeles rätt som tar med henne vid olika tillfällen, P Estelle ser alltid ut att trivas superbra! Bra att KP Victoria nyttjar sin egen erfarenhet och gör annorlunda med sitt barn. Hon har vid flera tillfällen berättat hur jobbigt det var för henne och de yngre syskonen när föräldrarna var så mycket borta på kvällar och helger, både inom och utom landet. Bra att P Estelle får en annan typ av uppväxt, mer med sina föräldrar. Fint att se.


 37. Ingrid skriver: 18 maj, 2014

  Det är ingen naturlig utveckling för en tvååring, snälla låt henne leka som alla andra i hennes ålder.

  Tänk om hon inte blir drottning om 40år efter allt detta poserande.


 38. Marie skriver: 18 maj, 2014
 39. Agnes skriver: 18 maj, 2014

  Jaaaa, catering – nu var det Daniels byxor igen, var hittar han så otroligt fula byxor. Och ingen variation heller.


 40. Sofia skriver: 18 maj, 2014

  Det blir lite töntigt att prata om hertiginna om en tvååring.


 41. christinavideotron skriver: 18 maj, 2014

  Hemskt att ta ett litet barn på " uppdrag ". Det är att dra nytta av ett litet barn.


 42. Solstrålen skriver: 18 maj, 2014

  #7 bettan
  Jag tror istället att Estelle är för påpassad hela tiden. I synnerhet från Daniel. I videon så lyfte V upp henne på gunghästen och då skulle D hålla Estelles hand och lägga den på handtagen. Det hade ju räckt med Victoria, hon klarar nog av att sätta henne på gunghästen. Han vakar som en hönsmamma över henne och det kan hämma barn.


 43. Charlotte skriver: 18 maj, 2014

  Man vil se billeder af Estelle, det er der skrevet kommentar på kommentar om her på webben, men vi er i Sverige, så selvfølgelig må man alligevel finde noget at klage over.
  En sådan dag er ikke længere og mere "anstrengende" end den ville være en vanlig dag i børnehaven, men sikkert langt mere spændende.
  Og det kræver ikke meget fantasi, at forestille sig hvilket ramaskrig, det ville udløse, hvis Estelle IKKE var med til 6. juni og Leonores dåb !!!!
  # 4 Magdalena
  Jeg tror, du vil få svært ved at finde danskere, der er misundelige på jeres norske kongefamilie, som "en nål i en høstaK" – om svenskerne er det, vedkommer ikke mig, at udtale mig om.


 44. sonja skriver: 18 maj, 2014

  Kronprinsesse Victoria måtte vente lenge for å få sin prins så hun kunne få barn. Hun har kansje ikkje så lett for å bli gravid og er overlykkelig for sin lille Estelle. Tror hun viser opp sin dotter fordi hun elsker det lille barnet ,og vil att vi andre skal få del i det også. Den lille virker som ein glad liten pike.


 45. Titti skriver: 18 maj, 2014

  Jag fattar inte vad ni kritiker snackar om?!?? Ser ni någon bild där Estelle ser missnöjd ut???? Hon är ett älskat barn som trivs allra bäst med sina kärleksfulla föräldrar men att hon skulle "jobbat" är väl ändå att ta i. Att träffa människor är väl inget konstigt, Victoria gör som hon blivit uppfostrad till och känner säkert att hon inte blivit skadad av publicitet i Estelles ålder och därför gör hon likadant.


 46. caterineg skriver: 18 maj, 2014

  Hon verkar redan ha koll på var kameran är, det är inte riktigt sunt av föräldrarna att fokusera så mycket på sin dotter. Varför bärs hon hela tiden, hon är ju två år. För resten kommer hon aldrig att bli drottning, det tror jag.


 47. konsttanten skriver: 18 maj, 2014

  Vilket trevligt uppdrag för alla tre. Förståndiga föräldrar som tar med Estelle på det som är ok. Före tre(3) års ålder är föräldrarnas närvaro mkt viktigt.
  Daniels byxor sitter perfekt; är helt i tiden för hans ålder. Victoria hade en fin klänning, vilken hon bär upp perfekt.


 48. konsttanten skriver: 18 maj, 2014

  Margareta Heed: Du gör alltid trevliga reportage!


 49. Kerstin Bergström skriver: 18 maj, 2014

  #7 bettan Jag tycker inte att hon exponeras för mycket.Viktoria vet nog när hon kan ta med henne .Nu var ju detta en dopgåva till Estelle.Det viktigaste för ett barn är föräldrarna.Viktoria har väl inte glömt hur ledsna de var när kungen och drottningen var borta.


 50. point skriver: 18 maj, 2014

  Javisst ser det ut som om V och D utnyttjar varje tillfälle att använda lilla Estelle som levande reklampelare för kungahuset. Visst älskar dom sin dotter, men någon normal barndom lär det nog inte bli för flickan.


 51. annica* skriver: 18 maj, 2014

  Kronprinsessan och prinsen vill vara med sin dotter så mycket som möjligt och tar med henne på evenemang som är passande, och detta var ett sådant evenemang. Vilka problem folk har!


 52. Irene HolmbergIrene skriver: 18 maj, 2014

  3 Jag ser inget hemskt i att Estelle är med sina föräldrar på uppdrag. Hon verkar ju ha roligt. Lugn och harmonisk verkar hon, som uppväxt i en lycklig familj


 53. gunda skriver: 18 maj, 2014

  jeg synes det er kjempe kos at de tar m estelle ut blant mennesker. Hun ser ut til å ta det på strak arm, tror det er lurt. Håper veldig at det er en grunn til at daniel bærer datteren.


 54. Iina P- skriver: 18 maj, 2014

  Ser ni inte hur P Estelle var glad att ta emot presenter och hämta blommor som folk räckte fram.Enda felet var att hon inte fick behålla dem en stund.Har på känn att hon tänkte ge dem till mamma Vicktoria.Är helt säker att P Estelle får sova när hon är trött.P Estelle är snabb,i dokumentären från Haga flög löven bort i ett "huij" så hon fick sitta i skottkärran.Jag beundrar hur hon vet vart hon skall gå på främmande ställen,då hon går främst.En helt underbar "tjeij".Hon är född i fiskarnas tecken,de är lite speciella


 55. Pia skriver: 18 maj, 2014

  Jag tycker att det ser ut som om Estelle har det skojigt på sin resa, men kalla det inte "uppdrag". Hon har fått en sagostig uppkallad efter sig och besöker den; inget annat. Tids nog kommer hon att få egna små uppdrag.


 56. Pia skriver: 18 maj, 2014

  7 "bettan". Om du tar med dig ditt barn till en lekpark eller annan barnaktivitet; skulle du då anse att du exponerar barnet då? Estelle verkar vara ett mycket harmoniskt barn. Tänk efter om hon aldrig syntes med sina föräldrar, då skulle vi få höra att V & D "gömmer undan" sin dotter. Eller hur? Om du såg reportaget från Haga slott så kunde du se hur ivrig Estelle var att få tag på något som stod bakom soffan. Alla barn klänger inte runt som man ser en del göra i alla upptänkliga situationer. Jag tror att vi kan vara helt lugna vad gäller Estelles uppfostran.


 57. Hen skriver: 18 maj, 2014

  Kronprinsessfamiljen är verkligen den bästa representantfamilj jag kan tänka mig för kungariket Sverige. En tjej född till kronprinsessa visare sig klippt och skuren för rollen. Hon väljer och får till slut sitt hjärtas prins, en prins av folket med alla de kvalifikationer man kan hoppas på för en prins och så växer Estelle upp i en harmonisk, härlig miljö som förhoppningsvis ger henne kraft och mod att tackla en dag tackla sin ovissa framtid.


 58. Birgitta skriver: 18 maj, 2014

  Vår fina lilla prinsessa. Så söt. Hon verkar så trygg med mamma o pappa bredvid sig. Mitt barnbarn är lika gammal som Estelle han hade älskat att få vara med om allt detta. Vanlig lek hinner man också med förstår ni väl. Barn är olika. Det vet vi som har haft några. Bra att börja vänja sig i tid.


 59. pippa lotta skriver: 18 maj, 2014

  Jeg tror denne typen oppdrag er helt ok for lille Estelle, det er et barnevenlig sted, hun ser ut at være veldig avslappet or ha det bra.


 60. Minna från Finland skriver: 18 maj, 2014

  Det är fint att se Victoria och Daniel ha ett så förtroeligt förhållande sinsemellan. Daniel har en lite egen klädstil. Han skulle kunna klä sig lite mindre ungdomligt. Bredare slips och byxben skulle se väldigt snyggt ut på honom. I väntan på det 🙂


 61. Marleah skriver: 18 maj, 2014

  Mitt inntrykk er at Estelle er en trygg og harmonisk liten jente. Hun virker til å trives med det hun får være med på …. Hvis vi tenker tilbake på kakebaksten før jul ser vi at hun får lov til å gå sin vei når hun har fått nok. Jeg tror nok trygt vi kan tillate at Victoria og Daniel tar ansvaret for sin egen datters oppdragelse;-)


 62. Teresa skriver: 18 maj, 2014

  Whatever they do, they get negative feedback! If they show the little princess it’s wrong, if they don’t show her it’s also wrong. Make up your minds, ladies! Personally I don’t think it does the child any harm to accompany her parents on an occasion like this for a few minutes. She’s lovely, bless her!


 63. UllaZ skriver: 19 maj, 2014

  Barn är olika och Estelle fungerar utmärkt i sådana här sammanhang,
  Hãrliga bilder1


 64. Marguerithe skriver: 19 maj, 2014

  "31" Harmoni!
  Läs hela mitt inlägg. Det blir alldeles för jobbigt att försöka förklara en mening ur en helhet.
  Missförståndens forum!


 65. lotta skriver: 19 maj, 2014

  Jag har alltid haft mina barn med mig som vuxit upp till bra individer, det är väl bra att man gör saker tillsammans istället för att bli uppfostrad av barnflickor hela tiden. När skolan börjar kommer man inte ha tid med arrangemang av detta slag.


 66. Ingrid skriver: 19 maj, 2014

  Snickarjohn,

  Av vilken anledning ska ett tvåårigt barn uppvaktas av sina lika gamla undersåtar?
  Reagerade också mycket på bilden.


 67. caterineg skriver: 19 maj, 2014

  Det kanske kommer den dan då hon inte får blommor och blir uppvaktad och uppmärksammad som hon är van vid. Hur känns det då, håller de på så här kan hon bli en bortskämd och egenkär tjej som ser sig som huvudperson hela tiden. Inte bra för en två-åring.


 68. point skriver: 19 maj, 2014

  66. Ingrid
  Det underdåniga fjäskandet och krusande inför dessa människor, vilka titulerar sig kungliga, är i dagens demokratier mindervärdigt och motbjudande.


 69. Citron skriver: 19 maj, 2014

  Reagerade också som Snickarjohn och Ingrid. Bilden gav en känsla av obehaglig.


 70. Karen skriver: 19 maj, 2014

  Hvilken sårende og ondskabsfuld kommentar fra Snickarjohn… man kan godt være republikaner uden samtidig at være intolerant!
  Lille Estelle vises ikke mere frem end kongelige altid er blevet, der er blot blevet flere medier til at vise det!
  Og at en dansk royalist (Birthe Vejrum) fx kan skrive under andet emne, at Ingrid Alexandra i en alder af 10 år ikke burde have deltaget i det historiske møde i "Stortingssalen", må have glemt, at dronning M tog de 2- 3 årige Frederik og Joachim med til den historiske begravelse af kong Frederik i 1972 I Roskilde Domkirke, hvor man så to små betuttede prinser mellem alle de sørgende sortklædte mennesker! Og vores nuværende kronprinspar har børnene med overalt, også på job.
  Billederne af Estelle er ikke meget forskellige fra dem Jensen og Svensson lægger ud på Instagram efter en dag i Tivoli eller på Skansen!


 71. leif andersson skriver: 19 maj, 2014

  kul att se Daniel lura dessa påflugna fotografer på bilder av Estelle genom att hålla för hennes ögon.


 72. Aino Samuelsson skriver: 19 maj, 2014

  Inte är det fel att p.Estelle fick blommor av en jämnårig flicka! Säkerligen var det flickans egen vilja ( och kanske mammans) att glädja prinsessan. Och för flickan var det nog ett fint minne som hon stolt kan berätta om för sina väninnor senare i livet. Missunna henne inte det!


 73. DesiréeSvenskdam skriver: 19 maj, 2014

  Snickarjohn. Vi, våra barn eller barnbarn skulle aldrig nedlåta oss att bevista sådana här tillställningar. Alla barns lika värde?? Håller med Point.
  Karen, sluta tjata om dåtid, det är nya tider nu! Och du menar att alla barn får blombuketter av jämnåriga på Tivoli?


 74. ATL skriver: 19 maj, 2014

  Snickarjohm et al – vad skall Ne have ur Er efter detta? Avundsjuka? Lilla Estelle Ar prinsessa av Sverige och invigde sin doppresent. No more, no less. Hon verkar att vara stadgad och alskad av sina foraldrar som nog vet mer vad som passar den lilla sessan an vad Ni vet. Bittra kommentarer fran en del has.


 75. Anna skriver: 19 maj, 2014

  Till alla er som påpekar hur mycket V & D älskar sin dotter: alla föräldrar älskar sina barn, det har inget med kunglig status att göra. Håller f ö med de skribenter som anser att det är ovärdigt att i dagens jämlika samhälle fjäska för personer som fötts till en viss ställning…


 76. Gunnel skriver: 19 maj, 2014

  Så roligt för hela familjen att kunna representera tillsammans! Av vad jag kan se och döma från bilder och fim verkar det som om alla mår bra och har trevligt. Alla olyckskorpar som tror att detta skulle vara skadligt, var får ni det ifrån??


 77. Linnea skriver: 19 maj, 2014

  Det doftar alltid gott från den hand som skänker någon annan en blomma./Kinesisk ordspråk/. En liten hälsning till de barn som gav blomster till Estelle. Blomstren dör men aldrig den vänliga gesten.


 78. Aino Samuelsson skriver: 19 maj, 2014

  Varför kallar ni det fjäsk? Att människor, stora som små, uppvaktar varandra är ju naturligt, människovänligt!


 79. Irena skriver: 19 maj, 2014

  Vådan av att vara ensambarn. Den boken finns inte. Ännu…


 80. Pensionär skriver: 19 maj, 2014

  estelle fick väl denna i doppresent och då är det väl naturligt att hon är med och inviger den. MEN, är detta ett uppdrag och får hon då apanage för det. Om det är ett uppdrag så får vi nog läsa insändare om barnarbete, alla verkar ju väldigt missunnsamma när det gäller kungafamiljen.
  Alla småbarnsföräldrar vet nog att ombyte av kläder under dagen är vardagsmat, Estelle är nog inte så olik andra barn, trots att hon är prinsessa.


 81. HelenaKungligawebben skriver: 19 maj, 2014

  Det var inte fel att Estelle var med föräldrarna där. Men att hon fick allt uppmärksamhet med blommor och gåvor tom från andra barn verkar inte klokt. Ska hon vara stjärna i skolan med, väntar säkert det samma där. Stackar barn.


 82. Grötchen skriver: 19 maj, 2014

  Vilken fantastisk liten tjej!
  Frimodig, harmonisk och glad. Det var tydligt att hon uppskattar böcker, hon blev så glad när hon fick boken som skulle visa henne vägen genom sagostigen.
  Mycket roligt att se och hon gjorde iaf mig stolt över vårt kungahus och över att vi har så fina tjejer som kommer att ta över.


 83. Jensen skriver: 19 maj, 2014

  # 73 Desirée
  Virkeligt heldigt, at SD giver plads til at republikanerne kan bruge webben til markedsføring – og til, at du kan hælde al din misundelse og mobning mod kongehuset ud her.
  Det er sgu ikke særligt begavet at gå op i, at et barn giver et andet barn en buket blomster! Sker også en ‘overgivelse’ ved børnefødselsdage.
  Jeg tror nok det er mere skadeligt med politisk indoktrinering af børn, når forældre sætter en T-shirt på et lille barn med, hvad forældrene stemmer til parlamentetsvalget i EU den 25. maj!
  Sikke et fint kongeligt navn, du har fået, har dine forældre opkaldt dig efter Haga-sessan af samme navn! 😉


 84. ATL skriver: 19 maj, 2014

  Snickarjohn, Ingrid, Point med flera. Om Ni har sa ont av att se den lilla sota prinsessan fa blommor, sa behover Ni inte titta pa TV och lasa Svensk Damtidning. Era elaka kommentarer gor inte varlden battre. Do you all have inferiority complexes? I do not mind, if I had the chance, to address the Crown Princess, or anyone else in the royal family, as your royal highness. Takes nothing away from my feeling of self. Just a polite way of addressing a fellow member of human kind. If I ever met, and I hope I never do, our "esteemed president, I guess I would address him as "Mr. President" although I do not think he deserves the title. Have you ever hear of "polite society"? Once the boundaries are crossed, there is nothing left.


 85. Hilde skriver: 19 maj, 2014

  Et år har 365 dager. Om Estelle får være med,og synes i offentligheten,noen timer av noen dager, ja hva så?
  Det er masse ledig tid igjen til å leke og være sammen med andre barn.
  Hva synes dere om barn som er med sine foreldre i flere timer på et shoppingsenter,de får heller ikke leke? Eller barn som er med på gudstjenester,fotballsmatcher etc
  Estelle fikk faktisk leke på dette arrangementet.
  Se på bilder av f.eks de norske kongebarna, over tre timer på slottsbalkongen for at andre skal se på dem og vinke til dem,uten at de får leke. Hvorfor bare klage på Estelle,er det verre for henne enn andre kongelige barn?


 86. Hilde skriver: 19 maj, 2014

  caterineg # 67
  Men kjære deg.
  Tror ikke du at hennes foreldre er kapable nok til å berette for henne hvordan virkeligheten er.
  Noen ganger får du blomster,andre ganger ikke.
  Victoria har selv vært i samme situasjon som Estelle og er vel mer enn kapable nok til å gi sin datter den ballast hun trenger for å takle oppmerksomheten,på godt og vondt, som følger med rollen hun har.
  Kjære deg, ha nå litt fortroende for foreldrene,de kjenner sitt barn best.
  Hvorfor denne irritasjon/bekymring for At Estelle deltar på oppdrag?
  Den skjebne deler hun med andre kongelige barn,hvorfor er det mer skadelig for henne enn for andre?
  Tror at kronprinsparene snakker sammen og deler erfaringer med at barn får være med på oppdrag.


 87. Hilde skriver: 19 maj, 2014

  Linnea # 77
  Fint sagt.
  Hvorfor skulle det være verre å gi blomster til Estelle enn å gi blomster til en granne, en lærer, et annet barn på lekeplassen?


 88. KatarinaSweden skriver: 20 maj, 2014

  #17 Lillan se #80 Pensionärs svar.
  Anledningen till att prinsessan Estelle bytte kläder var nog att hon fick en fläck (gräsfläck?) eller spillde (glass?) vilket är helt normalt för två- áringar.


 89. Gneta skriver: 20 maj, 2014

  Jag tror nog Kp-paret är kapabla att avgöra vad som är bra och inte bra för P. Estelle. Hon ser ut som vilken skön, nyfiken och kavat 2,5-åring som helst, som får vara med sina föräldrar och uppleva saker och inte lindas in i bomull


 90. Dorthe skriver: 20 maj, 2014

  # 73 Desirée, # Point, # Snickarjohn
  I må virkelig leve fjernt fra dagens virkelighed og det må jeres børn og børnebørn også: Dagens børn er med forældrene overalt, de tages med på café og restauranter- på semesterrejser, der indebærer mange timers flyrejse…… alle steder omgivet af masser af mennesker. Der er ikke den store forskel om man er prinsesse eller ikke.
  Og i børnehaven deler børn godis eller sund frugt ud til andre jævnaldrende, når de har fødselsdag.
  JEG synes faktisk I på dette punkt latterliggør jer selv I jeres kommentarer LOL !


 91. Ingrid skriver: 20 maj, 2014

  Dorthe,
  Det stämmer, men i den världen bugar inte det ena barnet för det andra!

  Tror att det är bra att växa upp normalt utan lismande omgivning.


 92. snickarjohn skriver: 20 maj, 2014

  Dorthe 90,
  Du har inte förstått .
  Jag skiter högaktningsfull i om herr och fru Bernadotte tar dottern med på sina låtsasuppdrag.
  Det är när fjäskandet och krypandet sprids till nya generationer jag upplever en viss malaise.
  Jag är dock tacksam till vår press som visar dessa bilder. Fler kan då få se denna galenskap och själv håller jag mig underrättad om tokerierna.


 93. Anna skriver: 20 maj, 2014

  Estelle = kopia av farmor!!
  Ingen Bernadotte här inte……..


 94. G skriver: 20 maj, 2014

  Hilde, er sjokkert! Som nordmann skulle man tro du viste bedre. Til d.d. har de norske kongebarna enda ikke stått på balkongen i 3 timer! De er med på begynnelsen av barnetoget og så kommer de ut på slutten av toget. Det er kun de 4 voksne som er med hele tiden. Så kanskje du også burde sjekke bildene du henviser til 😉


 95. kungenslillapiga skriver: 21 maj, 2014

  #93,
  Estelle kopia av farmor? Har du sett en bild på fru Westling som tvååring då, för du kan väl inte jämföra en kvinna på 60+ med ett barn? Liknar Estelle någon så är det Victoria, men med lite "nättare" drag och ljusare färger.


 96. Sthlm skriver: 21 maj, 2014

  Självklart är det roligt för Estelle att få vara med om så mycket som barn och få allt ljus på sig, men föräldrarna bör nog se upp. Sannolikt kommer det en dag när tonåringarna inte bugar och niger för henne och då vet man inte hur hon reagerar.


 97. Hilde skriver: 21 maj, 2014

  G #94
  Selvfølgelig vet jeg at de ikke står på balkongen 3 timer. De er der litt til og fra gjennom dagen. Men poenget mitt var ikke antall timer men at det blir merkelig å kritisere at Estelle er ute å representerer,det gjør jo andre kongebarn også. Hvorfor er det verre at Estelle representerer enn at Ingrid gjør det?


 98. Erik skriver: 23 maj, 2014

  hmm det märks tydligt att något inte är bra i denna familj. och som de matchar fram den lilla. Daniel har allt tydligare påsar under ögonen vilket njursjuka brukar få. Något är inte som det ska.


 99. Gerlinde skriver: 31 maj, 2014

  Ich habe einige Videos gesehen.Estelle ist ein glückliches Kind und Ich freue mich immer wieder Bilder von ihr zu sehen.Das Kp.handelt
  richtig.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar