Prinsessan Eugenie flyttar in i ett enkelt studentrum

Prinsessan Eugenie flyttar in i ett enkelt studentrum
Annons

Prinsessan Eugenie ska plugga i höst.
Prinsessan Eugenie ska plugga i höst.

Prinsessan Eugenie vill tydligen inte vara förmer än andra unga tjejer i hennes ålder. Så hon flyttar nu in i en helt vanlig studentkorridor tillsammans med fem andra ungdomar.

Den 19-åriga prinsessan ska plugga på Newcastle University till hösten där hon ska studera bland annat konsthistoria. Hon vill uppenbarligen inte verka snobbig som sin syster Beatrice som valt att stanna i London och därför också fixat till en egen lyxig lya i huvudstaden.

Annons
Prinsessan Eugenie ses här på sommarens tävlingar på Ascot.
Prinsessan Eugenie ses här på sommarens tävlingar på Ascot.

Så därför kommer den unga prinsessan, nummer sex i successionsordningen för den brittiska tronen, att flytta in i en helt vanlig studentkorridor.

Eugenie kommer att få dela ett vardagsrum och ett kök med fem andra studenter. Själva rummet blir däremot hennes eget och naturligtvis finns där även ett badrum och en rejäl garderob. Prinsessan måste ju få plats med alla sina fina klänningar, hattar, jeans och blusar.

Annons

Allt detta låter ju bra, i dessa tuffa tider. Men problemet är att prinsessans flytt till Newcastle ändå inte är helt problemfri. Inte heller blir den så mycket billigare för brittiska skattebetalare. För prinsessan måste ändå ha dygnet runt-bevakning. Vilket också kostar pengar.

Det sägs att alla poliser som nu kommer att behöva flytta efter prinsessan kommer att gå på nästan tre miljoner kronor. En vän till Eugenie säger till The Daily Mail att prinsessan inte alls är lycklig över behöva ha poliser omkring sig dygnet runt:

– Prinsessan är egentligen en helt vanlig tjej som aldrig använder sig av sin titel, hon vill bara kunna leva ett liv som alla andra tonåringar.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Piuctures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Prinsessan Eugenie flyttar in i ett enkelt studentrum”

 1. pix skriver: 14 augusti, 2009

  Ha Ha säger jag bara till de sista raderna i detta reportage!!!!


 2. Nina skriver: 14 augusti, 2009

  Vad hon är lik Fergie på den undre bilden


 3. Helena M skriver: 16 augusti, 2009

  Vad gräslig hon ser ut i den där outfiten, kan hon och hennes syster inte skärpa sig? det ser för taskigt ut med fula dråpliga hattar samt kavaj som ser förliten ut???

  Jobbar inte Bea som smakråd i nån affär? Herregud att ha henne som inte har alla indianerna i kanoten när det gäller kläder och dyl.


 4. Bella Donna skriver: 16 augusti, 2009

  Som sagt, kungligt blod medför inte alltid god smak…


 5. Christina Helsinki skriver: 16 augusti, 2009

  Bella Donna,

  En sak som kanske är ett säkert kort för Mary, är att hon har en figur som klär kläderna, utom i bikini.

  Men att hon kallas för Europas bäst klädda prinsessa är nog troligtvis ändå stylistens Anjas förtjänst. Hon är nog diamanten. Förrän hon tog ´makten´hade Mary nog något dyrare på sig, men absolut ingenting som klädde henne så bra som nu.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar